Egy kis figyelmet érdemel szerintem! | Önmegvalósítás.hu

Egy kis figyelmet érdemel szerintem!

Okkult tudományok

Napjainkban újra felélénkült a spirituális tapasztalatok és élmények iránti keresés, ugyanakkor felettébb divatossá vált a keresők körében az okkultizmussal való foglalkozás, illetve az úgynevezett okkult erők iránti vágyakozás.

Az ősi spirituális hagyományok minden korban elítélték az okkult praktikákat és a keresőket soha nem bátorították arra, hogy érdeklődésüket a különböző okkult természetű erőkre pazarolják

Elsősorban azért nem ajánlatosak az ilyen irányú tevékenységek, mert elvonják a keresők figyelmét az igazi célról, amely az igazság megtapasztalása és az Önmegvalósulás realizálása, elérése. Másodsorban azért, mert az „erők” iránti vágyakozás és erőfeszítés az egót táplálja és lehetőséget ad az egónak, hogy előbb-utóbb átvegye a személyiség feletti korlátlan hatalmat. Közismert példa Goethe Faustja, aki az erők birtoklásáért cserébe eladta a lelkét, vagy Shakespare Machbetje akinek bukását az okkult erőkkel őt megkísértő boszorkányok okozták.

Az igazi mesterek és keresők sohasem próbálták ezeknek az erőknek az akaratlagos elérését, nem fordítottak semmilyen erőfeszítést az okkult tudományok megismerésére, mivel tudták, hogy mindezek valójában az anyagi, materiális világ jelenségei közé tartoznak, abba a dimenzióba amelyet valójában transzcendálni, meghaladni kell az Önmegvalósulás keresőjének.

A legnagyobb veszélye az okkult tudományoknak az, hogy a tiszta figyelmet eltérítik a középső csatorna áramlásától, elszakítva a „paramachaytania” (Isteni Vibrációk) támogatásától és észrevétlenül az egó vagy a szuperegó (kondíciók, tudatalatti) legszélsőségesebb erőinek szolgáltatják ki, miközben a keresőben nem is tudatosul, hogy milyen végzetes körforgásba került.

Megtörténhet az is a valódi keresők esetében, hogy fejlődésük során spontán megnyilvánulhatnak bizonyos képességek vagy erők, néha a korábbi életekben végzett figyelemösszpontosító (koncentrációs) vagy meditációs elmélyedést (kontemplációs) célzó gyakorlatok eredményeként (ezeket karmikus emlékeknek nevezik)

A spirituális hagyományok megemlítik, hogy nyolc ilyen erő amelyek közül 4 a jobboldali csakrákban és csatornákban, 4 pedig a baloldali csakrákban és csatornákban nyilvánulhat meg.

Ilyen képességek pl. A jövőbe látás, az asztrális utazás, az állatok nyelvének ismerete, a tisztánlátás (csakrák, az aura és energiák látása) , a telekinézis

(tárgyak mozgatása távolról) , a láthatatlanná válás képessége, a szellemek megidézése és a velük való kommunikáció és még sok más olyan erő is, amely az előbb említett főbb erők melléktermékeként jelentkezhet.

Ezeknek az erőknek egy része tehát elérhető bizonyos technikák segítségével, vagy a más előbb is említett spontán megnyilvánulás révén, amely valójában az előző életekből származó képességként vagy adottságként már létezett a keresőben, csak erőfeszítésével és koncentrálásával kell úgymond „rásegítenie”.


Beküldte: | 2010. nov. 06. szombat - 17:27

Hozzászólások

12 hozzászólás
Michaelita képe
elvonják a figyelmet az igazi célról
2010. november 06. szombat, 18:14 | Michaelita

Abban igazat adok Neked és mindenkinek aki óv azon technikák alkalmazásától, amelyekkel idő előtt lehet elérni különféle képességeket.
Abban is igazat adok, hogy a túlzott vágyakozás sem egészséges, mert ha megkapunk egy vágyott képességet, talán nagyobb felelősséget kell vállalnunk, mint amit gondoltunk.
Sőt abban még inkább igazad van, hogy a képességek elvonhatják a figyelmet az igazi célról.

