Egyoldalú Vonzódás | Önmegvalósítás.hu

Egyoldalú Vonzódás

Hozzászólások

20 hozzászólás
Nos, szerintem, az eddigi megfigyeléseim, saját tapasztalataim
2010. február 18. csütörtök, 0:02 | Szabó Peti (útkereső)

Nos, szerintem, az eddigi megfigyeléseim, saját tapasztalataim alapján az ILLÚZIÓKRÓL szólnak! Sokáig voltam az ilyen "szexuális vonzalom illúzió" rabja, mígnem egy nap felébredtem belőle! Kéj érzés! :D

Na, szóval, mint a teeneger l'amur, plátói dolgok ezek, szerintem! Olyanba adok tetemes mennyiségű energiát, ami nem térül vissza. És ha sokáig tart az a frusztráció(illúzió), akkor sokáig adhatunk le tetemes mennyiségű energiát, akár a másik felé, akár az illúziónk mindent elnyelő létezésének fenntartásába.

Karmatőrlőnek volt egy nagyon jó írása az illúziókról.... ezzel az illúziós dologgal kb addig jutottam el, hogy igyekszem tudatába lenni, vagy hamar tudatába kerülni, hogy hoppá, ez illúzió, amivel csak MAGAM bántom, ergó sok értelme nincs és akkor amennyire tudok körbejárom.

Jaja, hasonló a hasonlót vonzza... ha szexuális részt nézünk, akkor "egyazon sík" két pólusa is simán összvonzódhat, mondjuk a nagy hancurra éhes nő és a félénk, kevésséb "túlfűtött" férfi pl. Ott valami kiegyenlítőst kell tanulnia annak a párnak, egyiknek kinyílni és engedni magát, a másiknak lenyugodni kicsit... ezt olvastam és tapsztaltam is... Ha csökönyös az egyik vagy másik fél, akkor nemsokáig életképes a téma...

"Mi vonz valakit egy másik emberben aki nem mutat semmiféle érdeklödést?" ---> kihívás? A nem érdeklődésből fakadó "titkozatosság", ami bennünk egy illúzióra épül? Mh?

"S hogy tovább bonyolítsam,a másik személy pedig egy harmadikhoz vonzódik!?" -->A vonat nem vár! A "sorompó" áll és a szerelem vonatból nincs kiszállás! :D Pedig van! Felismerni, hogy mit vetítünk ki/"bele" a másikba és utána megpróbálni "ki-kikcsaingatni" a szines fáytol mögül és törekedni arra, hogy meglássuk mi lehet.

Magamból kiindulva, ha látok egy "jó" nőt és már elindul az illúzió had, akkor amikor felismertem(ha fel :D),akkor ha eszembe van, mert bízom benne, hogy ha olyan, akkor eszembe jut, szóval keresek rajta valami olyat, ami segít eloszlatni a "tökéletesség/de jó nő-ség" illúzióját!

Álmos vagyok, szóval előfordulhat, hogy nyomokban összefüggéstelen az irományom. :)

jaguar képe
amit a végén írsz az tetszett! ezt már én is alkalmaztam! :D
2010. február 18. csütörtök, 0:19 | jaguar   Előzmény

amit a végén írsz az tetszett! ezt már én is alkalmaztam! :D

Ami egyoldalú az nem vonzás
2010. február 18. csütörtök, 13:01 | Névtelen (útkereső)   Előzmény

Először is szerintem a vonzás nem lehet egyoldalú, akkor az nem az. Péter, azt hiszem ott van a gubanc, hogy "mit vetítünk ki/"bele" a másikba". Amikor valakinek megakad a szeme a másikon, akkor többnyire "belelát" valamit, esetleg a szép alváz mögé már az egyetemi, lelki tartalmat is rögtön belegondolja. Amit - vagy akit - ilyenkor ez a délibáb jelent a számunkra azzal valamilyen megoldandó feladatunk van. Vagy hozunk a múltból egy ilyenhez hasonlóval megtörtént esetet, azaz cipelünk magunkkal egy energetikai csomót, amit fel kell oldani, vagy megtestesít valamilyen minőséget magunkban, amivel szembe kell nézni. Ez azonban nem úgy megy, hogy rátukmáljuk magunka a nem vonzódóra! Sőt, szerintem pont nem ez a feladat, hanem ahogy te is írtad, meghatározni, hogy melyik illúziót ismerem fel és szüntetem fel általa. Az ilyen szituációkat nem is kell tovább vinni, meg kell oldani a feladatot és elillan a másik, ugyan úg ahogy jött.

