Emlékezés előző életeinkre | Önmegvalósítás.hu

Emlékezés előző életeinkre

2009. április 07. kedd, 14:21 | Huszti Sándor -...

Vannak, akik emlékeznek az előző életeikre, mert álmukban, meditációban vagy egy élethelyzetben megnyíltak bennük a felejtés kapui és feltörtek az emlékeik.
Hiszel ebben?

Esetleg, Neked is vannak ilyen emlékeid?

Szia Bodza !
2010. február 21. vasárnap, 23:36 | kobold   Előzmény

Szerintem olyan válasz nincs, h " nem tudom - nem akarok válaszolni". Egyik sem jó. Ha mégis akarsz több információt, akkor az "is" választ bevezetheted. Hasonló arra, h "igen is, meg nem is". bizonytalanság, ill nem a témával kapcsolatos a kérdés. Másik a "nincs válasz". Olyan, amit írtál, az nem jó, sztem.
A nincs válasz jelentése az, h nem kaphatsz választ, az okot még esetleg érdemes kitesztelni. VAGY !! Rosszul lett feltéve a kérdés. !! A KÉRDEZÉS NAGY TUDÁST IGÉNYEL, és nagyon NEHÉZ. Szinte külön TUDOMÁNY !! Alap válaszok tehát az igen, nem, nincs válasz. Még esetleg ingázóstól függően lehet az "is". Pálcánál nincs negyedik, -esetleg azért lehet, de akkor már nem egyértelmű a mozgás.-

Lehet, csak rosszul írtad, vagy mást értesz alatta. A nem akarok válaszolni= KI AZ? A nem tudom= ki nem tudja? Mindkettő magamra is vonatkozhat. Akkor a válaszokat a saját magam esze, ego, én adom.? Ez hiba. De más értelmezés alapján lehet jó is, és minden ingázó saját rendszert alakít ki magának.
Régebben, amikor tét volt, a kollégám épsége, amikor bement az "őrdög sátrába", nekem kellett vigyázni rá.... Akkor figyeltem, milyen információt kapok, hallás+látás, mellette pálcával teszteltem a valódiságát. Az ember 1, de ha gyakorlott, akkor tud 2 max 3 dolgot egyszerre érzékelni. Ez a kettő bőven elég volt, és a pálca. Mint mosogatórongy utána, de épen megusztuk.

Ha rosszul értettem, akkor tudasd velem kérlek, vagy én tudom rosszul..

SziaSzia Kobold

Szia Kobold! Érdekes dolgokat írtál le, valóban
2010. február 25. csütörtök, 17:36 | bodza (útkereső)   Előzmény

Szia Kobold!

Érdekes dolgokat írtál le, valóban elgondolkodtató...Én anno egy gyakorlott ingázótól így tanultam, de nem vagyunk tévedhetetlenek!:) Nekem így is működik...Nálam a "nem tudom" a "nincs válasz".

Szia bbtunde!
2010. február 20. szombat, 5:43 | Karmatörlő (útkereső)   Előzmény

Hallgasa a belső hangodra. Ne ugorj bele olyan kapcsolatba, amivel fenntartásaid vannak.

Ismerek olyan párt, aki az előző életére visszaemlékezve találkozott. A találkozáskor már tudták, hogy kölcsönösen jól ismerik egymást, fontosak egymásnak, egy hét múlva már összeköltöztek. Kutya-macska szerelem az övék, többezer éves sérelmeket vagdosnak egymás fejéhez -- őszinte derültségemre --, de nagy a szerelem, mindenen keresztülverekszik magukat.

Szóval az olyan találkozások, amelyekről kierőszakolnak valami infót egy ingából, ahol nem kölcsönös a vonzalom, az könnyedén jelentheti azt, hogy erre az életre nem vállaltátok be a párkapcsolatot.
Az inga a tudatalattit kérdezi, ha jól használják az ingát, vagyis a múltban turkál. Ha nagyon profi, akkor tud a felsőbb énjével kommunikálni az inga segítségével, de az eldöntendő kérdésekkel készülő forgatókönyv aligha hiteles.

