Hellinger féle családfelállítás június 27-én | Önmegvalósítás.hu

Hellinger féle családfelállítás június 27-én

2010. jún. 27. 10:00
2010. jún. 27. 18:00
Kezdődik: 2010. jún. 27. vasárnap 10:00
, workshop, Száraz Ildikó
anyai rokonság, nagyon-kicsi.jpg

Úgy érzed, megakadtál?
Akarsz akarni, de nem tudsz?
Sorozatban ugyanazokkal a problémákkal szembesülsz?
Emberi (családi) kapcsolataid sikertelenek?
Nem érted bizonyos események okát?
Úgy érzed, nem a saját életedet éled?

Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre keresi a válasz a családfelállítás módszere, amely többek között alkalmas arra, hogy kiderítse bizonyos megmagyarázhatatlan érzések, viselkedések (pl. félelmek, magány, életbeli elakadások, sorozatos balesetek, stb.) okát.

Rendezze a családtagok közötti rossz kapcsolatot, felderítse a sorozatos kudarcok gyökerét.
Segítse a veszteségek (gyász, válás, stb.) feldolgozását, megtalálja az elrontott emberi kapcsolatok magyarázatát.

A módszer Bert Hellinger nevéhez fűződik. Hellinger teológiát, filozófiát tanult, majd 16 évig a zuluk között élt hittérítőként. Ott figyelte meg, hogy a törzs, a csoport erejét használta gyógyításra. Amikor elkezdett pszichoterapeutaként dolgozni, arra lett figyelmes, hogy a kliensek egy részének a tüneteit nem magyarázták életük eseményei. Viszont szinte mindenkinél talált, korán meghalt,vagy nehéz sorsú őst, akinek volt oka rá, hogy a tünetet produkálja. Ezért felmerült benne, hogy elképzelhető, hogy a testi-lelki problémák hátterében nem csak az ember saját életében lezajlott események játszanak szerepet.

Munkája során arra a következtetésre jutott, hogy a klánunk, vagyis a tágabb értelemben vett családunk tagjaink sorsa meghatározza az életünket Klánunk életeseményei bekerülnek egy közös (tudattalan) energiamezőbe (morfogenetikus mező) és ezek hatással lehetnek a család bármelyik tagjára. A gyakorlatban kiderült, hogy ennek a mezőnek szigorú törvényei vannak, és ha ezek sérülnek, boldogtalanságot, tragédiákat, betegségeket okoznak.

A törvények a következők:

1, Odatartozás törvénye: minden közeli és távoli családtagnak egyenlő joga van ahhoz, hogy a többiek elismerjék odatartozását. Ez a jog akkor sérül, ha valakit elfelejtenek, kitagadnak. A klánhoz nem csak a vér szerinti rokonok tartoznak, hanem mindenki aki élet-halál kérdésében megváltoztatta valamelyik családtag életét (pl. életet mentett, vagy életet oltott ki, elhalt magzatok, a szülők, nagyszülők előző fontos kapcsolatai, stb)

2, A hely törvénye: mindenki csak a saját helyén élheti az életét.
Létezik egy generációs létra, ahol a szülők a nagy, a gyerek a kicsi. Valamint van egy sorrend, ami leszögezi, hogy aki előbb érkezett a rendszerbe, annak elsőbbsége van. Zavar keletkezik a rendszerben ha a gyerek anyáskodik a szülő felett, vagy elfoglalja az előtte született testvér helyét.

3, Adok-kapok egyensúlya.
Egyenrangú - baráti, vagy pár- kapcsolatok akkor működnek jól, ha az adok kapok egyensúlyban van. Folyamatosan biztosítani kell az energiaáramlást, tudni kell adni és elfogadni.
Szülő - gyermek kapcsolatban mindig a szülő ad, és a gyerek elfogad.

A családfelállítások felfedezése az úgynevezett csoport lelkiismeret, amelyik akkor jelentkezik ha az előbbi törvények valamelyike sérül. Ilyenkor a lélek kiegyenlítő mozgásba kezd, vagyis ha valaki nem kapta meg az őt megillető helyet a családban, akkor a következő generációban valaki tudattalanul megismétli a sorsát.

A családfelállítás legtöbbször csoportban történik, de esetenként vannak úgynevezett egyéni állítások is.

A csoportban történő a következőképpen zajlik: összegyűlik 10 -15 ismeretlen ember. Néhányan azért jönnek, mert szeretnék ezzel a módszerrel megoldani a gondjukat, mások, segítőként vannak jelen. Körben ülünk a teremben. Akinek problémája van, néhány mondatban elmondja az állításvezetőnek. Pl. „Képtelen vagyok szót érteni a lányommal, állandóan veszekszünk."

