Hatalmi harc: Ezotéria a Biblia ellen | Önmegvalósítás.hu

Hatalmi harc: Ezotéria a Biblia ellen

2009. február 24. kedd, 23:45 | bronzon75

biblia.jpg

Képzeljétek, egy ismerősöm meg szeretne győzni - illetve el szeretne velem beszélgetni - arról, hogy a spiritualitás, illetve az ezotéria tulajdonképpen nem is létezik, ez csak az ördög műve. Szerinte hülyeség mindenfajta gyógyítás, energia, agykontroll, stb.
Azt állítja, csak a Bibliában hisz, és abban minden benne van, csak sokszor kell elolvasni. Sajnos, mivel én nem vagyok Biblia olvasó, nem tudok "vitatkozni" vele.
Az illető szerint nagyon-nagyon kevés a valóban kiválasztott ember, és csak ők tudnak Istennel kommunikálni. A többi embert meg az ördög és cimborái az orruknál fogva vezetik.

Még nem beszéltem vele, de arra kérnélek benneteket, akinek van ötlete, hogy mit is akarhat ezzel mondani, kérem írja meg. Végül is bármit fog mondani, lehet, hogy igaza van. De miért gondolja valaki, hogy Ő biztos Istennel kommunikál, bármit is olvas? A Hit volt a válasz. . . sokunk gondolja, hogy az neki van bőven.

Mikor megkérdeztem, mit gondol arról, hogy valaki valakit energiával kigyógyított a rákból, azt felelte, csak átmeneti megoldás, mert hamarosan más negatív dolog fogja sújtani. Hát bizony sokan vagyunk, szeretünk sokfélét összehordani, de az IGAZSÁGOT tudja-e valaki? És létezik az a szó, hogy igazság?? Hiszen nekem az, neked nem. . . . . Persze, tudom:csak magadnak higgy. De nem az a legnehezebb??

Fogadjunk, sokan most mosolyogva néznek maguk elé. . . . . . mert ők tudják a tutit. És biztosak benne, hogy a megoldás náluk van. . . . de kinek lehet itt bármit bebizonyítani??
Győzzön a meggyőző!!

Bronzon

Sziasztok! Ezen az oldalon
2009. augusztus 10. hétfő, 11:50 | Dávid (útkereső)

Sziasztok!
Ezen az oldalon találtok 3 olyan hanganyagot, ami nagyon nagy hatással volt rám. Azt lehetne mondani, hogy világképi válságba kerültem...Az előadó tiszta logikával sakkozza ki, hogy van Isten, vagy nincs.
http://valasztkeresek.blog.hu/2008/08/22/a_vegso_valasz_nyoman

Szia !
2010. március 09. kedd, 0:57 | kobold

Ez nagyon érdekes lesz, mármint a beszélgetésetek, de felesleges. Ez olyan eszénusos, hitgyülis dolog. Éppen mostanság hallottam róla 1-1 dolgot, az egyik ismerős dolgozott is náluk. Sajnos a ..... jött rám. Még az ég is sárga lesz... Amúgy a hívők mindent bevesznek, mint a kanalas orvosságot, de azt is megmagyarázzák, miért vették be az egészet.....
éljetek szegényen, mint Jézus..... olvasd a bibliát..... de a tagok fizessenek nekünk..... majd beszáll a legújabb mercibe...... a másik a cabrioba....

SziaSzia Kobold

szia Kobold
2010. március 09. kedd, 8:46 | Névtelen (útkereső)   Előzmény

Nagyon érdekelne az amit az esszénusokról tudsz.

esszénus törvény:

"Semmit kívülről,mindent belülről"

Csak annyit tudok,hogy az esszénusok tanították ki Jézust.Az akkori "zsidó földön" abban a korban éltek mint Jézus.

Semmi mást nem tudok róluk,de nagyon kiváncsivá tettek és ezért szeretnék roluk tudni többet,de sajnos fogalmam sincs hol is keressek róluk.Valami forrást ajánlnhatnál,könyvet,cikkeket,vagy esetleg írj nekem róluk.Légyszi,ha lessz rá időd és kedved: skorpio@centrum.sk -ide írj

Biztos nagyszerű emberek voltak az esszénusok,ami főleg érdekelne az a BEAVATÁSUK

KÖSZÖNÖM

HajduM képe
A keresztények nem értik Isten üzenetét.
2010. március 13. szombat, 22:00 | HajduM

Én magam közelről ismerem ezt a jelenséget, mivel sok éven át gyülekezetbe járó keresztény voltam, és én is ugyan ezeket mondtam, mert ezt tanították, A kereszténység, központi direktívák szerint működik, semmi önállóságot nem tűr meg, aki kitörni próbál, az örök kárhozattal van megfenyegetve, és ez komoly félelmet hoz létre a keresztényekben. Gyakorlatilag, folytonos félelemben, néha rettegésben élnek, mégpedig a saját Istenüktől való félelemben, aki hitük szerint annyira szereti őket, hogy egy szülött fiát adta érte.

