A napnál is világosabb | Önmegvalósítás.hu

A napnál is világosabb

Ez 49 éves spanyol nő galíciai lakóhelyének közjegyzőjénél bejegyeztette birtokaként a Napot. Angeles Duran pénteken az El Mundo című spanyol lapnak azt mondta: szeptemberben fogant meg a gondolat benne, miután hallott egy amerikai férfiról, aki a Hold és a Naprendszer legtöbb bolygójának tulajdonosaként regisztráltatta magát.

Létezik egy nemzetközi egyezmény, amelynek aláíró országai kijelentik, hogy egyetlen állam sem tarthat igényt tulajdonaként bolygóra és csillagra. A személyes igénybejelentésről azonban nem rendelkezik a megállapodás.

"Nem volt gond, törvényesen jártam el, mert ismerem a törvényt, és nem vagyok bolond. Bárki megtehette volna, csak éppen nekem jutott először eszembe" - mondta a 49 éves nő a spanyol lapnak, amely utánanézett a bejegyzésnek. És valóban: a közjegyzői dokumentum szerint Duran "a tulajdonosa a G2 színképosztályba tartozó csillagnak, a Napnak, a Naprendszer központjának, amelynek átlagos távolsága a Földtől 149 millió kilométer."
hirdetés

Duran, aki Salvaterra do Mino városában lakik, azt mondta, hogy "pénzt akar beszedni mindenkitől, aki valamilyen módon használja a Napot, és a bevétel felét a spanyol kormánynak, 20 százalékát a nyugdíjbiztosítónak kívánja adni". További tíz-tíz százalékot szán kutatások valamint az éhezés elleni küzdelem céljaira, a maradék tíz százalékot pedig megtartja magának.

"Itt az idő, hogy a megfelelő irányban változtassunk a dolgokon. Ha van egy jó ötlet, amely jövedelmet termel, és javítja a gazdasági eredményeket, elősegíti a jólétet, akkor miért ne valósítanánk meg?" - nyilatkozta a nő.

Szorsz: http://index.hu/kulfold/2010/11/26/tulajdonjogot_szerzett_a_napra_egy_ga...


Beküldte: | 2010. nov. 26. péntek - 23:38

Hozzászólások

5 hozzászólás
tetszik
2010. november 27. szombat, 0:03 | Névtelen (útkereső)

Teljes mértékben igazat adok Neki.

tvir képe
Miben adsz neki igazat?
2010. november 27. szombat, 9:32 | tvir   Előzmény

Miben adsz neki igazat?

u.erika képe
Ja. Akkor az afrikai éhezök fizetik a legtöbbet. :P S a svédek
2010. november 27. szombat, 0:23 | u.erika

Ja.
Akkor az afrikai éhezök fizetik a legtöbbet. :P

S a svédek talán a legkevesebbet ahol a víz is ingyenes.....

Ha spórolni akarunk éljünk éjszakai életet.
Hiszen megy ez nekünk most is.Nem? ;)

Úristen. Sok hírt olvastam dolgokat a közösből eltulajdonló
2010. november 27. szombat, 0:50 | KatiPotter

Úristen. Sok hírt olvastam dolgokat a közösből eltulajdonló emberekről (sajnos sok ilyen van, akik ilyen-olyan formában, de lényegében ezt teszik), de ez rekord. Oké, hogy jó célra is használná elvileg... de szerintem a cél nem szentesíti az eszközt (mellesleg a szétosztása sem igazságos, mindegy). Ezzel nagyobb kárt csinálna. Szemléletes példa arra, hogy a legjobb szándékból sem szabad valamiben teljhatalmat adni valakinek, ugyanis senki sem mindenható, hogy mindent tudjon, hogy mi vezet a közjóra. Ezzel a marhasággal sok hülye politikust is lekörözött hülyeségben, hataloméhségben, önzésben.
Egyébként a véleményem az, hogy nem fog neki sikerülni, ezt azért nem fogják engedni, ha valaki mégis ilyen őrültségre vetemedik, különböző jogszabályokkal lehet akadályoztatni. Szóval én nem félek tőle. De: noooooormális?

Ez morbid! A Nap, majd a levegő! Jó szándékből?!? Mi jöhet még?
2010. november 27. szombat, 9:24 | Z (útkereső)

Ez morbid! A Nap, majd a levegő! Jó szándékből?!? Mi jöhet még?