Hellinger féle családfelállítás június 27-én | Önmegvalósítás.hu

Hellinger féle családfelállítás június 27-én

2010. jún. 27. 10:00
2010. jún. 27. 18:00
Kezdődik: 2010. jún. 27. vasárnap 10:00
, workshop, Száraz Ildikó
anyai rokonság, nagyon-kicsi.jpg

Úgy érzed, megakadtál?
Akarsz akarni, de nem tudsz?
Sorozatban ugyanazokkal a problémákkal szembesülsz?
Emberi (családi) kapcsolataid sikertelenek?
Nem érted bizonyos események okát?
Úgy érzed, nem a saját életedet éled?

Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre keresi a válasz a családfelállítás módszere, amely többek között alkalmas arra, hogy kiderítse bizonyos megmagyarázhatatlan érzések, viselkedések (pl. félelmek, magány, életbeli elakadások, sorozatos balesetek, stb.) okát.

Rendezze a családtagok közötti rossz kapcsolatot, felderítse a sorozatos kudarcok gyökerét.
Segítse a veszteségek (gyász, válás, stb.) feldolgozását, megtalálja az elrontott emberi kapcsolatok magyarázatát.

A módszer Bert Hellinger nevéhez fűződik. Hellinger teológiát, filozófiát tanult, majd 16 évig a zuluk között élt hittérítőként. Ott figyelte meg, hogy a törzs, a csoport erejét használta gyógyításra. Amikor elkezdett pszichoterapeutaként dolgozni, arra lett figyelmes, hogy a kliensek egy részének a tüneteit nem magyarázták életük eseményei. Viszont szinte mindenkinél talált, korán meghalt,vagy nehéz sorsú őst, akinek volt oka rá, hogy a tünetet produkálja. Ezért felmerült benne, hogy elképzelhető, hogy a testi-lelki problémák hátterében nem csak az ember saját életében lezajlott események játszanak szerepet.

Munkája során arra a következtetésre jutott, hogy a klánunk, vagyis a tágabb értelemben vett családunk tagjaink sorsa meghatározza az életünket Klánunk életeseményei bekerülnek egy közös (tudattalan) energiamezőbe (morfogenetikus mező) és ezek hatással lehetnek a család bármelyik tagjára. A gyakorlatban kiderült, hogy ennek a mezőnek szigorú törvényei vannak, és ha ezek sérülnek, boldogtalanságot, tragédiákat, betegségeket okoznak.

A törvények a következők:

1, Odatartozás törvénye: minden közeli és távoli családtagnak egyenlő joga van ahhoz, hogy a többiek elismerjék odatartozását. Ez a jog akkor sérül, ha valakit elfelejtenek, kitagadnak. A klánhoz nem csak a vér szerinti rokonok tartoznak, hanem mindenki aki élet-halál kérdésében megváltoztatta valamelyik családtag életét (pl. életet mentett, vagy életet oltott ki, elhalt magzatok, a szülők, nagyszülők előző fontos kapcsolatai, stb)

2, A hely törvénye: mindenki csak a saját helyén élheti az életét.
Létezik egy generációs létra, ahol a szülők a nagy, a gyerek a kicsi. Valamint van egy sorrend, ami leszögezi, hogy aki előbb érkezett a rendszerbe, annak elsőbbsége van. Zavar keletkezik a rendszerben ha a gyerek anyáskodik a szülő felett, vagy elfoglalja az előtte született testvér helyét.

3, Adok-kapok egyensúlya.
Egyenrangú - baráti, vagy pár- kapcsolatok akkor működnek jól, ha az adok kapok egyensúlyban van. Folyamatosan biztosítani kell az energiaáramlást, tudni kell adni és elfogadni.
Szülő - gyermek kapcsolatban mindig a szülő ad, és a gyerek elfogad.

A családfelállítások felfedezése az úgynevezett csoport lelkiismeret, amelyik akkor jelentkezik ha az előbbi törvények valamelyike sérül. Ilyenkor a lélek kiegyenlítő mozgásba kezd, vagyis ha valaki nem kapta meg az őt megillető helyet a családban, akkor a következő generációban valaki tudattalanul megismétli a sorsát.

A családfelállítás legtöbbször csoportban történik, de esetenként vannak úgynevezett egyéni állítások is.

A csoportban történő a következőképpen zajlik: összegyűlik 10 -15 ismeretlen ember. Néhányan azért jönnek, mert szeretnék ezzel a módszerrel megoldani a gondjukat, mások, segítőként vannak jelen. Körben ülünk a teremben. Akinek problémája van, néhány mondatban elmondja az állításvezetőnek. Pl. „Képtelen vagyok szót érteni a lányommal, állandóan veszekszünk."

Ekkor a vezető kérdez néhány dolgot a családról. Ilyenkor csak a tények számítanak. Majd megkéri azt aki a problémát hozta, hogy válassza ki a körben ülők közül néhány családtagjának képviselőjét.
Ezek a képviselők felállnak, akinek a gondján dolgozunk, visszaül és mintegy kívülről figyeli a körben történteket. A képviselők kis idő múlva különböző érzésekről, érzetekről számolnak be a vezetőnek, ami nem az övék.

A körben történtektől függően a vezető újabb képviselőket állíthat be, egészen addig, amíg megmutatkozik a rejtett dinamika, az hogy hol borult fel a rend. Ha ez megvan, következik az oldás, különböző mondatok és rituálék által, amikor a kliens képviselője meghajol a nehéz sorsú családtag előtt, visszaadja átvett sorsát, elfogadja helyét, sorsát. Ebben az utolsó részben a kliens maga is beállhat a beállhat a képbe.

