Borsodban mi pusztít? | Önmegvalósítás.hu

Borsodban mi pusztít?

Lehet, hogy sokan megfigyeltétek a híradásokból, de aki itt él, a saját bőrén érzi: mindig Borsod megyét sújtják az országban a legnagyobb bajok. Ha valami van az országban, az nálunk még jobban előjön (én is itt élek amúgy). Itt a legkisebb a közbiztonság (hagy ne írjam le miért), itt volt a legdurvább az árvíz, múltkor tornádó is volt, és tegnap: itt lett az egyik legérthetetlenebb a szavazás eredménye.

Nem az én falumban, ezt nem érinti: itt a közbiztonság jó, árvizet is kis mértékben szívtuk, és nagy arányban becsületes képviselők kerültek be, a polgármestert nem tudom hanyadszorra választjuk újra, mert jó. De tőlünk északabbra a helyzetek siralmasok.

Nem akarok politizálni, pártokat megnevezni, de egyszerűen nem értem: hogy lehet, hogy annyira elborultak a fejek, hogy még az országos választás eredményeinél az a bizonyos bűnbandacsoportnak nagyban csökkent a támogatottsága, most pl egyik városban egyenesen ők nyertek a narancsokat is előzve (!) és máshol is feltűnően nagy arányban lettek (pedig az a polgármester sikkasztó hírében áll és mégis nyert)?
Pont Borsodban, ahol legjobban lehet érezni, hogy mit tesz a bűnözés? Én azt kezdem gyanítani: Borsod megye fölött koncentrálódnak valami negatív erők. Akik befolyásolhatók, azoknak egyszerűen sugallják, hogy az a döntés a jó... Vagy nem tudom.

Ezt onnan is észrevettem, hogy beszéltem tegnap nagynénémmel, aki szintén az érthetetlenekre szavazott, pedig az országos választásnál azok leglélesebb ellentétére. Megkérdeztem, hogy de miért? Válasza összefüggéstelen és logikátlan volt, amit amúgy nem nagyon láttam még nála. Én nem vesztem össze ezen vele, félreértés ne essék, nem is akartam befolyásolni, és meg is tudtam volna érteni, ha ad egy olyan magyarázatot, amivel ha nem is értek egyet, de látom, hogy számára logikus. De egy teljesen zavarodott választ kaptam rá.

Lehet, hogy én vagyok paranoiás, de ez számomra azt jelzi: itt valami mintha szándékosan ki akarna tolni a megyével. Vagy szerintetek mi az oka ennek a túl sok rossznak itt nálunk? Vagy ez lenne a tanító megye? Hát a fiatalok inkább menekülnek e tanítás elől és igazuk van... Egyik barátnőm is át akar költözni Hevesbe, mert már nem bírja a közbiztonság állapotát...
Ezzel nem szeretnék politikai vitákat nyitni, szándékosan nem neveztem meg csoportokat, nem arra lennék kíváncsi.

Beküldte: | 2010. okt. 04. hétfő - 10:55

Hozzászólások

38 hozzászólás
Még az jutott eszembe, hogy a mi falunkat az Upponyi-hegység
2010. október 04. hétfő, 11:26 | KatiPotter

Még az jutott eszembe, hogy a mi falunkat az Upponyi-hegység határolja a megye durva részeitől. Az Upponyi-hegységnek szerintem nagyon jó hatású az erőtere, vagyis engem mindig feltölt, nagyon szeretem. Medizéskor is gyakran bevillan a kép, hogy ott vagyok éppen, és életerőt ad. A mi falunkban, ahogy írtam, nincs olyan feltűnően sok baj, na itt se minden rózsaszín, de azért mégsem olyan, mint a hegyen túl. Arra gondoltam, hogy ez a hegység is véd minket negatív erőktől. Emellett kedvező geológiai adottságainak, vízzáró rétegeinek köszönhetően lehet mellette víztározó, aminek ivóvizünket köszönhetjük. És különben is szép hely, tájvédelmi körzet is. Valószínű ennek is van szerepe, mert véd.
Na de mi van északabbra? Miért ott van a legtöbb rossz az országban? Lehet erre valami spirituális-energiás magyarázat, az amire gondolok?

Szerintem olyan a környezeted, amilyennek látni akarod. Én
2010. október 04. hétfő, 12:33 | Hiteles06

Szerintem olyan a környezeted, amilyennek látni akarod. Én eredetileg szabolcsi vagyok, most meg Angyalföldön lakom, szóval a közbiztonságról tudnék mesélni. Nem hiszem, hogy a hellyel van a gond, inkább az emberek fejében. De ez már eléggé elcsépelt szöveg. Az idei nyaram sok dologra ráébresztett, mint már írtam, két hónapot töltöttem anyuéknál, és az "új" fejemmel teljesen másképp láttam azokat az embereket, akik miatt végül is elmenekültem onnan. Ahogy megértéssel, elfogadással fordultam régen utált személyek felé, úgy ők is másképp beszéltek velem. Nem mondom, hogy csodálatos Pál-fordulások voltak, hanem inkább olyan összhang-féle.
Hogy konkrétan milyenek ott az energiák, az is emberektől függ, vagy nem? Ez engem is érdekelne.
(A hegyekben lévő erőkről Gyurkó Zsoltnak elég sok tanítása és meditációja van. )

