Hellinger féle Családállítás | Önmegvalósítás.hu

Hellinger féle Családállítás

Hozzászólások

94 hozzászólás
Csak 1 gondolat..
2009. december 30. szerda, 13:28 | kobold

Sokat hallottam erről a témáról, és biztos jól műkszik valamilyen szinten. De volt jópár gondolat, ami felmerült bennem...
Azt látom, h 1-1 alkalommal kipréselődik vmi az ember mélyen elrakott dolgai közül. Felszínre jut. Jókat sír, és úgy látszik, h "de jó, elengedtem"..... Az emberi természet, belső felépítése olyan, h ami az ővé, azt nem engedi el, hiszen azt akkor eltárolta, mert nem lett feldolgozva... Eltemette.... Most ezzel a technikával előszedte, újra a felszínen van. Újra bántja, és kűzd vele.... De elengedni nem tudja, csak!! látszólagos lesz. Elérhető volt, h újra felszínen legyen, újra felbolygassa az elült vihart. És?? Nem történik semmi más. Akkor meg minek? Sztem a vezető feladat az lenne, h a felszínre került blokkot megszüntesse, úgy, h segíti megoldani, elengedni. No, ez ami hiányzik...
Mindenesetre újra felidéz, megsirat, kiveszi az össz energiát... stb.... Akkor meg csak fél munka !!! És még megoldás sem volt.. Nem is tudom.....

Mindezt elmondva, biztos jó, mert a blokkokból, sérelmegből elliminálhat párat. Meglátásom szerint, nem akkora dolog, mint amekkora a füstje.
Főleg akkor, ha ilyen drága, ahogy olvasom írásaitokból. Valahol, belülről érzi az ember, h mi lenne az elfogadható ár. Ha vkinek sokat segített, akkor azt mondja, h még olcsó is ahoz képest, amit kapott. Más, meg a fordítottját látja. Itt a belső érzésre gondoltam. Ami megfizethető segítség lenne. Nem a marketinges dolog, h sokba került, és sok ídő volt a felkészülés...stb -nek kéne megtérülésre számolnia.... hanem....

Olyan, min a pl pulcsi, amit a drága boltokban kaphatóak, de ezt ők a piacon veszi meg negyed áron.... Ugyanaz a minőség, minden ua....
Pár gondolat, használva a fizikai "eszközt" is, a buksit is. Nem kritika volt ez...

Kobold

kérdések
2010. január 27. szerda, 13:47 | szildiko1   Előzmény

Kedves Kobold!

Olvasván a hozzászólásodat, bennem is felmerült 1-2-3 gondolat.
Az egyik, hogy miből következtettél arra, hogy - idézem-" De elengedni nem tudja, csak!! látszólagos lesz. Elérhető volt, h újra felszínen legyen, újra felbolygassa az elült vihart. És?? Nem történik semmi más."

Második: -idézem-"...a felszínre került blokkot megszüntesse, úgy, h segíti megoldani, elengedni. No, ez ami hiányzik..."Honnan tudod, hogy nem szünnek meg bizonyos blokkok?
Voltál már családfelállításon, vagy csak találgatsz?
Ha nincs tapasztalatod, akkor szívesen válaszolok valós kérdésekre, ha van tapasztalatod, akkor is.

Szia Ildikó !
2010. január 27. szerda, 15:12 | kobold   Előzmény

Teljesen véletlenül bukkantam rá észrevételedre. Húú, de nagyon nem találom a hozzászólásaimat, és valaszokat, de remélem sokra sikerül mégis válaszolnom....

1. A betont, amikor megcsinálják a kőművesek sok kavics, és sok felesleges sittet is bele szoktak rakni. A felszínét mégis simává, egyenletessé, mág díszessá is símítják. Tehát, a látszat nagyon jó, de alatta, a valós, nagyobb és igazán káros dolgok ott maradnak. Ha felszíre hozunk valamit, akkor illik eltávolítani. Az ember "belső felépítése" olyan, h amit eltemetett, azt azért tette, mert nem oldotta meg. Előhozva, ismét nyűglődik, majd temeti az egészet, hiszen nem kapott rá megoldást. Vagyis dupla seb, dupla blokk. Látszólag ez elmélyében megoldottnak tekinti....

2. Lásd előzőt. Név nélkül elmondhatom, h volt olyan hölgy, inkább csajszi, mert fiatal, aki szinte várta a hétvégi csállítást, mint egy drogos, csillogott a szeme az örömtől, mikor róla beszélt, de a szemében, belül,sehol semmi. olyan zombi, agyilag zokni volt. Olyan, aki a tömény és sok ezos magyarázkodástól megzakkant lelkileg.... Másik, is előhozott dolgokat, de az nem megoldás, h " engedd el, tedd meg,csináld másképpen"... stb. Ez a "nesze neked, fogd meg jól, a semmit" felállás. Mindezt hogyan tegye ? ---hiányzik!!!

x. Azért ne feledjük, h az EGO szerepe is itt lép be. Mi az ego? A természet rendje által megpróbálja az embert, a tudattal rendelkező lényt megmenteni minden olyantól, ami az ego szerint káros. Ide tartozik még az ego felsőbbrendűség érzése, amikor azt állítja, h ne hallgass a belső szavadra, ÉN vagyok a bölcsebb, és az okosabb. Ilyenkor szokott az lenni, h a két út közül az egora hallgatunk, pedig a megérzés - az első gondolat- volt a jó. Baj éppen ott van, h az 1.8 stressz küszöb után ez ego félreáll -analitikus elme- , esetleg ájulás- és a reaktív elme lép be...... Vagyis a baj esetén rögtön a nagyon okoska ott hagy, cserben hagy....!! stb.... Ez a vmi, az ego akadályozza meg a megoldást, és még sok egyéb. Erről is lehetne beszélni vagy 1 napot. Mi, miért történik, és mi az, ami nem oldódik meg...stb.