Azt viszont a fentieken túl sem szabad elfelejtenünk, hogy jelenleg a tudati lélek korában vagyunk, az emlékezés korszakát éljük és lassacskán egyre többen kezdünk el emlékezni egy csomó dologra és lassacskán kezdenek visszajönni az előző életbeli képességeink, emlékeink, és belső vezetésünk is egyre több ezéletben ismeretlennek gondolt, múltból átszűrődő dologgal ismertet meg bennünket. Aztán az igazi spiri út egy szakaszán, kegyelmi ajándékként - ha megmérettetünk és elégségesnek találtatunk - szintúgy visszajönnek emlékek, erők, merthogy úgy hírlik egy szép Új Földet építünk, Új Energiákkal, Új Tudatossággal, a régen is birtokolt erők új, morális, etikus, felelősségteljes használatával.
Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a most születő gyermekek már új képességeket hoznak magukkal és tanítanak bennünket is újnál újabb dolgokra.
Ha beszélünk róla, ha nem történnek beavatások (akár álmunkban is), történnek velünk olyan dolgok, amit nem értünk, pedig a megértés nagyobb biztonságot adna nekünk, mint a bizonytalanság, ami bennünk lehet.
Ez számomra azt is jelenti, hogy eljött az idő, hogy beszélnünk és írnunk kell azokról a dolgokról, amikről eddig nem beszéltünk és nem írtunk.
S azt se felejtsük el, hogy Magyarországon élünk, a mágusok, táltosok leszármazottainak országában, s kérdezem én hol beszéljünk mágikus képességekről, ha nem éppen itt?
(Mélyről jövő meggyőződésem, hogy nem véletlenül születtem pont ide, s az sem véletlen, hogy pont most:)

KÖSZ A VÁLASZT!
2010. november 06. szombat, 18:32 | zoltns3   Előzmény

DE valójában ugyan hányan tudjuk hogy miért születtünk a földre vagy testet váltottunk vagy ilyesmi.
mert nem hiszem ,hogy sokan tisztában vannak vel az eredeti küldetésükkel kapcsolatban de ezt csak ugy megemlitettem .ne vedd sértésnek !

Michaelita képe
bocsi
2010. november 06. szombat, 18:50 | Michaelita   Előzmény

Kedves Zoltns3!

Lehet, hogy igazad van, hogy sok ember sok mindent nem tud még, s ha ezt szeretnéd hinni, megvan rá a jogod, hogy ezt hidd.

Egyáltalán nem veszem sértésnek amit írsz, mert nincs rá okom...meg számtalan egyéb okból kifolyólag.

Azt szeretném mindössze megemlíteni Neked, hogy olyan fórumon blogolsz közöttünk, ahol már pislákol a gyertyafény, azaz ahol már páran kezdjük "kapisgálni" a dolgokat:)
S azt mondják, hogy egy gyertya fénye is elegendő, hogy valamit is eloszlassunk a teljes sötétségből.

Michaelita képe
bocsi
2010. november 06. szombat, 18:53 | Michaelita   Előzmény

Háromszor ment be ugyanaz:)

Michaelita képe
bocsi
2010. november 06. szombat, 18:53 | Michaelita   Előzmény

Háromszor ment be ugyanaz:)

KÖSZ A VÁLASZT!
2010. november 06. szombat, 19:13 | zoltns3   Előzmény

én is beleestem ebbe a szerver nem engedett valami kínja volt de nem baj .
meg értem a válaszod .

KÖSZ A VÁLASZT!
2010. november 06. szombat, 19:13 | zoltns3   Előzmény

én is beleestem ebbe a szerver nem engedett valami kínja volt de nem baj .
meg értem a válaszod .

KÖSZ A VÁLASZT!
2010. november 06. szombat, 18:34 | zoltns3   Előzmény

DE valójában ugyan hányan tudjuk hogy miért születtünk a földre vagy testet váltottunk vagy ilyesmi.
mert nem hiszem ,hogy sokan tisztában vannak vel az eredeti küldetésükkel kapcsolatban de ezt csak ugy megemlitettem .ne vedd sértésnek !

erről szól és ezért irtam
2010. november 08. hétfő, 17:32 | zoltns3   Előzmény

csak ennyi szerintem !

Én meg azért írtam, mert nemcsakhogy erről szól, hanem
2010. november 08. hétfő, 18:01 | Névtelen (útkereső)   Előzmény

Én meg azért írtam, mert nemcsakhogy erről szól, hanem szószerint is EZ amit felraktál.(forrás megjelőlés nélkül)
Így gondoltam a 2-3 folytatás rész elolvasása sem lehet hátrány.
Vagyis pont nem csak ennyi...ha valóban érdemel egy kis figyelmet.
-szerintem.

válasz
2010. november 08. hétfő, 18:42 | zoltns3   Előzmény

nem sok értelme a vitának mert nem hiszem hogy ismernénk egymást ezt csak általánosságba ollóztam mert mindenki csak az igazságok keresi és ez csak egy kis ismeretszerzés. Több oldalról is meglehet közelíteni az önmegvalósítás fogalmát és a veszélyek sokak számára még nem ismerhetők fel mert hajlamos az ember belemenni bármilyen új dologba amit nem ismer még és nagyon nagyot lehet bukni sajnos . mert a mai világ hivatlanul is produkál olyat amiből az ember nagyon nehezen tud kilépni .
ezt a korszakot éljük de gondolom nem is baj a tanuló pénzt mindenkinek meg kell fizetnie .
kösz hogy olvastál.
üdv.