De azért: ha biztonságban vagy, könnyebb távolabbról másképp
2010. október 04. hétfő, 13:42 | KatiPotter   Előzmény

De azért: ha biztonságban vagy, könnyebb távolabbról másképp látni egy helyet. Onnan könnyű mondani, hogy mert biztos az én szememmel van a baj, hogy hogyan látok egy helyet. Lehet ebben is valami, csak így nem nagyon hiteles, amit mondasz, vagyis nekem nem. Én a jó dolgokat is nagyon látom itt. A saját falumban meg főleg. De azért ha a hiányosságokat figyelmen kívül hagyom, azzal megoldom a problémát? Ha egy vezető úgy kerül pl képviselői székbe, hogy nem látja a gondokat, akkor vajon tud segíteni az embereken? Én nem vagyok képviselő, és nem is leszek, de bele tudom magam képzelni. Ahhoz, hogy a környezetünkön segíteni tudjunk, szerintem nem tagadhatjuk el a szemünk elől a nyilvánvaló dolgokat, hogy van, akiknek minden nap rettegniük kell, hogy kirabolják-e őket. Egyik ismerősömet megölték, másikat kirabolták. Mert baj volt a szemükkel? Szerintem a rabló szemével van baj. De miért olyan gyenge? Miért lehetnek ennyire uralmon a bűnözők? Bár úgy érzem, ennek a kornak vége lesz, és meg fog ez dőlni... Csak próbálok minél több magyarázatot begyűjteni. Végülis voltak már rosszabb történelmi korok is. De hogy Borsod megyében most mennyire dúsul ez a homály, legalábbis bizonyos részeken, ez szemet szúr nekem, és próbálok minél több lehetséges magyarázatot találni.

Igazad lehet, mert ha ott élnék, biztosan napi szinten
2010. október 04. hétfő, 13:53 | Hiteles06   Előzmény

Igazad lehet, mert ha ott élnék, biztosan napi szinten foglalkoznék ezekkel a dolgokkal, de igazából rettegek tőle, hogy ott kelljen élnem, szóval biztosan dolgom van ezzel. Másrészt most éppen azt bogozgatom, miért félek annyira a megszerzett dolgaim, vagy a családom elvesztésétől. Mégis úgy érzem, nem oldható meg ez úgy, hogy másokat akarunk megváltoztatni. Vagy már túl sok ezos könyvet olvastam??? Én úgy képzelem, hogy gyomlálgatom magam, és jó esetben terelgetek másokat. Ennyi. MI mást tehetnék még?

Igen, hogy rettegsz, hogy itt kelljen élned: az mutatja, hogy ez
2010. október 04. hétfő, 13:58 | KatiPotter   Előzmény

Igen, hogy rettegsz, hogy itt kelljen élned: az mutatja, hogy ezzel még benned is vannak rejtett kérdések, bennem is. De ezek is tanítanak valamire, az igaz. Bár hosszabb távon ennek úgysem lesz akkora jelentősége, mert ez a rendszer idővel úgyis meg fog dőlni. És akkor már itt is változik a helyzet. :) De azért meg kell nézni, mit tudunk tenni, mert a történelmet mi formáljuk, és mi leszünk azok is, akik megdöntik a rendszert, vagyis a mi vágyaink fogják előidézni, ahogy ez már látszik is.

vandorlelek képe
csak egy kérdés
2010. október 05. kedd, 10:39 | vandorlelek   Előzmény

Nem lehetséges, hogy azért tűnik most számodra "harmonikusabbnak a kapcsolatod" azokkkal az emberekkel és csoportokkal, akiket otthagytál, mert most már kicsit kívülről szemléled őket? Mert már nem laksz ott abban a közegben és milliőben és energiarendszerben? Tegyük fel, ha most visszaköltöznél, akkor meddig tudnád megtartani magadban ezt az állapotot amiben most vagy?

ugye egy közösség (értsük most alatta a várost, a falut vagy a megyét- az országot) az egyéni emberek saját fejlettségi szintjének köszönhetően tart valahol. az adott területen élő emberek energiái ha összeadódnak, akkor derül ki, hogy a területé milyen. persze ezt vannak fokozó és gátló környezeti adottságok-tényezők, és szakrális helyek. Nos most így Borsod megyében ez a szint elég alacsony lehet. van itt sok olyan hely amit működtetni kellene, rengeteg "antenna" van amelyiket működtetik, de sokat nem és lehetne erre kicsit erősítenünk...

Lehetne erre szervezni egy két kirándulásos dolgot, vagy mi akik itt lakunk, mi üljünk össze.
A múlt héten voltam egy rendezvényen, és annak a kapcsán fordult meg először a fejemben. Keressünk egy alkalmas helyet és időpontot, s üljünk le egymással....

addig is szép napokat.....

M

Meg még egy kérdés. Akkor ez most megint mi,szerintetek? ,,A
2010. október 05. kedd, 11:12 | Éva.   Előzmény

Meg még egy kérdés.
Akkor ez most megint mi,szerintetek?

