jaguár | Önmegvalósítás.hu

jaguár

jaguar100x100.jpg

Részt vennék akkor én is a Szabó Peti által felvetett játékban, ha van rá(m) igény.
Forrás:
http://onmegvalositas.hu/topik/onismereti_jatek

Arra kérnék mindenkit, hogy inkább legyen névtelen a hozzászólás csak legyen és legyen kíméletlenül őszinte, ahogy én is szoktam tudjátok, köszi.
(pl ötlet kezdésnek: az írásbeli stílusomról, megnyilvánulásaimról mi a véleményetek?)


Beküldte: | 2010. ápr. 01. csütörtök - 07:18

Hozzászólások

28 hozzászólás
Nekem tetszik a stílusod, hatalmas adag igazságérzeted van, és
2010. április 01. csütörtök, 8:45 | csaesz

Nekem tetszik a stílusod, hatalmas adag igazságérzeted van, és nagyon őszinték, lényeglátóak az írásaid.

Számomra fura, hogy ezzel párhuzamban úgy gondolkodsz magadról, hogy neked a lelki fejlődéshez nincsen szükséged lelki munkára, csak pár fűfélére meg piára. Emiatt sajnos a fejlődésed megrekedését látom. Eljutottál egy bizonyos szintig, és tovább semmiféle növény által előidézett spirituális élmény nem fog lendíteni. Ugyanis a drogok és a pia rendszeres használata akkor alakul ki, amikor valaki megoldást keres egy problémájára, és félúton talál valami függőséget, amely azt az élményt sugallja, mintha ő lenne a megoldás. A drogok használata pl. mindig a spirituális növekedés zavarát jelenti: amikor a gyakorlat része elveszett, csak az élmény maradt meg. Tehát a drog a fejlődés hiányát, mint élményt pótolja. Elég nagy csapda, és ha benne vagy, bizony nem könnyű észrevenni  a csapda jellegét.

előbb-utóbb el fog jutni, amikor nincs menekvés, meg félre
2010. április 01. csütörtök, 8:59 | Szabó Peti (útkereső)   Előzmény

előbb-utóbb el fog jutni, amikor nincs menekvés, meg félre pillantás és szembe fog nézni azzal, amitől menekül... ha nem most(ebben az életben), akkor next time... Jaguár, betegségeg valamik, nem jeleznek még?

"Gyökerekkel(szülőkés pozitív, alap értelmében)" minden okés? Belső gyermek?

hermess képe
H: Kérted...
2010. április 01. csütörtök, 10:50 | hermess   Előzmény

Csaeszhez csatlakozva... és magánban is leveleztünk már erről.

Legutóbb, amikor a két útról tett megjegyzésemre azt mondtad, hogy akkor nem a mágia útja a tiéd alulról fölfelé, hanem a másik, fentről lefelé építkező. Még akkor hozzá akartam tenni, hogy a drogozás semmiképen nem az utóbbi út jellemzője, inkább az alulról tapasztalás eseti "segédeszköze", ha bizonyos elakadások vannak.

DE a magasabb tudatállapotokat önerőből kell tudni elérni és megtartani. Sokszor az az érzésem, hogy elméleteket keresel a füvezés igazolására. Jó lenne, ha egyszer s mindenkorra el tudnád fogadni, hogy ez nem Út, hanem zsákutca!

Néha pengeéles meglátásaid vannak az írásaidban, mintha röntgenszemed lenne. Gyanítom, hogy "feldobott" állapotaidból származhatnak. A jóindulatú befolyásolás eszköze is lehet a nagyobb tekintélyre hivatkozás, én most ezt teszem, és írom szeretettel Neked a továbbiakat, ami már nem annyira személyes.