Legyünk nagyvonalúak, és lépjünk át azon a rengeteg hazugságon, és ellentmondáson amit a biblia tartalmaz, amit persze hívő koromban én sem láttam, és mindenki ellenség volt, aki mást mondott, mint ami a hitemnek megfelelt.

Én a helyedben szektás keresztényekkel nem álnék le vitázni, ha nincs biblia ismereted, mert két perc alatt meggyőznek az igazukról, ami tiszta illúzió, kitaláció, és félelemmel előállított manipuláció.

Teljesen hiteltelen. Két perc alatt szét lehet szedni a bibliát, annyi ellentmondást hoznék fel belőle, amivel nem tudna mit kezdeni, de mondom, bibliaismeret az alapkövetelmény hozzá.

Arra rákérdezhetsz, hogy milyen idősíkba helyezi ő a hitét? Az Isten egy külső Isten? Mert a keresztények dualitást használják, nem értik meg, hogy a teljességet nem lehet bezárni, egy név által szabott keretbe.

Jézus áldozta fel magát? Vagy Isten áldozta fel a fiát? Ez vitás, nem fog egyértelmű választ adni.
Jézus milyen származású? Zsidónak fogja mondani, pedig Isten az Apja konkrétan, és Mária, vagyis Mirjam az anyja, aki viszont nem zsidó származású. Lukács és Máté evangéliuma tartalmaz két nemzetség táblázatot, de mindkettő, apai ágon próbálja levezetni Jézus származását, holott tudvalevő, hogy zsidó szokás szerint a származás anyai ágon dől el. Isten az apja. A nemzetségtáblázatok viszont Józsefbe a nevelő apába torkollanak :))) Sok ilyen apróság van amire vaksi keresztények nem figyelnek, vagy megmagyarázni próbálják. Ha kell még pár ötlet szívesen segítek, csak nehogy keresztény legyél :))) A biblia egyébként hemzseg a nagyon igaz spirituális tanításoktól, főleg Jézus tanításai, de sok mellé van írva, ami nem Jézus szava semmiképpen. Egyébként sem biztos, hogy létezett egyáltalán, vagy nem akkor és nem ilyen néven, stb.. de ez nem érv egy keresztény számára.
Szóval bármi kérdésed adódik, nyugodtan írjál :))

Még egy fontos. Isten kívül van, vagy bennünk belül? Ezt kérdezd meg. Azt mondja majd kívűl, te meg azt, hogy de hát Jézus maga mondja, hogy ti vagytok a szentlélek temploma, és, amikor megjelenik a 12-őnek, akkor mondja, hogy majd jön a vígasztaló, a szentlélek, azzal betöltekeztek, az vezet majd benneteket, arra hallgassatok. Tehát Jézus maga azt állítja, hogy az Isten lelke belül van az emberen, nem beszélve arról, hogy ha vissza megyünk a teremtéstörténethez, akkor az ember teremtésekor, azt írja a biblia.. És lehelle az Isten az ő orrába élő léleknek lehelletét, így lett az ember élő lélekké... Tehát eleve Isten lelke élteti az embert. Nem lehet külső Isten semmiképpen. És Azt írja figyeljünk ám. Így lett élő LÉLEKKÉ. Nem fizikai testté. Vagyis a biblia pontosan arról számol be nekünk, hogy az ember nem anyag, hanem besűrűsödött energia, de ez is nyilván ördögi beszéd lesz. A legjobb amit történhet, hogy nem áll veled többé szóba, rosszabb, ha mindenáron meg akar győzni. Szerintem ez lesz, mert az van nekik tanítva, hogy tegyetek tanítvánnyá minden népet, ezért szent kötelességüknek érzik, hogy mindenkit inkvizitáljanak, aki csak a szemük elé kerül :))

Na ez hosszú lett.

Majd biztosan megakarja magyarázni ezeket, de akkor meg szembe lehet állítani önmagával, hogy akkor most hiszi a bibliát, vagy nem? Vagy van ami igaz a bibliában, és van ami nem igaz?

Nagy dilemmák ezek a kérdések számukra.

A gondolkodással, nem oldjuk meg a problémákat. A gondolkodással teremtjük őket.
Eckhart Tolle.

HajduM képe
A keresztények nem értik Isten üzenetét.
2010. március 13. szombat, 22:24 | HajduM   Előzmény

Ja még egy-két momentum.

Miként halhatott meg Jézus, aki az Istennel egylényegű? Tehát örökkévaló. Miként halhat meg az örökkévalóság, akár csak 3 napra is?

