Pránanadi, energia az Univerzumból | Önmegvalósítás.hu

Pránanadi, energia az Univerzumból

Hozzászólások

42 hozzászólás
Sziasztok! Több, mint két éve járom a Pránanadi útját, és
2008. november 28. péntek, 13:07 | Névtelen (útkereső)

Sziasztok!

Több, mint két éve járom a Pránanadi útját, és azóta minőségileg teljesen megváltozott az életem. Azt gondolom, hogy a Pránanadi útja a Szeretet útja, és hálás vagyok ezért a hihetetlen tudásért Mestereimnek (és természetesen magamnak is :) )

"Meg kell fontolni minden döntést, ha egy olyan energetikai
2009. március 06. péntek, 22:05 | csaesz

"Meg kell fontolni minden döntést, ha egy olyan energetikai ágazattal találkozunk, ahol nem élő láncolat alakul ki. Ezeket a tanítókat nem élő tanítók képezték ki. Ez általában nem működik. Lehet, hogy a tanítónak működik, mert ezzel, ezzel a tehetséggel született, de csak neki fog működni, másnak nem tudja átadni. Akinek átadja, annak nem működik, vagy nem jól működik. Lehet, hogy segítés címén inkább ártani fog. Ha nincs meg a spirituális láncolat, akkor az a rendszer ártó is lehet."

És tessék mondani, az nem-e tisztább segítség, ha nem valami spirituális élő emberi láncolatban veszek részt, hanem én és a Jóisten alkotunk egy láncolatot? Földi emberek által végzett beavatások nélkül vajon nem egyenesebb-e az út az isteni energiához? Vajon ez az energia nem-e mindenki számára elérhető, miért gondoljátok, hogy csak emberi beavatások által részesülhettek belőle? Vajon miért érzem azt, hogy ez a rendszer kísértetiesen hasonlít ahhoz, amikor a papok azt mondják, hogy csak őáltaluk érhetünk fel az Istenig: nekik gyónunk, előttük házasodunk... Miért nem érzem azt, hogy kéne közvetítő az abszolút energia és én köztem? És vajon most ezen miért háborodtam fel olyan nagyon?

Egy másik utas
2009. március 07. szombat, 6:46 | Almás (útkereső)   Előzmény

Kedves Csaesz !

Van ember, akinek nem kellenek a szabályok, törvények, mert úgy érzi ezek nélkül is megtalálja a saját helyesnek vélt útját. Van aki nem kér segítséget, s van aki igen. Ezért nem hiszem hogy az egyik vagy a másik több, vagy kevesebb lenne. Ha Te az a típus vagy, aki közvetlenúl is "jól el van" Istennel, ám legyen, de nem biztos hogy kritizálni kell azokat, akiknek ehhez esetleg némi beavató, vagy egyéb szertartás szükséges. Szerintem nem szabad ez alapján kirekeszteni, vagy elitélni senkit. Ha valaki boldog a saját hitében, persze könnyen érezheti egyetlen helyesnek a saját útját, de mindenkinek szabadon lehet döntenie, merre megy.
Tudod, a szabályok korlátok, részben behatárolnak, de részben kapaszkodót is nyújtanak szükség esetén. Őszintén örülök ha Te olyan erős és bölcs vagy, hogy nincs szükséged ilyesmi segítségre.
Szerintem a Prananadi nem rekeszt ki, nem hirdet kizárólagosságot, de ha valaki azt az utat választja, természetes hogy elvárja a "szabályai" betartását.
Kár háborognod, járd békével a saját utad!

Almás!
2009. március 07. szombat, 14:18 | Bochecha   Előzmény

Szívemből szóltál! :)

Szia, Almás!Igazad van: háborogni tényleg kár. (ha józan
2009. március 07. szombat, 20:45 | csaesz   Előzmény

Szia, Almás!