Ma reggel találtam az alábbi mondatot Csikszentmihályitól, "A XXI. század pszichológiája - a fejlődés útjai" c. könyvéből:

"A mesterségesen előidézett flow azonban két okból is veszélyes. Először is - nem fejleszti a képességeket, és nem növeli a komplexitást, másodszor pedig a fiziológiás függőség hatalmas pszichikai entrópiát vált ki az egyénben (amikor a hatás elmúlik) és környezetében is (általában, vagy amikor a hatás fennáll, vagy az elvonás esetében - a zárójelek tőlem)"

Kis szómagyarázat: a Flow(áramlat) módosult tudatállapot, amolyan alkotó, kreatív, idő megállt, mindent átlátok, belső nyugalom, energiát adó, visszatöltő egységélmény > a benne vagyok a Taóban érzés... Kultúráktól függetlenül hasonlóak az ismérvei. A drogozás célja nem más, mint mesterségesen előidézni ilyen állapotot. A komplexitás a személyiség fejlettségi szintjére utal - egyébként a differenciáltság (sokrétű érdeklődés és képességek), valamint az integráltság (az előbbiek összerendezettsége és alkalmazni tudása) közös mértéke, amely minden rendszernek, így a személyiségnek is jellemzője lehet. Az entrópia pedig a rend ellentéte, vagyis a káosz a világban, vagy a saját tudatunkban.

A flow állapot csökkenti a belső káoszt, ezért olyan kívánatos az elérése bármi áron. A belső zaklatottság megszüntetésének legpasszívabb módja a tévézés, vagy bármilyen más jellegű szórakozás, ami kis energiabefektetéssel jár, nem állítja kihívás, önmeghaladás, erőfeszítés elé a művelőjét, ezért nem növeli a személyiség komlexitását, vagyis nem segíti a fejlődést.

A drogozás is hasonló - nem késztet energiabefektetésre és céltudatos törekvésre, sőt önmaga juttat ideiglenesen plusz energiához. Drogos állapotban valahogy tisztábban lát az ember mindent (írják a könyvek, nem saját tapasztalatom), az összefüggéseket, saját és mások dolgait - és ez nagyszerű érzés... Kivéve, hogy a saját csapdáját nem látja, aki benne van.

De amint a hatása megszűnik, az ember sokkal mélyebb tudati káoszba (entrópiába) süllyed, mint előtte volt. Ezért hát nélküle egyre elviselhetetlenebb az élet.

jaguar képe
Egy dologra reagálnék most így hirtelen: "Néha pengeéles
2010. április 01. csütörtök, 11:32 | jaguar   Előzmény

Egy dologra reagálnék most így hirtelen:
"Néha pengeéles meglátásaid vannak az írásaidban, mintha röntgenszemed lenne. Gyanítom, hogy "feldobott" állapotaidból származhatnak."
Igen onnan is. De a legelső legnagyobb lökést, ugrásszerű fejlődést viszont egy ötévvel ezelőtti spontán spirituális élmény adta (még drogok előtti korszak, csak utána tapasztaltam meg, hogy jé, azok is ugyanazt adják).
De emlékszem a tréningen mikor a tudattérképet, felső én-hez való viszonyát az embernek szemléltetted a táguló körrel, akkor volt egy ilyen mondatod szó szerint: "Tehát semmi más dolgunk nincs, mint tágítani a tudatunkat." :) A növényi segítők plusz az lsd, meg pont ebben partnerek és nem okoznak fizikai függőséget, mint szintetikus társaik. Ügyesen kell csinálni mondjuk, hogy ne vegyék át az irányítást pszichésen, ez igaz..

Tudattágítás
2010. május 04. kedd, 23:23 | Éva.   Előzmény

Nem hinném ,hogy a tudattágításhoz RAJTAM KÍVÜL bármi más is kéne

jaguar képe
Köszönöm hogy írtál, a Te meglátásaid is nagyon rendben
2010. április 01. csütörtök, 11:12 | jaguar   Előzmény

