Miért | Önmegvalósítás.hu

Miért

2010. július 19. hétfő, 7:53 | kereso

Kérlek segítsetek, mert nem látom a fától az erdőt!

Már harmadszor kapom meg az élettől ugyan azt a leckét és még mindig nem tudom mi lenne a feladatom, mit kéne meglátnom, megtanulnom belőle.

Két éven belül ez a harmadik kapcsolatom, ahol a partnerem anyagilag, szellemileg(ötlet, hogy hová menjünk, mit csináljunk), figyelemmel (meghallgatom a másikat, odafigyelek rá) nincs benne a kapcsolatban. Milliószor tettem fel magamnak a kérdést, hogy vajon én sem, de teljesen őszintén, látva a saját "hibáimat" is nincs így.
Nekem van autóm a partnereimnek nem volt, ezért az enyémmel megyünk, amit én tankolok és ez teljesen természetes. Nekem van lakásom, ahol állandóan vagyunk, eszünk, amit én főzök, az általam vásárolt anyagokból, használjuk a vizet stb. és eszébe sem jutott egyiknek sem, hogy hozzon valamit, bármit. Én odafigyelek, hogy együtt legyek a társammal, ha bajban van, vagy ha szomorú, meghallgatom, vigasztalom, amit én mondok az egyiket sem érdekelte. Na nem is folytatom, mert panaszkodásnak tűnik és a másik hibáztatásának, de tudom, hogy ez nincs így! Ez én vagyok.

Mi lehet a feladat, mit nem látok? Ma reggel olyan gondolataim jöttek, hogy nem becsülöm magam, nem értékelem magam, vagy csak a szeretetet akarom "megvásárolni"? Ha irigységgel és önzéssel találkozom, akkor mi az amit sajnálok magamtól, amit nem adok meg magamnak?
Aztán tovább menve, mindig nehezemre esett elfogadni bármit is, legyen az csak segítség, vagy bármi anyagi dolog. Miért? Elfogadás? A kontroll kiengedése, elengedés? Női energiák, pedig annyira vágyom rá, hogy egyszer nő lehessek, hogy ne nekem kelljen mindent kézben tartani, mindenről gondoskodni. Tudom, hogy a válasz itt van előttem, de nem látom, és ha ezek igazak is hogyan kezdjek hozzá, hogy változzanak. Hogyan tudnám megérteni és elfogadni, hogy értékes vagyok, hogy megérdemlem azt amit az élet adhat?

Kicsit zavarosra sikeredet, de tudom, hogy megértitek. Kérlek segítsetek, kívülről mindig könnyebb.
Köszönöm!

beatrixalyssa képe
EEz itt Nekem szólt? Ha igen, BOLDOG VAGYOK. Mi az a face-to-fac
2010. július 19. hétfő, 17:29 | beatrixalyssa   Előzmény

EEz itt Nekem szólt?
Ha igen, BOLDOG VAGYOK.
Mi az a face-to-face?

szemtől-szembe és nekem szólt ;)
2010. július 19. hétfő, 17:32 | Buddhanita (útkereső)   Előzmény

szemtől-szembe

és nekem szólt ;)

beatrixalyssa képe
Akkor most úgy volt, hogy szomorú leszek, de váltottam. MÉG
2010. július 19. hétfő, 17:43 | beatrixalyssa   Előzmény

Akkor most úgy volt, hogy szomorú leszek, de váltottam.
MÉG MINDIG BOLDOG VAGYOK.
Veled örülök.
Mi lett Keresővel?

szerintem gyakorol, mindjárt ir, gondolom
2010. július 19. hétfő, 17:49 | Buddhanita (útkereső)   Előzmény

szerintem gyakorol, mindjárt ir, gondolom

hahahahaha, mostanában már incselkedem, bár csak a szememmel ;),
2010. július 19. hétfő, 17:31 | Buddhanita (útkereső)   Előzmény

hahahahaha, mostanában már incselkedem, bár csak a szememmel ;), és figyelek, a hangomra is. És nemcsak a pasikkal, hanem odabent a gyárban is.

