Torok csakra | Önmegvalósítás.hu

Torok csakra

Hozzászólások

22 hozzászólás
Domoszlai Katalin képe
összekötő az ész és az érzelmek között
2010. június 20. vasárnap, 8:20 | Domoszlai Katalin

Kicsi kiegészítés, minden csakránk tud alul, túl és harmonikusan működni. Ha túlműködik a túlzásba vitt racionalitás, a fecsegés megakadályozza, hogy a tiszta belső hangot meghalljuk, belső bölcsességünkkel kommunikáljunk. Túlműködő torokcsakrával rendelkező ember verbálisan agresszív. Elnyomja és magtagadja az ember az érzelmek jelentőségét. Ha alulműködik, félünk lényeges dolgokról kommunikálni. Bezárkózunk. Mogorva, boldogtalan az ilyen ember.

Kedvenc tisztító gyakorlatom: a tiszta égboltból szívom be az energiát, a torokcsakrán keresztül és oda is fújom vissza.

Harmonikus működés esetén őszinték vagyunk magunkhoz és másokhoz, ki tudjuk mutatni gyengeségeinket és erősségeinket is. Bízunk a Belső Mesterben és tudunk kommunikálni vele.

Az önmegvalósítás, önmegismerés három lépésben történik. 3 szem - látom, felfogom, ami történik. Torok - elfogadom, hogy minden belőlem indul ki és rólam szól. Szív - befogadom és feldolgozom, amit a tapasztalat változtat rajtam.

A torokcsakra betegségeihez sorolnám még az alkoholizmust is, ami az elfojtott fájdalomról, szeretet hiányról, a túl kemény világ puhára ivásáról szól. Na meg itt van a drága jó cigaretta...

szeges képe
"Na meg itt van a drága jó cigaretta..."
2010. június 20. vasárnap, 8:28 | szeges   Előzmény

Ezt kikérem magamnak...:))

Domoszlai Katalin képe
szia Szeges!
2010. június 20. vasárnap, 8:43 | Domoszlai Katalin   Előzmény

Naná, hogy felhozom a cigit! 30 év dohányzás után - novemberben, hogy végleg leraktam - hát tudom, mi a különbség... Minden dologra, amire a cigit használtam, mint pótlékot, már megtaláltam a megoldást. Kivéve egyet. Például stressz, az agy stimulálása stb. De lefogyni már sokszor sikerült életemben, de mindig úgy, hogy evés helyett rágyújtottam. Merthogy az evés is a torokcsakrához tartozik... Bulimia, anorexia...

szeges képe
Lassan...
2010. június 20. vasárnap, 9:06 | szeges   Előzmény

...40 éve küldöm magamba, kb. napi három dobozzal. Gyakran próbálkoztam a felhagyással, de mindig csak olyan meggyőződés nélküli, "hátha sikerül" hozzáállással.

Az életem részévé vált, pedig még csak örömöt se találok benne. Lehet, hogy csak a megszokott mozdulatok miatt szívom...:)

Mostanában erősebben foglalkoztat, hogy el kéne dobni, de az igazi elszánás még mindig hiányzik, anélkül pedig nem megy...:))
Sajnos...

Domoszlai Katalin képe
ez már életveszély...
2010. június 20. vasárnap, 9:21 | Domoszlai Katalin   Előzmény

Három doboz már igazán komoly veszély... De jól látod, a legfontosabb az akarat. Van itt egy topik a leszokásról, a könyv Alan Carrtól nagyon jó. Úgy közelíti meg, hogy nem veszítesz, de rengeteg ajándékot kapsz... Mint például a transzlégzés, nem tudnám csinálni, egy dohányos tüdővel. A legfőbb cél, amiért leszoktam az volt, hogy nem akartam füstbe burkolni a gondolkozásomat.

Michaelita képe
leszoktatási technika
2010. június 20. vasárnap, 10:30 | Michaelita   Előzmény

Szia Szeges!

Próbáld esetleg szolidabb módon, hogy először a napi 3 doboz helyett csak minden órában 1 db-ot szívsz el... s amikor ezzel kicsit már megedzetted az akaratodat, (sikerélményed lesz ) akkor jöhet a folytatás...

Bármelyiket választod, akár a teljes leszokást, akár a szolidabb módszert, gondolati energiákkal támogatunk! Hajrá! Képes vagy rá!

Segítségül: működőképes NLP-s "süttyölési" technika a (bármiről) leszokáshoz:

http://nlp.blogter.hu/57068/nem_tudsz_leszokni_tanulj_meg_suttyolni

szeges képe
Köszönöm szépen Michaelita...
2010. június 20. vasárnap, 11:36 | szeges   Előzmény

... a tippet és a támogatást is.:))

Nekiugrom az egyórásnak, aztán jöjjön aminek jönnie kell... ;))

Szép szolidan...:))

hermess képe
H: Nekem úgy sikerült
2010. június 20. vasárnap, 12:44 | hermess   Előzmény

... hogy felhergeltem magamat ellene: én a Vízöntő, aki a kötődéseket, korlátokat, függőségeket olyan nehezen viselem, nem lehet, hogy holmi bűzrudak bűvöletében és fogságában éljek. Hogy ettől függjön a mindenkori jókedvem... Aztán sokat segített még az energiázás is.

szeges képe
Az energiázást...
2010. június 20. vasárnap, 12:53 | szeges   Előzmény

...sajnos még nem ismerem, de Vízöntőben nagyon otthon vagyok...)))