,,A kormány veszélyhelyzet kihirdetését rendeli el Veszprém, Győr-Moson-Sopron és Vas megye területeire a kolontári vörösiszap-tároló gátszakadása miatt. ''

Három falut elöntött,vannak halálos áldozatok is.
Nem természeti katasztrófa,emberi hanyagság,nemtörődömség,az alumínium finomító üzemeltetésénél.
Ez nagyobb károkat okozott ,mint az árvíz.

???

Ez engem is elgondolkoztatott ismét. Azt tudom, hogy nem csak
2010. október 05. kedd, 11:42 | KatiPotter   Előzmény

Ez engem is elgondolkoztatott ismét. Azt tudom, hogy nem csak Borsodot sújtják ilyenek, csak itt láttam koncentrálódni egy csomó bajt. De ez tényleg súlyosabb. Az ilyen katasztrófák sajnos országos és világszintűek: rendszerünk összeomlásának jelei (és ezt is az emberiség idézi elő, ahogy ez a katasztrófa is emberi gondatlanságból történt). Amiről Nomád Farkas is beszélt, az itt van a nyakunkon, ez egy folyamat. Alapvető ok egyszerűen: az emberiségnek vissza kell találni a természethez, önmagához. Annyian rájöttek már, és ez adja a reményt. De a nagy hibák után ezt követheti egy sokkal jobb rendszer, amit a hibáinkból tanulva alakíthatunk majd ki.

Katica, nyugi... :) Ha tényleg összeomlik, akkor nem fog tudni
2010. október 05. kedd, 12:06 | szabox (útkereső)   Előzmény

Katica, nyugi... :) Ha tényleg összeomlik, akkor nem fog tudni mást csinálni, mivel rá lesz kényszerülve, hogy természetközeli módon éljen... addig meg azért van idő és nem kellene olyanon aggódni, ami még nincs...

wmiki képe
...hanem csak 2 év múlva történik meg igazad van petike, minek i
2010. október 05. kedd, 12:16 | wmiki   Előzmény

...hanem csak 2 év múlva történik meg
igazad van petike, minek is előre tervezgetni, egy igazi tudatos ember nem csinál ilyet

Szerintem ez nincs pontos dátumhoz kötve, hiszek Nomád Farkasnak
2010. október 05. kedd, 12:37 | KatiPotter   Előzmény

Szerintem ez nincs pontos dátumhoz kötve, hiszek Nomád Farkasnak, a maják vezetőjének. Ez egy folyamat szerintem, jelenleg is zajlik. Na de a lényeg, hogy mi lesz az eredmény, hogy visszatalálunk a természethez és önmagunkhoz. Nagyon bízom ebben, legalábbis tegyünk meg mindent, amit lehet. Már most is vissza tudunk találni az érzéseinkkel. Szerintem egyre többen egyre közelebb járunk ehhez.

spiritosaurus képe
Egyébként nevetni fogsz mikike (már bocsánat a stílusért, de
2010. október 05. kedd, 15:12 | spiritosaurus   Előzmény

Egyébként nevetni fogsz mikike (már bocsánat a stílusért, de szerintem ezeket a kicsinyítőképzőket igazán kihagyhatnád a kommentjeidből, mert nem hiszem, hogy bármily szempont szerint nézve felsőbbrendű lennél akárkinél, hogy ezt ilyen stílusban megtehesd), de egy tudatos ember szerintem tényleg nem tervez túl sok mindent. A tervezés, a jövőben kalandozás egész egyszerűen annak a jele, hogy nem fogadod el a jelen pillanatot. Egy tudatos ember szerintem pont nem csinál ilyet. Pontosan attól tudatos, hogy 100 %-ig tisztában van a szituációval, nem tervezget egy másik pillanatot, mert tudja, hogy az a pillanat is teljes. Egyszerűen csak jelen van benne anélkül, hogy saját magát elzárná a pillanat elől a tervezgetéssel. Spontán, intuitív, magabiztos, ez jellemez szerintem egy tudatos embert, nem a tervezgetést. Az meg, hogy az említett folyamat 2 év múlva megtörténik, hát az egyszerűen lehetetlen. Ez a változás évtizedekig fog tartani, ezt most mondom. Az, hogy 2012 nem azt fogja jelenteni, hogy 2013. január elsejéig megtörténik minden, megváltozik minden és mindenki. Ez kicsit abszurd lenne, nem gondolod? Ezek a változások nem olyanok lesznek, hogy majd "két év múlva megtörténik". Lehetetlen. Két év múlva elkezdődik egy folyamat, amely során az emberiség szintet léphet a tudatosságában, ha nyitott lesz rá. Ez, hogy megtörténik, sokkal relatívabb annál, minthogy ilyen konkrétan rá lehessen mutatni, hogy na ez két év múlva megtörténik. Két év múlva beindul a változás folyamata, de ez onnantól kezdve még évek munkája lesz, mire úgy igazán láthatóvá is válik, szóval szerintem is fölösleges megtervezni. Meg minek is tervezzem meg, pont attól lesz gyönyörű, hogy nem tervezzük, hanem jön. Előre szólok, ha te már most tervezgeted, akkor semmi szépéséget nem fogsz benne látni... ugyanezek a hétköznapok fognak lezajlani a szemed előtt, és a jó sok tervvel a fejedben fogod végignézni, ahogy megtörténik, és közben várod, hogy megtörténjen. A másik meg, hogy lehetetlen is... Mit tervezel valamin, aminek a spontán változás a lényege? Ha ezt tervezni lehetne, már rég megtörtént volna. Az, hogy a maják megírták, nem azt jelenti, hogy ők megtervezték volna, vagy hogy nekünk meg kéne tervezni. Ez egyszerűen annyit jelent, hogy egyszer csak majd bekövetkezik, amikor a bolygón elegendő ember válik annyira tudatossá, hogy rájöjjön ezen nincs mit tervezni, sőt igazából az egész életen nincs mit tervezni, egyszerűen csak hagyni kell, hogy megtörténhessen. Ez nem történhet meg úgy, hogy na két év múlva majd megtörténik, megvárom, azt onnantól majd jó lesz.. Ahhoz együtt kell változnod a változással neked is, hogy észrevedd, azt meg nem tudod előre megtervezve. Minden, amit tervezel, az már nem lehet változás. Hogy tervezhetnéd meg a változást, ha azt a változás előtti állapotodban terveznéd meg, akkor a megtervezett változás után sem változtál semmit, hiszen aszerint cselekedtél, amit a változás előtti állapotodban megterveztél. Ergo semmit sem változol... Változni csak spontán lehet. A változással együtt változni. Megtervezni lehetetlen...

