Miért hazudunk? | Önmegvalósítás.hu

Miért hazudunk?

2009. július 05. vasárnap, 22:00 | bronzon75

hazugsag.jpg

Kell a hazugság?. Mire jó ez nekünk? Az emberiség hány százaléka nem hazudott még soha életében? Mire is jó ez?? Védekezés, gondolom. Van köztetek olyan, aki megpróbált már egy pár napig hazugság nélkül élni? Na inkább pár hétig....
Ha hozzáfűzöm a spiritualitást, mi keveredik ki belőle?? Biztos az ego játszmái ezek.... Na de le lehet győzni? És ha már soha többet nem hazudok senkinek sem, akkor megvilágosodottnak mondhatom magam?

Hogyan ragad ránk már egész kis korunkban? Szerintem mindannyian óvodában betegre hazudtuk magunkat. De mégiscsak más a felnőttkori hazudozás. Ha egy picit beleéli mindenki magát egy emlékezetes szituációba, mi lett volna, ha ott igazat mondott volna?? Valamitől féltél... nem vállaltad fel, azt aki akkor voltál. A hibákat soha nem vállaljuk fel. Őrült érdekes játszmák ezek...

Van kivétel??

jaguar képe
Ez nagyon tetszik, épp tegnap kezdtem ezt megfigyelgetni
2010. január 26. kedd, 12:08 | jaguar   Előzmény

Ez nagyon tetszik, épp tegnap kezdtem ezt megfigyelgetni embereken egy társaságban. Mindenki hazudik, magának, másoknak, kicsiket-nagyobbakat, feleslegeseket..

Az őszinteség nem erő kérdése
2010. január 26. kedd, 13:06 | Karmatörlő (útkereső)   Előzmény

Minden problémát abban a kontextusban fogunk meg, amelyik aktuálisan gondot jelent. Akinek az erővel van gondja, az mindenben az erővel, gyengeséggel hozza párhuzamba az ügyeket.
Az őszinteséget, a nőiséget, a pénzt, hatalmat, a párkapcsolatot, egészséget, az összes apróságot.

Van akinek a nőiség a gondja vagy a férfiasság a gondja, akkor mindenben a nőiséget, annak hiányát vagy a férfiasságot vagy annak hiányát látja meg. Az akutális problémánk a szűrőnk, amin keresztül látunk. Akinek az egyensúllyal van gondja, az mindenben azt fogja látni, hogy kibillent az egyensúlyból.

Akinek az önértékelésével van baj, akkor azt fogja mondani, hogy azért hazudik, hogy nagyobbnak, erősebbnek, többnek lássék, mint aki, ilyesmi.

Őszintén is lehetünk erősek és hazudozva is, meg gyengék is lehetünk őszintén és hazudozva is. Ha bevalljuk a hazugságainkat, akkor őszinték vagyunk valamiben.

Az ősztinteségtől sokan pucérnak, védtelennek és gyengének érzik magukat, pedig semmi köze hozzá, csak bevállalja az ember magát a gyengéivel, erősségeivel együtt, ja, és a gázos húzásaival együtt. Mondjuk nem tartozik minden mindenkire, tiszteletben kell tartani a határokat.

:)

jaguar képe
egyedül a címmel nem értek egyet, viszont:
2010. január 26. kedd, 14:51 | jaguar   Előzmény

hát elég jól megfogalmaztad ezt az eddig bennem csak éppen derengő felfedezés lényegét, köszönöm szépen! :)

Csizike képe
Hazudj, ha tudsz - Lie To Me - Nagyon Nagy Film-Sorozat!!!
2010. január 24. vasárnap, 18:48 | Csizike

Sziasztok!

Nézitek a hazudj, ha tudsz (Lie To Me) című sorozatot péntek esténként a tv-ben? (Persze letölthető a netről is)

Nagyon Nagy Film-Sorozat!!!

Nekem az egyik Kedvencem!!! (Tim Roth-tal a főszerepben, akit amúgy is nagyon birok.)

Néha igazi adrenalin-bomba a számoömra az a félóra...

Teljesen rácuppanok... Szív be magába, vagy én a filmet... de nagyon Eggyé válunk... ;-)))

Mindenkinek csak ajánlani tudom, aki még nem ismerné...

HATALMAS!!!

Na és abban mondják, mint alapigazságot, hogy még az átlag emberek is kb. 3-at hazudnak 10 percente...
(És akkor mennyit a bűnözők...)

És a filmben erre kitűnő példákat is látunk...

