Idézetek | Önmegvalósítás.hu

Idézetek

Hozzászólások

54 hozzászólás
Balogh Béla: Lelki fejlődésünk
2010. augusztus 04. szerda, 9:45 | szeklice (útkereső)

Lelki fejlődésünk

"A sprituális fejlődés során előbb-utóbb kapcsolatot teremtünk magasabb rezgésszámú világokkal. Saját auránknak több, különböző rezgésszámon lévő rétege van, és minden réteg alkalmas arra, hogy a neki megfelelő szinten rezgő energiavilággal kapcsolatot teremtsen. A lehetőséget tehát magunkban hordjuk. Megfelelő lelki fejlődési szinten mindenki be tud hangolódni energiatestének egy-egy magasabb rezgésszámon lévő szintjére, és bepillantást nyerhet a magasabb világokba. Ehhez elvezethet türelmes, több éven át végzett lelki munka vagy spontán, teljes önátadás. Az utóbbi ritkább. Sokan vannak, akik elmennek angyaltanfolyamokra, csakranyitogató hétvégékre, ilyen-olyan beavatásokra, és azután következik a baj. Nem véletlen ám, hogy az ember előtt bizonyos ajtók zárva vannak! Az sem véletlen, hogy egy kisgyermek kezébe a szülő nem ad élesre töltött, kibiztosított lőfegyvert. A gyermek nem tudja hogyan kell azzal bánni, és előbb-utóbb kárt okoz magában, vagy valaki másban. Ha az ember a lelki fejlődésnek egy kezdeti szakaszában, egy magasabb szintű szeretet és tudatosság nélkül (!) elmegy jó pénzért - és tényleg jó pénzért - egy tanfolyamra, ahol kinyitogatják a csakráit, lehetővé teszik számára, hogy kapcsolatot teremtsen magasabb valóságokkal, elmondják neki, hogy mostantól kezdve angyalokkal fog együtt dolgozni, és az élete egy csoda lesz, akkor kezdetben úgy tűnik, hogy ez a kapcsolatteremtés működik is. Csak később derül ki, hogy ezek az angyalok egyáltalán nem angyalok. Akiben ugyanis nem magas a szeretet szintje, az bizony csak az alacsony asztrális entitásokkal tud kapcsolatot teremteni, és még jó ha nem lesz belőle megszállottság! Még jó, ha csak olyanokkal sikerül kapcsolatot teremtenie, akik szórakozni akarnak....

Nem mindegy , hogy az ember kivel teremt kapcsolatot, és ma már biztonsággal mondom, hogy rituális bevezetésre és rituális meditációra van szükség a kapcsolatteremtéshez, mert ez teremti meg azt a fényburkot, azt a szférát, amiben az ember valóban fénylényekkel kerülhet kapcsolatba.

A legfontosabb talán, hogy magunkban, belül találjuk meg azt a pontot, ahol csend van. Mély, mély csend. Azt hinné az ember, hogy az aktivitásban és a külsőségekben van az erő, holott a legnagyobb erő akkor nyilvánul meg, amikor naponta bizoynos ideig, akár csak pár percig a rendkívüli csend állapotában tudunk maradni. Ez gyakorlás, rendszeres meditáció, vagy kontempláció kérdése. Ez nem megy egyik pillnataról a másikra, de ha hozzászokunk, akkor szinte napi szükségletté válik.

Mindennap visszahúzódni a világ forgatagából, akár csak 10 percre, oda, ahol belső csend, béke és nyugalom van, és onnan erőt meríteni. Ilyenkor megszűnik a külvilág minden zagyvasága, és érezzük, hogy pont ott vagyunk a középpontban. Ha pedig ott vagyunk a középpontban, akkor nem kerülünk energiahiányos állapotba. Akkor a központi forrásból, vagy az Isten energiájával töltődünk, és nem kell az energiát a mellettünk lévő emberektől elszívni - például úgy, hogy mindig magunkra irányítjuk a figyelmet. Amikor valaki energiahiányos állapotba kerül, akkor ideges lesz, és a szerint is viselkedik, így nyilván felé fordul a környezetében levők figyelme. Az energia pedig természetesen oda áramlik, ahová a gondolat, és az illető töltődik is, csak nem megy vele semmire, mert ahogy töltődik, úgy veszíti el ezt az energiát. A központi forrásból érdemes töltődni, az mindig mindenkinek a rendelekzésére áll.