Köszönöm hogy írtál, a Te meglátásaid is nagyon rendben szoktak lenni.
Viszont:
"úgy gondolkodsz magadról, hogy neked a lelki fejlődéshez nincsen szükséged lelki munkára, csak pár fűfélére meg piára"
Ez elhiszem hogy így jöhet át, de nem teljesen ez a helyzet. Azért nem lelki munkázok, meditálok, mert semmi sikerélményem nincs. Nem látok belső jeleneteket, nem tudok elképzelni élesen helyeket, személyeket, történéseket, csak a sötétség van és az unalom, türelmetlenség néhány perc után. Az álmaimra sem emlékszem egyébként, szinte soha, csak nagyritkán 1-2 foszlányra. Van köztetek vajon rendszeres meditáló, aki ugyanebben a cipőben jár, "vakon" csinálja mindezt?
Nyilván nem véletlenül van ez nálam és én amondó vagyok, ami megy, azt kell erőltetni. Az Energiaérzékelés 1-en jógázás után, másnap szinte megrökönyödve vettem észre, hogy hoppá, csukott szemhéjam alatt ugyanolyan winamp-vizualizációs színes motívumok jelennek meg, mint amik eddig csak gomba vagy ayahuasca hatása alatt jelentkeztek! És ebből most megint ne azt vonjátok le hogy állandóan ezeket nyomom, félévente egyszer kb - de akkor ezek nagyon helyre tudnak rakni. De a lényeg, végre jógával elértem, ha csak egyszer is, de ugyanazt vizuálisan!

Szóval szerintem a lelki munkát lehet végezni meditáció nélkül is, amíg a belső látás magától elő nem jön, addig minek erőltetni ha nem megy? Az én utam a mozgás, a jóga, a külvilágban való élés, "lubickolás" felé vezet most, én úgy hiszem/gondolom/érzem? Ha eléggé ingergazdag a külső környezet, azt lehet alkalmazni meditáció helyett is, megtalálnak a problémák ugyanúgy valamilyen formában, valakiknek a képében.

A függőségekkel kapcsolatban meg sokkal inkább vagyok kajafüggő, mint fű és csak utána a pia - függő. De ezek sem fizikai, hanem pszichés függések, ha van mi igazán lekössön, eszembe sincs ezekhez nyúlni. Energiázás után például napokig eszembe se jutott egyik se.
Én úgy akarok majd távolodni tőlük, hogy apránként csökkentve a mennyiségeket, amellett hogy a pozitív hatásukat (gátlástalanság, önbizalom, hangulat) igyekezve megtartani. A drasztikus leállásnak nem látom értelmét lelki fejlődésre nézve sem, mert olyankor az ember elveszti a fonalat is.

hermess képe
H: Még az jutott eszembe...
2010. április 01. csütörtök, 11:43 | hermess   Előzmény

... hogy a szerek hatására másképpen reagálhat a tested és a pszichéd is a meditációra, azért nem jönnek belső képek, mert erősebb, az agyi hormonokat közvetlenebbül ingerlő hatásokhoz vannak szokva?

jaguar képe
nem tudom, viszont soha, gyerekkoromban sem emlékeztem ugyanúgy
2010. április 01. csütörtök, 12:00 | jaguar   Előzmény

nem tudom, viszont soha, gyerekkoromban sem emlékeztem ugyanúgy az álmaimra, az meg nem hiszem hogy annyira külön műfaj vagy igen?

hermess képe
H: Kötöd magad valamihez
2010. április 01. csütörtök, 12:35 | hermess   Előzmény

... amitől a jó állapotaid függenek, vagyis ha az nem lesz kéznél, nem fogod tudni jól érezni magadat szabad akaratodból. És ez a kötődés soha nem fog csökkenni, amíg el nem határozod, hogy a saját erődből éred ugyanazt el. Ilyen értelemben az étel-italtól is függőségben vagyunk, de van rá példa, hogy valaki megtanult pránával táplálkozni... Egyébként meg lehet, hogy zöldséget beszélek, mert nincs tapasztalatom benne.

Az Integrál Akadémián volt egy előadás a transz és a meditáció különbségéről. A transz - az csak látogatás Istenhez, ahonnan vissza kell jönni. Valamelyik keleti bölcs azt mondta mosolyogva, amikor LSD-vel megkínálták, hogy a látogatás helyett tanulj meg eggyé válni Istennel. Meditálj. Annak nincs semmilyen testet károsító hatása. Függőség ebből is lehet, de az nem külső függőség, amit elvehetnek tőlünk, vagy nincs meg rá pénzünk. És az Utunk egyébként is az Eggyé válás felé vezet.