Főszereplőnk, a Hazugság-Szakember minden ember arckifejezéséről levágja, hogy mikor és mit hazudik...

Döbbenetes...

Hát igen...

Mindig mindent nem mondhatunk el...

Mert akkor már pl. nem lenne munkahelyünk, stb...

Pedig jó lenne egy Hazugságoktól Mentes Élet.

De szerintem az a Fontos, hogy az Ember Önmagának Ne Hazudjon...

vagyis, hogy Önmagához Legyen Őszinte... (ellenkező esetben az a Strucc-Politika)

Szóval: Őszinteségre fel! ;-)

Csizike ;-)

Csizike képe
Hazudj ha tudsz (Lie To Me)
2010. január 27. szerda, 0:05 | Csizike   Előzmény

Szia!

Innen letölthető a Hazudj ha tudsz (Lie To Me) című sorozat (amelyik az egyik kedvencem...;-)

http://sorozatokingyen.werbagu.com/page.php?823

Az első 13 rész magyarul,és egyenlőre a második 10 rész még csak felirattal... de idővel (ahogy a magyar tévén is leadják), fent lesz szinkronosan is... ;-)

Ha szeretnéd megtudni a legapróbb arcrándulásaikból, gesztusaikból, hogy Párod, Gyerekeid, Munkatársaid stb-stb... mikor hazudnak Neked... és mit, milyen érzelmeket próbálnak meg eltitkolni, véka alá rejteni előled... akkor ez a sorozat egy jó és élvezetes alap-tanfolyam lehet...

De ha csak egy kis érdekes, izgalmas és nagyon profi, nagyon pörgős adrenalin-löketre vágysz... akkor is érdemes lehet nézned...

De ne csak nézd...

LÁSD!

;-)

Csizike ;-)

Csízike, nem szólt még senki, hogy effajta letöltésre buzdító
2010. január 27. szerda, 0:28 | The young Taylor! (útkereső)   Előzmény

Csízike, nem szólt még senki, hogy effajta letöltésre buzdító dolgoknak nem itt a helye? Tudod, ez lopás, nézd meg az ide vonatkozó blogot, sokáig én is nagy letöltő, warezoló, lopó voltam és aztán ez annak a blognak a hatására csökkent, manapság eljutottam oda, hogy ha letöltök egy illegális cuccot, akkor legalább nem reklámozom és többnyire vásárlás előtti kipróbálás miatt! Ezer és egy ezós könyvet töltötte le, a nagyrészét letöröltem, mert nem olvasom el! Zenék más kérdés! :D

Filmek: hát, nah, igen! bevallom letöltöm, viszont nem reklámozom, hogy helló, gyere lopj Te is!

Gondoltam szólok, mint inspiráció, hogy odafigyelj erre arra!

Sokat lehetne vitatkozni ezekről a dolgokról! Megbántani nem állt szándékomban!

További kellemes idő"TÖLTÖGETÉST"! :)

AUM szimbólum: nem mellesleg arra beavatottnak kell(ene) lenni,
2010. január 27. szerda, 0:39 | The young Taylor! (útkereső)   Előzmény

AUM szimbólum: nem mellesleg arra beavatottnak kell(ene) lenni, hogy használhassuk! Azt hiszem, vagyis mondták nekem, hogy az régen ugyan olyan titkolt yantra volt, mint például a Reiki és Tsa. Bt-kben! Szóval, aki beavatatlan annál úgysem működik és elméletileg nem is használhatja!
Szóval, eléggé nem a legjobb dolog, szerintem ilyen jellegű yantrákat használni! Mondjuk nem látsz Reiki-s cuccokat, mondjuk pólon! 10 perc után úgy is ledobná az illető! :) Egy valaki mesélte, hogy hennáztatott a hasára egy aum-ot és veszett meg tőle! Sikálta lefelelé! :) Yantrák első szabálya: nem rajzolod sehová, se levegőbe! Se térdre, dolgokra! Miért? Mert az rezeg a maga intenzitásával és energiát közvetít, you know? És ha neked a rezgésed van 80-on pl számszerűsítve az egyszerűség miatt és az a cucc rezeg 250-en, akkor igen csak rosszul érezhetjük magunkat amíg az rajtunk rezeg! Azt hiszem a jogosulatlan használat miatt bünti jár fentről! :) Beavatással pedig megnő a rezgésszinted és elkalmassá válsz, hogy úhy használd, ahogy kell!

