Utazás az Univerzum peremére | Önmegvalósítás.hu

Utazás az Univerzum peremére

Hozzászólások

2 hozzászólás
Kirsikka képe
idézet
2010. január 08. péntek, 13:38 | Kirsikka

"Miért csináljuk ezt egész életünkben? Miért mindig csak a porszemet vesszük észre a szemünkben, és miért nem látjuk meg a hegyek, a mezők és az olajligetek szépségét?"
Paulo Coelho

...hátmég a csillagászati jelenségekét!
valami hasonló okból kifolyólag született ez az írás...

Kirsikka képe
quasar és otthon
2010. január 21. csütörtök, 7:44 | Kirsikka

Na, most azt csinálom, mint Csizike :D írok egy blogot és válaszolgatok magamnak :) legalább már nem zavar :P

Nos, Sanyi javaslatára meditáltam azon a jelenségen ami leginkább magával ragadott az odakinti világból, ez pedig a quasar. (tudományosan nem jártam utána, de szándékomban áll...) Ugyanúgy magába szívja a dolgokat, mint a fekete lyukak, vagy a pulsarok, csak valami hatalmas fényt csinál belőle. Hát ez volna az. Fényt csinálni mindenből ami ér, ami zajlik körülöttem, és bennem, ahelyett hogy rágódnék rajta, meg emészteném, gyötörném magam... Befogadni mindent, még azt is ami egyáltalán nem tetszik, és úgy megvizsgálni, feldolgozni, beépíteni hogy a "fényem" nőjön tőle. Kinyitni a látószöget, hadd jöjjön az infó, hogy mi mire volt jó...
Éljenek a csodálatos Quasarok!:)

Azt is észrevettem, hogy mikor csillagászati képeket-filmeket nézek, valami puha finom melegség árad szét a szívemből, és olyan békét érzek, amit leginkább az otthon-érzéshez tudok hasonlítani. Ami azért vicces, mert a felszínen épp ellenkező érzésekkel küzdöttem eddig a felismerésig: hogy ha otthonérzés áramlik rajtam a hideg űr láttán, akkor hogy ne érezném már otthon magam bárhol ezen a jó meleg Földbolygón! :)