Az élet Istene, gyilkolhat-e. Lehet-e Isten bűntársa az embernek? Ha Jézus feláldozta magát, akkor tulajdonképpen öngyilkos lett? Tehát az élet Istene, aki öngyilkos lett. Brrr elég abszurd elképzelés.

Mi a kereszt szavunknak az eredete? Tehát a kereszténység miről kapta a nevét? Mert a kereszt az a kör-oszt szóból ered, ami a zodiákusban már Krisztus előtt 3000 évvel létezett, és nem jelent egyebet, mint az évkör felosztását. A kereszténység viszont Jézustól datálódik a biblia szerint, egyébként sokkal korábbi vallás, és nem is ilyen tanrendszerrel rendelkezik az ős kereszténység, de ez mindegy is, úgy sem tud róla.

Miként jelenhetett meg a 12-őnek feltámadása után? Hiszen Júdás felakasztotta magát, maradtak 11-en, és Mátyást, a tizenharmadik apostolt, csak Jézus mennybemenetele után választották meg. Tehát nem jelenhet meg, csak 11-nek legfeljebb.

Pál hogyan lett apostol? Mert ő volt a fő inkvizítor, Saul király, de őt senki nem választotta apostollá, még is az ő leveleiből áll az újszövetség fel? Hogy, hogy?

A gondolkodással, nem oldjuk meg a problémákat. A gondolkodással teremtjük őket.
Eckhart Tolle.

Misztérium ! Emberi erővel
2010. március 13. szombat, 23:14 | Névtelen (útkereső)   Előzmény

Misztérium !

Emberi erővel és emberi ésszel nem fogható fel Isten szeretete .
Próbálja velünk megérteteni , de mi nem értjük.
Mert a létezést természetes állapotnak éljük meg.

Megmutta a legnagyobb szeretet nekünk. Ennyi.

A legnagyobb kegyelem , ha egyszer megértjük.Márpedig
egyszer mindannyian megértjük.

úá

Kedves Hajdú M ! Érdekes
2010. március 13. szombat, 22:56 | Névtelen (útkereső)   Előzmény

Kedves Hajdú M !

Érdekes csoportba lehettél .

Nem a félelem lelkét adta az Úr nekünk ...

De nem kell mindenkinek kereszténynek lennie. Ez vígasztaljon !

Látod Isten egyedül az , aki nem kényszeríti az embert arra , hogy
kövesse.Szabad akaratot adott ,ezzel vállalva
a legnagyobb szeretet kockázatát , amit jó ha gyakorlunk.

úá

HajduM képe
Isten is liberális, nyilván az SzDSz-re szavazna
2010. március 13. szombat, 23:42 | HajduM   Előzmény

Ott van nekem ezzel a hívőnek nevezett mentalitással a bajom, hogy le vannak írva a bibliában a dolgok, és egyszerűen figyelmen kívül hagyják, te is éppen. Külső Istenről beszélsz, és nem vagy hajlandó odáig jutni, hogy tudomásul vedd, hogy Isten lehelte az emberbe az ő maga lelkét. Hát Isten lelkével van minden emberben. Mi vagyunk Isten. A testünk Isten teste, a lelkünk Isten lelke. Nincs dualitás. Mi Isten részei vagyunk, mint egy sejt a mi testünkben. Krisztus teste, valóban egységes, csak beteg kissé, amit ez az ember testével is előfordul. De hát a maga képére és hasonlatosságára teremtett minket. Így is logikus, de nem is teremtett, hanem belőle lettünk, abból a végtelen energiából, amiből a világmindenség van. Meghatározott szervezőelvek szerint összesűrűsödött energia az ember. Le van írva még ebbe a nagyon fals bibliába is.

A szabad akarat pedig nem létezik. Meghatározott program szerint futjuk meg a futásunkat. Ahogy az Én a robot című filmben is mondják szépen: Ügyes programozás, az intelligencia látszatát kelti :)) Tapasztalunk, gyarapodunk, és ezt a tapasztalatot visszük magunkkal innen amikor ezt az időleges testet zárkánkat elhagyjuk. Minden ezzel kapcsolatban megtalálható a bibliában.

És, hogy nem félelem lelkét kaptuk. Mégis a keresztény megváltástan miről szól? Hogy akár csak egy szabályt is megszegsz, mész örökké a szenvedésbe. És nincs különbség a bűnök között. A bűn, bűn, egyformán lesz büntetve a csoki tolvaj, meg Sztálin. Mert esély egyenlőség van mi? Meg liberalizmus. Isten is liberális, nyilván az SzDSz-re szavazna :)))

"legnagyobb szeretet kockázatát , amit jó ha gyakorlunk."
Ezt a mondatodat, meg többszörösen nem értem. A szeretetnek mi a kockázata? És miért kellene gyakorolnunk a szeretet kockázatát? Egyáltalán hogyan kell a kockázatot gyakorolni?

