Kulturális romok | Önmegvalósítás.hu

Kulturális romok

antialföldi.jpg

Furcsa dolgok figyelhetők meg mostanság a kulturális életünkben... Én lényegesnek tartom, hogy például milyen művészeti alkotásokat fogad be az ember, főleg a gyerekek, de egyébként mindenki. Ha megnézi az ember a mai tv-műsort úgy általában, mit lát? Egy csomó horror, meg mindenféle negatív energiával töltött cucc. Nem mondom, hogy be kellene tiltani, de az általános csatornáknak szerintem úgy kellene sugározniuk a műsorokat, annak tudatában, hogy esetleg egy egész család szeretné nézni. De már sokan nem is teszik, épp ezért. És ott a Nemzeti Színház műsortára! Ahol simán lejátsszák a János vitéz átformált változatát úgy, hogy Iluska prostituáltat játszik, meg ilyenek. Vigye el na az ember a családot egy ilyen műsorra. Nem mondom, hogy tiltsák be ezeket, de nem ártana ezeknek külön hely, és nem mondjuk az a színház, aminek a nemzet művelődését kellene szolgálnia. Ezért tettem be ide képnek Alföldi Róbertet, a Nemzeti Színház mostani igazgatójának képét, aki azt is megengedte majdnem, hogy a románok ott ünnepeljék azt, ami nekünk a trianoni diktátumot jelenti, emellett folyamatosan megy a deviancia a műsorokban. Szerintem ez a botrány, ami most is forog körülötte, ez felhívhatja a figyelmünket arra, hogy micsoda igazságtalanságok figyelhetők meg mostanában a kulturális életünkben. Ő most ennek egyfajta jelképe, jelzi, hogy nem ártana ezen elgondolkodni, és tényleg tudatosan válogatni az alkotások között, mi a lélekemelő, és mi az, ami számunkra szemét. Hangsúlyozom, én nem mondom, hogy itt most legyen kemény cenzúra.... de egyfajta szabályozottság, rendszerezés tényleg kellene.
A másik meg, hogy ezeken a központi helyeken, mint a Nemzeti Színház, vagy a tv-csatornák, rádiók, mennyire hallhatunk bennük pl nemzeti rockot? Pedig azt sokan szeretik, de szépen kicenzúrázzák. Szabadság ez, igazság ez? A deviáns pornó-jelenetek, horror mehet, ez nem.
Vagy az iskolában miért nem tanulunk Wass Albertről? Miért van, hogy hamarabb tudtam, hogy ki Alföldi Róbert, mint hogy ki Wass Albert? Ez nem kulturális szabadság... Ez valami furcsa anomália, ami arra figyelmeztet, hogy válogassunk nagyon tudatosan, és biztassuk erre utódainkat is.
Itt egy szép zene, ami nem nagyon fog elhangozni mondjuk a Nemzeti Színházban, ameddig ez a helyzet áll fenn. Ez a dal kezdett ma valamiért a fülemben csengeni:
http://www.youtube.com/watch?v=aAge9cbQSxY


Beküldte: | 2010. dec. 01. szerda - 21:47

Hozzászólások

123 hozzászólás
Mint tudjuk,fejétől büdösödik a hal. Ez a menő ebben az
2010. december 01. szerda, 22:34 | Éva.

Mint tudjuk,fejétől büdösödik a hal.
Ez a menő ebben az országban /is/,mert valahol,valakik így akarják.
Ezért nem nézek Tv-t ,nem olvasom a hazugságokat az újságokban,és vagy 10 éve nem politizálok.
És mennyivel nyugodtabb vagyok,hogy nem idegesítem magamat ezzel nap,mint nap.

Most,hogy mondod,Alföldit én is /mint volt művészember:)/, kimondottan kártékonynak tartom.
Mindent tönkretesz,amibe belenyúl.
Nagyon egyet értettem a Bartók örökössel,amikor meglátta mit művelt a Bartók művel,és nem engedte eltorzítva bemutatni.
Beteg az az ember,jöhetne ide az oldalra gyógyulni.
Habár inkább nem!,tuti ezt is hazavágná:)

Ezt a blogod, ebben a formában nem itt, hanem a kuruc info-n kel
2010. december 01. szerda, 23:43 | Névtelen/ Claryssza (útkereső)

Ezt a blogod, ebben a formában nem itt, hanem a kuruc info-n kellett volna elindítanod!
Szerintem továbbra is politikamentesnek kellene maradni itt!

