Arkangyal | Önmegvalósítás.hu

Arkangyal

2009. december 22. kedd, 11:56 | Huszti Sándor -...

A Szembe-s-ülés teázós programunk után heves vita alakult ki ArkAngyal viselkedéséről, szándékairól és a többi résztvevő reakciójáról. Ezt a vitát szeretném, ha itt folytatnánk tovább, ezért a kapcsolódó hozzászólásokat átmozgattam és újabbakat is írtam.


Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Gyerekes dolog volt az időmérés.
2009. december 22. kedd, 12:54 | Huszti Sándor -...   Előzmény

Gyerekes dolog volt az időmérés.

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Miért ne lássunk bele semmit se a betegségedbe?
2009. december 22. kedd, 12:54 | Huszti Sándor -...   Előzmény

Miért ne lássunk bele semmit se a betegségedbe? A Te betegséged/tüneted talán kivétel lenne az alól, hogy a betegségeknek is lelki okai vannak?

ArkAngyal képe
Észrevétel
2009. december 23. szerda, 5:30 | ArkAngyal   Előzmény

Nem betegség, hanem állapot :) Sérülésekből adódó maradandó dolog. Együtt élek vele :)

ArkAngyal

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Erényes vagy erélyes vagy?
2009. december 22. kedd, 12:55 | Huszti Sándor -...   Előzmény

Összekevered az erényes szót az erélyessel. Legalábbis azt hiszem, hogy az erélyesre - szigorú - gondoltál.

Vélemény
2009. december 22. kedd, 15:33 | Bochecha   Előzmény

Sziasztok!

Eddig nem jött az, hogy bővebben fejtsem ki a véleményemet a találkozó kapcsán, hogy leírjam, hogy nekem mit jelentett az, hogy hála és :))).

Na, most leírom. Arkangyal nem arról 'híres', hogy finomkodna. Engem kőkeményen elkezdett privátban osztani. Erre az a reakcióm, ha nem érzek mögöttes tartalmat az osztás mögött, hogy na, 'menj a p.ba'!
Arkangyal részéről az első pillanatban átjött, hogy mi a szándéka az osztással- ki akar rángatni a 'trutyimból', nem bántani akar, hanem utat mutatni, rávilágítani dolgokra, hogy minél inkább kiteljesedhessek, magamra ébredjek.

Szóval a hála arra vonatkozott, hogy hálás voltam, hogy átláthattam, hogy ki mennyire nem látja a fától az erdőt, ki mennyire nem képes egy neki címzett mondat mögé látni, és tovább építkezni abból...
Pl. volt, aki materialista, és közben mégis elutasítja az anyagi síkot... de onnantól kezdve, hogy Arktól kapott egy olyan mondatot, ami betalált, bezárt, és nem volt hajlandó mögé nézni... Bezárt...

Tisztelet a kivételnek, de voltak jelen olyanok, akik nem látják a fától az erdőt, és mégis illúziókba ringatják magukat, hogy de, igenis 'látnak'...

Mi a bajotok Arkangyallal????? Emberek! Ha kinyitjátok a szemeteket-szíveteket, nem hiszem el, hogy nem látjátok... Nekem nagyon-nagyon sokat segített. Miért? Mert nyitott szívvel figyelem, amit közvetít.
Másnak is tudna rengeteget segíteni, ha hagynák... de néha nyilván kényelmesebb a meleg trutyiban...

A :))) arra vonatkozott, hogy jót derültem magamon, hogy túlidealizáltam az találkozót, nagyon vártam, illúziókba lovalltam magam (jajj, de jó lesz, sok spiri ember... ). Azt gondoltam tök naivan, hogy majd nagy egymás nyakába borulás, összhang stb. Csalódnom kellett az elvárásaimban. Ezen mosolyogtam, amikor leesett, hogy mennyire elvárásokkal indultam neki a dolognak.
A másik oldalról meg az elvárások: én sem feleltem meg a felém állított elvárásoknak, nem hoztam a nagyszájú énemet, hanem az intuíciómra hallgatva hagytam Másokat megnyilvánulni...
Szóval nagy tanítások voltak ebben mindenképpen.

Szóval most leírtam, felvállaltam végre azt, amit gondolok a szembesülés és Arkangyal kapcsán.
Az sem érdekel igazából, hogy hány embernek okozok 'csalódást', ez egy szükséges dolog, most az az időszak van, amikor meg kell tanulnom 100%-ig felvállalnom magam, nem megalkuvónak lenni, nem Mások elvárásainak megfelelni, hanem vállalni a vagyok, aki vagyok-ot.

Minden építés előtt rombolni kell. Ha rombolni kell, akkor viszont hadd boruljon minden...

Szeretettel: Zsani

Szia Bochecha
2009. december 22. kedd, 17:28 | kobold   Előzmény

Szia !