A gondolkodással, nem oldjuk meg a problémákat. A gondolkodással teremtjük őket.
Eckhart Tolle.

Kedves Hajdú M ! DE a
2010. március 14. vasárnap, 12:57 | Névtelen úá (útkereső)   Előzmény

Kedves Hajdú M !

DE a megtestesült létformánk az emberi mívoltunk !

Az emberi mívoltunk működik úgy is , ha Soha nem hallunk Isten Teremtő
erejéről és egyébb tulajdonságairól.
Működhetünk csak a biológia szerint is , úgy mint minden más élő...
Tudatunkat nem használva.

A döntéseinket , ahogyan cseperüdünk az életkorunknak megfelelően
hozzuk meg.Súlyában és minőségében egyaránt.
dönthetek arról , hogy fogyni akarok !
Ez is akarat...stb.

DE akarhatok egy ponton úgy szeretni , mondjuk mint Isten ...
Igen ! Ezt akkor tudom hitelesen tenni , ha megértem ( értelem leleke )
, hogy Isten hogyan is szeret .
Addíg nem tudok , csak a saját elképzelésem szerint , ami barómi kielégítő és ezért
úgy gondolom , hogy az nekem jó.
Aztán bebizonyosodik , hogy mégsem ilyen lovat akartam..stb..

Az Isten szerinti szeretet nem érzelmi kérdés . Akarati dolog ,
mert az élet nem érzelmek függvénye, hanem TÉNY ! VAN !
... akkor is VAN , ha ezt v azt érzem , - éppen az adott , általam
megélt szeretésekben , amik persze ahogyan jöttek , úgy el is múlnak
rendre , mert ez a sajátságuk.Mert emberi szeretés ,
a test vágya és nem az értelemé ...

Ezért van úgy , hogy Isten az akaratodat kéri !
Ezt annál is inkább megteheti , mivel Ő alkotott !
Tehát az Ővé vagy ! De azt akarja akard te is , ne csak Ő !

Helyetted Ő nem akar dönteni, bár a hatalma ÖRÖK és MINDENKOR túl van
az ember kisded játékain !

Minden ember érdemtelen arra a szeretetre amivel Isten szeret .
Ezt nehéz az embernek elviselni.

Hiszen , az ember a kezdetekben elhitte , hogy az Istent
az aki rosszat akar neki és sokkkal jobb az amit ő kieszelt.

Jézust sokára érted majd meg , de egyszer meg fogod érteni.

Szabadnak hagy ! Hagyja , hogy bejárd azt az utat , amit te magad választottál.
Hagyja , hogy a következményeit viseld .. de mindent megtesz azért ,
hogy ne legyen az véglegesen károdra.

Mivel az Ővé vagy , nélküle nem lennél.

úá

HajduM képe
Sokat gondolsz arra, hogy én mit értek
2010. március 14. vasárnap, 13:57 | HajduM   Előzmény

Névtelen úá (útkereső)

Sokat gondolsz arra, hogy én mit értek, és mit nem. De ezek a te elképzeléseid, délibábok. Nem tudhatod, hogy én mit értek, és mit nem. Ezzel becsapod magadat. Engem nem érdekel különösebben, gondolkodhatsz rólam, de az képzelgés.

Amíg Isten egy külső tőled elválasztott körülhatárol lényként képzeled el, addig Isten egy korlátozott, tőled elválasztott lény lesz, akit éppen te teremtesz magadnak a gondolataid által, ami megint egy virtuális, általad kitalált fiktív világba visz, egy fiktív istennel, aki parancsolgat, meg fenyegetőzik, meg feláldozza a fiát, gyilkol, és mindenféle abszurd tanokkal tömi tele a fejedet.

Az emberiségnek éppen az a legnagyobb problémája, hogy el próbálják hitetni vele, hogy el van választva Istentől, és, hogy Istent valami különállóként kell elképzelni.

Pedig világosan le van írva a bibliában, hogy: ÖRÖKKÉVALÓ. VÉGTELEN. MINDENHATÓ.

Ezeket a fogalmakat, ha értelmezni próbálnád, azonnal meglátnád, hogy a keresztények istenét kitalálta valaki, és elterjesztette súlyos véres gonosz élet és emberiség ellenes tömeggyilkos, szándékának megfelelően, inkvizíció árán, amely inkvizíciót, a mai napig is folytatja. Lásd: Palesztina elfoglalása napjainkban.

Valamiféle szeretet vallás és a tömegpusztító ideológia keveredik a bibliában, ezt a hívőnek szét kellene tudni válogatni egymástól. Elválasztani a konkolyt a gabonától, hiszen Jónak és rossznak tudói vagyunk, tudunk értékítéletet alkotni.

