Gyógyítsd Tenmagad! | Önmegvalósítás.hu

Gyógyítsd Tenmagad!

Hozzászólások

18 hozzászólás
Nagyon köszönöm, hogy elolvashattam ezt az írást.
2008. július 12. szombat, 14:12 | Papp Janos

Nagyon köszönöm, hogy elolvashattam ezt az írást. Ezáltal sokkal jobban tudatosult bennem az, ahogy eddig éltem mindennapi életem.

Számomra a legnehezebb dolog az, hogy nem tudom eldönteni mit válasszak. Maradjak szeretett feleségem mellett, és legyek szolgalója mint eddig, vagy valósítsam meg önmagam, ami már régóta elfojtott  vágyam.

Nagyon szeretem őt, teljes szabadságban hagyom mindig, nem mondom meg neki mit és hogyan csináljon. Sajnos, ez visszafelé nem működik, nem kapom meg azt a szabadságot amire vágyom. Ha valaki tudna nekem segíteni ebben a témában, szivesen beszélnék vele erről. Johny Papp. 12. július. 2008. London. johnypapp@citromail.hu

Kérdezd magadtól!
2008. július 24. csütörtök, 22:56 | johny papp (útkereső)   Előzmény

Kérdezted magadtól, hogy ugyanúgy szeret téged mint ahogy te őt? Beszélgettél vele arről, amit régóta szeretnél megvalósítani? Őszinte a kapcsolatotok vagy csak te magad félsz megtenni azt amit szeretnél, mert valójában a következményektől félsz?

Légy boldog!
2008. július 28. hétfő, 23:51 | elektrobarbie   Előzmény

Példának említeném, hogy egy évig éltem egy férfival, aki nem hagyott nekem teret, hogy növekedjek, hogy éljek. Szerettem, talán mai napig szeretem, de az ő őrült, elvakult "szerelme" felülmúlhatatlan volt. Véleményem szerint, ha már ezen elgondolkodtál, akkor már a választ is tudod, mert miért jött a kérdés? Vele együtt jött a válasz is. Nemde? Légy inkább boldog!
puszka

naphold képe
A "nem" szó megtanulása
2008. július 29. kedd, 17:16 | naphold   Előzmény

Egy párkapcsolat egyenrangú kapcsolat kell, hogy legyen. Ha ez nem valósul meg, akkor az egyik fél rátelepszik a másikra és előbb-utóbb megfojtja.
Hogy vagy Te a "nem" szó kimondásával és annak következetes betartásával?
A "nem" szó jelentésének a megtanulása általában 2-3 éves kor között történik. Ekkor tudatosul igazán egy gyermekben, mi is a jelentése és mi a következménye. Ha a szülők odafigyelnek ennek a kornak a jelentőségére, akkor a gyermek képes megtanulni, hogy "Ez van és lesz is, ez most van, de később nem lesz, ez most nincs, de később lesz vagy ez most nincs, és nagy valószínűséggel nem is lesz soha."
A nem szónak a másik lényege az, hogy ha mi nemet kapunk valakitől, az nem azt jelenti, hogy nem vagyunk számára úgy jók, ahogy vagyunk, hanem azt, hogy ő pillanatnyilag nem képes "igent" mondani arra a dologra, amit kértünk. Csakhogy ehhez először meg kell tanulnunk kérni. Hogy vagy Te a kéréssel? Képes vagy-e elfogadni, hogy vannak gyengeségeid, melyekben segítséget kell kérned, és ezek a gyengeségek hozzád tartoznak, tehát sem kevesebb sem több nem leszel azáltal, hogy beismered őket?
A másik: hogy vagy Te az elfogadással? Hogy vagy azzal, ha valami jó történik veled, akkor tudod, hogy "megérdemelted"? Ki mondta folyton gyermekkorodban, hogy "nem érdemled meg"?
Ha ezeken elgondolkodsz, akkor biztosan rá fogsz jönni, hol van a gyökere a problémádnak és már tudni fogod, hogy mivel kell "dolgoznod" az elkövetkező időszakban.
Sok sikert
Eta

Kedves János!
2008. augusztus 02. szombat, 10:06 | joli_joli (útkereső)   Előzmény

