Virágzás Ünnep | Önmegvalósítás.hu

Virágzás Ünnep

fa.jpg

Virágzás Ünnepet tervezek! Szükség van saját ünnepekre, s én úgy döntöttem, hogy a tavaszi, újjászületés energiákra építve Virágzás Ünnepet tartok. Mit gondoltok lehet ereje egy ilyen csak a csoportomra tervezett teremtés ünnepnek, vagy csak én gondolom, hogy ez egy jó dolog?

Tavasz ünnepet egyébként ezer formában ünnepelnek ilyenkor, én kifejezetten úgy gondolom, hogy saját magunkban érdemes újjáéleszteni ezt a teremtő szokást, hiszen, ha a gondolatainkban megteremtett változások jelennek meg a mindennapjainkban akkor elképzelhető, hogy az általam megálmodott ünnep is segít virágzásba segíteni a már elvetett gondolatokat.

további gondolataim a blogomon:
http://secretrandi.freeblog.hu/

Beküldte: | 2010. ápr. 05. hétfő - 17:14

Hozzászólások

4 hozzászólás
skarma képe
Szerintem remek ötlet! lehet hogy valamilyen formában én is
2010. április 06. kedd, 8:51 | skarma

Szerintem remek ötlet!
lehet hogy valamilyen formában én is követem a példádat.
Az embernek szüksége van ,,saját" ünnepekre.

Shy képe
végre megtört a jég
2010. április 06. kedd, 16:19 | Shy   Előzmény

Te milyen ünnepet tartanál?

Ötlet
2010. április 06. kedd, 19:17 | csaesz   Előzmény

Én mostanában tanultam, hogy ezek az ünnepek, rituálék milyen fontosak kéne hogy legyenek az emberek életében. Régen minden változást valami szertartáshoz kötöttek, a mai ember meg pont hogy a változástól fél a legjobban. A régi korok emberei úgy adták meg maguknak a lehetőséget, hogy ne féljenek, hanem tudjanak örülni egy-egy változásnak az életükben, hogy sokkal több szertartásuk, ünnepük volt, mint ma. A virágzás ünnepről az jutott eszembe pl, amikor a tanár arról mesélt, hogy a régi magyarok a lányok menstruációs időszakát hívták virágzásnak. Én meg télapónak hívom....de ezentúl én is áttérek a virágzásra, úgy tetszik! És a lányoknál az első mensest hatalmas ünnep követte, együtt örült a család annak, hogy nagylány lett a kisleányból. Ma szerintem nem sok olyan nő él, akit így megünnepeltek, produkálunk is közben mindenféle testi fájdalmat meg dilit! Minden fájdalom, rosszullét, hangulatingadozás oka az, hogy nem tudjuk megélni rendesen a nőiségünket. Merthogy a menstruáció kifejezetten a nőiségünket szimbolizálja. Ha annakidején anyáink hatalmas csinnadrattát rendeztek volna az első nemes napon, biztosan könnyebb volna elfogadnunk ezt a változást is...

A férfiaknak meg 18 éves koruk körül tartottak férfivá avatási szertartásokat. Pl. erdős részen ügyességi, bátorság és erőpróbákat kellett kiállniuk (nyilván nem túl komolyakat azért) és utána ünnepélyesen férfivá avatták őket. Nekik biztosan a férfivá érésüket volt sokkal könnyebb elfogadniuk ezáltal. Gondolkodom én is, hogy a gyerekeimnél majdan újból bevezetem ezeket a szokásokat...

Szóval: ünnepelésre fel! :-)

 

Shy képe
tetszik
2010. április 06. kedd, 21:04 | Shy   Előzmény

Nekem fiam van és azt gondolom, lesznek saját ünnepeink. Szerintem a hivatalos ünnepek is jók, de azon érdemes elgondolkodnom, hogy neki kitalálok valami titkos ünnepet, ami csak a miénk.