Stigma | Önmegvalósítás.hu

Stigma

Láttátok-e már a STIGMATA cimű filmet?
Én kb. 10-szer, ha nem többször.
Egy lányról szól, aki hirtelen stigmákat szenved, anélkül, hogy vallásos lenne.
Nagyon szép film.
Vajon ki mit gondol a stigmákról?

Beküldte: | 2010. júl. 16. péntek - 10:30

Hozzászólások

8 hozzászólás
Stigmata
2010. július 16. péntek, 12:07 | jessica73

Jaj, nekem is az egyik kedvenc filmem, bár nem láttam 10x. Talán ez is hatással lehetett arra, hogy elindultam az önismeret és a spiritualitás útján
Egyéb tekintetben nem tudok hozzászólni, mert Jézus élete, már amennyire ismerem (nem igazán), illetve a róla innen-onnan összeszedett morzsákkal szerintem nincs értelme véleményt alkotnom, mert tudatlanságom miatt az nem lenne reális.
Eleve nem értem, hogy miért volt szükség az ő szenvedéseire a mi felébredésünkhöz, megmentésünkhöz. Azt sem értem, hogy miért pont ő volt különleges, mikor már a nem tudom hány ezredik volt, akit akkoriban keresztre feszítettek és megkínoztak. (Amúgy sokszor nem érzem annyira megmentve magam.) Bocsássátok meg tudatlanságomat a témában.

Michaelita képe
Jézus-Krisztus küldetése
2010. július 17. szombat, 5:53 | Michaelita   Előzmény

Jézus több mindenben különleges volt: elsőre is két személyről beszélünk. Jézusról, aki a Földre született, és Krisztusról, a vízkeresztkor alászállt szellemi lényről, akit Jézus tudatosan a testébe fogadott. Krisztus tanított a Jézusi kifinomított testben Jézus keresztrefeszítéséig.

A kettőjük küldetése az Isteni terv része és előkészített megjövendőlt, előre látott dolog volt. Már Ataiszon Anjahita tanított a Krisztusi küldetés jelentőségéről és később a magyarok féle Jánosi fénykereszténységben is benne volt ez a tanítás.
Miért? Látszott, hogy az emberiség egy olyan szintre szállt le a sűrű anyagba, ahonnan önerejéből nem lesz képes visszatérni. A bárány áldozata lesz, amely megváltja a Föld népét.
A Golgotai misztériumban a Föld teste találkozott Krisztus vérével, átnemesítve, átszellemesítve a Földet, hogy ezen keresztül a szellemi világokhoz visszacsatlakozás lehetővé váljék a Föld emberisége számára.
Sajnos a keresztény vallások a szenvedés-történet felé hajlottak el, pedig az igazi jelentőség a megváltás-misztériumi tanításban van.

Jézus abban a történelmi korban jött el, amikor az emberek a csoport-tudat alapján éreztek, gondolkodtak. Erről tanított akkor, amikor kijelentette, hogy az őt követőknek meg kell tagadniuk apjukat, anyjukat. Ezt képletesen értette, utalva arra, hogy ő elhozta számunkra az Én erőket, tehát már nem a csoportszellem szerint, hanem a Felsőbb Én szerinti életet kell élnünk. Ezért Ő egy fontos égi kapcsolat, hogy - mi az utána jövők - a Felsőbb Énünkön keresztül önálló egyéni individumoknak, egyéni Én-eknek élhessük meg magunkat.

Különleges volt a Isteni szeretet megnyilvánításában is: "úgy szerette Isten a világot, hogy az Ő
egyszülött Fiát adta érettünk, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.

Különleges képességeket használt. Fontos lesz egyszer nekünk még az, hogy kijelentette, hogy mindazok a képességek, tálentumok, amiket ő birtokolt, használt, azok a mieink is lesznek egyszer, sőt még annál több is, mint amit ő akkoriban használt. Ez láthatóan a gyógyítás területén be is fog következni.

