Kell-e mentegetőzni? | Önmegvalósítás.hu

Kell-e mentegetőzni?

2010. június 16. szerda, 23:53 | Huszti Sándor -...

Konfliktusok, félreértések, tévedések vígjátékai után, sokszor érezzük úgy, hogy mentegetőznünk kell. Kimagyarázzuk a helyzetet, mentjük a még menthetőt, mentegetőzünk, de vajon miért mentegetőzünk és mit nyerünk vele?
Megússzuk vele a veszteséget, vagy a mentegetőzés csak egy újabb játszma? Ezekre a kérdésekre keressük a választ. Te miért mentegetőzöl?

szeges képe
Használd ezt...
2010. június 18. péntek, 10:52 | szeges   Előzmény

"Én tudom, hogy fantasztikus szilva vagyok, ezért sosem leszek középszerű banán!:) Nagy az arcom? Lehet. Én így érzem jól magam. Jó barátból kevés van, ők megmaradtak. Ők is fantasztikus szilvák! :)"

...ha már megszólítottál... :DDD

Kösz!:)))
2010. június 18. péntek, 11:09 | bodza (útkereső)   Előzmény

Egyszerűen mostanában rohadtak a délelőttjeim...Nem mindig, de a hét napjaiból 4-5 igen. Pedig lekötöm magam, csinálom a dolgom, de mégis. Valami feszít, kínoz, gyötör, és fogalmam sincs, mi az...Jönnek elő a rossz emlékek. Ez járhat fokozott szorongással vajon???

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Szépen módszeresen fel kell dolgozni mindegyik emlékedet
2010. június 18. péntek, 22:29 | Huszti Sándor -...   Előzmény

Szépen módszeresen fel kell dolgozni mindegyik emlékedet, amelyikben tüskét, feszültséget, sérülést szereztél. Mivel ezek jól el lettek fojtva, ezért "kénytelen" leszel meditációban átélni őket.

Felidézed az emléket, belemész az érzésekbe, negatív érzelmekbe és engeded, hogy tanítson, alakítson!
Ha nem menne, akkor az Érzelmek és oldások Sirály csomagban találsz hozzá sok segítséget, ötletet, részletes magyarázatot és vezetett meditációkat.

Bodza
2010. június 20. vasárnap, 16:25 | Buddhanita (útkereső)   Előzmény

Két dolgot tudok Neked tanácsolni (bár igaz, nem vagyok Mester)

Először is, meditációban nézd meg, él meg a dühödet, lásd magad előtt az embert, aki miatt így érzel. Még ki is adhatod, (k.va életbe, ezt és ezt tetted velem, stb), aztán kövesd az emlékeidet, menj még korábbra, és korábbra, míg azt nem érzed elég (több medibe is kerülhet), aztán mindig úgy fejezd be a meditációt, hogy felejtsd el, ki, vagy mi hergelt, csak az érzésre figyelj. El fog tűnni.

Utána két kezedbe képzeld el, hogy feltöltődik Isteni energiával, szeretettel, és a két kezed emeld a szívedhez, mintha beletöltenéd a fényt. Többször csináld meg, míg azt nem érzed, eláraszt a fény, a szeretet.

A másik a tükör technikám: akár papíron, akár meditációban játszd le az eseményt, aztán éld meg, mi lehetet a másik félben is. Mi játszódhatott le benne is. Képzeletben lépj bele , válj azzá, aki ő volt ott, akkor. Sokminden letisztul így.

Fel fogod ismerni, benne is mi zajlott, hogy ő is csak védte magát/érdekeit.

Kérdezd meg magadtól utána mire tanít ez? Mit kell meglátnom?

Rá fogsz jönni, mindegy, él-e, vagy halott-e a személy, lesznek meglátások is, mi volt a Te leckéd, és mi a másoktól hozott/átvett terhed.

Elő fognak lépni az emlékeidből kitől, mit kaptál (szülői nevelés, vagy egy erős személyiség, aki hatott rád), meditációban képzeld el, hogy mindazt, amit tőlük vettél, visszaadod nekik. Ezt érezni fogodd, nagyon megkönnyebbülsz tőle. Pont ma csináltam ilyen gyakorlatokat. Felszabadító élmény, ez az igazi fogyókúra!!!

Illetve: TÜRELEM.

puszi ;) 

u.erika képe
Èvának
2010. június 19. szombat, 11:13 | u.erika

Ennyi egyöntetü hozzászólás után Èva mit érzel?

Menekülsz tovább,vagy belátod hogy az a helyes irány ami befelé vezet?

Lehet hogy én ,,kicsi" vagyok ahhoz hogy a ,,nagyok" dolgába szóljak bele,de a ,,nagyok" gyakran olyan magasan vannak hogy nem látják meg a lényeget.

Ha továbbra is eröszakolod magad annak kellemetlen fizikai következményei lesznek!

Erika Szeretettel!