A csoportos állításnak egy különleges módja a „fedett állítás", amikor a vezetőn és a kliensen kívül senki sem tudja, kinek a képviseletében áll. Olyankor használjuk ezt a módot, ha kényes problémáról van szó, és a kliens nem szeretné, ha más is tudomást szerezne róla.
Az egyéni állítás abban különbözik a csoportostól, hogy csak a vezető és a problémát hozó van jelen, és a családtagokat tárgyak, papír lapok, emberfigurák helyettesítik.

Ajánlott ára: állítónak 7000.- ft, segítőnek 1000.- ft.

Előadó: Száraz Ildikó


Kezdődik:
2010. jún. 27. vasárnap 10:00

Vége:
2010. jún. 27. vasárnap 18:00
Elérhetőség
Telefon: 
+36202613869

A jelentkezés lezárva.

Beküldte: | 2010. jún. 16. szerda - 11:40

Hozzászólások

56 hozzászólás
Inyó képe
Szia Bodza! Megértelek, hogy most ki vagy borulva, de úgy látszi
2010. június 21. hétfő, 20:43 | Inyó   Előzmény

Szia Bodza!

Megértelek, hogy most ki vagy borulva, de úgy látszik a barátnődben még nem erős a szándék, hogy feladja a betegségeit! Te úgy láttad, hogy ez egy út lehet a barátnődnek, hogy jobban legyen, de ő nem választotta ezt az utat! Gondolom, rengeteg jót mondtál a családállításról, adtál cikkeket a kezébe, hogy higgyen és meg tudd győzni, arról, hogy ez segíthet neki és egyetlen negatív vélemény eltéríti!? Szerinted izidornak olyan átütő volt az írása, hogy ez meggyőzte az elszánt barátnődet?! A sok pozitív vélemény ellen 1 negatív győzött? Pont azért, mert a barátnőd csak arra várt, hogy találjon valamit, amire ráfoghatja, hogy nem változtat az életén és nem veszi igénybe a segítő módszert! ha el is ment volna, akkor sem sokat segített volna neki, mert nincs benne a valódi szándék, hogy kilépjen  a kakijából. Én így gondolokodom erről a történetről.

 

Fogalmad nincs arról, miről beszélsz! Tudod, nem mindenki áll
2010. június 21. hétfő, 21:09 | bodza (útkereső)   Előzmény

Fogalmad nincs arról, miről beszélsz! Tudod, nem mindenki áll olyan szellemi magaslatokon mint Te is Izidor! És igen: kiakadtam: mivel a testvéremről van szó!

Elképzelésed nincs arról, hogy miben élt, min ment keresztül! Ildikónak már írtam erről. Végre ébredezik, neki még nincs rálátása ezekre a dolgokra. Annyi a világ, hogy húzza az igát, aztán kiszúrják a szemét annyival, amennyivel épp csak kihúzzák következő hónapig, ráadásul a víz tetemes károkat okozott a házukban.

Erőmön felül dolgoztam, hogy végre eljuthassanak valahová, mert 10 éve sehol nem voltak. Persze, hogy kételkedők! Nagyon sokan azok.

És ne gúnyolódj a tőled nyomorultabbakon, mert akkor te sem vagy különb!

Gondolkodj a történetről úgy, ahogy akarsz, nekem itt a kedves Izidort úgysem tudja ezek után senki tisztára mosni! Gondolkodott volna, mielőtt írt!

A testvérem igenis, csodaként élte meg, hogy mehet a fővárosba, hogy elmegy egy olyan helyre, ami talán kibillentheti, és jobb minőséget adhat az életének. Mindegy, nem folytatom, aki nem éli azt a fajta nyomort, annak fogalma sem lehet róla!

Kedves bodza. Ha gúnyolódást véltél a szavaimban, akkor ezen is
2010. június 21. hétfő, 21:13 | izidor (útkereső)   Előzmény

Kedves bodza.

Ha gúnyolódást véltél a szavaimban, akkor ezen is gondolkodj el, hogy miért látod ezt.
Ha támadásnak véled a szavaimat és nem látsz benne segítő szándékot, akkor is csak az a dolgod, hogy miért vált ki benned ilyen érzéseket, érzelmeket, gondolatokat ez a pár szó, amit olvastál.
Minden csak ezen múlik.
ha ezt megértetted, akkor elfogadod a baráti kézfogásomat...szeretettel,
izi

Nem Neked címeztem. Ott van a fölső sorban, kinek válaszoltam.
2010. június 21. hétfő, 21:46 | bodza (útkereső)   Előzmény

Nem Neked címeztem. Ott van a fölső sorban, kinek válaszoltam.

Rendben...vettem az üzenetet...Szeretettel ölellek, izi
2010. június 21. hétfő, 21:59 | izidor (útkereső)   Előzmény

Rendben...vettem az üzenetet...Szeretettel ölellek,
izi

Inyó képe
Sajnálom, hogy gúnyolódásnak vetted! Eszembe sem jutott. Csak a
2010. június 21. hétfő, 21:23 | Inyó   Előzmény

Sajnálom, hogy gúnyolódásnak vetted! Eszembe sem jutott. Csak a tapasztalat beszélt belőlem. nem akarok a problémák felsorolásával rád licitálni, de én is voltam nagyon nehéz helyzetekben és a körülöttem lévők is és én sem tudtam sokáig kilépni belőle és a hozzátartozóimon sem tudtam segíteni a legjobb szándékom mellett sem. Mindent megpróbáltam, sőt megpróbáltunk, de nem sikerült segíteni! 

