Jézus | Önmegvalósítás.hu

Jézus

Szeretnék Jézusról nyitni egy blogot. Twindragon irása ihletett meg ;). Számomra ugyanis sok dologban ott rejlik a tanitás. Akár a mitológiában (bár ott szem előtt kell tartani, milyen tudatossági szinten álltak az emberek, hiszen alapból az emberek személyiségének megfelelően alakult ki az összes Isten képük), akár a mesékben. Hisz a mesékben is ott a királylány, megvan a tan, hogyan legyen egy kislány majd nő, illetve ott a királyfi, mint idealizált férfikép, vagy a Mátyás király meséiről ne is beszéljek, ahol pórul jár a gaz, hazug. Egyszóval mindig valamilyen értéket adás a cél.Ezeknél is a történeteknél azt tartják szem előtt, kinek szólnak, és akikhez szólnak, milyen tudatossági szinten állnak.

Nem tudom, ti hogyan látjátok őt, én azért most megosztom veletek, hogyan gondolok Jézusra, vagy ezekre a tanitásokra.

Jézus, egy hatalmas tanitó volt szerintem, de csak annyira volt ő is Isten fia, mint Ti, vagy én. Mi lehetet a különbség? Ráébredt önmagára. Én igy látom őt.

Óriási tanitásokat hagyott nekünk, ezek betartásával sokat fejlődhetünk mi is, önmagunkra találhatunk. 

De ugyanezt nagyon sok más tanitóról is elmondhatom, mint például Buddháról. 

Miért került viszont pont az ő tanitása ennyi félreértés tárgyává??

Hiszen inditottak már szent háborúkat is a kereszténység nevében. Számomra ez csak ennyit tesz: félreértelmezés, amit mondjuk Buddha tanaival elég nehéz véghez vinni. 

Lehet, ott a baki, hogy a biblia egyes részei kikerültek, bekerült a cenzúrázás tüzébe.

De most vonatkoztassunk el ezektől, inkább foglalkozzunk magával, Jézus személyével, tanaival. 


Beküldte: | 2010. jún. 27. vasárnap - 00:15

Hozzászólások

2 hozzászólás
Szia, nagyon tetszik ez a blog, ezeken én is sokat gondolkodtam.
2010. június 28. hétfő, 17:37 | KatiPotter

Szia, nagyon tetszik ez a blog, ezeken én is sokat gondolkodtam. Szerintem is az kellene, hogy a tanítás lényegét lássuk meg, és ne tekintsük egyedüli üdvözítőnek egyik vallást sem. Nagyon gáz az, ha egy adott vallás azt hirdeti, hogy csak az ő hívei üdvözülnek. Vagy ha nem is ezt tanítja, mert Jézus se így gondolta, akkor félreértik. Nem is az a lényeg szerintem, hogy valaki Isten fiának hiszi vagy nem Jézust. A vallás azért van, hogy utat mutasson, és valahogy mindig a szeretet a lényeg. Márpedig ha ez a lényeg, akkor az isteni szeretet nem engedi, hogy valakinek a lelke azért legyen háttérbe szorítva, mert xy vallású. Ugyanígy ellenérzést kelt bennem az, amikor valaki úgy gondolja, az ő népe kiválasztott, "Isten választott népe", hiszen akkor is ugyanez a helyzet.
Szerintem amúgy azért volt sok tanító, mert olyan nagy ez a Föld, annyi tanulni vágyó lélek van, hogy egyetlen ember/vallás nem bírt volna ennyivel. :) Habár azért nagyobb tanítónak tartom Jézust is és Buddhát is sokaknál, akik most tanítani próbálnak. Az ő munkásságuk mégiscsak hatalmas közösségeket érintett egyrészt (bár tudom, nem ez a lényeg, de valamiért az ő kezük volt benne a történelem ilyen alakításában). Másrészt ismerek spirituális tanítót, de ő szerintem nem éri el ezt a szintet, amit ők. Valahogy így érzem. Például pénzért tanítótól lehet tanulni, de ők szerintem nem sokkal lehetnel lelkileg fejlettebbek, mint az átlag fényt kereső ember. (Bár itt lehet tévedek, csak a saját tapasztalatom alapján hiszem). De például édesapámnak nemrég volt egy érdekes élménye: egyik metróaluljáróban találkozott egy egyszerűen kinéző nővel, aki ott sorra áldást osztott a munkatársainak "csak úgy", neki is, és magyarázott nekik egyszerűen és hétköznapian az élet értelméről, szeretetről, természet tiszteletéről, és a mai világ gondjairól stb. Apukámnak aztán a kisugárzása is nyugodtabb volt, én is éreztem egy nappal később, pedig nem voltam ott. Először mosolyogtak a nőn apukám munkatársai, nem vették komolyan, aztán valahogy mégis az összes sorba állt az áldásért... Na az ilyen tanítók számomra biztosan hitelesek, ő igazán tiszta és bölcs lélekkel rendelkezhet.

beatrixalyssa képe
szia Anita
2010. június 29. kedd, 18:34 | beatrixalyssa

Én, személy szerint, ha választhatnék, ki legyek következö életemben, JÉZUS lennék.
nekem Ő a tökély a teljesség a szeretet az igazság..............................................................................
MINDENNEK KEZDETE-MINDENNEK VÉGE