Ekkor a vezető kérdez néhány dolgot a családról. Ilyenkor csak a tények számítanak. Majd megkéri azt aki a problémát hozta, hogy válassza ki a körben ülők közül néhány családtagjának képviselőjét.
Ezek a képviselők felállnak, akinek a gondján dolgozunk, visszaül és mintegy kívülről figyeli a körben történteket. A képviselők kis idő múlva különböző érzésekről, érzetekről számolnak be a vezetőnek, ami nem az övék.

A körben történtektől függően a vezető újabb képviselőket állíthat be, egészen addig, amíg megmutatkozik a rejtett dinamika, az hogy hol borult fel a rend. Ha ez megvan, következik az oldás, különböző mondatok és rituálék által, amikor a kliens képviselője meghajol a nehéz sorsú családtag előtt, visszaadja átvett sorsát, elfogadja helyét, sorsát. Ebben az utolsó részben a kliens maga is beállhat a beállhat a képbe.

A csoportos állításnak egy különleges módja a „fedett állítás", amikor a vezetőn és a kliensen kívül senki sem tudja, kinek a képviseletében áll. Olyankor használjuk ezt a módot, ha kényes problémáról van szó, és a kliens nem szeretné, ha más is tudomást szerezne róla.
Az egyéni állítás abban különbözik a csoportostól, hogy csak a vezető és a problémát hozó van jelen, és a családtagokat tárgyak, papír lapok, emberfigurák helyettesítik.

Ajánlott ára: állítónak 7000.- ft, segítőnek 1000.- ft.

Előadó: Száraz Ildikó


Kezdődik:
2010. jún. 27. vasárnap 10:00

Vége:
2010. jún. 27. vasárnap 18:00
Elérhetőség
Telefon: 
+36202613869

A jelentkezés lezárva.

Beküldte: | 2010. jún. 16. szerda - 11:40

Hozzászólások

56 hozzászólás
Szia! Nekem a fiammal van gondom, nagyon sokat panaszkodnak rá a
2010. június 16. szerda, 16:26 | Anna-1 (útkereső)

Szia! Nekem a fiammal van gondom, nagyon sokat panaszkodnak rá az iskolában, és mindenképpen tudni szeretném, mi az oka kibírhatatlan viselkedésének. Mondjuk a családban is volt néhány nehéz fiú. Az a kérdésem, hogy őt is vigyem ha állításra mennék, vagy elég, hogy ha egyedül megyek? Anna

gyermek
2010. június 18. péntek, 14:00 | szildiko1   Előzmény

Szia!

Felételezem, kiskorú a fiad. Mert ha nem, akkor neki kell jönni az állításra, ha ő is úgy gondolja. Ha kiskorú, akkor a szülő is állíthatja a témáját, és nem szükséges a gyermek jelenléte.

16 éves korom óta migrénes rohamaim voltak. Nem csak én
2010. június 21. hétfő, 14:05 | Névtelen (útkereső)

16 éves korom óta migrénes rohamaim voltak. Nem csak én szenvedtem ebben a betegségben, hanem más is a családból. Már a múlté a dolog, mert a Hellinger családfelállításon kiderült a valódi ok, és fel is oldottuk. Utána még fájt néhány hétig, aztán mintha elvágták volna. De nem csak nekem múlt el.
Most már teljesen felszabadultam, aki átélt már ilyet, csak az tudja, hogy milyen fantasztikus, hogy nem kell mindig egy csomó gyógyszerrel járkálni. Nekem ez csodálatos ajándék.
-edit-

Ennek a módszernek nincs akkora hatása, mint, ahogy állítják. Ez
2010. június 21. hétfő, 17:14 | izidor (útkereső)

Ennek a módszernek nincs akkora hatása, mint, ahogy állítják.
Ez is csak egy hagyma hámozás és a végtelenségig el lehet vele menni, a mi nem jelenti azt, hogy nem lesz egy-két kirívó eset, mint minden más hasonló jellegű oldás féleségnél.
A pénztárcát nem kímélő módszerek egyike ez is, ahogy a kineziológia is. Magam is kineziológus vagyok jó ideje, de az a tapasztalatom, hogy nagyon sokan függeni kezdenek ezektől a terápiáktól. Persze itt is vannak kivételek.Mondhatják sokan, hogy ezzel magamat minősítem...én inkább azt mondom, hogy maga a Hellinger módszer és a kineziológia (itt a one brayn -re gondolok, ami regresszióban dolgozik, nem tfh-re, vagy edu-k-ra, mondjuk azok sem érnek annyit, mint, ahogy be van álítva, bocs, akit megsértettem ezzel))minősíti magát és nagyon sok olyan ember, aki nem óhajtja kezébe venni az irányítását és itt megint tiszteletem a kivételnek, akik sajnos kevesen vannak még.
Számomra hajdanán egy nagy lehetőségként jelent meg a Hellinger dolog és a kineziológia.
Ezek a módszerek egy igen is felmagasztalt valamik, egy féle tanulságnak tökéletesek, mint minden az életben, de nem szabad leragadni benne sokáig.
Jelenleg ez is a divat kategóriába tartozik...sajnos vannak mindig ilyenek.
Van számtalan egyszerűbb módszer...de ahhoz másként kell magunkhoz állni és ehhez sajnos szándék még nincs, mert...ezt mindenki döntse el magában.