Claryssza
(nem tudok bejelentkezni)

Ebben nincs politika. Hol látod ebben? :) Ez olyan jelenségekről
2010. december 01. szerda, 23:52 | KatiPotter   Előzmény

Ebben nincs politika. Hol látod ebben? :) Ez olyan jelenségekről szól, amik a kulturális állapotra vonatkoznak. Ez nem kötődik párthoz. És nem csak a kuruc.info vélekedik így a témáról... Az más, hogy tudom kötni a politikához is, mert valóban összefügg. De itt direkt nem említettem, pont hogy ne legyen politikai vita belőle, mert nem jönne ki a lényeg.

"Ha megnézi az ember a mai tv-műsort úgy általában, mit lát?"
2010. december 02. csütörtök, 0:44 | zenebuddhista (útkereső)

"Ha megnézi az ember a mai tv-műsort úgy általában, mit lát?" ----------> azt, amire figyel! helyette lehet olvasni, beszélgetni a családdal, nézni más tv-csatornákat, például...

"Ahol simán lejátsszák a János vitéz átformált változatát úgy, hogy Iluska prostituáltat játszik, meg ilyenek." ------> van egy alap verzió, meg van egy új változat. Aki akarja megnézi az átdolgozást, akarja nem! Egyszerű! Tudtommal.

"Vigye el na az ember a családot egy ilyen műsorra" ---------> az ember előtte tájékozódhat is, van már rengeteg lehetősége... Ha meg nem, akkor élménynek jó. :)

"Nem mondom, hogy tiltsák be ezeket, de(<---ott a de!) nem ártana ezeknek külön hely, és nem mondjuk az a színház, aminek a nemzet művelődését kellene szolgálnia. " ---------> nem a TV-ben nyomják, hanem egy külön helyen, 4 fal között... úgy hívják, hogy színház... Van sok színház az országban! Ezen kívül van még más és más is... Például, lehet venni DVD-n régi MAGYAR filmeket, amiket például meg is lehet nézni a családdal is...

"ki azt is megengedte majdnem" --------> tehát akkor megengedte végül is? A majdnem az, az nem az! :) (<-- thank you)

"én nem mondom, hogy...de" <--- ott a de!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

És végezetül: Di gustibus non est disputandum!

köszi zenebuddhista
2010. december 02. csütörtök, 2:14 | Buddhanita (útkereső)   Előzmény

hasonlóakat szerettem volna írni, köszi, a lényeget megírtad :)

Aki harcolni akar, kardot fog látni mindenhol. Igaz Jeanne d'Arc? ;)

Érdekes, lehet a távirányítómmal van a baj, de nekem inkább természetfilmek jönnek, vagy csillagászat vagy ilyesmi. Imádom a tudományos hogyan készülnek dolgokat is, meg a jó filmeket, aztán, ha megunom, nini, kikapcsolom :).

Kati , lazulj el egy kicsit, szép az élet, gyere nézd meg!

Anita, megfigyeltem valamit. :) Te azt írod, ne foglalkozzak így
2010. december 02. csütörtök, 3:21 | KatiPotter   Előzmény

Anita, megfigyeltem valamit. :) Te azt írod, ne foglalkozzak így a közösségi ügyekkel. Miért írok ilyet, miért mentem el a tüntetésre is? :) Te miért írsz akkor nekem segítő szándékból? :) Az, hogy írtál nekem, az azt jelzi, benned is ott van ez a közösségi érzés, a vágy, hogy ezzel hozzátegyél valamit az egészhez. Ezért csinálom ezt én is. :)
Egyébként élvezem az életet.:) A "kardot" meg csak akkor veszem elő, ha kell (védekezni, védeni). Attól, hogy felháborítanak dolgok, még nem azt jelenti, hogy nem látom az élet szépségét. Nagyon is látom. Ha nem tenném, amit teszek, el kellene nyomnom az érzéseim, becsapnom önmagam. Szeretetből indul nálam ez is: azok iránti szeretetből, akiket szereznék védeni ettől a jelenségtől, amit írtam. Én így vagyok önmagam, hogy követem az érzéseim, és ezért csinálom. De ezek szerint Te is ismered ezt az érzést, hiszen törődsz velem azzal, hogy elmondod a véleményed, és ezt köszönöm. :) Csak nem fogom megfogadni a tanácsod. :) Azt veszem ki a szavaidból, nem igazán értesz mégsem.
Kicsit más a világnézetünk (pl már korábban is írtad, hogy furcsa neked az erős hazaszeretetem, nekem meg boldogságot jelent). Fogadd el, kérlek, hogy én nem szeretném változtatni az enyémet, mert nekem így jó. :)