Mindezek mellett, bocsánat a megfogalmazásért, szerencsére nem voltam még ilyenen, mert a mostani tudásom szerint elégséges a kezelés, de kevés!! a végleges megoldáshoz. Vagyis, ahogy az én belső/felsőbb fogadalmam szerint: Ha segíteni nem tudok, akkor nem ártok.
ÉS, ezért szívesen fogadom !!! a segítségedet, mert szeretek tisztán látni dolgokat. Nem is szeretek, hanem szinte kötelező nekem is, hiszen emberekkel foglalkozom. Minél nagyobb területet ismerek, és tudok, tapasztaltam, annál jobban, hamarabb tudok én is segíteni valakin, ill, megmondani, átirányítani a pacienst oda, aki alkalmasabb rá mint én. No, éppen ezért kevés a könyv, ezeken már régen tovább kellene lépni... Nem könyvet emlegetni, hanem tapasztalást, hiszen a könyv arról az egyedi, és egyéni megtapaszatalásról szól, ami az övé volt....

Lehetőleg priviben, mert nem szeretek versenyezni,meg vitatkozni. Nem is tudom hol lehet megtalálni a mailomat, de már sokan megtették. vkarcsikukaccitromailponthu.
Nagyon várom leveled, de kérdésem nincs. De biztos vagyok benne, van gondolatod, amit idáiglen írásomból kiemeltél.

Köszönöm észrevételed...
SziaSzia Kobold

Javaslat
2010. január 27. szerda, 15:41 | Névtelen (útkereső)   Előzmény

Két ötletem is van, hogyan találd meg újra magad a szájton.

1. menj bele az Olvasószoba menübe és gyalogolj vissza a saját beszólásodik. Utána láthatod, hogy azóta ki, mire reagált.

2. Menj be a prfilodba és ott megtalálod visszamenőleg az összes tudást amit itt megoszttál velünk, blogok szerint.

Üdv!
Hédi

Szia !
2010. január 27. szerda, 16:01 | kobold   Előzmény

Köszi a segítséget, megpróbálom

SziaSzia Kobold

Kedves Kobold!
2010. február 01. hétfő, 16:18 | szildiko1   Előzmény

Átgondoltam amiket írtál. Beszélgetésünk egy kicsit egyenlőtlen, mert ha jól értem, te bizonyos emberek élményeiből vonod le a következtetéseidet, én meg már lassan 300 állításon túl vagyok.

1, A kőművesek igen úgy tesznek ahogy leírtad.
Az ember amit eltemetett azért temette el, mert úgy gondolta, a szembenézés, a feldolgozás túl fájdalmas lenne. Ezért jönnek a segítők, akik képviselőnek állnak be, mintegy ezzel hozzájárulva a megoldáshoz. Ő néz szembe az estleges fájdalommal és a valósággal a „kliens”helyett. Önként. (Aztán a „kliens” is képviselőséget vállal, hogy ezzel „visszaadjon” valamit a másiknak) És ezért minden elismerésem az övéké.(Félreértések elkerülése végett mondom, hogy a képviselők is sokat tanulnak, épülnek lelkileg)
Valóban amit felszínre hoztunk azt illik eltávolítani. Erre vannak a családfelállításban az oldó mondatok. Ugyanakkor az én tapasztalatom szerint az eltávolítás létre jöhet ott magán az állításon, illetve utána önkéntelenül, vagy még dolgozva a témán.

2, A hölgy esete ismerős nekem. Megfigyeltem, hogy ha izgatottan készülök egy találkozóra, vagy nagyon várom valakinek a hívását, (szinte lejátszom magamban a beszélgetésünket – ami persze vidám, kedves, szeretett teljes), a csalódás bizton megjósolható. A valóság sosem olyan tökéletes, mint a mi képzeletünk. És itt nagyon nagy erővel hatnak az elvárások. Minél nagyobbak, annál nagyobb a csalódás. Ez a módszer nem csodaszer. Vannak előnyei, vannak hátrányai, vannak lehetőségei, vannak határai. Az az érzésem, hogy a hölgy azonnali megváltást remélt. Aki azt állítja, hogy ez ezzel a módszerrel megvalósítható, azt messze el kell kerülni.
A családállítás „képekkel dolgozik”, a tanácsadás – ezt meg azt tedd – igen ritka. Ha ez előfordult annak különleges oka lehetett. (Pl. tedd ki a kitagadott nagynéni képét, ültess növényt az elveszett ikertestvéred emlékére, - ehhez hasonló tanácsok lehetségesek.) A szervezetállításban van tanácsadás.

x, Az „ego úgy viselkedik, ahogy leírtad, a családfelállítás pontosan ezért dolgozik egyrészt képviselőkkel, olyanokkal, akik nem ismerik a „klienst”, másrészt ezért használja fel a morfogenetikus mező tulajdonságait. (lásd Rupert Sheldrake kísérletei) Ebben a helyzetben nem sok beleszólása van az egónak. Ugyanakkor a „kliens” bizonyos mértékig megtagadhatja a felállítás során felbukkant képek hatását. (Én is megtettem, már csak dacból is: nehogy már a kialakult kép mondja meg NEKEM az igazat! Szégyellem, de csúfos kudarcot vallottam.) Azért írom, hogy bizonyos mértékig, mert az oldódás olyan mélyen hat a lélekben, hogy valamilyen változás mindenképpen lesz. De lehet, hogy ezt tudatosan észre sem veszi az ember.
Remélem, választ kaptál néhány kérdésedre.