Engem nem bántasz meg, ha azt mondod, hogy fogalmam sincs arról, hogy mit írok, mert tudom, hogy mit írok és szerintem izidort sem, mert ő is tudta mit ír, csak te értelmezed félre és bűnbaknak állítod be, hogy ő a hibás, hogy a tesód nem "mentődött"meg. Nekem ez a véleményem, de lehet nincs igazam.

Hát nincs igazad. Ennyi és itt lezártam veletek. Tükrözgessétek
2010. június 21. hétfő, 21:52 | bodza (útkereső)   Előzmény

Hát nincs igazad. Ennyi és itt lezártam veletek. Tükrözgessétek egymást Izidorral.

Meg kell nézni a honlapját.

Meg úgy elgondolkodni rajta, hogy felregel, aztán a saját szakmáját /is/ ócsárolja, meg azt is, amihez köze nincs.

Utána meg leáll, és számítgatásokat végez, hogy mi mennyibe kerül. Ez gusztustalan. Nála talán olcsóbb???

Teszek rá egy fogadást, hogy néhány nap után már az ő "egy és tökéletes" megoldását fogja itt hirdetni!

Kedves "izi"! Akkor nézzük, szeretném érteni a szavaidat: "Enne
2010. június 21. hétfő, 20:02 | szildiko1   Előzmény

Kedves "izi"!

Akkor nézzük, szeretném érteni a szavaidat:

"Ennek a módszernek nincs akkora hatása, mint, ahogy állítják." Kik állítják, és milyen hatást állítanak azok a valakik ami nincs?

"Ez is csak egy hagyma hámozás...." - Ezzel a hasonlattal az a gondom, hogyha elképzelem a hagyma héjait ahogy leszedem, a végén nem marad semmi. Na, most ez jó vagy rossz?

"....maga a Hellinger módszer és a kineziológia....minősíti magát ...." - Mire?

"nagyon sok olyan ember, aki nem óhajtja kezébe venni az irányítását..." - Ez azt jelenti, hogy aki boltba kenyérért, autószerelőhöz kocsit javítani, orvoshoz vagy családállításra megy, az nem vette kezébe az életét?

...divat kategóriába tartozik... - Megfigyelted már, hogy minden újdonság egy darabig divat? Mint pl. a miniszoknya, a tévé, vagy bármi, ami más ami új. Először divat volt, ma már megszokott jelenség.

....nem szabad leragadni benne sokáig. - Ki említett itt valamit arról, hogy beleragadt volna bármibe?

"Számomra hajdanán egy nagy lehetőségként jelent meg a Hellinger dolog és a kineziológia." én kiegészítem a mondatodat: de nem azt kaptam, amit vártam. - Ha az elvárásokat megvizsgáljuk és a dolgokat a helyükre tesszük, akkor vajon mi lesz más?

Kedves szildikó. A hagyma hámozással semmi baj nincs, csak azzal
2010. június 21. hétfő, 21:24 | izidor (útkereső)   Előzmény

Kedves szildikó.

A hagyma hámozással semmi baj nincs, csak azzal, amikor millió réteg van és ezen kevéske (ha meg nagyon sok, akkor ez a módszer egy pénznyelő:-)...valljuk csak be magunknak, amit én is bevallottam, őszintén...nem csak a megélhetésemre gondolva, hanem egyéb dolgokat is figyelembe véve.)rétegek lehántolása nem hozza meg azt az eredményt, ami más módszernél(nem olyan népszerű, vagy egyáltalán nem köztudott, mert nem reklámozzák)sokkal hamarabb megvalósul.
Az, hogy egy módszer divat lett, pontosan egy reklám hadjáratnak köszönhető, amit önmagukat ezoterikusnak vallók tesznek, a gyors üzleti haszon fellendülés végett.
Egy igazi módszert soha nem reklámoznak, csak azon emberek, akik az üzletet még kapcsolatba tudják hozni hasonló dolgokkal.
Az isteni elrendezésben minden a helyén van.
Mondjuk az is a helyén van, hogy reklámokkal csábítják az embereket, mert nem bíznak magukban azok, akik úgymond helyre billentik a másik embert, pontosabban a klienseket.
Minden olyan magyarázat, ami az üzlet és a reklám mellett szól csak abban minősíti magát, hogy nincs bennünk bizalom az isteni elrendezésben. De ezt mondhatom én annak, aki nem akarja saját magába helyezni a bizalmát és az isteni elrendezésbe...mert fél attól, hogy , ha nincs reklám, akkor beüt a baj.
Mint mondtam én is kifizettem a révészt, nem kevés pénzt, sőt sokat, hogy kineziológus lehessek, vagy akár mi más, ami úgymond lettem, egy papírdarabtól...de ez a vám nem jogosít fel arra, mint sokan állítják, hogy nagyon sok pénzt fizettem ki a tanulmányaimra és ezért meg kell, hogy térüljön a dolog...hol van a természetgyógyászok esküje...ilyenkor ez eltűnik?...igen...ilyenkor nem létezik...csak jól hangzik, ha valaki elolvashatja a falunkon bekeretezve.
Számomra mindez egy nagy hazugság, főleg akkor, ha hiteltelen Mesterek tanítanak, vagyis avatnak bele olyan dolgokba, amit jobb esetben is életeken át lehet tapasztalati szintre hozni. Morális változások nélküli terapeuták, reklám kampányainak bűvkörében instant megváltást ígérnek, úgy, hogy a karosszékünkben ülünk. ez van most.
Ezek a módszerek, amik divatosak ilyen felületesen módszerek...van némi hatékonysága, de közel sem olyan, mint, ami az ígéretek rovatban áll.
nagyon sokan járnak évek óta oldásokra úgy(nem hozzám), hogy még mindig egy csepp önbizalmuk nincs. De itt most nem csak ezen módszerekről beszélek...
Nem kívánkozom többet ezekről írni. ha benned is van annyi együttérzés és elfogadás, amit már egy terapeutának meg kell, hogy legyen, akkor tovább lépsz és teszed a dolgod.
Ha nincs, akkor még tegyél föl kérdéseket...
szeretettel,
izi
ui...szorozzunk...nem sokat kérsz ugyan(relatív) egy alkalomért vidékhez képest, de lehet, hogy vidéki vagy éppen ezért, ha nem akkor bocs...tegyük fel átlagosan 10 alkalommal elmennek kineziológushoz a nagy átlagban és nem átütő a siker, sőt inkább az alatti akkor is 70 ezer forintról beszélünk.
...stb.
Én úgy vélem, hogy ez egy nagy hazugság.

