Szilva és banán | Önmegvalósítás.hu

Szilva és banán

Ez nem vicc, oda szerintem nem illik, de aranyos:

Fontos, hogy megtanuld: nem szerethet téged mindenki.
Lehetsz te a világ legfantasztikusabb szilvája, érett..., zamatos..., kívánatosan édes, és kínálhatod magad mindenkinek, de ne feledd: lesznek emberek akik, nem szeretik a szilvát. Meg kell értened: hogy te vagy a világ legfantasztikusabb szilvája, és valaki akit kedvelsz nem szereti a szilvát, megvan rá a lehetőséged, hogy banán legyél. De tudd ha azt választod, hogy banán leszel, csak középszerű banán leszel. De mindig lehetsz a legjobb szilva. Vedd észre, hogyha azt választod, hogy középszerű banán leszel, lesznek emberek akik nem szeretik a banánt. Töltheted életed további részét azzal, hogy igyekszel jobb banán lenni, ami lehetetlen hisz te szilva vagy, de megpróbálkozhatsz megint a legjobb szilva lenni...


Beküldte: | 2010. jún. 17. csütörtök - 22:22

Hozzászólások

5 hozzászólás
Vagy a legrosszabb paradicsom...:))) Különben miért kellene, hog
2010. június 18. péntek, 9:22 | bodza (útkereső)

Vagy a legrosszabb paradicsom...:)))

Különben miért kellene, hogy mindenki szeressen engem? Akik nem szeretnek, azok nélkül is jól elvagyok. Sőt! Ha tudnád, az utóbbi években menyi mindenki tapadt rám, sokan barátnak mutatták magukat, aztán lehullott a lepel: mindegyikőjüket az érdekei vezérelték. Észrevettem, és ők észrevették, hogy észrevettem...Nagyon hamar elmaradtak, üres lett a ház, de nem csendes! Mert zajjal betölti a családom, és ennyi nekem éppen elég.

Én tudom, hogy fantasztikus szilva vagyok, ezért sosem leszek középszerű banán!:) Nagy az arcom? Lehet. Én így érzem jól magam. Jó barátból kevés van, ők megmaradtak. Ők is fantasztikus szilvák! :)

"Középút nincs, csak szélsőségek vannak, Te szürke vagy, amit ingyen adnak." Kb. 16 évesen írtam egyik versemben.

Na ehhez vág a legrosszabb paradicsom...

Fenti idézet tőlem csak engedélyemmel használható! :))) Nyugi, csak viccoltam.

hermess képe
H: Ezzel szemben áll az
2010. június 18. péntek, 11:30 | hermess   Előzmény

... hogy az ember minél fejlettebbé, integráltabbá válik, annál inkább kinövi a szilvaságát, banánságát, citromságát, paradicsomságát... Kinövi a horoszkópját.

Mert már mindegyik volt a maga tökéletességében, mindegyiket kipróbálta és mindegyik tud lenni, ha a sors úgy hozza, vagy a partnere "úgy kívánja". Mindegyik minőség benne van. Ő már érett Gyümölcs. Pont jó a blogcím: Szilva és banán (nem pedig szilva, vagy banán)

Hja, lehet hogy előtte ugyanezt végigvittük a Zöldség kategóriában is. :DDD

Kirsikka képe
szeret-nemszeret
2010. június 18. péntek, 11:44 | Kirsikka   Előzmény

hát ez jó! klubon az elemek voltak a fronton, mostmár összetettebb a rendszer :D

A témával kapcsolatban: szerintem egyik legnehezebb dolog azt elfogadni, ha valaki nem szeret minket. Pláne ha mi szeretjük... de az egész önismeret erre való, hogy megnézzük kik vagyunk, beteljesítsük aztán túlszárnyaljuk :) (a tükör elvről már nem is beszélve :P meg a lankadatlan figyelemről kifelé-befelé)

...de azért a horoszkópkinövés szerintem majd csak mester szinten működik :) addig soksok zöldséget gyümölcsöt stb. meg kell emészteni (elfogadni-eggyéválni), akár tetszik akár nem!

"life is life! nannananana" :D

jaguar képe
Én meg tegnap pont egy ilyet találtam:
2010. június 18. péntek, 17:03 | jaguar

Én meg tegnap pont egy ilyet találtam:
"Ha majd belefáradsz abba, hogy az legyél, aki nem vagy, akkor majd végre
élvezheted az életet. Idővel rájössz, hogy ez nemcsak örömet szerez,
hanem valami sokkal mélyebbet ad: értelmet az életednek."

spiritosaurus képe
Igenám, csak ennek is két oldala van. Sőt manapság meglehetősen
2010. június 18. péntek, 17:39 | spiritosaurus   Előzmény

Igenám, csak ennek is két oldala van. Sőt manapság meglehetősen népszerű, hogy valaki belefárad abba, hogy az legyen, aki nem önmaga, aztán nemhogy nem élvezi az életet, de depresszióba kergeti magát. És azonosul gyorsan megint valakivel, aki nem önmaga, de komfortos. Ellátják, foglalkoznak vele, mindenki megkérdezi mi a baj, stbstb... Ez a baj, hogy nem tudunk nyugton maradni annak, akik vagyunk, mindig azonosulni kell valamivel, különben úgy érezzük, hogy nem is vagyunk. Pedig pont hogy csak akkor vagyunk igazán :)