Egy érzelmileg túlfűtött helyzetben, ha rádkattant a fickó, akkor mást se tud kiingázni, csak azt, hogy igen, egymásnak vagytok teremtve, míg világ a világ.

Akik előző életeikben házastársak voltak még sokszor lehetnek azok, nem ezen múlik az ügy. Ebben az életben Te vagy a főnök és nem az inga vagy a tudatalatti história. Hallgass magadra, bízz magadban és a megérzéseidben.

:)

Szia Karmatörlő
2010. február 21. vasárnap, 23:38 | kobold   Előzmény

Ez biztos komoly? Ez nagyon érdekes állapot. Amióta ismerem írásaid, nagyon furák mostanság.

Szia.

bbtunde képe
Szia Karmatörlő!
2010. február 20. szombat, 23:17 | bbtunde   Előzmény

Köszönöm a válaszod. Hallgatok a megérzéseimre.
:) :):)

"Ami nem öl meg, az megerősít."

nem az előző életek felkutatására való.
2010. február 22. hétfő, 10:50 | Kassay Noémi

Ne haragudjatok, de az inga, a pálca, stb nem az előző életek felkutatására való.
Ott már csak akkor szabad keresgélni, ha végkép nincs más megoldás.
Nem véletlenül nem emlékszünk, de egyébként ha onnan van szükséged információra, az akkor is megtalál ha nem keresed.
Szerintem Tündével is ez történt, így valószínűleg el kell gondolkozod a kapott információn, de csak annyira amennyire téged megérintett.
A férjem a vissza utaztatásoknál csak ellenőrzésre használta a pálcát.
Noa

jaguar képe
ha már ingázás
2010. február 25. csütörtök, 18:41 | jaguar

Én mostanában pénzfeldobással szoktam eldönteni, persze csak az olyan dolgokat ahol nagyon nem tudok dönteni. És nem szoktam megbánni. Viszont akkor ezt is tudják lények befolyásolni? Vagy minden esetben befolyásolja valaki vagy hogy van ez??
De ilyen alapon akkor a szerencse is ilyen, dobálózhatnék 6 vagy mégtöbb oldalú dobókockával is, ahol mondjuk minden oldalra egy válasz lenne írva.. Akkor az sem lenne hiteles, pontos?

hermess képe
H: Ingázás
2010. február 25. csütörtök, 21:05 | hermess   Előzmény

Elvben minden, ami a kezedben van (inga, pálca) - könnyebben befolyásolható a vágyaid, félelmeid által, mint amit már elengedtél ( érme, kocka).

De a pénzfeldobásnál is több érmét (pl ji king), vagy kockadobásnál "statisztikát" szoktak értékelni (pl. hányadszorra dobod ki a nevesített oldalt) Sőt, valamilyen döntés következményeinek időbeni fejlődésére külön dobnak a fontos dolgokra és a jelentéktelen kapcsolatos dolgokra is, és - a kulcsfontosságú eseményekre! Ehhez a tudatalattival folytonos, huzamosabb ideig tartó összehangolódott állapotában illik lenni... vagyis egy pénzfeldobás eléggé megbízhatatlan.

Ha már mindenképpen súgó kell, akkor sokkal jobb a Tarot, vagy a Ji King. A lényeg a helyesen feltett kérdés, tökéletes ráhangolódás és a harmonikus tudatállapot... egy teljesen nyitott, várakozó, megengedő és elfogadó tudatállapot. Amolyan legyen meg a Te akaratod, bármelyik verziót elfogadom! Egy kezdődő párkapcsolatnál pl. a nagy Arkánumból emelt lap nagyjából megmutatja, hogy mire számíthat az ember. Ha jó a ráhangolódás, ha elvárásoktól mentes a tudat... de hogyan tudod megérezni, hogy ilyenben vagy-e már? Gyakorlás, gyakorlás... Önmagunkra vonatkozó erős érzelmi döntéseknél jobb mást megkérni, hogy nézze meg helyes választ. Na, de az sem mindegy, hogy kit kérsz meg... Pálcafüggés, döntéselkerülés lehet az egészből.

