Hellinger féle családfelállítás június 6-án | Önmegvalósítás.hu
Program típus
Rendszeres Transzlégzés: minden hó első szombatján
1132 Budapest
workshop nov. 07. 17:00
szombat
Tantra este Edinával
Budapest
workshop nov. 07. 18:00
szombat

Hellinger féle családfelállítás június 6-án

2010. jún. 06. 10:00
2010. jún. 06. 18:00
Kezdődik: 2010. jún. 06. vasárnap 10:00
, workshop, Száraz Ildikó
anyai rokonság, nagyon-kicsi.jpg

Hellinger féle Családállítás Ildikóval. A családfelállítás módszere Bert Hellinger nevéhez fűződik. A módszer többek között alkalmas arra, hogy kiderítse bizonyos megmagyarázhatatlan érzések, viselkedések (pl. félelmek, magány, életbeli elakadások, sorozatos balesetek, stb.) okát. Rendezze a családtagok közötti rossz kapcsolatot, felderítse a sorozatos kudarcok gyökerét.
Segítse a veszteségek (gyász, válás, stb.) feldolgozását, megtalálja az elrontott emberi kapcsolatok magyarázatát.

Bert Hellinger teológiát, filozófiát tanult, majd 16 évig a zuluk között élt hittérítőként. Ott figyelte meg, hogy a törzs, a csoport erejét használta gyógyításra. Amikor elkezdett pszichoterapeutaként dolgozni, arra lett figyelmes, hogy a kliensek egy részének a tüneteit nem magyarázták életük eseményei. Viszont szinte mindenkinél talált, korán meghalt,vagy nehéz sorsú őst, akinek volt oka rá, hogy a tünetet produkálja. Ezért felmerült benne, hogy elképzelhető, hogy a testi-lelki problémák hátterében nem csak az ember saját életében lezajlott események játszanak szerepet. Munkája során arra a következtetésre jutott, hogy a klánunk, vagyis a tágabb értelemben vett családunk tagjaink sorsa meghatározza az életünket Klánunk életeseményei bekerülnek egy közös (tudattalan) energiamezőbe (morfogenetikus mező) és ezek hatással lehetnek a család bármelyik tagjára. A gyakorlatban kiderült, hogy ennek a mezőnek szigorú törvényei vannak, és ha ezek sérülnek, boldogtalanságot, tragédiákat, betegségeket okoznak.

A törvények a következők:

1, Odatartozás törvénye: minden közeli és távoli családtagnak egyenlő joga van ahhoz, hogy a többiek elismerjék odatartozását. Ez a jog akkor sérül, ha valakit elfelejtenek, kitagadnak. A klánhoz nem csak a vér szerinti rokonok tartoznak, hanem mindenki aki élet-halál kérdésében megváltoztatta valamelyik családtag életét (pl. életet mentett, vagy életet oltott ki, elhalt magzatok, a szülők, nagyszülők előző fontos kapcsolatai, stb)

2, A hely törvénye: mindenki csak a saját helyén élheti az életét.
Létezik egy generációs létra, ahol a szülők a nagy, a gyerek a kicsi. Valamint van egy sorrend, ami leszögezi, hogy aki előbb érkezett a rendszerbe, annak elsőbbsége van. Zavar keletkezik a rendszerben ha a gyerek anyáskodik a szülő felett, vagy elfoglalja az előtte született testvér helyét.

3, Adok-kapok egyensúlya.
Egyenrangú - baráti, vagy pár- kapcsolatok akkor működnek jól, ha az adok kapok egyensúlyban van. Folyamatosan biztosítani kell az energiaáramlást, tudni kell adni és elfogadni.
Szülő - gyermek kapcsolatban mindig a szülő ad, és a gyerek elfogad.

A családfelállítások felfedezése az úgynevezett csoport lelkiismeret, amelyik akkor jelentkezik ha az előbbi törvények valamelyike sérül. Ilyenkor a lélek kiegyenlítő mozgásba kezd, vagyis ha valaki nem kapta meg az őt megillető helyet a családban, akkor a következő generációban valaki tudattalanul megismétli a sorsát.

