Arkangyal | Önmegvalósítás.hu

Arkangyal

2009. december 22. kedd, 11:56 | Huszti Sándor -...

A Szembe-s-ülés teázós programunk után heves vita alakult ki ArkAngyal viselkedéséről, szándékairól és a többi résztvevő reakciójáról. Ezt a vitát szeretném, ha itt folytatnánk tovább, ezért a kapcsolódó hozzászólásokat átmozgattam és újabbakat is írtam.


Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Amúgy nincs harag.
2009. december 23. szerda, 19:02 | Huszti Sándor -...   Előzmény

Hát igen. Néha én is így manipulálok, de remélem olyankor helye is van. A Tiéddel is csak az volt a bajom, hogy nem értettem, minek?

Igen, felhívhattalak volna, de példát akartam, hogy feleslegesen ne szóljunk be másnak. A kitiltástól meg senkinek sem kell tartania, aki kultúráltan kommunikál.

Amúgy nincs harag. 

apa téma
2009. december 23. szerda, 19:27 | aamate (útkereső)   Előzmény

Persze, hogy nincs.

:)

Az említett probléma megoldását az életemben is alkalmaznom kell.

A stílusom haragot leplez, apa téma.....

Köszönöm Sanyi!

Megyek olvasni és gyakorolni.

Máté

ArkAngyal képe
Csak egy lehetőség visszacsatolása.
2009. december 24. csütörtök, 11:09 | ArkAngyal   Előzmény

Csak egy lehetőség visszacsatolása.

Idézek: Hát igen. Néha én is így manipulálok, de remélem olyankor helye is van. Honnan tudjuk, mikor, minek, hol van meg a helye? Én nem ítélem meg ezt most. De felvetettem ezelőtti soraimban többször is, hogy nem tudom, miért robbantam be ajtóstul. Ha azt írom, erős késztetést kaptam, mert nekem meg van az az (jelek szerint önpusztító?) erőm, hogy ha valahol kell, akkor felhozzak rejtett, vagy akut problémákat, netán nem látott dolgokat. Illetve az azért kapott "kövezéseket" elviseljem.
Csoportos dolgok tulajdonsága, vagy velejárója, hogy ugyanaz sose lesz, mint előtte, ha ilyesmi történik.
Vagy még jobban összeilleszkednek az emberek, vagy szétválnak. De akkor annak úgy kellett történnie, a hosszútáv fogalom/elv miatt.
Eddig a lehetőség felvázolása ...