Szeretettel,izi

Divat?
2010. június 21. hétfő, 18:04 | bodza (útkereső)   Előzmény

"Van számtalan egyszerűbb módszer...de ahhoz másként kell magunkhoz állni és ehhez sajnos szándék még nincs, mert...ezt mindenki döntse el magában."

Légy kedves fejtsd már ki bővebben, mert...

Mert pont csütörtökön megyek kineziológushoz, és én igenis hiszek benne. Én a kezembe vettem a sorsom irányítását, de bizonyos dolgokhoz még mankóra van szükségem. Biztosan tudom, hogy nem leszek "függő"...

Ha valaki megtanult valamit, amit más nem, jogos, hogy pénzt kér érte. Én nem tanultam ezt, de szükségem van rá most, ezért kinyitom a bukszát. Ez meg az én dolgom.

A Te dolgod pedig a negatív reklám gyártása?

Esetleg a saját módszered az "egy és igaz"?

Akkor most én teszem zárójelbe : ( bocs, ha megsértettelek vele ). :))) A mondat végét értik azok, akik olvasták, mi a véleményem a mentegetőzésről!

Kedves bodza. Ha megsértenél akkor elgondolkodnék rajta, hogy va
2010. június 21. hétfő, 18:07 | izidor (útkereső)   Előzmény

Kedves bodza.
Ha megsértenél akkor elgondolkodnék rajta, hogy van valami benned, amit még nem integráltam magamban, amit mutatsz magadból.
Szabad választásoddal élve ne tagadd meg magadtól ezt a módszert, menj és szembesülj...én elgondolkodtatásra ösztönöztem azon lelkeket, akiknek itt az ideje.
Ha bízol a módszerben többet fogsz kapni, mint, ha nem bíznál...ezt már nagyon sokan mondták, a csapból is ez folyik.
Mankó kell még de ezekből a mankókból is van divatosabb, meg nem annyira.
Egy elindításnak tökéletes a kineziológia, max egy pár alkalom, de, ha itt nem sikerül a minimális szinten a saját sorsod kovácsává válnod, akkor nem is fogsz a kineziológussal haladni.
Ellen reklám?...szerintem inkább őszinteség...ez az egyedüli módszer arra, hogy kilábaljunk a saját mocskunkból.
Számtalan ezen módszerrel dolgozó embert ismerek, aki nem hiteles...de erről nem akarok beszélni, csak nagy általánosságban.
Milyen mankóra van szükséged?
Mi volt az eddigi mankód, amit elengedtél?
Örülj ennek az állapotnak, mert ez a legszebb pillanatai az életednek, annak ellenére,, hogy most úgy érezheted, hogy nincs talaj a lábad alatt...csak hinned kell és egyik pillanatról a másikra megjelenik a szilárd tapasztalati fogódzkodód.
Ehhez feltétel nélküli hit kell, ha úgy érzed, hogy erre a kineziológus tud majd neked löketet adni, hát menj el hozzá.
Egyszer majd döbbensz, hogy mennyire egyszerű...ehhez fejezd ki a tiszta, őszinte szándékodat nap folyamán nagyon sokszor...legyenek teljesek ezzel a pillanataid.
A saját sorsod kovácsa hamar te leszel, nem tudattalan kovács, ahogy eddig, hanem tudatos.

Szeretettel,
izi

ui...a saját módszerről. Mindenkinek személyre szabottan van saját módszere, de azt neked kell megtalálnod.
Ez viszont tökéletes lesz, magadnak...MAGodnak.

Nos...
2010. június 21. hétfő, 18:29 | bodza (útkereső)   Előzmény

Na most: a mankóm saját magam voltam. A hitem is megvan önmagam erejében. A talaj is elég szilárd a lábam alatt. Hála, nem a lápon állok.:) Eddig stimm?

Nem fogom részletezni, miért megyek kineziológushoz - ez maradjon az én gondom. Ettől még nem tartom magam tudatlannak, sőt...:)

"A saját sorsod kovácsa hamar te leszel, nem tudattalan kovács, ahogy eddig, hanem tudatos."

De jó, hogy így ment át ez Neked. Klassz, hogy most érkeztél és már ennyi mindent tudsz rólam! Végre találkoztam egy igazi Felmagasztalttal. Ez a napom is izgalmas volt...:)))

Kedves bodza. "A saját sorsod kovácsa hamar te leszel, nem
2010. június 21. hétfő, 19:20 | izidor (útkereső)   Előzmény

Kedves bodza.

