Miért van szemüvege a Dalai Lámának? | Önmegvalósítás.hu

Miért van szemüvege a Dalai Lámának?

Hozzászólások

262 hozzászólás
skarma képe
Szia Noa! Nagyon érdekes, amit írsz, hogy a szerzetesek így élik
2010. szeptember 25. szombat, 9:09 | skarma   Előzmény

Szia Noa!

Nagyon érdekes, amit írsz, hogy a szerzetesek így élik meg a női energiákat. Akkor nincs is szükségük nőkre vagy egyáltalán szerelemre?
És akkor vajon mi van az apácákkal? Közülük jóval kevesebb a szemüveges, én úgy veszem észre. Ők hogyan élhetik meg a férfi energiát, vagy nekik erre nincs is szükségük?

Domoszlai Katalin képe
Én is
2010. szeptember 25. szombat, 9:36 | Domoszlai Katalin   Előzmény

szemüveges vagyok. Egyszerűen annyi a történet, hogy rengeteg dolgot kell helyreraknom, múltbeli dolgokat feldolgozni, életterületeket átépíteni, a jövő energiát befogadni, hogy fent van a teendők listáján, de várnia kell.

Tudom, hogy létezik egy könyv, amivel újra élessé lehet tenni a szemet. De van fontosabb dolgom és elfogadtam egy pótszert.

Nagyon örülök, hogy Noa is így látja. Nos ha gyomorrákom lenne, akkor mindent félretéve azzal foglalkoznék.
De szerencsére komolyabb fizikai betegség az utóbbi időben nekem nem volt, a "futó kalandokat" pár nap alatt a lelki ok kibontása után simán helyre raktam :-)

skarma képe
Hát, örülök, hogy nem gyomorrákod van, nézzük a jó oldalát
2010. szeptember 25. szombat, 9:52 | skarma   Előzmény

Hát, örülök, hogy nem gyomorrákod van, nézzük a jó oldalát :)

De az apácák lemondtak a szerelemről, vagyis a férfienergiáról, mégis kevesebb szemüveges apácát látni, mint szerzetest. A nők ezek szerint könnyebben veszik az ilyen női-férfi energia dolgokat?

Domoszlai Katalin képe
Ebben a korban nekünk
2010. szeptember 25. szombat, 10:14 | Domoszlai Katalin   Előzmény

jóval könnyebb. Ha kibontom az analógiát, a férfi-energia, Isteni szeretet formájában jön le, a nő befogadja, átalakítja, gondoskodás, gyógyítás, szolgálat, gyermekek szülése, nevelése formájában sugározza szét.

A férfi energia megélése egy szerzetesnél, az aktív ráhatás a világra, a magok elvetése, a terület védelme nem működik most Tibet esetében.

Elképzelhetőnek tartom, hogy el kellene engedni. Az aktív férfi energiát meg tudnák élni, ha tudatosságukat felhasználva sok sok közösséget hoznának létre a világban - mint ahogy tették ezt sokan már.

tegye fel azt a hülye szemüveget, ha már egyszer kell,
2010. szeptember 25. szombat, 20:48 | Kassay Noémi   Előzmény

Dehogy vesszük könnyebben, csak egy nő akkor is nő marad, ha apáca, és mindent elkövet, hogy ne keljen szemüveget hordania. Inkább bevállal egy gerinc, agy, vagy szív problémát. ( Nap , illetve férfi analógiák)
Persze ez nem tudatos.
Én hét éve vagyok özvegy, és amikor észre vettem, hogy romlik a szemem, azonnal elkezdtem az általam ismert módszerekkel gyógyítani. Pedig a fiaimtól kaptam egy méregdrága szemüveget, de ki nem mentem volna úgy az utcára.
A sors nem tudott mit tenni, hozott egy szívinfarktust. Kár hogy, még én is csak mostanában értettem meg, pedig a tudás már rég bennem volt.
Bár csak elmondhatnám minden nőnek aki egyedül van, hogy tegye fel azt a hülye szemüveget, ha már egyszer kell, mert a probléma csak még jobban elmélyülhet!!