Lehet, úgy érzed, sokat kaptál, "tanultál". Én igazából minden vonalon igyekszem megnézni a történést. Fizikai síkon élőként is, meg spirit vonalon is. De a "tanító" személye számomra nem ilyen. Itt nem Arkról van szó, mint tanító, hanem mint arról, aki a "tanító",... Na jó, szóval.... tudod úgy is.

Egy egyszerű történéssel magyarázom el...
Volt egy valósan megtörtént gyógyítói nagygyűlés a közelmúltban. 4-5 éve, amolyan apró, világ méretű.... Mármint, ami ide vonatkozna. Remek gyógyító kollégák gyűltek össze. Mindenki vmilyen "technikát", tudást mutatott be, és mondták egymásnak, h "az még kevés, ezt nézd"... Emelgettek tárgyakat, rengeteg színkavalkád, gyomorfájás előidézés, lábtörést- és rögtön meggyógyítást produkáltak.... Nem sorolom.... Ekkor belépett a vezető. Arcán kiült a csodálkozás, és a kétségbeesés. Majd azt mondta: " Kollégák, szégyenlem magam azért, amit itt műveltek.! A gyógyítás nem erről szól !" Akinek van füle, szeme, az meghallja amit kell, akinek nincs, annak még nincs itt az ideje.... Majd felemelte a kezét, és hatalmas, erős, de mégis lágy energia indult felőle. Beborította az egész termet a fény, ragyogás, Kis csillagszórós csillagok hagyták el kezét, szinte egész lénye sugározta. Még a vak is látta volna. Minden ember, ki ott volt, elszégyelte magát, és meghajtotta fejét a gyógyítás előtt....
Valahogy a "tanító, mester" csöndes, lényéből sugárzik az, amiért az ember rátalál. Nem harsog, nem kérkedik, egyenrangúnak érzi magát mindenkivel, mert az is, és mindez belülről fakadó. Alázat van benne. Na jó, ezek talán a legfontosabak, a sok többil is, ami szintén fontos.... Vagy....

No, de félre,,,, a dolgok lényege az, h neked segített, és ez nagy öröm.

SziaSzia

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Az én Tanítóm például...
2009. december 22. kedd, 18:46 | Huszti Sándor -...   Előzmény

Ez egy igazi, ideális tanító, szinte mindenki ilyenről álmodik! Aztán az élet néha mást ad:

Az én Tanítóm például, ha kellett, kiborított azzal, hogy olyan igazságokra mutatott rá, amit még nem akartam felvállalni. Máskor meg simogatott a szeretetével.
Biztonságban éreztem magam mellette, de mégis féltem tőle, vagy inkább attól, ami megtörténhet mellette!

Ugyanis a konvenciókkal, elvárásokkal nem foglalkozott, hatni, manipulálni nem nagyon lehetett, ezért kiszámíthatatlannak tűnt számomra. Bármi megtörténhetett mellette, de mégis csak olyan dolgok történtek, amelyeknek meg kellett történnie!

Igazi kiképzés volt a Vele eltöltött 3 év.

ArkAngyal képe
Igaz
2009. december 23. szerda, 5:36 | ArkAngyal   Előzmény

Ezt a Erényes vagy erélyes vagy?- című beírásra válaszoltam, csak nem oda tette :(
- Valóban, de mire észrevettem, már nem tudtam javítani :)

ArkAngyal

Dualitás a Szembesülésen :)
2009. december 22. kedd, 21:17 | Szabó Péter - szabox (útkereső)

Na, ha már mindenki "őszintén" nyílvánult meg, akkor folytatom a vonalat. Mivel pár személlyel kettős érzéseim voltak ez sem volt másképp Arkangyallal sem. :)

Nos, mivel nem tudtam ki van a nick mögött és anno leveleztünk is és azt hittem, hogy egy olyan korombeli srác lehet... Nagyot néztem, hogy egy "sámán"(cheerokee :D) külsejű ipse ő. :) Anno, amiket kaptam tőle(d), azok egytől egyik betaláltak és ott voltak és akkor az kellett.

Na, de személyesen, egy kicsit megváltozott ez az illúzsán és az első 20-30 percben azt hittem elalszom :))) hogy mé'? mert korábban volt szó a figyelem energiáról, eléggé erőszakosan szívtad, Drusza, én úgy éreztem... noha lehet tudattalanul.... :) Elég furi az, amikor a hétköznapokban nem lehet úgy és olyan formában eszet osztani és amikor az ember beszabadul egy spiris társaságba, akkor érzi igényét arra, hogy akkor most én mindent elmonodok, de még attól is többet. Igazából én már nem tudtam a lényegi dolgokra odafigyelni és nem sok minden jött át, abból, amit mondtál... Számoltam, hogy Humorgumo hány buborékot számol. :)

Másik: TISZTELET! :) Na, ez erről pont én beszélek? Tükör! Hogy ne volna az... szóval ezek magamnak is mennek.

