Isten létezése | Önmegvalósítás.hu

Isten létezése

Hozzászólások

52 hozzászólás
Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Félreértelmezhető Biblia
2010. április 17. szombat, 1:44 | Huszti Sándor -...   Előzmény

Én egyszer elkezdtem olvasni a Bibliát, aztán amikor elegem lett a zsidók mocskolódásaiból, állatáldozataiból, meg vérengzéseiből, akkor kihagytam jó pár részt és átugrottam az Újszövetségre.

No, az már kellemesebb volt, Jézus tanításait igaznak véltem, csak azt nem értettem, miért kevertek a keresztény egyházak annyi maszlagot Jézus tanításai mellé?

Ha csak Jézus szavait vesszük, akkor egy oldalban tisztán összefoglalható, hogy mit mondott. Ezen tiszta tan megtartása helyett, majd mindenki másként értelmezi, félremagyarázza, hozzátesz, kiemel, torzít, míg végül a Biblia az egyik legvitatottabb mű lett a világon, erről vitatkoznak az emberek a legtöbbet.

De talán nem azért, mert annyira érdekli őket, hanem azért, mert a sok kutyulás után nem értik, hogy mit is akar tanítani!
Az egyik helyen azt mondja, tegyél így, majd a másikban pont az ellenkezőjét javasolja.
Így ha akarod, értheted így is, meg úgy is.

Nem csoda, hogy az elmebeteg tömeggyilkosokat is úgy ábrázolják a krimikben, mint akik a Bibliából idéznek, hogy alátámasszák rémséges tetteiket.
Hallottunk már olyat, hogy valaki Buddhától vagy Gandhitól idéz és közben öldököl?

Isten bennünk van!!
2010. április 17. szombat, 9:09 | Päm (útkereső)   Előzmény

Néha az Örsön, vagy más helyeken, láttam zenés hittérítéseket, ahol az ember azt kántálta, Isten bennünk van! Régebben nem értettem... de ahogy most elolvastam az eredeti kérdésfeltevést, hogy van-e Isten, meglepődtem.... semmilyen vallásos neveltetést nem kaptam, és nem is vagyok vallásos, de számomra ez már nem kérdés, hogy Isten létezik, mégpedig mi magunk vagyunk azok, bennünk van Isten.

sokat olvastam és tanultam erről mostanában...

Istent nem úgy kell keresni, mint egy rajtunk kívülálló lényt, vagy hatalmat. Mi magunk Istenek vagyunk, mert Teremtő Képzeletünk van. Minden megvalósul, ami a képzeletünkben van, mi magunk vagyunk a Teremtő Erő, vagyis az Isten... Isten létére nem kell bizonyítékot keresni, és jeleket várni. Hanem elfogadni, hogy minden, amit gondolunk, kimondunk és teszünk, teremtő erővel bír, és a következmény annak megfelelő, amilyen jellegűek a képzelgéseink...
ha ezt elfogadjuk, sokkal boldogabbak vagyunk, mert rájövünk, sorsunk nem egy külső erőtől függ, aki ajándékoz vagy büntet, mert mi magunk ajándékozzuk vagy büntetjük magunkat...
a Biblia, ha el tudunk vonatkoztatni a metaforáktól, pontosan erről szól.

és az összes többi vallás is.

Az ima, csak egy változata a meditációnak, vagy a krisnásoknál a dzsapaláncos mantrának... a katolikus vallás imádkozása, ahogy letérdel az ember, ezzel alázatot gyakorol, és bűnbánatot, a negatív képzelgéseiért, amik minden egyes másodpercben bennünk lakoznak... az imával saját magunkhoz imádkozunk, a bennünk levő Istenhez, és magunkat kérjük, hogy bocsássunk meg magunknak....

a bennünk levő isten a többi emberben is jelen van, ezt máshol energiának nevezik, mindenesetre mi mindannyian ugyanannak a nagy egységnek a részei vagyunk, és a testünk csak materiális megformálódása ennek az egésznek... hogy a teremtés megnyilvánulhasson, anyagot ölt, ezt látjuk mi, az embereket, és a környezetet... de ez mind egy egész, és mi, minde egyes ember, részese a teremtésnek...

Inyó képe
"Isten létére nem kell bizonyítékot keresni, és jeleket várni.
2010. április 17. szombat, 12:31 | Inyó   Előzmény

"Isten létére nem kell bizonyítékot keresni, és jeleket várni. Hanem elfogadni, hogy minden, amit gondolunk, kimondunk és teszünk, teremtő erővel bír, és a következmény annak megfelelő, amilyen jellegűek a képzelgéseink..."

Nah, ez az, képzelegni én is tudok, de én nem csak azt akarom, tudást, belső élményt! Agyból tudom, hogy mit lehetne és lehet elképzelni, gondolni... 

A könyvekben szereplő elméleteket is ismerem és tudom és meg is élem a nagy részét, azok idézése nem segít nekem. Én a Saját élményeitekre voltam kiváncsi, hogy ti , hogyan találtátok meg saját élmény útján Istent és tudtok-e gyakorlati tanácsot adni. 