Szia Ildikó !
2010. február 01. hétfő, 17:28 | kobold   Előzmény

Na most lebuktam. Teljesen kiment a fejemből a leveled, de megkaptam. Bocsánat. !!!
Fogok rá válaszolni mail-ban.

Bocsi
SziaSzia Kobold

Szia Ildikó !
2010. február 01. hétfő, 22:21 | kobold   Előzmény

Mégis itt válaszolok pár szót...

1. Látom nem arra válaszoltál, amit írtam, vagyis nem ez volt a kúműves dolog. Hanem az, h a felszín gyönyörű, de alatta ott vannak a kövek, a gumók, amik ott is maradnak. A felszínt lehet simogatni, az akkor is beton sima lesz, nem márvány sima.... Ami a felszin, az az is marad, és lehet söprögetni, de a nagy darabok ott maradnak. ÉS hatalmas látszat lesz az egész. Talán még jósága is, az igazi baj tovább lappang.!!!
Néhány oldó mondat kevés.... Igaz, a felszínhez elég az is, és lehet agonizálva is sírni...stb.... Jól gondolom, fél munka, de kezdésnek kiválló. A hihetetlen terjedése annak köszönhető, h látszólag sokat segít, van aha érzés....

2. Megint félreértés van. Lehet, én írtam rosszul, immár másodszor, bocsánat. Akkor leírom rendes szavakkal. A csajszi sajnos nagyon meg volt zakkanva. Már a 2. fokú stressz is meg volt az arcán. Állandóan várta az állítást, szinte ez volt a ments-vára. Azt hitte, megoldást jelent neki, pedig a sok információ, --akármi is volt--- csak lefelé vitte. Sok volt neki, mert még sztem az elsőt sem oldotta meg. A többi a felszínen már csak fulladáshoz vezethet. A munkája is ilyen feszültség volt, még mindehez... Sajnos, nem tudom mi van vele. .....

X. Nem tudom, h mit takar a "morfoganetikus mező". Lehet tudatlan vagyok, de ismerős, csak nem tudom a meghatározását. Így ehez nem tudok hozzászolni. Amu
úgy, az egónak nincs is szerepe akkor, ha meg akarom oldani a dolgaimat. Tehát, ezért nem lell ennyi pénz kifizetni. Nem is tudom, h hol olvastam. Ráadásul a nagy szinházi jelenetek helyett, még jó megoldás, és hasznos nagy értákű saját magam is visszakaphatnám egy más helyen, technikával, és nem csak a felszín bibizném....

Igazából, azt gondoltam, h egy rövid leírást adssz arról, h mi is történik ilyenkor. Mert fejem lehajtva vallottam be akkor, h semmi tudásom, rálátásom sincs az egészről.

Előnyöd nagyon nincs, mert én is rengeteg embernek segítettem 15 év alatt, talán többszöröse mint amit írtál, még olyat is műveltem, aminek eredmányén nagyon meglepődtem. Mellette sok embernek tanítottam jópár teületről, remélem jó dolgokat.... Ez nem önfényezés volt, ez nem érdekel. Maradok szürke eminenciás. Teszem a dolgom. De mint már volt pár nagyon jó dolog, tanítás, stb, amit a pénz, és a médiumi félreértelmezés elrontott. Valaki írta itt, h sokba kerül a képzés. Igen. igen, igen. tiszteletlenül sok. De kell lennie árának, hiszen az éhenhalt gyógyító rossz gyógyító. Ha a kettő közöttit megtalálná az ember, akkor lenne igazán hihető dolog anyagi oldalról is. Volt vhol egy jóga oktató ember, és vki mestere... "... azért ilyen sok, mert évekig fejlesztgette a technikát, és ő egy híres mester, külföldön is..." A gyógyításban mindezek szerepet kapnak? És a pénz is energia, kiegyenlíteni amit kapok, de nem egyenlőtlenül hagyni, így lásd... Nem ragozom tovább, gondolom érzhető amit írok.

Aztán lehet tévedek. Még mindig nem tudom, hogyan zajlik egy állítás, ezért csak a tapasztalatomra, és jónéhány állítást megjárt emberke kezelése után tudok hozzászólni. Kicsit az érzésem olyan, mint az EMF területén. Csak itt kicsit kellemetlenebbnek látom. Nagy pénz, húhóval kezdeni mindig jobb, mert akkor úgy látom, érzem, sokat kapok érte, nagy leszek..... " kétszer több pénzt fizetek érte, ha megreikizel egy kicsit jóbban, mint a többieket." régi eset, egy reiki mestertől hallottam...

Most néztem meg az állítókat. a 8000/2000 már jól is hangzik. Talán őt választanám. Fizikai síkon: Drágán tanulta, de nem rablón akarja a befektetést visszaszerezni. Tudás szerint, az embert is ismeri, tudhat belülről kikaparni sarat, koszt. És pasiból van. Ritka az olyan, aki lelkis dolgokban segítkezik, pedig a pasik elsősorban fizikai síkon léteznek.... Ezért tetszik az ő ajánlata...

Azért ingyenesen szívesen részt vennék egy ilyenen egy sarokban figyelve, mi is az, ami történik ilyenkor. Ez a kíváncsiság. Azt tudni kell rólam! ha valaki kíváncsiságból kérdez, múlt, jelen jövő, állapotára..stb arra nem felelek..... már nem mondom el miért, már így is sokat írtam...