Régebben elővettem "valamit", amit rég nem használtam, pedig használhatom, és amikor rápillantottam, akkor nem gyengén éreztem egy erős lüktetést a homlokcsakrámban! Szóval, óvatosan az ilyen jellegű rajzolatokkal! Nem mindig jó az, ami van!

Nem konkrétan Neked szól, hanem úgy összességében!

Have a great time here, everybody! :) :) :) :)

Hazugságra hangolva -- Lie to me!
2010. január 27. szerda, 0:41 | Karmatörlő (útkereső)   Előzmény

Akinek állandóan bekapcsolva kell tartania a hazugsávizsgálóját az tuti biztosan állandó hazugságban és önhazugságban él.

A forgatókönyvekben egyébként nem csak olyanokat lehet leírni, hogy a főszereplő mind a százvalahány arcizom permutatív elmozdulásait pontosan tudja dekódolni, még gondolatolvasás képességét is lehet tulajdonítani a főhősnek, ha jól emlékszem szupermen repülni is tudott. Az Ál-Arc című filmben pedig két teljesen eltérő testfelépítésű ember összetéveszthetetlenre átműttetett pusztán arcbőrcserével.
A papír és a filmszalag sok mindent elbír.

:)

a filmszalagra azt olvastam, hogy filMASZLAG! :D
2010. január 27. szerda, 0:53 | The young Taylor! (útkereső)   Előzmény

a filmszalagra azt olvastam, hogy filMASZLAG! :D

NLP-sek
2010. január 27. szerda, 10:42 | Névtelen (útkereső)   Előzmény

Aki NLP-zik, az megtanulta meglátni, hogy a másik mikor ferdít. Szinte automatikusan működik. Szerencsére nekem más hazugságfelismerőm van, sosem kellett vele foglalkoznom vele.
Érdekes lenne tudni, hogy aki ilyen filmet csinál az vajon milyen életet él, szinte minden bizonnyal a saját válságát viszi filmre, ugyan úgy mint aki ezeket nézi.

Üdv!
Hédi

jaguar képe
mondanál példát?
2010. január 27. szerda, 13:14 | jaguar   Előzmény

mondanál példát az NLP hazugságmeglátásra? és milyen hazugságfelismerőd van, ami ennél is hatásosabb?

Sok okosat igy nem tudok mondani
2010. január 27. szerda, 15:33 | Névtelen (útkereső)   Előzmény

A tanfolyamon megtanitják, ill. a könyvekben benne van, hogy attól függően, hogy valaki beszéd közben, kérdés megválaszolásakor, szofosás közben, stb. hogyan merre néz, emlékezik e a "képre" van kreálja azt, tehát bizonyos esetben hazudik. De ez a rész elsősorban azzal foglalkozik, hogy milyen tipusu érzetek reprodukálása milyen tekintettel jár, az esetek többségében. Ha nem akarsz NLP practitioner-re járni, akkor van egy két jó könyv. Ha érdekel mondok cimeket. Ha önképző vagy, akkor csak kezd el figyelni az embereket és rájössz, hogy van egy tipikus szemmozgásuk, ha ezt hozzárendeled ahhoz amit éppen mondanak te is le tudod modellezni.
Én megérzem ha valaki hazudik, vagy nem tiszta. Nem igazán jó kifejezés erre az érzés, csak nem tudok rá jobbat. Egyszerűen tudom, hogy valami oda illik e vagy nem, kerek e a story vagy nem, amolyan bépített detektor. Tartozik még hozzá egy automata katapult is, hogy ha netán mégis benne akarok maradni egy szituációban, vagy nem akarok erről tudomást venni, akkor egyszer csak "kiszállok" belőle, kint találom magam. Sosem vizsgáltam mi ez, csak azt tudom, hogy működik.

Üdv!
Hédi

jaguar képe
Elég misztikus vagy.. Az elsőnél arra gondolsz, hogyha
2010. január 28. csütörtök, 7:32 | jaguar   Előzmény

Elég misztikus vagy.. Az elsőnél arra gondolsz, hogyha balra-felfelé néz vki beszéd közben, akkor a múltjában keresgél, ha meg jobbra-fel, akkor épp pörögnek a fogaskerekek és ott találja ki a sztorit? Bár az irányokat lehet hogy keverem, de erről olvastam régebben. Vagy vannak még ilyen jelek szemnél?
Na mindegy nézegettem a lentebb linkelt oldalt, jónak tűnik, köszi Peti.
Ja, ezt a katapultot úgy érted, hogy felrepít egy magasabb, objektívebb nézőpontra?

