Mondj igent! | Önmegvalósítás.hu

Mondj igent!

igen.jpg

Évekkel ezelőtt tanultam egy gyakorlatot Gyurkó Zsolti spirituális tanítótól, amely szerint mindenre igent mondunk, amire megkér az életünk! Amikor valaki elkezdi gyakorolni az IGEN-t mondást, onnantól az élete legextrémebb kéréseire, ajánlásaira is IGEN-t mond önszántából, és figyeli, hogy merrefelé halad így az élete?! Ha választási helyzetbe kerül, akkor választhat, de ha megkérik, utasítják, vagy csak elvárnak Tőle valamit, akkor a gyakorlatnak megfelelve mindig igent mond és megteszi azt!
Nagy bátorságot igényel ez a gyakorlat, hiszen a gyakorlóban megjelennek azok a félelmei, amelyeket eddig módszeresen elkerült, de most szembe kell velük néznie, bele kell esnie azokba a gödrökbe!

Így első hallásra talán eszement őrültségnek hangzik a gyakorlat, de a tapasztalat az, hogy aki a félelmeit közben folyamatosan oldja, azzal fantasztikus dolgok történnek, csodás módon megvalósulnak addigi álmai és pozitív irányba fordul az élete. Viszont ennek ára van, mert minél tovább gyakorolja az IGEN-t mondást, annál vadabb és félelmetesebb kérésekre kell igent mondania!
De talán nem is az élet adta félelmetes dolgok borítják ki leginkább a gyakorlót, hanem a saját félelmei, a saját kishitűsége, amivel hamarabb találkozik, mint ahogy azt élethelyzetek kiváltanák.

Én például amikor ezt a gyakorlatot elkezdtem gyakorolni, 3 hétig tudtam folyamatosan mindenre igent mondani és tényleg teljesen más életem lett, mint amerre azelőtt folyt. Viszont állandóan éber voltam attól való félelmemben, hogy bekövetkezik az, amitől leginkább félek, hogy megkér az életem: végezzek alantasabb munkát, olyan Nővel legyek, akit nem kívánok, segítsek másoknak, pedig nincs hozzá kedvem, stb.
De ilyenek nem jöttek, viszont jöttek olyan felkérések, amelyeket még éppen be tudtam vállalni.

Olyan volt a 3 hét, mintha folyamatosan emelnék a feladatok nehézségi fokát, mindig csak annyival, amit még be tudok vállalni, ha tudatosan feldolgozom a félelmeimet! Oldottam is éjjel--nappal, de aztán eljött a nap, amikor fél órán belül 3 felkérésre is nemet mondtam.
Először egy hajléktalan szólított meg, hogy adjak Neki pár forintot - Nem!
Bementem a Postára, felismertem, hogy nemet mondtam. Gondoltam, majd kifele menet bepótolom! De amikor mentem ki, akkor már valakivel beszélgetett, ezért nem mertem odamenni. - Nem! Ez is nem-nek számít, hiszen belül éreztem, hogy adnom kellene, a belső énem felkért rá, de én nemet mondtam, mert inkább hallgattam a gátlásomra, mint az igenre!
Majd találkoztam egy kellemetlen ismerőssel, aki felajánlotta, hogy segít Nekem a munkakeresésben, én meg rögtön elutasítottam, mert olyan őrült volt a fickó, hogy még beszélgetni is szégyelltem vele a főtéren, ahol mindenki lát minket!
Aztán később persze kiderült, hogy valóban tudott volna segíteni, én meg egyedül nem is jutottam semmire sem!

Ezzel a három NEM-mel megbuktam és abba is hagytam a gyakorlatot. Azóta is vegyes érzésekkel gondolok vissza rá, hiszen voltak benne nagyon jó és nagyon rossz élmények is.
Mindenesetre a bátrabb önmegvalósítóknak, akik a félelmeik feloldását is sikeresen gyakorolják már, ajánlom ezt a gyakorlatot, mert a felejthetetlen élmények mellett, intenzív fejlődésben is részük lehet!