Az alábbi hozzászólás a FÉLREÉRTELMEZHETŐ BIBLIA....
2010. április 22. csütörtök, 20:57 | Éva.   Előzmény

.....Című előző oldalon lévő utolsó bejegyzéshez íródott.
Fogalmam sincs hogy került ide /ma már másodszor/
Úgy látszik engem kidob a rendszer,vagy az oldal alján lévő bejegyzésre
a választ tetszőlegesen átdobja a másik oldalra ?

Nekem is folyik a vér az Ószövetségből,ha kinyitom...
2010. április 22. csütörtök, 20:48 | Éva.   Előzmény

....és a többi felvetéssel is egyetértek.
A papok és egyéb magyarázatok helyett ,már jó ideje egy zseniális könyvből tájékozódom ködösítés helyett.
Buji Ferenc: Az Elfelejtett Evangélium
Ajánlom mindenkinek aki nem szereti a maszlagot.

Papok...
2010. április 23. péntek, 12:08 | Éva.   Előzmény

Annyit azért szeretnék korrigálni a papokkal kapcsolatos megjegyzésemen,
hogy nem akartam általánosítani.
Engem 2 évig tanított egy pap,aki tényleg Jézus tanításai szerint élt,nem csak azt papolta.
Hallatlanul tiszteltem ezért.Nem is tudom manapság ez hogy lehetséges.
Aztán évekig jártam egy főpap miséire,amik tulajdonképpen előadások is voltak,alig lehetett beférni a templomba.Hát Ő sem maszlagolt.
És remélem vannak még egy páran.
Ezt hozzá kellett tennem,így tiszta a lelkiismeretem.

Fanatikusan vallásos
2010. április 17. szombat, 7:37 | Ileeke (útkereső)   Előzmény

Azt hiszem, én az vagyok, akit te fanatikusan vallásos hívőnek mondasz. Az idézett mondat az egyik legjobb kezdőlépés Isten felé, amit valaha hallottam.

De az igazi hit nem valami ködös érzés, hanem valódi meggyőződés. Nem dobom el az agyam, hanem biztos tudásom van. És ha ilyen hittel olvasom a Bibliát, feltárul az értelme.

Itt egy kis gyakorlati segítség:
http://messages.bibliaszol.hu/eredmenyeselet/Alapelvek/default.htm

Hallgasd meg szép sorjában, remélem, életed leghasznosabb néhány órája lesz.

hermess képe
H: Hogy jön a marketing a Bibliához?
2010. április 17. szombat, 10:43 | hermess   Előzmény

Ez egy nagyon ügyesen összeállított anyag, sok hasznos dolog is található benne. Fejlett megkülönböztető képesség nélkül azonban mégsem ajánlom senkinek!

A szerzőnek pl. halvány f...a sincs az intuícióról. Kőkemény materialista és technokrata életfilozófia. Semmi köze nincs a spiritualitáshoz, de még a vallásossághoz sem.

Mi célból tetted ide fel? Marketingeled a marketinget?

hermess képe
H: Ez egy bújtatott marketing
2010. április 17. szombat, 15:04 | hermess   Előzmény

Ügyeljetek az előttem lévő bejegyzésre! Semmi köze a témához nincs! Mesteri beetetés - úgy nyeled be, hogy észre sem veszed. A bejegyzés címe is a megtévesztést szolgálja. A szerzőnek, aki egyébként ismert marketing guru, fogalma nincs a spiritualitásról, intuícióról, Istenképről...

Ez a mai modern piaci marketing kedvelt fogása - bele tette a domainjébe a "biblia" szót, s ezzel olyan emberekhez is eljut, akiknek esze ágában sem lenne egyébként ilyeneket megnézni. Nagyon ügyes! A legszomorúbb pedig az benne, hogy eléri a célját, mert most már kíváncsiságból is odakattint valaki.

Az anyagokban egyébként épkézláb, használható üzleti dolgokat is találni. Ez az a szint, ami a vallásosság fölött van, de a new ages ezoterikus gondolkodás értékrendje alatt, akad benne egyébként önismeret. Pont az, amit a vallásosok az "ördög kísértésének" neveznének. Nyomulós üzleti marketing, a legkifinomultabb fajtából.

Katicák és Pillangók, ez ellen nem vontok ki csatabárdot? Nem kéritek ki magatoknak az egyház és a biblia nevében? Vagy észre sem veszitek, hogy visszaélnek a számotokra legszentebb írással?

Inyó képe
Köszönöm, ilyen gyakorlatokat kerestem! Ezek voltak számomra a
2010. április 17. szombat, 17:36 | Inyó   Előzmény

Köszönöm Sanyi, ilyen gyakorlatokat kerestem! Ezek voltak számomra a "gyakorlati" tanácsok!

kancsokanna képe
…milyen egyértelműen Inyónak lenned?…
2010. április 17. szombat, 15:36 | kancsokanna

…és milyen egyértelműen Istennek lenni? most kicsit belegondoltam, az isteni nézőponba…Ha Isten annyira nagyszerű, stb., mért adunk neki ilyen kicsinyes feladatokat, mint hogy létezéséről folyton tanubiznyságot adjon? Ráadásul INGYEN…Én is úgy kezdtem, szövegekkel, belső beszélgetésekkel, amiknek a formulája az volt, hogy „ha nem mutatkozol meg előttem valami csoda fogytán, nem is igaz, hogy létezel…”.
Mit akarsz? égő csipkebokrot látni? :) Értem én, hogy nem akarsz megrekedni a passzív szövegrágodásoknál.

