Nehéz a jót befogadni | Önmegvalósítás.hu

Nehéz a jót befogadni

Hozzászólások

114 hozzászólás
bodza képe
Rosszul...
2010. július 01. csütörtök, 9:46 | bodza

Miért nem tudom magamnak megengedni, hogy befogadjam? Mitől félek annyira? Több mint húsz év pánikolás után mindenem megvan, ami csak jó lehet az életben, és mégis...A félelem létformává vált, de le fogom gyűrni, jó úton haladok. Már vannak egészen jó napjaim, és olyan jó ezekre a jó napokra visszagondolni! De már nem küzdeni akarok érte, csak hagyni, hogy jöjjön, befogadni/elfogadni, engedni neki, hogy természetes legyen...Egyre többször jönne már, érzem, hogy nyílnék kifelé irányába aztán valahol stop táblába ütközik...:(

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Az a fal...
2010. július 01. csütörtök, 13:32 | Huszti Sándor -...   Előzmény

Az a fal lehet, hogy egy mély görcs, félelem a veszteségtől. De minek az elvesztésétől? Kapcsolatok? Szerelem? Szeretet?

bodza képe
Ez jó kérdés...
2010. július 01. csütörtök, 14:18 | bodza   Előzmény

Egyiktől sem a felsoroltak közül. Talán a bizonytalanság, a saját egzisztencia hiánya. Ha biztosan tudnám, hogy bármi történik is, van munkám és kenyérre valóm, eltűnne ez az egész frász. Így is van minden, csak nem én teremtem. De én szeretném. Az a baj, hogy még mindig nem tudom: mi leszek, ha nagy leszek? :)

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Kis bodza!
2010. július 01. csütörtök, 14:44 | Huszti Sándor -...   Előzmény

Kis bodza! Sokan keresték már az útjukat nem csak érzelmi téren, hanem a megélhetés, munka terén is, keresésüket siker koronázta. Neked is biztosan sikerül nagy bodzává nőnöd, ha ilyen lelkesen kutakodsz magadban. Sok sikert kívánunk és segítünk, ahogyan csak tudunk!

bodza képe
Ó, már így is nagyon sok segítséget kaptam és kapok itt!:)
2010. július 01. csütörtök, 15:25 | bodza   Előzmény

Ó, már így is nagyon sok segítséget kaptam és kapok itt!:) Tudod, olvasgattam az oldalon az anyagiakról is sokat. Amióta nem görcsölök rajta, mindig csurran-cseppen innen-onnan, sőt mondhatnám, egyre több felől!:) Ez nagyon jól működik - amióta hagyom, hogy sodorjon, egyre több minden jön be! Nem csak anyagiak terén.

Köszönöm, Sanyi!

ISMERJÜK MEG EGYMÁST MÉG JOBBAN
2010. július 01. csütörtök, 14:51 | Dániel (útkereső)   Előzmény