Tudatkutatók egyébként valóban ajánlják a füves tudattágítást, mint transzot - negyedévente egyszer! Transzlégzést pedig havonta egyszer, terápiás kezelésnél meg legfeljebb hetente egyszer, pedig már az sem külső függés.

jaguar képe
tudom
2010. április 01. csütörtök, 15:34 | jaguar   Előzmény

ugye-ugye.. :)
ez a transzlégzés meg akkor majd érdekelni fog úgy látom.

transzlégzés
2010. április 01. csütörtök, 20:58 | kuruc   Előzmény

Szia Jaguár! A transzlégzést nemrég tanultam egy tanfolyamon, az alatta, de még inkább az utána megtapasztalt módosult tudatállapot némileg hasonlítható ahhoz, amit az alkohol okoz, de sokkal mélyebb, tisztább, valódi jelenlétet adó érzés. Aki a tanfolyamot tartotta, azt mondta, hasonló a hatása, mint az LSD-nek, szóval most jól be fogunk tépni…..
Az LSD-t nem próbáltam, de a transzlégzés egy brutális, nagyon hatékony módszer tud lenni, akár születési traumák feldolgozására, vagy negatív blokkok felhozására, oldására, stb.

jaguar képe
Köszi
2010. április 02. péntek, 9:47 | jaguar   Előzmény

Köszi Kuruc, méginkább felcsigáztad az érdeklődésemet. Hol találom meg ezt a tanfolyamot?

Re, transzlégzés
2010. április 02. péntek, 13:08 | kuruc   Előzmény

Az Angyalszív központban tanultam, Palacskó Andrásnál. Jelenleg nem látom a honlapon, hogy terveznének újabb tanfolyamot, de addig is, ha érdekel, írj privátban, szívesen megírom Neked, mi hogy csináltuk, utólag visszatekintve egyszerű az egész, a vezető is kb. 10 perc alatt elmondta a lényeget, a fennmaradó időben gyakoroltunk, ill. kérdésekre válaszolt.
Előzőleg az alkohollal való összehasonlítás nem elméleti okoskodás volt. Én is benne voltam rendesen vagy 10 évig, tapasztalatból tudom, mit adhat a transzlégzés, és mit (nem) adhat az alkohol. Egy szerencsés pillanatban egyszerre találtam meg a függőségem gyökerét, és a kivezető utat is, ha gondolod, erről is írok néhány sort….

Bár én nem pesti vagyok(vagy közeli), de érdekelne engem is...
2010. április 02. péntek, 13:11 | Szabó Peti (útkereső)   Előzmény

Bár én nem pesti vagyok(vagy közeli), de érdekelne engem is... Nekem is megírod? Köszi, ha igen.. :)

jaguar képe
Köszönöm szépen, írni fogok!
2010. április 02. péntek, 15:21 | jaguar   Előzmény

Köszönöm szépen, írni fogok!

transzlégzés
2010. április 03. szombat, 20:05 | kuruc   Előzmény

Válaszoltam mindkettőtöknek, és szívesen megosztom a tapasztalataimat bárkivel, akit érdekel.

Köszi :)
2010. április 03. szombat, 20:20 | Szabó Peti (útkereső)   Előzmény

Köszi :)

Jó irányba állitottad a vitorláidat Kapitány!
2010. április 01. csütörtök, 12:46 | Ramina   Előzmény

Szia Jaguár, én kedvellek...már korábban is irtam,azt is, h miért, emlékszel? :-)

Azt érzem belőled, hogy picit magányos és bizalmatlan vagy.....nem igazán tudod megosztani a legbelsőbb érzéseidet, véleményedet senkivel sem.....talán nincs olyan ember a környezetedben.... Viszont itt, ez az oldal kedvedre való és kihasználod erre.
A külső életben való levés,a nyitás mély, tartalmas emberi kapcsolatok felé és az ezekből fakadó megélések, tapasztalatok kellenek neked, amint irod is.