Szép álmokat

SziaSzia Kobold

Kedves Kobold!
2010. február 02. kedd, 13:14 | szildiko1   Előzmény

1, Nem tisztem meggyőzni senkit sem a családfelállítás eredményeiről, illetve az oldó mondatok hatásairól. Megteszik ezt azok, akik már tapasztaltak ilyet.

2, Sajnálom, hogy az ismerősődnek így alakultak a dolgai.
A véleményemet fenntartom: nagy elvárás, =(nagy valószínűséggel !!) nagy csalódás.

X, Gratulálni tudok a 15 éves segítséged miatt.
Hogy mi történik az állításon? Kinek a szemszögéből? Külső megfigyelőéből? Vagy résztvevőéből? Mind mást élhetnek meg. Ha a konkrét külsőleg látható eseményekre vagy kíváncsi, azt leírhatom, de jobban szeretném, ha különböző fórumokon megnyilatkozó emberek beírásait olvasnád el. Ők függetlenek.

Ha neked a férfi állító szimpatikusabb, mint a női, menj hozzá. Szerencsére sok különböző ember van, hogy mindenki megtalálja a neki megfelelőt. :-)

Szia, Ildikó

Szia Ildikó !
2010. február 02. kedd, 14:06 | kobold   Előzmény

Látom, már a második levélváltásunk történik meg, de soha sem beszélsz/válaszolsz arra amit írtam. Rövidebben: nem arra válaszolsz, amit írtam, pedig kétszer is elmondtam majdnem ugyan azt, csak jobban leírva. Igaz, mást is hozzátettem, de az is lufi....... Kicsit érdekelne az a rész, amikor családállítás folyik a vezetésed alatt, és teljesen másról beszélsz/válaszolsz ott is. Akkor jó. Ilyen is van. Köszönöm, h beszélgethettünk.

SziaSzia Kobold

Szia Kobold!
2010. február 03. szerda, 13:37 | szildiko1   Előzmény

Lehetséges, hogy nem a kérdésedre válaszoltam. Olyan még személyes beszélgetés alkalmával is előfordul, hogy az emberek elbeszélnek egymás mellett. Hű, de hányszor.
Azt vártad, hogy meghívjalak? Azt gondolom, ha igazán érdekel a téma, utánajársz, olvasol róla, (a honlapomon is van néhány információ) és nem "kóstolgatod" a másikat. Ahogy Gábor barátom mondaná.
Judit barátnőmnek évekkel ezelőtt meséltem arról, mit éltem át egy-egy ilyen állítás alatt. Csak nézett rám, - elég furcsán - még időnként bólogatott is, "jól van, Ildi, már megint találtál valami őrültséget".
Aztán egy alkalommal úgy döntött, hogy eljön velem. A nap végén közölte: Figyelj, ha egy hétig meséltél volna róla, akkor sem értettem volna... De talán most..."
És teljesen igazat adtam neki. Tanulság: ha valamire valóban kíváncsi vagyok, utána járok, több oldalról megvizsgálom, akár ki is próbálom. Ha nem érdekel, akkor tovább lépek. De ez csak rólam szól.
Hát ennyi.
További sok sikert a munkádhoz.

Ildikó

Szia Ildikó !
2010. február 03. szerda, 14:14 | kobold   Előzmény

Ha úgy gondolod, h kostolgatás volt, akkor tévedsz. Az azért nagyon messze van attól...!!!.. amúgy, azt írtam le, h én min gondolkoztam volna el, ha vki "talán igazat szól" a dolgomról... Ez sem a kostolgatás...!!! Miért kell rögtön megsértődni, és ilyet írni, h kostolgatlak? Akkor még nem volt ilyen kostolós veled.... A saját szemszögedből, mert csinálod tudod, ismered, sértésként éled meg, ha kritika éri a munkádat. Ahelyett, h amint írtad "elgondolkoznál, körüljárnád..", hátha van alapja. "Halld szavam, de én nem úgy teszek"
--------- Csak annyi lett volna a válasz, h van akinek ez a módszer is elég/megfelelő a továbblépéshez.!!!-----------

Az egészből azt mértem le, h az eddigi "utánanézésem" bőven elég volt, nem az én utam.... De tudom, kinek, mikor, miért tudom ajánlani....!!! Köszi. Majd kimaradt !! Én szívesen várlak bármelyik előadásomon és ingyenesen, megtisztelő lesz. Ne érts félre, és komolyan.

Köszönöm, h beszélgettünk erről a segítő eljárásról.
SziaSzia Kobold

Tudod, kedves Kobold
2010. február 02. kedd, 20:11 | Névtelen (útkereső)   Előzmény

Nagyon könnyű elbeszélni egymás mellett, ha az egyik nem tudja a másik miről beszél. Nem tisztem egy ilyen gyakorlott állító helyett leírni, hogy mi történik egy ilyen állításon, sokkal hitelesebb ha elolvasod valamelyik erről szóló könyvet, vagy ellátogatsz az angstermaria.hu oldalra, ott ez nagyon szépen le van írva. Az igaz, hogy a Hellinger terápia - több állításon voltam már - igazán akkor érezhető meg, ha ott vagy. Semmi nem tudja leírni azt a teret. Sok állító - bár kevés jót találtam eddig - viszonylag szerény árért megengedi, hogy belekostóljanak a témába.
Azt tapasztaltam magam is, hogy mélyen eltemetett, tragikus problémák kiásása után valóban nem könnyű egyedül ott maradni állítás után és helyre tenni mindent. A jó állítók nem hagyják nyitva az eseteket és addig nem zárják le az állítást, amíg azt el nem varrták, ill. vigyáznak arra, hogy egy témára koncentráljon az állítás és ne széles mélyszántás legyen belőle. Bár tudod én úgy vagyok ezzel, hogy soha nem nyílik nagyobbra az ablak, mint amekkorát a kinti látványból fel tudunk fogni. Lehet, hogy az illetőnek szüksége volt arra, hogy ennyire megrázzák ezek az élmények ,mert egyébként nem jutott volna tovább. Honnan tudjuk mi ezt? Dehogy..................