A legjobb a saját intuícióra figyelni, dönteni és konzekvensen betartani. Ha az nem súg, akkor a ráhangolódás sem lehet tökéletes. Ha nyitott szívcsakrával képes vagy végiggondolni, hogy megtetted a kérdéses döntést - az a jó választás! Ha viszont bezárul a szíved - gáz van. Erre lesz jó az Etalon Állapot rögzítése a tréningen, s majd ebből lehet intuitív döntésellenőrzést végezni. Amit ugyancsak illene megtenni minden bevonzási technika alkalmazása előtt is...

jaguar képe
tarot progi
2010. február 25. csütörtök, 22:08 | jaguar   Előzmény

Van egy tarot programom most előkerestem, eddig nem foglalkoztam vele, mert kínai nekem. Melyik mire jó el tudnád (vagy akárki) magyarázni nagyon röviden? Ilyenek opciók vannak benne hogy:

Jóslás:
- Orákel
- Kelta kereszt
- Egyszerű lapjóslás
- Bonyolultabb lapjóslás

Leírás fajta:
- Szabó Mária-féle
- Hernádi-Vinkó-féle

történetem
2010. október 10. vasárnap, 21:35 | cicuska (útkereső)

Sziasztok!

Én emlékszek, de néha döbbenetesen. Régi mondatok, gondolatok, reakciók jönnek fel és mivel tudom ki voltam azt is tudom hogy az enyémek. Más is ezt mondta, de évekkel később. DÖbbenetes olykor az egész, mert igen részletes. Emlékszem rá, és célom volt azzal hogy mikor hová... Csak nem tudom, nem merem, korai e még az egész. Nem késő ez csaknem harmincévesen?

Miért emlékszek rá, ennyire kristálytisztán?

Mégvalami, akkor tudtam, hogy emlékezni fogok rá....

Szerintem azért emlékszel, mert szükséged van rá a mostani
2010. október 10. vasárnap, 22:06 | KatiPotter   Előzmény

Szerintem azért emlékszel, mert szükséged van rá a mostani életedhez tanulságként. Nekem pontosan akkor jöttek elő tisztábban dolgok, mikor szükségem volt rá. Ha előbb jött volna, nem lett volna jó, mert még megzavart volna, amikor már jól tudtam kezelni és felhasználni a dolgaim megértésére, akkor lett tiszta. De csak olyan dolgokra emlékszem, ami szükséges a mostani megértésére. Gondold át, hogyan kapcsolódik a mostanihoz, miért ez a folytatás? Akkor tudni fogod, miért emlékszel és fel is dolgozod, természetes módon válik a múltad részévé. :) Van, akinek nem lenne jó, ha emlékezne, mert megzavarná a mostani életét, van, akinek meg kimondottan kellenek bizonyos emlékek. De ne merülj bele nagyon, ne vegye el a mostani életedről a figyelmed, csak annyira használd, amennyire a mostani életedben hasznos mint tapasztalat. De jobban nem érdemes belemerülni, szerintem kapcsold a jelennel, mert most az a fontos, amit most kell tenned, ebben az életben.

Sziasztok! Egy álmomat szeretném elmesélni, amit még
2010. november 19. péntek, 15:11 | why-att (útkereső)

Sziasztok!

Egy álmomat szeretném elmesélni, amit még szeptemberben láttam és azóta foglalkoztat. Azt hiszem láttam magam egyik előző életemben.

Nagyon rövid ideig tartott, megjelent előttem egy SS tiszt képe, de az arcát nem láttam tisztán, viszont rögön utána bevillant egy keresztnév: Kurt.
Eleve bizarr, de az egészben az a legfurcsább, hogy azonosság érzetem volt az alakkal, úgy éreztem, mintha én lennék ő. Aztán egy nagy sóhajtással és nyújtózkodással gyakorlatilag felébresztettem magam, mert nemigazán voltam elragadtatva az álomtól.

Vajon tényleg visszatekinthettem előző életembe?
Személy szerint valószínűnek tartom, de egy kicsit kételkedem is. Magát a karaktert tekintve, szóval távol állnak tőlem azok az elvek és érzelmek, melyeket az efféle alakok vallottak a '30-as, '40-es években. (Amikor páromnak elmeséltem, azt mondta, lehet, hogy titokban embereket menekítettem.)