Az is igaz, hogy azért az igazi, a legjobb megoldás, az egy férfi lenne az életünkben.
Noa

skarma képe
A férfinak meg nő? :)
2010. szeptember 26. vasárnap, 9:12 | skarma   Előzmény

A férfinak meg nő? :)

A Lámáról...
2010. szeptember 25. szombat, 9:29 | szeklice (útkereső)

Nem vagyok járatos a buddhizmusban. Nem ismerem a Dalai Lámát.
Amit eddig olvastam, hallottam felőle, az mégis mély csodálatot ébreszt bennem.

Nincs kételyem.

EMBER ő!

S hogy miért nincs ideje a saját szemére?
Talán mert más léptékekkel működik, mint én vagy Te...

Íme, részlet a Láma egyik meditációs technikájából:
"– A meditációs technika neve, amelyet én használok: adás és befogadás – magyarázta a Dalai Láma. – Vizualizációt végzek: kiküldöm az olyan pozitív érzelmeimet, mint a boldogság és a mások iránt érzett szeretet. Ezután azt vizualizálom, hogy befogadom mások szenvedéseit, negatív érzelmeit. Ezt mindennap elvégzem. Külön figyelmet fordítok a kínaiakra, különösen azokra, akik borzalmas dolgokat tesznek a tibetiekkel. Tehát ahogy meditálok, magamba szívom az összes bennük lévő mérgező érzelmet: a gyűlöletet, a félelmet, a kegyetlenséget. Majd kilélegzek, és hagyom, hogy kiáramoljon minden jó dolog, mint például az együttérzés és a megbocsátás. Az összes rosszat a testembe fogadom, majd a mérgeket friss levegővel cserélem ki. Adás és befogadás. Figyelek arra, hogy senkit se hibáztassak – se a kínaiakat, se magamat. Ez a meditáció nagyon hatásos, hasznos a gyűlölet erejének gyengítésében, a megbocsátás gyakorlásában."

Meg tudod Te ezt csinálni?

szemüvegre szorult szeklice:-)

Azt hiszem, megint sokat tanulhattunk önmagunkról a Dalai Láma
2010. szeptember 25. szombat, 12:02 | szildiko1

Azt hiszem, megint sokat tanulhattunk önmagunkról a Dalai Láma szemüvege által.

Azt hiszem, megint sokat tanulhattunk önmagunkról a Dalai Láma
2010. október 19. kedd, 17:59 | ifj.birkmayerlászló   Előzmény

Azt hiszem már megint sokat tanulhattunk a Láma szemüvegén át.

Ha már így megkérdezed...
2010. szeptember 26. vasárnap, 14:45 | URUG (útkereső)

Azt gondolom, hogy ez is csak arra jó, hogy a saját hibád észrevedd. Egyébként meg azért, mert megöregedett és nem lát jól dolgokat a külvilágban.

Itt van egy gondolat Gandhitól ,amit Bea Idézetek blogjában
2010. szeptember 26. vasárnap, 15:26 | Éva.

Itt van egy gondolat Gandhitól ,amit Bea Idézetek blogjában találtam.
Talán így könnyebben megérthetjük a Dalai Lámát is,mit miért tesz.

,,Aki szemtől szemben kívánja látni az Igazság egyetemes és mindent átható Szellemét, annak meg kell tanulnia, hogy a leghitványabb teremtményt is ugyanúgy szeresse, mint önmagát. Aki erre törekszik, annak az élet egyetlen területéről sem szabad kivonulnia. Így sodorhatott engem is az Igazság rajongó szeretete a politika mezejére, és habozás nélkül, noha a legmélyebb alázattal állíthatom, hogy aki szerint a vallásnak semmi köze a politikához, az nem tudja, mi a vallás.” (Mahatma Gandhi)

Gandhinak talán hihetünk,bár ő is szemüveges volt :)

Ha varázsolni tudnátok...
2010. szeptember 28. kedd, 10:04 | Gabilla (útkereső)

ami persze lehetséges is,tényleg egy ilyen pitiáner probléma megoldásával bajlódnátok először?..úgy értem,kell szemüveg vagy nem...

