Egészségesen táplálkozunk? | Önmegvalósítás.hu

Egészségesen táplálkozunk?

2008. augusztus 22. péntek, 16:31 | riris8

Az egészséges, aktív életmód az ideális mennyiségű tápanyagok bevitelével kezdődik. Fontos hogy kiegyensúlyozott táplálkozási tervvel rendelkezzünk és megadjuk szervezetünknek azokat a tápanyagokat, amelyekre a megfelelő működéshez szüksége van. Sajnos a mai rohanó, modern életmód következtében nem mindig fogyasztunk egészséges ételeket és italokat - ezért gyakran hiányoznak szervezetünkből a szükséges tápanyagok.
Az ételekből feldolgozásuk során gyakran elvesznek a vitaminok, ásványi anyagok és egyéb tápanyagok, ezért fontos, hogy megfelelő étkezési szokásokat alakítsunk ki és alkalmazzuk a szükséges étrend-kiegészítőket.

Te hogyan figyelsz az egészséges táplálkozásra?

Angyalcsillagom képe
Egészségesen táplálkozunk :-)
2008. szeptember 23. kedd, 11:52 | Angyalcsillagom

Köszönet a kérdésért, a gondolatért!

Igen, egészségesen táplálkozunk, legalábbis én és a családom.
Ha szükséges fogyasztok "Táplálék-kiegészítőket", de csak olyat ami harmonikus a szervezetünk működésével, vagyis csak organikus, bioenergetikailag harmonizál.
Röviden, amiben nincs káros adalék, csak természetes formában állítják elő. (pld.: levél örlemény stb.)

A káros adalékok sok betegség forrásai. Gondoljunk a gyógyszerek mellékhatásaira. - Édesapám az Aszpiryntől halt meg. Felhalmozódva olyan , mint a sósav - mar. Nem is írom tovább. Kimarja a bélrendszert. A belső vérzéseknél ezekre az alattomos károsító anyagokra kell gondolni elsősorban. Édesanyám egy ártatlannak tűnő izotóp anyagtól, vizsgálattól gyengült, bénult le. (majd meghalt és én nem tehettem semmit, el kellett fogadnom az orvosi döntést, mert bíztunk a gyógyításban)
Édesanyám egészségesen táplálkozott, húst keveset evett, inkább csirkehúst. Sok zöldséget, gyümölcsöt, gabonaféléket fogyasztott. Egy antioxidáns mérésen a legjobb értéket mutatott a műszer - a sejtállománya "Toppon" volt.
Nagyon fontosnak tartom a tiszta vizet, hisz a szervezetünk 65-75%-ban folyadék.

Nekem víztisztítóm van, omnózisos eljárással működik. Mágnessel kezelem és olyan édesvizet nyerek, mint a források vize. Ajánlom Mindenkinek - a klóros csapvíz, szervetlen ásványiagatól hemzsegő ásványvizek helyett.

Igen, táplálkozzunk egészségesen.
Éltessük a testet olyan élelmekkel, amit Istenünknek adnánk,
éltessük a lelkünket jó szóval, mi mindannyiunkan javára vál.

Örömteli, szép mát, holnapokat kívánok!

Egészségesen táplálkozunk-hoz
2008. szeptember 23. kedd, 15:53 | Baukó Szilvi (útkereső)   Előzmény

Sziasztok!

Szeretnék nagyon helyeselve csatlakozni az elöttem állóhoz, sőt kiegészíteni.
Szülésznő révén kerestem az egészséges életmódot magam és családom részére. Nem tudtak megtéveszteni sokan mert hála a jó égnek, nem véletlenűl tanultam ezeket.
Nagyon sok a rossz táplálék kiegészatő, sőt én még ráadásúl gyógyszer ellenes vagyok.
Mi már csak akkor fanyarodunk a tablettához ha nincs más. Költözés után a választott gyermekorvos felvette a gyermekeim kórelőzményeit és csodálkozott hogy a három éves egyszer és az öt éves talán kétszer kapott antibiotikumot.
Mi preventív jelleggel próbáljuk megelőzni a betegségeket és megőrizni az egészségünket.
Sok kutatás után rátaláltam a számunkra megfelelő mondjuk étrendkiegészítőre, amit több hónapos fogyasztás után bátran tudok ajánlani.
"zöld lötty" , Innerlight , újbiológia ki hogy hívja.
Esetleg ha ebben tudok valakinek segíteni, kérdésre válaszolni, anyagot küldeni, bátran keressen fel.

