Mi dolgunk a pénzzel? | Önmegvalósítás.hu

Mi dolgunk a pénzzel?

Hozzászólások

29 hozzászólás
szeges képe
Mi dolgunk a pénzzel? Talán csak ez.
2010. május 20. csütörtök, 16:20 | szeges

Mi dolgunk a pénzzel?

Talán csak ez. Sajnos...

http://www.youtube.com/watch?v=gTWnRle-wls

Suto Maria képe
Köszönöm, hogy megismerhettem: gyönyörű ez a szám! :-)))
2010. május 28. péntek, 23:02 | Suto Maria   Előzmény

Remeket alkotott Lovasi!
Neki az a feladata, hogy megírja, zenélje, erre is felhívja a figyelmet... és nagyon jól csinálja! Minőségben!

Nekem meg az, hogy arra hívjam fel a figyelmet, megtanítsam - hol az érték? És hogyan tudod úgy élni az életed, hogy ne (csak) így láss rá a világra.
És akkor nem csak ezt fogod látni (pénz-hiánya), megélni, értékelni... hanem meglátod, hogy hol van az igazi érték, gazdagság, és számodra hogyan elérhető! Őszintén, tisztességesen, szeretettel. És hogy nem kell szenvedned. Örülök, ha sokan ezt választják! :-)))

Mindkettő igaz. Ez is van a világban, az is. Rajtunk múlik, hogyan akarunk/tudunk ránézni. Mi döntünk.

Tudod, ez a mottóm: "Akár azt gondoljuk, hogy képesek vagyunk rá, akár azt, hogy nem, igazunk lesz." - Henry Ford

Őszinte tisztelettel:

Sütő Mária
www.eromerito.hu

fehercsongor képe
Meghallgattam .
2010. augusztus 14. szombat, 23:38 | fehercsongor   Előzmény

Péterfy Bori előadásában jobban tetszik , pláne , hogy az ő klipjén a szöveg ki volt írva , és így vokálozhattam a képernyő előtt . . Ugyanakkor a szövege hazug , és megtévesztő módon sugallja a pénz mindenhatóságát . Egy beteg társadalomban , mint a rákos sejtek anyagcseretermékei a szervezetben , valóban átveheti a pénz a természetes tevékenységek irányítását , mint egy láncra fölfűzheti őket .
De egy normális közösségben kopaszok érzelmeiket és gondolataikat osztják meg telefonon , a fiatal lények a szerelem miatt a szerelmükkel mozognak , a csőrös kamionok pedig a minimális helyi fölösleget viszik más tájékra , és nem a pénzfizetéshez nagyüzemi termelésre szorított országok függését enyhítik .Az öltönyt a kedvből önként és másokért végzett munkájukhoz húzzák magukra az urak , és Dubaiban a sivatag az emberi lelkesedés miatt zöldül , feltéve ,ha az őslakosok megálljt nem parancsolnak , stb . Üdvözlettel : felacsó

szeges képe
Lehet hogy csak...
2010. augusztus 17. kedd, 7:42 | szeges   Előzmény

...mást hallunk ki belőle, felacsó.
Nekem nem tűnik hazugnak, talán a másfajta tapasztalások miatt...
De szinte biztos, hogy nem fogunk összeveszni sem a másféle látásmód, sem pedig a "pénz miatt"... :))

Életképesség
2010. augusztus 17. kedd, 8:32 | Nagy Edit2   Előzmény

Szerintem a pénz körül félreértések vannak.
Számomra a pénz azt fejezi ki, mint akár az állatvilágban, akár az őskorban: megmutatja, hogy mennyire vagyok életképes. Meg tudom-e teremteni számomra és a családom számára a megélhetést, vagy sem.

Amelyik állat nem tud vadászni, az éhenhal.
Amelyik többet vadászik, és túl sok felesleget halmoz fel, az fölöslegesen teszi, plusz energiát fektet abba, ami már nem őt szolgálja, ahelyett, hogy esetleg csak békésen szundikálna egy jót az ebédje után. Így nem hajtaná túl magát, tovább élne, és amíg élne, az is élvezetesebb, változatosabb..... lenne.

Ugyanígy van nálunk is. Csak mi nem közvetlenül, hanem közvetetten jutunk hozzá az "ebédünkhöz". Közbeikatatjuk a pénzt, mint egy technikai számlát a könyveléskor.
Hát szerintem ennyi.