Soha ne akarj más lenni, mint aki vagy

wmiki képe
nem nevetek
2010. október 05. kedd, 15:39 | wmiki   Előzmény

nem nevetek

Tudatosság: szerintem ha valaki úgy tudatos, hogy tervezget, akk
2010. október 05. kedd, 18:01 | KatiPotter   Előzmény

Tudatosság: szerintem ha valaki úgy tudatos, hogy tervezget, akkor ő úgy tudatos, az az ő útja. Aki a spontanitás választja tudatosan, ő meg úgy. Erre szerintem nincs recept. Ahogy arra sem, hogy most épp kinek mi a változás.

Spiritoszaurusz: nem kötekedni szeretnék, de ha javaslod, hogy
2010. október 05. kedd, 18:05 | KatiPotter   Előzmény

Spiritoszaurusz: nem kötekedni szeretnék, de ha javaslod, hogy valaki ne használjon kicsinítő képzőt, Te miért? :) Nem kioktatásnak szántam, de szerintem úgy leszünk hitelesek, ha nem teszünk olyat, amelyik tettet éppen kritizáljuk. Vagyis ha mi is azt tesszük, akkor magunknak is ugyanúgy mondhatjuk ugyanazt...

spiritosaurus képe
Sosem célom, hogy hiteles legyek, csak hogy egy éppen aktuális
2010. október 05. kedd, 21:03 | spiritosaurus   Előzmény

Sosem célom, hogy hiteles legyek, csak hogy egy éppen aktuális pillanatnyi darabkát odadjak magamból a közösségnek. :) Hogy megosszam azt, ami épp zajlik bennem. Annyira nem is viszem túlzásba a kommentezgetést, ezt láthatja bárki, mert csak akkor szólalok meg, ha már nagyjából letisztult bennem egy adott téma. De én ilyenkor tiszteletben tartok másokat annyira, hogy nem használok ilyen lekicsinylő stílust, pont azért, mert ami bennem letisztult, még nem biztos, hogy másban is, sőt még bennem se biztos (bár lehet, hogy csak én érzem ezt lekicsinylő stílusnak), éppen ezért kértem rögtön a "mikike" szó után bocsánatot, mert körülbelül még leírni is rosszul esett. Ami topikot a törvényekről nyitott Miki, ott is úgy érzem, elég tisztelettel nyitottam meg a beszélgetést (bár azóta senki nem beszél velem ott róla :D), meg úgy unblock szerintem ilyet nem nagyon látott még tőlem senki.. Szóval az én szándékom nem a hitelesség volt, hanem hogy inputba is észlelhesse az általa használt stílust, ne csak outputba. De ahogy elnézem, nem vette zokon, úgyhogy vagy nekem van kisebbségi, vagy neki van felsőbbrendűségi komplexusa.:D

Na jó nem, valószínűleg ő így osztja meg azt az aktuális darabkát, én meg amúgy. Egyébként ez elég szorosan kapcsolódik ahhoz, amit most vettem észre, hogy mi a tanulnivalóm jelen időszakomban. Majd nyitok róla egy blogot, ha túl vagyok rajta :)

Soha ne akarj más lenni, mint aki vagy

Peti, én nem félek igazából (vagyis hát nem jó érzés, de
2010. október 05. kedd, 12:34 | KatiPotter   Előzmény