Domoszlai Katalin képe
Ennek ellenére azt mondom, hogy a Hellinger terápiát hagyma haja
2010. június 22. kedd, 18:30 | Domoszlai Katalin   Előzmény

Ennek ellenére azt mondom, hogy a Hellinger terápiát hagyma hajazgatáshoz hasonlítani az egy baromság. Lehet, hogy szakmailag hozzá nem értő önjelölt terapeuta így csinálja. Drága módszernek tartani tévedés. Mert a próba annyi, mint elmenni segítőnek, ez Ildikónál 1000 Ft. Bármilyen más módszer kipróbálásáért a 5000-8000 Ft-os óradíjat kell megfizetni. Ezt azért ajánlják, a segítést, mert aki elmegy segítőnek fogja tudni és érezni, szüksége van-e rá, vagy nem. Én is segítőként vettem részt, mert még kevéssé tudatos, erősen misztikus korszakomban rendesen lehúztak és most már kissé gyanakvó vagyok. Tény, ha valaki nem hisz abban, hogy a saját módszere a legjobb, akkor megtanulja és műveli azét, akiét a legjobbnak tartja, nem? Pár könyvet olvastam Hellingertől, nem értek vele 100%-ban egyet, mégpedig azért, mert magasabb tudatossági szinten léteznek más megoldások is. De van egy sor probléma, amire az övé a legjobb. Na, most már tényleg fejezzük itt be.

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Én például úgy érzem, hogy a Hellinger terápia nagyon jó a
2010. június 22. kedd, 18:48 | Huszti Sándor -...   Előzmény

Én például úgy érzem, hogy a Hellinger terápia nagyon jó a családi felmenőktől átvett dolgaink lerakásához, még olyanoknak is, akik egyébként az ilyen terheiket meditációban is szokták oldani. Meditációs tisztítások után is maradhatnak olyan blokkok, amelyek nem buknak ki, vagy nem tisztulnak meg teljesen, a térdinamika (remélem jól fogalmazom) viszont előrántja még ezeket is!

Viszont ilyen típusú problémákból hál' Istennek nem hurcolunk olyan rengeteget, úgyhogy talán 3-8 állítási napon elég részt venni ahhoz, hogy ezekkel szembesülhessen az (egyéb oldásokat is alkalmazó) önmegvalósító.

Semelyik módszernek nincs akkora hatása amilyennek "csak"
2010. június 25. péntek, 9:25 | Névtelen (útkereső)   Előzmény

Semelyik módszernek nincs akkora hatása amilyennek "csak" állítják:) Nem teadélutánok csacsogásainak témái. Hisz minden módszert, terápiát egyének alkalmaznak, ill. vesznek igénybe, vagyis élnek át. Közös munka. Vannak különböző tendenciák és a legteljesebb mértékben szubjektív. No és nem elhanyagolható a hatás szempontjából, hogy azonos terapeutától, "terápiából" a kliens mit tud hasznosítani, a maga javára fordítani. Nincs csodaszer, és egyéni az is, ki mire nyílik meg, mire képes reagálni, ráhangolódni, melyik módszert választja a már sok közül.
Jobb talán kerülni a rangsort, hisz egy a lényeg és a cél, harmonikus belső állapot megteremtése és fenntartása.
A Hellinger módszer előnyének tudható be, hogy kevés teret enged a sztorizásnak, belemagyarázásnak, semmire se "beszéli rá" a klienst, semmiképp sem ad receptet, hiszen az úgyis a terapeuta megoldása lenne, nem a kliensé, de az újra meglelt erőforrásokkal lehet kezdeni valamit az életben....
Nem csoda, nem mankó, nem magyarázat, viszont lezárja a "másokra mutogatást" Felszabadító, erőt, emberi tartást adó érzés:)
Néha azonnal, néha kis idő elteltével valahogy "rend" keletkezik. A legjobb, leghatásosabb állítás akár egyetlen alkalommal feltárja az elakadás gyökerét, felesleges járni rendszeresen, bár vannak többrétegű, összetett problémák, ami egyetlen varázsütésre azért mégsem. Ám ha gyakran egyetlen állítás is képes elindítani egy jobb irányt, akkor nézőpont kérdése mi drága, mi nem. A sok kicsi is sokra megy, ha csak hosszan tartó a "kapirgálás" (bocsánat), akkor a sokszor kevesebb a végén szép summává kerekedik. De adódhat, hogy csak apró lépésekkel (más módszerrel) lehet haladni, semmivel sem rosszabb, hisz különbözőek vagyunk:)
Szerintem egy igazán felkészült családállító nem "akar" "megoldáshoz" jutni, tiszteli a kliens sorsát, és képes minden helyzetben, minden klienssel semleges maradni. Nem szabályokból indul ki, hanem érzékeli ami van, a dinamikát, és azt hagyja követni, amíg a kliens is képes együtt haladni ezzel a mozgással. Akkor hat, és nem lesz mesterséges a "beavatkozás". Nyitottság, tisztelet és alázat kell hozzá:)
Szép, erőt adó tapasztalásokat mindenkinek:)