De ha valóban az a személy voltam, akit láttam, lehet annak valami plusz jelentősége, hogy a név is megjelent? Esetleg ismertebb személy voltam?
Ezért egy kicsit kutakodtam (na, jó csak az interneten, nem vettem valami komolyan) és rátaláltam egy Kurt Gerstein nevű SS tisztre, aki megpróbáltam felhívni a világ figyelmét ez öldöklésekre, sajnos sikertelenül. Olvasgattam róla és találtam közte és köztem hasonló vonásokat.

Persze tudom, hogy nagyon kicsi az esélye, hogy valóban úgy van, mint ahogy azt elképzelem, ugyanakkor bennem van az is, hogy sose lehet tudni. Ez olyan, mint a filozófia, elméletek és elgondolások vannak, de korrekt válaszok nincsenek.

Köszönöm, hogy türelmesen végigolvastátok ezt a zagyvaságot és várom a véleményeiteket!

Szerintem ezeknek addig van jelentősége, ameddig tanulságot
2010. november 19. péntek, 15:24 | KatiPotter   Előzmény

Szerintem ezeknek addig van jelentősége, ameddig tanulságot hozhatnak mostani életedbe. Lehet, ez az egész tanít valamire.
De az is lehet, hogy valamikor hallottál már erről az SS-tisztről, csak nem emlékszel rá, de tudat alatt igen, és ezért ugrott be a képe. És hogy érzéseivel hasonlónak találod a magadét. Ez is lehet, hogy nem előző élet, hanem egyszerűen tényleg azonosulás az érzéseivel, de az is lehet, hogy igen.
Ennek kiderítésére azt kellene megvizsgálni, eddigi életed során kiemelten érzékenyen érintett-e, ha a holokausztról volt szó. Ezt azért mondom, mert én így vagyok ezzel. Sokáig kiemelten érzékenyen érintett, később aztán már ugyanannyira, mint bármely más öldöklős esemény, de valahogy ismerős volt a téma, kicsi koromtól kezdve. És ennek később meglett a magyarázata, és aztán nyugodtam meg, de ez most nem lényeg. Bár az tény, hogy a mai napig nem bírok megnézni 2. világháborúról filmeket, de egyáltalán semmilyen öldöklős filmet sem. De úgy gondolom, ez nem baj, elvagyok így.
Szóval azt kellene vizsgálni, eddig milyen szerepet játszottak ezek a gondolataidban, életedben, és hogy miként kaphatsz válaszokat most.

Még régen, talán tizenegynéhány éves koromban láttam egy
2010. november 19. péntek, 16:20 | Névtelen (útkereső)   Előzmény

Még régen, talán tizenegynéhány éves koromban láttam egy archív felvételt. Ha jól emlékszem Auswitzot mutatták légi felvételről és a látvány miatt, hogy milyen hatalmas és a tudat, hogy hány ember vesztette ott az éltét elsírtam magam. Nem halottakat mutattak azon a felvételen, egyszerűen csak a tábort felülről.
Párom dédnagyapját elvitték. Szóval eléggé érzékenyen érint. Elfogadhatatlannak tartom a rasszista, szélsőséges gondolkodást és egyetlen másodpercig sem értettem velük egyet. Tudatosan törekszem arra, hogy ne lehessen belerángatni ilyesmibe. Az egyetemen nem egy ilyen vagy hasonló gondolkodású emberrel ismerkedtem meg. Végig hallgattam őket, nem szóltam semmit, aztán jó napot.
Egy másik dolog is van, hogy kicsi korom óta kiráz a hideg ha egy filmben bombázást látok.
Most hirtelen ezek jutottak eszembe.

Persze akit álmomban láttam, nem feltétlen azonos azzal az emberrel akiről adatokat találtam, hiszen túl homályos volt az alak és csak egy keresztnév jelent meg, vezetéknév nem. Konkrét adatok nem derültek ki az álmomból, amit még hozzá kutakodtam, inkább csak afféle után gondolás, mint lehetőség.
Az álmomban érzett erős azonosság miatt érzem úgy, hogy előző életről lehet szó (legalábbis ilyen érzelmekre azt mondják), ha ez nem lett volna nem is tulajdonítanék semmi jelentőséget.