HajduM képe
Hát ennyi értelmetlen hozzászólást már régen olvastam. Kicsit
2010. június 19. szombat, 11:15 | HajduM

Hát ennyi értelmetlen hozzászólást már régen olvastam. Kicsit nem vagyok itt, és elvész az értelem?
Ráugrotok mindannyian egyre, és még védekezni se engednétek? Miféle erkölcsiség ez? Hát elképesztő, hogy ÖNISMERETI oldalon másra sincs eszetek, mint megint másokba túrkálni, összeálltok, mint a lovak a kánikulába, hogy árnyékot adjatok egymásnak, és onnan csaholtok, mint kiéhezett kóbór kutyák, csaholtok az arra járóra.

Hát ha Éva ennyire sok problémát okoz a lelkeiteknek, akkor ÖNISMERETI indíttatásból nagyon gyorsan álljon neki mindenki a saját maga megtükrözésének.

Hát mi az, hogy még azért is okoljátok, hogy megpróbálja megvédeni magát? Ezt a terrorista brigádot. Marha gyorsan kezdjen el mindenki önnönmagába valami világosságot vinni, mert a negró világít a lelketekbe. Mi alapotok van nektek arra, hogy ilyen aljasul neki támadjatok valakinek?

Elképesztő. Önismeret azt jelenti, hogy önmagaddal foglalkozol, és nem a másikkal.

Nem látom az az alapvető értelmi képességet bennetek, hogy a személyes névmások közötti különbséget megértsétek és jelentését felfogjátok. ÉN és a TE között.

Ilyen kóbor kutya hadat bottal verném ki még az utcámból is ahol lakok, ha így oda csődülnének.
Még, hogy spirituális látásmód. Nem láttok ki a csaholásból, betegre analizáltátok magatokat, és még mindig nem tudtok semmit.

Sanyi mondta is az egyik előadásában, hogy "nem látom a fejlődést az elmúlt hónapokban" Valóban semmit nem fejlődtetek. Osztjátok itt az ukászokat kéretlenül, miközben tele vagytok sérelmekkel, félelmekkel, és a világról való ismeret teljes hiányával.

Milyen erkölcsi alapotok van nektek, ennyire arcátlanul rászállni a másik emberre?
Aki a saját lelkét nem tudja meggyógyítani, az ne a másikéba akarjon belepiszkálni már, csak nagyobb kárt okoz, és jól láthatóan hiányzik az ehhez szükséges tudás is.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---->> Semmi nem hozható helyre azzal a szemlélettel, amivel elrontották azt. <<----

u.erika képe
Hüha!:)
2010. június 19. szombat, 11:48 | u.erika   Előzmény

,,Kicsit nem vagyok itt, és elvész az értelem?"

Ezt meg hogy érted? :))))

Nem bántani akarjuk Èvát.
Hogy ö,vagy Te ezt mégis annak látjátok ez azért van mert egyre többen a ,,kóbor kutyák" nem akarunk játszani vele.(belemenni a játszmájába ugy értem...)

Üdv!Erika

u.i:Ha már kutya,akkor én stipi stopi bulldog leszek!;)

HajduM képe
"Nem bántani akarjuk Èvát."De mégis bántjátok. Ráugrotok itt
2010. június 19. szombat, 13:06 | HajduM   Előzmény

"Nem bántani akarjuk Èvát."

De mégis bántjátok. Ráugrotok itt csoportosan. Most meg mentegetőzni kezdesz? Ezzel vádoltátok őt is, most meg te csinálod? :))) Milyen könnyen vissza nyal a fagyi mi? :))

Ha valakit nem akarsz bántani, akkor azt úgy kell csinálni, hogy nem bántod.

Ennyire egyszerű.

Van itt az oldalon 3-4 ember, aki csak nyávog állandóan, értelmes témába vágó hozzászólás alig születik tőlük, de ha valami nem tetszik nekik, egyből összehordja őket a szél, és irigységtől telve, egymásba kapaszkodnak, mint a termeszek, és csak úgy okádják a trágyát az "ellenségre" aki nyilván azért ellenség, mert kalasszisokkal több a tudása a spirituális világról, a többi meg csak fetreng a semmi közepén, amit maguk számára tudásnak vélnek.

Ha nem akarsz belemenni a játszmáiba, akkor minek mész bele?
Vitázol, most az enyémbe is benne vagy már is. Nem gondolod, hogy direkt a játszmázóknak írtam ilyen jól láthatóan provokatív stílusban? Mind akik ebbe így bele mentek, játékszerekké váltok azok számára, akik játszanak veletek. Kiváló időtöltés.

Ti meg majd sértődötten tele sírjátok a blogot, hogy nem akartok játszmázni :DDD Nem látva azt, amit már megállapítottunk egyszer, hogy minden ember játszmázik, aki egy másikkal kommunikál.

Állandó önvizsgálat, meg érzelgősség mellé nem ártana néha gondolkodni is. Aztán ha valakibe belerúgsz, nehogy már ő legyen a hibás, mert te agresszív vagy.