Akinek nincs elég pénze az nem elég életképes. Lehet elhárító mechanizmusokat használni arra, hogy ezt tagadjuk magunk előtt (a spiritualitással nem fér össze stb.), de a lényegen nem változtat. Nem vagyok eléggé életképes.

szeges képe
Akkor talán...
2010. augusztus 17. kedd, 10:06 | szeges   Előzmény

...már nem is élek. Lehet, hogy zombi vagyok per pillanat...? :((

SZABÓ GABRIELLA képe
Ezt nagyon jól leírtad
2010. augusztus 17. kedd, 10:31 | SZABÓ GABRIELLA   Előzmény

Ezt nagyon jól leírtad Edit.
Van egy ismerősöm, aki szerint a pénz felesleges, ezen jókat vitázunk.
A hasonlatoddal nagyon érthetően leírtad a lényeget.
Köszönöm

Pénz = életképesség. LOL!
2010. augusztus 17. kedd, 12:35 | Karmatörlő (útkereső)   Előzmény

A verzió: Biztosítékkicsapós

Azért vagy csóró minimálbéres, mert életképtelen tehetségtelen lúzer vagy. Azért sínylődsz segélyen, mert lusta, ostsoba, életképtelen, cigány-e vagy, még mi tartsunk el, he? Jobb lenne, ha elhúznál a túlvilágra, ne szívd el a levegőt az életképesek elől! Nem is értem miért nem likvidlálják a sok csóró életképtelen milliárdnyi embert Kínában, Indiában, Pakisztában, Bangladeshben, Afrikában, Közép és Dél-Amerikában. Csak ürítenek és metánnal szennyezik a környezetet, koszosak, büdösek, fertőző kórságokban szenvednek, csak a vérünket szívják nekünk, az életképeseknek. Dögöljenek meg, életképtelen hulladékok! Húzzál a csipába életképtelen roncs. Ha nem teszed, majd gondoskodok rólad is, mert én életképes vagyok. És szerzek párszáz dolcsiért egy kalasnyikovot és megmutatom, hogy tökös is vagyok, mert merő jóindulatból átküldelek a másvilágra, ha már ilyen életképtelen szarzsákokkal van tele az ország. Sőt, ezután ez lesz a küldetésem. Most még gondolkodom, hogy horogkereszt vagy az árpádsáv dizájnosabb-e a pálmafás inghez, amit nyaraláskor vettem. Hogy mindenki láthassa, én hobbiból csinálom, meg én tudok a Bahamákon is nyaralni, én aztán életképes vagyok, jogom van ehhez is. Mert én vagyok az Egy és a többiekkel azt csinálok, amit akarok, mert az is én vagyok, magammal meg azt csinálok, amit akarok.
Vörd iz májn.
Bikicsunáj.

B verzió: Okoskodó

Szerinted mennyi pénzre volna szüksége a leggazdagabb ingatlanmágnásnak ahhoz, hogy tisztességgel kifizesse az alvállalkozóit? Nincs az a pénz, hogy tisztességesen kifizesse az alvállalkozókat. Nincs az a bíróság, amire rohangálva a pénzükhöz juthatnának az alvállalkozói.

Edit, a hozzáállásoddal a pénzt nem közvetítő szerepben látod, hanem értékmérőben.
Kinek mennyi pénze van, annyit ér. Akinek sok pénze van, az értékes, életképes, akinek kevés pénze van az életképtelen, értéktelen lúzer. Tessék a pénzért hajtani és akkor értékes és életképes vagy. Ez aztán az önkéntes iga!

Az önbecsülés pénzközvetítésű alapleckéje, hogy megtanuld, hogy nem annyit érsz, mint amennyi pénzed van. Ezért is találkozik sok szegény ember tisztességtelen, öntelt, ostoba, sőt gazember gazdag emberrel. Ebből tudnia kéne mindenkinek, hogy a pénz mennyisége semmit nem mond az emberről.
De találkozhatunk végtelenül normális millirádossal is, ha már tudjuk, hogy nem a pénz mér minket, de a gazdagságot még nem tudjuk elfogadni, mert azt hisszük, hogy akkor gazemberekké válunk. Ekkor már képesek vagyunk felfogni, hogy lehetünk úgy is gazdagok, hogy normálisak vagyunk.

Az analógiád erősen sántít. Az állatok nem vadásznak többet, mint amire szükségük van. Egyik sem. A macskák játszadoznak a prédájukkal és ölnek sportból, de a többi állatnál nem regisztráltak ilyet. A gyűjtögető állatok, mókus és a többi rágcsáló sem halmoz fel többet, mint ami a túlélésükhöz kell.