Egy dolgot elfogadtam: nem kell keménynek, komolynak látszanom a félelemtől, hogy el ne tapossanak. Mivel nem tudnak eltaposni. De ezt meglátni, mit mondjak, elég nehéz volt.

Mr. Tátott szájról már lemondtam. Most ott tartok, nem akarok egy pasira koncentrálni, hanem nyilni, hogy az élet megadja, aki éppen hozzám való. Nos, még ha persze ez Mr Tátott Száj is lesz, nem fogom elküldeni.

Egyszerűen bele megyek egy kapcsolatba, aztán lesz, ami lesz, nem vagyok hajlandó ezen túlagyalni, hogy milyen is lesz, meg mit hogy. Ahogy esik úgy puffan.

remélem ebben az állapotomban meg is tudok maradni, még elégé új nekem :D

szeges képe
Anita Drága!
2010. július 19. hétfő, 18:28 | szeges   Előzmény

Lehetne egy világosabb képet?

Ha már ekkorát nyitottál? :D

Megoldom
2010. július 19. hétfő, 18:42 | Buddhanita (útkereső)   Előzmény

.. folyamatban van;)

bár előre kell szólnom, elég méretes a szemem és a szám, nehogy itt valaki Farkasnak nézzen Nagyinak öltözve ;) :D

Amikor nem volt barátom, sokat segített a szeretet megélésben,
2010. július 19. hétfő, 15:18 | KatiPotter   Előzmény

Amikor nem volt barátom, sokat segített a szerelem megélésben, vagyis annak felfedezésében, hogy tudok szeretni, hogy kitaláltam egy történetet, amit szerettem volna megírni, csak nem tudtam, de a lényeg, hogy kitaláltam, és benne volt az értékrendem. Abban különböző szituációk voltak, amik mutatták, hogy ekkor és ekkor így viselkednék, stb. Ez nekem sokat segített a szerelem bevonzásában is, az önismeret terén is. Van még mit tanulnom, de akkor nagyot ugrottam az előző ismereteimhez képest. Próbáld ki vagy a meditációt is. Ha ennyire keresed a megoldást, biztos, hogy meg fogod találni, lehet épp akkor, amikor nem számítasz rá. Sőt ez szinte félig megoldás, hogy elkezdted keresni.
Nem is fontos rögtön a szerelemmel gyakorolni ezt, hanem más emberi kapcsolatokkal. Vagy hogy törődsz egy kis állattal (nekem pl a kutyák nagyon erősítik a szívcsakrám, meg erőt is adnak). Az ilyen helyzetek is segítenek nyitni a szívet. :) Biztos, hogy menni fog, hiszen akarod.

Katipotter
2010. július 19. hétfő, 16:07 | Buddhanita (útkereső)   Előzmény

Nem az ábrándok világa a helyes út.

Légy Nő akkor is, ha nincs senkid. Nem a pasitól függ.

Magunkat kell megtanulni szeretni.

Szabadság: szerintem az, mikor a félelmeinket legyőzzük, az az igazi. Mikor nem láncoljuk magunkat sem a vágyakhoz, sem fájdalmakhoz. Ehhez kell az, hogy önmagam elfogadjam, szeressem.

Szia Anita! Pont ezt írtam, az előző hszban is. :) Nem a pasitól
2010. július 19. hétfő, 16:19 | KatiPotter   Előzmény

Szia Anita! Pont ezt írtam, az előző hszban is. :) Nem a pasitól függ, a szeretet képessége bennünk él, ez a lényeg, szerető lények vagyunk:) A történetet azért pörgettem az agyamban, mert ezekben a gondolatokban, önmegvalósításban segített, egyfajta meditáció.

jaaa, igy már értem, puszi
2010. július 19. hétfő, 16:21 | Buddhanita (útkereső)   Előzmény

jaaa, igy már értem, puszi

Kedves Kereső! Én is sok hasonló "hibát" elkövettem korábban.
2010. július 19. hétfő, 16:31 | jessica73

Kedves Kereső!