Szőke Ágnes
rendszerállító

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Hadd szálljak be békéltetőnek! Kedves bodza!
2010. június 21. hétfő, 22:04 | Huszti Sándor -...

Hadd szálljak be békéltetőnek, mielőtt szétszednétek egymást, volt itt a napokban épp elég feszültség, puszta félreértésekből adódóan!

/ Remélem a végén nem engem marcangoltok majd mind! : ))

Kedves bodza!

Érthető a kiborulásod, hiszen miután a barátnődnek szerettél volna segíteni a családállítással, Ő sírva és kétségbeesetten hívott Téged, és meghiúsulni látszott a terved. De ezért nem izi a felelős, nem Őt kell hibáztatni érte. Mindenki önmagáért felelős, ahogyan erről tegnap is írtam, kérlek bodza olvasd át és beszélgessünk még róla, ha szükséges!

Hiába próbálunk segíteni valakit, ha Ő még nincsen rá ténylegesen készen. Ilyenkor vagy meghiúsul a segítő terv, vagy nem fog működni úgy, ahogyan azt elterveztük.
Ismered azt a mondást, hogy:

Ha készen áll a tanítvány, akkor megjön a Mester!

Ez nem csak a Mester személyére igaz, hanem azt helyettesítheti egy tanulási folyamat, egy jel, egy felismerés is. Vagyis ha készen állunk a változásra, akkor nem baj, ha nem érünk oda az általunk (általad) kiválasztott Mesterhez, tanítóhoz, módszerhez, terápiára, a megismerés meg fog minket találni, bármi áron is!

Viszont bármilyen szuper módszerrel, Mesterrel is van randevúnk, az teljességgel hatástalan lesz, ha nem vagyunk még érettek a belső változásra.

Na most, ha a barátnőd az első negatív jelre így kétségbe esett, akkor nyilván nem volt elég hite ahhoz, hogy Ő most megoldhatja és meg is oldja a problémáját, bármit is ír ide egy jött-ment izi nevű fazon. Ez érthető is, hiszen amikor maga alatt van az ember, akkor a hite a legkevesebb és minden kis szellő másfelé fogja sodorni, amiből előbb-utóbb csak kapkodás lesz.
De nem a szellő a hibás, hiszen végül is a barátnőd jutott abba az állapotba, ahol most van és egyedül csak rajta múlik, hogy képes-e kimászni belőle!

Mindezzel együtt azért lehet és érdemes is segíteni Őt, hogy megtalálja az útját, de ha az nem úgy jön össze, akkor észre kell vegyük benne a jelet!
Én például, amikor személyes tanácsadással foglalkoztam, akkor megfigyeltem, hogy azok az ügyfelek, akiken láttam, hogy nem akarnak még igazán szembesülni, amikor a lényeges részhez értünk, akkor rendszerint bevonzottak egy váratlan telefonhívást, ami kizökkentette őket, vagy gyorsan el kellett menniük. Tudatalatt úgy intézték, hogy ne kelljen meghallaniuk az igazságot és még akkor is megszólaltak azok a mobiltelefonok, ha a szemem előtt kapcsolták ki őket! : o

Ezzel nem azt akarom mondani, hogy a barátnőd nem áll készen a változásra, csak a dolgok működését próbálom érzékeltetni, hátha ezeket megértve Te is könnyebben ráérzel az útra.

Mert például olyan is lehetséges, hogy Te kitaláltad neki a családállítást, ami most látszólag izi véleménye miatt kudarcba fullad, de az így felszabaduló idejében és feszültségben a barátnőd bevonz egy olyan helyzetet, amelyik segít neki túllendülni valamin, amin a családállításon nem ment volna.

Hogy a tanítás mikor, milyen formában és ki által ér minket utol, azt sokszor nem tudjuk kiszámítani, viszont ha tényleg nyitottak vagyunk minden változásra, akkor bárhonnan beköszönhet, persze ha belül már beérett!
Én sok ilyet láttam már, hiszen az emberek nagy-nagy elvárásokkal jönnek el az önismereti programokra, de ha például a félelmeiket, megrögzöttségeiket nem tudják letenni, akkor az Isten sem mozdítja ki őket!

Én úgy tekintem, hogy a programjaimon a helyzetet, körülményeket megteremtem (fedett helység, fűtés, kaja, csend, tanítás), de a lényeg, az igazi döntés az mindig a résztvevőkben belül dől el.

Családállítás

Ahogy olvastam izi szavait, nekem nem az jött le, hogy el akarja venni bárki kedvét a családállítástól, hanem azt mondta, hogy ne magasztaljuk többnek ezt a módszert, mint amennyit ér.
Ezzel annyiban egyet értek, hogy valóban egyik módszer sem mindenható, mindegyik csak egy bizonyos tudatterületet lesz képes megtisztítani.