Üdv!
Hédi

Szia Hedi !
2010. február 02. kedd, 23:51 | kobold   Előzmény

Biztosan igazat is adok neked. De olvasd végig a leveleket. Válaszoltam a levelére, Ő meg elmondta, h kék az ég. Másodszor is ugyanez, de már azt is elmondtam, h nem voltam ilyenen, majd olyat írt, amiről megint semmi esély arra, h közelebb kerültünk volna bármiben is. Szakszavak, meg másról beszélés. Bocsi, nem szeretmém megbántani, de a saját levelemre azt válaszoltam volna: Dióhéjban ..... így működik. Ezért nincs igazad.....ebben, és abban... Ez a válasz jobb lett volna. És tényleg, mit csinál állításon, ha most sem képes "rám" figyelni? Bocsi, mindkettőtöktől..!!!!

Teljesen igazad van, olvashatok utána. De 1:Ildikó szólított meg, és 2:kérdéseket kért, 3:mást/másról beszélt, válaszolt, 4: a kiegészítésre válasz sehol sem volt. !!!!!
Talán én meghívtam volna azt az embert 1 munkámra megfigyelőnek. Ha érdeklődő típus, akkor segítettem neki,,, ha ellenálló, földhöz ragadt, akkor meg hamar elmegy magától. Ha kötözködős ellenálló, teljes hitetlen, akkor legalább kiléphet a gubójából, ha akar... Akkor is, én megtettem mindent, amit magamban kipipálhatok, lelkiismeretem tiszta lesz.....
És köszönöm, de a könyv nem válaszol. Csak a Harry P-ben talán. Örültem volna, h legalább azokat lehurrogja, amiket írtam, legalább tudom, h flúgos vagyok ehez. Talán igaz is. Tiszességgel megindokolva, a spirit oldalról működésének elméletével rámutatva, nem mellébeszélve, és mese, képzelgés nélkül.!!! De látom, h nem látom.....

Igazából ezen tudok csodálkozni, mert "élő szóban" többet lehet tanulni egymástól, mint könyvből. A könyvek kicsit egyhangüak. Egymás dolgait ollózzák össze. Nincs új a nap alatt, amit könyvben lehetne írni, és a valőságban sincs. A többit könyvből nem lehet megélni, tapasztalni, megismerni.... Én szeretek, szeretnék tanulni bárkitől, és minden eddigit is lecserélném az új formára, ha elfogadható, még paraszti ésszel is igaz..!!!

Bocsi a Ilditől, és tőled is. Meg aki olvassa, és megbántottam volna....

SziaSzia Kobold

Kobold úr!
2010. február 03. szerda, 10:33 | Névtelen (útkereső)   Előzmény

Nem szállok be kettőtök vitájába. Az a tiétek, meccsezzétek le egymás között.

Kérlek értsd meg, hogy ha nem nézel legalább minimális szinten utána ennek az iskolának akkor esélyed sincs kérdezni, beleszólni. Hidd el megéri azt a két oldalnyit elolvasni a honlapon amit megadtam. Ott esettanulmányok is vannak, ahol maguk a résztvevők adják vissza a tapasztalataikat és itt márpedig ők a leghitelesebbek. Kissé furcsa, hogy semmit nem akarsz olvasni sem. Ez a blog szerintem nem arra való, hogy valaki disszertációt irjon Hellingerről, amikor ennek van elérhető irodalma. Ha el akarsz menni egy ilyen órára akkor meg kérj. Ha csak lekutymicsodázol valamit amiről halvány lila segédfogalmad sincs, akkor miért várod el, hogy még meg is hívjanak? Én nem tenném, mert félteném, hogy a pacienseim előtt lehúznád a terápiát.
No, meg azon is elgondolkodnék, hogy van e egyáltalán egyetlen terápia, iskola vagy bármi, amiről neked pizitív véleményed van. A sajátodén kívül.

Üdv!
Hédi

Szia Hedi !
2010. február 03. szerda, 12:46 | kobold   Előzmény

A címet köszönöm, bele fogok olvasni. A minimális szint az gondolom meg volt, de éppen élő "szóban" biztos azt világíthatta volna meg, amit esetleg rosszul gondolok, értelmezek. de nem érdekes.

Terápia, iskola meg sok van ami jó, mert mindegyik ad valamit. Egyik azt, h éppen ilyenre nem kellett volna menni, a másik meg szerencse, h ide vezetődtem. De igazából egyik sem jó, de mégis mind jó. Ebben az is ott van, amiben én is részt veszek. Mindkettő előfordul, hiszen a szükséglet nem egyforma az ember hitrendszere miatt. -nem az egyházit értve ez alatt-.
Azért, h vmi érthető legyen, nem mindig az igazat/valósat kell/lehet elmondani kezdetben. Kell hazudni, mellébeszélni, képzelegni. Ha már van ismerete is, nem csak tudása, akkor lehet áttérni arra, ami valóságosan működik. Abban is biztos vagyok, h még ez sem a tuti. De nem hagyom abba a hazudós, émelygős résznél, gumi cukornál, ha tehetem, mert akkor rosszul tettem a dolgom, ill. csak eddig lehet eljutni vele.....
És meccsezni nem szeretek. Beszélgetni, mint néha veled, teljesen jó.