Szabó Irén - Szeitz Krisztina : MONDJ IGENT...!

Tudnál-e csendesen hozzám bújni,
Esténként kedvesen átölelni,
Hallgatni a madarak énekét,
S megcsodálni a fényt s a naplementét?

Tudnál-e esőben is nevetni,
Egy szúrós fenyőfát megölelni,
Élvezni a pillangók táncát,
S átélni két ember valós nászát?

Tudnál-e táncolni a gyönyörtől,
Könnyezve sírni az örömtől,
S kitárni felém a szívedet, hogy megsimogathassam a lelkedet?

Mondj igent, s akkor talán a boldogság egyszer majd rád talál...
Életed gyönyör lesz, s csodás újjászületés a halál.

Tudnál-e egy szempárból olvasni,
S benne a csillagot meglátni,
Egy érintéseddel átadni,
Mit szavakkal nem tudsz elmondani?

Tudnál-e koldusnak kenyeret adni,
Alamizsnát, ha kell elfogadni,
Tárgyat s pénzt eszköznek tekinteni,
S a földet ajkaddal érinteni?

Tudnál-e virágot nem letépni,
Színét és illatát megérezni,
Szirmait boldogan megcsókolni,
S beteg állatot megsimogatni?

Mondj igent, s akkor talán a boldogság egyszer majd rád talál...
Életed gyönyör lesz, s csodás újjászületés a halál.

Tudnál-e dalt hallani viharban,
Melegedni szivárvány sugárban,
Meghallani csendben a szív szavát,
S átélni a teremtést, mint egyetlen csodát?

Tudnál-e hallgatni, ha nem kérdeznek,
Nem sírni akkor, ha elfelednek,
Köszönni, ha nem köszönnek,
S tanulni abból ha megköveznek?

Tudnál e sötétben fényt keresni,
Szavak és tárgyak nélkül szeretni,
Legyőzni izzó tűz parazsát,
Szeretni engem, Istent, és bárki mást?

Mondj igent, s akkor talán, a boldogság egyszer majd rád talál...
Életed gyönyör lesz, s csodás újjászületés a halál

Mondj igent, s akkor talán, a boldogság egyszer majd rád talál...
Életed gyönyör lesz, s csodás újjászületés a halál.

Beküldte: | 2008. aug. 12. kedd - 13:12

Hozzászólások

6 hozzászólás
Inyó képe
Gyönyörű ez a szám! Jó volt újra hallani! Köszönöm
2009. január 24. szombat, 8:51 | Inyó

Gyönyörű ez a szám! Jó volt újra hallani!

Köszönöm

jaguar képe
erről majd beszélgessünk már élőben valamikor, jó? miért
2010. február 12. péntek, 22:43 | jaguar

erről majd beszélgessünk már élőben valamikor, jó?
miért hagytad abba, volt valami amitől megijedtél?

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Egyre nagyobb bátorságot igénylő feladatokkal kerültem szembe
2010. február 13. szombat, 14:29 | Huszti Sándor -...   Előzmény

Igen, egyre nagyobb bátorságot igénylő feladatokkal kerültem szembe és a félelmeim oldásával akkor még nem haladtam olyan gyorsan, mint kellett volna. De egyszer így is megéri belevágni mindenkinek!

Rendben, beszélgessünk! Úgyis van miről.

jaguar képe
Igenlés = Elfogadás?
2010. február 15. hétfő, 13:30 | jaguar   Előzmény

Naszóval röviden azért kifejtem ide amiket eddig leszűrtem belőle, én nagyon nagy mélységeket érzek ebben a valamiben. Bár még van mit tesztelni rajta bőven, sőt, és néha-néha mondok nemet is, viszont most már mindig tudatában vagyok legalább annak mikor teszem ezt. Nem rutinból vágok rá "nem"-et, "nem érek rá"-t felkérésekre..
És elkezdtem a gondolataimra is figyelni, hogy fejben is igen-t mondjak és ha csak lehet minden egyes pillanatra. Ezt kulcsfontosságúnak érzem! Még az is benne lehet hogy az egész arról szól, hogy minden egyes fejben felmerülő gondolat (múltbeli/jövőbeli emlék) a Jelen pillanatra adott nemleges választ jelent. A pillanat nem-elfogadását.