„Amíg a kétértelműség nincs kivéve belőle, addig a küldetés(értsd keresésre válaszként) nem érkezhet meg”

Kívülről keresed mások élményeinek beszámolásaiból, hogy milyen az belülről megélni Istent, az isteni minőséget…ez kétértelmű…amíg „ott” keresed, nem fogod „itt” belül megtalálni. És az is igaz, ha úgy akarod, akkor azt is szabadságodban áll megtalálni, hogy NINCS.

Nem tudlak bevezetni abba, milyen volt/van a magam randija a magam isteni minőségemmel. Mert a legintimebb élmény ezt belül megtalálni, s attól a legvalódibb, hogy soha semmiféle körülmények között senki nem tudja ezt a személyes találkozást reprodukálni leutánzás által. Recepttel max a felszínes, s látszólagos tüneteket kezeled.
Magadból kell kitenned…magadból kell előteremtened. Nem sózhatod másra. S olyanná válik, amilyenné magadból megformázod. Bizonytalan vagy? Sebaj, akkor tudod, hogy biztos akarsz lenni.
Inyó, milyen egyértelműen Inyónak lenned? Valaki helyetted válaszolhatna rá?

Miért ne kérdezhetnél másképpen? Mintha Istenhez méltó játékos lennél. Annyiféleképpen kérdezhetsz…

Hogyan élnél tovább ha gondolataidnak s érzelmeidnek tárgyi s eseménybeli következményei lennének a fizikai valóságban?…hogyha a képzeleted nemcsak egy képzelgős, káoszban fürdőző semmire sem vezető, sehova sem jutó gondolatokkal teli agyvelő volna, hanem a mágneses, vonzó s energiasűrítő s fizikai megnyilvánulások előőrse, megtervezője?

Valami átváltozna benned? Éreznéd-e mekkora a felelőssége annak, hogy meg kell válogatnod, te magad az érzelmeid, gondolataid, s meg kell tervezned a tapasztalataid, jelen esetben Istennel való találkozásod, s már nincs hatalmadban bárkit is okolni a történésekért?…nem jöhet eléd CSAK ÚGY, ha nem gyakorlod magadban azt, milyen volna a vele való találkozásod. Mint ahogyan akkor amikor otthon nálad valaki megkopogtatja az ablakod, tudod, hogy éppen vendéget vártál vagy nem, s ha igen akkor kit…Mert minél gazdagabb, részletesebb képet hozol létre magadon belül az istenségről, annál nagyobb esélyt adsz neki, hogy bekopogtathasson hozzád, s felismerd benne kedvedre való vendégedet. Persze, ha így akarsz vele találkozni, s nem a bűntető, s ítélkezővel…GYAKORLATILAG, hogy szeretnél vele kapcsolatba lépni? Gyakorlatilag…ez mit jelent? részleteket? működőképességet? kézzelfoghatót? kezelhető eszközt? mi felé? minek a GYAKORLÁSÁRA? ha már HASZNODRA kell…ha nem erre kéne, akkor nem kellene gyakorlati tanács.

Nem vagy tisztában mit jelentenek a mindenható, mindentudó, s isteni fogalmak, mint ahogy azt sem igazán érted, hogyan működnek a kívül-belül dimenzióban az „események”? Azt ahogyan a tudatba lerakodnak a külső történések s fordítva, az ahogyan a tudatból kivetülnek az „események”? Hogy milyen ez a mennyei koreográfia?

Tiszta-e a számodra, milyen a VISZONYOD az Istennel? Hányadán állsz vele? Partnerség…?

Néha a legegyszerűbb, s magától értetődő dolgot a legnehezebb észrevenni.
Mert nem akar feltétlenül magyarázkodni.
Vagy folyton bocsánatot kérni, hogy VAN.

Ha megtanítasz, hogyan vegyelek észre, cserében mindenben téged, az istenit fogom meglátni.
…úristen, dejó alkudozást játszani! mindketten jól járunk…
An(*|*)nA

Inyó képe
Kedves kancsokanna! Köszi a válaszod, elgondolkodtatott. "„ha ne
2010. április 17. szombat, 17:21 | Inyó   Előzmény

Kedves kancsokanna!

Köszi a válaszod, elgondolkodtatott.

"„ha nem mutatkozol meg előttem valami csoda fogytán, nem is igaz, hogy létezel…”.
Mit akarsz? égő csipkebokrot látni? :) Értem én, hogy nem akarsz megrekedni a passzív szövegrágodásoknál."

Én nem gondolom azt hogy, ha nekem nem mutatkozik meg Isten, akkor nincs is! Erről szó sincs! Azt már érzem, hogy van, csak nem tapasztalom, Jelenlétét nem kérdőjelezem meg! Ezt szerettem volna elsőként tisztázni.