Én is sok hasonló "hibát" elkövettem korábban. Aztán rájöttem, hogy ezek nem hibák, csak az engem korábban ért hatások, bántások és persze az önismeret hiányának egyenes következményei. Az önértékelésemen sokat rontott, hogy anyám nem értékelt engem igazán sohasem. Most már tudom, hogy a helytelen önértékelés kialakulásának megelőzéséhez anyám mindig azt mondta nekem, hogy "kislányom te nem vagy szép, csak sármos". 16 éves koromra én ettől úgy éreztem, hogy egy bányarém vagyok és az éhes oroszlán sírva fog megenni. Ettől azt gondoltam, hogy csak valami csökkent értékű, kiszolgáltatott, esetleg vak pasi lehet csak a férjem, akit majd nem zavar, hogy milyen csúnya vagyok. És ezzel a hozzáállással és nézettel sikerült is bevonzanom ezt a minőséget, aki pont annyira értékelt engem, mint amennyire én önmagam. 21 évesen hozzámentem az 1. "szerelmemhez", (akkor azt hittem, hogy ez a szerelem), akit éveken át eltartottam és voltak balhéi, nem is szeretett, rengetegszer megalázott, ha válni akartam, pedig elhitette, hogy sosem találok mást, mert ilyen vagyok, meg olyan, stb-stb, . Remekül tükrözte, hogy nem szeretem magam. A párkapcsolatban szerintem azt kapjuk, amit gondolunk magunkról. Megelégeltem, elváltam. Akkor sikerült a 2. férjemet bevonzanom, amikor megismerkedtem néhány linkóci alakkal és elegem lett a pasikból. Aztán azt mondtam magamnak, hogy nem érdekel, ha nem találok olyan embert, aki olyannak szeret, amilyen vagyok, akkor inkább nem kell pasi. Persze azért kerestem továbbra is. Internetes társkeresőn ismerkedtem. És ezután találtam rá a mostani férjemre. Be kell valljam, azóta eltelt 8 év és még akkor sem ismertem magam eléggé, amikor őhozzá mentem, született 2 lányunk, szeretet is megvan, de azért az önismeret hiánya erre a kapcsolatra is rányomja egy picit a bélyegét. Szóval van dolgunk, most kicsit fejlődni kell a kapcsolatban, de ettől még nem reménytelen az ügy.

beatrixalyssa képe
Szia Kriszti Nagyon megörültem Neked, pont Rád gondoltam, mert a
2010. július 19. hétfő, 16:39 | beatrixalyssa   Előzmény

Szia Kriszti

Nagyon megörültem Neked, pont Rád gondoltam, mert az oldalt nézegetve bejött a szabad-e a szabad akarat cimű blogod.
Látom határozottabb vagy.
Remélem, hogy percről-percre boldogabb leszel és Vagy.

Hát, őszintén szólva néha határozatlan vagyok, hogy boldog
2010. július 19. hétfő, 17:05 | jessica73   Előzmény

Hát, őszintén szólva néha határozatlan vagyok, hogy boldog vagyok-e. Azt hiszem megint egy szintváltás előtti időszakot élek, így néha elfog a kétség, hogy boldog vagyok-e, jó felé megyek-e, bár lehet, csak az a baj, hogy nem lazulok és túl sokat gondolkodom. :-))
De azért jól vagyok és köszönöm, hogy írtál nekem. Igyekszem megélni a boldog pillanatokat és minden apró dolgot értékelni.
Megjegyzem az itteni előző hozzászólásomhoz, mára már nem gondolom magamról, hogy bányarém vagyok sőt! :-)))

Puszi neked: Kriszti

beatrixalyssa képe
Huha Akkor vigyázzunk a pasikkal, kérem. A végén annyi lesz
2010. július 19. hétfő, 17:11 | beatrixalyssa   Előzmény

Huha
Akkor vigyázzunk a pasikkal, kérem.
A végén annyi lesz belőlük, hogy le sem tudod majd őket rázni...
viccelek.
De abban biztos vagyok, hogy nem vagy bányarém