Sziasztok! Nagyon érdekes és hasznos témát vetett fel Sanyi barátunk amire reagálnék is.
Nem igazán szoktam fórum hozzászólásokban részt venni az idő rövidsége miatt, de úgy érzem sok dolog lenne amihez szívesen hozzászólnék, mint ahogyan azt teszem most is a téma kiválóságából adódóan.
Relatíve fiatal korom (27) ellenére viszonylag elég sok kapcsolatom volt baráti üzleti de most elsősorban párkapcsolatra értendő amit mondani fogok. Úgy néz ki épp most a napokban borult fel az egyensúly abban a lányban, akivel már intenzíven közel 2 hónapja vagyok voltam, illetve előtte 1-2 hónapig csak ritkán találkoztunk. Röviden lesarkítva én mindig is megpróbáltam a lányoknak csak is saját magamat adni vagyis udvarias, kedves figyelmes, önzetlen minden tekintetben beleértve a szexuális együttléteket amikor mindig odafigyeltem arra, hogy neki legyen jó és aztán majd biztos nekem is jó lesz, megértő és még sorolhatnám. Érdekes mód a párkapcsolataim többségénél volt egy kis munkám arra vonatkozólag, hogy újra nőként érezze magát a lány, vagy éppenséggel ne féljen pl. a popó szextől. Ez azt jelentette, hogy az egyik volt páromnál mielőtt megismertem volna sok megaláztatáson szenvedésen, lelki sérelmeken ment keresztül és igaz nem sok de mégis kis időbe telt mire ráébresztettem arra, hogy én Más vagyok mint az előttem lévő pasijai amibe beleértendő akire éppen gondolok a volt férje is.
Egy másik esetnél pedig rosszul közelítette meg az anális együttlétet jelentő régiót a srác és emiatt szorongásai rossz érzése iszonya volt az anál szextől de szintén nem kis fáradtságos munkával türelem megértés stb. sikerült segítenem, hogy leküzdje ezeket a félelmeit és túl tegyen rajtuk.
A két példában a hasonlóság pedig az, hogy ez a két eset előfordult most egyszerre annál a lánynál akiről elkezdtem írni a hozzászólás elején, ugyanis nála mindkét jelenséget észrevettem, sőt orvosoltam és ennek hatásaként őszinte vallomásaiban elmondta és le is írta, hogy már nagyon rég még a házassága ideje alatt sem vagy szinte soha nem érezte azt a nyugalmat törődést odafigyelést és nem utolsó sorban kellemes együttléteket beleértve a szexualitást, amit velem illetve irántam érzett még az elején, mert előtte olyan férje és pasijai voltak akikre a fenti negatív jellemzők ráillenek. Az anális szexet és fokozatosan de jól megszoktattam vele újra, mert volt aki elvette a kedvét ettől az érzettől, érzéstől.
És most, hogy már egyre jobban összemelegedtünk és megvallotta, hogy érthetetlen módon én sokszor belelátok a gondolataiba, mert valahányszor bizonytalanságot éreztem rajta mindig rákérdezve de én adtam meg a választ helyette, hogy vajon miért is lehet, kezdtem azt érezni, hogy nem őszinte velem vagy éppen csak valakit vagy valamit titkol előlem.
Kiderült számomra, hogy még egy kis töredékében karmikusan kötődik az előző kapcsolatához persze csak elméleti síkon mert fizikálisan már nem de ez már csak a megszokás hatalma és a másik nagyon fontos, hogy NEM TUDTA feldolgozni, megemészteni mindazt a jó érzést, ami vele megesett ezekben a hetekben hónapokban az általam kibocsájtott pozitív töltetű dolgokat lásd fent felsoroltak és MEGIJEDT attól, hogy neki tényleg lehet még jó a párkapcsolat bármely területén. Ekkor szintén rájöttem, hogy MENEKÜL, mert a "majd ha lesz időnk találkozunk" és egyebek után világossá vált számomra a szitu magyarán szólva NEM tudja befogadni, hogy van aki tényleg rendesen közelít hozzá igazi, őszinte érzéseket táplálva iránta. Erről mindig egy idézet jut eszembe: "Egy dologtól kell félnünk igazán az életben és az nem más, mint maga a félelem". Ilyenkor van az, hogy az egyik fél bizonytalan és ha a másik fél biztosan tudja, hogy mindketten ugyanazt akarják vagy egymást azt, hogy most egy életre szólóan vagy nem meghatározott időre ez most lényegtelen, de akkor HARCOLNI kell azért, hogy a másik elbizonytalanodott fél LEKÜZDHESSE félelmeit a JÓ fogalmával szemben. Az oldódásra egyik legjobb módszer már csak szakmai ártalomból mondom a masszázs mivel masszőr vagyok és akkor hihetetlenül sok energia szabadul fel ugyanúgy mint az én esetemben az úszással. Ajánlom figyelmetekbe. Örülök, hogyha ezzel segíthettem másiknak is én is könnyítettem magamon és bárki forduljon hozzám bizalommal!
rosenfeldkotel@freemail.hu

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Kedves Dániel!
2010. július 01. csütörtök, 20:04 | Huszti Sándor -...   Előzmény

"...én is könnyítettem magamon és bárki forduljon hozzám bizalommal!" ...aki popó szexre vágyik?! : )

Nem is tudom, mire véljem a bejegyzésed?!
Tényleg a JÓ felé kialakult félelmek feloldásáról írtál, vagy ez egy burkolt masszázs reklám azoknak, akik popó szexre vágynak?