Meg lehet hallgatni a papokat, meg prédikátorokat, de aztán át kell gondolni, és összevetni a gondolatokat. Mi mit jelent, mi lehetséges, és mi nem lehetséges. A pusztító Isten elképzelése abszurd, Pedig az ószövetségben folyamatosan seregek uráról, tehát egy harcos gyilkos Istenről számolnak be, és ezt viszik át az újszövetségre, miközben Jézus azt tanítja, hogy szeresd ellenségedet. Addig Isten téged megbüntet a legapróbb hibáért, pedig azt tanítja, hogy inkább hetvehétszer is meg kell bocsátani nemhogy hétszer. A végső fenyegetés pedig az örök kárhozat és szenvedés a legapróbb hibáért. És az egyenruhába öltöztetett büntetés.

A csokitolvaj ugyanazt kapja mint a tömegmészáros Sztálin?

Erre válaszolj!

Ez lenne az Igazságos isteni Ítélet?
Erre válaszolj. Ne én rólam fantáziálj.

Át kell gondolni a biblia tanításait, mert a nagyon sok hasznos spirituális tanítás iszonyatos hazugságokkal van elegyítve.

Van itt egy fórum, ahol már tövéről hegyére kitárgyaltuk a kereszténységet. Olvasgass kicsit. Érdemes.
http://sgforum.hu/forum.php3?azonosito=onallosag

A gondolkodással, nem oldjuk meg a problémákat. A gondolkodással teremtjük őket.
Eckhart Tolle.

Egyik nap már egyszer
2010. március 14. vasárnap, 17:56 | Névtelen úá (útkereső)   Előzmény

Egyik nap már egyszer írtad vlalakinek azt , hogy rólad gondolkodik...

Pedig csak arra reagáltunk amit írtál.

Ennyi. Nem több és nem kevesebb.

Egyet nem veszel figyelembe:
az egész biblia arról szól , mit akar Isten , és az ember ezzel
szemben mit tesz .
Ezt a zsidó nép történetéből tudjuk meg , mivel ők egy
olyan kis csoport volt , akik semmilyem emberi hatalomnak
nem hajoltak meg.
Viszont az Istennel szemben vétkeztek ők is , elhagyták
azt azegy istent és bálványt imádtak , stb...
ezért Isten súlytja őket az Úr de a szövetséget nem veszi vissza.

Az újszövetségben Jézus az Isten és ember Örök történetét
már Egyetemessé teszi , vagyis a törvények minden emberre
vonatkoznak és mindenki üdvözülhet ha betartja ezeket.

Ez ma is aktuális , mert mindenben elszakadt az újkori ember attól ami
a teremtett világ lényege és egyben , már az ember lakóhelye is teljes pusztulást
szenvedhet az ember rossz látásmódja miatt.

A csokitolvajnak elég annyi, hogy " csak" tolvaj...
A tömeggyilkos meg még meszebbre megy ...mindenki addíg ameddig akar...

Isten nem ezt nézi , hanem a szív tiszta és tökéletes megbánását a bűn felett...

Ezért monhatja Jézus a jobb latornak :
még ma velem leszel a paradicsomban.

Isten Irgalma maga Szent Fia ! aki nekünk a híd az Atyához
az örök létbe .( oda csak tiszta állapotban juthatunk . ez OKÉ , nem ? )

Minden ember bűne Általa nyer bocsánatot.

Mert ÖRÖK és Szent Áldozatot mutatott be Atyjának ;
régen a pap állatáldozatot mutatott be azért , hogy Istent
engesztelje..
Jézus saját testét és vérét adja - ezért lehet Ő Örök pap , főpap
az Egyház Főpapaja és mindeki csak utána jön...! ! !

Új megközelítése a réginek az is , hogy minden ember teste szent .
De nem csak úgy ahogyan az ószövetségben értették..
Hanem a Szent Lélek temploma .
A megtestesült Isten ezt is megérteti velünk.+
A szent lélek csak szent és tiszta testbe vehet otthont ..ez is oKÉ szerintem.
ezért kell nekünk is megtisztulnunk ...másszóval szentté válnunk.

úá

HajduM képe
Ha csak reagálsz az
2010. március 14. vasárnap, 18:39 | HajduM   Előzmény

Ha csak reagálsz az általam leírtakra, akkor a tartalomra hagyatkozol, és nem az általad elképzelt hiedelmeimmel, vagy világnézetemmel foglalkozol, mert akkor gyakorlatilag a saját felvetéseidre reagálsz, nekem tulajdonítva azokat.

Ragaszkodj a külső Istenedhez mit bánom én.