Viszont igen gyakori, hogy nem a táplálékért ölnek. Az agressziónak nincs köze a szükségletek kielégítéséhez. Konrad Lorenz által színesen és közérthetően ábrázolja a területvédő/dnstovábbörökítő magatartás részeként értelmezi az agressziót, ami a fajtárs/lehetséges rivális bealázását, kiebrudalását, megölését célozza. Az agresszió nem jellemzi a táplálékláncot, ott megölni és megenni profizmusa játszik, míg a fajtársakkal szembeni agresszió gyilkolást jelent, meg sem eszik a leölt fajtársat, bár a dögevők földön és a vízben is megeszik a leölt egyedet. Ahogy a falkát megszerző új hímoroszlán megöli az elődje kicsinyeit, otthagyja a dögevőknek, így párzásra bírja a nőstényeket és már az ő utódai fogják benépesíteni a falka territóriumát. De az oroszlán az ugyanazon a területen élő gepárdokat is csak leöli, meghagyja a keselyűknek. Pedig az oroszlánok képtelen elkapni a gepárdok fő táplálékát, a gazellákat.

Edit, a Földet legyilkoló, az emberiséget veszélyeztető civilizációs dajkamesének dőltél be.
Olvasd el Konrad Lorenz: A civilizált emberiség nyolc halálos bűne című könyvecskéjét.
Kis alakú, rövid, nem kell hozzá sok idő.
:)

Kedves Karmatörlő! A pénzközpontúság elleni lázadásod
2010. augusztus 17. kedd, 13:49 | KatiPotter   Előzmény

Kedves Karmatörlő! A pénzközpontúság elleni lázadásod maximálisan átérzem, "pénz=életképesség "szerintem is lol, jobban le sem írhattad volna, de :"Most még gondolkodom, hogy horogkereszt vagy az árpádsáv dizájnosabb-e a pálmafás inghez". Azt szeretném kérni, hogy ne beszélj így magyar nemzeti jelképünkről, mert ezzel őseinket emlékét sérted meg! Ezek szerint fogalmad sincs, mi az Árpád-sáv, tájékoztatásul közlöm, hogy semmi köze a horogkereszthez. Azt is tájékoztatásul közlöm, hogy a nácik és az igazi magyar nemzeti érzelműek között olyan sok különbség van, mint a medveszar és a medvesajt között. Egyik ehető és tápláló, a másik mérgező, ha megeszed. Még ha ezt nem is így gondolod, az a Te dolgod, de nagyon kérlek, hogy NE SÉRTEGESD NEMZETÜNK EGYIK JELKÉPÉT, ÉS EZZEL AZOKAT, AKIK TISZTA SZÍVVEL TEKINTENEK RÁ! AHOGY EGYIK NEMZETÉT SE! Ahogy minden vallási és nemzeti jelképpel szerintem úgy kellene bánni, mert hát ha ennek ellentét tesszük, az kirekesztés, ezósan fogalmazva vétek az egység ellen...
Jut eszembe, kötnöm kell magamnak egy új Árpád-sávos karkötőt, amint fel tudok venni egy kényelmesebb testhelyzetet (műtve vagyok), fogok is.

A "szimbóleumok"
2010. augusztus 18. szerda, 1:22 | Karmatörlő (útkereső)   Előzmény

Kedves KatiPotter!

Kicsit eltévedtél a viccesnek szánt első szakasz értelmezésében.
A horogkereszt és az árpádsáv hivatkozás második világháborús népirtásra Magyarországon. A horogkeresztet Hitler, az árpádsávot Szálasi használta. Mindkettő igen ősi szimbólum, amit a népirtással a Hitler és Szálasi fémjelezte mozgalmak, pártok és tevékenységük kötötte össze.

A horogkeresztet a buddhizmusban széles körben használják, és a buddhisták óriási horogkeresztes zászlókkal vonulnak. De 1991-ben, amikor a Dalai Láma eljött Magyarországra, akkor nem engedték be az országba a zászlót, mert akkor már tiltott szimbólum volt. A szervezők teljesen értetlenül álltak a hazai hatóság viselkedésével szemben.

