A világon minden a szexualitás körül forog ? | Önmegvalósítás.hu

A világon minden a szexualitás körül forog ?

szerelem1.jpg

Számtalanszor kidobta már nekem a Webmester a fenti mondatot, de eddig nem gondolkodtam el a mélyebb értelmén. Valóban így lenne ?

Nekem elég sivárnak tűnik, ha egy kapcsolatot csak a szex tart össze és mindent az határoz meg. Elismerem, döntő fontossággal bír, de nem hinném, hogy ez lenne létünk alapja, értelme. Itt nem a szaporodásra gondoltam.:)

Ha így lenne, akkor idős korban, vagy egyéb egészségügyi probléma miatt szexualitásra képtelen pároknál vajon csak a megszokás tartja össze őket ?

El tudnád képzelni az életed harmóniában, önmagaddal és a világgal megbékélve, kiteljesedve, ha Te vagy a párod valami miatt szexuális együttléttel már képtelenek lennétek örömöt okozni egymásnak ?

Beküldte: | 2010. nov. 28. vasárnap - 10:43

Hozzászólások

13 hozzászólás
Szia Kavics! Nekem is folyton ilyeneket ír mostanában a
2010. november 28. vasárnap, 12:23 | Hiteles06

Szia Kavics! Nekem is folyton ilyeneket ír mostanában a webmester... nekem az jött le, hogy nagyon sok a párhuzam a szexuális életem és a többi dolog között. Nagyjából úgy működöm, ahogy a szexben is, és a fejlődés is hasonló a két területen. Ahogy nyílok, úgy változik mindkettő. Most pl. nem látom még, merre tovább az életben, de érzem, hogy mire vágyom a szexben, és valószínűleg arra húz az élet is. Na most nagyon érthető voltam gondolom... :) Pont ma adott rá a Kati egy jó kis gyakorlatot, alig várom, hogy kipróbáljam.

Kavics22 képe
Úgy érted, hogy a szexualitás terén lévő gátlások, avagy
2010. november 28. vasárnap, 12:58 | Kavics22   Előzmény

Úgy érted, hogy a szexualitás terén lévő gátlások, avagy éppen a felszabadultság kihatással van mindenre, ami az életedben történik ?

Ezt így konkrétan nam mondanám, aztán lehet, hogy ide lyukadnánk
2010. november 28. vasárnap, 13:21 | Hiteles06   Előzmény

Ezt így konkrétan nam mondanám, aztán lehet, hogy ide lyukadnánk ki a végére, én a párhuzamokat keresem, és találok is bőven.

Hali! Ha megnézed az a csakrás dolgokat is, akkor van a
2010. november 28. vasárnap, 14:03 | szabox (útkereső)   Előzmény

Hali!

Ha megnézed az a csakrás dolgokat is, akkor van a gyökércsaki, felette a szexcsakra... és úgy "épül rá" a többi... Ha ott(szexcsakra) gond van, akkor evidens, hogy ott tarja a figyelmet és akkor nehezen vagy nehezebben fog menni a felette lévő minőségek megélése... Egyébként meg

El tudnád képzelni az életed harmóniában, önmagaddal és a világgal megbékélve, kiteljesedve, ha Te vagy a párod valami miatt szexuális együttléttel már képtelenek lennétek örömöt okozni egymásnak ?

Üti a mondat első fele a másodikat... Ha valaki harmóniában, megbékélve, kiteljesedve él magával, akkor abba a szex is beletartozik... ha nem megy a szex, akkor elég nagy önámításban él az illető...
Ha ezek ellenére, hogy nem megy a szex és vele marad, akkor megint gond van... Lehet, hogy jobb lenne megadni a másiknak és magunknak az esélyt, hogy valaki jobban összeillővel találkozzunk... Persze, mondani könnyebb. :) Ez is "csak" egy nézőpont...

hermess képe
H: Ahol tartunk
2010. november 28. vasárnap, 15:32 | hermess   Előzmény

... szerintem testi és lelki harmóniára is szükségünk van a működésünkhoz egy kapcsolatban. Csak a testi már nem elég. Csak a lelki meg még nem elég.

De igen, egy harmonikus és mindenben kiteljesedett hosszú kapcsolat végén lehetséges, hogy a lelki szeretet tartsa össze a társakat, ha az alsóbb összetevők már nem olyan erősen működnek, vagy szublimálódtak a felsőbb energiákban.