Tudjuk, hogy változások vannak, és van, ahol észrevehetetlen, vagyis nem tudatosított problémák miatt szétesések, széthullások következnek be, van, ahol meg összeilleszkedések. Még nem létezik olyan csoport, ahol minden rendben volna. Sokszor pont (a sose jóleső) akut, vagy alapjaiban jelentkező problémák kigyomlálása miatt kell borítani, vagy legalábbis felszínre hozni dolgokat. Mikor kéretlen tanításról beszélünk, elgondolkodunk azon, vaj' mit is takar ez a fogalom? Pl. Belekerülök egy rossz helyzetbe, vagy mély gödörbe. Lehetőségeket, megoldásokat kell találnom, eszközölnöm, hogy kijöjjek belőle. Ilyenkor tények vannak. Akár sikerül, akár nem, tanulságokat tartalmaz. Kellemetlen volt? Nagyon! Tanultam belőle? Igen...akkor ez nem kéretlen tanulás volt? Sztem senki nem annyira mazochista, hogy maga keresi az ilyen tanításokat, amibe akár képletesen, akár szó szerint bele is halhat. De ha kell, ám legyen...
Már ürügy vagyok csak, mert elindult egy folyamat köztetek. Felvállalások? Igen, hiszen utóbbi pár hozzászólás már azok között folyik, akik sokkal intenzívebben vesznek részt Sanyi tanításaiban, mint én.
Sose vettem részt komolyabban (ez alatt a több mint egy év alatt se a fórumokon, se tanításokon, de letöltöttem minden ingyenes anyagot, és elolvastam majdnem minden blogot, főleg a nyitótémákat. Írtam ide-oda, nagyon jól fogadtátok azokat. Saját blogom is volt/van. De nem kotnyeleskedtem mindenhová :)
Ha valóban annyira tanító kényszerem lenne, akkor nem a legtöbb blogba kifejtettem volna véleményem? Vagy nem több helyen jelentem volna meg? Miért csak ezen az egyen, és így?
Nagyon is megfigyelő státuszban voltam, mert semmiféle szubjektív érzelmi függést, vagy hovatartozási kényszer vezette részrehajlást nem okozott senki, és semmi.
Nekem furcsa ez az Önvalósítsd meg magad ahogy nekünk tetszik, vagy ahogy mi azt jónak véljük, és a másságot ennyire elutasítjátok, személyes, vagy a kollektíva támadásának veszitek. Ráadásul hasonló nézőpontot, és érzékeléseket észlelő személyeket "oktattok ki", de nevezzük nevén: tapossátok el/le. Mi van akkor olyanokkal, akik teljesen mást vallanak, és teljesen más a nézőpontjuk?
Annak nincs helye a világban (vagy világotokban?), hogy valaki, vagy valami másképp képviselje ugyanazt az eszmét, mint ahogy Ti? Az rossz igaz? - maga a sátán gyermeke. Angyalok, Arkok, felsőbb ének csak símogatva tanítanak, nem megbántva önérzetünket igaz? Hmm... Kényelmi kép, kosz-poszt...
Szigorú, talán igazságtalanságnak tűnő szó ez az eltaposás? Igen, mert jó-szándék neve alatt teszitek, és így ez az eltaposás csak pejoratívvá vált fogalom, egyből érzelmeket vált ki.
Volt egy Sensei, akit megismertem még általános iskolában tizenéves koromban. Ő vett rá, hogy tanuljak a keze alatt önvédelmi sportot, mert igazán eleven (tanárok szerint leleményesen rossz) gyerek voltam.
Állandó harcban álltam a tanárokkal, és a rendszerrel, ahol egyforma "arcú", és hitvallású embereket gyártottak, kiugrási lehetőség nélkül. Még akkor is megszólták, ha ugyanazt mondta, és képviselte, csak másképp. Ekkor is azt mondták rá: Rossz, nevelhetetlen gyerek!
Na, de vissza: Sensei az évek alatt az iskolai rendszer ellen fokozódó kirohanásaimra mindig reagált, és összességében ilyesmit adott át nekem - megpróbálom visszaadni a lényeget: ..."Péter fiam. Ha találkozol egy helyzettel, és az benned szélsőségesen negatív érzelmeket vált ki, akkor ott az a helyzet egy problémára mutat rá. Ez a probléma benned van. Egyensúlytalanság. Egyensúlyra úgy lehet a legkönnyebben rátalálni, ha mindig, minden esetben őszintén megvizsgálod a dolgok jó, és rossz oldalát, ezzel együtt a hozzáállásod egyik, és másik oldal felé.
Minden helyzet tanulsággal jár, így minden a fejlődésedért van. Ha egy rendszerben nagyon sok emberben ugyanazt az erős negatív érzést váltja ki egy helyzet, akkor a rendszerrel van a baj.
Rendszereknek a legnagyobb baja, hogy látszatra befogadóak, alapban nem befogadó a mássággal szemben (ezért is rend-szer a neve, vagyis saját írott/íratlan erkölcsi normák szerint kialakított rendszere van). Befogadja az egyént, hogy megváltoztassa, kinevelje, ha nem sikerül, kiveti magából, és/vagy eltapossa.
Mindenkinek szüksége van a hovatartozásra, mert mindenki akar valahová tartozni. Emberek vagyunk, így társas lények. Lényeg, hogy olyan befogadó hely legyen, ahol lehető legkielégítőbben a különbségek helyet kapnak, mert a különbségek visznek az igazabb valóság felé, mert a klónozott gondolkodás csak egy irányba megy, a valós változás lehetősége nélkül.
Ebben a különbségbeliségben, sokszínűségben, és annak elfogadásában rejlik az az erő, amit ha felismerünk, és használunk, kiegyensúlyozottságot hozhat"...
Egy "támadás" (azért tettem idéző jelbe, mert van akinek támadást jelent, van akinek figyelem felhívást) általában annyira intenzív, amennyire a "védőbástya" erőssége megkívánja.
Kérdés: Ez a helyzet, amit okoztam (és már saját útjára lépett), mennyire hozott ki a résztvevőkben negatív érzéseket akár felém, vs miattam a rendszer, vagy személyek (vitában résztvevők) felé? Kiből hozott ki annyira oktatási kényszert, hogy többször is ugyanazzal az érzéssel nyilvánult meg, ugyanabban a Tmában, és ennek ellenére még mindig nem érzi tökéletesen átadottnak?