Kati, ne csak Wass Albertet olvass. Nyiss, tájékozódj.
:)

Kedves Karmatörlő! Te pedig tájékozódj a több száz éves
2010. augusztus 18. szerda, 9:21 | KatiPotter   Előzmény

Kedves Karmatörlő! Te pedig tájékozódj a több száz éves Árpád-sávos zászlónk eredetéről jobban. Mert a hozzászólásodból kitűnik, hogy fogalmad sincs róla. És másról se, hiszen feltételezed rólam, hogy egyetlen tanító műveit olvasom csak. Egyébként meg olvashatnál Wass Albert-műveket is az Árpád-sávos zászló eredete mellett, hogy megismerd értékrendjét, hidd el, bölcs tanító volt. Nagyon is.
Amúgy már látom, nem gyalázkodni akartál, hanem eléggé tájékozatlan vagy ezekkel a dolgokkal kapcsolatban. És telehazudták a fejed, mint az én családomét, így az enyémet is korábban. És sokakét, csak még mindig nem jöttél rá.
Sokáig nem nyitottam a Jobbik felé, mert elhittem a Jobbik-rasszizmus hazug összefüggést, olyan tájékozatlan voltam, mint most Te. Ameddig el nem kezdtem tájékozódni, és rájönni, hogy a Jobbik tesz igazán a kirekesztés ellen, az emberi jogokért és az igazságosságért. Csak ehhez át kellene látni néhány dolgot, a programjukat is elolvashatnád, hogy lásd. És nem csak a tévéből, indexből, rosszabb esetben néphazugságból ("népszabadság") és egyéb hasonló helyekről olvasni a témáról (hidd el, amúgy ezeket is nézem, hogyan tálalnak dolgokat), hanem mondjuk olvass Kárpátia magazint is vagy Barikádot.
Az, hogy jobbikos vagyok, az számomra azt is jelenti, hogy teszek valamit a valódi kirekesztés és emberi jogsértések ellen, a valódi békéért. Ez a lényeg. Igazán antifasisztának érzem magam. Csak egy példa: az milyen már, hogy egy cigány "megélhetési bűnözés" címén rettegésben tart egy magyart, de ha fordítva lenne, az mekkora rasszizmus lenne már? Téged nem zavar a kettős mérce? Szerinted nem fasiszták Izrael politikusai (én nem egy egész népről beszélek, nem szoktam származás alapján ismerni vélni a másik embert, sőt, előző életes utazásomkor kiderült, hogy zsidó voltam előző életemben, és ennek érzete miatt is sokat olvastam már az antiszemitizmus témáról, és fáj látnom, hogy pont az ő vezetőik sértenek eszméletlen mértékben emberi jogokat, vagyis ők is sokak mellett, és ha zsidó lennék most is, ugyanúgy felszólalnék a dolog ellen, ahogy szokta azt sok jó érzésű zsidó is, ha sok helyről olvasnád, olvashattál volna ilyenről). De ezt csak az érti, aki tudja már, mi zajlik itt pontosan. Na most jól belemerültem a politikába, csak zavar már, hogy itt is, egy egységérzetes oldalon leszólják a nemzeti jelképeket vagy bizonyos politikai beállítottságú embereket. Én türelmesen beszélek más pártszimpátiájú/véleményű emberekkel, ha nem a lenézést érzem ki a szavaikból. Tudom, hogy tájékozatlanság az oka, de akkor is fáj. Előző életemben, és most is, megy a kirekesztés, pedig egyek vagyunk... Ennek szerintem, főleg itt, de máshol se, normális esetben nem lenne helye.

Kedves KatiPotter!
2010. augusztus 18. szerda, 9:35 | Karmatörlő (útkereső)   Előzmény

Látom olyasmiket veszel magadra, ami nem a tied.
Wass Albertet köszönöm szépen családi volnalon megkaptam, nekem jobban tetszik Tibor Fisher, neki humora is van.
Remélem, ha politizálsz, visszalépsz őseredetéhez, a görögökhöz. Ők találták fel a modernkori politikát.
Bár szerintem a görög joghurttal sokkal jobban jártunk.

:)

punk head képe
Júj, Kati, mi ez a hirtelen hangulat váltás? Előbb jó pofi,
2010. augusztus 18. szerda, 9:35 | punk head   Előzmény

Júj, Kati, mi ez a hirtelen hangulat váltás?

Előbb jó pofi, most már bökő... jáj! :)

Szia Punk head! Igazad van, a hangnemem elég ingerültre sikerült
2010. augusztus 18. szerda, 10:50 | KatiPotter   Előzmény

Szia Punk head! Igazad van, a hangnemem elég ingerültre sikerült. Amúgy a feszültség napról napra nő bennem, mert majdnem három hete, hogy műtöttek, és még mindig nagyrészt ágyban vagyok, bár más sétálhatok meg minden, a szakdoga-írás is ide köt, ülni meg nem tudok nagyon, így ez a helyhez kötöttség egyre feszültebbé tesz, így jó lesz most már valami feldolgozó gyakorlatot kitalálnom erre a zenehallgatás és figyelemelterelések mellett, mert most már érzem, hogy dolgozik bennem valami, ami nem jó, mióta megkötve érzem magam. Az az, amit mindig nehezebben viselek az átlagnál. Meg amúgy nem először kaptam már politikai pártszimpátiám miatti leszólást, vagyis inkább meg nem értettséget, csodálkozásomra itt ezen az oldalon is, amire általában türelmesen reagáltam, csak most nem sikerült.