Gabilla

Aditi képe
A "láthatatlan" út és a Dalai Láma szemei ...
2010. október 18. hétfő, 13:12 | Aditi

Na, ez a téma most rendesen betalált. Már milyen régen nem volt ilyen..:)

Egy barátom szavai jutottak először eszembe: mindenki bizonyos meghatározottságokkal születik.

Szerinte ezeket végső soron nem is tudjuk teljesen feloldani, mert ezek szolgálják azt a célt, hogy azon az úton járjunk, amelyiken.

Ilyen értelemben egy betegség pl (mint az enyém is) mozgatórugója lehet a fejlődésnek. Különösen akkor, ha olyan természetű, amivel a jelenlegi orvostudomány nem sokat tud kezdeni. Az ember végső soron kénytelen felismerni, hogy befelé kell néznie, és a lélek betegségeit kell feltárnia ha jobban akar lenni. Nem lehet tudni, a tudatnak milyen mély zugaiban rejtőznek az okok én mennyi idő, energia, és segítség kel ahhoz, hogy végső soron feltáruljanak.

Ezért vannak vonatkozásai amik hamarabb megoldódnak, feltárulnak, és vannak, amik egy egész életen át is tarthatnak még ha keressük is őket. nem olyan könnyű a tudatunk bizonyos mélységeit elérni, és konzekvensen átírni a tudatosságunkkal, mint azt egyes emberek és reklámozott technikák állítják.

A szembetegségek terén több olyan embert ismerek, akiknek kivételesen magas az IQ-juk, és nagyon rossz a szemük. A barátnőm kisfia pl. 8 évesen lett hirtelen nagyon rossz látású, miközben zseniális képességekkel rendelkezik, erősen matematikai gondolkodású. Náluk ez családi örökség is egyben, édesapja is 8 évesen vesztette el a jó látását, ugyanúgy, mint most az unokája, egy felmenő halálakor. Ezek nem tudatos működések, már el is kezdtek dolgozni rajta, családállításon.

Egy másik ember, gyógyító, szintén hasonló körülmények között járt így gyerekkorában. Mint olyan ember, aki gyógyítással és a lélekkel foglalkozik, természetesem maga is igyekezett megtalálni a baj gyökerét, más gyógyítók véleményét, segítségét is kikérve. Nem könnyű a dolga, hadd ne írjak a meghatározottságairól, csak egyet említve, adoptált, elvetett gyerek és magzat volt, ez önmagában is egy nagyon erős fal, amin meg kell tanulni átvergődni a múltjáról, vérségi kötelékeiről való információk totális hiányában. Mai napig nem sikerült neki, bár most negyven évesen két dioptriát javult a szeme. Elmondta nekem, hogy ez életében egy nagy korlát, és hogy azt is tudja, szerepe van ennek, mert ő egy olyan típus, aki hajlamos "elszállni" és így nem teheti meg.

Talán úgy is fogalmazhatnánk, hogy kényszeríti befelé nézni. Amennyire ismerem azok közül való, akik nagyon jól tudják mások bajait látni de olykor nehezen szánja rá magát, hogy elég alázatos legyen a saját hibáit meglátni.

Egyébként ezt simán el tudom képzelni mint "gyógyító-betegséget". Cipész cipője esete. Annyiféle problémát megoldott már vagy segített megoldani, hogy az egója könnyen elszáll tőle. Ezért termet magának egy korlátot, amivel folyamatosan kényszerít magát az önvizsgálatra, ami nélkül nem végezhetné a dolgát, nem lehetne igazi gyógyító.