Csak jelzem, hogy nem egy kis csoport volt a zsidó nép akik még akkor nem is léteztek, hanem 12 héber törzs volt. A zsidó név majd csak mikor a törzsek valamennyire egységesülnek jelenik meg.

"mindenben elszakadt az újkori ember attól ami
a teremtett világ lényege"

Pontosan erről beszélünk itt néhányan, hogy nem különálló Isten van, hanem egységben vagyunk vele. Az elszakadás, pusztán spirituális, hiszen Isten lelke van bennünk, mindenkibe ... így lőn az ember élő lélekké... ez oké? Ez van a bibliába. Ne mondogassátok már ti műkeresztények, hogy külön van az ember meg az Isten, még a bibliába is világosan le van írva, hogy egyek, egy testben. Akkor is ha megtért, ha nem. Maga az élet éltet ugyan is. Az pedig maga az Isten akik mi vagyunk, bennünk, és kívül körbevesz és áthat. Nincs különállás. Az az egó hazugsága.

"Az újszövetségben Jézus az Isten és ember Örök történetét
már Egyetemessé teszi , vagyis a törvények minden emberre
vonatkoznak és mindenki üdvözülhet ha betartja ezeket."

Itt bújik meg a fasizmus ideája. Hogy tudniillik az Isten aki egyébként nem személyválogató, mégis kiválasztott volna egy népcsoportot magának mi? Ne már. Aztán a kiválasztott nép meg jogosnak gondolja, hogy más népeket elnyomjon, mondván, hogy ők a kiválasztott nép, mert ők különlegesek. Valóban. Nincs még egy nép akit állandóan meg kellene menteni önmagától, és a folyamatos Istentagadástól.

"Isten nem ezt nézi , hanem a szív tiszta és tökéletes megbánását a bűn felett..."

Egyrészt, hogy Isten mit néz, azt nem tudod, csak gondolod, van egy ideád erről, amit tanítottak mások, ott ahova jársz. Templomba vagy gyülekezetbe.

Másrészt a kérdés az volt, hogy miként ítél, ha két ilyen bűnös kerül elé? Mert ugye vannak, akik nem bánják meg a bűnüket, azok ítélet alatt állnak.

Aztán hogyan kell a bűnbánást kieszközölni? Mantrázza magának az ember, hogy megbántam, megbántam? Vagy hogyan? Mást mondogatsz magadnak, és el hiszed, hogy elmúlt a bűnöd? Isten elvette mi?
Ezt magyarázd el nekem légyszíves, hogy a szív, hogyan csinál bármit azon kívül, hogy pumpálja a vért a szervezetben? Sosem értettem, és most sem értem ezt a mondatodat "hanem a szív tiszta és tökéletes megbánását a bűn felett"

"oda csak tiszta állapotban juthatunk . ez OKÉ , nem"
Nem oké! Most koszosak vagyunk? Én fürdök mindennap pl. Aztán meg hova? És Jézus az Ajtó, tehát általa juthatsz valahova állítólag. Nem rajta, mint egy hídon.

""""Mert ÖRÖK és Szent Áldozatot mutatott be Atyjának ; ---->>> Mi célja van az áldozat bemutatásának, és Isten mi örömét leli abban, ha valaki meghal? Az állítani az élet Istenéről, hogy neki áldozatra (halálra) van szüksége a megbocsátáshoz, aki maga a végtelen szeretet, ergó-egó- nem haragszik, nem is bocsát meg, de ha ez nem Istenkáromlás, akkor semmi. A legtisztább szentről azt mondani, hogy ő csak egy élet elpusztulása árán engesztelhető ki. És ez az Isten feláldozza a saját fiát. Kinek? Saját magának? Ti egyáltalán nem gondoljátok végig, hogy prédikátoraitok, mit tukmálnak az agyatokba?
régen a pap állatáldozatot mutatott be azért , hogy Istent
engesztelje..
Jézus saját testét és vérét adja (Akkor most itt Jézus lesz öngyilkos, ami szintén abszurd, vagy az apja öli meg?) - ezért lehet Ő Örök pap , főpap
az Egyház Főpapaja (Nem az egyház főpapja, Hanem Melkizedek rendjének a főpapja) és mindeki csak utána jön...! ! !"""""

A földi egyház az semmi, az egy koholmány, Jézus nyilván nem is vállalt közösséget ezzel, akkor ugyan is farizeus lenne, ezzel szemben a zsidók megölték, és a mai napig büszkék rá, hogy megölték és érdekes módon, nem tartják zsidónak se.

Na most azt hiszem én ezt a diskurzust befejezettnek tekintem a részemről, mert semmi értelmét nem látom a további szócséplésnek, csak felbosszantanak az ostobaságaid, és elkezdek nagyon egoista lenni és csúnyákat mondani. Vérlázító amit a kereszténység művel az emberiséggel. A vakbuzgó vaksi hívek meg nem is akarnak tudomást venni arról, hogy pl, az inkvizíció, még mindig folyik, fizikálisan és spirituálisan egyaránt.