Köszönöm Hermess!

hermess képe
H: Most beviszem a kegyelemdöfést,
2010. június 20. vasárnap, 13:06 | hermess   Előzmény

Szeges, őszinte barátsággal:

Irgalmatlanul fogod sajnálni azt az időt, amivel esetleg ez vacak szokás megkurtítja az életedet.

Mert az már "minőségi idő" lesz, egy kiteljesedett személyiség bölcs életideje, ami önmagadnak is örömöt okoz, másoknak meg egyenesen szüksége lenne rá. Akik Veled együtt érzik teljesnek az életüket, és emelkedni segíted őket.

Mit gondolsz, a Jóisten miért pazarolt Rád annyi figyelmet, hogy idáig juss, Te pedig szarba se veszed, bekátrányozod a Lelked templomát?

Ezt ne köszönd meg most, hanem majd egyszer, ha leszoktál!... :DD

Rokonlélek!!!! magam is így....... de én SZERETEK cigizni..... l
2010. június 21. hétfő, 2:59 | jucko   Előzmény

Rokonlélek!!!!
magam is így.......
de én SZERETEK cigizni.....
le nem teszem amíg élek... vagy utána sem......

a lélek templomát pedig nagyon sok mindennel lehet besározni...
NEM a cigi a legnagyobb szarkeverő.....

Claryssza képe
Azért a füstön át is mi mindent meg nem látsz/láttatsz? :)
2010. június 21. hétfő, 3:45 | Claryssza   Előzmény

Azért a füstön át is mi mindent meg nem látsz/láttatsz? :) pedig talán pont ezt nem akarod, ezért burkolod füstbe Magad?:)
Őszinte beismerés: én is dohányzom!( Mint a névtelen alkoholisták: xy vagyok 30éve dohányzom, függő vagyok!..stb)
-de nem ugyanolyan megkülönböztetés-e vagy előítélet a másik embert vagy Magamat akár ez alapján kigondolni? Főleg általánosítani?Akkor ragozzuk azt is, hogy mit is jelezhet 1 nem dohányzó, aki a dohányosokkal van elfoglalva?))
Nyilván lassú öngyilkosság, meg függőség..stb Nyilván jelzés, hogy miért is van "szükségem" a cigire, de az Nekem jelez.(füstjelekkel) -Majd dolgozom rajta:)
Egyébként meg nézhetném a dohányzást úgyis, hogy az is 1plusz meditáció: figyelt légzés:) Befogadás-Elengedés:) Vagy pontosan a füstről mindig visszatalálhatok az illúzió alaphoz:)-tehát pont csak eszköz hozzá:)Nemes egyszerűséggel azt is szoktam mondani, hogy orálisan fixált vagyok:) -rossz az, aki rosszra gondol - ,tehát az okot is kirakhatom a cigi mellé az asztalra, ha már úgytünik én szívok, legalább őszintén, nyílt lapokkal ezt is, és lám mindjárt oktató-eszköz is lehet akár:)) (bár ennek felismeréséhez nem kellene a cigi, elég jó a beszélőkém is, nincs gond a kommunikációmmal se)
Ugye milyen jól be tudja Magát is csapni az ember akár ezzel is?:))) -lehet, hogy pont erre is figyelmesztet minden szál cigi is?:) -....szerintem ebben is,jó ha TUDOM, hogy miért,mit, de az én döntésem- tippeket, jótanácsokat, segítséget, ítéletet kivülről????
Én arra figyelek, hogy ne a cigi szívjon engem. Mindig tudjam, hogy most rá akarok gyújtani! És igen fontos, hogy élvezeti cikk maradjon!..ha nem élvezem, nem szívom! Tehát,pl. olyan szintig is, hogy ha nincs saját márkám nem szívok helyette mást..szóba se jöhet! -ugyan lemegyek a térképről is a cigimért, mert itthon nem is árulják már, amit 30éve szívok:)
Van, hogy napközben nem gyújtok rá, csak mondjuk este vagy társaságban. Rendszeresen ellenőrzöm, hogy tudom-e szabályozni is, hogy mikor, hol mennyit szívok..De, ha szívom élvezem! És ezt nem tudja megrontani semmi/senki, még én se, pl. azzal, hogy huhh de jó is lenne leszokni..

jaguar képe
3 doboz??
2010. június 21. hétfő, 4:15 | jaguar   Előzmény

3 doboz?? az komoly. én azon gondolkodom, hogy nekiadom anyámnak a vizipipámat, mert én úgyse használom (úgyis csak szívok, ahhoz meg nagy), ő meg mivel visszaszokott, ne a mérget szívja, meg drágán, sopánkodva rajta, hanem legyen egy közeg, a víz ami megszűri legalább valamennyire, arról nem is beszélve, hogy mivel előkészületeket igényel, ezáltal nem válik annyira rutinszerűvé, "istentelenné" az egész dolog. meg olcsóbb is szenvedélyileg.. egy tipp:)

Michaelita képe
Szeges! Kérdezni szeretném
2010. június 22. kedd, 15:46 | Michaelita

Kedves Szeges!