Én például a saját önismereti módszerem miatt vagyok elfogult, de még így is látom, hogy ennek van egy belépő szintje, ami alatt az emberek képtelenek ráállni arra az őszinteségre, amelyet ez az út megkíván.
Ezért ha valakin látom, hogy erre képtelen, akkor azt inkább elküldöm pl. kineziológiára, művészetterápiára, önismereti csoportfoglalkozásra, olyan terápiára, amelyet kevesebb önismerettel is el lehet kezdeni és abban szépen lehet érni, fejlődni.

Na most, amennyire a családállítást ismerem, elképzelhetőnek tartom, hogy képes olyan problémákat kioldani, amelyek a családunkkal kapcsolatosak, a felmenőinktől jönnek, "öröklődnek", de nem képes más életterületekről származó problémákat megfelelő mélységben oldani, így azokra más módszert kell keresni!

A családállítás manapság tényleg divatos módszer, majd egyszer ez is lecseng, és lehet, hogy a barátnődnek sem ez fog segíteni, ha például nem a családjától örökölt problémáknál van belül elakadva. 

A rengeteg önmegismerő és oldó módszer között azonban tényleg van egy, amelyik mindegyik lényegét tartalmazza, de önmagában is használható. Ez nem más, mint a végletesen tiszta szándék arra, hogy megtisztuljunk.
Az ember sokáig azt hiszi, hogy ennek birtokában van és alkalmazza ezt, de amikor valóban eléri, akkor ébred rá, hogy addig csupán csak erőlködött és kettős játékot űzött: akarta is, meg nem is a változást!

Ehhez a végletesen őszinte állapothoz totális önfeladás kell, amit valljuk be, nagyon kevesen vagyunk képesek elérni.
Én például józanul képtelen vagyok rá, mindig kell valami nagyon kiborító dolog, hogy feladjam az önfejű erőlködésem, és végleg átadjam magam a belülről jövő változásnak.

Vagyis egy mély belső változáshoz először kell a belső döntés, hogy: legyen!
Ez be fogja indítani a külső megvalósulást is és megtalálja a megfelelő utat.

Tehát nem kell félteni a barátnődet. Ha készen áll a változásra, akkor megtalálja az útját, ha meg nem, akkor hiába is rohan a családállításra, vagy bárhova!
Ha ezek alapján azt látod, hogy még rohangál, kapkod, akkor inkább jobb csendben lenni, kivárni a belső érést és ezt esetleg meg lehet vele is beszélni, hogy ne külső eszközök után kapkodjon, hanem magában rendezze a sorait.

Egy lelki beszélgetés sokszor képes feltárni, hogy milyen belső bizonytalanságai, döntésképtelenségei vannak, mert még nem tudja mit tegyen, vagy nem tudja legyőzni a félelmeit, amelyek akadályozzák. Ha ezek megfogalmazódnak benne, akkor jó nyomon van, de ha minden bajt elmulasztó pirulákat lát az önismereti módszerekben, akkor bizony még nehéz lesz neki.

Szerintem valami ilyesmit próbált elmondani neked izi a maga módján, csak hát rossz lelkiállapotban olvastad és mást értettél ki belőle.

Biztonságképpen, most jöjjön a mentegetőzés: Ha bármiben tévednék, kérlek nézzétek el nekem, hiszen nem ismerlek Titeket! Megbántani, lealacsonyítani, vagy kioktatni senkit sem szeretnék, azt szeretném, hogy mindenki megtalálja az igazságot, ami mindig EGY!

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Segítünk!
2010. június 21. hétfő, 22:33 | Huszti Sándor -...   Előzmény

Még annyit Bodza, hogy ha gondolod, nagyon szívesen segítek megszervezni a testvérednek egy találkozót egy önismereti terapeutával, aki elbeszélgetne Vele, tanácsot adna és segítene a megvalósításban is, amennyire tőle telik!

Mindezt természetesen ingyen, segítő szándékkal. Ha elfogadjátok, akkor írd meg emailben, hogy meddig lesztek Budapesten és adj egy telefonszámot is, amin felhívhatunk!

Köszönöm!

Köszönöm, Sanyi!
2010. június 21. hétfő, 22:53 | bodza (útkereső)   Előzmény

Talán egy pár napos "nyaralásra" még rá tudom venni őket, ha megjavul az idő. 10 éve házasok és még nem voltak sehol. Biztosan el fog menni, mert hiába gúnyolódtak itt rajta, tényleg változni akar. Megcsináltuk együtt az Ildikó által ajánlott módszerrel a családfát, még képeket is ragasztott rá. Voltunk a temetőben, sokat beszélgettünk. Nagyon várta ezt az alkalmat, úgy készült, mit egy kisiskolás az első táborába. Már-már ráállt, hogy mégiscsak elmegy - fél óráig beszélgettem vele telefonon - aztán sikeresen elolvasták Izidor utolsó hozzászólását, amiben a 70.000 Ft-ot emlegeti...Na akkor végleg letett róla. Egy havi keresete nincs annyi. Hozzáteszem: nem én beszéltem RÁ, én csak beszéltem neki RÓLA! Ő olvasgatott, és tetszett neki a dolog. No mindegy, majd kezdjük másképp...:(

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Természetesen egy családállítás nem 70.000 ft.
2010. június 22. kedd, 0:04 | Huszti Sándor -...   Előzmény

Természetesen egy családállítás nem 70.000 ft, azt izi egy 10 alkalmas kineziológiai terápia sorozatra írta. Egy állítás kijön 10-15 eft-ból és indításnak 1-2 alkalom is bőven elég lesz!