A családfelállítás legtöbbször csoportban történik, de esetenként vannak úgynevezett egyéni állítások is.
A csoportban történő a következőképpen zajlik: összegyűlik 10 -15 ismeretlen ember. Néhányan azért jönnek, mert szeretnék ezzel a módszerrel megoldani a gondjukat, mások, segítőként vannak jelen. Körben ülünk a teremben. Akinek problémája van, néhány mondatban elmondja az állításvezetőnek. Pl. „Képtelen vagyok szót érteni a lányommal, állandóan veszekszünk."Ekkor a vezető kérdez néhány dolgot a családról. Ilyenkor csak a tények számítanak. Majd megkéri azt aki a problémát hozta, hogy válassza ki a körben ülők közül néhány családtagjának képviselőjét. Ezek a képviselők felállnak, akinek a gondján dolgozunk, visszaül és mintegy kívülről figyeli a körben történteket. A képviselők kis idő múlva különböző érzésekről, érzetekről számolnak be a vezetőnek, ami nem az övék. A körben történtektől függően a vezető újabb képviselőket állíthat be, egészen addig, amíg megmutatkozik a rejtett dinamika, az hogy hol borult fel a rend. Ha ez megvan, következik az oldás, különböző mondatok és rituálék által, amikor a kliens képviselője meghajol a nehéz sorsú családtag előtt, visszaadja átvett sorsát, elfogadja helyét, sorsát. Ebben az utolsó részben a kliens maga is beállhat a beállhat a képbe.
A csoportos állításnak egy különleges módja a „fedett állítás", amikor a vezetőn és a kliensen kívül senki sem tudja, kinek a képviseletében áll. Olyankor használjuk ezt a módot, ha kényes problémáról van szó, és a kliens nem szeretné, ha más is tudomást szerezne róla.
Az egyéni állítás abban különbözik a csoportostól, hogy csak a vezető és a problémát hozó van jelen, és a családtagokat tárgyak, papír lapok, emberfigurák helyettesítik.

Ajánlott ára: állítónak 7000.- ft, segítőnek 1000.- ft.

Előadó: Száraz Ildikó


Kezdődik:
2010. jún. 06. vasárnap 10:00

Vége:
2010. jún. 06. vasárnap 18:00
Elérhetőség
Telefon: 
+36202613869

A jelentkezés lezárva.

Beküldte: | 2010. jún. 08. kedd - 15:14

Hozzászólások

2 hozzászólás
?klán?
2010. június 03. csütörtök, 11:51 | Névtelen (útkereső)

Nem emlékszem teljesen, de mintha a családállítás témájában hallottam volna a kiterjesztett klánról. Tényleg van valami ilyesmi? És az mi? ~B.B~

A családfelállítás tapasztalatai szerint az egyik törvény: az
2010. június 04. péntek, 14:44 | szildiko1   Előzmény

A családfelállítás tapasztalatai szerint az egyik törvény: az odatartozás törvénye. Ez annyit jelent, hogy mindenkinek joga van a családhoz tartozni, aki oda született. Ezek: mi magunk, a testvéreink, (élők és halottak) féltestvéreink (akik ebből a nézőpontból szintén testvéreknek számítanak), szüleink, és testvéreik, nagyszüleink és testvéreink. Ugyanakkor nem csak a vér szerinti rokonok tartoznak lélekben a családhoz, hanem azok az emberek is, akik valamiképpen erősen befolyásolták családtagjaink életét. Pl. a balesetet okozó, vagy akinek valamelyik családtagunk balesetet okozott. Az ember, aki megmentette ősünk életét, vagy éppen elvette azt. Családhoz tartozik a mi, vagy a szüleink (nagyszüleink) előző fontos kapcsolata, hiszen neki köszönhetjük az életünket. Mert ha az előző kapcsolat fennmaradt volna, mi meg sem születünk.
Tehát a kiterjesztett klán azt jelenti, hogy nem csak a vér szerinti családtagok tartoznak a rendszerbe.
Ha bárkit kizárunk akkor annak lelki problémák, boldogtalanság, betegség a következménye.

Feliratkozás Hírlevélre