Daganatos betegségek lelki oka | Önmegvalósítás.hu

Daganatos betegségek lelki oka

2009. november 20. péntek, 0:17 | Huszti Sándor -...

Beszélgessünk arról, hogy mi a daganatos betegségek lelki oka!
Milyen okok vezethetnek el oda, hogy a test rákos lesz?
Vannak-e jellegzetes lelki okok, vagy mindenkinél más-más van a rák kialakulásának hátterében?
Mennyiben felelős a test mérgekkel telítődése a daganat megjelenésében?
Mi a véleményed, tapasztalatod erről?

Kiegészíteném amit írtam
2009. november 21. szombat, 18:37 | Névtelen (útkereső)   Előzmény

Én is úgy értettem, mint aki utánam írta, hogy a veleszületett betegség az karmikus jellegű, míg ha egy gyermek megbetegszik 7 éves korig, az az anyának szól, akivel össze vagyunk kötve jó erősen, míg élünk. Az előző életből hozott 'saját nehezítések' általában nem a rákos megbetegedések, hanem vakság, Dawn-kór, meg ilyesmik - szerintem. Amik valóban gyógyíthatatlanok. De ami gyógyítható, az már itteni történet nálam. Amin változtathatsz ebben az életedben, az erre az életedre szól. Amin nem, az is erre szól, de az viszont oka egy előző életednek. Én így hiszem, de persze mindent pontosan megtudunk, ha 'hazamentünk'. ;)
Egy szó, mint száz, én abban hiszek, hogy ami ebben az életben alakul ki betegség, az gyógyítható kell legyen. Nem számít ide a balesetben szerzett vakság sem pl, az karmácska.

Tehát: nincs gyógyíthatatlan betegség, csak gyógyíthatatlan beteg!!!!!!!! Nagyon sok gyógyíthatatlannak hitt betegségről derült ki, hogy igenis gyógyítható. És általában annyi hónap alatt, ahány évig fennállt a betegség. Persze 'kemény meló', de ki mondta, hogy az élet egy sétagalopp?? :) Legtöbbször egy alapos életmódváltás és gondolkozás-csere félsiker. Ismerek pár gyógyult rákost. Köszönik, jól vannak. Nagyon tisztelem bennük, hogy képesek voltak változtatni, és a lelkierejüket is mindenképp. Őket (is) nevezem én korunk hőseinek. :)

Tiszta lappal induló élet? Van olyan....? ;)

Szeretettel: Micu Lee

Olvastam valahol...
2009. november 20. péntek, 20:43 | Rosenrot

...Pontosabban az Út a teljességhez c. könyvben"

Az emberek soha nem lesznek egészségesek,az élet elképzelhetetlen betegség és halál nélkül, sosem lesz mindent átfogó a szeretet,mert a formák világa saját határaiból él.

De minden cél mindenki számára és mindenkor megvalósítható, ha átlátja a formákat s tudata felszabadul.

A szeretet a polaritás világában:a szeretett személyhez való görcsös ragaszkodás. Az egység világban:szabad kiáramlás.
A rák a félreértett szeretet tünete. A rák csak a valódi szeretetet respektálja. Az igazi szeretet szimbóluma a szív.

A szív az egyetlen szerv, amelyet a rák nem képes megtámadni!"...

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Hmmm... ez elgondolkodtató.
2009. november 21. szombat, 13:28 | Huszti Sándor -...   Előzmény

Hmmm... ez elgondolkodtató.

kiábrándítás
2009. november 21. szombat, 18:04 | aamate (útkereső)   Előzmény

Elnézést...

Édesanyám sugárterápián dolgozik...

Már volt olyan beteg, aki szív-rákos.
Bele is halt.

Bocs.

Ez érdekes.
2009. november 21. szombat, 18:42 | Névtelen (útkereső)   Előzmény

Nahát, ez igazán furcsa. Én is úgy olvastam, hallottam, hogy a szív az egyetlen, amit nem támad meg a rák, mert a szív a szeretet központja, és azt képtelen a rák tönkretenni. Nnna. Akkor már ez az elmélet is megdőlni látszik. (Te jó ég! Mit kellett a jóembernek maga ellen elkövetni, hogy képes volt a szívét megtámadni ez a betegség...?)

Sziasztok! Szív-és érrendszeri daganatos betegségek vannak, de
2009. november 21. szombat, 19:01 | sosana (útkereső)   Előzmény

Sziasztok!