Nem voltam nagyon kikapós (ebben az életemben), úgyhogy néha
2010. július 19. hétfő, 17:15 | jessica73   Előzmény

Nem voltam nagyon kikapós (ebben az életemben), úgyhogy néha kipróbálnám, hogy milyen az, amikor nyomulnak a pasik. :-)

beatrixalyssa képe
Vigyázz, mit kivánsz, még a végén megadatik
2010. július 19. hétfő, 17:25 | beatrixalyssa   Előzmény

Vigyázz, mit kivánsz, még a végén megadatik

"Segítség! Segítség! Az a pasi meg akart erőszakolni! Hozzák
2010. július 19. hétfő, 17:34 | jessica73   Előzmény

"Segítség! Segítség! Az a pasi meg akart erőszakolni! Hozzák vissza, de azonnal!" :-)))

Akár a viccekhez is írhattam volna ...

beatrixalyssa képe
Hát, ha jó képű meg mindene a helyén van, jöhet
2010. július 19. hétfő, 17:38 | beatrixalyssa   Előzmény

Hát, ha jó képű meg mindene a helyén van, jöhet

:)
2010. július 19. hétfő, 17:32 | kereso   Előzmény

Kedves Kriszti, nekem meg úgy mondták, hogy "nem szép ez a lány, de érdekes":):):)

Gyerek voltam még, de nem felejtettem el. Én is 21 évesen mentem férjhez a "szerelmemhez", akit mint utóbb kiderült talán testvéri szeretettel ha tudtam szeretni. Amikor elköltöztem tőle én is megkaptam, hogy életképtelen vagyok nélküle és úgyis vissza megyek és úgysem fogok megállni a lábamon. Tényleg tükröt tartott elém, ennyire tartottam magam. Sok a hasonlóság az életünkben!:)

A srác akivel vagyok, egy rák/skorpió, nem hiszem, hogy van ember aki mélyebben és intenzívebben tudna szeretni, de én mégis kételkedem. Talán azért szeretném, hogy többet adjon a kapcsolatba, hátha akkor elhiszem hogy szeret, hogy lehet engem szeretni. Nem csak a szeretet adásával van itt baj, hanem a befogadásával is. Talán azért nem ad, mert nem fogadnám el. Nem tudom...

vagy már eleve ad, csak nem tudod befogadni ?
2010. július 19. hétfő, 17:34 | Buddhanita (útkereső)   Előzmény

vagy már eleve ad, csak nem tudod befogadni ?

Szia Anita! Jó a kérdés, de asszem én sem értem pontosan, mit
2010. július 19. hétfő, 18:13 | jessica73   Előzmény

Szia Anita!

Jó a kérdés, de asszem én sem értem pontosan, mit jelent az, hogy a szeretetet befogadni? Múltkor itt az egyik blogban írta valaki, hogy "akiről lepörög a szeretet, az cukorbeteg lesz". Sajnos én az vagyok, s tudom, hogy a szeretet elfogadásáról/befogadásáról, önmagam szeretetéról, illetve az élet szeretetéről szól ez a betegség, de ettől még nem tudom, hogy a gyakorlatban hogyan lehet ezen változtatni? A gondolkodásom sokat változott az elmúlt 2 évben, de az állapotom nem javult, igaz nem is romlott. Meg ugye "elvileg" gyógyíthatatlan, (bár ebben nem hiszek) no meg gondolom az is számít, hogy sok szülői mintát kell levetkőznöm még, mert a családunkban szinte az összes felmenőm cukorbeteg volt. Szóval, hogyan kell a szeretettel dolgozni, a szeretetet elfogadni, nyitottabbá válni rá? Valahogy úgy érzem, hogy nem a megérzésével van bajom, úgy értem olyan apró dolgokban észreveszem a szeretetet. (Vagy csak össze tévesztem valami mással.?)