Bulldog. Nyálcsorgatva áldozatát kereső: Méghogy nem akarod bántani. Más célod sincsen csak ez.

ui: Én meg leszek a sintér, aki összeterelgeti a csaholókat :DDD

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---->> Semmi nem hozható helyre azzal a szemlélettel, amivel elrontották azt. <<----

Domoszlai Katalin képe
"Ti meg majd sértődötten tele sírjátok a blogot, hogy nem
2010. június 19. szombat, 17:29 | Domoszlai Katalin   Előzmény

"Ti meg majd sértődötten tele sírjátok a blogot, hogy nem akartok játszmázni :DDD Nem látva azt, amit már megállapítottunk egyszer, hogy minden ember játszmázik, aki egy másikkal kommunikál."

Nem tudom, kivel állapodtál meg. Ez egy alapvető tévedés. Szó szerint idézek Tepperwein A pozitív pszichológia ereje című könyvből.

"Az áldozat, tettes és megmentő pozíciókat a következő értékekkel helyettesítjük: belső erő ( áldozat helyett ) szeretet ( vád helyett ) igazi együttérzés ( megmentő helyett ). "

Létezik emberek közötti kommunikáció játszmázás nélkül is, de meg kell tanulni, a tudatosságot nem osztogatják a sarkon...

Még valami, ami alapvető, minden spiriutálisan fejlődni kívánó embernek ismerni kell:

Ismét idézet, Deepak Chopra: Az élet hét alaptörvényéből.

A Legkisebb erőfeszítés törvényének harmadik összetevője a védekezés-nélküliség, amely azt jelenti, hogy a tudatosságunk védtelenségben gyökerezik, és le kell mondani arról az igényről, hogy álláspontunkat bárkire ráerőltessük vagy arról bárkit is meg akarjunk győzni. Ha megfigyeljük az embereket magunk körül, észre-vehetjük, hogy idejük 99 százalékát álláspontjuk körülbástyázásával töltik. Pusztán azzal, ha lemondunk erről az igényről, hihetetlen mennyiségű energiánk szabadul fel, amelyet korábban elpocsékoltunk.

A terebess.hu-n olvasható az egész anyag.

Részemről ennyi, itt befejeztem.

HajduM képe
Szeretem azokat az embereket, akik állandóan másoktól
2010. június 19. szombat, 18:27 | HajduM   Előzmény

Szeretem azokat az embereket, akik állandóan másoktól idézgetnek. Az önállóság leghalványabb szikrájától is mentesek. Még hogy tudatosság. Miként vághatja ezt egy olyan ember bárki fejéhez, aki nem rendelkezik önálló világlátással?

Tökéletesen elhiszem, hogy tudatlan vagy, hiszen ezt bizonyítod magadról lépten-nyomon.
Ezzel a hozzászólással is.

De ezt a tudatosság dolgot amúgy se ártana tisztázni, mert igen durva téveszméitek vannak ezzel kapcsolatban is.

A tudatosnak mi az ellentettje szerinted? Őszintén kíváncsi vagyok a meglátásodra.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---->> Semmi nem hozható helyre azzal a szemlélettel, amivel elrontották azt. <<----

Domoszlai Katalin képe
a tudatos ellentéte a nem-tudás
2010. június 20. vasárnap, 11:02 | Domoszlai Katalin   Előzmény

Nem akarok sem megfutamodni, sem parttalan csapjunk egy kis zajt vitába belefolyni. Miki, Te Hermessre sem hallgattál a játszmázást illetően... Van egy blog, amiben Hermess jól leírja a tudatosodási szinteket is, olvasd el. Az idézeteket is azért szúrtam be ide, hátha kedved kapsz az olvasáshoz... Az én területem a trauma feldolgozás, ez érdekel, ezt tanulom, már pár embernek tudtam segíteni... Ha ebben tudok neked - vagy másnak segíteni - az az én feladatom... De ez csak akkor működik, ha a másik ember megérett a változásra. A Tarot esten Bea is megmondta Neked a valódit, de süket fülekre talált...

HajduM képe
Ha tanácstalan leszek, elmegyek majd egy tanácsadóhoz. Olyanhoz
2010. június 20. vasárnap, 19:27 | HajduM   Előzmény

Ha tanácstalan leszek, elmegyek majd egy tanácsadóhoz. Olyanhoz akiről úgy ítélem meg, hogy ért hozzá, de az semmiképpen nem egy önjelölt lesz, aki erőszakosan ontja az okosságait másokra.

Hogy valami süket fülekre talált-e nálam, vagy sem, azt te nyilvánvalóan nem tudhatod, ez megint csak okoskodás, öntömjénezés.

A traumáiddal foglalkozz inkább, ne velem. Majd tudom én, hogy mi jó nekem, mivel kizárólag én ismerem a valós helyzetemet, senki más ember nem.

Egészen elképesztő elképzelés, nem is értem, hogy honnan veszitek a bátorságot, hogy egy pár fórumos hozzászólás alapján bele merjetek avatkozni egy másik életbe. Mindenféle szakértelem nélkül, túl azon, hogy már megint máson se jár az eszetek, csak a másik létébe való beleturkáláson.

Mikor juttok már el odáig, hogy felfogjátok a személyes névmások közötti különbséget? Mitől ennyire nehéz ez az értelmeteknek?