Nem érezzük megmentve magunkat, ez tény, mert Krisztus csak az utat mutatta meg, és megmondta, hogy mostmár csak az ő általa kijelölt úton, szellemiségben tudjuk követni, ami lássuk be nem könnyű, mert rengeteg ellenerős hatásnak vagyunk kitéve és a sokféle tanításokban eligazodni sem egyszerű.

Ezeket a dolgokat én sem mindig így láttam, ahogyan most. Ha visszanézek az életemre 35 éves koromig azt hittem, hogy Istenben sem hiszek. Jézus küldetését is csak az utóbbi pár évben sikerült valamelyest megértenem. Ezzel azt akarom mondani, hogy a dolgok változhatnak és változnak is a maguk idejében, a maguk természetes módján, nekünk csak kivárni kell, hogy megérjünk rá és készek legyünk a befogadására.

Itt vetetted fel a különlegességet, én itt válaszoltam, s csak most jövök rá, hogy van egy ilyen blog... bocsika!

Egyetértek Michaelita
2010. július 17. szombat, 11:29 | izidor (útkereső)   Előzmény

A Csoport tudatból segített kilépni az Én tudatot megerősítette ez az áldozat. (persze marad egy minőségében a csoport tudat, de nem úgy, ahogy eddig).
Ez egy óriási lépés egy igazi megváltás.
Azt ildomos tudatosítani, hogy az a Szellem erő, impulzus, ami Jézusban is hatott...ez Krisztus.
Ezen erő bennünk is dolgozik, ugyanúgy, ahogy a Földet átitatta a vérével(mindent átható Szeretetével, tehát mindet átható...ez nagyon lényeges)a fizikális testünket is áthatotta, áthathatja...ez által MEGVÁLTJA abból, ami a régi beidegződéseink, amik az anyagba húznak.
Az Éntudatunk kialakulása nagyon fontos dolog...fontos, mert a régebbi Csoport tudat csak mint pl. spártairól tudott magáról gondolkodni.
Amikor kiszakadtunk az Egységből nem volt Éntudatunk...de, az Emberiség szellemi mélypontjából(kali juga) már kifelé megyünk...egyre több fény árad az Emberiségre újra(ezen Megváltás hatására)...miközben megtartjuk az Éntudatunkat, de közben megmarad az EGYségtudatunk is.

Individuálisan Egységtudatú Ember...az igazi Ember.