Szív-és érrendszeri daganatos betegségek vannak, de kimondotan a szívet nem támadja meg a rák! Az érrendszert viszont igen.
Kimondottan szív-rák tehát nincs.

tévedhetnek
2009. november 21. szombat, 19:38 | aamate (útkereső)   Előzmény

Rákérdeztem még egyszer az adjunktus asszonytól, nehogy butaságot írjak.
Életükben (praxisukban) még soha nem láttak ilyet...
Az említett férfi 40 éves volt, áttétes rákos. A daganat a végén közvetlenül a szívére ment rá...
Szív daganata is volt.

Persze nem onnan indult...

De ők is tévedhetnek...gondolom...

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Szívrák - szívdaganat
2009. november 25. szerda, 1:31 | Huszti Sándor -...   Előzmény

A szívrák szóra csak egy dal szövegére utaló oldalakat találtam, de a szívdaganat-ra keresve ezt találtam:

"A rák egyes típusai, például a tüdő- vagy a mellrák, a szívre közvetlenül is ráterjedhetnek, gyakran a perikardium beszűrésével; a szív ilyenkor összenyomódhat, mert a rák vér és folyadék felgyülemléséhez vezet. A daganat a szívizmot és a szív üregeit a vér- vagy a nyirokkeringés útján is elérheti; ezek a tumorok szívelégtelenség tüneteit produkálják. "

Minden ember az egység része, és szinte nincs olyan ember aki ne
2009. november 21. szombat, 18:45 | Kassay Noémi

Sziasztok

Egyszer én már ezzel a témával kapcsolatosan leírtam a véleményem, és most hogy vissza kerestem ezt a hozzászólásomat, most vettem észre, hogy Kirsikka kérdezett egy- két dolgot, mert nem nagyon értette.
A zárójelekkel megpróbálom érthetőbbé tenni, bár azt hiszem csak annyi a gond, hogy nem szóltam, hogy én analógiákban gondolkozom.

,,Minden ember az egység része, és szinte nincs olyan ember aki ne fordulna ez ellen az egység ellen.
A földünk, az univerzum szenved. Mi emberek fordultunk ellene, ő pedig tehetetlen velünk szemben, ahogy mi is a rákos sejtekkel szemben" (Csak olyan megoldást talált, hogy ki kell hogy pusztítson minket,
mert belepusztulunk ha nem tudunk változtatni).
,,Nincs korlátunk (gátlástalanul kiirtjuk az őserdőket, tönkre tesszük a vizet, stb..) , és nem vagyunk hajlandóak bevallani, hogy legyőztek bennünket" (A rákos sejtek csak szembesítenek azzal amit teszünk, mert őt sem lehet korlátok közé szorítani csak ha valami óriási változáson megyünk át).
,,A rák mindig valamilyen el nem fogadott helyzetet, állapotot jelez.(pl:semmi kedvem tovább tanulni, de a szüleim miatt mégis megteszem)
Ezért tud meggyógyulni az, aki mindent felborít és szinte mindennek hátat fordít, hogy új életet kezdjen."

Még talán annyival kiegészíteném, hogy szerintem ahhoz, hogy végleg megtaláljuk az ellenszerét, nekünk kell megváltozni, és akkor majd a föld sem fog védekezni.

Noa

Ezt láttam egy tünetmentes rákos betegen
2009. november 21. szombat, 19:33 | Szalkai Titi (útkereső)

Saját tapasztalatomat osztanám meg veletek.

EFT tanfolyamon egy olyan partnert "kaptam" gyakorlásra, aki rákból gyógyult (én inkább tünetmentesnek nevezném).
Ránéztem, és megállapítottam róla, hogy "nahát, de nyugodt ember!"
Viszont amikor a problémáját kellett kezelni, kiderült, hogy folyamatosan "propeller van a gyomrában" (félig svéd volt az illető, és a svédeknél a gyomorideget szó szerint így hívják).

Namármost, ha nekem gyomoridegem van, az rajtam látszik: tekergetem a hajamat, tördelem a kezeimet, leizzadok, stb.; beindulnak a természetes stresszlevezető reakcióim. Ő olyan szinten magába fojtotta, hogy egyáltalán nem éreztem rajta! Tutira ez is hozzájárult a rákjához.