Peti, én nem félek igazából (vagyis hát nem jó érzés, de próbálom a pozitívumokat, a megoldásokat keresni), csak próbálom átlátni, mi is történik, és hogy a felismert helyzetekben mit is tudunk tenni. Ezért gondolkozok ezen ennyit, hiszen a történelmet és az ilyen folyamatokat elsősorban mi emberek alakítjuk, szóval nem árt ezeken mindannyiunknak kicsit gondolkodni, hogy egyénileg hogyan tehetjük szebbé a környezetünk jelenét és jövőjét. De ehhez nem árt átlatni dolgokat. Bennem is még van egy nagy csomó kérdőjel, de azért próbálkozok, ahogy tudok.
Másik: ez egy nagyon átmeneti dolog szerintem. A földi élet több millió éves, az előtt történt egy csomó átalakulás, amit akkor esetleg világvégének érzékeltek az élőlények, mégse lett az. Ez most olyan, amit főleg mi emberek csináltunk, szóval nekünk kellene valahogy alkalmazkodni és megoldani. Nem elkeseredni, hanem ha már kicsivel is boldogabbá tettük környezetünket, értem ezt minden élőlényre, akkor már megérte. :)
Szóval nem mondom, hogy nincs bennem semmi aggodalom, félelem, amiket főként kérdőjelek okoznak, vagyis tudatlanság, de inkább eszerint próbálok gondolkodni, ahogy most leírtam.

Peti mondandójához még hozzátenném azt,hogy itt valóban a
2010. október 05. kedd, 12:44 | Éva.   Előzmény

Peti mondandójához még hozzátenném azt,hogy itt valóban a végső összeomlásig kell elmenni a dolgoknak,tudniillik az illetékeseket csak a pénz ,a profit érdekli,ezen kívül semmire sincsenek tekintettel,nemcsak a természetre,de még emberi életekre sem,mint ahogy ez most is megtörtént.
Ez sajnos nem csak nálunk van így,hanem az egész világon,nap ,mint nap.
Azt láthatjuk,hogy akik okozzák,semmiből sem tanulnak,és az ilyen dolgok következménye a teljes összeomlás,mert akkor muszáj lesz ,majd másképp gondolkodni.
Kár egyébként,hogy ezt azok is el fogják szenvedni,akik ezekben a dolgokban talán vétlenek,bár:
,,bűnösök közt vétkes aki néma''

Na akkor a szinkronicitás újra és újra belép,amikor itt vagyok!!!
az asztrológus barátnőm ebben a pillanatban hív,ahogy ezt itt írom.

,,Látod Éva,mikor mondtam már,hogy a Plútó az ország aszcendensén van és folyamatosan elönt minket a kaki !
ráadásul most a vörös kaki /ez a vörös föld ami most elöntötte ezt a három falut/
és még mindig nem veszik észre mi van?''

Na lehet ezen is elgondolkodni,milyen valóságalapja lehet ennek.
Megint csak asztrológia,amikor a Népköztársaságból megalapították a Köztársaságot,az időpontot születésként felfogva megvan az ország horoszkópja.
Amiből szépen végig lehet kísérni mindent,és úgy működik,mint bármilyen más horoszkóp
Én láttam ezt,/nem titok/,de mondhatom,hogy ennél rosszabb időpontot választani a születésre keresve sem lehetett volna ! Én amióta ezt láttam,semmin sem csodálkozom.

Noa meg ha idetévedne,elmondhatná,hogy mit is jelent amikor a Plútó rákerül az aszcendensre.
Örülhetünk,hogy ennyivel megússzuk,és pl.nincs polgárháború,mert azt is jelentheti simán,és valljuk be nem álltunk messze tőle még nem rég.
Mondhatnám még ,hogy kössük föl a gatyát,de nem akarnék itt riogatni.
És talán az is sokat számít,hogy rengeteg pozitív szándék és akarat van,ami esetleg fékezi ezeket a brutális hatásokat.
Nap ,mint nap kapok email-eket,hogy ma ekkor és ekkor ezért és ezért közös meditáció,vagy ima.
Szerintem ezek a pozitív tudati erők is rengeteget számítanak,hogy ,,ennyivel megússzuk''.

Mi a véleményetek erről?

wmiki képe
ha nincs polgárháború, nincs összeomlás egy új rendszer csak
2010. október 05. kedd, 12:54 | wmiki   Előzmény

ha nincs polgárháború, nincs összeomlás
egy új rendszer csak akkor születhet meg, ha a régi alapjaiban összeomlik

Még lehet wmiki. Szeretnéd? Bár amit mondasz ,abban igazad van.
2010. október 05. kedd, 12:58 | Éva.   Előzmény

Még lehet wmiki.
Szeretnéd?
Bár amit mondasz ,abban igazad van.

Jó lenne, ha ezt békés úton is meg lehetne oldani. :( Én úgy
2010. október 05. kedd, 13:08 | KatiPotter   Előzmény

Jó lenne, ha ezt békés úton is meg lehetne oldani. :( Én úgy érzem, több háborút most nem bírnék ki (előző életes emlékem alapján rendesen volt benne részem). Legalábbis mostani állapotomban. A konfliktusok kezelését békésen is meg lehetne oldani és ésszel, de ehhez kellene a megfelelő tudatosság és bölcsesség a vezetőinkbe és úgy összességében, és ez még nem nagyon jött el, ahogy látom. Sajnos a politikusok többsége nem a Dalai Láma... Szóval szerintem se fogjuk elkerülni a háborút. :( Lásd: mi folyik Izrael környékén, vagy hogy mennyi "esze" van az USA-nak is... Vagy Kína, és még sorolhatnám... Ennyi...