A Dalai Láma is simán lehet egy ilyen eset, csak a példa kedvéért, nem tudom, az-e.

Valahol hallottam, hogy az olyan szintű megvilágosodottaknak is, mit Buddha, akik bármikor elmehetnek kellett valami kötőfék, ami itt tartja őket, amit önszántukból elengedhetnek, amikor dolguk végeztével elhagyják a földi világot. Állítólag p. az evés imádata lehet ilyen, ez egy magyarázat arra, hogy miért volt Buddha kövér, és egyáltalán, hogy miért nem "tökéletesek" még a megvilágosodottak sem. Ezt is simán el tudom képzelni.

Ugyanakkor az egész történethez hozzá kell tegyem, hogy továbbra is elsőrendűnek tartom azt a jelenséget, miszerint annyiféle út van, ahány ember és nagyon nehéz, ha egyáltalán valóságos belelátni egy másik ember teljességébe. Inkább csak részleteket lehet látni, meglátni a szándékot, bizonyos dolgok, jelenségek, tettek mögött, bizonyos összefüggéseket felfedezni, hasonlóságokat feltárni, ám ezek valószínűleg igazából végső soron csak rólunk, a mi utunkról, a mi kérdéseinkről, kételyeinkről, tudni, ismerni vágyásunkról, önismereti fejlődésünkről szólnak. És hogy a másiknál valójában hogy vannak a dolgok, valószínűleg nem is érdekes, illetve csak annyira, amennyire nekünk segít a saját fejlődésünkben.

Lehet h a Dalai Láma azért szemüveges, amiért azok is, akikről írtam. Az is lehet, hogy ennek egészen más az oka. Valószínűleg nem egy átlagos tudatosságú ember, és megítélni az alapján a képességeit, őt, a lényét, hogy meg tudja-e gyógyítani a szembetegségét" valószínűleg totálisan felszínes.

Egyébként nem gondolom, hogy a saját megvilágosodásunkhoz bármennyivel is közelebb kerülnénk az által, hogy véleményt formálunk az ő képességeiről, vagy álláspontot alakítunk ki arról, vajon megvilágosodott ember, aki nem akarja meggyógyítani a szembetegségét, vagy "csak" egy diplomata, aki nem képes erre. Közel sem.

Egy dolgot nemrég tanultam meg: el kell választani az ember képességeit azoktól a korlátoktól, amikkel maga küzd. Ahogy erre hoztam is példát, számos nagy tehetségű, kiváló, jóakaratú, tudatos ember is rendelkezhet olyan hibákkal, ami a felületes szemlélő számára triviális, vagy az ő életében nem probléma, és ha ez alapján ítéli meg, nagyot téved. (Bocs, hogy megint Jézussal jövök, de nem bírom ki, hogy megmondta, ne ítélj - és ez ezt is jelenti).Ezt kívülről nem igazán lehet jól látni, és szerintem csak azoknak van esélyük ezt egyáltalán megérteni, akikek hasonló az életük.

Sok példa van arra, hogy hátrányokkal született, vagy küzdő emberek az egész emberiséget szolgálták életükkel, munkájukkal, tehetségükkel, miközben a hátrányukat sosem tudták feloldani, vagy csak részben.

Azt gondolom, ennek sokkal nagyobb értéke van, mint annak hogy valójában feloldódik e az a hátrány. és innen nézve semmiképpen sem lehet megítélni. (Az dobja rájuk az első követ, és alkosson véleményt az életükről, aki úgy érzi, a saját meghatározottságai feletti uralom teljes képességében áll. Mert csak az tart előrébb náluk. Megmondani mi hogy működik, mit hogyan, milyen technikával kellene megoldani, egész más, mint megtenni és megélni azt.)

Egyébként is, utolsókból leszek az elsők.