"Kívülről keresed mások élményeinek beszámolásaiból, hogy milyen az belülről megélni Istent, az isteni minőséget…ez kétértelmű…amíg „ott” keresed, nem fogod „itt” belül megtalálni. "

Itt is félreértettél, nem receptet keresek a sok megvalósulásból, hisz tudom, hiába a tuti recept, az elkészült étel, annyi féle lesz, ahány készítője volt! Egyszerűen csak kiváncsi voltam, hogy kinek milyen út vezetett az Istenélményéhez! Persze, az ötletek, tanácsok nagyon jól jöhetnek, hiszen, ahogyan te is írtad...

"minél gazdagabb, részletesebb képet hozol létre magadon belül az istenségről, annál nagyobb esélyt adsz neki, hogy bekopogtathasson hozzád, s felismerd benne kedvedre való vendégedet"

A gazdag, részletes kép megszerzésére, gondoltam, hogy információt szerzek kívülről és elolvasom mások élményeit, majd ezeket integrálva magamban egyre részletesebb , finomabb képet kapok az Istenségről, isteni kapcsolatról. 

Nem alkudozni kívántam Istennel, főleg nem zsarolni! Bár...olyat is hallottam, hogy valaki így kapta meg az isteni élményt!:-) 

Hatar Beatrix képe
Inyónak,jelkérés
2010. április 18. vasárnap, 0:29 | Hatar Beatrix   Előzmény

Fel jöttem belefutottam ebbe a topicba számomra isten létezése egyértelmű, de mikor olvastam ezt az adj jelet mosolyogtam. Nekem soha nem jutott eszembe ilyet kérni és mekkora ötlet. Na akkor ezen felbuzdulva kértem, de el is felejtettem. Másnap hatalmas plakát hívta a tekintetem rá írva: LÁTLAK TÉGED.
Hát majdnem dobtam egy hátast kicsit el is szégyelltem magam, mert csak egy viccnek gondoltam az egészet és akkora erővel ütött, hogy csak naaaa.
Tudod, kérj és megadatik:-))

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Akkor pontosan milyen gyakorlati tanácsot is adtál?
2010. április 17. szombat, 20:42 | Huszti Sándor -...   Előzmény

Nem teljesen értem Anna, hogy akkor pontosan milyen gyakorlati tanácsot is adtál?

Mert könnyű letolni azt, aki keres és még azt sem tudja, hogy mit és hogyan találjon meg. Talán lehetnél nagyobb megértéssel és inkább segítő kezet nyújtanál, mint hogy rárivalsz a keresőre!

De én kérek elnézést, ha félreértettem a stílusod!

Isten olyan mint a levegő. Mindenhol ott van, körülvesz. Nem
2010. április 18. vasárnap, 18:22 | chicago (útkereső)

Isten olyan mint a levegő. Mindenhol ott van, körülvesz. Nem látni, hanem érezni kell.
Van egy szép vers, ami róla szól.

Megkértem Istent, hogy vegye el a büszkeségemet,
de Ő azt mondta: nem.
Azt mondta, hogy a büszkeséget nem Õ veszi el,
hanem nekem kell feladnom azt.

Kértem Istent, hogy adjon nekem türelmet,
de Ő azt mondta: nem.
Azt mondta, hogy a türelem a megpróbáltatás
mellékterméke, nem kapni, megszerezni kell.

Kértem Istent, hogy adjon nekem boldogságot,
de Ő azt mondta: nem.
Azt mondta, csak áldását adhatja - a boldogság rajtam múlik.

Kértem Istent, hogy kíméljen meg a fájdalomtól,
de Ő azt mondta: nem.
A szenvedés eltávolít a világ dolgaitól és közelebb visz Hozzá.

Kértem Istent, hogy adjon lelki fejlõdést,
de Ő azt mondta: nem.
Azt mondta, hogy a fejlõdés az én dolgom,
de hajlandó megmetszeni, hogy gyümölcsöt hozzak.

Kértem Istent, hogy segítsen másokat szeretni,
úgy, ahogyan Ő szeret engem.
Erre azt felelte: látom már kezded érteni.

Kértem erőt...
És Isten adott nehézségeket, amelyek erőssé tesznek.

Kértem bölcsességet...
És Isten adott problémákat, hogy megoldjam azokat.

Kértem bátorságot,
És Isten adott veszélyeket, hogy legyőzzem azokat.

Kértem adjon szeretetet...
És Isten adott gondterhelt embereket, hogy segítsek rajtuk.

Kértem kegyelmet...
És Isten adott lehetőségeket.

Semmit sem kaptam, amit akartam és mégis megkaptam mindent,
amire szükségem volt.

Ezt ma tanultuk,
2010. április 18. vasárnap, 19:10 | csaesz   Előzmény

elgondolkodtató idézetek:

 "Mindenkiben benne rejlik egy Isten alakú űr"- Eliade

"Én és Isten között én állok." -Szepes Mária

Ez utóbbi igazságát most saját bőrömön tapasztalom...Meditációimban, sétáim közben érzem Istent körülöttem, mintha a kezét nyújtaná, és én nem akarom megfogni. Hát...ilyen is van.