Üdv!
Hédi

Szia
2010. február 18. csütörtök, 18:31 | Névtelen (útkereső)   Előzmény

Szia, Peti!
Azt hiszem rájöttem, hogy az illúzió nálam egészen mást jelent, mint Nálad.
Úgy veszem észre, hogy Te a másik félhez társított ,,elvárásokat" nevezed illúziónak, míg nekem ,,saját" illúzióm van, aki úgymond önálló, mert nem egy létező személyből alakítom ki.
Persze lehet hogy valahol létezik, de én nem ismerem. Nem tudom ezt mennyire érthetően tudtam leírni...
Mit gondolsz, veszélyesebb az ilyen ,,önállónak" teremtett illúzió, aki valójában nem létezik a környezetemben?

Nem tudom, de azt szerintem igen, hogy nem a legjobb a fejben él
2010. február 18. csütörtök, 18:54 | Szabó Peti (útkereső)   Előzmény

Nem tudom, de azt szerintem igen, hogy nem a legjobb a fejben élni. Közös mind kettőben szerintem(NEM BIZTOS, HOGY EZEK ÍGY IS VANNAK),hogy egy vágykép van kivetítve magunk elé, ami akár egy fal is lehet. Voltak már rajtad szines lencsés(sárga, kék, barna, stb) (nap)szemüvegek? Vagy mozis 3d-s szemüveg?(kék-piros) Tehát szerintem(szal, nem biztos, hogy így is van) akármilyen az illúzió, amit mozizunk ugyanígy egy "lencsét" képez megunk elé, amin keresztül utána szemlélünk bele a világba, a másikra.
Hogy veszélyes e? Passz...

Igazad van. Az illúzió az illúzió. És nem tudom hogy
2010. február 18. csütörtök, 19:15 | Névtelen (útkereső)   Előzmény

Igazad van. Az illúzió az illúzió.
És nem tudom hogy veszélyes-e, mindenesetre úgy döntöttem, hogy amíg boldoggá tesz addig nem aggódok miatta.
Végül is minden boldogság képzelt boldogság. Tehát ennyi erővel az is egyfajta illúzió. Minden illúzió.
Adjon gyorsan valaki egy nyugibogyót :D

Miből gondolod, hogy igazam van? Lehet, hogy nem jól/nem kerek/
2010. február 18. csütörtök, 19:18 | Szabó Peti (útkereső)   Előzmény

Miből gondolod, hogy igazam van? Lehet, hogy nem jól/nem kerek/ látom a dolgokat. Lehet, hogy Neked van igazad. :) Stb, stb, stb... :)

illuzio
2010. július 26. hétfő, 17:25 | Névtelen (útkereső)   Előzmény

szia
szerintem a szerelem sok esetben illuzio...ha megmozgat a másik, máris belelátunk dolgokat...semmi mást, mint a vágyainkat, amiben hiszünk...és amit szeretnénk...ezek önző dolgok, de jók:)

nekem van egy ilyen kapcsolatom...szerelemnek indult, vagyis elképzeltem, akartam stb...de rájöttem csak sex lehet, mindegy miért, ez bonyolult, és nem miattam...
de működik..ma már tudom, ha valaki nem úgy szeret, ahogy ÉN szeretném, attól még lehetek én a minden, az ő mércéjében...
szóval akkor csak illuzio?????:-)
ha hiszem, h Ő ennyire képes és ezt elfogadom...? akkor minden jó...vagyis azt hiszem:)

Akkor az kölcsönös!:)
2013. szeptember 10. kedd, 4:00 | Panka2011   Előzmény

Ez jó!:) Köszönöm.

illuzioooo
2010. július 26. hétfő, 17:37 | sziszko71   Előzmény

szia

hiszek benne, h van illuzio...és ez lehet a szerelem...nekem volt benne részem, hittem benne, mert AKARTAM...aztán felébredtem, mert a drágám felnyitotta s szemem...és elfogadom ma amit kapok..nem képzelek bele többet, mint, amire Ő képes jelenleg, de hiszem, hogy majd eljön a Nagy érzés...de addig hiába a szerelem illuziója, csak magamat bántanám....
szerintem értékelni kell, ami van és elfogadni és akkor nem érhet csalódás...és nem lesz illuzio...akkor valóság lesz és talán valöra válik az illuzioooo

hát ennyi: Szisz

jaguar képe
én most azt mondom, hogy az ilyen egyoldalú vonzódás egy
2010. február 18. csütörtök, 0:15 | jaguar

én most azt mondom, hogy az ilyen egyoldalú vonzódás egy életút-zsákutca lenne, ezért is nem megy gördülékenyen a folyamat.