Hmmm. Nem tudom eldönteni, mert nekem van egy ellenállásom az anális szex felé, és lehet, hogy ez zavar be a képbe.
Asszem, érdemes lenne nyitni egy topikot az anális szexnek, lenne miről beszélgetni!

jaguar képe
egyetértek, amúgyis
2010. július 04. vasárnap, 15:18 | jaguar   Előzmény

egyetértek, amúgyis elférne egy homoszexualitás-témakör is. hihetetlen, de egyre inkább azt látom a környezetemben, ismerőseimen, hogy ez egyfajta népbetegség lehet, de csak azoknak tűnnek fel ezek a jelek, akik olvasnak, látnak, hallanak a sorok között. vagy miért veszem észre annyira másokon ezt az utóbbi időben? van dolgom a témával?:) remélem azért nincs, vagy vmi előzőéletbeli feldolgozatlan "tudást" őrizhetek?:D
vagy ez egy normális dolog hogy egyre inkább észreveszel másokon ilyet (is), amit gyakorlatilag mindenki észrevehetne, csak valahogy becsukják a fülüket bizonyos apró jelekre?

energiázás hatásai
2010. július 04. vasárnap, 15:26 | Buddhanita (útkereső)   Előzmény

befogadóbbá vállsz, (női aspektus). Erősödik a befogadó képességed, nyílik a lelked, amiről már beszéltünk, mi az akadálya, hogy a szexben nem éljük meg az eggyévállást lelki szinten. Miért? Mert nem nyílunk ki. (na ettől ne ijjedj meg, csak a Teljesség része)

Te most barátom az útra léptél, nyiladozol, ezért "jönnek a szemed elé" a homoszexuális emberek (nekik is erősebb a női énjük, már ha féfriakra vetítem ezt le.

De ki hetero, és ki homo?

Én úgy látom, mind homoszexuálisak vagyunk, hiszen mindegy milyen nemű a testünk, lelkünk alapvetőleg androgün (női, ffi aspektussal egyszerre rendelkezik).

Attól függ, fizikális szinten a szexuális identitásod milyen lesz, hogy melyik feled az erősebb, a női, vagy a ffi.

Bár, lehet, valaki nőként élt sok életet, és még csak az emlékei vannak, milyen szép volt ffival együtt lenni, ezért jön a ffi teste ellenére be neki a ffi test, még nem tanulta meg a ffi energiákat kezelni, hatást, erőt kifejteni, kiáradást megtapasztalni. 

Sok minden lehet.. de ne paráz rajta, ;)

jaguar képe
nem parázok, mert bár
2010. július 04. vasárnap, 15:34 | jaguar   Előzmény

nem parázok, mert bár lassan kezdem megszokni, hogy időnként vonzónak találnak a homo emberek, ez nem kölcsönös, mármint szexuális téren. amúgy szimpatikusak.
"Attól függ, fizikális szinten a szexuális identitásod milyen lesz, hogy melyik feled az erősebb, a női, vagy a ffi." - viszont ezzel nem értek egyet, ez nem ezen múlik szerintem.

"Attól függ, fizikális szinten a szexuális identitásod milyen
2010. augusztus 09. hétfő, 7:44 | Pella (útkereső)   Előzmény

"Attól függ, fizikális szinten a szexuális identitásod milyen lesz, hogy melyik feled az erősebb, a női, vagy a ffi."