"A saját sorsod kovácsa hamar te leszel, nem tudattalan kovács, ahogy eddig, hanem tudatos."

Ezt általánosságban írtam, arról nem tehetek, hogy magadra vetted...amúgy sértésnek, vagy irónikusnak csak az veszi, akinek van még dolga ezzel.

Megvezeklek...helyesbítek...a saját sorsának tudatos kovácsai leszünk, nem tudattalan, ahogy eddig voltunk.

Megfelelő...így is bánt?...mert, ha igen, akkor időzz el egy kicsit önmagadon.
csak annyit tudok Rólad, amit megmutatsz magadból a válaszaidban,, az én szűrőmön keresztül, Te meg annyit, amennyit a Te szűrödön látsz.

jajjj:-)

"a saját sorsának tudatos kovácsai leszünk, nem tudattalan, ahog
2010. június 21. hétfő, 19:28 | bodza (útkereső)   Előzmény

"a saját sorsának tudatos kovácsai leszünk, nem tudattalan, ahogy eddig voltunk."

Így is bánt, mert értelmetlen. Magyartalan. De csak ennyiben - a többivel nincs dolgom.

És tényleg: jajjjjjjjjjjj!!!

Kedes bodza. Miért bánt mert Magyartalan?..ezen is időzz
2010. június 21. hétfő, 19:34 | izidor (útkereső)   Előzmény

Kedes bodza.
Miért bánt mert Magyartalan?..ezen is időzz el.
Mennyire bánt?...nagyon?
De az a legjobb, ha mindenen elidőzöl, ami bánt, pontosan ott van az igazgyöngy téma.
Irritállak?...vagy a szavaim irritálnak?...

Inyó képe
Kedves Bodza! Mintha gúnyos lennél Izidorral! Én értem miről
2010. június 21. hétfő, 20:22 | Inyó   Előzmény

Kedves Bodza!

Mintha gúnyos lennél Izidorral!

Én értem miről beszél és valahol igaza is van, csak kicsit sarkosan fogalmazott, szerintem. Én úgy értettem az általa írtakat, hogy a tudatosodás útján elsőként mindenféle módszert találunk és előfordulhat, hogy egy egy módszer jelentőségét felnagyítjuk és sokáig az önálló önismeretet háttérbe szorítva ezeknek a módszereknek a megfellebezhetetlen hatékonyságában hiszünk . Ezek a módszerek egy bizonyos mértékig segítenek, de az igazi út, a saját munka, az az energia amit saját magadra fordítasz. Hiába, millió módszer, ha igazi szándék nincs benned a változásra, akkor ezek a módszerek csak kevéssé segítenek! Lassan haladsz! A legintenzívebb fejlődést a magunkon végzett belső munkával érhetjük el, mert talán ez igényli a legerősebb belső szándékot is!

Azt gondolom ez egy szép fejlődési folyamat. ha elkezdi a módszerekkel az ember, jönnek a felismerések, egyre tudatosabbá válik az ember. Jó esetben mindig előrelép és folyamatosan elhagyja a módszereket, különféle technikákat az ember, kevésbé jó esetekben leragad egy technikánál, ami nem önálló, ömismereti módszer!

Valami ilyesmi!:-) 

Kedves Inyó. Szépen fogalmaztál...így vélem én
2010. június 21. hétfő, 20:43 | izidor (útkereső)   Előzmény

Kedves Inyó.
Szépen fogalmaztál...így vélem én is.
Szeretettel,
izi

Oké...
2010. június 21. hétfő, 19:19 | bodza (útkereső)   Előzmény

Minden komolytalanságot komolyra fordítva: ő a barátnőm, akitől megvettem a nagymamája mankóit, ami most kell az én lányom nagymamájának...Kinyitom a bukszám, mert a közeli Kávéházban találkozunk és természetesen a vendégem...:)))

Tudod, azért reagáltam a hozzászólásodra, mert nem csak nagyvárosok és főváros létezik, ahol szinte minden elérhető!!!

Én is sírva, nyöszörögve, félájultan jöttem ide, és ez a kis közösség rengeteget segített rajtam.

Majd jönnek újabb emberek - új problémákkal, és valószínűleg nem a "felsőbb" szinteken állnak ők sem.

És igenis: meg kell indulni valahogy. Egy 20-30 éve betegséggel együtt élő, pánikos, fóbiás ember valószínűleg nem napi száz mormolástól lesz jobban. Kell a támasz, kinek pszichológus, kinek kineziológus, kinek a családfelállítás, kinek más...Erre jössz, és szépen leszólod ezeket a módszereket. A blogodban és itt is "kliensekről" beszélsz - magad ellen beszélsz??? Ingyen gyógyítasz, segítesz, ahogy Jézus tette? Akkor biztosan a számláid is magukat fizetik be.