SziaSzia Kobodl

Na hát ez az amiben nem hiszek!
2010. február 04. csütörtök, 16:19 | Névtelen (útkereső)   Előzmény

Igen, minden jó, meg az ellenkezője is, hiszen ezeket a jelzőket mi aggatjuk csak rá. Amivel totálisan nem értek egyet az a megállapításod, hogy "Kell hazudni, mellébeszélni, képzelegni. Ha már van ismerete is, nem csak tudása, akkor lehet áttérni arra, ami valóságosan működik."
Nem, szerintem senkinek nincs joga ahhoz, hogy saját maga döntse el a páciens helyett, hogy mi a jó, az elég, amit fel tud fogni. Szeretném megkérdezni tőled, hogy te milyen alapon döntöd el, hogy egy páciensnek még hazudni kell, vagy már láthatja az igazságot. És kinek az igazságát fogja látni? Az, hogy meddig tudsz eljutni egy pácienssel azt a páciens dönti el. Egy gyógyító kutya kötelessége tudását átadni, abból a másik annyit fog fel, amennyire akkor képes, nyitott, stb. Te nem döntheted el helyette hol áll. Mi van ha tévedsz és rosszul adagolod a hazugságot? És hol a hazugság határa?
Kedves Kobold, elgondolkoznék azon, hogy vajon kinek az éredekében áll hazudni?

Üdv!
Hédi

Szia Hedi !
2010. február 04. csütörtök, 19:26 | kobold   Előzmény

Na? Jól beestél a csapdába.!!! Talán a hazudás helyett más szót kellett volna írni, de sebaj, ez kics dolog

Akkor megvilágítom azt, amit írtam. Az egész lapon mást nem lehet olvasni, csak ilyeneket:
meg kell tapasztalnod.... át kell élned.... azért születtél ide, h tapasztalatokat szerezz.... Nem lehet elmenni mellette... tanulnod kell még sokat.... Meg kell nézni az előző életben..... ki kell nyitni a szíved.... szíveddel tapasztalof meg, és érezni kell/át..... a teljes szeretet állapota a cél.... Nem is sorolom... Ezek a hazugságok. Látod már?----- De főleg nem a tanulás, tapasztalás miatt vagyunk itt !!! sajnálom...

Más Mindezt neten keresztül tesszük, tanácsot adunk, holott nem is láttuk az illetőt. Csak frázisok puffognak. és talán jó is mindegyik. de nem biztos, arról az egyről szól. Holott, az ember egyedi gyártmány. Legalább látni kell ahoz, h érdemleges legyen a segítség. Akkor lehet ráhangolódni, és meghallani azt, amiért panaszkodik az "odabent lévő"

A hazudás másik oldalról az, amit elmondhatsz a másiknak. pl. Ne legyen megilyedve. Egy jó gyógyító megkapja az infót, a teljeset. Ebből kell kiválasztani azt, amit elmondhat a paciensnek. Az egész infót azért kapja, h rálátása legyen. Későbbi alkalommal megint lehet hozzátenni. Itt már hazugság van, mert nem a teljeset mondtam el. Ez a nem hiba!!! A hiba az, amikor rázúdítják a vkire az összes dolgot. Ráadásul a megoldáshoz meg nem adnak segítséget. Tehát ez a baj része, de nem volt hazugság:... Talán ezt így nehezen működne, mert ez a médium, és a médiumi gyógyító keveréke. A médiumi gyógyító viszont nem dumál oly sokat, teszi a dolgát. Ha jól tudom, 1-2 van ilyen az országban.

Van olyan is, amikor nem lehet, szabad elmondani mindent.!! pl. Amikor azt kéri a feleség a gyógyítót, h segítsen elmennie a férjének, ne szenvedjen.....

Egy dologban igazad van. Mindenki máshol húzza meg a vonalat abban, amit elmondhat. Mivel utána meg kell tartania az illetőt, nehogy összeessen. Kinek, milyen ereje van a megtartáshoz abban a pillanatban, annyit mond meg/el. Vagy az, aki csak mondja, és szrik rá, mit ér el vele. Segít-rombol.

Húúú, de elég volt már a gépelésből. Ma egész nap gépeltem.... Bocsi, agyilag zokni vagyok....
SziaSzia Kobold

Szia Hedi !
2010. február 04. csütörtök, 19:48 | kobold   Előzmény

Kimaradt.
Éppen az maradt ki, h éppen a felsorolásban azok vannak, amiket irogatunk a neten, és ez mind hazugság. Akkor mit is irogatunk? és ki dönti el, h mennyit lehet megetetni a másikkal? amennyit a másik tud, illetve ahol tart a "fejlődési, tanulási" folyamatában. Most még mindenki ezeket szajkózza......

Magyarázva, csak azokat tudjuk elmagyarázni a másiknak, amit igaznak vélünk, egyenlőre. De remélem tovább fog már mindenki lépni, mert már mindenki elért odáig. Más, új, pontosabb dologért, megérteni valóért kell kitekinteni a burokból.
Ezt először meg kellett tanulni sok érdekeset, mert az általános suli erről szól. Nem kezhetjük a deriválással, de ettől még némelyek tudnak már deriválni is. Igaz, van aki a szellemgyógyinál kezdi.... az alapokat nem ismeri.... ez nem csak az ő baja, hanem azé is, akit kezel, de legelőször a tanára a felelős....

Tehát, Te is csak azt tudod tanítani, amit rudsz, és helyesnek vélsz. Aki már tud deriválni, az tudja, h hazudsz, de ez a "tanulás".

Másik megvilágítás, a nem is tudom hányadik..
A lapos Föld után már gömb alakúnak látjuk.!!! Fejlődés. Az anyag fogalmát, is régen ismerjük, tanuljuk, és tanítják a suliban, de már látható, h a fizika egy része megdőlt, és hamis. Itt tart a tudomány. Ez csak olyan magyarázó hasonlatok voltak....