fehercsongor képe
1.Mindig voltak , akik a többieknél hamarabb éreztek rá az éppen
2010. augusztus 18. szerda, 23:58 | fehercsongor   Előzmény

1.Mindig voltak , akik a többieknél hamarabb éreztek rá az éppen zajló folyamatok lényegére , sejtettek meg lehetséges következményeket , érezték meg a fölénk tornyosuló elkerülhetetlent . Akkor voltak képesek a legboldogabban élni , ha nem engedték magukat függni a mögöttük , vagy a másik irányba haladó mögött járók véleményétől . Ha vállalták azt a kockázatot , hogy nem lesz igazuk , mert pl . a változásoknak nem a fősodrába néznek , hanem csak egy visszakanyarodó mellékág vakítja el az érzékelésüket . Ha vállalták a kockázatot , hogy az ő figyelmeztetésük miatt is , vagy attól függetlenül egy vagy több , előtte figyelembe vevésre nem érdemesített folyamat hatása mindent átír és fejre állít . Ha el tudták engedni a " az én előre megmondtam " - hoz kapcsolódó érzelmeket , mert tudták , hogy azt teszik és élik , amit nekik kell , vagyis a helyükön vannak . Felül tudtak emelkedni a katasztrófába tartó folyamatok láttán feltörő aggodalmaikon , de legjobb tudásuk szerint tettek ellene és éltek a fényért . Nagyon meg kell válogatni a helyzetet , amikor érdemes komolyan venni magunkat .
2.Olvastam valahol egy kisérletről , amiben az edzés hatékonyságát vizsgálták egy ténylegesen konditerembe járó csoport és egy másik tagjait figyelemmel követve , akik csak a karosszékben ülve összpontosítottak izmaik elképzelt megmozgatására . Az értékelés szerint nem semmi az utóbbi eredménye sem , bár lehet , hogy a hír a Maksa - híradó álhírei közül való volt . Ettől függetlenül én gondolatban naponta végigmozgatnám magam , ha időlegesen ágyhoz kötött helyzetbe kerülnék .
Üdvözlettel : felacsó

Ki mit vet azt arat
2010. augusztus 17. kedd, 20:19 | Nagy Edit2   Előzmény

Kedves Karmatörlő!

Először is értelek, értem a felháborodásodat, de egy részről félre értettél engem, a másik részét meg úgy látszik nem tudtam megértetni, hogy mire gondoltam, harmadrészt meg úgy érzem hárítod magadtól a felelősséget az életben bekövetkezett dolgokért.

1.Úgy gondolom, hogy ha indulatból írnék valamit, akkor azt előtte alaposan megvizsgálnám, hogy vajon miért tudott ekkora indulatot, ekkora érzelmet megmozgatni magamban valami.
Mert tegyük fel, teljes mértékben igazad van. Jól látod, tudod, érted és érzed a dolgokat. Ebben az esetben semmilyen indulatot nem váltana ki belőled az írásom, esetleg elmosolyodnál a tudatlanságomon.

2. A pénz értékmérő funkciója egy közgazdasági fogalom. Tehát az emberre, mint értékre értelmezhetetlen. Hacsak nem a rabszolga tartó társadalomra gondolunk, viszont ott sem a humán értéket mérték vele, hanem tárgyként kezelték, a használati értékét nézték az adott rabszolgának. Mennyit tud dolgozni stb.
Hogy kik és miért vezették be ezt a fogalmat az emberekre azt most nem fejteném ki.

3. Én nem azt mondtam, hogy az ember értéke abban fejeződik ki, hogy mennyi pénze van. Hanem azt, ha nincs elég pénze, akkor annak oka van. Mint mindennek ebben a világban oka van.
Én eddig azt tapasztaltam, hogyha valami nem jól működött (működik) az életemben, annak igazán egyetlen egy oka van, egyetlen egy valaki tehet róla, és az én vagyok. Nem a szüleim, a szomszéd, a politikusok, a rossz gyerekkor, a válság hanem csakis én.
Persze mondhatjuk azt is, hogy akinek jól megy valami az életében az szerencsés. És mi a szerencse? És mi alapján osztogatják? És ki osztogatja? És miért?