Elsősorban feldobottságot, pozitivitást,örömet keresel az életben.
Ezzel nincs is semmi baj, hisz ez az üzemanyag,ami ahhoz kell, hogy az Élet nehézségeivel megküzdjünk!

Még nem adja ezt neked az önismeret, mert nem igazán oldod belső munkával a blokkokat, akadályokat, amelyek nehézzé és kilátástalanná tették már sokszor az életedet.Gondolok itt a sok, szüleid miatt (is) kialakult rázós dologra.Azt is gondolom, hogy ezekkel a fájdalmakkal, neheztelésekkel, dühökkel, félelmekkel még igazából nem kezdtél semmit. Ha ezek feloldódnának, spontán tiéd lehetne az öröm.
Ez az önismereti munka gyümölcse, de csak hosszútávon!

A szerek azonnali feldobottságot, örömöt , ellazulást hoznak.Ez igaz. Én is sokat csináltam.
De észrevétlenül akadályozzák a komoly foglalkozást a belső blokkjainkkal, nem rendezik a kapcsolatainkat pl. a szüleinkkel és meggyőződésem és tapasztalatom, hogy nem adnak igazi felismeréseket.

De már jó irányba állitottad a vitorláidat Kapitány...!!!!
Kérlek, boldogits bennünket továbbra is! :-)

jaguar képe
na jó :)
2010. április 01. csütörtök, 15:31 | jaguar   Előzmény

Szia, emlékszem, de a konkrét ok, hogy miért most nem ugrik be.
Én is szívesen olvaslak egyébként, nagyon jól látsz a pályán. Akkor ez is részben a tudatmódosításoknak köszönhető? :)
Azt mondod nem adnak igazi felismeréseket? Dehogynem! Ezzel nagyon nem értek egyet.

Nem mondanám egyébként hogy bizalmatlan vagyok, sőt! Persze ha egyszer csalódok valakiben, akkor igen, onnan nem könnyű visszaszerezni a bizalmamat, de alapjáraton nem ez a jellemző. Az a baj mostanában, hogy épphogy feleslegesen osztok meg mély dolgokat, felismeréseket emberekkel. Semmi értelme.
A többiben meg nagyjából igazad van.

Kedves Jaguár!
2010. április 02. péntek, 9:55 | Ramina   Előzmény

Az jó, hogy bizalom és nyiltság terén rendben vagy. Az nagyon jó Jaguár!

Szerintem, nem megfelelő közegnek,embereknek beszélsz fontos dolgokról!
A hiba nem a te készülékedben van. Ne beszélj a régi haveroknak ezekről. Látod, nem azonos már a hullánhosszotok - sok mindenben. Inkább egészitsd ki a régi garnitúrát újakkal, akikkel sokkal inkább megoszthatod az Új , Ezoterikus Jaguárt.
Örülök, hogy irtál választ!
Szeretem a stilusod....jól fogalmazol, helyesen irsz és olykor humorosan, néha meg olyan "zsörtölődő mackósan". Átlátható és közérthető a tagolásod az irásokban és átjön a mondanivaló. Mit tagadjam, részrehajló vagyok veled kapcsolatban..... :-)))

jaguar képe
(örülök) :)
2010. április 02. péntek, 10:12 | jaguar   Előzmény

(örülök) :)

meditáció
2010. május 04. kedd, 23:41 | Éva.   Előzmény

Nem kell mindenkinek látni a meditációban
attól függ az ember vizuális e, vagy inkább gondolkodó típus
Te szerintem az utóbbi vagy,tehát inkább gondolat formájában kapnád az információt,
ha lenne türelmed kivárni
A nyugtalanságod,idegességed,türelmetlenséged betudható a szerek mellékhatásának is,
merthogy többek között az idegrendszert is tönkre teszik.
Talán mégis meg kéne gondolnod,még ha félévente akkor is.
Talán úgy kéne megpróbálnod legközelebb meditálni,hogy előtte relaxálsz,lecsendesedsz,
és úgy próbálkozol. Akkor nem leszel türelmetlen,mert már nyugodt vagy.Könnyebben jön a válasz,
és szerintem nálad gondolatként. Próbáld ki.

jaguar képe
gondolatként jön, azzal nincs gond
2010. május 05. szerda, 10:22 | jaguar   Előzmény

"Te szerintem az utóbbi vagy,tehát inkább gondolat formájában kapnád az információt,
ha lenne türelmed kivárni"

gondolat formájában kapom én nap mint nap. meditálok én, csak máshogy. :)
meg ébredés után szeretek még irogatni, hagyni hogy jöjjenek a gondolatok, akkor is "egyben" vagyok nagyon.

