Spirituális eszközök | Önmegvalósítás.hu

Spirituális eszközök

Hozzászólások

10 hozzászólás
Mindegyiket használom
2010. február 21. vasárnap, 21:47 | Kassay Noémi

Mindegyiket használom, illetve mindig azt, amelyikről azt érzem, hogy arra van szükségem.
Érdekes, de ahogy így most bele gondolok, egyre kevesebbet.
Az útkeresésem elején viszont nagyon sokat fordultam a segítségükhöz.
A kártyával minden január elsején kiraktam az évemet, de amióta a férjem meghalt már nem, mert pontosan elmondta hogy mi fog történni. Hónapra pontosan.
Csak hát az egó nem nagyon tud ilyet elfogadni, így én sem értettem.
A pálcának jó hasznát veszem a vízerek, meg a különböző zónák kivédésénél, de akkor is ha egy fát akarok elültetni. Az inga meg a piacon jó, bár az árusok haragudnak érte, de kit érdekel.
Szóval ha már borsos áron megtanultam használni őket, akkor miért ne használnám, bár ami azt illeti már a kezemet is elég a gyümölcsök fölé tenni, ahhoz, hogy tudjam melyik a legjobb a családom számára.

Noa

Aki még nem tanulta meg, hogyan tisztítson meditációban
2010. február 27. szombat, 8:22 | DK (útkereső)

Aki még nem tanulta meg, hogyan tisztítson meditációban hatékonyan csakrákat, annak jó szívvel ajánlom az ingát erre a célra. A menete a következő: három gyertyát meggyújtasz, és fogsz egy ingát. A gyertyák fölött kissé megrázogatod, ezzel megtisztítod. Utána a gyökércsakra előtt kb. 15 cm-rel tartva, kéred az ingát tisztítsa meg azt. A forgás megállása után ismét lerázod a szennyeződés a tűz felett. Ezt ismétled minden csakránál. Fontos minden csakra után az ingát újra tisztítani. Parapszichológustól tanultam a módszert. Végezheted másokkal is, DE a koronacsakrát más embernél ne tisztítsd. Ha végeztél megköszönöd a segítséget és elfújod a gyertyákat.

gyertyát NEM fúj! Csak elhesegeted a lángot! Ezt tanították..
2010. február 27. szombat, 13:58 | Szabó Peti (útkereső)   Előzmény

gyertyát NEM fúj! Csak elhesegeted a lángot! Ezt tanították.. akkor mondták is, hogy miért..logikus volt, de azt elfelejtettem! Alapjába, tisztelet a tűz előtt!

Szia !
2010. február 27. szombat, 21:29 | kobold   Előzmény

Ez tényleg jó módszer. Az igaz, h korona csakrát se tisztítsuk másnál. De kiegészíteném, h a magunkét sem kéne. Még a 3.szemet sem. Utóbbi nyílik, ha ítt az ideje, a koronát meg a korona csakra őrzője tisztítsa, vagy ha van rá "engedélye" a valakinek. Ez lenne a teljesebb körkép amit elmondott a paraemberkéd, mert utóbbikat elfelejtik -gondolom-. Elég az 1 gyertya is, nem kell pazarolni. Az meg nem baj, ha tovább ég, legalább takarít a szobában....

SziaSzia Kobold

Spiri cuccok
2010. február 27. szombat, 16:10 | Hiteles06

Egy tarot kártyám nekem is van, füstölő fölött tisztítottam. Aztán van egy hegyikristály marokkövem, ami szinte mindig nálam van, és néhány citrin kövem a lakás gazdagság sarkában. Kicsit hülyén néz ez ki leírva. :-)

Kezdek afelé "sodródni", hogy nem biztos, hogy olyan jó dolog...
2010. március 01. hétfő, 2:25 | Szabó Peti (útkereső)

Kezdek afelé "sodródni", hogy nem biztos, hogy olyan jó dolog.... nem biztos, hogy olyan jó dolog ezeket az eszközöket előzetes tudás(mondhatnám eltúlozva beavatás) nélkül bárkinek is a kezébe fogni... Vannak dolgok, amik "láthatóvá" válnak a segítségével és NEM KÉNE!

Eddigi tapasztalataim szerint, akkor a legjobb és LEGTISZTÁBB eszköz, ha csakis kizárólag magunkra használjuk! Egyesek szerint, pl nem lehet magunkra ingázni, de ezzel vitatkoznék...bár semmi értelme, mert minden relatív...

Kezdek szintén sodródni afelé, hogy ne az ingára vagy kártyára vagy akármire hallgassak, hanem figyeljek bentre és kérdezzek odabent... abból nem lehet baj és tiszták lesznek az infók...