Én, az nem te, és ahogyan én nem osztok kéretlen tanácsot neked, joggal várom, hogy te se tedd ezt velem. Nem kértem tanácsot. Ha majd tanácsra lesz szükségem, elmegyek a megfelelő helyre, ahol szakértők megfelelő képzettséggel teszik ezt, és nem ékelik be magukat egy másik ember létezésébe.

Tudsz te felelősséget vállalni azért, ha rossz tanácsot adsz valakinek, és abból baja származik?
Mire alapozod, hogy te a megfelelő képességek és tudás birtokában vagy, amikor magad mondtad egyik hozzászólásodban, hogy még külön terápiákra is jársz.

Te beteg létedre honnan veszed a bátorságot, hogy más embereknek tanácsot adj, amikor a saját életedet sem tudod megoldani?

Mind akinek problémái vannak, honnan veszitek a bátorságot, hogy beleavatkoztok egy másik ember életébe?

Még a végén valaki komolyan veszi a beteges elképzeléseiteket. Milyen garanciát tudtok vállalni a tanácsaitokra?

Hol van a bátorságotok határa, és hol kezdődik szégyenérzetetek, hogy ennyire nagy magasságokba emelitek magatokat, szinte istent játszva ultimate diagnózisokat és terápiákat osztogatva ész nélkül?

Hol van a tudásotok bizonyítéka, azon kívül, hogy csak sírtok nyavajogtok a saját problémáitokon állandóan?

Vakként akartok útmutatóúl szolgálni másoknak?

Nem szégyenlitek magatokat?

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---->> Semmi nem hozható helyre azzal a szemlélettel, amivel elrontották azt. <<----

HajduM képe
"le kell mondani arról az igényről, hogy álláspontunkat bárkire
2010. június 19. szombat, 18:43 | HajduM   Előzmény

"le kell mondani arról az igényről, hogy álláspontunkat bárkire ráerőltessük vagy arról bárkit is meg akarjunk győzni."

Ezt a mondatot meg minden acsarkodó el kezdheti tudatosítani magában.

Ha viszont mégis valaki erőszakos egy másik emberrel szemben, akkor azt is tudatosítsa magában, meg azt is, hogy miért, és mit akar ráerőltetni a másikra.

Meg azt is rohadtul tudatosítsa magába mindenki, hogy ha valakit megtámadnak egy ilyen erőszakos akaratérvényesítéssel amit itt produkáltatok az elmúlt napokban, akkor a megtámadottnak egyrészt Istentől rendelt kötelessége, másrészt alapvető és alkotmányos emberi joga, hogy védekezzen.

Aki pedig a védekezés miatt további agressziónak teszi ki, a már megtámadottat, az forduljon pszichiáterhez, és megfelelő kémiai anyagok bevitelével érje el a megfelelő nyugalmi állapotot.

Nem túl normális elvárás, hogy valaki áldozza fel magát neked vagy bárkinek, pusztán azért, hogy ti tovább egózhassatok, meg bele másszatok még jobban a másik önbecsülésébe.
Azért mert ti nem becsülitek magatokat semmire, mert nyilván "nem vagytok még eléggé tudatosak" :DD röhejes elképzelés.

Részemről nincs befejezve. Kifejezetten szórakoztat a magát égbeemelő ember zuhanórepülése.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---->> Semmi nem hozható helyre azzal a szemlélettel, amivel elrontották azt. <<----

,,mert egyre többen a ,,kóbor kutyák" nem akarunk játszani
2010. június 19. szombat, 14:13 | Éva.   Előzmény

,,mert egyre többen a ,,kóbor kutyák" nem akarunk játszani vele.(belemenni a játszmájába ugy értem...)''

Erika,ne vond már bele a többieket,az alantas hazugságaidba.
A többiek nem süllyednek le a Te szintedre,és odaát vicceket mesélnek 2 napja.

Egyedül Te vagy az,aki itt betegesen kukkol éjjel nappal,és azt lesi mikor lehet lecsapni.
Te menthetetlen vagy,klinikai eset.Paranoiás,és skizofrén.

Sajnos már annyira nem vagy a magad ura,nem vagy tudatában a cselekedeteidnek,mert a kisebbségi érzés annyira az agyadra ment,hogy ezt kétségbeesetten kompenzálva ,már ölni is képes lennél,
olyan gyűlölettel viseltetsz azokkal szemben,akiket valamilyen beteges fantazmagória alapján magad
fölé emelsz.Örökös támadásban vagy a kényszerképzeteid miatt,amitől már annyira elborultál,képtelen vagy észrevenni,hogy SENKI SEM BÁNT kizárólag,Te önmagadat.
De hát már ezt sem vagy képes felfogni,az önmagad iránt érzett megvetésed és gyűlőleted kivetíted a másik emberre.
Sajnos én csak magán praxist végzek,de ha klinikai szakpszichológus lennék,kényszergyógykezelést rendelnék el neked,esteleg akkor megmenekülnél önmagadtól.Bár már ez is kétséges.