Igazad van: háborogni tényleg kár. (ha józan ésszel belegondolunk:) Most már rájöttem, hogy a háborgásom mögött jeges rémület állt, nem más. Távol áll tőlem az, hogy azokat ítéljem el, akik ezt az utat követik, és nem is a segítség elfogadásáról van szó, szerintem ezek a beavatási szertartások hoztak ki a sodromból. Valaki írta ezeken az oldalakon, hogy "mintha beletenyereltek volna a szívcsakrámba" -találó kifejezés, ezt éreztem én is sokáig. Az keltett bennem félelmet, hogy én, aki még nem vagyok "látó" honnan tudnám eldönteni, hogy az az ember, aki beavat engem, teljesen tiszta-e, vagy csak úgy csinál? Ha a tiszta isteni energiát nem közvetlenül, hanem rajta keresztül kapom meg, vajon át tudja- e olyan tisztán adni, ahogy ő föntről kapta? Főleg hogy ha ő sem közvetlenül föntről kapta, hanem ez az egész egy hosszú láncolat? És a láncolat legelső tagját mégcsak nem is láttam? És mi van akkor, ha pusztán jószándékból és tudatlanul nem tiszta energiával próbálok segíteni másokon, és inkább ártok nekik? (A cikkben is feszegetve van ez a lehetőség...)
Bevallom őszintén, hogy a prananadiról csak ezt a cikket olvastam, és Ti, akik ebben éltek, lehet, hogy tudjátok is a kérdéseimre a megnyugtató válaszokat. (Szívesen venném őket..)
De azt nagyon érzem a zsigereimben, hogy egyszer régen, egy ilyen beavatósdi igen rosszul sült el. És lehet, hogy ennek esélye 1:1.000.000-hoz, és a többi 999.999 ember köszöni, jól van.
Mindenesetre sajnálom, hogy ebben a kérdésben nem sikerült kibújni a bőrömből és kicsit feljebbről szemlélni a világot..
Nem hiszem, hogy csak azoknak adatik meg a közvetlenül az isteni energia, akik erősnek és bölcsnek érzik magukat... Hitem szerint bárkinek, aki megtisztítja magában a csatornát, ami az életek alatt eltömődött egy csomó bántással, félelemmel, rossz élménnyel. De ez tényleg csak az én hitem, egyenlőre a tisztításon dolgozom, és majd később megmondom biztosra, hogy tényleg csak ettől függ-e..:)
(Zárójelben megjegyzem, hogy ha mégsem jönne át a megtisztított csatornán az energia, akkor sem esem kétségbe, legfeljebb nem fogok tanítani,gyógyítani. Az egóm úgyis nagyon kapálódzik a választott sorsom ellen)
Meg még azt nem értem, hogy miért tiltják meg nektek, hogy a gyógyításból éljetek? Miért kell egy civil foglalkozást is választanotok mellé, hiszen így kevesebb időtök jut a gyógyításra... Vagy ezek a beavatások is ingyenesek? És amit ingyen kaptál, azért Te se kérjél pénzt? Ez még lehet egy logikus magyarázat...

Még mindig fortyógós
2009. március 09. hétfő, 9:28 | Almás (útkereső)   Előzmény

Szia Csaesz!
Még mindig úgy tűnik, kicsit fortyogsz, küzdesz az ellen, amit senki nem akar Rád eröltetni. Szerintem nem állítja senki hogy csak a Prananadi az egyetlen út. Ha neked nem tetszik amit Róla tudsz, hagyd, keress nekedvalóbbat. Prana I-est eljártam, talán a II. szintet is elvégzem, de most szinte biztos vgyok benne, hogy a továbbo fokozatok nekem több gáttat szabnának mint előnyt adnának. Emelett katolikusnak vallamo magam, s annak ellenére hogy ez az alapneveltetésem, mostanra már ez a "saját" hitem.
Őgyhogy javaslom keress, és találd meg az utad, ha ez egy teljesen minden vallástól tanítástól független hit, hát legyen. Kívánom találd meg!
Üdv: Almás

Kedves Mindenki! Nem kell sem háborogni, sem félni. Szerintem is
2009. május 08. péntek, 18:46 | anyuci (útkereső)   Előzmény

Kedves Mindenki!