Megmondom én őszintén mi a bajom: az egyik barátnőm nagy nehezen rávette már magát, hogy felmegy Bp-re egy családállításra. Én ajánlottam neki ezt a módszert. Erre bőgve hív, hogy egy pali azt állítja fent, hogy rabló módszer, ami semmit nem ér! Szívesen megadom privátban az e-mail címét: segíts rajta te. Mert a teló után feljöttem ide, és láttam, hogy ez a "pali" te vagy! Na ná, hogy bepöccentem. Elismerem, bevallom, nem szégyellem.

Vidéken az embernek kevés lehetősége van tanult segítőhöz eljutni, erre jössz és ki tudja hány embernek szeged kedvét.

Úgyhogy ne engem elemezgess, hanem magadat, ha kérhetném.

Kezdhetnéd mondjuk ezzel: miért kezdtél boszorkányüldözésbe?

A kérdésemre sem válaszoltál, elmismásoltad, pedig konkrétan tettem fel, mert ezek után valóban érdekel!

Kedves Bodza. Tipikus esete vagy annak, hogy elindítod a lavinát
2010. június 21. hétfő, 19:30 | izidor (útkereső)   Előzmény

Kedves Bodza.

Tipikus esete vagy annak, hogy elindítod a lavinát és nem hagyod magadat lecsendesedni.
Senki nem elemezgetett Téged, ez a Te variánsod.
Én senkinek nem mondtam e fórumon kívül még semmi hasonlót, nem tudom honnan vetted, de legyen ez is a Te variánsod. Béke legyen veled.
Hidd el minél egység tudatubbá válsz, annál jobban letisztulnak benned a dolgok, Addig is keress fel egy ideálisabb terapeutát, mint én vagyok, mert én elfogultsággal vádolom magam:-)
A Barátnőd meg döntsön a saját belátása szerint...szerintem eléggé felnőtt és el tudja dönteni. Én is nagyon sok információt kapok minden felől, mégsem dőlök be mindegyiknek...mondtam valamit...felidegesített?...ha igen, gondolkodj el, hogy miért.
Amúgy van, amikor nem kérek fizetséget.vannak pillanatok, amikor úgy látom helyén valónak.
nem reklámozom magam, aki ezt teszi az nem bízik az isteni elrendezésben, de ezen is el lehet vitatkozni tudom. Én így élek, ha az infó számodra élő, amit mondtam élj vele, ha nem, akkor lépj tovább. Elfogadás, elengedés...ezeken is gondolkodj el.
Szeretettel,
izi

Kedves Bodza...még azt elfelejtettem, hogy nem válaszoltam a
2010. június 21. hétfő, 19:43 | izidor (útkereső)   Előzmény

Kedves Bodza...még azt elfelejtettem, hogy nem válaszoltam a boszorkányüldözéses kérdésedre.
Tisztelem a boszorkányokat.
A matrialchális erő mindenkinek előnyére válik manapság...ez a béke hozó...nem üldözöm én őket.
Még csak semmi ellen sem mozdulok...inkább a béke mellé állok, annak ellenére, hogy sokszor úgy tűnik, hogy támadok.
Szóval...vannak dolgok, amiket megtapasztaltam és úgy gondolom, hogy vannak olyan módszerek, amik túl vannak magasztalva.
Erről írtam csak és úgy gondolom, hogy ez nem bosszú és harag, csak egyszerűen tényszerű megállapítás. Érzelmi töltés nélküli információ.
Aki talál benne valamit, az elveszi, aki nem az tovább lép. Ha valakit összezavartam privátban szívesen elbeszélgetek vele.
Szeretettel,
izi

Nahááát...lavinaveszély! Volt itt mostanában jó pár, úgyhogy
2010. június 21. hétfő, 19:52 | bodza (útkereső)   Előzmény

Nahááát...lavinaveszély! Volt itt mostanában jó pár, úgyhogy gyorsan ki is szállok, a véleményemet már úgyis elmondtam.

Örülök, hogy tele vagy munkával, első pillanattól kezdve éreztem, hogy számomra nem lennél ideális "terapeuta".

Elfogadás-elengedés. Elfogadom, hogy elengedlek...

Minden jót, Izidor!

Kedves "bodza" Szeretném, ha felvennéd velem a kapcsolatot. Ild
2010. június 22. kedd, 11:17 | szildiko1   Előzmény

Kedves "bodza" Szeretném, ha felvennéd velem a kapcsolatot.

Ildikó

hermess képe
H: Az eleganciát hol találni magunkban?
2010. június 21. hétfő, 20:26 | hermess   Előzmény

"Erről írtam csak és úgy gondolom, hogy ez nem bosszú és harag, csak egyszerűen tényszerű megállapítás. Érzelmi töltés nélküli információ."

És ugyanakkor egy érzelmi töltés nélküli nagyfokú tapintatlanság. Belerondítottál egy kollégád tájékoztató blogjába. Képzeld el magadat fordítva, mit és hogyan éreznél hasonló esetben.