Vonzás-taszítás
2010. február 18. csütörtök, 11:00 | szildiko1

Én azt figyeltem meg magamban, hogy amikor találtam valakit aki tetszett, - akár viselkedése, akár a külseje - elkezdtem róla fantáziálni. (Ez olyasmi, amit Péter írt az illúziókról.) Egész filmet képes voltam leforgatni a fejemben róla és rólam. Különböző szituációkkal, különböző helyzetekben. És persze mindegyikben mindketten boldogok voltunk. 15 éves koromban egy ilyen plátói szerelemben éltem. (A mostani eszemmel tudom, hogy ez védelmet jelentett a hús-vér fiúk közeledése ellen. Hogy miért kellett akkor védenem magam, az egy másik történet.)
Később találkoztam egy fiúval, aki tetszett, de én őt a régi barátnőjére emlékeztettem, akiben csalódott, úgyhogy ennek a kapcsolatnak nem volt jövője.
A lényeg, hogy nem tudhatjuk, kiben mi munkálkodik, milyen élményei, tapasztalatai voltak, amelyek most nagyban befolyásolják a hozzánk való viszonyát.

A zaklatás szerintem abból adódik, hogy valahol, tudattalanul, mindkét félnek szüksége van a másikra.(Tükör) Valószínüleg ezt az "áldozat" sosem fogja bevallani, (Hiszen jó érzés áldozatnak lenni, figyelnek rá többen is. Hacsak ....) de a vonzás itt is is működik. Persze nem feltétlenül szerelmi.

Valahol halottam egy nagyon jó mondatot: A nők legnagyobb fegyvere; a férfiak fantáziája.

egyoldalú vonzódás, soha be nem teljesülő szerelem biztonsága=
2010. február 21. vasárnap, 21:08 | Buddhanita (útkereső)   Előzmény

egyoldalú vonzódás, soha be nem teljesülő szerelem biztonsága= félelem, a valódi mélység megélésétől, a megnyílástól, befogadástól. Saját lényünk feloldódásától, megsemmisülésétől.

(Viszonzatlan szerelem vagy társas magány)
2013. szeptember 10. kedd, 4:04 | Panka2011   Előzmény

Igen.:)
Csak ezt legtöbben társas magányban oldják meg, ritkább az, aki a beteljesületlenséget "hajszolja". Vagy nem?

u.erika képe
Az egyoldalú vonzást csak szexuális értelemben
2010. február 23. kedd, 23:30 | u.erika

Az egyoldalú vonzást csak szexuális értelemben tapasztaltam.
Illetve ez ami feltünt számomra....Ha nem vált ki bennem is vonzódást a másik ember szexuális vonzalama akkor menekülök...Zárok,ideges leszek!
Mi váltja ki mégis a vonzódást a másikban!?
Ha olyan ember vonzódik hozzám akit még egy nöi biciklitöl is felizgul,és ö a ,,tükröm"akkor valami hiba van!
Hüha!Most megint meg kell állnom ,,matekozni"!?;))))

Üdv!Erika

Energia oldaláról...
2010. március 01. hétfő, 9:06 | csaesz   Előzmény

...megközelítve az egyoldalú vonzódás azt jelenti, hogy az illető, aki alacsonyabb energiaszinten van, látja benned a magasabb rezgésű energiákat, és ezekhez vonzódik. Tőled szeretné megkapni azt, ami benne nincsen meg. Te pedig azt érzékeled, hogy neki nincs, amit tudnál tőle kapni, és ezért nem vonzódsz hozzá. Az energiahiány sokszor az önszeretet hiányából fakad. Ha megadjuk magunknak a hiányzó szeretetet, akkor tudunk olyan partnerekhez vonzódni, akiknél kölcsönös vonzalom alakulhat ki a hasonló energiaszint miatt.
Aztán, hogy ez mit mutat tükörként, azt már meghagyom Neked matekozásra...:)

hermess képe
H: Egyoldalú vonzás
2010. március 01. hétfő, 10:01 | hermess   Előzmény

Hát, szívcsakrás fejlettségi szint alatt még nem nagyon képes valaki lelki energiákat érzékelni. Csak úgy összecsapódnak a párok és az erősebb, a gyöngébbet törvényszerűen be fogja vonzani, akkor is ha fordított testi felállásban történik.

