Pénzügyes tantárgy | Önmegvalósítás.hu

Pénzügyes tantárgy

lóvé.jpeg

Ahhoz, hogy végezhessek környezettan alapszakon, muszáj most megcsinálnom olyan tölteléktárgyakat, mint gazdaság és menedzsment alapismeretek és minőségbiztosítás (az még nem is rossz, de az előbbi ááááááá.:S)
Tegnap elkezdtem tanulni a gazdaságira, mert majd lesz belőle zh. És most közvetlenül érzékeltem, mennyire idegen tőlem a téma, alig tudom befogadni a tananyagot, elkalandozik a figyelmem, egyszerűen alig tudok ráhangolódni. Persze próbálkozok, és haladok is lassan, hiszen bennem van, hogy egyik célom érdekében kénytelen vagyok, de jó kis önismereti próba. Egyszerűen ennyire nem fog meg a pénzügyi cucc, és valami undort is kelt bennem, ahogyan a piacgazdaságot mintha istenítenék... Valószínű a belső lázadásom a mostani gazdasági és politikai rendszer ellen, de van benne egy adag érdektelenség is, olyan nagyon távolinak érzem ezeket az anyagias dolgokat. Nem tudok úgy nézni az emberekre, hogy "fogyasztó" "vásárló" "termelő". Volt olyan is, hogy bevontak egy mlm-es természetgyógyászati cuccokat értékesítő hálózatba, hogy én is adjak el termékeket, és próbáltak ösztönözni, hogy így és így növelhetem a profitomat. Nem tudtam sokáig csinálni, mert ha valaki betegségére tudtam olcsóbb de ugyanúgy jó módszert, akkor nem álltam meg, hogy ne javasoljam neki azt a forgalmazandó termék helyett. Szóval pocsék üzletasszony lennék, de nem is bánom ezt. Csak azért néha nehéz is ilyen távolságokra érezni magamtól a rendszert és mégis benne élni. De inkább ez mégis..
Talán azért is érezhetem ezt, mert előző életes emlékképeim egyike mutatta, hogy gazdag voltam. Még csodálkoztam is, miért jön ez be, nem az akkori házam képére vagyok kíváncsi, hanem a családtagokra... De látnom kellett, valószínű azért, hogy értsem: megéltem már, és ezért is érzem, hogy a boldogságnak az anyagi gazdagsághoz semmi köze. Ha nem éltem volna meg, lehet most vágynék rá, főleg, hogy most vannak anyagi gondjaim, ahogy sokunknak. Mégsem hiányzik, mégsem keresem az életben, csak a megélhetésig kell a pénz és annyi. Egyetlen hátrány: a távolság érzése a pénzügyektől, emiatt a tantárgy nehézkes befogadása, és hogy nem tudok beilleszkedni érzelmileg a rendszerbe, de ez valójában nem baj, akkor is inkább ezt az utat választom ilyen téren, amin most járok, mert így boldogabb vagyok.

 

Beküldte: | 2010. okt. 01. péntek - 13:30

Hozzászólások

14 hozzászólás
pénz
2010. október 08. péntek, 7:27 | Névtelen (útkereső)

Szia!
Nem bántásként, de nekem kicsit olyan, mintha folyton a felsőbbrendűségedet bizonygatnád ezzel, hogy Te nem illeszkedsz, ergo nem alacsonyodsz le hozzánk, az anyagi világba.
Leszülettél, feltehetőleg saját választásodból, hogy élményeket, és megértéseket szerezz,de ezzel a hozzáállással, csak kivonod magad alóla. Nem mész bele a játékba.
Az én véleményem szerint, nem biztos, hogy az ellenállás jó irány! Meditálj róla kicsit! Klasszikus hibás gondolkodási séma --> gazdagság = erkölcstelenség. Lehet jótékonykodni, lehet magadat megvalósítani, lehetsz a társadalom hasznára, és közben pénzt kereshetsz....

Üdvözlettel:
Peti

nem én... :)
2010. október 08. péntek, 10:08 | szabox (útkereső)   Előzmény

nem én... :)

Szia! Ha ez jön le a blogomból, akkor lehet, hogy meg kellene
2010. október 08. péntek, 14:02 | KatiPotter   Előzmény

Szia!
Ha ez jön le a blogomból, akkor lehet, hogy meg kellene vizsgálnod: benned megvan-e ez a hiba: lenézni másokat. Én nem nézem le azokat, akik anyagiasak, pláne, hogy azt az utat én is megjártam egyszer. Nekem más gyengéim vannak, ennyi. És az is relatív, hogy ezt egyáltalán gyengeségnek lehet-e tekinteni. Mert igazából csak akkor gyengeség, ha az anyagiasság árt, kizsákmányoláshoz vezet, egyébként nem. Másoknak meg azért van gondja a megélhetéssel, azért esnek kétségbe érthető módon, mert vannak olyanok, akik kizsákmányolósan élnek, ilyen most a rendszer.