Még mielőtt megbélyegeznél, és beképzeltnek hívnál. és akkor én már tudok deriválni, bejelentem, nem tudok.!! és nem is vagyok olyan nagyra, mint ahogy ezeket leírtam. De arra már rájöttem, miért nem igazak azok a felsorolások.

SziaSzia Kobold

Ugye nem baj Kobold, hogy nem értem amit írsz, ill. nekem úgy
2010. február 05. péntek, 10:20 | Névtelen (útkereső)   Előzmény

Ugye nem baj Kobold, hogy nem értem amit írsz, ill. nekem úgy tűnik mintha inkább a saját világodat próbálnád alátámasztani valamivel, miközben mindenki más hazudik.
Persze, hogy itt mindenki azt írja, amit tud és ahol tart. Vannak egyesek akik ezt úgy csinálják, hogy hátha többnek tűnnek, de azt szerintem mindenki észreveszi. Ebből mindenki azt veszi ki ami sajátja, ami neki szól.
Te azt tartod károsnak, hogy mi itt mindenfélét összehordunk, tanácsot adunk holott ehhez nincs meg a kellő tudásunk, miközben te véleményt alkotsz rólunk. Tudod mit, akkor miért nem mondod meg te az egyes segítség kérőknek hogy mit csináljanak, miért nem adsz te nekik tanácsot? Kicsit visszanézegettem a beírásaidat, te általában reagálsz arra amit mi itt a te szavaiddal élve összehazudunk. Ha tudod, hogy mi hazudunk, akkor tudod az igazságot is. Légy szíves tedd közzé.
Egyébként mióta kell minden esetben a személyes találkozás? Itt mi már nagyon sokan képesek vagyunk arra, hogy átérezzük azt amit társaink leírnak, a gyógyítóknak meg amúgy is kötelességük ez. Javaslom beszerezni Sanyi Belső Látás című DC-jét.

Üdv!
Hédi

Szia Hedi !
2010. február 05. péntek, 13:09 | kobold   Előzmény

Nem baj, ha nem érted amit írok. Talán jogos is, mert szinte tőszavak, hiába hosszú néha. Ezt már írtad, h javítsak rajta. Nehéz, mert az indok, a válasz még hosszabb lenne. Ráadásul az sem teljes. Így igazad van, teljesen felesleges. Befogom a szám, vagyis a billentyűt lezárom. :-)

Úgy érzem nem azt akartam kifejteni, amire válaszoltál. Akkor nem fogalmaztam pontosa....

"...képesek vagyunk arra, hogy átérezzük azt amit társaink leírnak, a gyógyítóknak meg amúgy is kötelességük ez...
Ha ezt vki így csinálja, akkor az se nem segít, se nem gyógyító. Csak rossz munkát végezhet !!!! Most direkt nem indoklom, mert tudom, kardélre hánysz ezért. Csakhogy tévedés lesz. Nézz utána a "ki a gyógyító, gyógyító feladata" c. alapokat, részeket. Ez a tanácsadásra is vonatkozhat....

SziaSzia Kobold

HajduM képe
"2010, január 27 - 14:47 - szildiko1" Szia. most futottam bele e
2010. április 29. csütörtök, 13:51 | HajduM   Előzmény

"2010, január 27 - 14:47 - szildiko1"

Szia.

most futottam bele ebbe a témába. és bár nem nekem ajánlottad, de engem érdekelne ezzel a családállítással kapcsolatban felmerülő kérésekre a válaszok. Tulajdonképpen mi ez? Mi az, hogy családfelállítás? Mi a menete egy ilyennek? Mi a célja? lehet-e ellenőrizni, hogy a célját elérte-e?
köszi a a választ előre is.

A bölcs alkot, de művét, nem birtokolja. cselekszik, de nem ragaszkodik, beteljesült művét nem félti, s mert magának nem őrzi, el sem veszíti.
- Tao Te King -

Tapasztalat
2010. február 12. péntek, 19:58 | Hiteles06

Nagy szeretettel szeretném ajánlani Bodó Andreát, mint családállító terapeutát, helyileg Zuglóban működik, a honlapját megtalálhatjátok a neten. Egy kedves ismerősöm segítségével jutottam el hozzá... hát nincsenek véletlenek, nem gondoltam, hogy a fodrászom is jár családállításra, és még be is tud protezsálni... Hihetetlen dolgok történtek ott velem... Én azt gondolom, hogy nagyon profi a hölgy, aki csinálja, nagyon gördülékenyen, és biztos kézzel vezeti az eseményeket. Nekem minden kétségem elmúlt a módszerrel kapcsolatban, mint egy kis csodát éltem meg, ahogy ott a térben kibomlanak olyan dolgok, amit (idegen emberek lévén) senki nem tudhat rólam, mégis tisztán látszik, és kiderül. No meg persze a szembesítés... durva volt, de nagyon hatásos. Ajánlom mindenkinek!!!

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Megszerveztük az első családállítást honlapunk olvasóinak.
2010. április 12. hétfő, 9:38 | Huszti Sándor -...

Nem kis késéssel, de végre megszerveztük az első családállítást honlapunk olvasóinak.
Száraz Ildikó (szildiko1) vezetésével, április 25-én lesz a program, kíváncsian várjuk az élményeket, feloldódásokat!