Én kötelezővé tenném minden ember számára, hogy kétszer háromszor menjen el kineziológushoz és Hellingerre is. Többet segítene rajta, mint számolni megtanítani.

Inyó képe
Számomra sokkal hitelesebb egy módszer, ha nem csak az előnyeirő
2010. június 21. hétfő, 21:00 | Inyó   Előzmény

Számomra sokkal hitelesebb egy módszer, ha nem csak az előnyeiről olvasok lépten-nyomon. Sokkal valószerűbb, hogy valakinek nem jön be-és végül is nem ezt írta izidor. A hatékonyságának a mértékét vonta kétségbe. Nem azt mondta, hogy kuka ez a módszer, csak azt hogy vigyázzunk ne várjunk csodát és teljes megoldást, ne essünk abba a hibába, hogy azt gondoljuk, hogy egy módszer megoldja minden problémánkat!

Számomra még csak hitelesebbé vált a Hellinger módszer, ha nem csak ömlengést hallok róla. Így  reálisabb elvárásokkal indulok egy állításra és valószínű, hogy kisebb lesz a csalódásom, mert nincsenek irreális elvárásaim azt tekintve.

hermess képe
H: Egyetértek
2010. június 21. hétfő, 21:30 | hermess   Előzmény

... ezzel a részével. A saját munka a lényeg.

De pont úgy, mint amikor nem láthat valaki önmagára, úgy adhat ez a két módszer a tudattalan olyan területeiről értékes információt, amire csak önismereti módszerrel nem jutnánk el, vagy csak jóval később. Mindenre nem gyógyír, de arra, amire kitalálták nagyon hatékony. Nem kell másra használni.

Én a tapintatlanság miatt szóltam hozzá.

Kedves hermess. Számodra ez tapintatlanság
2010. június 21. hétfő, 21:58 | izidor (útkereső)   Előzmény

Kedves hermess.
Számodra ez tapintatlanság volt?...miért?
Számomra a Te hozzászólásod egy közlés...egyszerűen ennyi.
Miért érzed tapintatlanságnak?...elmondod?...ha nekem ilyen dolgokat írnak, akkor elgondolkodom rajta, Hogy miért bánt.
Ha sokáig bánt, akkor hagyom, hogy éreztesse a fájdalmat, dühöt bennem...ezért van itt. nem haragszom, Ha valaki csúnyán beszél rólam, mert valószínűleg ezt kell hallanom.
Ha valaki a módszereimet ledegradálja, csak tegye...
Szerinted bántani fogja az írásom azt, aki biztos a módszerében?...mert, ha igen, akkor...téged bántana?
Ölellek.
izi

Domoszlai Katalin képe
Neked mi a tükör ebben?
2010. június 22. kedd, 7:43 | Domoszlai Katalin   Előzmény

Kíváncsi vagyok a véleményedre, bár lehet, ez megérne egy új blogot...

Ha elégedetlen vagy módszerekkel, látod, az emberek nem fejlődnek, sokan rászoknak...Az önálló probléma megoldás nem tanulják meg, függővé válnak terápiákkal kapcsolatban...

Neked ez nem azt jelenti, hogy itt lenne az ideje továbblépned, mint gyógyító?
Megtanulni és alkalmazni, adj Isten (!) egy új módszert kifejleszteni?

Az teljesen egyén függő, hogy valaki mikor érik meg arra, hogy önállósodni kezdjen a belső problémái rendbetételében. Ha neked ezt tükrözi most a világ, tovább lépsz egy aktívabb módszer felé?

Úgy gondolom, nem véletlen, hogy itt vagy, ezen az oldalon...

Amikor 6 évvel ezelőtt voltam pár alkalommal parapszichológusnál, rengeteget kaptam tőle.
Az egyik, megtapasztaltam az energiákat... Tenyér csakrán keresztül töltött, otthon ugyanúgy tudtam tölteni magam... Hogy léteznek szellemi segítők és lehet kommunikálni velük...Hogy egyáltalán van nekem olyan, hogy meridián :-)))
De amikor rakott rám védelmet ezzel: "azzal a programmal látom el ezt a tárgyat, hogy védelmet biztosítson ennek az embernek, egészen addig amíg ÉN újra meg nem erősítem." Akkor azt mondtam, na nem. Még hogy én állandóan visszamászkáljak, hogy újra és újra töltse fel energiával a védelmemet, mintegy függővé tegyen engem. Ahelyett hogy az alap okot bontanánk ki - én kértem tőle, tegyük ezt. A válasz az volt, Te nem vagy ehhez elég erős most...Érdekes módon neki is az anyjával volt megoldatlan problémája. Semmivel sem voltam erősebb és jobb állapotban aztán, amikor meditációiók segítségével ezt a területet rendbe raktam.

Szóval mi az oka, hogy a gyógyítók és a gyógyulni vágyok megrekednek?