Ebben a világban a Pénz az Isten?
2010. október 08. péntek, 8:06 | Marcsi54 (útkereső)

Éjszaka éppen a pénz körül forog a gondolatom,mi máson,hisz ez ami nincs,és a számlák jönnek.
Pedig tudom, hogy amin a gondolat megragad azt bevonzom.Tudat alatt teremtettem egy olyan helyzetet,amitől úgy gondoltam nincs lejjebb. A félelem mint érzelem.és a negatív gondolat,mint szellemi energia valósult meg.
Aztán bekapcsoltam a Tv-t,és mit kell látnom,három település lakhatatlanná vált, embereknek oda lett mindene,földönfutókká váltak.Mi lesz velük? Mi történik Magyarországon?

A bank viszi az emberek házát,kilakoltatások,még ma is vannak. A világ kegyetlen urai kíméletlenül elbánnak a gyengébbekkel, a hiszékeny emberekkel. Sokan öngyilkosok,sőt egész családjukat is kiirtják.

Mintha az emberek kábítószer hatása alatt lennének,mint egy bábú amelyet ide oda rángatnának. A pénz az úr,néhány család kezében van az egész világ, mint pld. Rotschildok,és ez csak 1%-a a világ lakosságának.
Elképesztő!

Aki nem ébred fel csipkerózsika álomból annak vége,mer azokkal bármit megtehetnek.

Mi a megoldás akkor?

Ismerd meg Önmagad! Önmegvalósítás.

wmiki képe
igen, a pénz az isten hiszen ha ebből a kitalált fogalomból sok
2010. október 08. péntek, 9:06 | wmiki   Előzmény

igen, a pénz az isten

hiszen ha ebből a kitalált fogalomból sok van a birtokodban, akkor bármit megkaphatsz ezen a bolygón
vagyis nem létezik ennél fontosabb dolog itt

bodza képe
Na ja. Csakhogy a pénz nem "kitalált fogalom" hanem egy létező
2010. október 08. péntek, 9:18 | bodza   Előzmény

Na ja. Csakhogy a pénz nem "kitalált fogalom" hanem egy létező dolog - ami, ha van, nem érdekel, ha nincs, azt meg érzed! Nem a legfontosabb dolog: de szükséges létezője ennek a világnak. Nem Isten, így: nagy betűvel írva ! Egyébként akit meg annyira nem érdekel, még mindig van lehetősége szerzetesnek/apácának/jóginak állnia. Ja jógi: ahhoz is kell pénz, mert azt igazából Indiában érdemes gyakorolni...

wmiki képe
a pénz nem létezik, sajnálom, hogy nem értesz hozzá az egy
2010. október 08. péntek, 9:22 | wmiki   Előzmény

a pénz nem létezik, sajnálom, hogy nem értesz hozzá
az egy kitalált fogalom, valakik rangsorolják a különböző dolgokat aszerint

és a pénz alapú társadalomban a pénz a legfontosabb, hiszen azért bármit megkaphatsz, ami megkapható
talán téged még a szüleid tartanak el, ezért nem vagy tisztában az ilyen dolgokkal, mert túl gyerek vagy még

bodza képe
Szerintem meg nyiss blogoldalt magadnak! Tudod, olyan .hu-st min
2010. október 08. péntek, 9:32 | bodza   Előzmény

Szerintem meg nyiss blogoldalt magadnak! Tudod, olyan .hu-st mint volt már itt másoknak is. Rég nem jártam már itt, de akárhányszor visszajövök, mindig belebotlok ezen az oldalon ilyen kérészéletű kötekedőkbe! Volt szerencsém visszaolvasni a topikok egy részét, háááááát...

Most úgy látom Te vagy az Abszolút Mester.

Csak egy "kicsit" értek a dolgokhoz, és pont fordítva van, mint gondolod: anyámat nem, de apámat, aki beteg, én támogatom. És igen: mindez nem kevés pénzbe kerül, amit meg is kell teremteni!