Jeanne d'Arc
2010. december 02. csütörtök, 12:36 | Buddhanita (útkereső)   Előzmény

Nagyon jól tudod, hogyan állok hozzád.

Bennem is van ilyen hasonló? Hogy ne lenne!! Sőt, úgy jellemezném: olyan vagyok mint a sünegér, aki arra vár, hogy szeressék, simizzék meg, de közelebb lép valaki, pusztán félelemből "kardot" látva védekezem, és szétszúrja a hátamon a saját kezét! Sok energiám fekszik benne, h a támadó képét felülírva, a másikra nyíltan nézzek, hogy meg tudjam, vajon ő ki lehet valójában?

Tudod az, hogy kit milyennek képzelünk, és látunk, az esetek 90%-ban óriási tévedés.

Miért írok neked? Annyi a különbség, én már látom hol a hiba. Sok évem ment el így, sok idő lesz, mire "veséből" élem majd a szeretetet.

Nem fogadod meg a tanácsom? Ne is fogad meg! Semmit ne higgy el nekem, tapasztalj, csak ennyi :). Majd visszanézve rájössz, nem bántásból mondtuk, h lazulj el, hanem azért, mert összeszorított marokkal csak halált teremt az ember, de ha a tenyered kitárod, tiéd az egész világ!

Engem az indított el a nyílás felé, hogy feltettem a kérdést: mások miért olyan szeretetteljesek? Miért tudnak örülni felhőtlenül? Miért nem látják azt amit én, hogy hadban áll a világ?

Csak annyi történt figyeltem ezeket az embereket, akik szót értenek másokkal is, mint itt pl.: Szeges.

Elfogadásról: szerinted erőszakollak? Véleményt írtam, ami ellentéte a tiédnek. Te meg ezt fogad el :), hogy vannak, akik veled nem értenek egyet ;). Kicsi Jeanne d'Arc ;).

Úgy hogy kérlek is, ne fogad meg a tanácsom, csak halkan súgom: kérdezd meg, miért ilyen a világod? És másé miért olyan? Ne képzeld el, hanem csak várd a választ. Meglehet, még csak nem is az lesz a válasz, mint amit valaha is el tudtál képzelni!

"Annyi a különbség, én már látom hol a hiba." Ezt én is
2010. december 02. csütörtök, 12:56 | KatiPotter   Előzmény

"Annyi a különbség, én már látom hol a hiba." Ezt én is írhatnám neked. :) Szerintem nem biztos, hogy ugyanazokat a dolgokat tapasztaltuk. Mi a hiba? Miért gondolod, ennyi alapján, hogy én hibázok? Aki sérülést okoz emberi lelkekben, az vajon milyen úton jár (gondolok pl. Alföldire és a társaságára)? Nem tudatosan csinálja, az igaz, és én nem is akarok beleszólni abba, hogy hogyan éljen, csak szerintem, mivel az a nemzet színháza lenne elvileg, akkor a nemzet tagjainak joga van kérni a leváltását. Szóval ne lehessen ekkora hatása a közösségi életre, és nem csak erről írtam, hanem minden hasonló jelenségről, ami a tv-műsorokon is látszik például. A kulturális életünket is, a közösségi sorsunkat szerintem együtt lenne jó alakítanunk, tudatosan.

Jeanne d'Arc
2010. december 02. csütörtök, 13:15 | Névtelen (útkereső)   Előzmény

hajaj (mély sóhaj)

azt írtad Klárának, nem politika, na engem nem győztél meg.