igen
2010. július 19. hétfő, 18:31 | Buddhanita (útkereső)   Előzmény

a figyelmességgel, a figyelemmel, a sajnálattal, számtalan dolog össze lehet téveszteni :)

Az, hogy milyen a szeretet, nem tudom elmondani. Érezni kell. Ezt pedig nyitott szivvel lehet. Értelemmel, ahogy irod, sok mindent máshogy gondolsz már, ezt viszont nem fogod tudni megélni.

elmondhatok jó pár dolgot róla, de a szavak csak kicsiny részét fogják tükrözni, ráadásul torzan. Önmagunkban torzitunk. Ki mit ért egy-egy szó alatt, számos dologtól függ: mit élt meg, tapasztalt. Le kellene a szavakat is tisztitani , mivel most érzelmi kötődésekkel vannak teli. PL.: azt mondom Anyám, rá gondolok, szeretettel, de akinek egy boszi volt az anyukája, még a gyomra is összerándul.

Hogyan? Mégis?

Neked is ajánlom a blogom: sziv-szeretet meditáció. Meg beszéltük ezt itt is Keresővel, kérlek, olvasd el őket.

Gyakorolni kell. Mást nem tudok adni, csak egy gyakorlatot, a szived viszont meg fogja mutatni, mi is a szeretet . Csak figyelj a szivedre, akkor is, ha egyedül vagy, akkor is, ha mással vagy.

A gyerekek nagyon jól veszik. Ha észreveszik, hogy a szived nyilik, felé áramlik a szereteted, azonnal ki is mondják (már ha éppen nem valami rosszaságon munkálkodnak :) )

szeges képe
A gyerek megérzi...
2010. július 19. hétfő, 18:41 | szeges   Előzmény

"A gyerekek nagyon jól veszik. Ha észreveszik, hogy a szived nyilik, felé áramlik a szereteted,"

Magam is tapasztalom, kb. fél éve a kisgyerekek sokkal közvetlenebbek velem, mint azelőtt. A karon-ülő kis csöppségek rám nevetnek, a már járni tudók játszanak velem, kilesnek az anyjuk mögül és csak vihorásznak, pötyögnek hozzám.
Tök jó érzés, hogy ott áll előttük egy óriás és semmi félelem nincs bennük...
:)

"óriás és semmi félelem nincs bennük... :)" Egy ÓRIÁS
2010. július 19. hétfő, 18:47 | Buddhanita (útkereső)   Előzmény

"óriás és semmi félelem nincs bennük...
:)"

Egy ÓRIÁS SZIV-EMBER

szeges képe
Csak irulok..
2010. július 19. hétfő, 18:50 | szeges   Előzmény

...és pirulok.

Úgy tűnik az egóból is van még jócskán...:D

Érdekes, akkor kell, hogy legyen bennem szeretet, mert én mindig
2010. július 19. hétfő, 19:06 | jessica73   Előzmény

Érdekes, akkor kell, hogy legyen bennem szeretet, mert én mindig is így voltam a gyerekekkel, illetve én is mindig ezt tapasztaltam/tapasztalom velük. Még a sérült gyerekek is így vannak velem, akikkel korábban azért volt egy kis belső fenntartásom.
Sőt, a saját gyerekeimen is látom, hogy mennyi szeretetet árasztanak magukból felém. De a saját gyerek szeretete valahol "természetes", tehát az kicsit más, de tőlük is érzem.

szeges képe
Ha nem lenne, nem lennél itt... Szerintem.:)
2010. július 19. hétfő, 19:07 | szeges   Előzmény

Ha nem lenne, nem lennél itt...
Szerintem.:)

Köszi, Igazad lehet, erre nem gondoltam.
2010. július 19. hétfő, 19:12 | jessica73   Előzmény

Köszi, Igazad lehet, erre nem gondoltam.

itt nem is az a kérdés, hogy van-e benned? hanem az, hogy
2010. július 19. hétfő, 19:16 | Buddhanita (útkereső)   Előzmény

itt nem is az a kérdés, hogy van-e benned?

hanem az, hogy befogadod-e, ha kapsz?