Szerinted akkor minden meleg férfi inkább nőies? És hasonlóképpen minden leszbikus nő férfias? Szerintem ez azért koránt sincs így.

ha már kiragadtok részt, akkor jól ragadjátok ki: a "lehet" szó
2010. augusztus 09. hétfő, 17:08 | Buddhanita (útkereső)   Előzmény

ha már kiragadtok részt, akkor jól ragadjátok ki: a "lehet" szó nektek mit jelent?

:D

nekem egy nyitott pillanatomban az tört fel erősen az anális
2010. július 04. vasárnap, 15:52 | Szabó Peti (útkereső)   Előzmény

nekem egy nyitott pillanatomban az tört fel erősen az anális dolgokkal kapcsolatosan: "Az nem erre való!"

jaguar képe
nekem az első gondolatom az volt
2010. július 04. vasárnap, 16:12 | jaguar   Előzmény

nekem az első gondolatom az volt amúgy, hogy vajon minden férfimasszőr homokos?:)
amúgy tényleg, aki vonzódást érez az ilyen dolgok iránt, az mitől van? és mitől van az, hogy én ezt még nem próbáltam? holott annyi mindent már.

Bodza
2010. július 04. vasárnap, 15:33 | Buddhanita (útkereső)   Előzmény

Tedd fel magadnak a kérdést: mi történne, ha a félelem megszűnne? Meditációban

Csak tippelek, hogy a személyiséged részévé vált már, írod, létforma. Ezek szerint önelvesztés lenne, már nem is TE lennél, ha nem félnél?

Szeretlek Nagy Bodzám :)

 

www.prananadi.hu
2010. augusztus 31. kedd, 20:07 | Névtelen (útkereső)   Előzmény
önbecsülés
2010. július 01. csütörtök, 10:12 | Kádár Éva Katalin (útkereső)

Igen, tapasztalom hogy ha önbecsülésed van, akkor az alacsony rezgésű emberek, akik nem tudják a jót befogadni, elfogadni megbírálnak. Hogy nagyképű vagy, stb.

Kedves Éva.
2010. július 01. csütörtök, 13:41 | izidor (útkereső)   Előzmény

Lehet, hogy megbírálnak olyankor, viszont az lepereg rólad, ha ideális a rezgésszinted.
Amúgy úgy gondolom, hogy minél ideálisabb az energia szintünk, annál ideálisabbak lesznek a külső viszonyok...minél magabiztosabbak vagyunk, annál kevesebb olyan tükör tárul elénk, ami lekicsinylő...
Legyen szép napod,
izi

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Miközben arra vágyunk, hogy jobbak, többek legyünk...
2010. július 01. csütörtök, 13:50 | Huszti Sándor -...   Előzmény

Igen, ez egy jellemző reakció, de nem csak a többiek felől, hanem sokszor önmagunk felől is. Miközben arra vágyunk, hogy jobbak, többek legyünk és esetleg el is érjük azt, félünk felvállalni vágyainkat, eredményeinket, mert mit szólnak hozzá a tehetetlen szerencsétlenek, hogyan fognak leszólni, kiközösíteni.

Így aztán sokan az ilyen tudatlan tömegeknek megfelelve, nem mernek tovább menni az útjukon, ugyanis úgy nem lehet igazán haladni, ha önmagunkat csak részben vállaljuk. Az is az út része, hogy kinyilvánítjuk azt, hol tartunk belül.

A javaslatom az, hogy válogassuk meg, kinek adunk a véleményére. Egy tudatlan ember véleménye a tudatlanságával egyenértékű, míg egy bölcs emberé, bölcsességet fog sugározni.
Persze ezzel a hozzáállással lehet, hogy elveszítünk pár tudatlant, vagy elérjük, hogy kiközösítenek, de ugyan mekkora veszteség ez? Elengedhető.

Félelem....
2010. július 05. hétfő, 16:47 | erzso23   Előzmény

Kedves Sanyi!