Mindegy Kati, én ebbe nem akarok belefolyni, lesz más, akivel erről tudsz beszélgetni. Sajnos nincs kedvem itt győzködni senkit, én nem a témához szóltam, hanem hozzád, az emberhez. Azt hittem önismeret kicsit arról szól, h magunkat feltérképezzük, de látom, valamikor csak egy jó éles kard, másokra csapni. :)

Azt hiszem így teszek most a kérésednek eleget, ha most szedem a sátorfám! :D :D :D

Menekülőre fogom, szégyen a futás, de hasznos!!!! Balra el ;), kakukk!

,,Azt hiszem így teszek most a kérésednek eleget, ha most szedem
2010. december 02. csütörtök, 13:49 | Éva.   Előzmény

,,Azt hiszem így teszek most a kérésednek eleget, ha most szedem a sátorfám! :D :D :D
Menekülőre fogom, szégyen a futás, de hasznos!!!! Balra el ;), kakukk!''

Téged ki bántott?
Vagy Te vagy Alföldi Róbert?:DDD

Hozzám szóltál, de nem értesz meg, nem is ismersz, néhány
2010. december 02. csütörtök, 13:31 | KatiPotter   Előzmény

Hozzám szóltál, de nem értesz meg, nem is ismersz, néhány gondolat alapján próbálod jellemezni a lelkivilágom, miközben saját tapasztalatidból indulsz ki, ezért nem érted, miről beszélek. Így valóban nehéz kommunikálni. Így tényleg jobb, ezzel egyetértek, ha hanyagolod a témát, mert így erről beszélni nem sok értelme van.

Kati
2010. december 02. csütörtök, 14:37 | Buddhanita (útkereső)   Előzmény

Nyugi, szuuszzáá ;)

Látod, fenéken billentesz :D

puszi :)

Te érzékeled így. :) Pedig Te kezdted írogatni, hogy én
2010. december 02. csütörtök, 14:58 | KatiPotter   Előzmény

Te érzékeled így. :) Pedig Te kezdted írogatni, hogy én ilyen-olyan úton járok. Vagy ha terelgetni szeretnél lelkeket tudatosság-lelki béke irányba, miért nem írsz az Alföldinek? Ráférne egy kis lelki tanulás. Egy hírportálról meg tudom keresni a címét, ha szeretnéd. Tényleg komolyan mondom.

Claryssza képe
"Terelgetni szeretnél lelkeket tudatosság-lelki béke irányába"
2010. december 02. csütörtök, 15:20 | Claryssza   Előzmény

„Ezért a Jobbik arra is kéri szimpatizánsait, hogy a Nemzeti Színház igazgatójának is írják meg frappáns véleményüket"

Claryssza, tudok róla, nekem is innen jutott eszembe az ötlet, é
2010. december 02. csütörtök, 16:42 | KatiPotter   Előzmény

Claryssza, tudok róla, nekem is innen jutott eszembe az ötlet, és én is fogok írni Alföldinek. Viszont pártpolitikát nem szeretnék ide belekeverni. Te írtad először, hogy politizálok itt, pedig én ide direkt nem kevertem pártokat. Erre Te említed. Mondtam, hogy kulturális életről szeretnék beszélni, pártszimpátiától függetlenül. Az persze igaz, hogy a Jobbik viseli a pártok közül egyedül szívén a dolgon, ha már itt tartunk. De most nem erről van szó, hanem arról, hogy vitassuk már meg a magyar kulturális élet állapotát!

Claryssza képe
Csak ennyi ezzel a gondom pont, hogy nagyon is tudsz róla.. És c
2010. december 02. csütörtök, 17:36 | Claryssza   Előzmény

Csak ennyi ezzel a gondom pont, hogy nagyon is tudsz róla.. És csak tovább alkalmazod a "módszert", kvázi rajtunk gyakorolsz.
Köszi, de miattam nem kéne:)

Milyen módszer? Mit gyakorlok? Olvasd már el légyszi még egyszer
2010. december 02. csütörtök, 17:46 | KatiPotter   Előzmény

Milyen módszer? Mit gyakorlok? Olvasd már el légyszi még egyszer, miről szól a blog, és mi a célja. És azt véleményezd, ne a politikai pártállásom esetleg burkoltan, mert nem arról beszélek. Ez mindenkinek szól, függetlenül a politikai álláspontjától.