És miért van az, ha én fejlődök egy képességemben akkor "jobbá" válik az életem? Talán a politikusoknak köszönhetem, hogy javult a kapcsolatom a volt férjemmel? Vagy a szomszédnak, hogy egyre jobban beleérzek a gyerekeimbe és egyre nagyobb egységben vagyok velük?

Én is voltam munka nélküli. A cég 90%-át elküldték. A válság kellős közepe volt. MIndenki sipítozott körülöttem, hogy most lehetetlen munkát találni. Nekem lett, és másnak is. Volt akinek nem. Véletlen? NEM. Tudtam mit kell tennem ahhoz, hogy munkám legyen. A munkakeresésem kezdetétől 6 héten belül már alkalmazásban álltam egy céggel. Én tudom, hogy nem véletlen, mert tudom, hogy mit tettem érte.

És sajnos van ami még gyatrán működik az életemben. Vagyis pont úgy működik, amennyit tudok róla, és amennyit teszek (nem teszek) érte.

Empátiás érzékem nekem is van. Valamilyen szinten érzem milyen rossz azoknak az embereknek akik éheznek stb. De nem véletlen. És ha még "értékesebb" ember lennék, segítenék rajtuk. De egyenlőre a saját kakijaimmal vagyok elfoglalva. Lehet baj, de ez van.

És én nem azt mondtam, harácsolni kell, csak a pénz számít. Tudom sokan becstelenül stb. módon jutottak sok pénzhez. De ez is egyfajta képesség. Mert én ezt nem tudnám csinálni. És nem az a baj, hogy nem teszem, hanem ha valamiért kéne, akkor sem tudnám.

Mi rosszat látsz abban, hogyha elkerülök egy lakatlan szigetre, és olyan híjján vagyok a kézügyességnek, hogy nem tudok egy házat összeeszkábálni és megfagyok. Vagy nem tudok halászni és éhen halok.
Ki tehet róla? A hajós kapitány? Csakis én. Ha így lenne, akkor nem lennék elég életképes, hogyha hamarabb meghalnék, mintahogy elsajátítanám ezen képességeket egy alapszinten. Ha igazán élni akarnék megtanulnám igen hamar.

Nem azt mondom, hogy pusztuljon a férgese, a gyenge, hanem azt,hogy tanulni kell, fejlődni, felelősséget vállalni magunkért. És ha mindez kevés, akkor az a sorsom, és elfogadom, de ÉN mindent megtettem Magamért . Az utolsó lépés úgyis mindig ISTENÉ.

:)

Kedves Edit! Abban nagy mértékben egyetértek, hogy az
2010. augusztus 17. kedd, 20:40 | KatiPotter   Előzmény

Kedves Edit! Abban nagy mértékben egyetértek, hogy az életünkért mi vagyunk felelősek és a megélhetésért is részben, de csak részben... Meg kell tenni mindent, hogy legyen munkánk, legyen mit enni a családnak, és legyen erre elegendő pénz (de az csak eszköz, és jó lenne, ha mindenki megelégedne annyival, ami a megélhetéshez kell és nem hajszolná a milliókat). De sajnos olyan rendszert alakítottak ki politikusaink, ami a munkahely találását és a megélhetést rendesen nehezíti. Ami ennél is dühítőbb, hogy lényegében lopnak. Az egész rendszer önzésekkel és lopásokkal, és ezt álcázó hazugságokkal teli. Ez önmagában is felháborító, hát még úgy, hogy sokak megélhetését veszélyezteti. Mivel mi emberek hatással vagyunk egymásra, mivel egyek vagyunk, ezért egyetlen egyén nem tud befolyásolni minden eseményt az életében, vannak más felelős egyének, ebben az esélyben a rossz rendszert irányító politikusok. Nyilván a magánéletünkért ők nem felelnek, de van, amiért igen. Ezen kell változtatnunk, egy új értékrend képviseletével, amennyire tudunk. Mi, együtt, egymásért, önmagunkért, az egységért.

Szia Edit!
2010. augusztus 18. szerda, 2:48 | Karmatörlő (útkereső)   Előzmény

Az egyik szakmám a közgazdász és a main stream közgazdaságtan mellett benyaltam az alternatív közgazdaságtant is, ők pontról pontra bizonyítják mekkora hülyítés a közgazdaságtan, a makro- és mikroökonómia. Pontosan értem a pénzgazdaság működését és azt, hogy milyen egyszerű a pénzzel sakkban tartani az egész világot. A pénz értékmérő funkcióját is ezért találták ki. Nem véletlenül választottam másik szakmát.

