Mexikói sertésinfluenza - Mi a lelki oka? | Önmegvalósítás.hu

Mexikói sertésinfluenza - Mi a lelki oka?

Hozzászólások

42 hozzászólás
Ezek szerint...
2009. május 04. hétfő, 13:06 | csaesz   Előzmény

...ez a járvány is arra tanít, hogy legyünk minél tudatosabbak, és ne a gyógyszergyárak (vagy bárki más) irányítsa az életünket ( ez esetben halálunkat), hanem mi magunk?

Kedves Paland! Meg tudnád adni a pontos elérhetőségét a tőled
2009. május 04. hétfő, 13:40 | preka30 (útkereső)   Előzmény

Kedves Paland! Meg tudnád adni a pontos elérhetőségét a tőled idézett hivatkozásnak: "Jelenleg Namkhai Norbu rinpócsétől lehet megkapni a mantrát és a felhatalmazást hozzá. Ez megy netes közvetítésen át is, ami kb. 1-2 havonta van. Elérhető a dzogcsen közösségen át a Buddhista Főiskolán."
Köszönöm: Réka

Namkhai Norbu elérhetősége
2009. május 05. kedd, 0:28 | Paland (útkereső)   Előzmény

http://www.dzogchen.hu/

Elég toleráns a társaság, de nem feltétlenül a Vajrapáncél gyakorlatért érdemes berontani közéjük. :-)
Érdemes magáért a fő gyakorlatért, ami a legmagasabb szintje a tibeti Buddhizmusnak és Bönnek, és a szivárványtest megvalósításához vezet. Nem feltétlen kezdőknek való, bár nyitott mindenki felé. Érdemes a Kristály és a fény útja című könyvet elolvasni Norbu rinpocsétől.
A felhatalmazásokat általában a netes közvetítések utolsó napján adja meg. A közösségben képpel együtt jön a tanítás, és tolmácsolnak. Ha valaki ért angolul, akkor hang közvetítésre kapcsolódhat otthonról is, ha nyitott tanítás van éppen. ( Bár rinpocse angolja meglehetősen izgalmas, olaszul jobban beszél)
Legközelebb május 15-19, Moszvából:
http://www.dzogchencommunity.net/webcast/?Listen

Namkhai Norbu elérhetősége
2009. május 05. kedd, 0:33 | Paland (útkereső)   Előzmény

http://www.dzogchen.hu/

Elég toleráns a társaság, de nem feltétlenül a Vajrapáncél gyakorlatért érdemes berontani közéjük. :-)
Érdemes magáért a fő gyakorlatért, ami a legmagasabb szintje a tibeti Buddhizmusnak és Bönnek, és a szivárványtest megvalósításához vezet. Nem feltétlen kezdőknek való, bár nyitott mindenki felé. Érdemes a Kristály és a fény útja című könyvet elolvasni Norbu rinpocsétől.
A felhatalmazásokat általában a netes közvetítések utolsó napján adja meg. A közösségben képpel együtt jön a tanítás, és tolmácsolnak. Ha valaki ért angolul, akkor hang közvetítésre kapcsolódhat otthonról is, ha nyitott tanítás van éppen. ( Bár rinpocse angolja meglehetősen izgalmas, olaszul jobban beszél)
Legközelebb május 15-19, Moszvából:
http://www.dzogchencommunity.net/webcast/?Listen

köszönet
2009. május 04. hétfő, 21:09 | Bochecha   Előzmény

hálás köszönet, hogy ezt megosztottad velünk :)

szeretettel: Bochecha

sziasztok!
2009. május 05. kedd, 9:34 | Bochecha

ezen e linken van egy cikk a sertésinfluenzáról :
http://www.naturhirek.hu/index.php?option=com_content

valami hasonlót sejtek én is a háttérben...

Bochecha

Határaink megvédése
2009. május 05. kedd, 13:20 | Névtelen (útkereső)   Előzmény

Szia Bochecha!

Nagyon köszi a cikket!!! Tovább olvasgattam a cikkek között és az alábbi idézet nagyon megragadta a figyelmemet:

"A vírusok ugyanis a kötőszöveteket bontó enzimjeikkel feloldják a környező szöveti határokat és így tudnak tovaterjedni szervezetünkben."