Na most tudatosult rendesen egyik félelmem: a háború és az
2010. október 05. kedd, 13:15 | KatiPotter   Előzmény

Na most tudatosult rendesen egyik félelmem: a háború és az öldöklés. Még a filmekben sem bírom végignézni, pláne a 2. vh-sokat, de amúgy egyiket sem. Na de ha lesz is háború itt, akkor sem tehetek mást, mint eddig: próbálok segíteni, a békét sugározni, ahogy tudok, de nem elmenekülni, nem menekülhetünk el, mert akkor a szép dolgokat is ki kellene hagyni. És akkor cserben hagynánk a társainkat, így önmagunkat is. Szóval eldöntöttem: nem fogok menekülni, ahogy eddig se tettem, legalábbis ebben az életemben. Ha már egy kicsi jót is tudok csinálni, már megérte.

Katikám ne ábrándozz! A hatalom már régen nem az égből száll
2010. október 05. kedd, 14:18 | Éva.   Előzmény

Katikám ne ábrándozz!
A hatalom már régen nem az égből száll alá Isten által,régen elvesztette a fényét,sötét mint az éjszaka.
/Kali Júga,sötét kor /Ezért csodálkozom,mikor egyesek valami hirtelen csodálatos felemelkedésről ábrándoznak,hiszen ahhoz előbb minimum tisztességesen el kéne süllyednünk./
Senki nem fog engedni senkinek.
A III-adik világháború már régen folyik.
Én nem tudom mi lesz a jövő,nem is idegesítem magamat rajta,már rég óta kivonom magam ezekből a dolgokból érzelmileg.
Úgy gondolom,hogy mindent meg kell élnem ,amit ez a kor elém tár,ezért hát nem gondolom,hogy teljesen értelmetlen harcokat kéne folytatnom,hanem megélni amit itt és most kell.
Ezzel nem azt mondom,hogy nem kellene jobbítani a dolgokon,de ezt csak kicsiben tudjuk megtenni,és ezért
nem érdemes azon idegeskedni ,hogy azok a ,,13-ak'',mit művelnek a világgal.
Pont azt ,ami felé a világnak most mennie kell.
Isten igazából ,,magasabb szempontból'' nem kéne ellenállnunk,de hát ezt az ember lelkiismerete erősen megvétózza,pedig annál hamarabb túl lennénk rajta,minél kevésbé állnánk ellen.
/nem kell rögtön felháborodni ezen,lehet előbb gondolkodni is./

Szerintem sem lesz a dolog szenvedésmentes, de szerintem van esé
2010. október 05. kedd, 18:36 | KatiPotter   Előzmény

Szerintem sem lesz a dolog szenvedésmentes, de szerintem van esély a jobbra, és nem az égből száll alá, hanem mi vagy utódaink alakíthatják, szerintem. Én úgy érzem, olyan az utam, hogy be kell vonnom magam érzelmileg, legalábbis valamennyire. Ez engem is tanít és a környezetemért is így tehetek valamit. Környezettan szakosként nehéz is lenne magam kivonnom: hiszen folyamatosan a globális szemléletet alakítják ki, nem egy tantárgyunk szól a globális problémákról.

Másik dolog: ha végignézem, hogy a sötétség pusztít és én
2010. október 05. kedd, 18:34 | KatiPotter   Előzmény

Másik dolog: ha végignézem, hogy a sötétség pusztít és én semmit sem tettem, amit egy ember meg tud a maga kis környezetében... ezt én megint csak nem tudom elképzelni, ahhoz meg kellene semmisüljek, nem is én lennék. Ha elfelejtek fényt árasztani, és mindenki így áll hozzá, akkor mi űzi el a sötétséget?:) A sötétséget mindig elűzi a fény szerintem. És ha ezt sokan akarjuk, akkor ez előbb-utóbb éreztetni fogja hatását. Nem lesz semmi tökéletes, de lesz hatása. Erre utalt Nomád Farkas, és még egy páran. És én is ebben bízom. :)
"A sötétséget elűzi a fény." (Rowling) :) Csak valahogy az emberek manapság, főleg nálunk, ésszerűbbnek tartják a pesszimizmust, a sötétség nagy hatalmának az elfogadását. És arra furábban néznek, aki hisz abban, hogy van esély a jóra, és szembeszállni a pusztítással soha nem értelmetlen, még az átmeneti bukások ellenére sem. Na majd lesz valahogy, én csak annyit tudok tenni, amit eddig megtanultam. Nagyon találgatni tényleg kár, de azért hasznos lehet ezeken elgondolkodni, és fenntartani ezt: sose lehet tudni, milyen meglepetések jöhetnek.

spiritosaurus képe
Pont ezekről beszéltem én is Kati, és nem ellened, hanem
2010. október 05. kedd, 21:47 | spiritosaurus   Előzmény