Egy köldökcsakrás pasit kizárólag a látvány izgat fel - a szemével szerelmes. Pasiknál a látvány később is meglehetősen fontos marad, ha már kinőtték az érzelmi fogyatékosságot... amit persze tudatosan felül lehet írni a belül változó értékrend függvényében. Ilyenek vagyunk.

Más kérdés a lelkileg érzékeny pasi, ha ebben a nem kedvező közegben bevállalt egy lelki érést. Ő már valóban érzi a dominanciát, vonzódik is hozzá, meg fél is tőle. Mint az erős nő - nő is szeretne lenni, meg irányitani is késztetése van. A tragédia abban van, hogy az erős nő még erősebb pasira vágyik, csakhogy a domináns pasik lelkiekben általában nullák, a macho kategóriba tartoznak. Ezt azért egy fejlettebb, belülről erős, kívül csinos nő nem sokáig fogja elviselni. Még talán addig sem, mint a gyenge pasit, vagy egyiket a másik után fogja váltogatni. A lelkiségén dolgozó gyengébb pasi meg ha kikap egy még gyengébb nőt - akkor ketten együtt lesznek egy rakás szerencsétlenség, ő is elmenekül az eltartandó csajszitól, mert nem erősödik általa.

Szerintem a fordított felállás, ha mind a ketten eléggé tudatosak hozzá - a legszerencsésebb tanulási lehetőség a hiányos működési mód kölcsönös megtanulására. De itt nem a kémia szintjén kell tudni a saját testedben nőnek vagy férfinak lenni.

hahó
2010. július 26. hétfő, 12:56 | Névtelenke (útkereső)   Előzmény

háát... mit mondjak nem lettem okosabb :):) Bocs!

szerény véleményem szerint nincs egyoldalú vonzalom... csak fel nem ismert, vagy kivetített!(ami a kb. 15éves plátóival egyenértékű)
ha két élő, felnőtt személy közti vonzalmat nézzük az kb olyan mint a tánc:) lehet jól is csinálni, meg csapnivalóan...

ha figyelek a másikra, figyelek magamra, beindulnak az energiák ... és tök független attól ki mennyire érett lelkileg (sajnos) ... szabadságában áll a másiknak is azt tenni, amit akar. Ettől szép az egész! :)

u.erika képe
Köszönöm Csaesz!
2010. március 01. hétfő, 10:02 | u.erika   Előzmény

S hogy milyen irányultságú a vonzódás?...lehet azt mutatja hogy ott van bennem a kapszkodó?
Hogy ott valami túlteng,illetve hiányos?Nincs a helyén?
Valami ilyesmi lehet....de még nem kristálytszta..

Köszönöm!Erika

Illúzió :)
2010. július 26. hétfő, 13:06 | Névtelenke (útkereső)

Még 1: voltam hasonló cipőben... a kihívásban van valami:) na meg a Nő és a Férfi is szeret hódítani, csak azt meg kell tanulni... teremteni meg belülről lehet: mert van olyan helyzet, hogy teremtek magamnak valakit, de -még- nem tudok vele mihez kezdeni :) hiányzik a Hitem, hogy elég jó vagyok hozzá... vagy csak nem engedem magam szeretni...?

jelenleg is hasonló helyzetben vagyok, csak annyi a különbség, tudom mikor kell visszavonulni és mikor lépni, vagy VÁRNI a másikra, mert az néha nagyon nehéz... ahhoz kell ugye a HIT:)

Az illúziók: mivel minden illúzió ezért az illúzió és a valódi vonzás közt annyi a különbség, amit megengedek magamnak :) mert TEREMTENI JÓ!!

Nem ?

Hozzávaló:

Minden ember, minden apró mozzana az életedbe úgy került, hogy magad vontad oda, Az pedig, hogy mit kezdesz velük, rajtad áll... (R. Bach: Illúzió)