Misztikus
2010. január 28. csütörtök, 8:32 | Névtelen (útkereső)   Előzmény

Az ki van zárva. Nem szeretek fél könyveket, vagy azok egy-egy fejezetét bemásolni. Igen ezekre gonodolok és ez van még az érzetek különböző fajtájára.
A katapult sem ennyire misztikus, csak annyit jelent, hogy "kiszállíttatom" magam az adott helyzetből. Ha nem is akarnám, akkor is "úgy csinálom" hogy kikerüljek belőle. Ennyi,

Üdv!
Hédi

jaguar képe
ok.
2010. január 28. csütörtök, 9:39 | jaguar   Előzmény

ok.

Fordítás magyarról magyarra
2010. február 01. hétfő, 16:53 | szildiko1

Az az ötletem támadt, hogy összeszedhetnénk néhány igazán "átlátszó" hazugságot, és a "fordítását". Csak úgy...

Íme néhány:

Nem érek rá....(Nem annyira fontos, hogy időt szakítsak rá...)
Nem én vagyok a hibás...(Én vagyok a hibás...)
Az az igazság... (Már kitaláltam, milyen mesét adok elő, csak össze kell szednem a gondolataimat.)

Újabb fordítás
2010. február 03. szerda, 14:06 | szildiko1   Előzmény

Mai tapasztalás és nem!!! hazugság, mert véleményem szerint a hazugság tudatos félrevezetése a másiknak, és itt erről szó sincs. Inkább csak arról, hogy az ember nem tudatosítja, mit akar, vagy ha mégis, nem meri közölni. A másik meg nem gondolatolvasó.
Szóval:
"Jó lenne megnézni egy ilyet...(Hívjál meg)

Re: Újabb fordítás
2010. február 03. szerda, 14:35 | Szabó Peti (útkereső)   Előzmény

Forrás: Esther Vilar - Az idomított férfi

• A férfi tudjon engem megvédeni. = A férfi védelmezzen meg minden kellemetlenségtol, minden kényelmetlenségtol. (Mi mástól is kellene megvédenie a nőt? Rablóktól? Az atomháborútól?)

• Biztonságban akarom magam érezni egy férfi mellett. = Kíméljen meg mindennemû anyagi gondjaitól.

• Szükségem van arra, hogy a férfira felnézzek. = Hogy egyáltalán szóba jöhessen nálam, okosabbnak, bátrabbnak, erosebbnek, szorgalmasabbnak kell lennie, mint én vagyok. Nagyobbfelelosségérzettel kell rendelkeznie, különben mit kezdjek vele?

• Én a hivatásomat azonnal feladnám, ha a férjem kívánná. = Amint elég pénze van, soha többé nem dolgozom.

• Egyetlen vágyam, hogy boldoggá tegyem. = Iparkodni fogok, hogy soha ne vegye észre,mennyire kihasználom.

• Minden kis gondot le akarok venni a válláról. = Mindent meg fogok tenni, hogy semmi se tartsa vissza a munkától.

• Csak neki akarok élni. = Más férfinak ne legyen szabad értem dolgozni.

• Mostantól csak a családomnak élek. = Egy szalmaszálat se teszek keresztbe többet. Fáradozzon ő.

• Nem vagyok a nőemancipáció híve. = Végre is az egyenjogúság korában élünk. Nem ettem bolondgombát, inkább a férfi dolgozzon helyettem. Ne képzelje, hogy előírhat nekem bármit, csak azért, mert megkeresi pénzemet!

• Én ilyen dolgokban rettenetesen ügyetlen vagyok. = Itt van egy munka, amelyet helyettem el kell
végeznie. Hiszen azért van ő.

• Hát ez mindent tud! = Még lexikonnak is használható.

• Ha két ember szereti egymást, nem kell rögtön az anyakönyvvezetohöz szaladni. = Egyelore még egy kicsit makrancos, de majd az ágyban betöröm.

Péter bejegyzése a „fordításokról” elgondolkoztatott,, és
2010. február 07. vasárnap, 10:10 | szildiko1   Előzmény

Péter bejegyzése a „fordításokról” elgondolkoztatott,, és ez inspirált arra, hogy közelebbről is megvizsgáljam azokat a „hazugságokat”, amik NEM(!) a másik tudatos félrevezetéséről szólnak.

1,a, A fordítás a fordító valamilyen feltételezéséből ered: „Nem érek rá…”.= „Nem olyan fontos, hogy időt szakítsak rá…”.(Feltételezés: arra van ideje az embernek amire akarja, amit fontosnak tart)
1,b „Nem én vagyok a hibás…”=”Én vagyok a hibás…”(Feltételezés: A „nem” szócskát a tudat(alatti) nem tudja értelmezni.)