A gondolkodással, nem oldjuk meg a problémákat. A gondolkodással teremtjük őket.
Eckhart Tolle.

Kedves Hajdú M ! Melkizedek
2010. március 14. vasárnap, 19:14 | Névtelen úá (útkereső)   Előzmény

Kedves Hajdú M !

Melkizedek egyedüli , akit az egy Igaz Isten Papjának mond az ószövetség
és ilyen értelemben Jézus hasonló hozzá. Papi személyében és az áldozat
bemutatásában.

De más mégis , több mint az eddig bemutatott áldozatok . Viszont mindenben egyező
az Ószövetségi próféciákkal.
Ezért az Ószövetségi írások lettek az egyházak közti párbeszédek alapjai is .

Az egyház szempontjából írtam le a rangsort .

Melkizedekről a hagyomány szerint annyit tudunk - semmi mást -, hogy
az egy igaz Isten papja. Ő így maradt fönn.Pap mindörökké .
Ezt nem tagadja az egyház. Sőt tanítja ma is .

De valamiért ez neked most nem akar összeállni.

Ha hisszük a teremtés rendjét ,akkor el tudjuk képzelni ( egyébként a ma még hitelesnek
tekinthető evangéliumokból ) , hogy nem Istennek van szüksége mindarra , amit
az embernek felkinált a szeretetéből .
Az embernek nagyobb a szüksége jóval , mivel kevesebb mint Isten.

Végül is a gyűlölet süt belőled. Sajnálom , hogy ennyire gyűlölsz.
Pedig nincs is okod rá. Én nem bántottalak.
Te viszont úgy látom magadat bántod legjobban.

Isten örök terve az emberiség üdvössége. ennyi.
szeret . ennyi.

A földi egyház mi vagyunk . Énis és azok akik Krisztushoz tartozónak valljuk magunkat.

úá

Hajdú M /2 A halál nem
2010. március 14. vasárnap, 20:41 | Névtelen (útkereső)   Előzmény

Hajdú M /2

A halál nem csak az , hogy fizikálisan meghalunk.

A lélek halála is létezik , amikor " meghal " a bűnnek az ember és akarja
azt , amit Isten vele akar személyesen. ( ezt megtérésnek nevezik )

Erről a halálról van szó végig.

Jézus , minden emberi bűnt ( istentelenség ) felvisz a keresztre ,
úgy , hogy Ő Maga mentes minden bűntől.
Ezért egyedüli és Örök az áldozata.

Nem az Atya ítéli el , hanem az emberi tudatlanság , gyengeség , kegyetlenség ...

Mi emberek akik ellökjük Istent és vele a másik embert is halálra szánjuk .

Majd rámutatunk mint gyilkosra és árulóra ...és mossuk kezeinket...
nekünk semmi közünk ehhez az egészhez...mi tiszták vagyunk ,
szappannal mostunk kezet....( és közben Jézus Szent Kezének Szent Sebeit
mélyítjük és gyötörjük...) jól felfogott érdekünkben.

De egy a lényeg , hogy az lett és úgy , ahogyan én jónak látom per pillanat ...
és ez az gazság , mert én veszem magamnak a bátorságot , hogy
az igazságomat teljes igazságnak tekintsem. Ezt is megtehetem ,ki az aki
nekem bármit megtilthatna... ?!

Miután " Istenteleníteni " akarták a világot , jöttek a haláltáborok ,
Gulág és tettestársai ...ahol nem ateistákat gyilkoltak halomra...
De jön az " új " generáció , melynek ezek , már hihetetlennek tűnnek...
és ezzel magábanhordozza az " újrakezdést " is.

Isten mindvégig tudta és tudja , hogy a szabad akarat adásával a
legnagyobb kockázatot vállalja, kiszolgáltatja magát az ember kényének ,
kedvének ;annak ,hogy a szeretett teremtménye nem mellete dönt.

Ez a szeretet a legnagyobb .

Ez olyan mint mikor nagyon szeretünk valakit
de az nem akar minket . Ha igazán szeretjük elengedjük .

Ahhoz , hogy szeressem nem feltételem az , hogy velem legyen .
Isten úgy várja az embert mint a szerelmes várja vissza a szerelmét.
Ez a motívum vonul végig a bibliában .Azt gondolta Isten ha egyszerűen mondja
megértjük.De mára ez sem érthető .
Már azt sem tudjuk férfiak vagy nők vagyunk e ?

Az új ember a múltjából megtisztult ember .
Az identitását megtalált férfi és nő.

Az Isten nélküli életből , az Isten szerinti életbe lépő ember.
A saját elképzeléseitől megszabadult ember.
Szabad a szeretetre Istenben.