Legközelebb ügyelj arra az apróságra, ha már más meghallgat..bocsi, végighallgat, akkor tisztelt meg annyival, hogy Te is, mert pl a bemutatkozás közepén kivonulni az kb, szerintem olyan, hogy hogy én elmondtam a mondókámat, gyűjtöttem energiát, most már sz...ok rátok, nem érdekeltek! :)

Írtad, hogy a gerincproblémád(baleset) miatt ültél fel az ablakba....hát, okés értem, de előtte csak leültél a párnákra, szóval, ahogy elhangzott, szerintem is volt benne egy nagy adag felsőbbrendűségi érzés. :) Na, jó lehet jönni azzal, hogy akkor ezt mé hoztam fel, meg hogy akinek nincs önbizalma az érzékeli felsőbbrandűnak a másikat... Jah, hangszint, van elég orgánum a hangodban, sztem nem igazán kellene annyira kiengedni... Sokan azért is zártak be, köztük én is, mert egy idő után hidegen hagyott, amit moncc, mert 17+/- 1-2-3 ember volt még a teremben és nem csak 2-3-4 :)

Na, jó ez most így kijött :)

Kellemes estét Neked és Másnak is, aki ezt végigolvasta :)

ArkAngyal képe
Egy dolog, amit meg kell említenem. Aki akarja, az megemészti, a
2009. december 23. szerda, 6:16 | ArkAngyal

Egy dolog, amit meg kell említenem. Aki akarja, az megemészti, aki akarja, "kiköpi". Nagyon sok a sérült
ember. Reakció-k. Nos, most minden, ami sértések és sérülések - amiket innen-onnan összegyűjtött a sok év mindennapjaiban az ember-, az most előjött a reakciókban. Mivel lett egy célszemély, az kapott meg mindent, ami elnyomva volt/van bennük...
Annyi ember mondta, és mondja el ugyanazt - max. kicsit más szavakkal, de a tartalom ua. -, hogy ez már nem, hogy egy kívülállónak, de egy "belső embernek" se tűnne fel? - vagy nem olvassák egymást itt az emberek? Vagy igen, és mindenki felhatalmazva érzi magát.hogy még egyet döfjön, mert nem biztos abban, hogy már beledöglött a célszemély? Nézzétek végig a beírásokat, hogy mennyien írtak rólam nekem... és gondolkodjatok el, hogy ez vaj' elég lehetett, vagy netán még sok is?
Ha pl. Te lennél ebben a helyzetben, akkor ennyi rólad szóló, ugyanolyan tartalmú vélemény mennyire törne le, zúzna szét, és már végén alázna meg?
Említés volt a felelősségről. Felelősek vagytok a véleményetekért? - felelősek vagytok akkor, ha ennyi kritika után netán valaki Dunába ugrik? Nem, én nem fogok, de nem mindenki ennyire tűrőképes, és volt már ilyenre, ilyen precedens. Azért erre is figyeljetek oda.
Aki beírt, csak úgy dobálta a követ. Lehet, a jó szándék vezérel, de még akkor is dobáljátok, ha már előzőleg többen betaláltak, célt ért...
Olvasások közben egy kép jött elém, le is írom.
Középkori kép: Szegénység az uralkodó, így aki, ahogy tud szerez be élelmet.
Engem elkapnak lopásért, és a főtéren egy kalodába zárnak. A főbíró kihirdeti az ítéletet: Két hét kaloda, és 10 korbácsütés... majd elkezd a hóhér ütni. Megérdemlem, mert a lopás mindig bűn. Kész van, megkaptam a büntetést, tanulnom kellett belőle...Ezután a 'közönség' tagjai megfogják ami a kezükbe kerül, és elkezdenek ujjongva dobálni, és leszólásokat kiabálni. Tulajdonképpen mindegyik lopott már életében, csak annyi a különbség Ők, és köztem, hogy Őket még nem kapták rajta a lopásokon...

ArkAngyal

A saját részem
2009. december 23. szerda, 8:44 | Nagy Edit2   Előzmény

Kedves Arkangyal!

Először is leszögezném, értékes embernek tartalak Arkangyal, csak még egyikőnk sem buddha, talán hosszú még az út a tökéletesség felé.

Igazad van, azzal kapcsolatban amit írtál, hogy vajon ez a sok kritika hogyan hathat Rád. De úgy gondolom Te provokáltad, hisz azt állítod, hogy a szembesülésen is dirrekt viselkedtél úgy ahogy. Azt gondolom a fejlődésedet szolgálja, hogy ezt a szitut teremtetted Magadnak.

A legjobban talán Szabó Péter írta le azt, amit én is gondolok az "esettel" kapcsolatban.

Viszont, igaza van Arkangyalnak, mindenki annyit profitálhatott az estéből amennyire képes volt.