Erre mondja Edward Bach, hogy "Magatoktól szenvedtek."   :D

jaguar képe
angolul
2010. április 18. vasárnap, 20:38 | jaguar

Lehet hogy írtam már, de van egy ilyen mondás, ennél frappánsabb megfogalmazást még nem hallottam:
"If you can't see God in all, you can't see God at all."

Kirsikka képe
...but you can realize... :)
2010. április 19. hétfő, 11:25 | Kirsikka   Előzmény

...but you can realize... :)

Twindragon képe
Reményik Sándor - Istenarc Egy Istenarc van eltemetve bennem, Tá
2010. április 23. péntek, 13:08 | Twindragon

Reményik Sándor - Istenarc

Egy Istenarc van eltemetve bennem,
Tán lét-előtti létem emlék-képe!
Fölibe ezer réteg tornyosul,
De érzem ezer rétegen alul,
Csak nem tudom, miképp került a mélybe.

Egy Istenarc van eltemetve bennem,
Néha magamban látom, néha másban.
Néha állok, mint fosztott ág, szegényen,
Ha rossz órámban eltűnik egészen
Alteregóm az örök vándorlásban.

Egy Istenarc van eltemetve bennem,
A rárakódott világ-szenny alatt.
A rám rakódott világ-szenny alól,
Kihűlt csillagok hamuja alól
Akarom kibányászni magamat.

Egy Istenarc van eltemetve bennem,
S most ásót, kapát, csákányt ragadok,
Testvéreim, jertek, segítsetek,
Egy kapavágást ti is tegyetek,
Mert az az arc igazán én vagyok.

Egy Istenarc van eltemetve bennem:
Antik szobor, tiszta, nyugodt erő.
Nem nyugszom, amíg nem hívom elő.
S bár világ-szennye rakódott reája,
Nem nyugszom, amíg nem lesz reneszánsza.

Én is úgy hiszem, mint néhány előttem szóló! Isten egy része bennünk él, és mindenütt ott van a világban!
Erről már korábban is írtam a "Valódi titok-e a Secret?" című blogban! Viszont ide jobban passzol!
Járj "nyitott szemmel és nyílt szívvel" - lásd meg a "csodáit a világon"!

“Nem veszítettem el a kedvemet, mivel minden egyes sikertelen kísérlet egy újabb lépést jelent előre.” (Thomas Alva Edison)

Sai Baba, Swami üzenete a jövőről...
2010. április 26. hétfő, 23:50 | Éva.

Én nem vagyok éppen Sai Baba hívő,de tiszteletből feltettem az üzenetét,hátha valakit érdekel.
/Azt hiszem nemsokára meghal./

Az üzenetében Istenről van szó és rólunk.

Sai Baba, Swami üzenete a jövőről

A félelem

Ne féljetek attól, ami az elkövetkezendő időben vár rátok, ez egy csodálatos folyamat része, de csupán a kezdet. A változás, ami az emberiség evolúciójában bekövetkezik szükségszerű. Egy természetes folyamat része. A föld egy élő entitás, ő is változik, úgy, mint minden körülöttetek. A földnek nem hagytatok más kiutat, csak azt, hogy drasztikusan megváltoztassa magát. Ez nem baj, mert a folyamat jó irányba halad. Lehetett volna tragikusabb is.

Szeretném, ha megértenétek ennek a folyamatnak a lényegét: Isten bennetek van, a részei vagytok. Ez a kijelentés, most ellentmondásnak tűnik, de mégsem az. Fogjátok fel az elkövetkezendő eseményeket úgy, mint a saját Isteni megnyilvánulásotokat. Ha úgy tetszik, a lelketek döntött így, mert elég volt az elme uralmából. Hogy mi vár rátok pontosan?

Elmondom általánosságban, de ezt személyenként másként fogjátok megélni. Az egész folyamat, amin a föld átmegy drasztikus változás lesz, ennek a folyamatnak a megélése az adott személytől függ. Mit értek ez alatt?

Ha az adott személy Istenre bízza magát, átadja magát neki, nem érheti különösebb baj. Aki viszont csak az elméjére hagyatkozik, az kétségbe fog esni, talán az őrületig is eljut, mivel az elme ezt az élményt nem képes befogadni, feldolgozni. Azért mert ezek a dolgok az elme határain túl vannak jóval. Tudom, hogy e sorok olvasása közben, sokan félnek közületek, de csupán az elme fél. Az elme nem tud mit kezdeni ezekkel a változásokkal, mert valójában itt a lélek emelkedéséről van szó. Rezgésszint emelkedésről, ha úgy tetszik. Ki, minek nevezi. De még ennél is jóval többről.

