Sztereotípiák! Felületes és mélyen elrejtett | Önmegvalósítás.hu

Sztereotípiák! Felületes és mélyen elrejtett

Férfi-nő. Egyház, hit, papok. Ezoterikusok, szabadgondolkodásúak. Zenészek, könyvtárosok, parasztok. Mikulás.
Mindegyik témával kapcsolatban éltek, élnek bennünk elgondolások, amik nem biztos, hogy úgy is vannak! De tömegtapasztalaton alapulnak, és "nem zörög a haraszt...".
Ha belegondolok, szinte minden létezővel szemben vannak ilyen egyforma gondolatok. Ilyenekből élnek gyakorlatilag az egész popszakma szövegírói. :-)))
Néha elgondolkodom, mikor, meddig élünk előítéletek mentén? Mit nem teszünk meg, amit megtehetnénk, mert nem illik, nem szokás...
Ez az egyik vesszőparipám, úgyhogy ha van érdekes felvetésetek, nosza! Harcra fel! :-)

Beküldte: | 2009. jan. 21. szerda - 11:49

Hozzászólások

3 hozzászólás
gyöngyház képe
Ironikus
2009. január 21. szerda, 15:22 | gyöngyház

Az előbb beszélgettünk egy barátnőmmel. Arról, hogy mért viselkednek úgy a magamutogató melegek, ahogy.
Az ő gondolatai ezzel kapcsolatban: ha megnézzük, azokat a szerepeket formázzák, amiket a férfiak képzelnek, hogy olyan egy nő. Tehát valójában férfiaggyal gondolkodnak ők is a nőkről. (Állandó csücsörítés, édibédizés, hülye kéztartás, elnyújtott magánhangzók. Tipikusan, ahogy egy vígjátékban túlspilázzák a női szerepkört).
Azoknak, akik tisztában vannak önmagukkal, nem kell ez ez önigazolás. Na, rajtuk nem veszel észre semmit. A hálószobát ugyanúgy magánügynek tekintik, mint te vagy én.

Meleg helyzet
2009. január 31. szombat, 21:11 | Névtelen (útkereső)   Előzmény

Persze, hogy egy meleg férfinőnek jobban ki kell hangsúlyoznia, hogy nő, ha meg akarja magában erősíteni kilétét. Életem során valahogy a meleg téma mindig közel volt hozzám, ki tudja miért. Jó ideig Münchenben éltem, az egyik, ha nem a legliberálisabb meleg városban. Ott ez a dolog már évtizedek óta természetes és az élet része. Ezért nincs is annyira szükségük arra, hogy túljátszák magukat, nem akarják annyira megmutatni másságukat, mert nem is annyira mások. Sok meleg barátom, ismerősöm van, igaz én nem idegenkedem tőlük, de nem is tartozom közéjük. Azt hiszem kicsi hazánkban azért is nőbb a meleg, mert ez a téma csak most kezd szalonképessé válni és meg akarják mutatni, hogy most megmutathatják másságukat. El fog ez is csendesedni és lassan mi sem fogunk semmi furcsát találni abban, ha az anyakönyvvezető két fiú ill. két lány nevét írja a házassági anyakönyvi kivonatra. Sőt szerintem a transzszexualitás is beköltözik szókincsünkbe és ahogy Berlin város meleg főpolgármestere mondta "ez igy is van jól". Ez az ő útjuk lerombolni a szterotipiákat.

Szívvel!Ne ujjal!
2009. január 21. szerda, 16:48 | Tóth Roland

Sziasztok!
Ha belegondolok,mindig is zavart,ha azt mondják;ez igy szokás,vagy úgy kell!Valaki felkiáltott,majd felállitott egy általa helyesnek vélt dogmát,valamiért,valamikor és ráfogta;ez igy helyes.És persze sikerűlt maga köré gyűjteni néhány embert,akik osztották a véleményét.
Megszületett valami,ami nyílván az ő érdeküket szólgálta.De mint tudjuk a szabályok egy dologra jók...
Lehet,hogy lázadónak tünik a gondolat,de elgondolkodhatnánk,mert a mostani állás szerint nem állunk túl jól.Mondhatnám;erre a problémára már nem elegendő egy algopirin...
Elől megy a vezérhím,rázva a fejét,hogy jól hallatszódjon a kolomp a nyakában...
Jó volna ha felnyílna a szemünk és kitörölnénk a csipát,mert már véget ért a fájdalmas középkor.
A magam részéről bocsánatot kérek,ha valakit megbántottam,de nyugodtan vegye magára:),bár tudom,ezt a fórumot nem Ők olvassák!Eddig és ezután sem tudok beállni a sorba,főleg mióta tudom,hogy van egy rövidebb...
T.Roland