Nekem az a tapsztalatom hogy minden nagy emberi tett, fejlettség és valódi érték mögött van valami hátráy, amit valamiylen szinten old az a tett. Ez a kiegyenlítődés törvénye az életben.

Ez persze korntsem jelenti azt, hogy egészségesen, és feloldozva nem lehet jól szolgálni az embert, a világunkat, önmagunkat. A megvilágosodottak valószínűleg ilyen emberek.

De minden tiszteletem azoké, akik felismerik, miért születtek olyannak, amilyenek, és folyamatosan erőfeszítéseket tesznek hogy jóra fordítsák a hátrányaikat. ehhez sok erő kell, kitartás és szeretet. És azt gondolom, ennek felismerése és elfogadása az első lépés a megvilágosodás felé.

Részemről inkább a saját dolgommal foglalkozom, mint azzal, hogy azon filozofáljak, vajon megvilágosodott e a Dalai Láma a szemüvegével, vag nem. És ha az? Mit segít nekem? És ha nem az? Mit segít nekem? Kiveszem az ő lényéből, amit tanít nekem, mert azért van itt. Megnézem magam a tükrében.

Ezért itt nem értek egyet Sanyival. Szerintem az utunkon nincs abszolút igazság. Csak az, ami számunkra éppen igaz. Számomra már végső soron nem érdekes hogy egy ember milyen példát mutat. Mert az az ő útja, és a mienk törvényszerűen teljesen más. Nem az ő példája fog eljuttatni minket a megvilágosodáshoz. Vagy bárkié. Ezért, még egy csalótól is lehet kivenni azt, ami nekünk kell. És egy tiszta ember sem tudja megmutatni a megvilágosodás útját.

Azt csak magunk, a magunk számára ismerhetjük fel. Egyedül. Amikor megszületünk, egyedül vagyunk. Amikor meghalunk, akkor is. A megvilágosodásban is. így látom most. (Tisztában vagyok vele, hogy korábban nem így láttam. Én is változom. :) )

Ezért számomra nem érdekes a dalai Láma szemüvege. És úgy tartom, valószínűleg soha, egyetlen tökéletes ember sem élt ezen a bolygón.

Ettől függetlenül én nem osztom a barátom véleményét, miszerint nem lehetséges feloldani végső soron a meghatározottságainkat. Szerintem lehetséges. És az életünk útja az, ami megmutatja, mennyire sikerül. A hátrányaink feldolgozása egy része ennek az életútnak. De nem könnyű még idáig sem eljutni. Hát még tovább. Ezért igyekszem nem abból ítélni, amit a fizikai szememmel látok. :)

Csóközön.

Namaszte

Miért van szemüvege a Dalai Lámának?
2010. október 19. kedd, 16:51 | ifj.birkmayerlászló

Egyszerűen csak nevetni támadt kedvem!

Egyszerűen csak nevetni támadt kedvem!
2010. október 19. kedd, 17:10 | ifj.birkmayerlászló   Előzmény

Végre megnevettetett valaki

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Te aztán biztosan nem unod magad, ha egyedül vagy, jól
2010. október 19. kedd, 22:08 | Huszti Sándor -...   Előzmény

Te aztán biztosan nem unod magad, ha egyedül vagy, jól elbeszélgettek és még meg is nevetteted magad.

Örülök, hogy ilyen önállóan elszórakoztatod magad!

aurora képe
ez volt a cél :-)
2010. október 21. csütörtök, 12:58 | aurora   Előzmény

Ez volt a cél:-)
Ha végig olvasod a hozzászólásokat, akkor még többet fogsz nevetni :-)

A szemuvege
2010. október 29. péntek, 13:19 | Névtelen (útkereső)

Sziasztok latom valamit mindenki elfelejt:a reprezentacio. Neki is lehet karmaja es ez a 2.
Igy hat az emberek tudatalattijaban a szemuveg nem veletlen tovabba kisebb dolga is nagyobb annal.

miért van szeme a Dalai Lámának?
2010. október 30. szombat, 20:54 | zsolti.spirit (útkereső)

Sziasztok!