Én találtam valamit, ami tanítás felém:
Azon gondolkodtam, hogy közbeszólok, "leállítom" Arkangyalt, hogy tereljük már másfelé ezt a találkozót, mert ezért az irányért jöttünk ide.
Részben, mert éppen magam alatt voltam, részben, mert nem mertem felvállalni (nem én vagyok a legkompetensebb személy, hogy megmondjam merre haladjon az este), hogy ezt megtegyem, unatkoztam.
Tehát, mivel mindenki maga alakítja az életét, a körülötte történteket, azt gondolom, hogy senki más nem hibás azért, amiért nem úgy alakult az este ahogy szerettem volna, csak és kizárólag én.
Éreztem és tudtam, hogy mit szeretnék, mégsem tettem meg. Hát ez az én gyávaságomról, kishitűségemről szól.

Én tanultam belőle, köszi Arkangyal!:)))

ArkAngyal képe
Khmm
2009. december 23. szerda, 10:35 | ArkAngyal   Előzmény

Egyikőnk se Budha, de mindenki teremtő. TÖBBEK KÖZT ezt szeretted volna mondani, és átadni?
Végre valaki, aki leginkább kivette azt, ami neki szükséges, és olyan könnyed, haragtól, indulattól de mondhatnám úgy is álszentség-mentes stílusban írta meg, amiből én is a leginkább tanulhatok, mert nyitva maradtam közben.
Bármennyire is meg van a lehetősége annak, hogy ezt a dicséretet is tőlem 'kukábavalónak' gondolja valaki, ha Edit megérti, és elfogadja tőlem, jelen esetben az a fontos.

ArkAngyal

Követ dobtam volna? Mh.. lehet! Szar embernek én sem tartalak,
2009. december 23. szerda, 11:41 | Szabó Péter - szabox (útkereső)   Előzmény

Követ dobtam volna? Mh.. lehet! Szar embernek én sem tartalak, akkor ott volt egyfajta megnyílvánulási stílusod, ami akkor ott (sokaknak) nem jött be, leírtam, az akkori benyomásomat. Evvan! :) Mivel Sanyitól Te kaptál egy külön topicot, amibe hozzád/rólad lehet írni, ezért mindneki, aki ide írt ezt tette meg... Tehát, most is középontba vagy, csak akkor a "sérültek" nem tudták(nem akarták magukat bevállalva - én is) megmondani, hogy Hello, Drusza( Peti :) ) nem kellene ennyire! :)

Tudjuk, hogy értékes ember vagy, mint mi mindnyájan. Szóval, ez is periódus, jön-van-volt! :D

Mindannyian tanulunk belőle, szerintem, ki kisebb, ki nagyobb mértékben. :)

ArkAngyal képe
Bocsánat, természetesen megint beleestem az általánosítás
2009. december 23. szerda, 11:49 | ArkAngyal   Előzmény

Bocsánat, természetesen megint beleestem az általánosítás bűnébe.

Beírok egy olyan dalszöveget, amit megjelenése óta hallgatok. Legelső hallásra nem sokat értettem belőle, de ahogy tapasztalok, és azt kielemezve elkezdem beépíteni, számomra egyre világosabb, és világosabb lett a mondanivalója. Talán majdnem mindenki átérzi, miről is szól. A legutolsó strófa az, ahol is bármikor hallom, vagy olvasom, nagyon tudok fájni, mert rettenetesen érzem (függetlenül az épp aznapi, aktuális érzésektől), mi is az, amit...
Remélem van, aki úgyszintén magáévá tudja tenni.
Íme:

Még az olaj is mos le némi koszt rólam.
Meghaltál bennem, de én is meghaltam.
Úgy ringok Isten és közted, mint törött hintaló,
Egész belefáradtam már, de így a jó!

Legalább könnyű lesz így elmennem,
Már a legtöbb mindent megnéztem,
És nem boldog soha senki sehol.

A Mennyben számomra nincs hely még,
Mert oda nem elég ilyen kis végzettség!
Bár jó barátom a főnök rég,
Túl alacsony vagyok és távol az ég!

Miért mondaná meg az egyik a másiknak, mit tegyen?!
Hadd döntsem el én, hogy nyomom a féket, vagy megyek az úton!
Idelent dúl a háború magas posztokért,
Gyerünk, vegyétek csak el a kedvem!

Legalább könnyebb lesz így felszállnom,
Bárhova nézek, csak azt látom,
Hogy nem boldog soha senki sehol!

A Mennyben számomra nincs hely még,
Mert oda nem elég ilyen kis végzettség!
Bár jó barátom a főnök rég,
Túl alacsony vagyok és távol az ég!

Az ég, az ég...

Néhány dolgot még át kell élnem,
Addig biztos, míg úgy nem érzem,
Hogy kéjből ugyanúgy elég már,
Mint a fájdalomból.

ArkAngyal

Editnek :)
2009. december 23. szerda, 11:43 | Szabó Péter - szabox (útkereső)   Előzmény

Szia Edit!

Valamiért nem tok itt írni Neked. Küldenél egy üzit erre a címre: szabox87[ k u k a c ] gmail [ p o n t ] com és akkor már meglesz a címed. Köszi! :)

a lényeg from Ark
2009. december 23. szerda, 11:38 | Névtelen (útkereső)   Előzmény

Talán mert ők azt lopták el, ami amúgy is az övék........ezért nem is kapták el őket....
Vagy simán ügyesebbek voltak és nem mutogatták, hogy tudnak lopni...