Természetesen itt is rendkívül fontos az egyensúly. Ha az ember lába a földön van és elvégzi a munkáját az anyagi világban, ugyanakkor rendszeresen felkapcsolódik meditáció vagy kontempláció segítségével a magasabb világokba, akkor meg tudja őrizni az egyensúlyát. Én amellett hogy könyveket írok, meditációt vezetek, mind a mai napig hídépítő mérnökként dolgozom, tehát benne vagyok az anyagi világ sűrűjében, ahol oda kell figyelni arra, hogy mi történik. Ha ez az egyensúly megmarad, akkor nem történik semmi baj, de ha elvész, az kibillenti az embert a mindennapi kapcsolataiból. Napi szinten kapcsolatot kell tartani az anyagi világgal, és a szeretet központján keresztül a felső világokkal is." (Balogh Béla)

beatrixalyssa képe
Nem olvasott a lélek gyógyításáról? Van-e különb orvosság,
2010. augusztus 04. szerda, 10:35 | beatrixalyssa

Nem olvasott a lélek gyógyításáról? Van-e különb orvosság, mint az emberi szó?
Vavyan Fable

beatrixalyssa képe
- Mit tegyek, hogy az én lelkem is az öröklétig éljen? - Nem
2010. augusztus 04. szerda, 10:37 | beatrixalyssa

- Mit tegyek, hogy az én lelkem is az öröklétig éljen?
- Nem tehetsz semmit. (...) Csak akkor válhatna halhatatlanná a lelked, ha egy földi ember úgy megszeretne, hogy előbbre helyezne apjánál, anyjánál; ha a tied volna egész szíve és minden gondolata; ha megfogná a kezed, és örök hűséget fogadna neked. Akkor az ő lelke átömlene a tiedbe.
Hans Christian Andersen

beatrixalyssa képe
A régi szerelmeim megtanítottak rá, hogy tudjam, mit akarok.
2010. augusztus 04. szerda, 10:39 | beatrixalyssa

A régi szerelmeim megtanítottak rá, hogy tudjam, mit akarok. Ahhoz, hogy teljesen át tudjam adni magam, el kellett felejtenem a sebeket, amelyeket más férfiak ejtettek rajtam.
Paulo Coelho

beatrixalyssa képe
Mi a nevetés? A léleknek dalra kerekedése, ropogós ugrándozása,
2010. augusztus 04. szerda, 10:40 | beatrixalyssa

Mi a nevetés? A léleknek dalra kerekedése, ropogós ugrándozása, vidám kurjongatása. Egészséges lélek fenn nem állhat nevetés nélkül. E nélkül nincs is élete. A csecsemőben akkor támad a lélek, mikor nevetni kezd, s az öregben és nyavalyásban akkor múlik el a lélek, amikor már nem tud többé nevetni.
Eötvös Károly

beatrixalyssa képe
Nézd csak meg jól, mi minden van körülöttünk. A víz háborog,
2010. augusztus 04. szerda, 20:56 | beatrixalyssa

Nézd csak meg jól, mi minden van körülöttünk. A víz háborog, a föld rá sem hederít. Látod a magasba nyúló hegyeket?! A fákat, a fényt, amely a nap minden percében változtatja erejét és színét. A halakat, amelyek más halakat kergetnek, miközben azon vannak, hogy elkerüljék a sirályok csőrét. Hallod a zajokat, a hullámok moraját, a szél susogását, a homok neszezését, a sokféle zajt, amely harmóniává olvad? És az élet meg az anyagok e valószerűtlen hangversenyének kellős közepén itt vagyunk mi, te meg én és a körülöttünk lévő sok-sok ember. Vajon hányan látják meg közülünk azt, amit most leírtam? Hányan értik meg reggelenként, micsoda kiváltság, hogy fölébrednek, hogy láthatnak, szagolhatnak, tapinthatnak, hallhatnak, érezhetnek? Közülünk hányan képesek egy pillanatra megfeledkezni a nyűglődéseikről, hogy elámuljanak ezen a csodás látványon? Úgy tetszik: az ember éppen annak van a legkevésbé tudatában, hogy él.
Marc Lévy

beatrixalyssa képe
A hit az emberek legerősebb fegyvere, és ha mélyen gyökeredző
2010. augusztus 04. szerda, 21:01 | beatrixalyssa