Vajon miért van szeme a Dalai Lámának? Nincs azon a szinten, hogy a látás képessége nélkül, boldogan éljen? Tudom triviális ez a kérdés, de szerintem a szemüveg kérdésre jó válasz.

A Dalai Láma látással, látás nélkül is tökéletesen ellene a fizikai testében. Jó buddhista lévén a középutat választotta :) Szerintem nem a Dalai lámának, hanem csak a teste szemének van szemüvege, amihez kb. annyi köze van a Dalai Lámának, mint a ruhájához. Tehát felmerülhet a kérdés, miért nincs zsebe a Dalai láma kabátjának? Erre lehetne magvas filozófiai magyarázatot adni. De arra is ha épp van zsebe messzemenő következtetéseket levonni.

Ha egy megvilágosodott autójában, elromlik a rádió és ő nem tartja fontosnak, hogy újat rakjon be, mert nem kell már neki, az nem azt jelenti, hogy valami nagy gond van vele. Nekem is van egy halom ruhám, amit nem javíttattam meg, amikor elszakadt. Csomó kütyüm, ruhám, bútorom, ami már kopott karcolt (szemüveges) kicsit, de köszi jó nekem így is, nem kérek karcmenteset és újat belőle, mert bár látom nem olyan mint új korában tényleg nem zavar. Lehet a láma is úgy van vele, erre a leszületésre már nem kell neki új jobb szem, ez tökéletesen jó neki, majd az új testébe talán..

A dalai lámát nem zavarja, hogy a szamara (a teste) kicsit rosszabbul lát. Így is szereti és jól elvan vele.

Ti mihez kezdetek akkor ha az öreg vén kutyátokról kiderül kicsit süket kicsit vak? Rögtön elkezdetek ezen dolgozni, kórházba, spirituális gyógyítóhoz, esetleg egy buddhista lámához viszitek, hogy ezt meg szüntessétek? Vagy egyszerűen ezt természetesnek veszitek és szeretitek a lerobbanó félben lévő kutyátokat pont úgy mint amikor még fiatal és tökéletesen fitt volt.

Szerintem a Dalai Láma a testének öregedését, kopását teljesen természetesnek veszi, így is szereti régi öreg szamarát.

Na amit írtam, nem az igazság, csak ami eszembe jutott :)

u.erika képe
Szia Zsolti!
2010. október 31. vasárnap, 9:43 | u.erika   Előzmény

Pedig jobb lenne ha ruháidat megjavítanád/tatnád.
S az elromlott tárgyaknak,hasznavehetetlen kacatoknak nem valami jó az energiája.
Lehet egyenesen ártalmas,de minimum blokkot csinál.

Tudod,ami kint az bent. ;)

Ha pedig beteg a kutyád de még ,,javítható",akkor irány a ,,kutyaszerelö"!
Persze ha Te magad nem tudsz segíteni rajta...

Üdv!Erika

A Dalai Láma szeme, nem hasznavehetetlen kacat, amire a hasonlat
2010. október 31. vasárnap, 14:27 | zsolti.spirit (útkereső)   Előzmény

A Dalai Láma szeme, nem hasznavehetetlen kacat, amire a hasonlatot írtam és a sajátjaimra sem azt mondtam, hogy hasznavehetetlen, csak hogy már nem új, hanem használt.

"Csomó kütyüm, ruhám, bútorom, ami már kopott karcolt (hasonlatban szemüveges) kicsit, de köszi jó nekem így is, nem kérek karcmenteset és újat belőle, mert bár látom nem olyan mint új korában tényleg nem zavar."