Teljesen más beszopni a pénz értékmérő funkcióját és vállalni önmagunkért a felelősséget. A kettőt összekötni totális vakságot okoz. A pénz, mint értékmérő és a self made man együtt simán elpusztítja a Földet.

A pénzből soha nincs elég, mindig kell, mert a pénz természete az áramlás, kimegy-bejön, ha csak kimegy, akkor előbb utóbb gáz lesz, márpedig folyton kimegy, ezért újabb pénz kell.
Az elég pénzhez valakinek 20-40-50-200-800 ezer vagy harmincmillió, négymilliárd hiányzik, mind önértékelési lecke. Ezt a leckét mindenki a maga "pénzbeállításán" kapja meg. Akinek 20 ezer Ft sok, annak annyi fog hiányozni, akinek 30 millió, annak annyi fog hiányozni az eléghez.

Nekem nem ellenség a pénz, mégcsak ellene sem vagyok, rengeteg tanulni valót hordoz mindenkinek. Leírtad, hogy miként nyomorgatod magad a pénz értékmérő szerepével. De nem erre van. A pénzügyi helyzeted is csak az önmagadhoz való viszonyulásodat fejezi ki, annak egy külsődleges megnyilvánulása. És természetesen az egész slamasztikát Te hozod létre és Te is tudod felszámolni, csak a slamasztika jelzi, hogy csúnyán leértékeled magad. A slamasztika azért van, hogy kimássz belőle és értékeld magad.
Ekkor a pénzáram helyreáll, és elfelejted az egész sztorit, mert tudod, hogy mindig mindenre képes vagy megteremteni a zsét. Önbecsülés leckéje kipipálva, pénz vissza a helyére, többé nem értékmérő, hanem eszköz.

:)

Kedves Karmatörlő! Ez a hozzászólásod viszont nagyon tetszik,
2010. augusztus 18. szerda, 9:07 | KatiPotter   Előzmény

Kedves Karmatörlő! Ez a hozzászólásod viszont nagyon tetszik, gondoltam, leírom ezt is. :)

Köszi, Kati! Bár jobban örültem volna, ha az árpádsávos
2010. augusztus 18. szerda, 9:53 | Karmatörlő (útkereső)   Előzmény

Köszi, Kati!

Bár jobban örültem volna, ha az árpádsávos kontextusát megérted. Nem tehetek róla, ha neked a szájbarágós stíl megy, a groteszk nem.

Sajnos nem vetted észre, hogy a horogkeresztet az összes buddhista kikérhetné magának, ahogy az ötágú csillagot sem a kommunisták találták fel, de a Dávid csillag sem a zsidók szabadalma. A szakrális geometria néhány alapismerettel megajádékozza az érdeklődőket.

Szép napot!
:)

Karmatörlő, a fentebbi hozzászólásom hangvételéért elnézést
2010. augusztus 18. szerda, 10:42 | KatiPotter   Előzmény

Karmatörlő, a fentebbi hozzászólásom hangvételéért elnézést kérek. Ha nem arra gondoltál, amire szoktak páran, mikor ilyet írnak nekem, akkor örülök, és bocsánatot kérek, ha félreértettelek. Wass Albert és a többi tanító: az igaz, hogy egyénenként változik, ki kit ért meg jobban, kinek a stílusa jön be, ezzel egyetértek. Nekem Wass Albert művei érthetők és átérezhetők a legjobban, de nem akarom senkire rábeszélni.
Szép napot Neked is! :)

Szia Kati!
2010. augusztus 18. szerda, 11:27 | Karmatörlő (útkereső)   Előzmény

Nincs semmi gond, mindenkinek tükör az oldal, főként a saját reagálása.
:)

lázadás
2010. augusztus 18. szerda, 12:18 | KatiPotter   Előzmény

Közben elmeditálgattam magamban ezen a beszélgetésen is, és a bennem kavargó érzésekről. Igen, benne volt az ingerlékenység, de rájöttem, csak részben, ami a tálalás módján módosított csak. Valójában, ami bennem van, és még sokunkban, az egy építő jellegű lázadás. A lázadás, ha építő jellegű, akkor jóért való küzdelemről szól. Ezzel együtt megvan a lelki békém, mert helyesnek érzem ezt az utat, ezen kell járnom, ezen akarok járni. Erről szeretnék nyitni egy blogot, lehet ma meg is írom. És hozzászólásom nagyobb mértékben tartalmazta az építő lázadást, mint ahogy az tűnhetett kívülről.