jessica...ha ezen gondolatokat engeded magadban hatni, akkor eltűnik belőled a kétség...felfedezed az igazi mély értelmét ennek az Eseménynek.
Ha ez nem történik meg, akkor az Emberiség belesüllyed oda, amit úgy neveznek, hogy az anyag alatti szint...tudom ezt nem egyszerű elképzelni, mint sokaknak azt sem, hogy van az anyag felett egy szint.
Amikor benned remény él és elindulsz önmagad felé...amikor egy régi bántó beidegződésedet felül írod, amikor a szeretet áthat Téged és együtt érzel...akkor már ugyanúgy dolgozik Benned Krisztus impulzusa, mint Jézusban. Jézusban 3 év alatt ment végbe ez a teljes átszellemesedés.
Mit is jelent az, hogy átszellemesedni?
Annyit jelent hogy az Emberben megerősödik az Éntudata...ez a magasabb Éntudat már átdolgozza az alacsonyabb testeinket...így szellemesedik át, ahogy Jézus teste is átszellemesedett.
Ehhez volt az a sok megpróbáltatás, amin keresztül át kellett, hogy essen.
Ez egy sűrített verzió volt.
Egy év alatt egy alacsonyabb testét alakította át...tehát 30 éves(a Jordán folyónál megkeresztelik víz által, Keresztelő János) korától 33 éves koráig(Kereszt haláláig).
Minden egyes alacsonyabb testünkhöz tartoznak beavatási próbák.
Ezeket a beavatási próbákat éljük meg mi Emberek az életünkben, de nem egy év alatt dolgozzuk át pl az asztráltestünket, ahogy Jézus, hanem egyénenként változóan.
Mindenki más karmikus háttérrel rendelkezik.
Az asztráltest átszellemesítése az első nagy feladata az Emberiségnek. Itt a lényeg...Krisztus impulzusa nélkül nem menne, ahogy Jézusnak sem ment volna. Ezen érdemes elidőzni. Az asztrál testünkben vannak az érzéseink, gondolataink, érzelmeink. Ezen gondolatok ,érzések össze -vissza változnak bennünk. minél műveltebb a szellemünk, minél erősebb kapocs van Krisztus erejével, mindent átható szeretetével(vérével) és minél jobban hagyjuk magunkon hatni a női energiákat(matrialchális, anyai, istennői, Sekinah, Sophia), ami nem más, mint a mindent átható Bölcsesség....akkor már nem tud az asztráltestünkben lévő gondolatunk, érzéseink úgy hatni ránk, mint régebben. Hogy is hat Krisztus impulzusa nélkül és a Női energiák nélkül?
Úgy, hogy ide-oda csapongunk a gondolatainkban és semmi bizonyosság nincs bennünk. Ez oda vezet, hogy minden fals információt elfogadunk és nem jutunk dűlőre, állandóan mástól függünk és ez bennünk energia vesztést okoz...folyamatosan. De, amikor a megerősödött, pontosabban magasabb Énünkkkel hatunk az alacsonyabb testeinkre(asztrál, éter, fizikális), akkor egyre jobban átdolgozzuk és megszűnik a kényszerítő erő, ami eddig irányított. EZ AZ IGAZI ERŐ.
Amikor ennek birtokában vagyunk, akkor nagyon jól érezzük magunkat. Ez az igazi MEGVÁLTÁS...csak gondolj bel, egy olyan bizonyosság, ami ebben a zűrzavaros világban szellemi "szilárdságban" tart...nem tud megingatni semmi...
Az ellenerők ezen dolgok megértésének GÁTJAIKÉNT vannak jelen...ez az a szellemi harc, ami folyamatosan tart...intelligenciájukkal nagyon könnyen megtéveszthetnek, ha nincs meg bennünk ez a tanítás, ez az eszencia...

Szeretettel,
izi

beatrixalyssa képe
Kedves Izi EZ CSODÁLATOS VOLT. Komolyan. Megerősitések,
2010. július 17. szombat, 12:02 | beatrixalyssa   Előzmény

Kedves Izi

EZ CSODÁLATOS VOLT.
Komolyan.
Megerősitések, ismétlések....
Minden Emberi lény igy tanul.
A Tévedés is emberi dolog.
Ekkor jöhet a megbocsátás-megerősités-sok-sok ismétlés stb.
Ezt utóbbit Magamra gondolva irtam.
Egyébként láttad a filmet.