Ne érezd már magad ennyire megalázva! Szeretetteljes lény vagy.

Hogy valójában ki vagy, azt nem tudom, de szeretlek.

Nagyon.

ArkAngyal képe
Hmm...köszönöm :) Nem érzem magam megalázva, csak leütöttnek.
2009. december 23. szerda, 11:54 | ArkAngyal   Előzmény

Hmm...köszönöm :) Nem érzem magam megalázva, csak leütöttnek. Kissé olyan, mint a régi rendszerben volt. Ha valaki felállt, és kitünt, azt gyorsan visszahúzták, nehogy valami újat, más szemszöget vigyen be a rendszerbe, mert akkor...
Jó, lehet, hogy nem jó a hasonlat, csak ezzel tudom nagyjából éreztetni, mit jelent számomra a "leütés" :)

ArkAngyal

Aisling képe
Vélemény
2009. december 23. szerda, 12:35 | Aisling

Szebbet!

Úgy vélem, itt az ideje az én verzió(i)mnak is ;)

Pár embernek sértő leszek, pár embernek elfogult; keresni fogják a gyenge pontjaimat, és meg fogják találni. Látni fogják hol „tévedek” és igazuk lesz. Személyeskedni fogok nevek nélkül, gyáván(?) de csak az vegye magára, aki úgy érzi, és ha gondolja, válaszoljon nekem, nem fogok elbújni ;)

Ez az, amit én látok, és nem az, ami mások. Nem kell megérteni, nem muszáj elemezni, ez vagyok ÉN. ;) A szavak mondatokba fűzve viszont elkerülhetetlenül mindenkinek mást jelentenek…

Egy borzasztóan nagy ellentmondást látok a találkozóval szemben.
Most már két topic is szól a találkozón történtekkel kapcsolatban, sok-sok hozzászólással, és úgy nézem, senki sem tudja eldönteni, mit is várt tőle. Két változat van, az egyik, hogy egy baráti találkozó, hogy megismerjétek/jük egymást, valamint egy spirituális összejövetel. Amelyik beírás épp azt kívánja meg, úgy változik az egyes emberek véleménye, hogy min is voltak, és ez nem találgatás, ez tény. Számomra egyértelműen látszik, hogy a kettő együtt nektek/nekünk nem megy, nem mintha ez probléma volna. legalábbis nem az enyém :D

Spirituális vagy a nélküli hozzáállás. Túlmisztifikáljátok ezt a szót. Úgy dobálóztok vele, mintha egy ruhadarab lenne. Aki felhúzza, az f@szán látja a dolgokat – természetesen csak egyféleképp, mert hát csak úgy lehet -, aki viszont nem, mármint szerintetek nem, az meg szegény szerencsétlen, akinek van még mit tanulnia bőven, mert csukott szemmel, füllel, lélekkel jár. Emberek vagytok, és ezért ítélkeztek. Nagyon helyes, én is így vagyok ezzel, mert EMBER vagyok, és eszem ágában nincs megtagadni, hogy messze vagyok tökéletességtől  De ti ezt úgy nézem, nem vállaljátok fel. Spiritualizmussal, eddigi élet tapasztalatokkal, évek során megszerzett lelki gyakorlással takargatjátok magatokat, és nem veszitek észre, az oly’ nagyon áhított tökéletesség felé még csak menetelünk, még nem értük el.

Hihetetlen indulatokat hozott ki az Arkangyal körüli mizéria. Milyen fura, azt olvasom a legtöbb helyen, hogy „hej, de én elmondom a tutit”, viszont senki, de senki nem írta azt, hogy „igen, megbántott, amit mondtál, és…” vagy „sértő volt (számomra)” vagy bármi ilyesmi. A nagy büdös általánosságokon kívül, hogy „szerintem nem ilyennek kéne lenned” mást nem olvastam. Ezenkívül akárhogy figyeltem, ezt szemtől-szemben a találkozón sem hangoztatta senki. Ha a beírásotok alapján ennyire bánt titeket valakinek a viselkedése akkor a piszok nagy harmónia és fejlődés jegyében az a járható út, hogy csendben elhallgatom a véleményem? Tényleg igaz, hogy a közösségben az erő. Eljött a birkaszellem közétek, és hozzászólásról-hozzászólásra egyre vagányabban, egyre keményebben mondjátok meg… de mit is? Mert ez itt már álszentséggel egybekötött alázás. Akkor olvassam azt, „köszönjük, hogy ott voltál, de ha nem gond, legközelebb ne légy, vagy változtass modort, ha mégis eljössz, mert így nem tudok/tudunk veled együtt – mit is csinálni? dolgozni? beszélgetni? fejlődni?”. Ha nagyon muszáj, bent a közösben, vagy privátban, de legyen ennek vége.