Azonban ott ahol tartunk, a lelki összhang nagyon fontos ahhoz, hogy a szex felemelő legyen, és a testi vonzás is fontos ahhoz, hogy a lelki szeretet egyre magasabb szintű lehessen. Bármelyik hiányzik, vagy hibásan működik - már döcög a kapcsolat.

Ha valami miatt nincs meg a lelki összhang, az általában a testi kapcsolat rovására megy átlagszinten, a szex alacsonyabb szintűvé válik, míg egyik vagy másik oldalról el nem lehetetlenül. A lelkisebb szokta hamarabb feladni. "Van másik!" - szól ilyenkor az ego, és továbbáll. Mindkét fél által tudatosan gyakorolt elengedéssel, megbocsájtással, a saját tudati folyamatok kontrolljával azonban a jó szex fenntartható. És ez esély a kapcsolat javulásához, míg a lelki folyamatok össze nem csiszolódnak.

De ez mindkét fél részéről szükséges, egyedül nem megy. És hogy menjen, úgy kell tudni lefeküdni egymás mellé este, mintha mi sem történt volna, mintha senki nem mászott volna a lelkedbe egy-két órával korábban. Tudni elengedni és megbocsátani a lélektársadnak. Hiszen ő is keresi magát, miközben téged is szeretne megtalálni, csak éppen nem olybá tűnik az esetlen próbálkozása.

De miért ne lehetne egy jót szeretkezni, addig is, amíg másnap a meccset folytatjuk? :DDD Ha mind a kettőnkben meg van erre a szándék, ha az alapoknál működött a feromon vonzás, akkor menni fog. És tőlünk függ, hogy milyen magasztos lesz, ami meg az elengedés mértékétől, képességétől függ.

Kavics22 képe
Szaboxnak is szánom a válaszom és egyben köszönöm a
2010. november 28. vasárnap, 16:32 | Kavics22   Előzmény

Szaboxnak is szánom a válaszom és egyben köszönöm a hozzászólását.
Ha egy kapcsolatban kisebb-nagyobb nézeteltérések miatt nincs meg a lelki összekapcsolódás, akkor valóban a szex sem tud úgy működni, vagyis csak a lelki zűrök szintjén, ami hosszabb távon megölheti a legjobb szexet is, már ha hagyják a párok, hogy eddig elfajuljanak a dolgok.

A testi és a lelki összekapcsolódásnak egyensúlyban kell lennie. Ezen nem feltétlenül azt értem, hogy minden pillanatban teljes harmóniára van szükség, inkább azt, hogy hosszabb távon a lelki meg tudja teremteni a testi, a testi pedig a lelki egyensúlyt. Mint egy mérleg, ami olykor ki-kibillen egyik, vagy másik oldalra, míg végül már alig lehet érzékelni a billegést. Vagy azért, mert a párok tudatosan, egymásra figyelve keresik a megoldást, vagy pedig azért, mert egymást erősítve, a kezdeti gondokat feltárva már nem is igazán létezik a probléma.

A feromon vonzás működése már az elején kiderül, a szexet pedig tanulni kell minden egyes kapcsolatban. Szerintem nincs is olyan kapcsolat, ahol a párok szexuális igényei, szokásai egyenlőek lennének.

"És hogy menjen, úgy kell tudni lefeküdni egymás mellé este, mintha mi sem történt volna, mintha senki nem mászott volna a lelkedbe egy-két órával korábban. Tudni elengedni és megbocsátani a lélektársadnak. Hiszen ő is keresi magát, miközben téged is szeretne megtalálni, csak éppen nem olybá tűnik az esetlen próbálkozása. "
Azt hiszem, ezek nagyon fontos mondatok.

A webmesternél már nekem is kijött hasonló, de mivel nem adok az
2010. november 28. vasárnap, 18:16 | KatiPotter

A webmesternél már nekem is kijött hasonló, de mivel nem adok az oda leírtakra, csak úgy megnézem, hátha elgondolkodtat. Valahogy így szólt: "Ha valamiről kiderül, hogy érdemes volt, köze van a szexhez." Ez szerintem hülyeség. Noooormális? :D Legalábbis én sok ellenpéldát éltem meg az életemben: sok érdemes dolog volt, és lesz is, aminek nincs köze sehogyan sem ehhez.
Másrészt nekem szerelem nélkül a szex nem jó. A szívből indul, és az erősíti az alsó csakrát is, és nem fordítva, vagyis fordítva is, de a szív dominál. Ha megvan a szerelem, akkor viszont nagyon-nagyon jó és kell is az (persze idős korban, ha szereti egymást két ember, akkor szerintem nem okoz nagy gondot, ha már nem megy a dolog). :) De nem az egyetlen boldogságforrás nyilván.