"A nyugtalanságod,idegességed,türelmetlenséged betudható a szerek mellékhatásának is,
merthogy többek között az idegrendszert is tönkre teszik. Talán mégis meg kéne gondolnod,még ha félévente akkor is."

De félévente az ilyen alkalmakkor helyrerázódok, középpontomba kerülök, úgy igazán, minden letisztul és nyugi van, napokig nem tudna felidegesíteni semmi. ez is az idegrendszer amortizálódásának a jele lenne? :)

"Talán úgy kéne megpróbálnod legközelebb meditálni,hogy előtte relaxálsz,lecsendesedsz,
és úgy próbálkozol."

Igen tudom, vagy a fizikai megterhelés még hatásos, van is olyan meditáció hogy előtte minden izmunkat megfeszítgetjük, vagy ilyesmi.

Kirsikka képe
ez a hsz nincs itt :)
2010. április 02. péntek, 12:55 | Kirsikka

Mivel én nem innen ismerlek, nem szólnék semmit, amit szóltam volna nem itt, elszaladtál... na majd megkapod legközelebb. Annyit viszont muszáj írnom, amit Te mondtál nekem még januárban, hogy ha egyvalaki mond valamit ami jólesik, de mindenki más az ellenkezőjét látja, ne az egyvalakinek higgy ;)

Alapvetően szeretnivaló vagy, és ezen semmi nem változtat.
ne burkold magad még mélyebbre...
:)

Kirsikka képe
vakság? nosza!
2010. április 02. péntek, 13:24 | Kirsikka

Ma reggel arra ébredtem, hogy neked azon kéne meditálnod, hogy vak vagy! (mármint arra a problémára h mediben vagy "vak") éld meg, hogy tényleg vak vagy, és milyen úgy élni, hogy csak a kezed-orrod-füled az, ami alapján tájékozódsz... kevesebbnek érzed-e magad ettől, meg ilyesmi...
mitgondolsz?

amúgy meg a medi nem arról szól h filmetnézünk. Nekem újabban sokszor csak jön egy válasz, (egy érzés, v egy mondat) aztán heló, van hogy 2 perc az egész. semmi fless... :)

jaguar képe
Jó ötlet
2010. április 02. péntek, 15:21 | jaguar   Előzmény

"amúgy meg a medi nem arról szól h filmetnézünk. Nekem újabban sokszor csak jön egy válasz"
Arra nekem ott a "tudattágítás" - de tudom kötelék, viszont iszonyú hatásos.

Vakság?
Szerintem nem mondtam még Neked se, már legalább egy éve tervezem, hogy egyszer csinálok egy olyan napot, hogy egyáltalán nem nyitom ki a szemem. Erre kiváló segítség lesz a Mindfold szemfedőm.
Arról nem is beszélve, hogy most olvastam egy bolgár vak jósnő sztoriját (Vanga), aki miután megvakult gyerekkorában, azután alakultak ki nála látnoki képességek.

tudod? honnan?
2010. április 02. péntek, 18:47 | Buddhanita (útkereső)

igazad van, ez csak feltételezés bennem. Amiből fakad: a hsz-saidban nincs bosszú, düh, vagy hasonló. Inkább átgondolod a dolgokat. Ez számomra arra mutat, inkább a közöset keresed, sem mint az ellentéteket, így feltételeztem, hogy alapból ez él benned.

jaguar képe
bosszú?? :D
2010. április 03. szombat, 5:38 | jaguar   Előzmény

bosszú?? :D az tényleg nincs szerintem se.