Mi újság a dohányzással?? Elkezdtél-e bármin változtatni, vagy hol tartassz ez ügyben?
Fogadalom szintjén már túl vagy legalább?
Érdekelne, hogy hol tart a dolog, ha nem veszed rossz néven a kíváncsiskodásomat...
(Érdekel, hogy mi történik a családomban::))... ahogy valamelyik nap Te fogalmaztál)

szeges képe
Hááát...
2010. június 22. kedd, 21:19 | szeges   Előzmény

Jucko, Rokonlélek!
Láncban már nem nagyon érezni az ízét, azért nem élvezem...

Claryssza!
Sajnos már régóta „a cigi szív engem”, túl hosszúra sikeredett ez a „Tantra”…
Egyik talán legnagyobb „bűnöm”, a mértéktelenség maradéka, lehet, hogy emiatt a ragaszkodás…

Köszi Jaguár a tippet, de azt hiszem már amúgy is túl hosszú időre felejtettem magamban a szívatót, ha egyszer letudom, akkor szeretném végleg MINDEN formáját…;)

Szia Michaelita!
A stresszhatás elkerülése (vagy a még nem teljes elszánás) okán egyelőre a Te ötleteddel kezdtem. Azóta max. óránként egyet…
Sajnos így viszont már érzem az ízét is… de annál nagyobb lesz a győzelem, és szeretném ha eljutnék odáig, hogy Hermessnek is köszönetet mondhassak…

:) ezt mindenkinek, és köszi...

elárulom!!!! 2 hónapja vettem elektromos cigit.... nem a leszoká
2010. június 22. kedd, 21:28 | jucko   Előzmény

elárulom!!!!

2 hónapja vettem elektromos cigit....
nem a leszokás, hanem a dohányzás érdekében....
ez ugyanis BÁRHOL szívható...(moziban,repülőn,postán,irodában)
jó erős nikotinos patront használok és tökéletes az illúzió....
a "füst"-ben viszont semmiféle káros anyag nincsen. ezért senkisem rinyálhat mivel szagtalan vízpára....
szval azóta má csak másfél dobozzal szíjjok.......:DDDDDDD

bodza képe
Csatlakozom...
2010. június 22. kedd, 21:29 | bodza   Előzmény

Mostanság észrevettem, hogy ideges leszek tőle, ha megyek rágyújtani... Már ott tartok, hogy elég napi egy doboz, sőt, kitart másnap délig is. :)

Remélem, én is le bírom tenni végre.

De jó...őszinte szándékok indulnak el, hogy beérjenek a
2010. június 22. kedd, 21:35 | izidor (útkereső)   Előzmény

De jó...őszinte szándékok indulnak el, hogy beérjenek a gyümölcsök:-).
Kitartást hozzá...
Szeretettel,
izi

bodza képe
A kitartással nem lesz gond. Elég keményfejű vagyok, de már
2010. június 22. kedd, 21:39 | bodza   Előzmény

A kitartással nem lesz gond. Elég keményfejű vagyok, de már sikeresen bemutatkoztam Neked...:)

Michaelita képe
leszokóban
2010. június 23. szerda, 7:54 | Michaelita   Előzmény

Nagyon örülök neki, hogy elkezdted és eddig már eljutottál!

Kitartás Neked és mindannyiótoknak a leszokásban!

Az az ötletem, hogy a összefogás ereje még inkább segítene (új blog, egymás bátorítása, megélt dolgok megosztása,... bármi) ... mit szóltok hozzá?

de tulképpen miért KELLENE leszokni mindenkinek?!?! milyen
2010. június 23. szerda, 11:03 | jucko   Előzmény

de tulképpen miért KELLENE leszokni mindenkinek?!?!
milyen borzalmas lenne körbeülni egy kávéházi asztalt és NEM rágyújtani....
tudom DIVAT,de végülis a totál egészséges?!?! életmód kb 5-6 év plusszal jár....
hmmmmmmmm?!?!?!

Michaelita képe
bocs, ha félreérthető voltam
2010. június 23. szerda, 11:11 | Michaelita   Előzmény

Szó sincs róla, hogy mindenkinek, vagy bárkinek is le kéne szoknia!!! Ez mindenkinek a szabad döntése! Csak páran megfogalmazták, hogy szeretnének, azoknak szól ... és valszínűleg nekik is, csak akkor ha segítségnek érzik és nem fölösleges velük való foglalkozásnak:)

Az elfogadás, tolerancia, szeretet nem függhet és nem is függ ilyen dolgoktól!