Kedves János!
Azt javaslom,hogy próbálj beszélgetni életed párjával erről a komoly problémáról. Ha elfojtod az Önmegvalósítási vágyadat, ahelyett, hogy megvalósítanád önmagad, az komoly nehézségeket tud okozni utad során.
Én jártam ebben a cipőben, én is alárendeltem magam a házasságomnak, a párom akaratának, és azt hittem helyesen cselekszem.
Hagytam a páromat szabadnak lenni, miként te is teszed, de tőle én sem kaptam vissza ebből semmit.
Ennek az lett az eredménye, hogy a 15 évnyi házasság alatt teljesen elhidegültem tőle, és bár fájdalom nélkül tudtam kilépni ebből a házasságból, rám kérgesedett ez a szerepjelmez. Már 2 éve külön vagyunk, de még mindíg nem tudtam levakarni magamról. Ez viszont komolyan akadályoz az utamon. Mondd el a párodnak, hogy mit szeretnél, beszélgess vele az ilyen problémáidról is. Véleményem szerint, sok problémát megold, ha felvállaljuk félelmeinket, szorongásainkat és képesek vagyunk ezekről is nyíltan és őszintén beszélgetni.
Üdvözlettel: joli_joli

Nincs párom, csak volt ...
2008. augusztus 03. vasárnap, 14:22 | joli (útkereső)   Előzmény

Nincs párom csak volt, de megértem amit átélsz. Én már átestem ezen. De mielőtt tovább írnék, az előző levelet a fiam email címén küldtem így elnézést kérek, Gabriella vagyok.
A párodat nem tudod elengedni, azért mert ragaszkodsz ahhoz a régi érzéshez és mindenben vagy mindenkiben ezt szeretnéd látni érezni. Nem engeded magadnak meg, hogy új érzések legyenek az életedben, nem engeded magadhoz a változást, nem tudod mit kezdjél az új helyzeteddel,ami szabadsággal jár.
Úgy érzed magad, mintha hiányozna valami az életedből, ami oly megszokott volt számodra, ami elvárások voltak a párod és közted.
Majd ha, el tudod engedni a régi szokásaidat és be engeded az újakat az életedbe, akkor képes leszel egy új kapcsolat kialakításában és másképp fogod magad érezni, hogy vannak még olyan érzéseid amit nem fedeztél föl magadban.
Üdvözlettel: Gabi

Nem ragaszkodás,hanem a félelem:)
2008. augusztus 03. vasárnap, 21:02 | joli_joli (útkereső)   Előzmény

Kedves Gabriella!

Én azt gondolom,hogy félek kilépni az ismeretlenbe. 15 évig nem volt számomra más,csak a családom.
Ez idő alatt rengeteget változott a világ velem együtt.
Valóban hiányzik valami az életemből,de ez a valami konkrétan Én vagyok.:)
Elsősorban magamat kellene megtalálnom ahhoz, hogy valóban összeszedjem magam. De valamiért ez nekem nem egyszerű feladat.
Nos szerintem ez tart sokáig.
Nem biztos,hogy jól látom a dolgokat. De keresem az utat.:)

Üdvözlettel:joli_joli

KEDVES JOLI, mindig ott
2008. augusztus 12. kedd, 23:59 | Névtelen (útkereső)   Előzmény

KEDVES JOLI, mindig ott voltál magad, csak eddig nem vetted figyelembe igazán az érzéseidet és gondolataidat. Most már tudod, hogy vagy, azzal is elérted figyelsz az érzéseidre gondolataidra, belső világodra és nem a külső dolgoknak élsz. Már teljesen így fontos lettél magadnak, hogy önmagadat keresed és szereted magadat, majd egy idő után megtalálod magadban az igazság érzetét, ahogy magad és másokhoz viszonyulsz és érzel. Egyre tisztább lesz, ahogy szembenézel akár rossz vagy jó oldaladdal, vagy másokkal. Igaz lesz számodra saját magad elfogadása és szeretete. De javaslok neked valamit -de nem kötelező -ezen a honlapon, ahol a pozitív gondolkodás van egy mosolygó cicával annak a tovább gombjával ha meg nyitod a szöveg legalján van egy kék szöveg aláhúzva amin ha rákattintasz megrendelhetsz rajta cd-ket de én azt javaslom hogy az ingyenes ablakokat ha megrendeled nem jársz rosszul mert én is így csináltam és meghallgattam nekem segített önismeret alapjai, a meditáció alapjai és őszinteség amit én megrendeltem annak idején elég sok olyan dolog van rajta ami szerintem neked is segíteni fog. üdvözlettel: Gabi

Köszönöm:)
2008. augusztus 13. szerda, 15:53 | joli_joli (útkereső)   Előzmény

Kedves Gabi! :)

Köszönöm a tanácsaidat,a biztatást.:) Megfogadom.:)
Köszönettel:Joli