(Egyik legutóbbi és abszurd példám, hogy múltkor az ébresztőóra hangjára mondtam fejben egy pillanat alatt igen-t. Biztos sokan kezdik nem-mel a napot ennek köszönhetően, mint én is szoktam, ha időre kell kellni: "ó, még egy kicsit visszafekszem, beállítom 20 perccel későbbre", vagy "ó, most túl fáradt vagyok hogy felkeljek ehhez a dologhoz, inkább annyira nem is fontos és kipihenem helyette magam jól".. Ezek mind nem-ek.. És befolyásolják azt ami utána következik.. Most hétvégén talán először, nem váltott ki ellenállást bennem az ébresztőóra hangja, elfogadtam azt és felkeltem időben. Hát nem is bántam meg: "ki korán kel, aranyat lel" lett belőle - anyagi szempontból)

Igen vagy Nem: ez egyenlő lenne az Elfogadással vagy Ellenállással/Tagadással? Azon kezdtem el filózni, vajon az egész arról szól, hogy minden egyes pillanatra adott pozitív válaszunk esetén a Pozitív Erők vesznek szárnyaik alá, ellenkező esetben pedig a Negatívak? Ez nagyon súlyos ha így van..

Mindenesetre ez nekem azt bizonyítja, hogy igaza volt Hermess-nek a gondolatorientált emberekkel kapcsolatban. Nekik nem a meditáció az útjuk ezekszerint, hanem a cselekvés és egyben az igen-t mondás.. Ez az én meditációm, azt hiszem megtaláltam.

(Mondjuk nem árt ingergazdag külső környezet hozzá, különben többnyire csak a gondolatainkat tudjuk rendbetenni vele, de hát az sem egy utolsó szempont nemdebár? :))

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Nem más ez, mint egy karma-yoga gyakorlat.
2010. február 15. hétfő, 16:36 | Huszti Sándor -...   Előzmény

Szerintem nagyon jól látod a témát! Az igen-t mondás hatása azonban nem a külső pozitív erők megnyilvánulása elsősorban, hanem a belső pozitív hozzáállás. Ezért is nem mindegy, hogy valaki csak igen-t mond, vagy úgy is érzi?!

Azonban ha kívül, belül IGEN, akkor az valóban felér egy erős elfogadással, befogadással, ezért ez a gyakorlat folyamatosan rajta tart a befogadó tanulás útján, hiszen csak olyanokban kéri döntésedet az élet, amiben még Te magad sem döntöttél.
Így viszont minden döntésed a befogadás, eggyé válás és nem az elutasítás, eltávolodás!

Nem más ez, mint egy karma-yoga gyakorlat.

majd=nem
2010. február 15. hétfő, 18:25 | Guliguli (útkereső)   Előzmény

Számold bele, hogy nálad a "majd" is egyenlő a nemmel :)

jó ez az órás példa, én az utóbbi pár napban ébresztés előtt magamtól felkelek :) arra viszont figyelj, hogy ne skatulyázd be magad a gondolatorientáltba, hiszen az egésznek az a lényege, hogy haladunk. Bizonyos szint felett nem egy-egy teljes életet igényelek ezek, szóval nem arról van szó h belesüppedünk az egyik-másik kategóriába, hanem ahogy haladunk felfelé mindig az adott helyzetben tudunk a megfelelő módon reagálni. Mindhárom esetben: érzelem, gondolat és akarat/cselekvés. Szóval ne takarónak használd, hogy neked nem kell ezt meg azt, mert te gondolatorientált vagy...

ui. azért most takarózok egyet: azt mondtad jöhet kéretlenül is...:)