Sosem mondtam, és nem is gondoltam, hogy Arkangyal hibátlan. Gyakran van vitánk arról amit mondd, ahogy mondja, vagy arról amit én és ahogy. Sőt, ahogy ti, én is befolyásolható vagyok, bárhogy is igyekszem, egyszerűen nyomot hagynak rajtam akár az ő, akár más véleménye, beszéde. De ne feledjétek el, ti is így vagytok vele.
Ha úgy érzem, valaki hibázott, és még ezek után is úgy érzem, dolgom van vele, akkor megpróbálom megértetni vele, hogyan és miért. Ha ez nem sikerül, akkor viszont hagyom a fenébe a dolgot, hiszen süket fülekre találok.

Arkangyalt arra fogom buzdítani, ha egy mód van rá, ne reagáljon az ebben a topicban a viselkedésére vonatkozó lamentálásokra, vagy ha mégis szükségét érzi, tegye, de a konkrét személynek írja, ne a közösen olvasható részbe.

Még egy dolgot megemlítenék. Örömmel látom, hogy mindenki mással olyan tökéletesen meg voltatok elégedve, és fogadtátok el, hogy egy kanyi negatívumot nem írtatok róla. Igen, jól érzitek, ez cseppet cinikus volt ;)

Mindez után kívánok Békés Ünnepeket és Boldog(abb?) Új Évet.

Végül had osszak meg veletek két linket. Mindkettőt imádom, gyönyörűek, többek közt ezeket hallgattam, míg írtam nektek.

Aisling

http://www.youtube.com/watch?v=E2j-frfK-yg

http://www.youtube.com/watch?v=NlprozGcs80

:)
2009. december 23. szerda, 13:01 | Szabó Péter - szabox (útkereső)   Előzmény

:)

hermess képe
Arky, fogd fel úgy, hogy most Téged tanítanak...
2009. december 23. szerda, 14:49 | hermess   Előzmény

...kéretlenül, ahogyan Te is tetted. Tulajdonképpen csak azt kapod vissza, amit megengedtél magadnak.

Visszaéltél a helyzettel, a dominanciáddal, súlyosan aránytalan voltál és érzéketlen. Ezen nincs mit mentegetni, magyarázni, ideologizálni. Sajnálom, ha ezt nem látod magadban, mert azon a szinten, amiket mondogattál, vagy tanítani próbáltál ezt már látni illik. Különben nem lehetsz hiteles a tanításban, hiszen az önismereti szinted (ebben a konkrét megnyilvánulásodban) láthatóan eltér attól, amiről ott elkezdtél magyarázni. Ebből az egészből nagyobb részt neked van tanulnivalód, nem kell visszapattintani, hogy más is tanulhatna belőle. Ha nem ezt teszed, szerintem már régen abbamaradt volna a "ragozásod".
Senki nem dobál, én sem akarok rúgni még egy utolsó rajtad. Megpróbálok még egyszer "visszacsatolni" neked, hogy ráláss a történtekre.

Ha másokban képes vagy megérezni a belső történéseket, akkor ott miért nem érezted meg, hogy a szituáció nem alkalmas a tanításra? Csoporthangulatot sokkal könnyebb érzékelni. Vagyis a helyzet a részedről/tekről teljesen félre lett értelmezve, talán valóban ez áll mögötte. Ez nem spirituális találkozónak lett meghirdetve, hanem valóban ismerkedés, beszélgetés szeretett volna lenni.

Ha már lopásról beszélünk, igenis ott és akkor mindenkitől "loptál" valamit (kivéve azokat, akikkel közelebbi ismeretségben vagy, s akik ezért jobban tolerálták a szituáció megerőszakolását). Azt a lehetőséget, hogy ismerkedhessünk egymással. Mert ezért jöttünk össze, s ennek tettél keresztbe. Ne a reakciókról beszéljünk, hogy kinek mit kellene ebből megtanulni, hanem az okról - ami az elsődleges. Az est, az eset, meg a topic is Rólad szólt/szól, mert a hatást Te váltottad ki.

Másodszor. Ha már mindenáron tanítani akarok, előbb megpróbálom felmérni a társaság átlagos szintjét, hogy mire lehetnek "vevők". Ehhez szintén célszerűbb lett volna először ismerkedni, s aztán tanítani, ha nyílik rá igény, vagy lehetőség. Kihagytad. Ezáltal Te is jobban megismerhettél volna másokat, és viszont. Az előző hsz-ban már írtam, hogy a dominanciád ellenőrizetlenségével ellehetetleníted nem csak a környezeted természetes működését, hanem a magad számára fontos visszajelzések érzékelését/értékelését is, amiből az önismeret fejlődhetne. Láthatod mit váltottál így ki - nem kell megsértődni miatta, se meghurcolva érezni magadat. Minden hatás ellenhatást szül.