Szeretlek Titeket!
Ezért kérlek, bízzatok Swami szavaiban. Fontos, hogy az elkövetkezendő időkben mindenki nyíljon meg Isten felé, a saját vallása szerinti Isten felé. Ez nagyban meg fogja könnyíteni a változást. A 2010 és 2011-es évek alatt is törekedni kell mindenkinek, arra hogy ezeket a változásokat önmagában befogadja. Tudomásul kell vennetek, hogy ezek a spirituális változások, már most is folyamatban vannak. Nem lesz egy hirtelen, BUMM! Az csak úgy tűnik, valójában már hosszú évek óta tart ez a folyamat, csak eddig nem volt látható a világot felületesen szemlélők számára. Valójában ezzel a spirituális változással a tudósaitok sincsenek tisztában. Ők csak azt „érzékelik” ebből, ami fizikailag mérhető. Egyszóval, a változás már elkezdődött bennetek. Isten mindig segíteni fog a hozzá fordulókon. Isten válaszol, ha kérdezed. Ahhoz viszont meg kell nyílnotok Isten felé a szívetekben, hogy a válaszait meghalljátok. Mindenkinek magának kell kifejlesztenie ezt a képességet önmagában. Mert ez a legjobb út ahhoz, és a legkönnyebb is, hogy a jövőben segítsen átvészelni a változásokat. Istenbe nem fogtok csalódni, ő mindig készen áll segíteni nektek.

Nem kell mást tennetek, mint az Alapvető Emberi Értékek szerint élni. Elmondok most néhány praktikus dolgot a jövő kezeléséhez: Először is a legfontosabb, hogy NE FÉLJETEK! mivel, mint már mondtam, csupán az elme fél az ismeretlentől. Az elme különben is olyan, hogy szereti a biztonságot, az állandóságot, erre törekszik. A probléma csupán az, hogy ezzel kergeti az embert a boldogtalanság felé, mivel a világ pontosan a folyamatos változásról szól. Ezért van annyi emberben diszharmónia, aki csupán az elméje szerint éli az életét.

Kedveseim!
Az elmétek azért van, hogy ebben a fizikai világban segítsen eligazodni, technikai tudásra alkalmas csupán. A mély, spirituális igazságokat nem képes befogadni. Olyan világ következik el, ahol nem sok helye lesz az elméteknek. Ezért hívom fel többször a figyelmeteket arra, hogy nyíljatok meg Isten felé. A szív, vagyis a lelketek szava lesz a döntő. A másik alapigazság az, hogy ti a lélek vagytok. A fizikai test csupán egy kis részetek, a lelketek korlátlan terjedelmű, ha így lehet fogalmazni. Nincs formája, mindenbe benne van. Valójában egy nagy lélek halmaz alkotja a világmindenséget, ami ugyanúgy rezonál, mint Isten, nincs más anyag csak Isten. Tehát ezért vagytok ti is Isten részei. Minden EGY Kedveseim.

Nincs mitől félnetek, Isten nem akarja önmagát elpusztítani. Egyáltalán nem, felemelni szeretne titeket magához. Ez a célja minden életnek a Földön, minden létező és létezni vágyó a fizikai világotokra figyel most. Az, ami történik veletek az eljövendő időszakba tudom, hogy sokak számára nehéz lesz, de csak azoknak, akik nem értik meg, hogy kik ők. Ha elzárkóztok a legfelsőbb igazságtól, akkor az elmétek csapdájában maradtok örökre. Ha azt mondod egy csalogánynak, hogy ő csupán egy katicabogár, és ezért nem tud énekelni, ő a lelke mélyén mindig dalra akar fakadni. Ilyen az ember is. Ha azt mondod ez embernek, hogy te csupán egy hús és csonthalmaz vagy, akkor őt a saját lényegétől fosztod meg, és ezzel boldogtalanná teszed őt. Ennél nagyobb rabszolgaság nincs. Az évezredek során ezt a tudást szándékosan elvették az emberektől, mert csak így tudták őket irányítani, azok akik gonosz erőket használtak, a szeretet energiája helyett. Elvették az ember igazi identitását, és mára már arra sem emlékeztek, Drágáim, hogy kik vagytok! Isten ezért segít most nektek azzal, hogy megváltoztatja a Föld Anyát, aki kemény vajúdáson megy át. Óvjátok Őt, mert szüksége van rátok. Minden egyes ember együttérzésére, és szeretetére vágyik. A gyermekei vagytok ti is emberek! Nagyon sokat segíthettek neki a változásban, mert újjá kell születnie. Újra létrehozni önmagát. Először ő változik, aztán minden élő, akit a hátán hord.

Az emberiség számára a legfontosabb tudnivalókat elmondtam. És Istenbe bízz, add át magad neki. Ígérem, vigyázni fog rátok!

A konkrét fizikai események a következők lesznek:
2010.-ben ami várható: Az egész világban észrevehető lesz a pánik érzése. Azok a szervezetek, akik eddig nyíltan, vagy titokban uralták a világot, elbizonytalanodnak egyre jobban. Mivel nem úgy alakulnak a dolgok, (jó értelembe véve) ahogy ők ezt szeretnék. Sem a gazdaság, sem semmi egyéb. Ez is Isten akarata. Ez úgy hat az átlagemberre, hogy rémhíreket hall, különböző pénzügyi megszorításokat találnak majd ki. Ez országonként változni fog, számtalan variációban. Próbálnak még több pénzt kisajtolni az emberekből. Mert Ők félnek. A világ anyagi bázisai meginognak. Az emberek viszont fellázadnak sok helyen, mert már nincs miből adni, és mindenki egyre jobban a szabadságra törekszik. A lélek hangja felkiált! Elárulom most előre, hogy bármit akarnak tenni ezek a hatalmak, nincs értelme. Nincs értelme az újabb és újabb adók kivetésének, a törlesztő részletek emelésének, és a még számtalan megszorító intézkednek. Egy-két hónapig működhet a gazdasági rendszer, de aztán egyre nehezebben megy a szekér, és minden felbomlik. Elérkezik a gazdasági világkáosz.