Biztos mindenkinek van nem vadonatúj, telefonja, bútora vagy épp cipője, ami csak kicsit kopott, de attól még tökéletesen megfelel. Ha megkopott még nem kiált asztalosért, cipészért, majd egyszer eljön az ideje, amikor lecseréli. Ilyen az emberi test is. Persze ha nagyon zavaró a gond akkor tesz érte, de ha nem zavarja, akkor miért kellene tenni érte, hogy mindig vadi új cipőbe, vadonat új kocsiban legyen. A test egy jármű és ha a kocsim már 4 éves és vannak rajta karcolások nem rohanok rögtön újra festetni vagy kicserélni. Sőt ha megvilágosodott lennék nem gondolnám mostantól csak egy napos autókban lehetek, mert minden más már kopott viseletes nem tükrözi makulátlan lelkem. Akkor is beszállnék akár egy 100 éves nyikorgó ökrös szekérbe, vagy akár egy kicsit már csikorgó 100 éves emberi testbe.

Ami meg az öreg kutyát illeti, szerintem van ami a korral jár és természetes és nem feltétlenül baj ha a 14 éves kutyus már nem olyan élesen lát és a kezelések után sem. Talán még a természetgyógyász, a buddhista és a gazdi is megérti, az öregség már csak ilyen, valahol mindenki elkezd kopni. Megteszi amit tud, de elfogadja a kutyust akkor is ha nem hajlandó megfiatalodni. Persze jó ha 70 év felett is minden pocika olyan tökéletes mint 18 évesen. A hasonlatban kutyát nem zavarja, hogy kicsit már öregesen lát, nem fáj a szeme, ahogy a Lámának sem.

Ha a Dalai lámát levetkőztetnénk lehet kiderülne,nem csak a szeme nem tökéletes már de a bicepsze sem olyan, amilyen a tökéletes bicepsz, lehet a hasizma sem egy tökéletes hasizom 70 év felett, de valóban tökéletessé kellene tenni? Azt gondolni, hogy ha a Dalai láma nem tesz azért, hogy minden izma, és egyéb testrésze tökéletes legyen akkor már az valami bajt, vagy fejletlenséget jelent.

Én nem hiszek abban, hogy a Dalai Láma öregségtől, esetlegesen nem 100% emberi teste olyan nagy probléma és spirituális fejletlenséget, vagy rossz magatartást jelentene.

csak azt zavarja, akit önmaga tökéletessége-tökéletlensége
2010. november 01. hétfő, 1:35 | mzperx   Előzmény

csak azt zavarja, akit önmaga tökéletessége-tökéletlensége érint. Akiben ez rendben van, elfogadta önmagát olyannak, amilyen, az nem foglalkozik ilyenekkel.
Egyébként a tökéletesség része a tökéletlenség is. Maximalizmus lehet mögötte? Vagy fájdalom, önmarcangolás, sóvárgás egy idea, tökéletes kép megjelenése, elérése véget? Közben meg csak önmagába bonyolódik az illető. Ha ezt is elengedné, ott lenne a tökéletesség, meztelen.

u.erika képe
Szia Zsolti
2010. november 01. hétfő, 14:27 | u.erika   Előzmény

Lazíts már egy picit! ;)

Üdv!Erika

Noylepke képe
A szem romlása a természetes öregedési folyamat része. Így
2010. november 03. szerda, 16:30 | Noylepke

A szem romlása a természetes öregedési folyamat része. Így alakul ki a távollátás. Ennek nincs ennél mélyebb, spirituális értelme. Szerintem.

fiatal kora óta
2010. november 04. csütörtök, 8:36 | Névtelen (útkereső)   Előzmény

Ha jól emlékszem, fiatal kora óta szemüveges a Láma. Hagyjuk már ezt az öregedéses dolgot..

a3140a képe
Nem értettétek meg a lényeget
2010. november 04. csütörtök, 19:47 | a3140a   Előzmény

Ne haragudjatok, hogy közbeszólok, de ez a rengeteg kérdés és elmélkedés a Dalai Lámáról, Sri Ramana Maharshiról stb. csak azért van, mert nem értettétek meg a lényeget.