Claryssza képe
OK akkor térjünk vissza a saját szavaidhoz:"Innen jutott eszembe
2010. december 02. csütörtök, 18:04 | Claryssza   Előzmény

OK akkor térjünk vissza a saját szavaidhoz:"Innen jutott eszembe" -Honnan is? Miért?

Mi a célja? -Nyilván az önmegvalósításomat szolgálja...!Békét, befogadást,elégedettséget, szeretetet csöpögtető írás, csupa pozítiív indíttatással és lelkesítéssel.

Szerintem egyértelmű a célja, már többször leírtam, Anitának
2010. december 02. csütörtök, 18:07 | KatiPotter   Előzmény

Szerintem egyértelmű a célja, már többször leírtam, Anitának is. Ugyanez a levélé is. Nem fogom többször. Viszont ha számodra fontos a vélemény nem hangoztatása, a béke ily módon való elérése, akkor miért írsz nekem? Miért foglalkozol akkor a blogommal?

Claryssza képe
Hol írtam ilyet, hogy ez lenne a fontos?
2010. december 02. csütörtök, 18:08 | Claryssza   Előzmény

Hol írtam ilyet, hogy ez lenne a fontos?

Akkor félreértettem, úgy értettem, nem értetted, miért írtam
2010. december 02. csütörtök, 18:14 | KatiPotter   Előzmény

Akkor félreértettem, úgy értettem, nem értetted, miért írtam ezt a blogot, mert talán így nem találok lelki békét, pedig pont így nyugszom meg, ha megtettem, amit megtehettem. De akkor félreértettem. A célom pedig leírtam már. Nem tudok mást hozzáfűzni.

Na, Kati
2010. december 02. csütörtök, 15:30 | Buddhanita (útkereső)   Előzmény

Hagyjuk ezt a gyerekes hozzáállást, és közelítsük meg a témát más szemszögből.

Most ahelyett, hogy ezt az értelmetlen hadakozást folytatnánk, menjünk bele a témába mélyebben. Itt szerintem nyilván való, neked van problémád Robival, és ha már tudod az elérhetőségét, miért nem neki veted fel észrevételeidet? :D

Most viszont komolyra fordítva a szót. Ha már itt nyitottad a blogot, akkor nézzük meg, mi az, ami miatt téged ez foglalkoztat? Mit vállt ez ki belőled?

Elvégre ez egy ilyen oldal, akkor közelítsük is meg ezt ebben a szögből.

És most nem lelki analizálást végzek, az piszkosul nem fontos, én mit gondolok rólad, sőt, abszolút nem lehet hiteles. De akkor fejtsd ki. Mond el nekem, mi zajlik benned?

Mi az, ami miatt felfigyeltél rá? A hatás, amit kivált az emberekből? A személyéből valami? Miért? Hiszen őt, te sem ismered! Ellenben magaddal szemben kikéred a személyiségi jogaiddal kapcsolatos dolgokat, de hát Alföldiről azért te írhatsz dolgokat? Hogy van ez?
A munkássága zavar?

Valami miatt csak a szemed előtt ragadt, ha már ilyen fontosnak tartottad a témát, h blogot is nyitottál.
Bevallom, a munkásságáról most tőled hallok, nem tudom mit csinál, ki ő. Mindenesetre az ellen-reklám is reklám, sok embernek erre épül a karrierje.

Aztán mit ad neked ez önmagadról? Mi a tanítás része ebben neked? Te milyen hatással vagy a külvilágra?

Én azt tapasztaltam, hogy belső konfliktusom "vadászik" egy külső kivetülésre, amire aztán ráfoghatom, levezethetem a konfliktusom, természetesen magamtól elfüggetlenítve, mintha nem is rólam lenne szó.

De ha mélyebbre tekintek, akkor felismerem az okokat, amik miatt "keresztre-feszítek" külső emberkéket.