Kedveseim, ez ne érintsen titeket lélekben. Tudom, hogy most sokan azt fogják kérdezni, hogy rendben, de mi lesz a munkahelyemmel, mit fogunk enni stb.? Megértem az aggodalmatokat, ezért Swami megint csak azt mondja, hogy ne féljetek. Nem fogtok éhen halni, ennek nem lenne értelme Isten tervében. Az, hogy a pénzvilág lassan összeomlik, és előtte egy óriási pánikot zúdítanak az emberiségre, ez bekövetkezik. De csak azokat az embereket fogja érinteni, akik partnerek lesznek ebben a pánikhangulatban. Isten maga a béke, aki a lelki utat választja, azt nem érinti meg ez a káosz, erről kezeskedem. Ez törvényszerű változás lesz. MINDEN, AMI HAMIS ÖSSZEOMLIK. Ezért először a pénzvilág fog összeomlani. Ez szinte az egyik napról a másikra megtörténik majd hamarosan.

Tudnotok kell, hogy a világban elegendő élelem van. Megtanuljátok majd megosztani egymással az élelmet, a gyógyszert és mindent, amire szükségetek van. Senki ne tartalékoljon magának ezekből, ha mások éheznek, vagy szükséget szenvednek bármiben. Egyek vagyunk, az emberiség egy nagy család, és ezt az utat kell követnetek ahhoz, hogy mindenki túlélhesse a nehéz időket. Az átalakulás, az újjáépítés kezdeti nehéz időszakát. Ettől a nehéz időszaktól ne féljetek, már számtalanszor kerültek az emberek olyan helyzetbe, amikor egymásra voltak utalva gazdag, és szegény. Mégsem tanultatok belőle, ezért vannak folyamatosan a háborúk. Az egyiknek még vége sincs, már kezditek a másikat.

Ebben a két évben 2010 és 2011, nehezebb lesz az élet. Az anyagi dolgok miatt. Senki ne törekedjen anyagi javak gyűjtésére, mert felesleges időpocsékolás. Elég legyen annyi, hogy tisztességes körülmények között éljetek. Tartsátok tisztán a házatokat, egyetek tiszta táplálékot, és most ezt spirituális értelemben mondom. Mivel a tiszta táplálék azt jelenti, hogy ne egyetek húst, tojást sem lehetőleg. Meg kell tisztítani a testeteket a mérgektől, az agresszivitástól. Sokan nem veszik ezt komolyan, de higgyétek el fontos, hogy milyen táplálékot vesztek magatokhoz. Az étkezésetek csupán megszokás kérdése, álljatok át a tiszta táplálékokra gyümölcsöket, zöldségeket, gabonaféléket egyetek. Tejtermékeket is fogyaszthattok. Ne igyatok alkoholt, ne fogyasszatok kábítószert, vagy tudat módosító hatású gyógyszereket, ne dohányozzatok. Nincs ezekre szükségetek. Őrizzétek meg a tiszta tudatotokat. Maradjatok egészségesek, ezért vigyázzatok a testetekre, ezért ezeket az ártalmas dolgokat adjátok fel a saját érdeketekben. Ezek nélkül lehet élni.

Csak így fogtok lelkileg fejlődni, és igen ez az út tele van lemondással. Az élvezeti cikkekről kell csak lemondanotok, és a betegségekről, amiket ezek a káros anyagok okoznak a szervezetetekben.

Minden tevékenységetekben lássátok meg Istent. Az élelemben, a vízben is. Mindent ilyen áhítattal fogadjatok. A testetek Isten háza ebben a fizikai világban, így gondoljatok rá, és így viseljétek gondját. Így nézzetek rá az embertársaitokra is. Tiszteljétek mindenkiben, és mindenben Isten megnyilvánulását. Ha ezt az utat követitek, béke lesz a Földön.

Éljetek az Alapvető Emberi Értékek szerinti életet. Ne hazudjatok, ne ártsatok senkinek, osszátok meg másokkal azt, amitek van, tehát segítsetek a szükséget szenvedőknek. Itt nem csak pénzről van szó, hanem magáról a segítésről. Mindenki a tudásának megfelelően segítsen másoknak, ne az anyagi ellenszolgáltatás miatt tegyetek meg dolgokat. Sajnos ez a világ elfelejtett segíteni a másikon, csak úgy önzetlenül. Azért vannak, akik gyakorolják az önzetlen szolgálatot, a föld népességéhez mérten, csupán maroknyian vannak.