Napok óta olvasom a hírleveleid, nagyon érdekesnek találom, s most még is nagy a dilemám,
nem tudom, hogy a félelmeim feltárására egy személyes talákozás vagy egy táborban való részvét segítene-e jobban.
Neked mi a tapasztalatod, melyik lenne jobb először.
Ezotériával már régóta foglalkozom, nem teljesen újak számomra a dolgok, csak a hogyanok nem akarnak összeállni az életemben, amin nem is igazán csodálkozom egy halak jeggyel és egy vízöntő aszcendenssel.
Tegnap hallgattam egy előadásod, azt iszem nállam komoly probléma a dolgokkal való szembenézés, ezért próbálok egy álomvilágba menekülni, s gyakran hiába kapom meg a helyes választ, azt a gondolataimmal felülírom, így nem is csoda, hogy elakad az információ fogadás.
Kíváncsian várom a válaszod.

Üdvözlettel: Erzsó

Több idő...
2010. július 01. csütörtök, 11:54 | Wiiiilson (útkereső)

Mi jó?
A jó nem csak nézőpont kérdése, egy másik személyiség feltétele?
Én azt szeretném tudni, hogy mi az, ami felé nyitottabbnak kellene lenni.

Pl. jó az nekem, ha jobb anyagi feltételek között élek? Több időm lesz attól az önmegvalósításra?
Pl., ha jobb kocsim van, több időm lesz attól az önmegvalósításra?

Vagy legyek nyitott az önmegvalósítás felé "még jobban" és az nekem "jó"?

bodza képe
Ez nagyon jó kérdés! Egyszerű és mennyire bonyolult! Tényleg:
2010. július 01. csütörtök, 12:00 | bodza   Előzmény

Ez nagyon jó kérdés! Egyszerű és mennyire bonyolult!

Tényleg: mi a jó? Kinek mi a jó?

Én annyit tudok mondani saját életemből: ha csak egy égre nyíló kis nyári konyhám lenne, de mindörökre eltűnnének a szorongásaim, a félelmeim, nekem akkor nagyon jóóó lenne! :)

hermess képe
H: Mi a jó...
2010. július 01. csütörtök, 12:13 | hermess   Előzmény

Nagyon egyszerű és egyetemes a megfogalmazás és minden tudatszintre igaz:

Jó az, ami segíti az életformák és bennük a tudatosság fejlődését, és rossz, ami ezt gátolja, késlelteti, vagy ellehetetleníti. Jó, ami az Élet és fejlődés mellett van, rossz ami ellene.

Ebben benne van az is, ha valakinek az anyagi vágyait és testi örömeit kell kielégítenie, telítenie, mert minél előbb kielégíti, annál hamarabb fordul szellemibb dolgok felé, és válik Isten Akaratának segítőjévé a Földön. Neki ez az irány az előre. Benne van az autó, a ház és a pénz is, ha az nem cél, de a fejlődést, mint eszköz segíti. Sőt, még a pusztítás is benne van, ha valami meghaladottá és ezzel akadállyá válik a fejlődésben.

beatrixalyssa képe
HERMESS Imádom a válaszaid. Én is egyetértek. Jó az, ami
2010. július 01. csütörtök, 13:25 | beatrixalyssa   Előzmény

HERMESS

Imádom a válaszaid.
Én is egyetértek.
Jó az, ami boldoggá tesz és ellenkezője rossz.
De az is igaz, hogy néha fájdalmat okoz az, ami aztán javunkat szolgálja.

dícséretek
2010. július 01. csütörtök, 14:00 | csaesz   Előzmény

én az elismerések befogadásával állok hadilábon főként, úgy érzem. Az itteni írásokban is gondot okoz sokszor...utána meg lelkiismeretfurdalásom van, amiért nem reagálok az elismerő, köszönő szavakra. Na, most legalább ezt is meggyóntam! :-)

Egyrészt félek attól, hogy ha hiszek nekik, akkor elszállok egóilag, és megrekedek a lélekfejlődésben.

Másrészt meg gyerekkoromban pont hogy minden voltam, csak szép, okos meg ügyes nem. Így szokatlan, nem tudok vele mit kezdeni.