Pont ezekről beszéltem én is Kati, és nem ellened, hanem melletted. Hogy te éld így az életet, mert te tudod így élni, és neked örömet okoz ez. De az emberek többsége, mint írtad is a pesszimizmust tartja ésszerűbbnek, és nem azért vonódik bele a másik érzelmi életébe, mint te, hogy valóban fényt hozzon az életébe, és segítsen, hanem mert nincsenek tisztában önmagukkal. Azt gondolják, hogy segítenek, de míg te a fényt adod a sötétséghez, ők a másik sötétségébe is belebújnak, és átveszik mások problémáját, hogy még jobban lehessen okolni mindenki mást a gondokért. Míg te ezen az úton közelítesz magadhoz tudatosan, addig ők ugyanezen az úton távolodnak önmaguktól tudat alatt, miközben pont az ellenkezőjét hiszik. Ezért mondom, hogy az egység nem zárja ki azt a lehetőséget, hogy más úton járj, mint a többi. Sőt igazából igazad is van, még az út sem más, csak az irány. Azzal, hogy tudatosan vagy ezen az úton, már jó irányba haladsz, ha pedig nem tudatosan, akkor pont a másikba.

Jól teper az emberiség, csak rossz irányba.

Ha csak egyetlen pillanatra mindenki megállna, és venne egy nagy levegőt úgy, hogy nem a napi teendőin, meg gondjain gondolkodna, hanem semmin, egyszerűen csak tudatosan venne egy nagy levegőt, na akkor lenne itt polgárháború. Amikor egyszerre rájönnének, hogy pont rossz irányba hajtják a mókuskereket, miközben az forogna magától a másik irányba rendesen, na akkor lenne itt káosz rendesen, úgyhogy jobb is, hogy a személyiség szintjén nincs egység, és ez a 2012-ős változásos dolog nem egy nap alatt fog megtörténni, hanem szép fokozatosan, mert az a dolog, amit úgy várunk sokan, ugyanúgy romba dönthetné a világot, ha egyszer csak pikk pakk megtörténne. Gondold el a bolygó fele biztos hogy beleőrülne abba a felismerésbe, hogy egész eddigi életében hiába szenvedett. Egy fél bolygónyi őrülttel meg pont ugyanott tartanánk, mint most. Úgyhogy jobb, hogy fokozatosan történik meg, mert így az emberek szép fokozatosan fognak felnőni arra a tudásra, aminek a részesévé fognak válni, és így tudnak is majd vele felelősségteljesen élni.

Na egyenlőre ennyi :)

Soha ne akarj más lenni, mint aki vagy

Spiritosaurus, köszönöm a biztatást. :) Ez jól esett most. Igaz,
2010. október 05. kedd, 21:57 | KatiPotter   Előzmény

Spiritosaurus, köszönöm a biztatást. :) Ez jól esett most. Igaz, hogy magam szeretem kitalálni, milyen úton járjak, de mikor szívből érzek valamit, hogy arra szeretnék menni, és valaki megerősít benne, hogy az nem rossz, és biztat, az gyengébb pillanataimban, mint amiben valamennyire most is bekerültem így estére, akkor főleg jól esik. :)
Amúgy ez is logikus: ha minden egyszerre történne (és ilyen nem is volt még a történelemben, többnyire minden egy folyamat volt), akkor azt sokan nem tudnák feldolgozni hirtelen. A változások sokszor még így is túl gyorsnak tűnnek szerintem.

Bár most nézem összességében: egy mandátummal mégis
2010. október 04. hétfő, 14:39 | KatiPotter

Bár most nézem összességében: egy mandátummal mégis lemaradtak a bűnözők az előtte állóktól, és sokkal a nyertestől. De még így is sokan vannak. Na mindegy, ha ezt leszámítjuk, akkor is... nem tudom, ez itt az ország fő pontja homály szempontjából. De lehet, erre semmiféle egyéb energetikai magyarázat nincs.

spiritosaurus képe
Ááá... Majka miatt van az egész :D:D Viccet félretéve az ilyen
2010. október 04. hétfő, 15:20 | spiritosaurus