Nem kell sem háborogni, sem félni.
Szerintem is mindenkinek megvan a saját - egyéni- útja. Ez még akkor is így van, ha van mestere, vagy vezetője.
Szerintem mindazok, akik önállóan jó és termékeny kapcsolatban élnek a MIndenhatóval, az nagyon szerencsés.
Én sem hiszem, hogy szükség lenne másokra, vagy "kitaposott útra". A szeretet a legnagyobb erő, ez biztos.
De egyedül járni az utat nagyon nehéz, mert nincs kontroll, és nagyon könnyű eltévedni, vagy éppen megrekedni, esetleg letérni a jó útról.

Legyen nagyon szép napotok!

Bocs, de a magyar nyelv a vesszőparipám!
2009. március 09. hétfő, 19:51 | Névtelen (útkereső)   Előzmény

Elnézést, de nem bírom ki, hogy ne tegyem szóvá!
Az e szócska mindig az állítmány után következik! NEM-E, olyan nincs a magyar nyelvben!
Helyesen:"...nem tisztább segítség-e?"
" ...nem mindenki számára elérhető-e?"

Szeretettel

Technikák
2009. március 07. szombat, 11:47 | zsuzsanya

Régóta szeretném megismerni, megtanulni a prana nadit (is).

A jógával kezdődött a kíváncsiságom, majd az agykontroll jött. Aztán a csi-kung, később egy gyógyító szeretet kurzus.

Még mindig nem volt az igazi. Vívódtam: most melyiket kellene, aztán úgy alakult, hogy a reiki jött a sorban. Nekem így sikerült. De most már talán a nadi következik.
Vagy majd meglátjuk, annyi a lehetőség...Az út hosszú még.

Van-e jelentősége, melyik technikát tanuljuk meg először? Vagy nincs sorrend? Végeredményben az univerzum energiáját hasznosítjuk, és a harmóniát keressük.

egyszerű de hasznos és könnyen megtudod tenni nem kerül semmibe
2009. május 02. szombat, 11:07 | muzurud uzuru (útkereső)

. Kedvenc mesém valahol olvastam hogy pont így ahogy mesélem nem tudom kicsit benne vagyok a mesében mint minden mesemondó így helyes majd mások vesznek el belőle vagy tesznek hozzá. A lényege ha rossz történik veled és balesetet szenvedsz fájdalmaid vannak (a variációk sokaságát nem mesélem el jó) azt mesélem mit teszek vagyis törekszem rá hogy ezt tegyem. Elkezdek nevetni hangosan megkeresem az okot mért kerültem ebbe a helyzetbe mindig meglehet találni sikerült akkor megkeresem a jót a történésben mert mindig van jó a történésben (mára nem is kell keresni egyből ott van) elemzem az okozatokat mi miért történt eddig mindig megköszöntem a rossznak hogy ez történt velem (még nevetve ) mert ha nincs a rossz hogyan élhettem meg a történésben azt a jót. Ki látásom sincs a jóra ha nem vagyok a cselekményekben ami egyben rossz rám nézve. Sok évembe került mire itt vagyok nem vagyok tökéletes de törekszem rá hogy megfeleljek magamnak. Tudod milyen jó érzés ha nevetsz magadon a legnagyobb fájdalomban ami olyan gyorsan el illan mire magadhoz térsz már fájdalmad sincs. Nevetésben vagy végig mosolyban.

adrilepi képe
Nadi
2009. május 13. szerda, 11:04 | adrilepi

Sziasztok!

Én 3 éve végeztem a nadi 1,2-t. Először nagy élmény volt, de aztán valahogy abbamaradt. Lehet, hogy egyszer újra előveszem.
Nekem sem tetszik ez a titkolózás, de elfogadom, hiszen most hiába mondaná el egy magasabb szintű nekem a szimbólumokat, úgy sem érek vele semmit avatás nélkül.
És az is igaz, hogy azért a mester is befolyásolja a haladást. Az én mesterem türelmes, és segítőkész, de hallottam érdekes dolgokat másokról.
A nadit, mint gyógyító módszert, csak ajánlhatom.
Az lenne a kérdésem, hogy aki magasabb szinten van, megosztaná-e nekem, hogy a naditól mit kapott, mit ért el?
Köszönöm!