Lehet benned is van egy ilyen belső ok? Mit gondolsz?

sőt, tovább menve
2010. december 02. csütörtök, 15:37 | Buddhanita (útkereső)   Előzmény

Konkrétan ha már a Robi felé irányítasz, még azt is kérdezném, h csak ennél a blognál maradjunk:
hozzád szólt-e, megbántott-e téged konkrétan Alföldi Robi? ;)

Mondta-e: - Te, Katipotter.....!!!!

Még kérdeznék:
2010. december 02. csütörtök, 15:59 | Buddhanita (útkereső)   Előzmény

mi a véleményed a személyes jogokról?

Addig érvényesek, amíg rád vonatkoznak? Nincs joga önmagát felvállalni, véleményt alkotni? És vajon mit szólnál, ha magadról olvasnál ilyen blogot? Ha jl emlékszel D. Katinál is ezt hangoztattad.

Vagy ez másra nem érvényes?

- mi a véleményed a szólás szabadságról?

meddig, és mit lehet kimondani, ha más a véleményünk, tapasztalatunk, mint ahogy te erre felhívtad a figyelmemet, akkor másnak nem lehet ezt kifejezni? Hogyan látja ő a világot?
Mikor rólad van szó, akkor kikéred magadnak, hogy legyen önálló véleményed. Ez nagyon is jó. De hol a határ? Ki dönti el, ki mit mondhat és hol?
Te is közönség elé tárod magad, mint ő, még a cél is egy: meg szeretnéd osztani másokkal benső világod, megszeretnéd beszélni, vitatni, sőt, a legtitkosabb vágyad, hogy meg is értsenek, ugye? Vagy tévedek?

- mi a véleményed a cenzúráról?

ki döntse el, mi jó, mi nem? Valóban szeretnéd ezt a beszürkült világot?
Ha már megvan a saját szabad akaratod, akkor miért nézel ilyeneket? Valaki kényszerít? És mi lenne ha a cenzúra azt mondaná, ez a helyes, és csak ezt nézhetnéd? Alföldi menne 24 órában az összes csatornán? Mert a többség ezt akarja?
Volt már ilyen, szerintem nem volt igazán jó dolog: Lennin idején csak kommunista képeket lehetett festeni. Vagy a keresztény világban is, csak arról szólhatott még egy vers is. Iga, ott is megtalálták a kiskapukat. Szerelmetes verseket írtak, igaz, Istenhez, nem Pirihez. Mert az már tilos volt, el is égették.

Mi ez, ha nem agresszió? Fanatizmus? Sötétség? Ez lenne a lelki fény? A tudatosság fénye?

tiszteletre méltó az is, hogy harcolsz az "igaz" ügyért. De
2010. december 02. csütörtök, 16:09 | Buddhanita (útkereső)   Előzmény

tiszteletre méltó az is, hogy harcolsz az "igaz" ügyért.

De kinek az igaz az az ügy? Engem megkérdeztél, nekem jó-e? Vagy eldöntötted, úgy hogy nem is ismersz, jó az nekem?

De ha van akár csak 1 ember is, akinek ez nem jó, akkor nem lehet igaz ügy! ;) (bibliaaaa)

Végezetül, sűrűn elnézést kérek, ha kérdéseim túl mentek belső határaidon. Mit kezdesz velük a te dolgod.

A vélemény, kérdéseim én is megírtam. SZabadon. Ha gondod van vele, kérlek fogad meg saját tanácsod: fogad el ;).

Önző volt a motivációm is: még dolgom van a hamis mártír szerepemmel nekem is.

De továbbra is kíváncsi vagyok, hogy férnek meg ezek benned?

természetesen
2010. december 02. csütörtök, 16:16 | Buddhanita (útkereső)   Előzmény

-jogodban áll most engem utálni, haragudni rám, támadónak, ellenségnek látni.

Tedd is meg kérlek, érezd, éld át, mert most ha valóban így érzed, ez zajlik benned. Az a te belső igazságod. Amihez tényleg jogod van.

Majd, ha eltelt néhány nap, mikor már nem érint ennyire érzelmileg, olvasd t, ha akarod, keresd meg a válaszokat magadban.

Nem értem, nem nekem, csak úgy: ÖNMAGADÉRT!