Ááá... Majka miatt van az egész :D:D

Viccet félretéve az ilyen dolgokat ott látja az ember, ahol akarja. Ha akarom Pest a gettó, ha akarom a lakhelyem a sz@r, egy dolog viszont mindig ugyanaz: én magam. Ott legbelül. Minden az ő hatására van. Észre kell venni az ilyen dolgokat, de tovább nem szabad velük foglalkozni. Meg kell látni az összefüggést, biztos akad valami, amivel te is hozzájárultál ehhez a helyzethez. Mint, ahogy én is, és mindenki más is. Ezekért (meg tulajdonképpen semmiért) nem tudunk másokat hibáztatni, meg bűnbakokat, okokat keresni, mert annál sokkal többen kell, hogy hozzájáruljanak az ilyen dolgokhoz (sőt nekünk is hozzá kell), mintsem hogy rá lehessen valakikre kenni az egészet. Talán nem olyan súlyosan vesszük ki a részünket belőle, de ugyanúgy ott vagyunk mi is a gépezetben, ami az elégedetlenséget hajtja. Sok elégedetlen ember belső kivetüléséből lesznek a csoport, falu, város, megye, ország, majd világméretű elégedetlenségek, és problémák. Egyenlőre ezzel nem tudunk mást csinálni, mint tisztán átlátni, hogy mi mit adtunk hozzá ehhez az állapothoz, és a levont következtetések szerint élni tovább az életünket. Ha fogékonyak vagyunk a leckére, akkor tanulunk belőle, és többször nem követjük el ugyanazt a hibát, és ez meg is fog látszani. Bennünk is érezhető lesz, és a körülöttünk lévőkben is. Ha a szomszéd faluban megválasztottak olyanokat, akikkel te nem értesz egyet, akkor ha tényleg jogosak a feltevéseid, és az ítéleteid, akkor kis időn belül úgyis rájön a szomszéd falu, hogy hülyeséget csinált, és ha képesek tanulni belőle, akkor nem követik el még egyszer. Ha mégis elkövetik, akkor így kellett lennie. Addig kapják a leckét, amíg nem tanulnak belőle. De másik oldalról pedig Te is addig kapod a leckét, amíg el nem fogadod, hogy egyébként meg ezeknek az emberekhez köze nincs a Te utadhoz. Te járd a tiédet, és ha az már megy, és nem gyártasz magadban gátakat, akkor figyeld meg, hogy körülötted is változni fog minden. Még a Borsodi is finomabb lesz :)

Szóval a lényeg annyi lenne szerintem, hogy ne ez legyen a fókuszpontban. Ez nem a hiányosságok figyelmen kívül hagyása, hanem a meglévők értékelése. Nem kell figyelmen kívül hagyni a hiányosságokat, észre kell venni őket, le kell vonni a következtetéseket, és értékelni kell a meglévőt tovább. Az élet mindig csak akkor pótol hiányosságot, ha már látja, hogy a hiányossággal együtt is képesek vagyunk értékelni az életet. Nem személy szerint Neked mondom ezt, mert mint ahogy írtad is, meg egyébként is érzem rajtad, hogy képes vagy értékelni a hiányosságokkal együtt is, de sajnos egy ember még kevés egy helységben észrevehető változásokhoz. De meg tudod fertőzni az életszemléleteddel a körülötted lévőket. És ők is a körülöttük lévőket. És így tovább és tovább. Szóval a mi dolgunk hála Istennek mindig csak és kizárólag az, hogy tudjunk élni. És minél jobban képesek vagyunk az életre, annál többen lesznek képesek körülöttünk, és ez fogja meghozni a változást. Majd. Idővel. De szerintem nem szabad tétlenül várni, hogy na majd akkor elkezdek élni, ha jó lesz, mert pont ez a hozzáállás tart minket egy helyben. Hogy mindenki várja, hogy majd jó legyen valamitől, majd valaki jön, és jól megmondja, meg megcsinálja a jót. Hát nem fogja. Rosszat és jót is csak magunknak tudunk csinálni. És ez amúgy nagyon jó szerintem, ha az ember már rájött. Az elején pocsék érzés, hogy minden amit eddig elértem, csak engem tükröz, és nem tudok mást okolni érte, de amint észreveszi az ember, hogy a változásra is csak egyedül képes, és nem kell szenvedve várnia a megváltót élete végéig, na onnantól csodálatossá válik az egész :)

Azzal egyetértek, hogy nem szabad a megváltót várni, hiszen a
2010. október 04. hétfő, 16:16 | KatiPotter   Előzmény

Azzal egyetértek, hogy nem szabad a megváltót várni, hiszen a dolgokat együtt alakítjuk, ezt írtam is. És nem is egyetlen valamit állítok be bűnbaknak, hanem próbálok minél több okot keresni, hiszen ez összetett. Önmagamba is belenéztem. Én is tévedtem már, hittem, el naivan hazugságokat. Biztos most is tévedek dolgokban, de ha belenézek magamba, látom az értékrendet, ami szerint élni akarok és élek is, megtaláltam ilyen szempontból az utam, vagyis inkább tudatosult, ami már bennem volt. Ettől még persze vannak hiányzó láncszemek, vannak, amiket nem értek, de a korábbihoz képest jóval szilárdabb vagyok. De ha csak befelé figyelek, akkor én úgy vagyok vele, hogy nem is vagyok önmagam. Írod: "meg ezeknek az emberekhez köze nincs a Te utadhoz". De igen van. Mert egyek vagyunk. Akkor hol az egység, ha nem figyelünk a társainkra, arra, hogy mi zajlik körülöttünk? Ha nem próbálunk válaszokat, megoldásokat keresni? Ezért érdekel, mi van a hegy túloldalán, és mi van az egész világban globálisan is. Így érzem jól magam, ha megpróbálnám figyelmen kívük hagyni, akkor ahhoz be kellene zárnom a szívcsakrámat és még egy párat. De így érzem a fájdalmak mellett a szeretetet is, és érzem, hogy az utam járom. Ha figyelek rájuk. Így a közösséget ért örömök engem is örömmel töltenek el, a fájdalmak meg fájdalommal. Még biztos van mit tanulnom, de egyet tudok: nem fogom becsukni a szemem. :) Ha egy megváltót várnék amúgy, akkor akár nyugodtan be is csukhatnám, szerintem. De nekünk kell nyitottnak lenni a dolgokra.