fehercsongor képe
Pedig egy jó kis összeveszés
2010. augusztus 18. szerda, 0:42 | fehercsongor   Előzmény

úgy hiányzik már. Ez a pénz energiáját sötét célokra használó feketemágusok által megálmodott világ . " Van minden " Ez a minden , amit ennek a világnak a fősodra kínál ?
Ha így lenne , akkor mindnyájan a mónika - sót bámulnánk üdvözülten .
Mi mit keresünk ezen az oldalon ? Nem a pénzt , az biztos .
" Pénz nélkül élet pénz nélkül élet nincs . " Élet volt a pénzhasználat elterjedése és lesz a megszűnése után is , más lehetőségekkel , korlátokkal , örömökkel és bánatokkal .
" Pénz nélkül meghal a Föld " Köszöni , jól volt van és el lesz pénz nélkül is ; megtisztítva magát a pénzhajsza mozgatta tömegek szennyétől .
A pénz az Isten , a pénz a mérték , a pénz a mozgatója mindeneknek ?
Pénzért valódi értéket még sose kaptam , valószínűleg képtelenség venni .
Ellenben amikor moccant az életem , ott a pénz mindig csak másodlagos szerepet játszott , az álom lényege nem volt megvehető vele , bár anyagi feltételei és a megléte látszata megteremthetőek pénzzel , de a lényege , mint holt szívből a dobogás ; elő nem hívható .
A pénz hasonlít a gyógyszerhez , lehet függni tőle , általában beteg életet tart fenn , és nagy mennyiségben mérgező . Ésszel kell élni vele , ha az lehetséges egyáltalán . Üdvözlettel : felacsó

szeges képe
Akkor hajrá Csongor!
2010. augusztus 18. szerda, 8:01 | szeges   Előzmény

Itt a lehetőség, hogy összevessz Magaddal kicsit, mert ha még egyszer-kétszer meghallgatod a számot, akkor észreveszed, megtalálod a hangulatában a kesernyés iróniát és akkor már nem fogod hazugnak érezni...:)))

De azért inkább légy megbocsájtó és fogadd el a pénzt is annak ami, az életünk részének, és néha bizony szükséges rossznak...:))

fehercsongor képe
A dallam még másnap is ott zsongott bennem .
2010. augusztus 19. csütörtök, 0:31 | fehercsongor   Előzmény

Nem szeretek úgy énekelni , hogy minden sor után hozzáteszem , hogy szerintem ez nem igaz . De akinek nincs füle rá , aki csak a szöveget érti szó szerint , és nem figyelmezteti az addigi élettapasztalata vagy a hozott érzékenysége az csak később , tapasztaltabban fogja felismerni az iróniát . De mégis érdemes megpiszkálni nem csak a zenével , a hanglejtéssel azt a kis magot , ami már érik ( ha érik ) az illetőben szavakkal is , hogy lássa meg : nemcsak a felszíni , altató olvasata van annak amit hall , hanem más értelmezés lehetősége is megbúvik benne . Ha eléri a többség ( remélhetőleg már nem mindnyájunk ) számára elkerülhetetlen , a továbblépéshez , a dolgok átértékeléséhez vezető kiüresedés - , kudarc - , és totálkárérzet , akkor a benne gomolygó alaktalan sértettség és becsapottságérzet , elégedetlenség megfogalmazásért kiált . Ilyenkor kristályosító , átszervező erővé válhat , ha az illető agyi fókjai mélyéről kiszabadulni enged más létérzéseket , életelveket , és ezek szöveges megfogalmazásait , mert valamikor találkozott velük és megismerve azokat félrerakta a számára el nem fogadható vagy meg nem értett dolgok kincseskamrájába , ahol azok rágtak , dolgoztak ; maguk felé irányítva a sorsát .
A pénzt megkérem , elfogadom , de utasítottam már vissza pénzileg visszautasíthatatlannak tűnő ajánlatot is .
Nem a pénzt tekintem rossznak , hanem azokat , akiknek a kezébe van jelenleg ez az erő . Üdvözlettel : felacsó

EGY BÉKEFELTÉTEL
2010. augusztus 19. csütörtök, 9:56 | szildiko1

– a pénzt se vesd meg.
Szánalmas kurvázni azt,
ki épp mást szeret
(Fodor Ákos)

szeges képe
Nagyon ott van, szokás szerint!
2010. augusztus 19. csütörtök, 10:02 | szeges   Előzmény

Köszönöm Ildikó..:)

;)
2010. augusztus 20. péntek, 11:00 | szildiko1   Előzmény

;)