Ez így sokakat megérint. Viszont ha már egész életen keresztül
2010. november 19. péntek, 16:46 | KatiPotter   Előzmény

Ez így sokakat megérint. Viszont ha már egész életen keresztül előjön valahogy a téma, és nem felvétel alapján, akkor az gyanús (lehet, nem véletlen, hogy a párod családjában előfordult áldozat). Ha érdekel, és úgy érzed, segítene, csinálj ilyen utaztatást, de maradj a mostani életedben, mert nem véletlen nem emlékszünk arra, hogy hol járt előtte a lelkünk. Az emlékszik magától is, akinek szükséges, és csak arra, amire szükséges, én így tapasztaltam. Próbálj esetleg rámeditálni magadtól, szerintem a magukat utaztatóknak mondók közül sok a csaló, de én amúgy sem venném szívesen, ha csak úgy turkálna a tudatomban. Másrészt így csak az jön belőle, amire szükséged van. Ha nem jön, akkor nem valószínű hogy kell, hogy előjöjjön. Magadtól is tudod:
Először koncentrálj arra, hogy ugorjanak be olyan képek, amik megadják a választ. Aztán ne gondolj semmire, ürítsd ki az agyad, és hagyd, hogy bejöjjenek képek. Mikor elegendőnek érzed, nyisd ki a szemed, és elemezd a látottakat. Amiben igazán bízhatsz szerintem ilyen téren, az a saját tudatalattid. Az csak a tied, és más nem befolyásolhatja.

Köszönöm szépen a választ! Megpróbálok magam meditálni rajta,
2010. november 19. péntek, 16:54 | Névtelen (útkereső)   Előzmény

Köszönöm szépen a választ!
Megpróbálok magam meditálni rajta, mert a csalóktól én is tartok. Köszönöm a tanácsot!

Örülök, ha segített. :) Szerintem biztos, hogy megoldod
2010. november 19. péntek, 16:57 | KatiPotter   Előzmény

Örülök, ha segített. :) Szerintem biztos, hogy megoldod előbb-utóbb a kérdést, ha igazán szeretnéd. :)

Köszönöm szépen, hogy időt szakítottál rám! Megpróbálkozom
2010. november 19. péntek, 16:56 | why-att (útkereső)   Előzmény

Köszönöm szépen, hogy időt szakítottál rám!
Megpróbálkozom a meditációval magam, mert a csalóktól én is tartok. Köszönöm a tanácsot!

Amúgy szívesen leírnám bővebben is, hogy mit tapasztaltam, de
2010. november 19. péntek, 17:01 | KatiPotter   Előzmény

Amúgy szívesen leírnám bővebben is, hogy mit tapasztaltam, de röviden ellentmondásosnak tűnne a jelenemmel részben a média hazugságai miatt, én ugyan értem, de sokat kellene magyarázkodni, és politizálni és kellene hozzá... De a lényeg, innen is eredhet: hogy mindig is érdekeltek az emberi jogok, az igazságosság, a konfliktuskezelés lehetőleg békésen, és a kérdés, hogy mi is az igazi fasizmus.. szóval na, szerepe volt az életemben nagyon is. :) És emiatt olyan csoporthoz csatlakoztam, akiket rasszistának hazudnak, de valójában ők képviselik leginkább az igazságosságot és emberséget. És néhány múltbeli dolgom ellenére is magyarnak érzem magam, és a rasszizmus pedig távol áll tőlem.

Nem kell magyarázkodni, egyébként nem keverem össze a normális
2010. november 19. péntek, 17:17 | why-att (útkereső)   Előzmény

Nem kell magyarázkodni, egyébként nem keverem össze a normális nemzeti identitást a rasszizmussal. Normális esetben a kettő koránt sem jár együtt. Én is azt mondom, hogy magyar vagyok, hát könyörgöm, nem vallhatom magam eszkimónak, ha egyszer nem vagyok az. :)
De ezen az oldalon maradjuk inkább a spirituális dolgoknál szerintem is.

Akkor hasonlóan látjuk ezt a kérdést. :)
2010. november 19. péntek, 17:49 | KatiPotter   Előzmény

Akkor hasonlóan látjuk ezt a kérdést. :)