És nagyon be akart bizonyítani valamit az apjának, aki gyerekkorában azt programozta belé, hogy értéktelen és nem fogja semmire sem vinni az életben. Ehhez képest 4 ezer embert irányít egy cégnél. És ez az a munka, amit a háta közepére nem kíván, folyamatosan attól retteg, hogy lebőg a 4 ezer ember előtt.

Hát kemény leckét választott erre az életére... Hogy érezze magát úgy is értékesnek, hogy nem irányít ezer embereket és az apja tulajdonképpen nem tartja semmire...

Apósomnál rákot állapítottak meg
2009. november 24. kedd, 15:13 | Alizse (útkereső)   Előzmény

Sziasztok!

Régóta foglalkoztat a betegségek lelki okai, és megoldásuk. Különösen jelenleg. Apósomnál rákot állapítottak meg, ezer százalékig biztos vagyok benne, milyen lelki okai vannak, de attól, hogy én tudom, attól még nem gyógyul meg. Azt is tudom, hogy saját magának kell erre rájönnie, és rá kell vezetni őt arra, hogy "kifakadjon" belőle minden sérelem, minden elnyomás, és minden, ami bántja. Egyedüli nehézség, hogy nem tudom, hogyan vezessem rá, hogyan tudassam vele, hogy a gyógyulásért ő tehet a legtöbbet, hogy a gyógyulása saját magán múlik. Szívesen venném a segítségeteket ezzel kapcsolatban, egy útmutatást, hogy hogyan vezessem rá a betegsége gyökerére...

Köszönettel, Alizse

Mondjuk finoman elmondod Neki,
2009. november 24. kedd, 15:25 | Bochecha   Előzmény

hogy szerinted a betegségeknek lelki okai vannak?!

Szerintem arra figyelj oda, hogy ne zúdítsd rá egyszerre az ezzel kapcsolatos dolgokat, hanem szépen lassan, olyan tempóban, ahogy be tudja fogadni. Ne ronts ajtóstól a házba, mert attól lehet, hogy még jobban bezárkózik. Cseppenként adagold Neki az információt, és ha úgy látod, hogy jöhet a 'következő morzsa', akkor hajrá. :)

Ezeket saját tapasztalatból mondom, amikor elkezdtem gyógyítani, az elején beleestem abba a hibába, hogy nagyon meg akartam mondani a 'frankót', és nem figyeltem a tálalásra. Naná, hogy aki nem volt nyitottabb az 'átlagnál', az meg sem hallotta, hogy mit mondok...

szeretettel:Bochecha

Köszönöm
2009. november 25. szerda, 9:13 | Alizse (útkereső)   Előzmény

Nagyon szépen köszönöm válaszod! Bízom benne, hogy sikerül! :-)

Nagy nagy ölelés mindenkinek!

Szívesen!
2009. november 25. szerda, 9:52 | Bochecha   Előzmény

Van egy olyan érzésem, hogy sikerülni fog! :)

Azért majd írj, ha van valami változás!

szeretettel:Bochecha

bubuiszusz képe
Rák!
2009. november 30. hétfő, 18:13 | bubuiszusz

Minden testi betegség olyan tünet, amelynek elsősorban nem megszüntetésére kell törekednünk, hanem figyelmeztetését kell tudomásul vennünk. Ha ez megtörténik, akkor maga a tünet, tehát az, amit mi betegségnek nevezünk, teljesen érdektelenné válik, akár annyira, hogy meg is szűnik. Amint egy repülőgép műszerfalán villogni kezd egy hibát jelző lámpa, ha a hibát már kijavították, akkor már nem tartozik a lényeghez, hogy maga a lámpa mit csinál, így vagyunk a betegségekkel is. A földi embernél a teste az a műszerfal, melyen megjelenik a hibát jelző lámpa villogása, vagyis a betegség. Minden betegség két irányú figyelmeztetést ad. Az egyik az, hogy valamitől óvni akarja a beteget, a másik, hogy valamire rá akarja venni a beteget.

A rákos betegség óvni akarja a beteget bizonyos törekvésektől, és rá akarja venni olyan eredeti állapot visszaállítására, amelynek elhagyása helytelen irányban történt.

Először is azt tudatosítani kell magunkban, hogy minden betegség lényegében a tudat állapotát jeleníti meg a testben. Tudatban egy olyan megvalósulatlan szabadságvágy élt, amely csak elnyomott állapotban élhet bizonyos egyénekben, hogy a rákon keresztül végül a halálban érheti el elnyomott állapotának felismerését.