ArkAngyal

ui: Egy gondolat.

"Ne gondold azt, hogy hibázol, lehet, hogy éppen a tévedéseid válnak leginkább a hasznodra."

hermess képe
Beatrix, utólag köszönöm az "igazolást"!...:)
2009. december 24. csütörtök, 17:26 | hermess   Előzmény

Tegnap nem voltam gépközelben, így csak most...

Máté, most tényleg izgága voltál kissé... Beatrix lehet, hogy meg sem írja a fenti "tájékoztatóját", ha látja az én válaszomat Neked ("Kissé bonyolultabb a szitu" címmel). Ugyanis majdnem egy időben írtuk meg - az enyém pár pillanattal később jelent meg, és egymás mellé is kerültek akkor, és még csodálkoztam is, hogyan kerülhettem én ő elébe, ha ő kezdett bele hamarabb... Na mindegy.

Arky viszont még most sem érti, mit csinált rosszul, ahogyan a legutolsó hsz-ából kiderül. Lehet, hogy még egyet írok neki, csak most éppen szenteste van. Nem a saját sérelmem működtet ebben az esetben, kérlek próbáld ezt elhinni, Máté!

Értem és köszönöm. Kellemes ünnepeket! Máté
2009. december 24. csütörtök, 19:39 | aamate (útkereső)   Előzmény

Értem és köszönöm.

Kellemes ünnepeket!

Máté

ArkAngyal képe
:)
2009. december 25. péntek, 8:29 | ArkAngyal   Előzmény

Már régóta nem rólam szól ez a dolog. Legkevésbé velem kell foglalkozni, de a legtöbben ezt teszik, oktatnak, nevelnek, mit csináltam rosszul, stb. ahelyett, hogy azt (vagy azt is) megvizsgálhatnák, mit hozott ki belőlük ez a helyzet, és miért vaj'?
Nem kell engem "megmenteni", nem fogok elkárhozni :)
Mint már annyiszor elmondtam - csak, hát vagy nincs értelmezve, vagy nem is tudom már -, de az ilyen belerohanás, robbantás nem a fő stílusom. Oka? Olvass vissza, többször lett ez is kivesézve (találgatásnak álcázva :D) és ajánlom figyelmedbe Aisling bejegyzését is...

hermess... remélem minden sort ami ide a topickba íródik elolvasol, nem csak átfutod gyorsolvasásban...

ArkAngyal

hermess képe
Jó!
2009. december 25. péntek, 11:34 | hermess   Előzmény

Természetesen elolvasom. És lemondok arról, hogy még egyszer írjak a történtekről, ha nem kéred.
Az elejétől kezdve jeleztem, hogy ez nem jelent a számomra valami különleges, személyes fontosságot, hiszen nem egymással keveredtünk konfliktusba.

Szívből és őszintén kívánok Nektek Békés Karácsonyt!

ArkAngyal képe
Karácsony ;-)
2009. december 24. csütörtök, 10:46 | ArkAngyal

Ez úton (is) Kívánok Boldog, hála-dús karácsonyt mindenkinek!

ArkAngyal

Kavics22 képe
Arkangyalnak...és mindenki másnak
2009. december 25. péntek, 10:46 | Kavics22   Előzmény

Kavics22

Kívánok Áldott és Békés Karácsonyt, remélem megérinti mindenki lelkét, főleg azokét, akiknek a legnagyobb szüksége van rá.