Sőt ha megkéritek Ildikót, még kedvezményt is biztosan fog Nektek adni, pláne ha beszerveztek pár pasit is ingyen az állításra, mert abból mindig kevés van! ; ))

Várom a leveleteket, jó éjt!

Domoszlai Katalin képe
Mennyit ér a Hellinger?
2010. június 22. kedd, 6:53 | Domoszlai Katalin   Előzmény

Nekem a Hellinger 13000 Ft-ba került, először mint segítő, fizettem 3000 Ft-ot, majd állítottak 10000 Ft-ért.
Önismeretet tanuló, használó embereknek tudni kell, hogy az anyagi helyzet is azon múlik, hogy itt, belül rend van-e. Nálam az állítás a hatalmas mértékű, rendszeresen visszatérő anyagi veszteségek okának a megtalálása, helyretevése volt. Mivel ez generációk óta ismétlődik a családomban, és a blokk annyira erős volt, hogy meditációval feltörni nem tudtam, szerencsére megérett a döntés bennem, irány a Hellinger. Több elképzelésem volt az okokra, mind téves volt...Nos a 13000 Ft-al szemben több milliós veszteségek álltak... Feltárták az okot, kaptam feldolgozni valót bőven...
A Hellinger nagyon komoly problémára javasolt és az a legfontosabb a módszerben, hogy a legmélyebb okot tárja fel, teszi rendbe a családi mezőben. Az erre épült viselkedési minták lebontogatása aztán ad munkát bőven, de ezt már egyedül, a megfelelő meditációkkal szépen kidolgozható. Nagyon fontos tudni, terápiában nincs csodaszer, aki az életén változtatni szeretne, meg kell érjen erre. Mert ez egy lelki tett, egy komoly elhatározás, hogy nem vagyok azonos a beteg, problémás részemmel, én vagyok a tudatosságra törekvő, aki meghozza azt a döntést, megtalálom a módszert, amivel ez rendbe hozható. Két dolog nélkül szerintem gyógyulás nincs, az egyik a hit magában a folyamatban, a másik a lelki erő...
A lelki erő hiányában sokat tudnak segíteni a barátok, a család, hitet viszont adni senkinek nem lehet!
Ha ezek megvannak, még az sem probléma, ha valaki nem a megfelelő gyógyítóhoz, vagy módszerhez fordul. Mert csak annyi, ez nem működik, megpróbálok valami mást... És addig megyek, amíg nem sikerül!!!

Ha valakinek problémát okoz 7000 Ft-ot kifizetni, amit példának okáért az Ildikó kér egy állításért, az kérjen kölcsön attól, akinek van bőven és állíttasson arra, mi az oka a nincstelenségének. Hamarosan lesz pénze elegendő és lazán visszaadja a kölcsönkért összeget!!!

Kedves Sanyi...pontosan így van, ahogy mondod...így látom én
2010. június 21. hétfő, 23:28 | izidor (útkereső)   Előzmény

Kedves Sanyi...pontosan így van, ahogy mondod...így látom én is.
Szeretettel,
izi

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Mindjárt írok egy üzenetet izinek is, kb. fél óra...
2010. június 21. hétfő, 22:05 | Huszti Sándor -...

Végül is ide küldtem be, köszönöm a türelmedet!

Michaelita képe
lovagiasság
2010. június 22. kedd, 9:53 | Michaelita

Kedves Izidor!

A lovagiasság szabályai szerint nem támadunk valakit akit sem személyesen nem ismerünk, legfőképp pedig a munkásságáról nem tudunk semmit... lehet, hogy maradi vagyok, de én így gondolom (jelen állapotomban:) (De erről már Hermess is írt Neked korábban)

Másrészt meg végigkövetve a dolgokat - én úgy látom, hogy - sok Benned az előítélet, a keserűség, ezért arra kérlek: nézz őszintén MAGadba és szabadulj meg tőle! (s légy hálás a sorsnak, hogy ennyi tükröd lehet!)

Védve a mundér becsületét, azt szeretném még leírni, hogy jómagam is jártam kineziológusnál (egy férfinál és egy nőnél), s azt tapasztaltam, ami máshol is igaz: a kineziológus szellemisége és lelki hozzáállása és az én szellemi és lelki hozzáállásom határozza meg a dolgokat.
Nagyszerű embereket ismertem meg rajtuk keresztül, akik segítettek megszabadulni a negatív énképemtől, hitet és reményt adtak, segítettek átalakítani a téves hitrendszeremet és nem váltam semmilyen formában függővé tőlük (évek óta nem is láttam őket, habár hetente egy helyre járunk előadásra, akár össze is futhatnánk).
S azt is el kell, hogy mondjam róluk, hogy mindketten foglalkoznak mással is, pl. egyikőjük nagyszerű angol tanár, spirituális alapokon (blokkok oldásával) tanít nyelvet, nagyon jól.)

Ki mennyiért gyógyít?? Van értelme ennek a kérdésnek szerinted? Lehet, hogy valaki többért gyógyít, (mert több a kiadása is talán) de megéri, megfizethető... ennyit számítana ez? Mit mond ez Neked, ha ez Téged zavar?

Ha félreértettünk volna és nem támadni akartál, hanem részedről ezek az írások segélykiáltások akartak lenni felénk, akkor légy szíves úgy fogalmazz, hogy azt értsük meg miben segíthetünk Neked!