úá

HajduM képe
Ha a kutya megenné,
2010. március 14. vasárnap, 23:02 | HajduM   Előzmény

Ha a kutya megenné, megveszne ettől a sok sületlenségtől.

Bemásoltam ezt a hozzászólásodat egy másik fórumba, ott egy másik keresztény ismerősömet megkértem, hogy az ő elfogulatlan keresztényi látásával analizálja az írásodat. Kíváncsi vagyok mi lesz belőle. Semmi jót nem jósolok neked :)) Pedig ő is ilyen elvakult látni nem akaró szektás, mint te.

A gondolkodással, nem oldjuk meg a problémákat. A gondolkodással teremtjük őket.
Eckhart Tolle.

Nem valók a kutyák , sem a
2010. március 15. hétfő, 12:13 | Névtelen úá (útkereső)   Előzmény

Nem valók a kutyák , sem a disznók elé , a " gyöngyök ,"
megakad a torkukon és megfulladnak...

.".. de a kiskutyák is kaphatnak a lakoma morzsáiból..."
nemveszi el senki a szájukból...

Kedves Hajdú M !

Nem másik fórumnak válaszoltam hanem ide , Neked .
Téged tiszteltelek meg azzal ,hogy reagáltam azokra az " igazságaidra "
amiket Te gondolsz.
Mégpedig tisztelettel és szeretettel tettem .

Majd ha én akarok , írok másik fórumba.

úá

HajduM képe
Rendben, de akkor meg ha én
2010. március 15. hétfő, 17:05 | HajduM   Előzmény

Rendben, de akkor meg ha én akarom, mert ugye nekem is szabad akaratom van, akkor átmásolom ennek az egész site-nak a teljes tartalmát 6 másik fórumra. Mivel ez egy nyilvános fórum.

Te nem válaszoltál nekem, hanem folyamatosan tereled a feltett kérdéseimet, elbeszélsz mellettük. Tehát nemhogy tisztelettel válaszoltál, hanem még tiszteletlenül sem, főleg nem szeretettel, mert, hogy nem válaszoltál.

Viszont én nem kívánok további időt fordítani erre a dologra. Más témákról esetleg szívesen diskurálok veled, hátha más témákban lesznek válaszaid is.

A gondolkodással, nem oldjuk meg a problémákat. A gondolkodással teremtjük őket.
Eckhart Tolle.

pinkbutterfly képe
Külső, belső Isten
2010. április 19. hétfő, 2:18 | pinkbutterfly   Előzmény

Kedves HajduM

Először is szereték arra reagálni, hogy én nem tudom, hogy te milyen gyülekezetbe jártál, de nem hiszem, hogy élő és Szentlélek által vezetett lehet, mert a kereszténység pont az ellenkezője mint amit te írsz. Nem szabályok betartása vagy megszegése az,ami az embert a Mennybe vagy a Pokolba juttatja, hanem az, hogy Jézus pont azért halt meg, hogy ő kapja helyettünk a bűnök büntetését,aki ezt elfogadja, Mennybe jut, biztosan, tehát Jézuson keresztül van megváltás, nem cselekedetekből, és igen esélyegyenlőség van, mert ezt a kegyelmet bárki elfogadhatja vagy elutasíthatja

Másik a külső- belső Isten. Isten minket alkotott,tehát teremtmények vagyunk, akik soha nem lehetnek egyenlők Vele.Viszont aki hisz a jézusi megváltásban megkapja a Szent Lelket, ezt hívják szentlélekkeresztségnek, és így lesz a teste Isten temploma, megkapva Istenből egy darabot. És ennek nyilvávaló jelei vannak a különféle lelki ajándékokban, mint tanítás, bátorítás, prófétálás, ismeret, bölcsesség, nyelveken szólás és annak magyarázata, hit, buzdítás és persze az ember elkezd változni belültől, ezt pedig úgy hívják, hogy a Szentlélek gyümölcsei. Szóval Isten tulajdonképpen nem egylényegű velünk, de törekedhetünk egységre vele és kaphatunk az Ő Lelkéből.

Napi harc :D
2010. március 15. hétfő, 17:39 | Szabó Peti (útkereső)

Pózolj tükörrel a kezedben.... :D

Sziasztok! Ha szeretnétek saját magatokon ezeket az energiákat
2010. április 18. vasárnap, 16:45 | Névtelen (útkereső)

Sziasztok!

Ha szeretnétek saját magatokon ezeket az energiákat tapasztalni próbáljátok ki, www.spiriszeged.hu

Ott találtok telefonszámot, és egyéb érdekességet, nekem a látásom javult meg. :)

És nem ért azóta csak csupa pozitív dolog, mióta élek az energiaátvitellel.