Harmadszor. Ha tudsz az ellenhatásról, ennek ellenére rendszeresen kiprovokálod, mint ahogyan gyerekkorodban is alkalmaztad, akkor lehet, hogy játszmázol. Erről viszont már nem szokott általában tudni az ember fia, se a lánya. Így alakítod, struktúrálod a környezeted, hangolod az energiákat a magad számára fogyaszthatóvá. Az extrovertált személyiségek általában kívülről gyűjtik az energiát, ha önmagukhoz képest hiányosak, vagy töltődni szeretnének. Ez csak feltételezés, nem akarom rád fogni, ahhoz nem ismerlek eléggé.

Összegezve, ha egyenrangú kapcsolatokat szeretnél építeni, a dominanciádat szerencsés lenne visszafogni a kétoldalú kommunikációban. Különben mindenki védekezni és ellentámadni fog. Te meg értetlenkedni miatta. Az egyoldalúban ettől még lehet nyerő az erőd - például egy előadásnál, vagy színészi teljesítménynél (csakhogy ez az összejövetel nem annak indult). Vagy alkalmazhatod, kiélheted "harcban" - lehetőleg itt sem elsősorban önmagadért (csak ha valóban muszáj), hanem valamilyen sokakat érintő, „igaz ügy” oldalán. Látod, a sorsod is errefelé mutat, mert a gerinced miatt fizikai szinten az erődet csak korlátozottan nyilváníthatod ki (ha jól értettem a problémádat), lehet, hogy még sportolásban sem engedheted igazán szabadjára. De valamit kell vele kezdeni.

Billentyűvel - nem vagy Te olyan alacsony Arky, nincs is olyan messze az ég tőled, de az a baj, hogy itt újat sem igazán mondtál, mert elmulasztottad felmérni és értékelni a helyzetet. Ez nem azt jelenti, hogy nem is tudnál, csak lehet, hogy mást és másképpen. Ezt a hatalmas energiádat jó lenne megtanulni kezelni és mások szolgálatába állítani... Ameddig csak önmagad érvényesülésére használod, az önzésből nagyon nehéz lesz kiemelkedni.

Végül szeretném megismételni - én nem éreztem úgy, hogy engem bántottál volna, csupán a beszélgetésben korlátoztál, mint mindenki mást. Ezért én sem akarlak bántani ezzel az írással, se bosszút állni, de még tanítani sem – csak visszajelezni. És jó lenne már lassan befejezni, de ezzel sem azt várom el, hogy az utolsó szó az enyém legyen...

Köszönöm, hogy meghallgattál és elgondolkodsz rajta.

Barátsággal,

Üdv Hermess! Már megint ez az utolsó szó......... Arkangyal
2009. december 23. szerda, 15:00 | aamate (útkereső)   Előzmény

Üdv Hermess!

Már megint ez az utolsó szó.........

Arkangyal korlátozott a beszélgetésben, mert hagytad. Arra volt szükséged ott.

Én egyszerűen elfordultam volna egy olyan felé, aki érdekel.
Gyenge voltál ezt megtenni?

Trutyi dolog vagy őszinte tett lett volna felállni és azt mondani: "úúú öreg ne haragudj kérlek, de nem vagyok rád kíváncsi...."

Látszik, hogy elvárásaid voltak az estével kapcsolatban. Talán nem kellett volna...
Ha majd tartod a Sanyi által beindított dolgokat, ezt azért ne felejtsd el!

"Ezért én sem akarlak bántani ezzel az írással, se bosszút állni, de még tanítani sem – csak visszajelezni. "

aamate

Innen is látszik, hogy nincs igaza senkinek, és közben mindenkin
2009. december 23. szerda, 15:08 | Szabó Péter - szabox (útkereső)   Előzmény

Innen is látszik, hogy nincs igaza senkinek, és közben mindenkinek igaza van...

hermess képe
Egy kicsit bonyolultabb a szitu...
2009. december 23. szerda, 15:38 | hermess   Előzmény

Szia, Máté!

Amit javasoltál, egyrészt elég nehéz lett volna megtenni úgy, hogy ne nyomja rá még durvábban a bélyegét a hangulatra. Közvetve megtettem azzal, hogy bemutatkozó kört javasoltam, ami hál'Istennek el is indult.

Nem hiszem, hogy nagyot tévednék abban, hogy a többség ismerkedni szeretett volna, hasonló volt az elvárása. Vagyis csoportérdek ütközött egy egyéni érvényesítéssel

Másrészt jómagam is hajlamos vagyok ugyanerre az "okoskodásra", így most érdekes volt a másik oldalt ízlelgetni egy ideig. Harmadrészt Sanyi volt a házigazda, az ő tiszte először szólni, mint ahogyan szólt is kicsit később.

Sajnálom, hogy nem jöttél...:))

Hermess
2009. december 23. szerda, 16:32 | aamate (útkereső)   Előzmény

Én is ezt vártam volna el....ismerkedni...

Téged inkább csak azért szúrkállak, mert Sanyi már kifejtette, hogy mi mindenre kell odafigyelnie Arkangyalnak. Szerintem az éppen elég volt neki. A többi már csak ismétlés...saját sérelmek nyalogatása.
És ezt te most fel is vállaltad.
Mindig példa, amit írsz.......nekem.