Elérhetőségeim:
Baukó Szilvi
06-30-202-54-54
szilviavbauko.hu
http://www.innerlightinc.com/EUROPEHU/Home.aspx?ID=233344

amit eszel, azzá leszel
2009. február 18. szerda, 13:28 | Névtelen (útkereső)

Sziasztok,

már régebben kezdtük a Párommal az egészséges életvitelt gyakorolni és megélni. Amikor megszületett a kisfiúnk, ez még nagyobb motivációt adott bizonyos dolgok kapcsán, pl. elkezdtünk egy kis területen bio-kertészkedni.

Legyél vega!
2009. április 29. szerda, 8:00 | Névtelen (útkereső)

Legyél vega!

Ha indokolt
2009. augusztus 19. szerda, 9:21 | pajkos   Előzmény

Az ember mindenevő (gumós zápfog is erre utal). Ha valamit kirekesztesz táplálkozásodból, azt csak indokoltan tedd, pl. lisztérzékenység.

Sok vega ismerősömnek több problémája lett, mint volt.

Ja és a Víz?

Szóval a rengeteg pénzkiadás italokra, tisztatókra stb. sem tudja garantálni, hogy a kemikáliáktól (gyógy és vegyszer) megszabadulj. Azokhoz molekulaszűrők, ioncserélők kellenek. Kérdés? Szükséges-e és mennyire zárjunk ki életünkből minden potenciális veszélyforrás?

Immunrendszerünket nem csak megőrizni, hanem erősíteni kell, no nem az egészséges táplálkozás ellen vagyok.

Szóval mindent ésszerűen! Nem könnyű, mert mindenki ketyeréket, bionak kiáltott élelmiszereket, kiegészítőket stb akar eladni.

Folyamatosan bajban vagyok, mert törekedek egészségesen élni, de bizony nehéz. Túlzottan elszakadtunk a természettől, és minden mű lesz. Ezért kincs egy kert, vagy ismerősök, akik tudják mit adnak, habár a levegő és víz olyan-amilyen, és ugye ez kell a növényeknek.

wmiki képe
ha csak nyers növényeket eszünk, akkor igen
2010. szeptember 30. csütörtök, 11:56 | wmiki

ha csak nyers növényeket eszünk, akkor igen

Bolyky képe
Élő - nyers étel a megfelelő táplálék a számunkra
2012. július 03. kedd, 10:21 | Bolyky   Előzmény

Nyersen étkezni a legegyszerűbb és a legtermészetesebb, és a bolygónk összes élőlénye így étkezik. Isten megteremtette az élőlényeket és a táplálékot is a számukra, ami szintén élő, tele energiával és élettel. Együnk hát Isten étlapjáról!
A nyers étel élő táplálék, ami táplálja a testet és építi az elmét, közelebb visz Istenhez az önmegismerés útján. Minél élőbbet eszel, annál jobban fogod szeretni a természetet és ezzel saját magadat is. Ezt nem lehet elmondani, ezt meg kell élni!
Amióta nyersen étkezek (kb. 90%-ban) öngyógyításra állt át a szervezetem. Sokkal több energiám van, egészségügyi problémáim csökkennek, mondhatom, hogy a szervezetem regenerálja önmagát. Tisztább gondolatok jutnak az eszembe, újra tudok verseket írni.
Akinek van kedve, kövesse a nyersételes blogomat, ahol recepteket, ötleteket találhat ezzel az étkezéssel kapcsolatban.

http://bolykynyerskonyha.blogspot.hu/

fehercsongor képe
A kívánt és jóleső étel
2012. július 04. szerda, 12:13 | fehercsongor   Előzmény

számomra a legmegfelelőbb,feltéve ha összhangban vagyok a testemmel,lelkemmel,szellememmel.
Van aki elsősorban a testét táplálja anyagi jellegű táplálékkal,és csak másodlagosan a lelkét a megcsinálásához,elfogyasztásához társuló érzésekkel,és a szellemét mindazon információval,ami az ételhez,és az elfogyasztásához kapcsolódik.
Van akinél a sorrend megfordul,és maga a "falás" másodlagossá válik,ami megfelelő környezetben túlfejlődve akár pránából éléssé,levegőevéssé is fajulhat.
Egy normális embernél ürességet és elveszettséget okozhat
az étkezéssel kapcsolatos,
az étel megszerzését célzó tevékenységek céltalanná válásakor felszabaduló rengeteg idő.
Még szerencse,hogy a legtöbb érési folyamat fokozatos,és a lelki örömforrások nem hirtelen bezúdulva,hanem egyenletesen belefejlődve cserélik le légiesebb örömökkel az ízeket hordozó anyag feldolgozásának kényszerét.
Üdvözlettel:felacso