Az élet egyéb ajándékait talán egyre nagyobb kedvvel tudom elfogadni, de azért még nem érzem tökéletesnek azt sem! De ez a képességem egyértelműen a bűntudatok oldásával növekszik.

Pl: nagyon vágytam egy olyan párkapcsolatra, ahol teljesen elfogadnak, és nyitott szívvel szeretnek engem. Aztán amikor megkapni véltem, hirtelen megijedtem tőle. A volt férjemmel kapcsolatban kellett oldanom egy nagy, terhelő bűntudat érzést, ami miatt tudatosan hiába vágytam rá oly nagyon, tudat alatt mégis úgy éreztem, hogy nem érdemlem meg. Érdekes felfedezés volt....

 

 

csatlakozok... én is így állok ebben a kérdésben. :) Én még
2010. július 01. csütörtök, 14:08 | Szabó Peti (útkereső)   Előzmény

csatlakozok... én is így állok ebben a kérdésben. :) Én még nem jutottam ebben a dologban semerre, annyi, hogy eljutottam oda, hogy felismertem, hogy ez van. Pl a beírt "novellámmal" kapcsolatosan is eléggé szűken nyilatkoztam, mivel nehezen vagy alig tudtam "befogadni" a dicséreteket vagy egy nő kedvességét(zavarba jöttem és megijedtem és akkor meg tapló voltam)... az van, amit Te is írsz. :)

hermess képe
H: Akkor én most mit mondjak?
2010. július 01. csütörtök, 14:55 | hermess   Előzmény

Köszönöm, Beatrixalyssa! Továbbküldöm fölfelé...

Van egy jó módszerem, kicsit pasis. Tudjátok, a villanyvonatok motorjai, amikor hegynek mennek, vagy csak vontatnak - felveszik az áramot a hálózatból. De amikor hegyről lefelé tart (a dícséret, vagy siker esetében) a villanymotor átmegy generátorba, a mozgásenergiát átalakítja energiává és visszatáplálja a hálózatba.

Valami ilyesmit szoktam csinálni, amikor továbbküldöm fölfelé az elismerést. Az egómnak is marad persze belőle, és jól érzi magát tőle... :DD

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Ne a dicséret elől menekülj, hanem értékeld magad!
2010. július 01. csütörtök, 14:59 | Huszti Sándor -...   Előzmény

De ez ugye még mindig nem befogadás?!

Ha tovább küldöd a dicséret energiáját, azzal csak átléped a problémát. Az égnek nincs szüksége a dicséretre, neked viszont igen, hiszen krónikus önbizalomhiányban szenvedsz.

A külső dicséret arra jelzés, hogy Te is értékeld többre magad!

Viszont ha ezt tovább passzolod, akkor tényleg hiába dicsérnek, az nem hat rád, és nem indít el az önértékelés útján.

De szerintem Te is, csaesz-hez hasonlóan, azért hárítod a jóvá értékelést, mert félsz az elszállástól, büszkeségtől!
Mi lenne, ha nem hárítással védekeznél az elszállás ellen, hanem a saját magadból fakadó stabil önértékeléssel?!

Ha Te értékeled magadat és ezért mindig pontosan tudod, hogy mennyit érsz, akkor akárki dicsér meg, vagy marasztal el, az nem fog Téged megingatni, mert Te még mindig tudod, hogy pontosan mennyit is érsz!
A belülről fakadó önértékelést nem ingatja meg egy külső ítélet.

hermess képe
H: Azért tán csak alakultunk valamelyest...
2010. július 01. csütörtök, 15:17 | hermess   Előzmény

:))

hiányzó láncszem
2010. július 01. csütörtök, 21:09 | csaesz   Előzmény

"Mi lenne, ha nem hárítással védekeznél az elszállás ellen, hanem a saját magadból fakadó stabil önértékeléssel?! "

 

Ez volt a hiányzó láncszem. Érdekes, pedig mindvégig itt volt az orrom előtt. Valamiért nem akartam észrevenni, de ez a mondat hiányzott eddig, hogy feldolgozzam ezt a félelmemet. Most már muszáájjj lesz...