Nem a test vagyok | Önmegvalósítás.hu

Nem a test vagyok

Nyugodtan eszem délben a juhtúrós kiflimet, amikor azon kapom magam, hogy nem a testem vagyok. Hirtelen, a semmiből jön a felismerés, és hozzá a tiszta, félremagyarázhatatlan tapasztalat, hogy nem vagyok azonos a testemmel, hanem csak használom azt, lakok benne, benne élek és mozgatom, amikor arra van szükségem.
Elméletben persze már „tudtam" korábban is, sőt hirdettem, tanítottam, hogy gondolkodjunk így a testünkről, de élő tapasztalatom eddig még nem volt.
Kicsit meg is szédültem tőle, olyan erős, ütős volt a felismerés és ahányszor csak rá gondoltam, éreztem, hogy ez alapjaiban bontja meg a világképemet.

Próbáltam óvatosan megszokni, hogy egy lakónak érzem magam, ahogy egy csiga lakik a házában, úgy lakok én is ebben a testben, amely elrejt, de ugyanakkor uralom is, sőt évtizedeken keresztül azonosítottam vele magamat.
Felszabadító, kellemes érzés volt ebben az új felismerésben lebegni, ezért reméltem, hogy még sokáig megmarad, de kb. fél óra múlva már nem érzékeltem, akárhogyan is próbáltam meg visszavarázsolni.

Hogy a kiflitől vagy a juhtúrótól jött-e ez az élmény, azt nem tudom, mindenesetre meditálok a napokban a téves testazonosság felszámolásán, hátha visszajön még ez a nagyszerű élmény!

Beküldte: | 2009. nov. 29. vasárnap - 20:56

Hozzászólások

7 hozzászólás
Anno ültem az ágyon és a telefontöltőt piszkáltam, amikor csak
2009. november 29. vasárnap, 22:11 | Szabó Péter - szabox (útkereső)

Anno ültem az ágyon és a telefontöltőt piszkáltam, amikor csak így kaptam egy ilyen "csomagot", hogy hálás vagyok azért, hogy férfi testbe születtem le. :) Gondolhatod! :) Meglepődtem! Azóta volt pár ilyenem, de mostanában szünetel... :)

kormozott üveg
2009. november 29. vasárnap, 23:09 | Plastikman (útkereső)

Olyan ez,mintha a világot egy kormozott üvegen át figyelnénk.
Néha odaérünk egy tiszta folthoz, mely eszünkbe juttatja, hogy milyen a világ, ha nem fogjuk az üveget. :)

Esetleg megoszthatnád velünk azt a meditációt, amivel megpróbálod visszavarázsolni.

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Nem bonyolult meditáció, egyszerűen megfigyelem azokat a
2009. november 30. hétfő, 2:46 | Huszti Sándor -...   Előzmény

Nem bonyolult meditáció, egyszerűen megfigyelem azokat a gondolataimat, érzéseimet, amelyek szerint a testemmel vagyok azonos és megpróbálom feloldani őket. Némelyik attól elmúlik, hogy elég ideig figyelem, vagy ahogy értelmezem, kiderül, hogy tévedés.

Másoknak kombináltabb oldás kell, majd ahogy a helyzet adja.

Kavics22 képe
Kavics22 Úgy érzem, ebben van a lényeg: "ahogy a helyzet adja".
2009. november 30. hétfő, 8:33 | Kavics22   Előzmény

Kavics22

Úgy érzem, ebben van a lényeg: "ahogy a helyzet adja". Szóval nem te adod a helyzetet, hanem az talál majd rád. Hogy ezért tehetsz-e valamit ? Ez az, amit még nem tudok. Persze nagyon sok minden mást sem. :)

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Ez csak rajtam múlik.
2009. november 30. hétfő, 16:12 | Huszti Sándor -...   Előzmény

Tapasztalataim alapján nagyon is sokat tehetek, hogy ezek a helyzetek megteremtődjenek, mégpedig azzal, ha "kikövezem" nekik az utat. Ez azt jelenti, hogy belső gyakorlatokkal eltávolítok minden tudati akadályt, érzéseket, gondolatokat, amelyek nem oda valóak, tévesek és akkor a helyzet könnyedén megvalósulhat, sőt, állandósulhat is!

Ezt az utat már sok képességgel, tudással végigjártam, ezért nincs kétségem, hogy ez csak rajtam múlik.

u.erika képe
test&én
2009. november 30. hétfő, 8:16 | u.erika

Szia Sanyi!

Nem ám ebböl az következik hogy valami fakír mutatvánnyal lepsz meg bennünket!;) Szerintem ugyanezt a technkiát alkalmazzák.

Most talán irígy vagyok,mert én erre az érzésre hajtok nap mint nap mert TUDOM hogy létezik csak nekem még nem sikerült ilyen mélységben megtapasztalnom.Legalábbis a mostani életemben még nem...!Pedig TUDOM!....és folyton keresem.

Mozgás,futás közben gondolok arra hogy a testem az ÈN tulajdonom,és azt csinálok vele amit ÈN akarok.Csak akkor vagyok fáradt,és az érzés hogy nehéz amikor a testem veszi át az írányítást.

Èn itt ,,gyötröm magam" ezen dolgozom már mióta,Te pedig csak ülsz kényelmesen eszegetsz,és egyszer csak jön amiért én futok szószerint! :))))

Egyszer mozgás(sport) közben mentem át transzba,és soha elötte sem azóta nem volt még akkora óriási élményem! Késöbb is szerettem volna még átélni de nem jött össze....de nem fogom feladni,mert már belekóstoltam és azóta erre vágyom!Ha nekem a juhtúros kiflitöl jött volna EZ az érzés:) akkor nem lennék hajlandó mást enni!:))

Nem sokan értik a humoromat,ezért most szólok elöre hogy amiket fent leírtam semmi bántó vagy sértö szándékot nem takar.Remélem nem is ezt a hatást váltottam ki!

Üdv:Erika

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Olyan ez, mint egy gyerek irányítása.
2009. november 30. hétfő, 16:23 | Huszti Sándor -...   Előzmény

Teljesen érthető a humorod, de lehet, hogy neked nem a juhtúrós kifli, hanem a mákos guba lesz a megoldás.

Mire szoktál figyelni testtudatosítás közben? Fontos, hogy ne ráerőltetni akarj valamit, hanem az igazságot akard megismerni!
Ha fáradt vagy, akkor engedd azt érvényesülni és elfogadni, ezen keresztül ismerd meg a fáradtság folyamatát és akkor eljutsz arra a megismerési - tudatossági szintre, hogy egyszer át tudod venni az irányítást.

Olyan ez, mint egy gyerek irányítása. Ha nem ismered, de úgy próbálsz neki parancsolgatni, akkor valószínűleg csak ellenállást váltasz ki belőle. Viszont ha először megismered a működését és minden titkát, akkor utána tudod, hogyan nyúlj hozzá úgy, hogy együttműködő legyen Veled!

A kefírek is így csinálják: Szegeket szeretgetnek. Kezdetben egyet keblen melengetnek, esetleg egy-egy szeget feszegetnek, felszedegetnek. De nem restelkednek, reggel, délben, este, szeg-léten merengenek, ezen elmélkednek, ezért lélek mélyen szeges képességek nevelkednek. Szegeden élnek, rengeteg szeget beszereznek, ezen fekszenek, ezt ebédelnek, szegeket tényleg megszeretnek.
Mek-mek.