Kedves Michaelita. Ha megfigyelted volna nem a személyről
2010. június 22. kedd, 10:48 | izidor (útkereső)   Előzmény

Kedves Michaelita.
Ha megfigyelted volna nem a személyről írtam...de talán neked ez csengett le.
Olvass a soraim között és a mögöttes szellemben, ahogy a mihályi gondolkodás is az emberiség legnagyobb feladata, annak elsajátítása jelenleg. Ugye tisztában vagy ennek lényegével és mondanivalójával?...bízom benn, mivel olyan névvel áldottad meg magad, ami kötelez valamire.
Áldjon az ég. Szeretettel,
izi

ui...a lovagiasság szabályai hogy jönnek ide?:-)...lovagiasan magamban tartom azt, ami vagyok , véka alá rejtem a mondandómat, hogy mások nehogy megsértődjenek és ők éljék a megszokott kis VÁLTOZATLAN életüket...
Milyen lovagokról beszélsz?...

Michaelita képe
igen, igen!
2010. június 22. kedd, 11:29 | Michaelita   Előzmény

Igen figyeltem, megfigyeltem! ... és igen teljesen tudatos a névválasztásom és igyekszem tanulni (s lehetőség szerint élni is) a mihályi gondolkodást, mégpedig a számomra leghitelesebb, legtisztább személy(ek)től. Rendreutasítónak, rámpirítósnak tűnik a bejegyzésed, de jószándékot szeretnék feltételezni (és tudatosan úgy döntöttem, azt választottam, hogy fogok is!) szavaid mögött.

Lovagiasság?... hívhatnám sportszerűségnek is, tul.képp!
A lovagiasság meg úgy jön ide, hogy akinek a blogjában most is írogatunk az egy szeretett, megbecsült személy, akire szükségünk van (és lehet bármikor), akinek köszönjük a korábbi jótanácsait, megjegyzéseit, segítő hozzáállását. Ezért úgy gondolnám, hogy nem szerencsés és nem lovagias dolog támadást intézni a módszer ellen, amit használ, mert lehetséges, hogy a legtisztább módon teszi azt és tanulnivalónk lenne inkább tőle.
Nem azt kívánom, hogy a mondanivalódat csomagold, hanem azt, hogy előtte őszintén nézz magadba, hogy ezt mi mondatja Veled és miért.
S ha még ismernél is bennünet, akkor rájöhetnél, hogy többen is egyáltalán nem ódzkodunk a változásoktól, tehát ezt sem vesszük magunkra. Azt, hogy Te miért gondolod ezt rólunk, arra meg Neked tanácsos rájönnöd.

Mindennek ellenére örülök, hogy megismertelek, mert jó tükröm vagy és pontosan megmutatod, hol kell magamon még csiszolni. Köszönöm!

Kedves Michaelita. Örülök, hogy nem támadást véltél a
2010. június 22. kedd, 11:35 | izidor (útkereső)   Előzmény

Kedves Michaelita.
Örülök, hogy nem támadást véltél a támadásomban.
Örülök, hogy kilépsz velem ebből a körből és odabújsz hozzám...ölellek.
izi

Tökéletesen egyetértek Michaelitával, nekem is az az érzésem,
2010. június 22. kedd, 11:07 | szildiko1   Előzmény

Tökéletesen egyetértek Michaelitával, nekem is az az érzésem, hogy másról van itt szó, nem a kineziológiával, vagy a családállítással, meg azzal, hogy ki miért és mennyit kér,

Ugyanis ha én rendben vagyok, akkor egyáltalán nem foglalkoztat, hogy melyik módszer mennyire hatásos, vagy nem, ki mikor miért és mennyit kér, és kitől.
Hanem egyszerűen teszem a dolgom.

És kedves "izi", miután én is jó tanítvány vagyok, és azt vettem ki a szavaidból hogy zavarnak a kérdéseim,....jaj, erre mit is javasolnál?..... Ja igen, hogy nézz magadba.

Üdvözlettel, Ildikó

Magamba néztem Ildikó és megláttalak Téged:-) Ölellek, mivel
2010. június 22. kedd, 11:21 | izidor (útkereső)   Előzmény

Magamba néztem Ildikó és megláttalak Téged:-)
Ölellek, mivel egyek vagyunk...nem?:-)
izi

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Vitatkozzatok, ne támadjatok!
2010. június 22. kedd, 12:19 | Huszti Sándor -...

Úgy vélem, hogy Izidor kineziológusokról, családállítókról, anyagi dolgokról alkotott véleménye nem általánosítható mindenkire, és minden esetre, de ha még egyszer elolvassátok, akkor látjátok, hogy igyekezett Ő is így fogalmazni, habár nem tette ezt meg minden egyes mondatában:

"Persze itt is vannak kivételek."
"...és itt megint tiszteletem a kivételnek"

De vajon kell-e minden mondatunkhoz hozzáfűzni, hogy ez az én véleményem, bocs ha tévedek?!
kétségtelen, hogy úgy lenne tiszta, de akkor a sok mentegetőzés között elveszne a lényeg.

Fogadjuk el, hogy Izinek ez volt a tapasztalata, Ő ilyennek ismerete meg a kineziológusokat, a családállítás módszerét, és ezek anyagi rendszerét! Ő is ember, tévedhet vagy akár igaza is lehet ezekben a dolgokban.
Ha valamivel nem értünk egyet, akkor a véleményével vitatkozzunk, írjuk meg a saját ellen példáinkat, ne pedig a személyét támadjuk, vagy a szándékát kérdőjelezzük meg!