A másik kedves látogató Anita,aki utánad rögtön feltűnik.
Nem hívta senki,olyan okos és képzett,bár még magával sem bír,de ő Tudja a tutit.
Mániákusan rád akarja ezt erőltetni,nem hagy békén,bombáz a segítségnyújtásával,hátha valaki beadja a derekát,és így kielégítheti valamilyen vágyát,hiányérzetét.
Ha ez nem teljesül,ott marad a hiányérzet,és sajnos jön a véget nem érő erőszaktétel.
Mert hát veszíteni is tudni kéne,de hát ehhez el kell jutni valamilyen minimális szintre legalább.

Szóval Ti ketten vagytok itt és mindenhol,mint a vírusok,és elfertőzitek ezt az oldalt, ahol megjelentek
kő kövön nem marad,szétzüllesztitek a közösséget a beteges ,teljesen félreértelmezett ,elmebaj határát súroló hülyeségetekkel.

Itt rajtatok kívül mindenki értelmes, és intelligens,.még ha nézetkülönbség van akkor is barátságosan ,normálisan kommunikál.Ők azok ,akik nincsenek most itt.

Sanyi lehet hogy jóhiszemű volt,de most sajnos ez nem sikerült neki,mert gyakorlatilag az ég világon senki nem mondta meg nekem a frankót. A Peti,nem elemezgetett,ezért Te vad dühvel rá is támadtál.
Katinak pedig fogok válaszolni,neki vannak jó felvetései,de a kombinációi nem egészen helytállóak,mert természetesen másból indul ki,nem a vizsgált személyből.Ezt kéne már végre megtanulnotok ,ha ezzel akartok foglalkozni,nem a téveszméket szaporítani.
Ő sincs még rendben saját magával,és inkább oda kéne koncentrálni az energiáit,mert még nagyon sok dolga lenne önmagával ,mielőtt másnak kéretlenül segítséget akar nyújtani.
Ennek ellenére az ő szándéka tiszta,habár nem helyénvaló,ezért ezt értékelem,és köszönöm is neki,
bár nem kértem.

Szóval kedves Erika az itt a nagy helyzet,hogy most sajnos a saját csapdátokba dőltetek.
Tudod addig jár a korsó a kútra...
A helyzet az ,hogy nincs helyzet,mert sajnos Ti nem számítotok,annyiszor lejárattátok már magatokat,
ráadásul,komplexusos,mániás,kényszeres betegek vagytok,az egészségesek,meg vidáman kacarásznak a viccmesélő blogban.

Gondolom már kiderült,nem léptem be.
2010. június 19. szombat, 14:35 | Éva.   Előzmény

Gondolom már kiderült,nem léptem be.

Miki és Éva
2010. június 19. szombat, 19:04 | Buddhanita (útkereső)   Előzmény

Maximálisan látom, az írott kommunikáció semmit sem old meg,  meglepő volt a reakciótok ismét.

Jobb ezt személyesen, most már végképp így gondolom, aztán majd meglátjuk minek láttok engem azután.

Személyes találkozónál szerintem látjátok majd a lényem, az arcom, a szemem, és azt is, hogy harag nincs bennem. Talán ezután tiszta lesz a kép.

HajduM képe
Úgy érzed, hogy van valami megoldandó dolog? Tehát megítélsz
2010. június 19. szombat, 19:17 | HajduM   Előzmény

Úgy érzed, hogy van valami megoldandó dolog? Tehát megítélsz egy helyzetet, benne most már két személyt, védekező álláspontra helyezkedsz, pedig téged személy szerint nem is akartalak megszólítani a hozzászólásaimmal. Még is megszólítva érzed magad :))

Nem kell megoldani semmilyen helyzetet. Ez a baj, hogy megakartok oldani valamit, ami egyrészt nem létezik, másrészt a megoldás iránya egy akaratérvényesítési szándékban mutatkozik meg felőled egy másik ember felé. Ez akaratlagos hatásgyakorlási szándék.

Ez volt eleinte a problémám veletek. Visszatértünk a két hónappal ez előtti állapothoz, és semmit nem fejlődtetek ez idő alatt. Minden gyakorlat amit csináltatok, hatástalan hiábavalóság volt.

Ne akard egy másik ember dolgát megoldani. Mindenki a saját dolgával foglalkozzon, ne a másikéval. Erről beszéltünk, és nem tudatosodik bennetek ez a két személyes névmás.

Én és TE.

Az önmegvalósítás, az ÖNMAGAM megvalósítása. Okés? Érthető? Nehéz tudatosítani, hogy ÉN nem Te vagyok, és Te nem Én vagy?

Ennyire nehéz megérteni a különbséget? Nem hiszem el.

Senki nem haragszik senkire. Itt nem érzelgősségről van szó, hanem konkrétan különböző kifejezések megértéséről, és tudatosításáról. Mármint, hogy mit jelentenek ezek a szavak.

ÉN-TE.
Én önmegvalósítok, nem téged akarlak megvalósítani, te is önmegvalósítod magadat. Ne engem akarj megvalósítani. Ilyen egyszerű az egész dolog.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---->> Semmi nem hozható helyre azzal a szemlélettel, amivel elrontották azt. <<----

Miki
2010. június 19. szombat, 19:26 | Buddhanita (útkereső)   Előzmény

Maximálisan értelek, csak te nem értesz engem most.