Kedves Katalin. Mielőtt írsz tájékozódj róla, hogy alkalmazom-
2010. június 22. kedd, 8:29 | izidor (útkereső)   Előzmény

Kedves Katalin.

Mielőtt írsz tájékozódj róla, hogy alkalmazom- e ezen módszereket még.
Pontosan azért is fejtettem ki a tényszerű, érzelmi töltés mentes variációmat, tapasztalataimat, véleményemet, mert már régen úgy érzem, hogy nem kell csinálnom. Ezzel nem azt mondom, hogy más ne csinálja.
Addig fogja csinálni, amíg belátóbb nem lesz, mert az élet úgyis rákényszerít valamit, amivel szembesülnie kell.
Pénz?
Számodra fontos lehet, számomra meg az a pillanat fontos, ami elfogadással tölt el és az meghozza a kellő , ideális minőséget az életemben.
Kinek nincs baj az anyjával Katalin?
Akinek nincs, az hazudik. Egyetlen terapeuta sem feddhetetlen, vagy, ha úgy is tűnik, az idő szépen elmondja majd a valóságot.
A tükör akkor tükör, és feldolgozásra illendő, ha bántó, irritáló...számomra építő és csak látok embereket, hogy hol tartanak még és talán elragadtattam magam egy darabon...de ez is én vagyok:-)...majd csak tanulok ...
Mint mondtam vannak kirívó esetek és én csak arról beszéltem, hogy a nagy általánosságban nem fedi az ígéret a valóságot ezen módszereknél.
A 7000 ft még a 15 ...20 ezresekhez nem is sok.
ismerek olyan embereket, akik ennyit mernek kérni, igazolva maguknak azt, hogy ez reális. Itt megint jöhet az, hogy mindenkinek más a valósága. Ez a legnagyobb humbug.
Az, hogy Te ennyiből megúsztad nem jelenti azt, hogy ez a módszer csúcs és feddhetetlen.
Az őszinte szándék az, ami teljesen áthat mindent, ez az, ami igazán elindít önmagunk felé. Az, hogy az emberek próbálkoznak, tegyék.
De talán akad, aki kihagy egy-két lépést ha nyitott a szavaimra, talán katalizátorként részt vehetek az életében.
Legyen teljes minden pillanatod. Szeretettel,
izi

Domoszlai Katalin képe
Úgy tájékozódom, hogy írok
2010. június 22. kedd, 9:01 | Domoszlai Katalin   Előzmény

Nagyon érdekel a személyed, mint gyógyító. Azt írtad, kineziológus vagy, vagy tévedek? Pontosan mit csinálsz, oszd meg velünk és a fejlődési lehetőségeket is.

Menjünk tovább a kritikánál, ezt szeretném.

Magamról annyit, hogy törekszem a harmónia felé, a pénz nem játszik központi szerepet az életemben. Meg kellett oldanom, mert csak két választás adódott, hajléktalan leszek a gyerekeimmel együtt vagy tőlük elszakadva külföldön élek... Szerencsére megtaláltam a közbülső megoldást, ami mindig létezik...Aztán ahogy fejlődök, remélem lesz ennél jobb is...

A pénzzel rendben lenni azt jelenti számomra, hogy az anyagi világban rendben lenni, a be és kiáramló energiák harmóniájában élni. Az anyagi síkon, a lelkemben és a szellemi síkon is úton vagyok, valahonnan valahová. Ez egy törekvés, figyelmet, energiát annak a résznek tudok szentelni, ahol legnagyobb a diszharmónia.

"Az, hogy Te ennyiből megúsztad nem jelenti azt, hogy ez a módszer csúcs és feddhetetlen."

Ki mondja ezt? Nem magyarázol bele? Nem akarod magad a másik fölé emelni? Majd én megmondom a tutit!
Mi a véleményed erről, megbukik az a gyógyító, aki magát magasabb rendűnek tartja és elkülönül a gyógyítandó lélektől? Egy olyan szerepben, hogy adó-befogadó, ahelyett a szemlélet helyett, hogy nekem is tisztulnom kell, mégpedig általad... Te is adsz én is adok... A gyógyulni vágyó mutatja a tükröt...

Hm, katalizátor... Ezt hogyan érted?