Mi is lehet a sertés influenza megbetegedés lelki oka? Mert igen, egész valószínű hogy valami ilyesmiről van szó (pénz, hatalom) a fizikai szinten, de ez miért tud rám, ránk betegségként hatni?
Hát szerintem pont az, ami az idézetben van. Nem tudjuk a határainkat megvédeni lelki szinten. Nem merünk pl. másokat megbántani, inkább elszenvedjük az okozott kellemetlenséget. Ami nem is megbántás lenne, csupán a határaink megvédése. Pl. ha valaki untat, akkor ne érdekeljen, hogy jaj szegény mit gondol, ha én most "lelépek". Hát ő nem gondolja, hogy én szegény, sz..rá unom magam? És nem is kell gondolnia, hiszen kinek a feladata kiállni magáért, megvédeni magát? Az enyém.
Nekem ez jött le ebből, hogy ezért betegszenek meg emberek a vírusoktól. A belénk nevelt téves butaságtól.
Persze dönthetek úgy, hogy én márpedig végighallgatom azt a "szegényt, de akkor az nem egy kényszer lesz, hanem én döntök így, mert most adni akarok neki. De amikor nem én döntök így, csak rákényszerülök, mert nem merek másképp tenni, az más. És akkor jöhetnek a vírusok.

Mackó

szia Mackó! :)
2009. május 06. szerda, 14:39 | Bochecha   Előzmény

Én is köszönöm, abszolút egyetértek az általad írottakkal.

Én jó ideje eszerint élek, szépen lepakoltam magamról a belém nevelt ilyen-olyan elvárásokat, hogy a példádnál maradjak, illik meghallgatni Kis Józsit ha épp nekem kezd el keseregni.

A frászt. :) Az ilyen esetekben illedelmesen elnézést kérek, és lépek a helyszínről, miközben küldök az illetékesnek némi energiát, tisztánlátást stb. , hogy észrevegye, hogy adott esetben talán célravezetőbb lenne tenni Magáért, mint hagyni, hogy mások a "fején ugráljanak".

Azért kell, hogy legyen az emberben szerintem egy egészséges mennyiségű önzőség, igenis tudni kell kiállni Magadért, mert ha hagyod, hogy mások "leszívjanak", akkor hogy a manóban tudnál segíteni bárkinek, akinek szüksége van rá?!

szeretettel:Bochecha

érdekes
2009. augusztus 05. szerda, 13:34 | Névtelen (útkereső)
szerintem ez nem az állatok "bosszúja"
2009. december 04. péntek, 10:15 | GINTLI MARIANNA

Kedves Mindenki,
Szerintem ez egyáltalán nem az állatok bosszúja! Miért lenne az egész testfelépítésünk ( emésztőrendszer, fogak ) vegyes táplálkozásra megteremtve, ha egyszer nem szabadna húst fogyasztanunk. Ezen kívűl már egy csomószor bebizonyították, hogy bizonyos "dolgokra" az állati eredetű ételekből is szükségünk van...( az ősember miért nem kapott mammutkórt? ) Másrészt akkor a növények is lázadhatnának, ugyanis sok ember szerint ők is érző lények és lelkük van...akkor meg miért kéne őket másképp kezelni ebből a szempontból, mint az állatokat. Valamint még egy észrevétel a bosszúhoz...kisiskolás korunk óta tanuljuk környezetből, hogy létezik tápláléklánc...minden faj csemegéül szolgál valamely állatnak...nem azért eszem meg az állatot mert én különbb vagyok nála, hanem azért mert éhes vagyok, van fogam és már ősidők óta táplálék a hús. Azzal egyet értek, hogy nem kéne kínozni az állatokat.
A másik dolog, hogy akár más "gonosz " emberek által, akár fentről "jött" a vírus, akkor is Isten akarata, mert valamit meg kell tanulnunk ebből, illetve valamivel rászolgáltunk az ilyen irányú tapasztalatok megszerzésére. Én inkább arra gondolok, hogy azért "állatos" vírusokat kapunk, mert mi magunk is lassan állatok leszünk. ilyen formán nem állatról emberre, hanem állatról állatra terjed még mindig...Semmi esetre sem szabad csodálkozni ezeken a dolgokon, hisz minden lázad, mocorog, készülődik....2012...és igen, a mi feladatunk, hogy próbáljunk emberek maradni, és szeretet lakjon a szívűnkben, és ezt terjeszteni kell, hogy közös erővel megmentsük a Földet...
TErmészetesen én is emberből vagyok és néha rámtör a félsz, hogy mi lesz ha...de sem meditációval, sem sehogy nem is megyek tovább a gondolataimban...minden úgy lesz ahogy lennie kell, ha nekem el kell mennem ezzel a vírussal, akkor akár oltatok, akár nem, megyek haza(?), ha meg még van dolgom itt , akkor úgy is maradok.
Az Ég óvjon meg benneteket és családotokat!
további szép napot
Jégcsapretek