Harag? 

Nincs. 

Csak közös álláspontot keresek, hogy végre ki tudjunk mozdulni ebből az állapotból.

Önismeret. Jól írod. Ezt szeretném én is, a többit meg személyesen, oké? 

Még nem tudom hogyan oldom meg, de jövőhéten mindenképpen szeretném. Egyeztetünk priviben, már ha akarod te is, hogy végre elrugaszkodjunk innen. 

HajduM képe
Jössz Pestre? Na akkor majd jól megbeszéljük a dolgokat
2010. június 19. szombat, 21:45 | HajduM   Előzmény

Jössz Pestre?

Na akkor majd jól megbeszéljük a dolgokat :)))

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---->> Semmi nem hozható helyre azzal a szemlélettel, amivel elrontották azt. <<----

u.erika képe
Szia Anita!
2010. június 19. szombat, 22:20 | u.erika   Előzmény

Biztos hogy jó ötlet?
Mert ha belegondolok biztosan nem vennék jó néven hogyha látnák mit váltottak ki bennem....! ;)
De azt hiszem Te sokkal komolyabb vagy nálam....
Sok Sikert!

Peti!
Sajnálom hogy nem támadtam Rád,és biztosan Te is nagyon sajnálod!
Bár abban az idöszakban épp ,,együtt" voltunk,de ez a ,,rátámadós" dolog most új gondolatokat ébresztett bennem. :))))
Na majd legközelebb! ;)

Üdv!Erika

Erika :)
2010. június 19. szombat, 22:35 | Buddhanita (útkereső)   Előzmény

Biztos jó ötlet?

Igen.

Semmi más nem fog történi, csak meglátják, nem vagyok én vödrös gyilkos :D.

Az alapfogalmakban mást értünk, ez, ha helyére kerül, tudom, más lesz a kapcsolatunk, és visszatérnek a régi szép idők az oldalon ;). Szemléletváltás, csak ennyi.

HajduM képe
Tisztázod magadban a fogalmakat és szemléletet váltasz ? :))) Az
2010. június 19. szombat, 22:43 | HajduM   Előzmény

Tisztázod magadban a fogalmakat és szemléletet váltasz ? :)))

Az jó. Már azt hittem mindig ilyen önmarcangoló állandóan vizsgálódó élni elfelejtő csajszi vagy.
Ne hallgass senkire, majd személyesen megdiskuráljuk a lényeges dolgokat :))

Régi szép idők alatt azt érted, hogy született heti 3 hozzászólás? :))) Erre vágytok? Nem hiszem én azt ;)

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---->> Semmi nem hozható helyre azzal a szemlélettel, amivel elrontották azt. <<----

Miki
2010. június 19. szombat, 22:58 | Buddhanita (útkereső)   Előzmény

Itélkezel? Látatlanul? Kivetitesz rám? Ki ül a gép előtt naphosszat és örlődik a napi betevőért?

Önismeret: mit tapasztaltál, mi változott életed során, mit tudtál megoldani?

Na, ilyeneket értek a vallások szétcincálása, egymás mocskolása helyett.

Szemléletválltás magamban: akár az is lehet. Ha abból indulok ki, hogy ha tetszik, ha nem a részem vagy, Egyek vagyunk. Akkor ha belátsz dolgokat, bennem is változik valaami. Kiteljesedek, egészebb leszek.

HajduM képe
"Arról persze szó sem lehet, hogy ideologico-theoretikai
2010. június 20. vasárnap, 7:13 | HajduM   Előzmény

"Arról persze szó sem lehet, hogy ideologico-theoretikai útmutatást kérjünk vagy akárcsak el is fogadjunk bármilyen részről, függetlenül attól, hogy élénken érdeklődünk – kivétel nélkül – minden létező, és főleg minden jobboldali ideologia iránt. Mi mindent figyelembe veszünk, de kizárólag önnön elveinket követjük."

forrás: http://www.sacrumimperium.hu/sacr0101.htm

Nem kell többet akarni, mint amit valaki magáról, magától hajlandó kiadni. De arra felszólítani, hogy márpedig te erről és erről beszélj, mert ez a mi tradíciónk, hogy felszólítjuk egymást, és egymásnak engedelmeskedést mutatva protokoll-érzelmeinkről számolgatunk be egymásnak, ezt én nem tudom ápolni. Nem is vagyok az az érzelgős típus, másrészt a legcsekélyebb módon sem informatív az aktuális érzelmein megosztása.

Ettől persze, te beszélj nyugodtan aktuális hangulataidról, de ne akard senkinek sem utasításba adni, hogy ő miről beszéljen.

Az oldal nem tér vissza a régi szép időkbe, mert az azt jelentené, hogy semmit nem fejlődött, hanem halott.
Márpedig az oldal él, és mégpedig igen informatív módon, mindig, amikor nem a ti szeszélyeitekkel kell foglalkozni éppen, és éppen nem titeket kell érzelmi árterületeitekről vissza homokzsákozni, a normális magatartásotok medrébe.