Ott jelenik meg a rák, ahol az egység beszűkül az énre. A testben akkor építi ki hadállásait (áttételeit) a rák, amikor a lélek képtelenné válik beleolvadni abba az egységbe, amelyben minden mindennel összefügg. Amikor a lélek képtelen átlépni mulandó kis énjét, s képes volna mindent és mindenkit feláldozni csak azért, hogy meghosszabbítsa azt az utat, amelynek hossza szükségszerűen véges, nagyon véges. A rák maga az ember, aki csúcsértékké tette, örök érvényűnek akarja hinni a mulandóságot. A rákot nem gyógyítani kell, hanem felismerni benne az önismeretnek egy olyan eszközét, amely mint tükör, visszatükrözi önmagát. A rák ellen, mint betegség ellen, fölvenni a harcot, egyet jelent azzal, hogy megpróbálni megszüntetni az önismeret egyik leghatékonyabb eszközét.

Eljöhet az idő, amikor kitalálják a rák gyógyszerét, de akkor ez egy másik formában, új megjelenésben válik tükörré, hogy felismerjük: mindennek bele kell épülnie a nagy EGYSÉGBE! Olyan is előfordulhat, hogy Ő ad olyan tüneti kezelést, amely megszünteti a sejtek önállósulását, szaporodását a test egysége ellen. De az, sajnos, nem lehetséges, hogy elvégezze helyettünk azt a gondolkodás-átalakítást, ami szükségtelenné tenné a rákos tünetek megjelenését a testünkön.
Arra kér hát, azért imádkozzunk, és azt hitesük el magukkal és a rákos betegekkel, hogy örömmel kell elfogadnunk a halállal való szembesülést. Csak aki le tud mondani életéről, az nyeri azt meg! Csak aki vállalja a mulandó élet elvesztését, az képes azt helyes formában megtalálni! A rák megszüntetésének ez az egyetlen IGAZI útja!
A hit, amely képes hegyeket is megmozgatni, természetesen képes minden testi tünetet is megszüntetni. De ez a hit csak akkor boldogító hit, ha általa képes átlépni önmagát az, aki hitből akar élni!

Meghalni
2010. február 09. kedd, 11:54 | Ramina   Előzmény

A rák megjelenése egy jelzés, mint Sanyi irja, egy utolsó nagy figyelmeztetés.Lelki okait leirták a fentebb szólók.
De, hogy ki gyógyul meg és ki nem , annak is számtalan oka lehet.

Kezdek arra hajlani,mint Bubuiszusz irja, hogy - a többi ok mellett - azok nem gyógyulnak ki belőle, akik a halált rendkivüli mértékben tagadják, háritják. Akik, túlontúl fontosnak tartják az én-t,
és/vagy csak ezzel a jelenlegi életükkel tudnak valójában azonosulni s ilymódon nagyon felértékelik ezt az életet - mint ők hiszik, az egyetlent.

Ez a görcsös ragaszkodás és a LÉT tágabb érzetének a hiánya (legbelül nem hiszik, hogy ők örökké élni fognak lélekben és újra testet öltenek majd) akadálya lehet a gyógyulásnak.

Azt gondolom, a rákkal kapcsolatban feltétlenül meg kell történnie egy aktusnak, még mielőtt nekifognánk bármi másnak:próbáljuk meg elfogadni, hogy a halál is benne van a pakliban!

A halál nagyon is benne van a pakliban.
A figyelmeztetést ez teszi igazán nyomatékossá.
Ezért is van benne a pakliban.

Nem igaz, hogy a halál gondolatával való őszinte szembenézés( lehetőleg még az elején), kisebbiti a gyógyulás esélyeit.
Nem igaz, hogy elveszi a reményt.
Nem igaz, hogy elveszi az élni akarást.
Ellenkezőleg!

A legbelül tárolt, sokszor ki nem mondott halálfélelem és a hazugságok
1.azt mondom, én spirituális vagyok és hiszem hogy több életem is van, pedig dehogy hiszem!
2.azt mondom, hogy , nem én ebben nem hagyom magam meghalni, ahelyett, hogy befogadnám, hogy a dolog bizony két esélyes és valódban történhet úgy, hogy ebbe bele is halhatok!
kimondásával felszabaditunk egy nagy adag erőt, mely a gyógyulást segiti a továbbiakban.

bronzon75 képe
Menekülés??
2009. november 30. hétfő, 23:17 | bronzon75

Üdv!