Inyó képe
Én és a nadi
2009. május 17. vasárnap, 14:23 | Inyó   Előzmény

Sziasztok!

Én is nadis voltam. Az utóbbi másfél évben fokozatosan távolodtam a naditól. Én már magasabb fokozaton vagyok, de nem a legnagyobbak között. Elmesélném, hogy nálam hogy alakult a nadival a kapcsolatom.

Akkor talált meg a nadi, mikor a legnagyobb szükségem volt rá. Teljes kiborulás, hónapok óta alig tudtam aludni, feszült, ideges voltam, lefogytam. Ebben az időszakban ment el az egyik barátom a nadira és aztán annyira megtetszett neki, hogy az egész baráti társaságunkat beizzította és vagy 8-an elkeztünk nadizni. Nekem akkor nagyon sokat segített, 1 hónapon belül aludtam és lassanként kezdtem megnyugodni, helyre rázódni. Nagyon meggyőzött ez a technika és lelkesen gyakoroltam és már alig vártam a következő fokozat tanfolyamát. Ez így ment a 3-as fokozatig, de a 4-es fokozatra már lassabban jutottam el. Ekkor jelent meg az életemben egy önismereti technika, tudatosítás. Ez elvitte a nadiról a figyelmem és a másik technika, a tudatosítás jelent meg bennem egyre nagyobb erővel. A naditól távolodtam, mert más igényeim lettek. Hiányolni kezdtem a nadiban a tudatosítást, és a kérdéseimre, sajnos sem a nadis társaimtól, sem a mesteremtől, sem újabb nadis tanfolyamoktól nem kaptam meg. Ráadásul egyre több kevésbé szimpatikus dolgot fedeztem fel a nadis körökben a hozzáállást, tanfolyamok árát, felmerülő kritikák kezelésének kérdéseinek tekintetében.

Szerintem, a nadiból erőteljesen hiányzik a tudatosítás, csak az energiákra, kezelésekre hagyatkoznak, hogy azok majd mindent elintéznek. Beláttam, hogy szép dolog a gyógyítás, de ha nem tudatosítjuk a betegekben az okokat, nem ismerik fel, nem dolgozzák fel, akkor bizony a gyógyítás csak egy sziszifuszi meló. A betegség nagy valószínűséggel vagy kiújul vagy egy másik fizikai tünetet produkál.

Szóval, én hálás vagyok a nadinak, mert az akkori tudásom szerint helyénvaló volt, hogy nadizzak, de ma már számomra kevés...

Gondoltam utána érdeklődöm a Pránanadinak.Keresgettem, de csak
2010. január 18. hétfő, 9:15 | Buddhanita (útkereső)

Gondoltam utána érdeklődöm a Pránanadinak.

Keresgettem, de csak adott oldalokon a jogi kérdésekkel lettem tisztába.

Ami érdekelne: Petrezselyemnél hogy lehet tanfolyamra jelentkezni? Árak, helyszínek?

Milyen szintek vannak?

Mit lehet ezeken a szinteken elsajátítani, egyebek.

Szóval minden lényegeset nem találtam ;)

u.erika képe
Ejnye ejnye Anita! :)
2010. január 18. hétfő, 9:53 | u.erika   Előzmény

A tanítást nem kell keresgélned!

Ott van az ajtód elött és csendesen kopogtat.Engedd végre már be!

Erika Szeretettel!

Rossz érzésem van, Anyuval kapcsolatban, és attól tartok, jelen
2010. január 18. hétfő, 10:03 | Buddhanita (útkereső)   Előzmény

Rossz érzésem van, Anyuval kapcsolatban, és attól tartok, jelen tudásommal kevés vagyok. Erikám, ez most nem magamról szól.