Ekkora tudás birtokában Téged különben is mit izgat? Ha nem lenne vele dolgod, akkor most nem írkálnál ebbe a blogba!:))))

szeges képe
Itt nagyon jól megfogalmaztad a lényeget:
2010. október 08. péntek, 9:55 | szeges   Előzmény

"és a pénz alapú társadalomban a pénz a legfontosabb, hiszen azért bármit megkaphatsz, ami megkapható"

Persze csak ami pénzért megkapható!

És ettől még igaz lehet az is, hogy a világ leggazdagabb embere is lehet sokkal "szegényebb", mint a legcsóróbb...:)

Jól kitalálták,és Ők a világ leggazdagabb gazdagjai
2010. október 08. péntek, 9:49 | marcsi54 (útkereső)   Előzmény

A piramis legtetején régóta a Rotschildok állnak.Ők mindennek a mozgatói.Téged is Ők mozgatnak.Tőlük veszel fel hiteleket. Most meg válságot generáltak,amiből még gazdagabbak lesznek.

A szabad Amerika nem is olyan szabad,mert a pénzüket is a Rotschildok nyomtatják,vagyis ők ellenőriznek mindent. ha valamit megakarnak szerezni bárhol a világban, gátlástalanul eltipornak.Nincs kegyelem
Háborút indítanak országok ellen kitalált ürügyekkel,vagy megszennyezik a folyókat,esetleg védőoltásokat
kreálnak....
http://www.gyogytermekek.sokoldal.hu/tiensegeszsegeseletmod

bodza képe
Én magamat irányítom és az én dolgaimat - hitelre hála az
2010. október 08. péntek, 10:03 | bodza   Előzmény

Én magamat irányítom és az én dolgaimat - hitelre hála az égnek életemben nem volt és nem lesz szükségem!

Amit leírsz, már régóta tudom, csak azt nem értem, miért rakod fel újra a Tiens termékeket, amit már levettek egyszer??? Erről a cégről is megvan a véleményem vastagon és a forgalmazóinak egy köréről is!

Reklámozol vagy blogolsz?

Kicsit mintha irígykednél... Önmegvalósítás? Tedd magad
2010. október 08. péntek, 11:23 | szildiko1   Előzmény

Kicsit mintha irígykednél...

Önmegvalósítás? Tedd magad Rotschilddá.....

bodza képe
Azzal, hogy ezt leírtad, már bizonyítottad is, hogy valamilyen
2010. október 08. péntek, 8:44 | bodza

Azzal, hogy ezt leírtad, már bizonyítottad is, hogy valamilyen szinten igenis érint a dolog, és nem vagy elégedett...Hiába bizonygatod, hogy nem érdekel - ez önámítás. Igenis, mindenkit érdekel! Nem fizetheted ki azzal a kenyeret a pénztárnál, hogy téged nem érdekelnek a pénzügyek! Mindenkinek van tőkéje: ez pedig a tudás. Azért fizetek a fodrásznak mert le tudja vágni a hajam, azért fizetek a villanyszerelőnek és a szobafestőnek, mert meg tudja csinálni, amit én nem, az ügyvédnek azért fizetek, mert ő tudja megoldani azt, amit én nem tanultam meg, stb. Mindenkinek van ilyen tőkéje - kérdés: tudja-e kamatoztatni??? Amikor - nem is olyan régen felismertem ezt, párommal belevágtunk. Mi is tudunk ám, és ezt a tudást is meg kell fizetni...Tehát egzisztenciálisan rendbe tettem a dolgaimat, folyamatosan tanulok, és a tudás tényleg az egyetlen jó befektetés! Először csak nevetgéltünk a lányommal, amikor valaki hirdette magát, hogy vasalást vállal. Vállalkozói formában! Aztán a nevetgélés tiszteletté alakult. Én utálok vasalni. Ő szeret. Volt egy ötlete - bevált neki. Ma már nekem is ő vasal...

Bizony bizony fontos a pénz,ha nincs
2010. október 08. péntek, 9:30 | Marcsi54 (útkereső)   Előzmény

Mindig az a fontos ami nincs. Akinek pénze nincs, az a pénzt szeretné. Akinek nincs egészsége ,az az egészséget szeretné. Akinek családja nincs ,az családot szeretne...

Ha minden energia, meg kell tanulnunk az energiát úgy mozgatni,hogy jusson és maradjon.Adni és elfogadni.
Nekem pld.az elfogadással van bajom. Tudat alatt még ellenállok.
Ezt jó lenne megtanulni mindenkinek,de sajnos nincs ilyen tantárgy az iskolában.

Spirituális,ezoterikus iskolákban azonban megtanulható. A TITOK mindenki számára hozzáférhető.
A Tudást pedig gyakorlás révén szerezzük meg.