önmagamról
2010. december 02. csütörtök, 16:56 | Buddhanita (útkereső)   Előzmény

mi az amiben most te segítettél nekem?

Szembesültem önmagamban azzal a félelmemmel, hogy, jaj, mi lesz, ha valakit megbántok--->rossz ember vagyok!

Óriási volt a félelmem, ahogy írtam, a kezem remegett, a szívem úgy vert, majd meghaltam. Főleg, mikor jött a válaszod, remegve olvastam, remélve, talán nem bántottalak meg.

Aztán jött az utolsó írásod, meg Éva kiemelése: menekülésemről. Oké, mondom, most szembenézek.

Most beengedtem az érzést a szívembe. Nyugalmam visszaállt. Köszönöm, hogy általad egyé-válás gyakorlatom megélhettem, és bocsáss meg majd egyszer nekem.

Anita, nem bántottál meg. :) Tudom, hogy nem rossz szándékból
2010. december 02. csütörtök, 17:00 | KatiPotter   Előzmény

Anita, nem bántottál meg. :) Tudom, hogy nem rossz szándékból írtad, csak nem értettél. :)

Kösz, h megírtad :)
2010. december 02. csütörtök, 18:33 | Buddhanita (útkereső)   Előzmény

Megírtam, ez az én parám :), tőled, vagy mástól teljesen független, z az én személyes hülyeségem, defektem :DDD.

Kivetítés: félek, h bántok, jajaj, mi lesz?? Miközben a másik értetlenül áll? Mivel is? A poén, hozzám is így fordulnak, szintén nem értem miért paráznak, h megbántanak :), miért, mert én is félek! Na, jól kinézek én magamból!

Anita, miért utáljalak? Nincs bennem gyűlölködés, bármilyen
2010. december 02. csütörtök, 17:19 | KatiPotter   Előzmény

Anita, miért utáljalak? Nincs bennem gyűlölködés, bármilyen furcsa, még az Alföldit sem gyűlölöm! Nem az embert akarom bántani (szerintem nincs is tudatában pontosan, mit okoz), hanem úgy gondolom, olyan tevékenységet folytat, és nem csak ő, amivel árt a nemzetnek, ezért le kellene váltani onnan. Cenzúra, betiltás? Nem. Hanem hogy az állam által kezelt nemzeti vagyont hova teszik, hogyan alakítják, legyen az kulturális vagyon, ami az egész közösségre kihat, arról beszélek. Engem nem bántott meg személy szerint Alföldi, de tevékenységét ártalmasnak tartom a magyar nemzetre nézve. És ha olyat bántanak, akár tudattalanul is, akit szeretsz, akkor nyilván felemeled a szavad. Ez motivál, és nem az, hogy most én mindenképp be akarom bizonyítani, hogy ki téved és ki nem és miért. Mondom, éljen úgy, ahogy szeretne, csak nem akarom a nemzet színpadán látni, pláne nem, hogy olyat megenged, ami nem kellene. Egyébként fogok is írni neki egy levelet, természetesen normális hangnemben.
Az elérhetőségéről meg annyit, hogy lehet jogtalannak nevezni, hogy nyilvánosságra hozták, de ha azt nézed, hogy minket jogtalanul fojtanak el, hazudgálnak mindent rólunk, és hogy valójában minket akarnak korlátozni, akkor nem marad más lehetőségünk, mint a véleménynyilvánítás, hogy konkrétan egyenesen a felelősöket is megkereshessük. Ezért adták ki az ő és még pár felelős politikus elérhetőségét is. Mellesleg meghívták a tárgyalásra, lehetőséget adtak neki, hogy ő is megvédhesse magát, és ő nem akar menni rá. Kimondottan figyelnek az ő jogaira is, meg akarják keresni, megkérdezni, és nem a beleszólása nélkül pálcát törni felette.
D. Katinál viszont éreztem a jogsértést, az nem védekezés volt a részéről. Nem is az elérhetőségem adta ki, hogy felvehessék velem a kapcsolatot és esetleg meg is kérdezzék a véleményem. Hanem kijelentette, hogy az úgy van, személyes ügyeim tárta ki, aminek egy része nem is volt igaz. Azért van különbség tehát a két eset között.