Add a kezed! | Önmegvalósítás.hu

Add a kezed!

Van a környezetemben egy kislány, 17 éves. Az apja meghalt rég, az anyja alkoholista. Sokat van nálunk, jól ismerem. Ültünk a konyha asztalnál, és beszélgettünk. Minden hókusz-pókusz nélkül célirányosan belevittem egy nagyon komoly fájdalmába az anyjával kapcsolatban, ez a becsapottság és elhagyatottság érzése volt. Elkezdett sírni.
Akkor megkérdeztem tőle: - Adok energiát, felveszed?
- Igen - mondta, mert tisztel és bízik bennem, meg tud nyílni felém.
- Add a kezed, megfogom.
Mint csatorna engedtem magamon át az energiát, mérhetetlen öröm töltötte fel. Elmondtam neki, hogy tudnia kell, az anyja miért ilyen, értenie kell.
- Nézd meg, neki még rosszabb volt, mint neked! A fájdalmat, amit hurcolsz, mind felszínre kell hozni, de bárhol és bármikor ez az energia, amit én adtam, hozzáférhető. Próbáld meg megtanulni felvenni.
Másnap reggel fülig érő szájjal meséli, képzeljem el, este rátört a fájdalom újra... És tudta, fel kell vennie a boldogság energiáját. Visszagondolt, mi történt előző este...S valahonnan jött az üzenet, fogd meg most a saját kezed! Azonnal működött...

Már egy ideje tudom, ez az én utam... Ezért tanulok, megyek hétvégén újra tanfolyamra...
Jórészt ösztönös amit csinálok, most Hermess hatalmas tudása segíteni fog nekem rendet tenni a laza rendetlenségben. Itt élünk egy rezgésekből álló Univerzum közepén, ahol minden jóból bőségesen van, de nem tudjuk hogyan kell a forrásból meríteni... Tanuljunk hát EGYmástól...

Beküldte: | 2010. júl. 22. csütörtök - 08:35

Hozzászólások

5 hozzászólás
hermess képe
H: És akkor kiderül...
2010. július 22. csütörtök, 10:19 | hermess

... hogy az én "hatalmas tudásom" már Benned is ott van.

És rájössz, hogy már ösztönösen alkalmazod, mindig is tudtad, sőt a kislány is tudta, csak néhány összefüggés hirtelen összeállt, az ember elkezd "emlékezni" és egyszerre minden a helyére kerül. Emelkedtünk egy jottányit, vagy egy egész szintet, vagy egy hiányzó infómorzsa még beintegrálódott egy már meghaladott lépcsőfokba, ami révén végleg feljebb lehet róla lépni.

Bárcsak mindent alkalmazni tudnék már maradéktalanul az életemben, amiről tudom, hogyan működik. A Tudás és a Tapasztalások - mint két versenyautó, állandóan leelőzik egymást. Valaki kocsiját pedig egyenesen a tudásvágy hajtja, valakiét pedig a tapasztalás.

Aztán egy idő múlva az előrehaladott tudás és megértés után elkezdenek karonfogva tolongani a tapasztalatok, amíg utol nem érik azt: "Na, próbáljuk csak ki, fiacskám, hogy is működik ez?" Előbb tud valaki, és ezt hitelesen meg kell élnie.

Aki pedig a saját bőrén tapasztal keserű élményeket, törvényszerűségeket, amelyeket korábban még nem volt képes tudatosítani (de még az is, aki már ösztönből helyesen tesz helyénvaló dolgokat és egyszerűen sikeres) - hirtelen átlátja a működés lényegét, a történések okait, a kapcsolati problémáit. Először cselekszik - helyesen, vagy helytelenül - majd tapasztal, amíg a megértésig el nem jut.

Egyikkel sincs semmi baj - valakire a Tudásvágy, másokra a Tapasztalás útja illik jobban. Talán inkább azzal van baj, ha tartósan, esetleg életeken át túlsúlyba kerül valamelyik. De miért is ne hozhatnánk össze közösen egy Audi TT-t e két T betűs módszerből?

A teljesség kedvéért ide kell írnom, hogy harmadik ösvény is létezik - az Istenimádat, önátadás útja. A harmadik típusú versenyautót a Hit hajtja. De erre most ne térjünk ki, mert talán az itt blogolókra ez kevésbé jellemző.

Felemelő élmény hozzásegíteni embertársunkat ahhoz, hogy bármely szinten képes legyen meghaladni önmagát.

energia
2010. július 22. csütörtök, 11:18 | csaesz

"A fájdalmat, amit hurcolsz, mind felszínre kell hozni" hát, igen. kérdés, hogy ez a boldogság-energia felvétele a felszínre hozza-e, vagy inkább csak elnyomja.

hermess képe
H: A fokozott energiaáramlás
2010. július 22. csütörtök, 11:31 | hermess   Előzmény

és energiatelítettség tapasztalataim szerint inkább segít észrevenni a "nehezékeket", hogy valami zavar, nem engedi kiteljesedni, vagy megtartani a jó állapotokat. A kontraszt egyre nagyobb lesz.

Felúsztatja a trutymót a "víz tetejére", a tudatelőttes állapotba. A takarítást magát nem helyettesíti, de segíti. Az már tudatos döntés kérdése, hogy ha észrevettem valamit magamban, azzal együtt élek-e, vagy megpróbálom kiszedni.

Domoszlai Katalin képe
vártam ezt a kérdést
2010. július 22. csütörtök, 11:34 | Domoszlai Katalin   Előzmény

Magát a kérdezz feleleket, ami az energia adást megelőzte nem írtam le, mert egyrészt nagyon személyes, másrészt szétfolyt volna a mondanivaló. Maga a sírás kibuggyanása jelzi, a blokk nyitott és a fájdalom folyik kifelé. A módszert megtanulni pontosan azért fontos, hogy mélyen traumatizált emberek is bele merjenek vágni a fájdalom-munkába, félretolva az egot, aki az egészet elnyomni szeretné. Skorpió aszcendensű ember lévén nekem nem probléma némi sebészi kíméletlenség :-))
A másik része pedig, mivel én csatornaként működöm, a felvett energia milyenségét nem én határozom meg. Más esetben ez például nem boldogság volt hanem nyugalom és magabiztosság. Az egész folyamat a Felsőbb Én irányítása alatt van, mert a belépő energia a korona csakrámon lép be, a saját energiáimmal nem keveredve, tisztán lép ki a tenyér csakrámon keresztül.

beatrixalyssa képe
Amondó vagyok Tanuljunk. Tanuljunk EGYMÁSTÓL, EGYMÁSNAK,
2010. július 22. csütörtök, 16:03 | beatrixalyssa   Előzmény

Amondó vagyok

Tanuljunk.
Tanuljunk EGYMÁSTÓL, EGYMÁSNAK, EGYMÁSSAL.