A győri csoda | Önmegvalósítás.hu

A győri csoda

hajlektalan_guru.jpg

Hát ilyen nincs!  : ))
Hétvégén Győr belvárosában sétáltunk a párommal és ahogy egy nagyobb térre értünk, eszembe jutott egy régi barátom, Krisztián története, akivel azon a téren egy kisebb csoda történt.
A csoda lényege egy mondatban, hogy Mesterek, spirituális tanítók nem csak olyanok lehetnek, akikről mindenki tud, és ez is a "hivatásuk", hanem néha csak úgy megjelennek a semmiből, leadják a tanítást, majd eltűnnek újra a semmibe!

Aztán tegnap, majd egy év óta először, előkerült Krisztián és chateltünk egyet arról, ki, hogy van?, majd feljött a győri csoda története is. Meg is lepődött, hogy én hogy-hogy emlékszem még arra, pedig nekem ez teljesen természetes volt, mert bár nem én éltem át, de amikor mesélte, akkor a részemmé vált az egész történet.

És a csoda ma újra folytatódott! Rendezgettem a régi weboldalam írásait egy meglepetéshez, amikor megtaláltam köztük ennek a történetnek a rövid leírását. Teljesen elképedtem, hogy ez a csoda így visszaköszönt tíz év távlatából, és 5 napon belül háromszor is megkísértett!
De most már nem húzom tovább az idegeidet, itt van a történet, éld át Te is:

"Krisztián szülővárosa utcáin sétált és élete értelméről, Istenről, az illúzió világról, az illúzió működéséről, meg ilyenekről gondolkodott. Ahogy egy nagyobb tér közepére ért, egyszer csak, szinte a semmiből, elébe toppant egy "indiai kinézetű" hajléktalan és azt kérdezte Tőle:
- Ugye tudod mi történik most?
- Igen. - válaszolta vontatottan, de még nem volt benne biztos, hogy ez tényleg az!
- És azt is tudod, hogy ki vagyok én?
- Sejtem - válaszolta Krisztián, és a fejében ezernyi gondolat száguldozott arról, hogy ez egy isteni tanítás lenne az illúzióról??
- Rendben, akkor minden rendben! ... Tudnál adni egy százast? Szeretnék venni egy hamburgert és már csak ennyi hiányzik!
Krisztián odaadta a százast, majd elköszöntek "egymástól". Egy pillanatig lemeredve állt, hogy felfogja mi is történt Vele, majd utána fordult a hajléktalannak, hogy megnézze merre megy!
De Ő már nem volt sehol sem!

Egy hatalmas tér közepén állt Krisztián, ... újra egyedül."

Köszönöm Krisztián, hogy megosztottad Velem ezt a történetet! : )

 

Beküldte: | 2009. márc. 05. csütörtök - 21:46

Hozzászólások

3 hozzászólás
Ez egy fontos hozzászólás
2009. március 06. péntek, 10:54 | csaesz

Milyen meglepetéshez? :)

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
A hétvégén kiderül!
2009. március 06. péntek, 10:57 | Huszti Sándor -...   Előzmény

A hétvégén kiderül!

www.illuziok.hu
2009. március 07. szombat, 12:00 | Csizike ;-) (útkereső)

www.illuziok.hu

És a sztoriról még H.W.L. Poonja (Sri Ramana Maharsi tanítványa, és "utódja") egyik könyvének (vagy az Ébredj fel és ordíts!, vagy a Hagyj fel a kereséssel!... azt hiszem inkább ez utóbbi) az első 60 oldala ír le egy szenzációs és zseniális történetet arról, ahogy papji és Maharsi összetalálkoztak... ezt mindenkinek NAGYON ajánlom a figyelmébe. Legszívesebben minden Krisnással is elolvastatnám... ;-)))
És ezen a történeten belül is van egy kis 1 perces szösszenet-történet, amikor Papaji sétál valami erdő mellett, és jön egy emberke, aki útba igazítja...
És csak utólag tudja meg, hogy ez az emberke India egyik legnagyobb mestere, aki remeteként él elrejtőzve a világtól, és 10 évente egyszer ha megjelenik, akkor is csak pillanatokra... és hogy az valami óriási nagy kegy és csoda... csak kivételes embereket tisztel meg a jelenlétének ezzel a személyes formájával... és ez valami megdöbbentő és csodálatos...