2,a, Saját tapasztalat:. A „Az az igazság..” kifejezést egy közeli ismerősöm használta időnként, és egy idő múlva érdekelni kezdett az oka. Egy alkalommal kívülállóként vettem rész egy beszélgetésben, ami általam ismert témáról szólt. Ekkor elhangzott az ominózus kifejezés. Figyeltem, és azt tapasztaltam, hogy néhány pontatlanság csúszott a történetbe. Esetek egy részében azért történik ilyesmi, hogy a beszélőt minél jobb színben tüntesse fel, és ezzel az önmagáról kialakított pozitív kép, ne sérüljön.
2,b Ebben az esetben maga a beszélő mondja el, hogy valójában mit akart. Ez a jobbik eset, mert mindenkiben tudatosodik a rejtett motiváció. És már lehet miről beszélni.„Szeretnék részt venni rajta…”=”Hívjál meg…”
"Biztonságban akarom magam érezni egy férfi mellett." = "Kíméljen meg mindennemû anyagi gondjaitól." Lehet arról beszélni, hogy a másik fél hajlandó-e felvállalni ezt a feladatot.

3, Aztán ott van még az a helyzet, amikor X dolgot mond valaki, és Y-t csinál. Pl.”Szeretnék veled lenni”, aztán akár egy hétig sem jelentkezik. Ebben az esetben az illetőben – NLP-s kifejezéssel élve – két rész működik, gyakran harcol. Az X rész meg akar felelni valaminek (ez illik, ezt láttam, tanultam, stb.stb.) míg az Y rész a valódi igényt elégíti ki.

Szívesen várom a visszajelzéseket, és sem ismerek minden „hazugságot”.
És kiváncsi lennék Péter, hogy egyet értesz-e Esther Vilar "fordításaival".

Ildikó
www.csaladfelallitas.5mp.eu

Ildikónak
2010. február 07. vasárnap, 12:27 | Szabó Peti (útkereső)   Előzmény

Mhh.... igazából végig kellene olvasni a könyvet, mert vannak a booksiban ökörségek, igazságok és féligazságok is. Amikor elolvastam, akkor úgy voltam vele, hogy ez nem a nőkre vonatkozik, hanem inkább a nők egy "csoportjára"/részére, aki úgy működik, mit ahogy Vilar felvázolta.

Hogy egyetértek e vele? Szerintem van benne igazság, DE ez sem igaz minden nőre, hanem egy részükre... Attól, hogy ismerem Európát, attól még nem ismerem a Világot! :)

Csizike képe
Gondolj Merészet!
2010. február 06. szombat, 4:09 | Csizike

"Véleltenül" "eltévedtem" egy oldalra.
Itt olvastam valamit, ami itt témaába vág, és gondoltam bemásolom ide... hátha Valaki Hasznát veszi...

Fogadd Szeretettel.

Csizike ;-)

"Egy darabka a személyes történetemből

Olyan 8-9 évvel ezelőtt olvastam David Schwartz Gondolj Merészet című könyvét, amiben az állt, hogyha őszinte vagyok akkor meg tudom őrizni az önbizalmamat, mert nem kell azon aggódnom, mi van, ha rajtakapnak.

Ez a magyarázat megtetszett és egy komoly változást indított el az életemben. Addig mindig úgy győzködtek engem, hogy ez egy Parancsolat ("Ne hazudj!"). Azt gondoltam, hogy ezzel csak más járna jól, meg attól vagyok okos, ha ügyeskedem.

Ma már tudom, hogy azok akik meg akarták nekem ezt tanítani, egy percet sem áldoztak arra, hogy személyüket megkedveljem, és így szívesen elfogadjam tőlük ezt, mint jó tanácsot.

Mindig az volt a benyomásom, hogy egyszerűen az ő akaratukat akarták rámerőltetni. (Volt olyan hozzám közel álló személy egyébként a későbbiekben, hogy teljesebb legyen a kép, aki kifejezetten arra bátorított, hogy "nem kell mindent, mindenkinek, tudnia.")

Időnként igen nehéz igazat mondani. De ma már azt is tudom, hogyha valaki elkötelezett ez iránt akkor döbbenetes fejlődésen mehet át. Ma már azt is tudom, hogy elsősorban az igazmondó látja elkötelezettségének hasznát és bizony megéri!"

Nagy tisztelettel,
Balázs Tivadar

A Forrás: www.felemelokapcsolatok.hu