Még egy fontos dolog: Szeretném, ha megértenétek, hogy ez a folyamat értetek van. Minden, ami a Földdel történik egy evolúciós ugrásnak is nevezhető. Megemelkedik a Föld rezgésszáma, és vele együtt a rajta élőké is. Ez is egy folyamat lesz. Ti úgy fogjátok megélni, mintha minden sokkal lágyabb lenne, finomabb ezután. Az emberek érzékenyebbé válnak. Ez a rezgésszám emelkedésének köszönhető. A lélek rezgése ez. 2012 -ben várható az előkészületi szakasz vége, ha lehet így nevezni. Ezután lesz még néhány év, ami a dolog drasztikusabb részéhez tartozik. Aztán csend lesz, olyan értelemben, hogy olyan állóvíz. Azért nem mondok pontos dátumokat, mert az idő viszonylagos. A Maják is másként mérték az időt, mint ti. Amit most meg kell értenetek az, hogy ez a változás folyamatos lesz, és jelenleg is tart. Lesz néhány nap, amikor a föld mágneses tere miatt az időjárás is megváltozik. Különböző időjárási anomáliák lesznek, lehetnek olyan jelenségek is, ami nem megszokott. A nappal és az éjszaka ideje is eltolódik. Olyan lesz, mintha minden összezavarodna, tehát minden, amihez az ember viszonyította magát felborulhat. Aztán minden helyre áll idővel. Sok ember lesz, aki kétségbe esik, pánik alakulhat ki azok között, akiknek nem lesz tudomása ezekről a folyamatokról. Ezért kérek mindenkit, hogy tájékozódjon, amennyire csak lehet. Készítse fel magát, és a családját ezekre a változásokra. Más értékrend szerint kell élni ezután, ez azért fontos, mert aki ezt nem teszi meg annak fájdalmas veszteségként fog tűnni ez a dolog. Akiket csupán az anyagi javak éltetnek, azok mindent elveszítenek majd. A pénznek nem lesz értéke, egy olyan világban, ami az EGYSÉGről szól. Ebben a tudatállapotban fog élni az emberiség, valójában visszatérünk önmagunkhoz, visszakapjuk az elvesztett tudásunkat. Ez egy gyönyörű spirituális folyamat. Akik most ezen a földön élnek, nem véletlenül vannak itt. Mindenki azért született most meg, mert itt akart lenni a Föld átváltozásánál, és ennél az evolúciós ugrásnál. Ilyen esemény még nem volt spirituális értelemben, ezért olyan különleges dolog jelenleg itt élni a Földön. Szeretlek Titeket! A változásoktól ne féljetek, mert minden értetek van!

Én ezt a hozzászólást a 2012-es blogba tettem fel,mert azzal
2010. október 02. szombat, 11:41 | Éva.   Előzmény

Én ezt a hozzászólást a 2012-es blogba tettem fel,mert azzal kapcsolatban ad tanácsokat Sai Baba.
Van ugyan szó benne Istenről,de szerintem nem ebbe a blogba való,hanem oda ahova eredetileg szántam.

Itt és most minden 1 :):))))
2010. október 02. szombat, 8:23 | Acrab

Kis koromban meg mondom őszintén gyűlöltem ha Istenről volt szó. Ma már természetesen tudom, hogy nem Istent, hanem azt nem szerettem, ahogy beszélnek, kiárusítják ezt a fogalmat - és ami IGAZÁBÓL mögötte van.
Nehéz róla beszélni, mert egy rajtunk kívül álló létezőként kell megszólítanunk eleve. Ez pedig alapvető távolságtartást eredményez. Szerintem - na most leszek eretnek :) - van egy végtelen létező - maga a LÉT - és mi mind ennek a részei vagyunk és rengeteg isteni, szellemi energia s mi magunk magasabb megnyilvánulásai vesznek körbe.

A varászlók és sámánok szerint nem mi élünk a világban, hanem az él bennünk.
Én is valamiképp eszerint gondolkozok - és azt hiszem próbálok is élni - tehát mindenképp lehet közeledni a magasabb szférák felé, az Isteni megtapasztalásához.
Päm írta, hogy mi is Istenek vagyunk, és én is ezt vallom, gyakornokok vagyunk a Földön, de ugyanakkor rengeteg "eszköz" rendelkezésünkre áll, olyan is, amikről fogalmunk sincs.
Szintén Subudban vagyok, lassan már egy éve Latihánozok és nekem elég intenzíven jön gyakorlatban - és azon kívül - minden más energia, vagy megerősítés is.
Ezt azért említem, mert aki Istent keresi, vagy legalábbis a régi idők szavai szerint " szolgálni akarja"
az vállalhat égi-hivatást. Vagyis olyan szívvel teli utat, amit maga vállalt és elmélyülhet benne teljes mértékig. Ez állhat abból, hogy hétvégenként elmegy hastáncolni, vagy délután 4-kor megöntözi a virágokat a kertben, esetleg bonszájt csinosít. Összességében szerintem bármi, amit szívvel-lélekkel már-már elragadtatással végzünk - és közben az elménk is minimumon dolgozik! - Az ,ami magával tud ragadni az közelebb vihet minket a lényeghez.

Sai Baba nekem kicsit közhelyes, bár néhány közhelyet el tudok fogadni - amit nem ragoz túl :D

Igen, ezt nem szabad elfelejteni :D :"Én és Isten között én állok." -Szepes Mária
Nekem ez a kedvencem tőle:
"A csoda az egyetlen realitás. Amelyik ember nem hisz a csodában, az nem realista" ;)