Remélem tévedek, még nem állok erre készen...

u.erika képe
Te változz,és megváltozik a világ is
2010. január 18. hétfő, 10:14 | u.erika   Előzmény

Te változz,és megváltozik a világ is körülötted!

Tudom.Tapasztaltam!

Anita!Ha nem velem történik,én sem hittem volna el!Elég volt csak a gondolkodásomat megváltoztatni (nyitni),és az emberek másnak látnak!Másképpen viszonyulnak hozzám!Elég volt csak beengednem a féltékenységet,és a fönököm örökösen féltékeny felesége már nem engem tekint a féltékenysége okának.Persze nem adta fel,keres magának más alanyt.Most egy a férjénél idösebb nöre irányul a féltékenysége aki 1400km-re van,és gyerekkorukban találkoztak utoljára....!Pedig én is itt vagyok,és nem változott semmi!Csak én! ;))))

Tudom!Túl egyszerü hogy igaz legyen!Próbáld csak ki!Mit veszítesz vele?????

Pussz Erika!

Ne haragudj, Erika, de Anyám halálának megérzése, kicsit más
2010. január 18. hétfő, 10:19 | Buddhanita (útkereső)   Előzmény

Ne haragudj, Erika, de Anyám halálának megérzése, kicsit más jellegű dolog ennél.

Ezért írtam, remélem tévedek, most.

Szia Buddhanita
2010. január 18. hétfő, 10:39 | kobold   Előzmény

Gondold végig, h mit szeretnél a naditól. Biztos nadit szeretnéd?.... Éppen mostanság osztották fel még több "szintre". Akkor merre van az eredet-iség, amit csak úgy felosztogathat bárki. Ezt üzenték nekik Tibetből? Most úgyis nadi őrület van. Nem is beszélve a túlzott titkolódzásról, fenyegetésekről. Ha vmi érdekel, akkor priviben szívesen válaszolok.

SziaSzia Kobold

Tshabalala képe
???????
2010. január 18. hétfő, 11:07 | Tshabalala   Előzmény

Milyen több szintű felosztás??? Milyen fenyegetés???
Szerinted miért van titkolózás????
Ne csak priviben....

Szia !
2010. január 18. hétfő, 23:21 | Névtelen (útkereső)   Előzmény

Nem biztos, h mennek a valós dolgok privin kívül. Még vki megsértődne. De attól még az, igaz. Tudod, ha valaki levitál, az látványos, meg hűűűha, de igazi haszna nincs. Ha vki kis bigyókat tud morzsolni, az is csak húúúúha. Semmi értelme, amolyan cirkuszi akármi. Ez csak olyan vmi volt. A felszin.
SziaSzia Kobold

Tshabalala képe
:)
2010. január 19. kedd, 8:35 | Tshabalala   Előzmény

Semmi baj Kobold...
Neked ezzel még nincs dolgod...

Szia Tshabalala
2010. január 19. kedd, 13:55 | kobold   Előzmény

Kicsit javítok. Már nincs dolgom vele. A tisztaságára utaltam- tisztelet e kivételnek- Ha jól tudom, legaláb az ötösig eljutottam, de csak azért, h vmi mást tanuljak meg. De rájöttem, anélkül is megy. Ennyi sem kellett volna. Nagyon harmat volt. Nem is használom. De legalább ismerem, És nem csak hallomásból, könyvekből beszélek, hanem azt, amit már tudok, tapasztaltam.... :-)

SziaSzia Kobold

Csatlakoznék hozzád Kobold. Én egy hasonló dologban voltam benne
2010. június 03. csütörtök, 22:31 | Éva.   Előzmény

Csatlakoznék hozzád Kobold.