Kedves Katalin. Én magamról soha nem beszéltem úgy, mint
2010. június 22. kedd, 10:33 | izidor (útkereső)   Előzmény

Kedves Katalin.
Én magamról soha nem beszéltem úgy, mint gyógyító.
Senkit nem lehet meggyógyítani, csak, ha van szándéka rá és akkor is csak maga teszi helyre magát.
Gondolom, hogy tudod mit jelent a katalizátor szerep...mit tesz a katalizátor, vagyis milyen marad, miután a másik dologban megkezdődik a változás.
Én kineziológus képesítést szereztem, az ETI-nél szakvizsgáztam...de ez nem jelenti azt, hogy ezen dolgokkal foglalkozom még.
Egy dolog vagyok, ha mondhatom így...az a pillanat, ami éppen megcselekszem...ezt nem nevezném semminek, nem nevezném valaminek. Egyszerű Ember vagyok, aki tapasztal és elmondja a tapasztalatait és aki él vele, az élhet vele...aki nem, az teszi a dolgát, ha tudja úgy, hogy nem bosszankodik miattam. Ahogy én is egyszerűen csak figyelek, közlök...ezek a közléseim nem rosszindulatúak, csak annak azok, akik úgy veszik.
Inkább már kenyérrel dobálózok, mint kővel...
Ezen kívül a fizikális testek harmóniáját rakom helyre, amennyire telik tőlem...ezt 17 éve csinálom, és később a lelki, szellemi dolgok összefüggéseivel is elkezdtem foglalkozni. Az élet adott ehhez bőségesen tapasztalni valót, amit megköszönök.
A magasabb rendűségről...ha tehetem nem tartom magam felsőbbrendűnek, ha meg úgy cseng le a dolog, akkor elnézést kérek, az ideális mértékű alázat és az önmegvalósítás ötvözetének a híve vagyok.
Az hogy a szélsőségeimet véled meglátni bennem sajnálom. A túlzott szabadság és a túlzott alázatosság mindenkinek a tanulmányai közé tartozik, mert hullámzunk ebben a dualitásban, mint a tenger, metamorfózisok tömkelege játszódik le az asztráltestünkben.
A szándékaim őszintén a felé hajlanak, ami a konszenzust élteti...

Szeretettel,
izi

Domoszlai Katalin képe
ha tehetem nem tartom magam felsőbbrendűnek
2010. június 22. kedd, 11:21 | Domoszlai Katalin   Előzmény

Ha ennek vagy a híve, ezt egy picit gyakorold többet :-)
Azért látom és keresem a szélsőségeket, mert nekem a Sanyi azt tanította, hogy akkor az enyém valami, válik bennem teljessé, ha mind a két végletet megélem, elfogadom. Sok-sok leszületés óta haladunk ezen az úton amit megismerésnek nevezünk. Ez az önismereti módszer lényege, a szélsőségek. A totális gazdagság megélése, minden az enyém ebben az Univerzumban, de csak azt veszem el, amire szükségem van, ez így van a helyén - nekem... a teljes szegénység megélése pedig az, hogy nincs semmi, amit ne veszíthetnék el...

Egós viszont az a módszer, ha leszólom a másik munkáját, úgy hogy még csak nem is ismerem...
Mert ettől szeretnél többnek látszani.

Itt részemről szintén nincsenek indulatok, az elmúlt pár nap megtanított hogy ezeket meditációban éljem meg.

Kedves Katalin. teljesen egyet értek a szavaiddal...éld csak meg
2010. június 22. kedd, 11:25 | izidor (útkereső)   Előzmény

Kedves Katalin.
teljesen egyet értek a szavaiddal...éld csak meg a szélsőségeidet, gondolod, hogy nem kellenek hozzá ilyen akadékoskodó, önsajnáló figurák, mint én?:-)...
Ölellek Katalin.
izi

Domoszlai Katalin képe
önsajnáló?
2010. június 22. kedd, 11:34 | Domoszlai Katalin   Előzmény

Akár Te, akár más, mindenben magamat keresem...

Az önsajnálatot nem látom. Akadékoskodás és ömlengés helyett többet segítenél tényszerűséggel, konkrét példákkal. Ha már 17 év tapasztalat áll a hátad mögött.

Amúgy ezt is a Huszti Sanyi mondta és annyira szeretem őt érte: többre tartom azt, aki alacsony tudatossági szintről nagyot fejlődik egy leszületés alatt, mint azt, aki nagyon sok tudással jön ide, de szinte semmit sem fejlődik...

Remélem, tanulni is jöttél ide...

KIJÁZÁHUSTISÁNYI?:-)...még soha nem hallottam felőle. Biztos
2010. június 22. kedd, 11:49 | izidor (útkereső)   Előzmény

KIJÁZÁHUSTISÁNYI?:-)...még soha nem hallottam felőle.
Biztos valami kegyetlen guru...

Amúgy a kérdésedre válaszolva, igen...bárhová megyek tanulni megyek...

Konkrétumokat meg személyesen:-)

Konszenzus ?

Inyó képe
Nem értem! Hol szólta le a másik munkáját izi! Mutassátok már
2010. június 22. kedd, 12:21 | Inyó   Előzmény

Nem értem! Hol szólta le a másik munkáját izi! Mutassátok már meg azt a mondatot? és hol volt nagyképű, felsőbbrendű? nem védeni akarom, hisz nem kell, csak én nem értem, hogy ti hol láttátok ezeket a mondatait, amik ezt közölték veletek?