beatrixalyssa
2010. július 17. szombat, 12:36 | izidor (útkereső)   Előzmény

Igen így van...folyamatosan tanulunk és a tiszta, őszinte szándékunk a katalizátor ebben...utána más sperspektívából is tudjuk vizsgálni a dolgokat. Előbb utóbb össze áll a kép és mindenből kiveszed azt, ami a Tiéd.
Amikor Jézus azt mondta, hogy boldogok a lelki szegények, akkor igazán arról szólt, hogy az a szellemi sötétség, ami a Földön volt már vége felé közeledik, aki szellemi sötétségben(lelki szegénységben)volt, az örülhet, mert a mennyek országa megérintheti már újra őket...ilyen értelemben már nem is olyan bonyolult, hogy miért is lehetnek boldogok a lelki szegények.
Mindenki egyénileg éri el az úgymond Mennyek országát, ami nem más, mint, amikor az Emberek egyénileg a Magasabb Énükkel kapcsolatba kerülnek és ezzel átdolgozzák az alacsonyabb testeiket...ezért is egy olyan minőségbe kerülnek, ami a mennyek országával lehet hasonlítani...az emberek nem fizikális testeben fogják megtapasztalni Krisztust másodszorra, hanem éteri minőségében, mert az Emberek is magasabb éteri minőségre(buddhira) törekszenek ...itt lesz az új shambhala=( az elveszett világ,, ami nem is veszett el csak éteri szinten van)...ide törekszik minden tiszta, őszinte szándékú Ember...Krisztus étertestében újra észlelhető(fizikális testben már volt jelen, mégegyszer nincs rá szükség, mert az vissza fejlődést jelentene)...amikor az Emberek ebben az éteri szinten élnek majd, akkor erősek lesznek és tele lesznek vitalitással.
Ez a szint, ahol a betegség már nem betegség, ahogy eddig, mert itt nincs csak az élet.

A filmet régen láttam, nem nagyon emlékszem már.
Úgy gondolom, hogy nem a szenvedést kell átélni újra, hanem annak fényében tudatosítani azt a hatalmas erő jelenlétét, ami mindenkiben ugyanúgy fog hatni, mint Jézusban, ha nyitott rá.
Ez a krisztusi erő a megváltása mindennek és erre jön még a női eszencia...a bölcsesség szelleme.
Szép napot,
izi

beatrixalyssa képe
Igen. Én sem a szenvedés miatt imádom ezt a filmet, hanem azért,
2010. július 17. szombat, 12:57 | beatrixalyssa   Előzmény

Igen.
Én sem a szenvedés miatt imádom ezt a filmet, hanem azért, amiről szól, amikor mondja az arameusi irás-ha kettévágsz egy fadarabot, ott Vagyok
ha felemelsz egy követ, ott is megtalálsz
Isten birodalma nem az épitményekben, hanem mindenütt, igy minden egyes Emberben benne lakozik.
Talán éppen ezért szenvedte a stigmákat egy vallástalan Női lény, mert nincs olyan, hogy kiválasztott, Mindenkiben ott él.

Ja, azt hiszem nehezíti a valláshoz fűződő viszonyomat, hogy
2010. július 16. péntek, 12:16 | jessica73

Ja, azt hiszem nehezíti a valláshoz fűződő viszonyomat, hogy abszolút materialista családból származom, mint gondolom oly sokan ebben az országban. :-))))

bubuiszusz képe
Stigmák
2010. július 16. péntek, 21:05 | bubuiszusz

Tudni kell, hogy amikor Ő, a mi Jézusunk, valami külső jellel is megjelöli övéit, akkor ezt mindig olyankor teszi, amikor a NAGY EGÉSZ, tehát az összemberiség javát tudja szolgálni ezzel. Még soha senkinek nem adott stigmákat azért, mert valaki ezt kérte! Inkább ennek fordítottja történt! Ő, Jézus, volt az, aki kérte szeretettel egyesektől, hogy vállalják fel az ilyen adományát is. Így tett Sükösd községben is, ahol az egyik leányát kérte fel arra, hogy élje át látványos módon az Ő keresztútját. Érdemes elmenni Sükösdre az egyik pénteken, és átvenni lélekben egy kicsit abból a szenvedésből, amelyet az ottani leánya átél, amíg este a keresztútját járja. Ő már nagyon vágyik erre!

A film érdekes, hordoz némely valóságot, mint a kérés nélküli stigmákat, de ez mint írtam csak akkor igaz ha az emberiség javát szolgálja. A film a stigmák viseléséről annak fájdalmáról ábrázol tényleg igaz. De a film elsősorban a papság hozzáállását emelte ki a stigmákat kapó, viselő emberhez, melyben a hatalmuk veszélyeztetését, álnokságuk fényre derülését látják. Tényleg jó a film.