Másféle emberek vagyunk, és ahogyan én nem akarlak belekényszeríteni, egy olyasféle mentalitásba, amilyen nem vagy, hasznos lenne ha te sem tennél erre kísérletet, vissza-vissza térően.

De én szívesen találkozok veled, ha jössz Pestre, mindenképpen szólj :))

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---->> Semmi nem hozható helyre azzal a szemlélettel, amivel elrontották azt. <<----

Anita,Te még mindig nem érted ? Én biztos,hogy nem fogok veled
2010. június 20. vasárnap, 0:09 | Éva.   Előzmény

Anita,Te még mindig nem érted ? Én biztos,hogy nem fogok veled találkozni.
Nem akarok újra óvodába járni.Nem akarok szót fogadni az óvónéninek.
A szemléletemet sem akarom a kedvedért megváltoztatni,mert jó az nekem..
Járom az utam, ami nem a Te utad, és ne szólj bele, mert nem érted.
Szeretném szabadon megválasztani a barátaimat ,akikkel normálisan tudok kommunikálni,
és nem terrorizálnak kéretlen,és tudatlan tanácsaik özönével.
Szeretném jól érezni magam ebben a közösségben,és olyanoktól tanulni,akiktől lehet is.
/példának okáért,akár egy húsz éves Spiritosaurus-tól is.

NEM ERIKÁTÓL ÉS NEM TŐLED ! ÉRTSD MEG VÉGRE!

Mért kell ráakaszkodni olyan emberekre,akik ezt nem akarják ?
Felnőtt ember ezt miért nem képes felfogni?
/Látod ,ezért is nem akarok óvodába járni./

Éva
2010. június 20. vasárnap, 4:09 | Buddhanita (útkereső)   Előzmény

még Te hivtál meg, én csak élni akartam vele. Rendben van, legyen meg a Te akaratod.

Ez még akkor volt Anita ,amikor még volt valami remény egy
2010. június 20. vasárnap, 11:21 | Éva.   Előzmény

Ez még akkor volt Anita ,amikor még volt valami remény egy esetleges értelmes kommunikációhoz.
Nem rég arra nyitottam ki az oldalt,hogy ismét tele van veled,és éppen Mikit üldözöd az okoskodásoddal.
Én szeretném értelmes és építő jellegű dolgokkal tölteni az időmet,a teljesen értelmetlen egymásra muto-
gatás helyett.Engem ez nem épít,hanem bomlaszt.

A közös nevező az lenne,hogy élni,és élni hagyni.
Annak az embernek adni tanácsokat,aki azt kéri,vagy kéretlenül is elfogadja.
És aki ezt valamilyen okból nem igényli,azt békén hagyni,tiszteletben tartani,hogy esetleg valamiért meg van rá az oka / és nem lehordani ezért mindennek !!
Ezt korábban már megbeszéltük és szépen visszakoztál is.
Azóta megint amnéziában szenvedsz,és ha ezredszerre kéri az ember ,akkor sem tágítasz.

Sajnos ,hogy Erika a fő bűnös megint,de ő ,miután kirobbantotta újra a vitát,szépen háttérbe vonul,Te meg tarod a hátad,azért tulajdonképpen,amit újfent ő provokált ki.

Ahogy Sanyi feltette a másik blogból áthozott beszélgetésünket,hogy úgy veszi észre többet magyarázkodok a kelleténél,Erika,Isten tudja honnan azonnal ott termett,bizonyságként ,hogy rájött
én mivel irritáltam anno őt. /láthattad tárt karokkal fogadtam,biztatva,mondja el/
A nagy felismerés az volt,hogy rájött Ő még mindig fél,és mivel én irritáltam,hát én is félek!

Nem tudtam erről lebeszélni,hiába idéztem az írásait,amiben pont az ellenkezője irritálja Őt,és Te is pont
azt állapítottad meg,hogy túlzottan magabiztos vagyok,és okoskodok,mindent tudok,stb....ez az irritáció oka.
Szóval itt feladtamAzért mert ő fél ,én is félek,de jó ,hogy felismerte magát bennem !
Hát itt adtam fel Anita,és ezért nem vagyok hajlandó már egyetlen szót sem meghallgatni,mert ilyen félreértelmezett tévtanításokra nem vagyok kíváncsi..

Elég baj,hogy így bántok a Sanyi tanításaival,de sajnos nem mindenkinek való.
Ez idáig még lehetne magán ügy is ,de akikor ha ezt rám akarjátok erőltetni,az már az én ügyem is,és ez az amiből most már sem írásban ,sem szóban nem kérek.
Én vagy 25 -éve igyekszem tiszta forrásból táplálkozni,és engem meg pont ez irritál,a kiforgatott,
félreértelmezett téveszme.
És amikor ezt rám akarják erőltetni,abból meg végképp nem kérek.

Ennyi próbálkozás után remélem hogy végre már megértesz.

Lehetőség
2010. június 20. vasárnap, 13:22 | Karmatörlő (útkereső)   Előzmény

Ami azt illeti ez egy nagyon nem fair topic. Sanyinak nem volt sportszerű húzása ennek a topicnak az elindítása. De elindult és nagyon félrecsúszott, bár fel lehet fogni lehetőségnek is.