Az, hogy ki hova születik, mikor születik, milyen élete lesz, milyen élettapasztalatokat kell megélnie, nem az ego döntése.
Az, hogy ki hogy néz ki, milyen az egészségi állapota, szemüveges vagy nem, meddig él, nem az ego döntése.

Az egonak nincs döntési lehetősége!
Az ego, azt hiszi, hogy a gondolatok, cselekedetek, ezáltal a történések belőle fakadnak.
De ez nem igaz!

Az igazság azonban az, hogy:
- nincs ego, csak úgy tűnik, hogy van
- csupán egyetlen tudatosság létezik, mely azonosul minden elmével
- ez a Maya fátyla
- valójában a világ, ami valóságosnak tűnik, ennek az egyetlen tudatnak az álma
- hívhatod a "a programozónak", magasabb intelligenciának, Isvarának, Istennek, vagy ahogy tetszik

Pontosan ugyanaz történik, mint amikor lefekszel aludni és álmodsz. Az is nagyon valóságos egészen az ébredésig.

A megvilágosodás teljesen ugyanaz, mint az álomból történő felébredés.
Rájössz, hogy csak álmodtál. Ettől még az álom ciklikusan folytatódni fog, mert ez a tudat természete.

A végső igazság a következő:
- egyetlen egy tudat létezik, Isten tudata
- amikor isten tévedésből azonosítja magát veled, megfeledkezik önmagáról (ezért írta Patanjali a Jóga Szutrákban, hogy a szenvedés oka a téves azonosulás)
- a megvilágosodás keresése nem más, mint hogy Isten keresi Önmagát
- amikor megtalálja Önmagát, akkor felébred a Veled (ego) való azonosulásból
- ettől Te nem szűnsz meg létezni és tökmindegy, hogy szemüveges vagy vagy sem :)
- jót mosolyogsz a világon, mint amikor felébredsz egy hülye álomból és rájössz, hogy csak álmodtál

Tehát, ha még nem esett volna le :D :
Egyedül csak Te létezel és Te vagy valóságos, minden Te érted van!!! :D

Üdvözlettel:
egy megvilágosodott

Ademon képe
Szerintem ők úgy gondolják, hogy a megvilágosodással maga a test
2010. november 04. csütörtök, 20:36 | Ademon   Előzmény

Szerintem ők úgy gondolják, hogy a megvilágosodással maga a test is képes lehet "megvilágosodni". Ezért furcsálják a szemüveget.

Saját vélemény:

Az hogy egyetlen egy Lélek van, azt magam is igaznak tartom a dolgok objektívebb valójában. Azonban azonosulások következtében ez a lélek több részre "osztódhat", legalábbis az azonosulások ideje alatt. Így lehet igaza annak is aki több lélekben gondolkodik, hisz az "Egy" a teremtése következtében megteremtheti önmaga másolatait, ezáltal azok is önálló léttel bírnak hozzá hasonlóan, de mivel mindez ugyanabban valóságban történik, így a dolgok "gyökerében" mindig ott lesz az Egy is.

.
2010. november 04. csütörtök, 23:02 | Éva.   Előzmény

.

világkép
2010. november 05. péntek, 9:35 | Ramina   Előzmény

Ez is egy világkép, kedves megvilágosodott, a te világképed....az biztos, hogy nem az enyém:-)

Isten azonosul?
Isten azonosul tévedésből?
Isten azonosul tévedésből velem vagy mással?
Isten megfeledkezik önmagáról?
Isten keresi önmagát?

Érdekes volt külön is leirni ezeket az állitásokat, izlelgetni......ahogy leirtam még furcsábbak lettek....

a3140a képe
világkép
2010. november 06. szombat, 13:31 | a3140a   Előzmény

Igen Ramina.
Te vagy Isten.
Ez a végső igazság.