Előfeltevések, előítéletek - kontra lelki rugalmasság | Önmegvalósítás.hu

Előfeltevések, előítéletek - kontra lelki rugalmasság

Szfvár,Zichy-Liget.jpg

Azt tapasztalom, hogy időről időre önmagunk csapdájába esünk, amiatt, hogy nem megnyilatkozni hagyjuk a dolgokat, hanem előítélettel vagy előfeltevéseket használva közeledünk hozzájuk.

Ha hagyom, hogy a dolog hasson rám, akkor az önmaga valóságában nyilvánul meg a számomra. Ez a tipusú megismerés visz közelebb a valósághoz, a dolgok eredetéhez, gyökeréhez. Ahhoz, hogy hagyjam hatni rám, úgy gondolom lelki rugalmasság szükségeltetik. Ami vagy megvan elsőre, vagy csak később sikerül valahogy ráéreznem.

Ez lenne a legjobb megoldás. Ehelyett mit teszek? Nincs elég infóm, nem is ismerek semmilyen körülményt, igazságot és nem is kérdezek, nem is gyűjtöm be azokat a tényeket, amikre szükségem lenne az ismeretlen megismeréséhez, hanem elkönyvelem a dolgokat valamilyennek, beteszem egy boxba, dobozba, polcra, kalitkába, felcimkézve egy általam gyártott cimkével.
Ha más nem érti a saját magam által gyártott cimkéket, akkor az hülye, rögeszmés, értetlen, bunkó, nem is értem hogyan állok szóba vele...

Hogyan lehet kilépni a magam által önmagamnak állított csapdából?

Mi kell ahhoz, hogy felismerjem a cimkéimet, a tévedéseimet, a sérüléseim miatt adott reakcióimat?
A válasz szerintem: tudatosság, és még több tudatosság, éberség, figyelem, tolerancia, szeretet... mit hagytam ki Szerintetek?

Beküldte: | 2010. júl. 12. hétfő - 19:28

Hozzászólások

5 hozzászólás
Szia Michaelita
2010. július 12. hétfő, 20:24 | izidor (útkereső)

Amikor átjár a Szeretet...amikor árad rajtam keresztül...bennem, akkor bármilyen más nézőpontot elfogadok.
Amikor nem voltam elég tudatos magammal, amikor elveszek, akkor nagyobb összpontosítás szükséges, hogy ne kővel dobálózás legyen belőle.
Szándékaim tiszták a felé, hogy igen is minden nap felkészítem magam, minden nap megtisztelem magam, hogy ne ellenségeket lássak magam körül, hanem Barátokat.
Sokan félre értik a közeledésemet, úgy vélik, hogy ámítom magam és ez által a világot.
Ez az ő szűrőjük...én szeretem az Embereket...
Arról meg soha nem is beszéltem, hogy szent lennék és visszafogom magam...van olyan is, amikor ez van...aki érteni szándékozik, az ért:-)...

izi

Michaelita képe
nagyobb összpontosítás,
2010. július 12. hétfő, 20:25 | Michaelita   Előzmény

áradó szeretet! Hmmmm! Köszönöm, megint tanultam! (a visszafogom magam már hellyel-közzel megy... vagy nem, de azt ismerem)

Ildikó említette azt, hogy "áradó" ...onnan merítettem...de
2010. július 12. hétfő, 20:33 | izidor (útkereső)   Előzmény

Ildikó említette azt, hogy "áradó" ...onnan merítettem...de tényleg áradó:-)...azt meg én érzem, ha összpontosítok, akkor árad igazán...blokkokat mos el.

Domoszlai Katalin képe
sérülések
2010. július 13. kedd, 9:31 | Domoszlai Katalin   Előzmény

Szia Michaelita!

Már motoszkál bennem a mondanivaló egy ideje, úgy érzem, van egy elég komoly sérülés ami részegséggel és védtelenséggel kapcsolatos. Amíg ez nincs feldolgozva, a félelem, az iszony, be fogod vonzani. Ha tudod, hogyan kell vágj, bele, ha kell segítség dobj egy privit. Vagy skypoljunk. Vagy elmegyek abba a táborba, de ezt még nem ígérhetem...

Szóval ott van a mélyben egy nagyon rossz tapasztalat, bármi, ami arra hasonlít ki van zárva, az előítéletek működése lépnek. De azt el kell fogadni, hogy mindenhez idő kell, a mi korosztályunknak mennyi gondolkodási sémát, megtörtént eseményt kell az új tudatosságunk fényével átvilágítanunk. Ez idő, rengeteg energia, közben élnünk, dolgoznunk kell, meg gyereket nevelni... Ha minden egyes eseményt, információt nekiállnánk szétboncolgatni, működés képtelenné válnánk.

A szeretet befogadása is úgy működik, nyitod a szív-csakrát, először csak a tömény fájdalom fog kifolyni...
De mekkora öröm az, amikor már olyan nyitott tud maradni, nem csak csiki-csuki, hogy a szeretet tényleg áradni tud.

Még valami, csak a poénkodás kedvéért, egy Nyilas-Skorpiónak, mint tűz és víz jelűnek nem lehet akadály egy "tüzesvízzel" kapcsolatos sérülés helyretevése. :-)

Michaelita képe
sérülés(ek)
2010. július 13. kedd, 11:08 | Michaelita   Előzmény

Drágám ráéreztél a lényegre! Lelki sérülés(ek) a védtelenség érzése miatt.
A meglepő, hogy azt hittem már több részletben feldolgoztam, de most elemibb erővel jött elő az elesettség, a kiszolgáltatottság, a félelem mint eddig bármikor.
Csak reménykedem, hogy ez a legmélyebb pont, s most dolgozom vele utoljára:)
Köszi az ajánlatodat, egyenlőre a szokott módon - magamba nézve - próbálkozom, de ha elakadok mindenképp jelentkezem!
Köszi, az írásod most nagy segítség számomra!, "tüzesvíz" jegy ide vagy-oda:)

Nagyon boldog és hálás vagyok, hogy van ez a honlap, hogy itt vagytok Ti és bátran fordulhatok Hozzátok!

Szeretlek!

Juhéééé! Szeretek!