A hit az emberek legerősebb fegyvere, és ha mélyen gyökeredző hitünk van, semmi sem tud legyőzni bennünket. Semmi.
Norman Vincent Peale

beatrixalyssa képe
A hit elhárít minden csapást és kristálytiszta vízzé
2010. augusztus 04. szerda, 21:02 | beatrixalyssa

A hit elhárít minden csapást és kristálytiszta vízzé változtatja a mérget is.
Paulo Coelho

beatrixalyssa képe
A hit varázslata a világmindenség legnagyobb erőinek, mégpedig a
2010. augusztus 04. szerda, 21:04 | beatrixalyssa

A hit varázslata a világmindenség legnagyobb erőinek, mégpedig a gondolat erejének a megtestesülése.
Norman Vincent Peale

beatrixalyssa képe
Szép
2010. szeptember 21. kedd, 17:59 | beatrixalyssa

Jaj, de csodálatos ez a virág' végtelenül köszönöm Annak, Aki ideszerkesztette.

Puszi érte

tvir képe
"Amit a hernyó a világ végének tekint, azt a mester pillangónak
2010. szeptember 26. vasárnap, 13:35 | tvir

"Amit a hernyó a világ végének tekint, azt a mester pillangónak nevezi."
(Richard Bach: Illúziók)

tvir képe
"A kikötőkben álló hajók biztonságban vannak, de nem erre
2010. szeptember 26. vasárnap, 13:36 | tvir

"A kikötőkben álló hajók biztonságban vannak, de nem erre építették őket."
(John Shedd)

tvir képe
"Tekintettel arra, hogy milyen veszélyes minden dolog, semmi sem
2010. szeptember 30. csütörtök, 9:08 | tvir

"Tekintettel arra, hogy milyen veszélyes minden dolog, semmi sem túl ijesztő."
(Gertrude Stein)

tvir képe
"A szeretet a másikban lévő forma nélküli
2010. szeptember 30. csütörtök, 9:09 | tvir

"A szeretet a másikban lévő forma nélküli felismerése."
(Eckhart Tolle)

Lépcsők
2010. október 03. vasárnap, 8:07 | eye (útkereső)

"Tanulni annyi, mint rájönni, mi az, amit már tudsz.
Cselekedni annyi, mint megmutatni, hogy tudod.
Tanítani annyi, mint másokkal tudatni, hogy ők is éppúgy tudják, mint te magad"

(Richard Bach

gyonyoru,csak igy tovabb.meg tobb szep uzenetre van szukseg,hog
2010. október 07. csütörtök, 20:00 | palma49

gyonyoru,csak igy tovabb.meg tobb szep uzenetre van szukseg,hogy szebb es jobb legyen

ez a csodalatos vilagunk.

szeretlek.sajnalom.kerlek bocsass meg.koszonom.ezzel a negy mondattal is sokat javithatunk,

ha csak ismetelgessuk magunkban is.es megtanitunk minel tobb emberket rea.

koszi,hogy elmondhattam.tovabbi szep estet mindenkinek.

palma49

"Mindennap meghal egy kicsit az, aki a szokás rabjává válik,
2010. október 27. szerda, 1:01 | arena (útkereső)

"Mindennap meghal egy kicsit az, aki a szokás rabjává válik, mindennap ugyanazt az útvonalat követve, aki nem változtatja meg létezését, aki nem kockáztatja meg azt, hogy valami újat építsen, aki nem beszél, nem áll szóba olyan emberekkel, akiket nem ismer.
Mindennap meghal egy kicsit az, aki gurut csinál a televízióból.
Mindennap meghal egy kicsit, aki kerüli a szenvedélyt, aki a fehéren a feketét választja és a pontot az i betűn, egy emóció örvény helyett, mely csillogásra készteti a szemet, mosolyra változtatja a sóhajt és felszabadítja a szív érzelmeit.
Mindennap meghal egy kicsit az, aki nem megy el helyéről,akkor amikor boldogtalan, aki nem kockáztatja meg a bizonytalant a biztos helyett álmai beteljesítéséért, aki életében legalább egyszer, nem teszi lehetővé magának azt, hogy ne hallgasson a "felelős" tanácsokra.
Mindennap meghal egy kicsit az, aki nem utazik, aki nem olvas, aki nem hallgat zenét, aki nem keresi a benne lévő adottságot/tehetséget.
Mindennap meghal egy kicsit az, aki tönkreteszi a szerelmét, aki nem hagyja, hogy segítsenek neki.
Meghal egy kicsit az, aki önsajnálattal tölti a napjait és utálja a nem szűnő esőt.
Meghal egy kicsit az, aki elhagyja tervét, mielőtt hozzá kezdett volna, aki nem kérdez, mert fél, hogy nevetségessé válik, és aki nem válaszol, bár ismeri a kérdést. Kerüljük a halált, emlékezve mindig arra, hogy élőnek lenni többet jelent az egyszerű légzésnél. Csupán az okos türelem késztet a fenséges boldogság meghódítására."
Pablo Neruda

