Egy tanítás, boszorkány képében | Önmegvalósítás.hu

Egy tanítás, boszorkány képében

Hozzászólások

7 hozzászólás
fehercsongor képe
A tömény rosszindulattól
2008. augusztus 17. vasárnap, 17:09 | fehercsongor

egyszerűen lebénulok.Van egy pont,ahol azt mondom,hogy ezzel már vitatkozni,szóbaállni,vagy csak látótávolságán belül lenni sem érdemes.Vannak olyan emberek,akiknek tehetségük van a maró,becsmérlő,vagy a látszólag nem bántó,de mégis önbecsülést gyengítő,a másikat lealázó szóláshoz.
Hosszabb távú együttlét elkerülhető pl.munkahelyváltozatatással,na de mi van az ilyen alkalmi "felüdülésekkel",ezt mért vonzom be az életembe?és ha már bevonzottam,hogy tudnék segíteni neki,vagy ha az nem megy,akkor legalább csak az elkerülhetetlen energiaveszteséggel kimászni a csapdájából?Egyszer egy (egyébként jogosulatlan)reklamációnál,azzal,amit mondott az illető:szívből egyetértettem,sőt még rá is dupláztam,mire úgy vélte,hogy gúnyolódom vele,noha csak lelkesen egyetértettem,bár nem ez lett volna a feladatom.Így legalább a várhatónál jóval hamarabb lenyugodott,de én viszont annál inkább kimerültem.Tehát ez se mindig jó módszer.
Visszatérve:Az utólag megmaradó kellemetlen érzést, sebet tekintheted egy ajándéknak,amit az ismeretlen embertársadért viselsz el.Üdvözlettel:felacso

én is
2008. augusztus 19. kedd, 12:53 | csirike (útkereső)

Szia!

Én is találkoztam már ezzel a nénivel az egyik kórházban, és sajnos akkor is ugyanez volt a műsor, csak akkor én voltam a célkerezstben.
Mindenki megpróbált menekülni szegény közeléből.
Aztán egy nővérke jött, és megpróbálta lecsitítani - biztos ismerte már.
Lehet, hogy van szegény néninek egy "megszállója".
Üdv:
Csiri

Szerintem a néni egyszerűen csak bolond
2008. augusztus 30. szombat, 22:15 | Névtelen (útkereső)

Szerintem a néni egyszerűen csak bolond. Be van kattanva szegény.
Én is sokat utazom,többször találkoztam már ilyesmivel.Hál istennek nem engem szidtak,de akkor is borzalmas hallgatni. Elrontja az ember egész napját, még akkor is, ha tudom ,hogy őrült és Ő viszont nem tudja, hogy mit beszél.Borzasztó ,hogy emberek hogy le tudnak épülni. Ha az ember belegondol,miken kell ahhoz végigmenni,hogy valaki ennyire meghülyüljön.
A szomorú az, hogy ebben az országban ennyire beteg emberek szabadon rohangálnak, és a jobbik eset az, hogy ha csak inzultálják a környezetüket, mert rosszabb esetben történtek már tragédiák is azért, mert beszámíthatatlan emberek nincsenek felügyelet alatt.
Sajnállak, hogy ezt meg kellett élned,de Te akartál tapasztalatot, és most alaposan elgondolkodhatsz ezen.
Üdvözlettel: Éva

Muris boszi
2009. július 20. hétfő, 23:04 | Nagy Edit2   Előzmény

Szia Inyó!

Muris helyzet:) El tudom képzelni, hogy én első blikkre milyen sz.rul érezném magam.

Aztán az jutott az eszembe, hogy vajon hogy reagált volna a néni, ha hasonló stílusban visszakérdeztél volna, a kíváncsiság kedvéért.:)
Igazából nem tudom a bolondok mit gondolnak.

De a tanítást nézve, szerintem: Elfogadni azt, hogy velem így beszélnek, jót akarok, és "megdobnak kővel", illetve ami számomra még nehezebb, hogy én vagyok olyan, mint a néni, mondjuk inkább a banya.

Miért kéne látszólag jót kapnom, ha a jó szándék vezérel?

Ha igazi jó szándék vezérel, mindegy mit kapok. Vagy azért teszek jót, hogy érezhessem, milyen jó is vagyok én? MIlyen nemes....:) talán mégsem vagyok az, ha "jó tett helyébe jót" várok.

Üdv. Inyóka: Mackó

Mi történt azután ?
2010. augusztus 05. csütörtök, 13:49 | Kassay Noémi   Előzmény

Szia Inyó!
Bocsi , de ahogy bekapcsoltam a gépet ez a régi blogod jelent meg elsőnek a képernyőn.
Mi történt azután ?, ha jól gondolom a néni a Szaturnoszodra hívta volna fel figyelmed, ami kereteket korlátokat , nehézséget , szomorúságot okozhat.
Itt nálunk is van egy férfi, akivel én mindig akkor találkozok, ha valami olyan dolog , feladat vár rám, ami nem nagyon tetszik. pl: a férjem halála előtt egy évvel , hetente kétszer biztos hogy elém került.
Noa