Én egy hasonló dologban voltam benne. A hetes szintnél esett le,hogy ugyanazt tanuljuk,mint a négyesen,csak pepitában.
Aztán véletlenül jött egy eltévedt email 16-osoknak szóló,amikor is röhögő görcsöt kaptam,mert olyan dolog volt benne nagy tiitokként amit én elsőben tanultam indításként ,egy természetgyógyász főiskolán.
Szóval ezek a dolgok,amik ma ennyire divatosak,három dologról szólnak:

Pénz,Pénz,pénz

ezért a nagy titkolódzás,az egyre több szintre osztás és a többi furcsaság ...

ez mind :

Pénz,pénz,pénz

Majd rá fogtok jönni.

u.erika képe
Èrtem!Ìrd meg priviben,miben segíthetek!
2010. január 18. hétfő, 10:39 | u.erika   Előzmény

Èrtem!Ìrd meg priviben,miben segíthetek!

Buddhanita, az anyukáddal beszélj!
2010. január 18. hétfő, 11:44 | Karmatörlő (útkereső)   Előzmény

Szia Anita!

Ne hagyd elhatalmasodni magadon a megérzést, járj utána. Beszélj anyukáddal, beszéld meg vele, vidd el orvoshoz vagy ahová jónak tartja.
Helyette sem élni, sem meghalni nem tudsz.

:)

Jól van, most beszéltem vele telefonon. Elmondtam neki, mi van
2010. január 18. hétfő, 12:00 | Buddhanita (útkereső)   Előzmény

Jól van, most beszéltem vele telefonon. Elmondtam neki, mi van most. Jósoltam magamnak, erre:ő , semmi bajom, de ha kérhetlek ne jósolj magadnak, nem jó a kártya. Biztosított róla, nagyon szeret, és ne így álljak hozzá, bármi is lesz.

Jó kedvű volt. Érdekes volt, ahogy a haláláról beszéltünk. (Sosem lehet tudni ki mikor hal meg, csak a lényeg az, hogy szeressük egymást). Megnyugodtam, minden oké. Biztos vagyok benne, hogyha lenne valami baj vele, szólt volna, vagy legalábbis a hangszinén észleltem volna.

Úgyhogy, Gyerekek, bocsi, ráparáztam, de minden rendben :)

Hála az Égieknek :)

Karmatörlő, lehet ez a blokkoldás mellékzöngéje? Hogy ilyen
2010. január 18. hétfő, 12:04 | Buddhanita (útkereső)   Előzmény

Karmatörlő, lehet ez a blokkoldás mellékzöngéje? Hogy ilyen hülyeségek jönnek le???

Anita, nem hiszem, csak félreértelmezés lesz
2010. január 18. hétfő, 12:44 | Karmatörlő (útkereső)   Előzmény

A halál az valaminek a halálát jelenti, valószínűleg a régi hozzáállásaid és régi kapcsolódási minőségeid halálát. Anyukáddal megváltozik a kapcsolatod, új minőséget kap, nem az elutasításét, hanem az elfogadásét. Ez egy kishalál. Minden megváltozik, mintha új életet kezdenél.

:)

Na, ez azért már jobban tetszik :D
2010. január 18. hétfő, 18:39 | Buddhanita (útkereső)   Előzmény

Na, ez azért már jobban tetszik :D

Tshabalala képe
nadi
2010. január 18. hétfő, 10:00 | Tshabalala   Előzmény

Szia.
Meglehet találni dolgokat a nadiról... http://www.prananadi.hu/
Gondolom olvastad, de azért elég sok információ van róla!
Viszont ezzel együtt nem véletlenül kevés információ van róla!
Összesen 27 szint van, de ebből európainak a legmagasabb elérhető szint a 21. Petrezselyem József 17-18-as szinten van, és magyarországon a 9-10-es szintig lehet most oktatni.
Az, hogy a szinteken mi van az már sajnos 2-estől titok és csak információ jellegű infók vannak. 1-es szinten lehet megtanulni az Ön és Társ gyógyítást pl...! A többit majd megtudod ha esetleg úgy döntesz, hogy elmész tanfolyamra.:)
PJ-hez nehéz lesz eljutni tanfolyamra, de ha szeretnéd akkor segítek neked egy a 8-as szintű mesteremhez eljutni. Pontos dolgokat inkább e-mail-ban ha érdekel, véletlenül sem szeretném a reklámozás valamilyen formályát megütni.

Még valamit szeretnél???
üdv.