Michaelita képe
legyen Néktek hitetek szerint
2010. november 28. vasárnap, 18:40 | Michaelita

Szerintem minden a körül forog, ami körül hagyjuk, hogy forogjon:)

Ha akarom és hagyom, akkor épp a gondolataim, az érzelmeim, a hitrendszereim, a szex, a külvilág, a belvilág, a kozmosz törvényei körül forog a világon minden. S hogy éppen mikor melyik van soron az egy emberen belül is többször változhat.

Csatlakozom az előttem hozzászólókhoz, akik azt mondják, hogyha megvan a lelki, szellemi összhang a párunkkal, akkor a meghitt testi kapcsolat is fontos és ráadásul Hermess leírásának igazat adva békítő, összehangoló erejű is lehet.
Ám nem minden, mert, ha a lelki szellemi kapcsolat megromlik, ha nem jók az alapok, ha elszáll a bizalom vagy a szeretet egy része, akkor a szex bármennyire is jó, egymagában már nem ad elég kötőerőt a kapcsolatban, egy bizonyos fokú lelki és szellemi tudatosságot feltételezve.

A kérdésedre azt hiszem igen a válaszom, mert hogyha szervi ok miatt nem lehetnék együtt azzal akit szeretek, de a kapcsolat jól megalapozott és minden lelki szellemi érték megvan benne és kölcsönös tisztelet, megbecsülés, szeretet, akkor szex nélkül is együtt tudnék lenni a párommal.
Ezt azért is gondolom így, mert hiszen egy kapcsolat kihűlése után is egyedül maradunk, és nem kaparjuk a falat a szex nélkül, merthogy a tudatunkon keresztül hatunk a vágyainkra, befolyásoljuk a gondolatainkat, érzelmeinket, a 2. csákránk működési igényeit.
Az egyik barátnőm ezt úgy fogalmazta meg nagyon bölcsen, hogy sokféle módja van annak, hogy örömöt okozzon az ember annak, akit igazán szeret.

Kavics22 képe
Igen Michaelita, "sokféle módja van annak, hogy örömöt okozzon
2010. november 28. vasárnap, 21:10 | Kavics22   Előzmény

Igen Michaelita, "sokféle módja van annak, hogy örömöt okozzon az ember annak, akit igazán szeret."

Úgy gondolom, hogy a férfiak és a nők felfogása, véleménye e tekintetben kissé eltér, persze azért vannak jócskán kivételek.

A férfinek inkább központi kérdés a szex, a nőnek is az, de mellette az az általad említett sokféle ezer mód teszi teljessé, változatossá, stabillá a kapcsolatot.
Lehet ez egy simogatás, ha elhaladsz a párod mellett, ha őszintén figyelsz a mondanivalójára, ha feladod rá a sálat a hidegben és még sorolhatnám. Ezek az apró dolgok, amelyek erősítik a lelki és a testi kapcsolatot a szex mellett és ha jól belegondolok, nem is annyira aprók egy tartós, hosszú párkapcsolatban.

Persze ezek mit sem érnek, ha maga a szex csapnivaló.

Kavics22 képe
És még valami, ami lemaradt és most mozdult meg bennem. Nem leh
2010. december 05. vasárnap, 9:38 | Kavics22   Előzmény

És még valami, ami lemaradt és most mozdult meg bennem.

Nem lehet lelkileg kiteljesedni egy olyan kapcsolatban, ahol a szex mennyisége határozza meg a kötődés szorosságát. Ahol az a legnagyobb félelem, mi lesz, ha ritkul az intenzitás. Nem a belülről feltörő vágyakra alapozzák az együttlétet, hanem a strigulák játsszák a főszerepet. Az elvárások egy idő után a legszebb érzelmeket és a legjobb szexet is szétrombolják és itt már kezdődnek a vetítések, mellébeszélések, elhallgatások, hazugságok.
Széttörik a bizalom és már azt sem hiszik el egymásnak, amikor ténylegesen ott a vágy és valóban jó a szex. Ami a múltban jó volt, az igazság már ott is megkérdőjeleződik és innentől szinte menthetetlen az egész.