Nem gondoltam volna, de rá lehet kattani ezekre a segédeszközökre, mint a kábszerre... jó mankó a kártya/inga/stb, de azért járni mégis csak nekünk kell és lehet a mankóval át tudok lendülni pár sz*r csomón, de nagy a valószínűsége, hogy egy még nagyobba huppanok bele... :S

Ennyi volt... égből pottyant sztori volt... :)

Igen rendszeresen használom az ingát atlantiszi-fejpántot
2010. március 01. hétfő, 15:15 | ivan1 (útkereső)

Igen rendszeresen használom az ingát atlantiszi-fejpántot energia-rudat. Ingát olyan kérdéseket teszek fel ha valamit gyorsan akarok tudni de most már a fényt használom vagyis többféle fény jelzi a kérdésre a választ. Atlantiszi fejpántot és az energia rudat meditációban használom vagy a révülésnél ha gondolatban utazok

""Nem vonom kétségbe
2010. március 12. péntek, 10:21 | girincs (útkereső)   Előzmény

""Nem vonom kétségbe azoknak a tudását és tapasztalatát, akik szereken keresztül ismerik meg a mágikus képességeiket, mert valami által meg kell ismerni előbb-utóbb ezeket a képességeket. Viszont következetesen és kitartóan ellenjavallom mégis, hogy valaki szereken keresztül ismerje meg a mágikus képességeit, lehetőségeit. Mert függőséget válthat ki és a test nagyon erősen képes függeni. Mert amekkora lendületet adhat az elején, akkora homályt szabadíthat az elmére, ha nem időben hagy fel az ember a szerek használatával. A véleményem szerinte tehát a szereknek mindenképpen kizárólag a tudatos fejlődés kezdeti szakaszaiban szabadna lenni szerepének, minden későbbi szakaszban csak további gátakat hoz ugyanis létre. Ezért aki szereken keresztül éli meg a spiritualitást, az jól teszi szerintem, ha gyakran néz önmagába, és realizálja azt a tényt, hogy ha hosszú ideje nem képes fejlődni, akkor az nagy valószínűséggel a szerek miatt van, következésképpen abba érdemes hagynia, ha tudja.

Üdv,
Árnykövet.""
Ezt nem én írtam,de teljes mértékig egyet értek vele.Kedves iván,te már nagyon elhomályosodtál,évek óta nem jössz ki senkivel itt a neten.Régóta figyellek,most még itt elég óvatosan írsz.:-)

Valószínűleg igazad van,
2010. március 12. péntek, 10:35 | Kassay Noémi   Előzmény

Valószínűleg igazad van, de azért ha elültetek egy fát és ki mérem hogy hol lenne a legjobb neki , az csak nem olyan nagy baj?
Egyébként valóban ahogy a fentebbi hozzászólásomban is írtam már régóta nem érzem szükségét ezeknek a segéd eszközöknek, de ez nem tudatosodott bennem csak egyszerűen elmaradtak.

Spirituális eszközök - szerek ....?
2010. március 24. szerda, 12:11 | Szürkevarjú (útkereső)   Előzmény

A "nem vonom kétségbe..." c. idézethez.
Szerintem, javítsatok ki, ha tévednék, de itt különböző tudatmódosító szerekről van szó. Azoknak a használata vált ki testi függést. Persze, hogy a kártya, inga stb. is túlzott megszokáshoz vezethet, de nem testi jellegű, tehát ez és az irásban megfogalmazott ellenjavallat főleg ezekre, azaz a tudatmódosító szerekre vonatkozik, Ezeket pl. egyes természeti népek, különleges alkalmakkor , szertartások részeként használják a képességek felélesztéséhez, és így akár helyénvaló is lehet.
De általában ilyen szerek használatát én sem javaslom.

Szerintem a különböző spirituális eszközök arra jók, hogy egyfajta projekciós felületként szolgálnak, hiszen a válasz benned van, te hívod életre a tudattalanon átszűrve, te kapsz üzenetet. Az üzenet fogadásához a hétköznapi életben kevés az eszköz, bár természetesen az ún. véletlenek is ugyanilyen üzenetek...
Projekciós felületként azt értem, hogy pl. teafű alakzatok, kártyalapok, netán kristálygömb stb. mind mind különböző jelentéseket hordoznak magukban, sokféle látvány elképzelhető, de te azt fogod kiemelni, ami neked kiemelkedik a gomolygásból, azaz a te önvalódból... és belelátod a választ az aktuális kérdésedre. Az, hogy ezek az eszközök nem értelmezhetők egyértelműen, segít abban, hogy rájuk kell hangolódni és elengve magad életre hívnak különböző belső intuitív jelentéstartalmakat, szabad asszociációkat, amelyek választ adhatnak a kérdésedre, ha nyitott vagy.

Szerintem nem ártanak, sőt, segítenek az ömmegismerésben, persze nyilván túlzások nélkül, azaz figyelve arra, hogy az intuíciónk eszközök nélkül is jelezzen a számunkra, legalább úgy, mint előtte. Legfőbb cél pont a megérzéseink fejlesztése lehetne.

Üdv, Szürke Varjú