néhány hülye kérdés
2010. június 24. csütörtök, 19:27 | nonameblogger (útkereső)

"Vajon intelligens fajnak tartanánk ezeket az emberzabálókat?"
Az intelligenciát étrendre osztályozzák?
Akkor a növényevők intelligensebbek mint a ragadozók? És ezt a prédaállat szavazatai alapján döntjük el? Nem lehet hogy azok kissé elfogultak és ott szidják a ragadozót, ahol érik?

"Vagy megpróbálnánk őket rávenni arra, hogy egyenek inkább növényeket, mint embert? Igen, ezt tennénk mi is! "
Aztán meg jön a répainfluenza?

"Még szerencse, hogy mi vagyunk az erősebbek, fejlettebbek és nemtudnak bosszút állni rajtunk az állatok! Vagy mégis tudnak? "
Gondolom így az összes többi ragadozó is ki fog halni. Miért pont az ember lenne az egyetlen akire vonatkozik a bosszú?

Amúgy is, érdekes bosszúállási stílus: fogjuk a minket tizedelő, halálos vírust és megkérjük szépen (igen, egy vírust, ami alig több egy vegyületnél) hogy mutálódjon már szépen úgy, hogy a ragadozónkat is pusztítsa. Vagy igen fejlett a sertések géntechnológiája, tanulhatnánk tőlük...

Medve képe
Szerintem...
2011. január 16. vasárnap, 19:03 | Medve

Megérzésem szerint, elvonatkoztatva attól, hogy katonai laboratóriumokban hozták létre ezeket a szintetikus tömegpusztító vírusokat, azoknak nem kell tartani a fertőzéstől, akik mentálisan és fiizikai értelembevéve is kiegyensúlyozottak, szeretetben és mély Istentudattal léteznek!
Miért gondolom eképpen?
Mert vegyül példának mondjuk Terézanyát. Ő egész életében halálos kórral fertőzött betegek gyógyítására, ápolására tette fel életét, közvetlen nap mint nap fizikailag érintkezett velük, semmilyen védelme nem volt, az Isteni energiákon túl. Szükségtelen is ezeken túl bármi, hisz ennél nagyobb védelmet magam sem tudok elképzelni. Azt pedig nem állíthatjuk, hogy csupán mázlista, vagy "szerencséje volt"!
Nekem sem volt soha semmilyen fertőző betegségem, sem gyermekkorban, sem később, mezei meghülés és gyomorrontás, ez minden kórelőzményem.
Századelőn élt-dolgozott egy orvos aki annak dacára makk egészséges maradt, hogy az egybegyült tudós társak szeme láttára, egy fél falú halálos kórral megfertőzéséhez elegendő oldatott ivott meg,
mindezt annak demonstrálására, hogy nem a bacik, vírusok az emberiség legnagyobb ellenségei, hanem az immunrendszerünkben keletkező blokkok tehetnek fogékonnyá bizonyos kórokozók elszaporodására.
A blokkokat pedig mi magunk idézzük elő idegpályánk meghatározott pontján, tudatosan-tudatalatt (ennek együtthatójával), a helytelen gondolatokból fakadó cselekedetek következményeként, vagyis pszihoszomatikus eredetü az immun megfelelő működése is. Számtalan tipusú lelki oka lehet, ám a közös, hogy a negatív érzelmi blokkokolják a helyes működést. Dr. Lenkei az "Élni jó" c. előadásában is említi, hogy a világjárványok statisztikáit elemezve max. 20-30 %-a betegedett meg a lakosság arányát tekintve. Miért nem mind a 100%? Mi volt a külömbség a 70-80 %-át tekintve, miért és hogyn maradhattak egészségesek, noha ők is érintkeztek "mindenkivel"?!
Szeretettel:Medve