Olvasd el a részleteket és itt jelentkezz a programra: Hellinger féle Családállítás

Marcsy képe
Mit jelent?
2010. április 12. hétfő, 12:11 | Marcsy   Előzmény

Olvastam a címet, kíváncsi lettem mi ez?? Beleolvastam, aztán még most sem tiszta.
Ez kinek való? Akinek van családja és problémája? vagy aki családot akar? Tervezi?
Ha van családom, egyedül kell menni, vagy párommal?
Ez hasonlít a kineziológiához? Miben más, ha nem?
Bocsi de nem tiszta.

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Családja mindenkinek van, nem de?
2010. április 12. hétfő, 14:33 | Huszti Sándor -...   Előzmény

Családja mindenkinek van, nem de?! : )

Ez egy csoportban végzett önmegismerő, múlt feltáró gyakorlat, amelyben a családodtól / felmenőidtől hozott Téged gátló információkat keresitek meg és oldjátok fel közös munkával.
Elég, ha Te ott vagy a családodból, úgyis minden benned van.

Ha van kedve, egy családállító terapeuta írja le ide a munka pontos menetét! Köszönöm!

Kedves Marcsy Nem tudom, elolvastad-e Sanyi által ajánlott
2010. április 29. csütörtök, 13:06 | szildiko1   Előzmény

Kedves Marcsy

Nem tudom, elolvastad-e Sanyi által ajánlott linkeket. Akár igen akár nem, én szívesen válaszolok a kérdéseidre.

Bizonyára találkoztál már olyan emberrel, akinek mindene megvan, családja, pénze, mégis amikor ránéztél, látszott rajta egyfajta megmagyarázhatatlan szomorúság. Vagy hányszor lehet hallani, hogy X, vagy Y értelmes, szorgalmas, mégse jut előbbre. Néhányan azt veszik észre, hogy ugyanúgy élnek, ugyanazokat a hibákat követik el, mint valamelyik ősük.
Bert Hellinger amikor hasonló problémákkal találkozott, elkezdte vizsgálni a kliens családjában történt eseményeket, nehéz sorsú ősök életét. Azt tapasztalta, hogy valamennyien lelki szinten össze vagyunk kötve családtagjaink életével, sorsával, akár él, akár nem, akár ismertük, akár nem. És minden családtag tudattalan szinten hatással van a következő generáció életére. Ezt a kötődést elnevezte családi léleknek, (morfogenetikus mező) ahol minden családtagnak megtalálható az energetikai lenyomata. Ezenkívül felfedezett néhány törvényszerűséget, ami ha sérül, akkor jelentkezik az egyedi sorsokban boldogtalanság, megrekedés, betegségek, tragédiák.(A törvényekről sok helyen olvashatsz) Röviden ez az elmélet.

Következzen a gyakorlat. 10-15 egymás számára nagyrészt idegen ember összegyűlik, és egy teremben körbe ülnek. Van aki azért jön, mert szeretne megoldást a gondjára, mások segítőnek, illetve érdeklődőként vannak jelen. Akinek gondja van, egy-két rövid mondatban elmondja az állításvezetőnek a problémáját. A vezető néhány kérdést feltehet, főleg a családtagok életére vonatkozóan, majd megkéri a „klienst” hogy bizonyos családtagjai képviseletére válasszon a jelenlevők közül. A kiválasztottak felállnak a teremben, és ahogy magukba figyelnek, kis idő múlva különböző testi és lelki érzetek jelentkezhetnek bennük, és mintegy lemodellezik a személyek között jelentkező lelki dinamikát. (pl. érzeteiknek megfelelően mozognak)
Az állítás célja a negatív kötések felfedezése és a rend helyreállítása. Ez azáltal történhet meg, hogy mindenki az őt illető helyet foglalja el, elismerjük az előttünk jövőket, tisztelettel adózunk nekik, és ugyanezzel a tisztelettel visszaadjuk nekik saját nehéz sorsukat, és az áldásukat kérjük ahhoz, hogy mostantól a saját életünket éljük. Az állítás egy pontján az állító elfoglalhatja saját helyét az állításban, majd az oldást és lezárást követően mindenki „visszatér saját bőrébe”.

„…egyedül kell menni, vagy párommal?”A probléma gyökere eredhet az eredeti családban is, de lehet, hogy a jelenlegi családban kell „rendet tenni”. Ez témától függ. Jöhet valaki a párjával is vagy egyedül is. Az oldás a morfogenetikus mező segítségével hatással van a képviselő által megjelenített családtagra is.

„Ez kinek való?” Mindenkinek ;-))

Üdvözlettel, Ildikó

Lezárt jelentkezés
2010. április 21. szerda, 23:16 | Kata749 (útkereső)   Előzmény

Sajnálom, hogy lemaradtam a jelentkezésről, remélem lesz következő alkalom is!

Addig is olvasgatom a Párkapcsolati leveleket, és összeszedem a gondolataimat! :)

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Új családállítás időpont: május 16.
2010. április 21. szerda, 23:33 | Huszti Sándor -...   Előzmény

Itt tudsz jelentkezni a május 16-odikai családállításra.

hermess képe
H: Most már tudom, mi a családállítás...
2010. április 25. vasárnap, 19:59 | hermess

Tök olyan, mint a nyomozás, csak több intuíció és min. 0,5 kg/fő papír zsebkendő kell hozzá, és egy menet addig tart, amíg a páciens ki nem borul... Ekkor van meg a tettes, meg a győztes. :))

Voltam ma Ildikó családállításán, és azt hiszem, hogy igen profi produkciót láttam! Azért írom, hogy azt hiszem, mert én csak segítettem, és nem sok hasonlítási alapom volt eddig. De amit láttam, az nagyon meggyőző és eredményes volt.

Örülök, hogy elmentem! Legközelebb én is kérek állítást magamra!