A vágyat is hagyni kell a saját útján haladni, mint ahogy önmagunkat. Nem kell rásegíteni semmivel, be kell vállalni, hogy a vágyat nem szükségszerűen fizikai együttléttel kell levezetni, az intimitásnak számos egyéb módja van, ami varázslatosabbá, változatosabbá teszi a párkapcsolatot. Közös felelősség !!

Ennek azonban legnagyobb gátja a megfelelési kényszer, a félelem a másik elvesztésétől. Pedig ez törvényszerűen bekövetkezik és idővel arra is rájövünk, nem a másikat, hanem önmagunkat veszítettük el, adtuk fel teljesen. Hogy miért is ? Talán azért, hogy a következő kapcsolatban jobban figyeljünk önmagunkra, a másikra, vagyis egymásra. Hiszen benne van a szóban is. EGY-MÁS. Egyek vagyunk, mégis eltérő egyéniséggel, gondolatokkal, vágyakkal, szóval mások.

Az őszinteséget pedig csak úgy lehet bevállalni már a legelején, ha a másik partner benne. Ha nem szül dacot, haragot, sajátos bosszút, ami úgyis visszaüt. Őszintének is csak úgy lehet lenni, ha nyitottak a befogadására. Ha nem, akkor is kitör, csak nem a partner felé, hanem úgy, hogy "nem mondhatom el senkinek, elmondom hát mindenkinek". Mint ahogy most is. :)

Egy biztos, a lélek már a legelején leadja jelzéseit a testnek, figyelni kell minden rezdülésre, hiszen akkor még ott a megoldás lehetősége.

És hol marad vajon ilyenkor az a fene nagy tudatosság ? :)

szeges képe
Ha nem is minden...
2010. november 28. vasárnap, 19:03 | szeges

...de majdnem minden akörül forog, hiszen az egyik legerősebb és legcsodálatosabb energia.:)

"egészségügyi probléma miatt szexualitásra képtelen pároknál vajon csak a megszokás tartja össze őket ?"

Igen, és a szeretet, na meg a kötelességtudat.

Én már jártam ebben a cipőben, és nem lett jó vége. Ha nem jó a párjával a szex, akkor jobb, ha menekül az ember, ha fiatal, ha idősebb, amíg nem késő...:)

fehercsongor képe
Egy előadáson hallottam
2010. november 28. vasárnap, 23:19 | fehercsongor

egy párról , ahol a gyönyörű fiatal feleség mellett működő kapcsolatban élt a gerincprobléma miatt merevedésképtelen férj . Úgy látszik ezt a hiányosságot is ki lehet egyenlíteni valahogy , de a feleség nagyszerű szeretetére utalva : nem akárkivel . Én kicsit naív vagyok . Sok mindent készpénznek veszek . De a kételyt levonva belőle is hajlamos vagyok elhinni , mert az emberek olyan változatos élethelyzeteket élnek meg , hoznak létre , hogy valóságuk bővíti a képzeletemet , és nem viszont . Üdvözlettel :felacsó
U.i.:nem tudom elképzelni , hogy még a legsivárabb szexgépet is legalább néha ne érintse meg a tevékenységéhez kötődő gondolatok és érzelmek puhapihe szárnya. És viszont : a legplátóibb szerelemben is néha elsírja magát a test egy gondolat követte erekcióval vagy nedvesedéssel.
Idősebb korban már sokszor elég az ölelés is , bár a sok közös emlék és a rutin reflexei a testet is segítik.
Örömet és szexuális örömet nem csak a klasszikus misszionáriuspózzal , nem csak általában a közösüléssel lehet a másiknak okozni . Jó esetben az ember összes nyúlványa a szexualitás szolgálatába állítható . Nem szólva a szavakról , és a általuk lüktető energiáról .

fehercsongor képe
Sivárnak sivár , vagyis nem a lehetséges teljesség , de lehet ,
2010. november 28. vasárnap, 23:27 | fehercsongor

Sivárnak sivár , vagyis nem a lehetséges teljesség , de lehet , hogy mégis csak az ő számukra akkor elérhető lehetséges teljesség a szex öröme , mivel magasabb szintű örömforrást nem tapasztaltak meg , vagy még nem képesek elérni , ezért emberileg érthető , hogy sok energiát fektetnek az általuk elérhető legmagasabb szintű örömforrás megtapasztalásába és gyakorlásába . Ismételnek , variálnak , és előbb - utóbb változni fognak ők , az igényeik , ezért kár lenézni , vagy irigyelni pillanatnyi állapotukat , játékukat .
Üdvözlettel . felacsó