JÁTÉK-SZABÁLY
2010. október 27. szerda, 9:33 | szildiko1

Mihelyt csatának
tekinted az életet:
el is vesztetted.
(Fodor Ákos)

pureenergy képe
A hiúság minden alkotó ember legnagyobb kísértése. Az én oly
2010. december 23. csütörtök, 22:41 | pureenergy

A hiúság minden alkotó ember legnagyobb kísértése.
Az én oly mértékben fölfújja magát, s meghízik benne, hogy valódi, isteni ÉN-je fulladozni kezd, s
képtelen szóhoz jutni.Ha nem vagy művész, nem tudod, hogy ez a dráma milyen véres és iszonyú: a hiúság ugyanis mozgatórugója az alkotásnak, s ha összetöröd, kiteszed magad annak a veszélynek, hogy megszűnsz művésznek lenni.
Az önimádat, a nagyságtudat, a teremtő képesség, amelyet nemcsak a világ, de a művek
is visszaigazolnak, olyan pontig vethetik vissza az embert a nagy spirálison való fölfelé haladásában, amely csak magával az őslázadással rokonítható....

Mindannyiunk lelkében van egy vagy több ilyen titkos góc, amelyről nem is tudunk, amíg valaki hozzá nem ér. Ezek a „gócok” tartják gyulladásban egész életünket. Ezektől vagyunk lázasak, boldogtalanok,
gyengék, erőszakosak, békétlenek. Ezektől ítéljük meg hamisan a helyzetünket, s ezektől nem sikerül
semmi. Ezek tartanak bennünket állandó rohanásban, türelmetlenségben, örökös elégedetlenségben.

Müller Péter-Kígyó és Kereszt

Medve képe
Ismeretlen szerzőtől
2011. január 22. szombat, 22:11 | Medve

" Megcélozni a legszebb álmot,
Komolyam venni a világot,
Őszintén, szeretetben, hinni, remélni
Csak így érdemes a főldön élni"

minden ember
2011. január 22. szombat, 23:38 | szeti87

"Minden ember, minden apró mozzanat életedbe úgy került, hogy magad vontad oda. Az pedig, hogy mit kezdesz most velük, rajtad áll." Richard Bach:Illúziók

Graffitik
2011. március 04. péntek, 12:46 | szildiko1

Az ember néha belebotlik az igazságba, de legtöbbször feltápászkodik és továbbmegy.

Az mindig segít bizonyítani az ember igazát, ha csapkod, toporzékol és kiabál.

A helyzet reménytelen, de nem súlyos.

Muszáj megoldást találni?
Nem élvezhetnénk kicsit magát a problémát?

Azt hiszem minden azon múlik, hogyan tudjuk elviselni magunkat.

Ne irigyelj senkit. Nem ismered későbbi sorsát.

...adj egy társat, akitől időnként az egyedüllétbe menekülhetek..."

,,Senki sem képes téged megváltoztatni. Senki nem tudja
2011. december 12. hétfő, 10:39 | Éva.

,,Senki sem képes téged megváltoztatni.
Senki nem tudja megakadályoznia változásodat.
Senki nem tudja, hogyan kellene megváltoznod.
Még saját magad sem.
Mindaddig, amíg hozzá nem kezdesz."

(Dr. David VISCOTT)

"Ha meg akarod ismerni elmúlt életeidet, vedd szemügyre jelen
2012. január 20. péntek, 8:54 | Látogató (útkereső)

"Ha meg akarod ismerni elmúlt életeidet, vedd szemügyre jelen állapotodat, ha tudni akarod jövődet, nézd meg cselekedeteidet."

Padmaszambhava