mellesleg ha már itt tartunk, hogy Tudod-e ki vagyok?... akkor ajánlom mindenkinek megnézésre a "Nyitott szemmel" című egyik kedvenc filmemet, ami nagyobb multiknál apró pénzekért megvásárolható... én pl. az Office Depot-ban láttam utoljára nemrég... Ennek a filmnek a végén is van egy érdekes találkozás "Valakivel"... Önmagaddal, a Belső Lényeddel...
Te vajon felismernéd-e a Tiédet?
Mint tudjuk, az Őrangyalunk is sokszor egy-egy külső személy alakjában jelenik meg előttünk, számunkra, hogy segítsen... És sokszor Ő az, aki a semmiből jön, és hírtelen eltűnik a semmibe... ;-))) De ott van, amikor kell... a legmegfelelőbb pillanatban... Ilyen történeteket sokat lehet olvasni F.E. Eckard Strohm: Lelkemnek add a szárnyaid című könyvében... amit én angyali módon az angyaloktól a Fénykiadótól ajándékba megkaptam, amikor is a szakdolgozatomat írtam a Kommunikáció az Angyalokkal címmel, és megkérdeztem, hogy idézhetek-e F.E. Eckard Strohm: Atlantisz angyalai című könyvéből... (akivel mellesleg előtte nem sokkal egy Nagy Angyal rituálén személyesen is találkoztam a balaton-partján...), na de ez már egy másik történet...a Csodákról ;-)))

De tudod mit?
Az is egy nagy Csoda, hogy Te Itt és Most itt a Földön élsz, abban a formádban, amilyenben MOST éppen vagy... hogy olyan a tested, (sőt hogy egyáltalán van tested!!!), a hajad, az arcod, a bőröd stb... és olyan ruhában vagy, amilyenben MOST éppen... és ott élsz, ahol, olyan utcákon sétálsz, amilyenekn, azok a szüleid, akik, és azok a barátaid, akik, és azok úgy néznek ki, ahogy... és ott dolgozol, ahol, és azt csinálod, amit... és azok a munkatársaid, akik és azok pont úgy néznek ki, ahogy....
És így tovább...
Minden egy nagy-nagy Csoda...
Még Te is...
Sőt.
A Te Életed szempontjából Te vagy a Legnagyobb Csoda.
Az Élet Egy Csoda.
Az Élet az Egy Csodája... ;-)

Érezd és Élvezd!
Ismerd fel!
Hogy itt minden azért van, hogy Téged szórakoztasson, és elcsodálkoztasson...
Ez az egész világ...
A villamosok, a terek, az utcák... a többi ember... a ruhák, amiket viselünk, az élethelyzetek, amiket látunk-hallunk-tapasztalunk és megélünk...
MINDEN körülöttünk.
Még az is, ha elmész a CBA-ba és vásárolsz...
A szatyros idős nénikék, akik furakodnak...
A kutya, aki rádugrik...
A légy, aki az orrodra száll...
Minden-Minden...

És ezt az egészet csak Te látod, érzékeled és tapasztalod így, ahogy... és Rajtad keresztül a Jó Isten...
Mert Isten Szeme a Te Szemed... ;-)))

Amit Te élsz át, azt Ő éli át...
Rajtad keresztül...
Te az Ő csatornája vagy...

És ez is, ahogy MOST elmosolyodsz e szavakat olvasva, mint minden ezen az egész teremtett világon:
egy CSODA.

Te vagy a Csoda.

Hát érezd!

És ami még fontosabb:

ÉLVEZD!

;-)