Yin-Yang

Támad-Menekül

Daganat-Fekély

Hiány-Többlet

Ahol nincs egyensúly,valami alulműködik,mit fog csinálni a szervezet?Túlműködéssel kompenzálja.Ez a daganat. Nem biztos,hogy a daganatos szervet kellene kezelni,hanem megtalálni a vele összeköttetésben lévő alulműködő szervet.

Lelki ok??Talán egy igaz megvilágosodott tudná megmondani.....

Bronzon

colitis
2010. szeptember 09. csütörtök, 22:50 | Névtelen (útkereső)

Megtudna mondani valaki mi a lelki kivaltoja egy vissza vissza tero colitisnak, masneven vastagbel gyulladasnak?
koszonom elore is.

vastagbél- megtisztulás a piszkos dolgoktól
2011. január 21. péntek, 21:54 | szeti87   Előzmény

A vastagbél az a terület, amely megtisztít a piszkos dolgoktól. Sokszor a colitis kiváltója félelem, szorongás az anyagi veszteségtől, létbizonytalanságtól. Ha a colitis kísérője hasmenés, akkor az a tudatalattiban rejtőzott félelmeket szimbolizálja. Magyarán: Nem kell mindentől betojni! Ha colitis ulcerosa, vagyis fekélyes vastagbélgyulladás, az azt is jelenti, hogy az ember olyasmiért marcangolja magát, amely dolgoktól már régen meg kellett volna szabadulnia. Nem kell minden szarságon őrlödni. Remélem, értitek, miért voltam vulgáris. Tanultam Csernustól. De ha alaposabb válaszra vársz, egy kis önismereti vizsgálatnak alávetünk vagy alávetjük a beteget. :-)

naphold képe
Uránusz
2011. január 21. péntek, 20:46 | naphold

A rák az Uránusz fennhatósága alá tartozik. Az Uránusz a szabadság, a kiszabadulás, a helyzet racionális felmérése, a tiszta logika, a robbanás bolygója - természetesen a felsorolás közel sem teljes.
Amikor beszorulunk egy élethelyzetbe, ahonnan kis szeretnénk szabadulni, de tudjuk, hogy "robbantás" nélkül nem menne és egy robbanásnak igencsak lennének szenvedői, olyanok, akik nagyon közel állnak hozzánk és ebből komoly bűntudatunk keletkezne - nos, ilyenkor jönnek először a kisebb jelzések ciszták, lipomák formájában. Aztán, amikor még mindig dagonyázunk a helyzetben, akkor megjelennek a kisebb daganatok, amiket "jóindulatúnak" titulálnak. És ha még ekkor sem változunk, változtatunk, akkor beindul a rák - vagyis, ha mi nem robbantunk, akkor a testünk robban.
Ha érezzük a feszítő érzést a szabadulásra vágyva, akkor gondoljuk végig, hogyan tudnánk gyökeres változtatást végrehajtani életünkben úgy, hogy minél kevesebb embernek okozzunk feldolgozhatatlan traumát, vagy ez minél kisebb trauma legyen. Így nem lesz akkora a bűntudatunk, hogy ne tudnánk feldolgozni és ne kelljen egy újabb rákos megbetegedésbe belemennünk.
A születésünkbe már bekódoljuk a halálunk nemét és és a halálunk időpontját is. Ám nem mindegy, hogy a halál mikor következik be - az első halálpontok egyikén, vagy csak az utolsók valamelyikén. Ha tudom, hogy melyik testrészem érzékeny, és tudom, hogy ez mire figyelmeztet a lelki problémák megoldásában, akkor kitolhatom a halál időpontját, és sok "hozott" problémát meg tudok oldani, amivel már nem terhelem a következő életciklusomat.
Aki a rákot "választja" halálnemnek, igen sok "restanciát" gyűjtött össze előző életeiben, amit másként már nem tud feloldani - én is. De ebbe a betegségbe is lehet rövid idő - vagyis szenvedés - alatt, méltósággal meghalni és lehet úgy is, hogy hosszú ideig szenvedünk és ezáltal sakkban tartjuk a környezetünket, szeretteinket.
Ha képesek vagyunk kielemezni, hogy mit is várunk el önmagunktól, környezetünktől és hogy mire vagyunk képesek, valamint a környezetünk mit tud adni számunkra és a végeredményt össze tudjuk hangolni, el tudjuk fogadni, akkor a rák esetleg csak akkor jelentkezik, amikor már "itt az időnk" a távozásra.
Eta