Sajnálom, hogy nem voltam ott. Ahogy a kommenteket olvasom, nem is éreztem volna magam különbül, mint ti.
Fiatalságomnak vagy szeleburdiságomnak (néha bunkóságomnak) köszönhető lett volna, hogy elkezdek nem az energiára vágyóra figyelni, ha nem érdekel, amit mond...Persze nem biztos, hogy nem érdekelt volna...Nem tudom.

Okoskodás....

Nem tudnál (tok) egyszer Hajdú-Bihar megyébe is eljönni? Tudom, hogy messze van...mégis úgy érzem, egy hallgatója biztos lenne itt is az "okoskodásod (tok)nak".

Így is sokat kapok tőled, de a személyes biztos hatványozottan jobb lenne.

Vagy Sanyi és Hermess in Debrecen?

Az a baj, hogy a többség tényleg Pesten vagy környékén él.... :(

A következőre megpróbálok elmenni. (Nyáron)

Áldott ünnepeket mindenkinek!

aamate

Hatar Beatrix képe
aamatenak
2009. december 23. szerda, 15:28 | Hatar Beatrix   Előzmény

Hermess volt az egyetlen aki nyilvánosan felválallta és megszakította ezt a folyamatot.
Nyíltan el mondta mit gondol és kezdeményezte a közös ismerkedést.

Hatar Beatrix
2009. december 23. szerda, 17:07 | aamate (útkereső)   Előzmény

Ne haragudj kérlek, de én ezt neki írtam.
Nem kell őt megvédeni...

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Hermess megtette azt, amit meg kellett
2009. december 23. szerda, 17:29 | Huszti Sándor -...   Előzmény

Biztos nem megvédésből írta, csak hogy képben legyél.

Hermess megtette azt, amit meg kellett. Ha többet tesz, az már sok lett volna, ha kevesebbet, az meg elfojtás. 
Talán nekem kellett volna jobban irányítani a szituációt, fel is merült bennem, de azt éreztem, hogy hagyjam még, jó lesz ez valamire.

Talán másokra jobban igaz lett volna, amit írtál, de mivel nem voltál ott, így nem vagy kompetens. Beatrixnak beszólni ilyen stílusban, meg teljesen felesleges volt!

Sanyi?
2009. december 23. szerda, 17:42 | aamate (útkereső)   Előzmény

Sanyi!
Miért véded Beatrixot?
Melyik volt a "beszólás" a két bocsánatkérés között?
Azt ne mondd már, hogy ez durva stílus volt....

Mi van veled?

Ha azt akarod mondani, hogy ne szóljak bele az egészbe, mert nem voltam ott, akkor mondd azt.
Amúgy sem az egészbe szóltam bele, hisz nem voltam ott...hermessnek szóltam be.

Szerintem mindenki meg tudja védeni magát. Ő is. Bár még nem nyilvánult meg úgy, hogy ez durva volt...

Mi van veled Sanyi?

Üdv!
Máté

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Nem vagyunk ovisok
2009. december 23. szerda, 18:06 | Huszti Sándor -...   Előzmény

Ne szólj bele, mert nem voltál ott! - Na, így jobb? : ))

Én meg Téged nem értelek. Minek harcolsz? Unod magad? Ki vagy Te?
Ha most azt írod, hogy nem harcolsz, akkor megeszem a kalapomat! Beszólás, védekezés - ugyan mi ez, ha nem harc?!

"Ne haragudj kérlek, de én ezt neki írtam." - nem vagyunk ovisok, tudjuk, hogy mit jelent ez: Ne szólj bele, nem hozzád szóltam!

Hiába teszed két bocsánatkérés közé, akkor is leszólása a másiknak.

válaszok
2009. december 23. szerda, 18:42 | aamate (útkereső)   Előzmény

Harcolni? Veled?

Értelmetlen lenne. Minden ütőkártya a te kezedben van. Bármikor kitilthatsz, beszólhatsz.... "plejádok fényküldöttei blog, rendesen röhögtem a hasonló stílusodon" De ez tényleg ovis dobálás. A bejegyzést már nem találtam meg...

Másrészt tudod a telefonszámomat, ha bajod lenne felhívnál.
Inkább nyílvánosan akarsz elérni valamit....

Ráadásul apámként tisztellek, bár kérésedre ez ellen erősen dolgozom évek óta.

Téged inkább az zavar, hogy a Te honlapodon osztom az embereket. Holott önmagammal kéne foglalkoznom. Teszem. Csak lassan. Közben.

Ajtóstól a házba....egy régebbi állapotodra hasonlít....
Én még itt tartok. Bocsáss meg.

Válasz a kérdéseidre.

Nem unatkozom, éppen a tanítómmal vitatkozom, mert nem értem, miért csattant fel ezen.

Ha tudnám, ki vagyok én, te nem léteznél. :)

Tudom: óvodás vagyok.

Vettem az adást.

Köszönöm.

Máté