Éva, ha már így alakult, szerintem érdemes kihasználni és a magad javára fordítani az egészet, megtanulni a helyeztben lévő leckét.

Éva, mit mond a szakirodalom arról, ha valaki a másiknak azt mondja, hogy Te nem számítasz?
A jásztmairodalom ezt a kijelentést milyen játszmák részeként, milyen szerepben írja le?
Szakember vagy, tudnod kell. Vedd tudomásul, hogy ezt produkálod, ez munkál benned.

Szerinted, ha a pácienseid vagy a leendő pácienseid rákeresnek a neten a nevedre és ezt olvassák tőled, akkor mit fognak gondolni? A szakma vajon mit gondolna a szakmai alkalmasságodról?
Mi van belül, ami megéri, hogy szakmailag lejárasd magad?

Oké, ez egy önismereti portál. Vegyük ezt a nyelvezetet.

Az önismeret arról szól, hogy önreflexívek vagyunk. Ehhez a mankó a vonzás törvénye. Életünk minden másodpercében és tizedmásodperce a vonzás törvényének megfelelően alakul. Mi a vonzás törvénye? A vonzás törvénye, hogy mindent megkapunk, amit az állandóan működő elektromágnesünk kisugároz. Mit sugároz ki? Ami belül van.
A vonzás törvénye tehát semmi mást nem csinál, mint a bensőkben munkáló erők kisugárzását megéléssé és realitássá változtatja, a hétköznapjainkká.

Ami belül van, az van kívül, kívül semmi más nem lehet, csak, ami belül van. Ez a tükörvilág. Tiszta?

Olvasd el még egyszer, amit írtál.
Nézd meg, mit írtál Erikáról, Anitáról.
Őket vonzottad be.

Csak emlékeztetőül: A hasonló a hasonlót vonzza.
Ez az univerzális és minden pillanatra érvényes törvény.

Kérdezd meg magadtól, hogy miért akarod elmekórtani esetnek látni Erikát és Anitát.
Erkia és Anita ugyanis az oldal nyilvánossága előtt oldotta meg a problémájá. Őszintén leszámoltak életük jónéhány önámításával. Ezért is veszi őket körül a szeretet és megbecsülés, nagy a respektjük. Őket csak Te nem látod ilyennek.

Mi történt? Ide jöttél erre az oldalra és itt is megtalálod az alkalmat, hogy előállíthasd azt a helyzetet, amit a hétköznapi praxisban megélsz. Mivel pont két olyan emberre próbálod ráhúzni a hétköznapi kényszerzubbonyod, akik itt jó humorú, megbecsült tagjai a közösségnek, annyira kilóg a lóláb, hogy vagy röhögnek rajtad vagy aggódni kezdenek érted.

Anita és Erika egy ilyen helyzetben már bizonyított, képes volt felállni és megtanulni a benne lévő leckét.
Tudom, mert én hoztam őket ilyen helyzetbe tavaly ősszel.
Többször nagyon kínos és paprikás volt a hangulat. Anita ugyanarra a mintára érvelt, mint Te, csak ő kisgyereknek titulált. Azt is közöte, hogy nem tőlem, hanem mástól, hitelesebbektől tanul. Ugye, Anita? Erika elküldött melegebb éghajlatra, hamar torkig lett a piszkálódásaimmal.

Hahó Nőcik, ugye veszitek, hogy most visszakapjátok Évától, amit nekem adtatok! :))))))

De azután képesek voltak felismerni a problémáikat és elkezdtek dolgozni a megoldáson, méghozzá sikerrel. Ők már megtették azt, ami előtt állsz. Leszámoltak a szokásos játszmáikkal, nekiálltak az erős nő álarca mögötti ügyek tisztázásának, a megbecsülés-önbecsülés, bizalom-önbizalom, az önelfogadás-elfogadás, a szeretet és nőiség megélésének útjában álló szemét eltakarításának. És meglehetősen jól haladnak.

Bevonzottad őket.
A hasonló a hasonlót vonzza.
Te is képes lehetsz arra, amit ők már megtettek.
Rajtad múlik.

Természetesen olyan eszközöket és olyan emberek tudását, segítségét veszed fel, akikét akarod.

:)

Karmatörlő
2010. június 20. vasárnap, 14:14 | Buddhanita (útkereső)   Előzmény

teljesen veszem:

" mások rosszindulata saját rosszindulatunk bumerángja"

- Buddha

megjegyzem, még jó, hogy most jött, hogy már megoldottam a dolgot, igy azért átlátva könnyebb, mint vakon, tévutakon.

Karmatörlő, megint köszönöm Neked még a tavalyi dolgot (IS).

:D Buddha ismerte a bumerángot? "Karmatörlő, megint köszönöm
2010. június 20. vasárnap, 14:38 | Szabó Peti (útkereső)   Előzmény

:D Buddha ismerte a bumerángot?

"Karmatörlő, megint köszönöm Neked még a tavalyi dolgot (IS). " ---->Én is! :)