Satsang, az Önvaló elérése | Önmegvalósítás.hu

Satsang, az Önvaló elérése

Hozzászólások

6 hozzászólás
Satsang
2009. április 12. vasárnap, 13:47 | Jasmine flower (útkereső)

7 hónapja ismerkedtem meg a Satsang előadások lényegével, Angliában.
Azóta is csak ebben az országban tudok előadásokra járni, mert ennek a csoportnak Magyaroszágon nincs képviselete.
A könyveiket- Jagdish Chander Sethi, Secretary, Rhada Soami Satsang Beas, Dera Baba Jaimal Singh, Punjab 143 204, India-- adták ki.

Úgy tudom Magyarországon is vannak Satsang-ek.Mi a különbség a Baba J. és mások " tanai" között??

Satsang
2010. december 19. vasárnap, 15:40 | Névtelen (útkereső)   Előzmény

A különbség a Sant Mat-ban ma is találhatsz élő Mestert, a lényeg az élő Mesteren van, mert aki már eltávozott Sach Khandba nem tudaj neked élőben adni a Naamot vagy Logoszt. Az élő Mester a szemein keresztül adja a Darshanját a Satsangon ami Téged belül segít a meditációban belülre menni. Egy satsangi beavatott Baba Jaimal Singh utódja Baba Sawan Singh utódja Kirpal Singh utódja Ajaib Sing beavatottja vagyok. A ma is élő Mestert pedig Európában találtam, de van Indiában is.

Az igaz élő Isten üzenete a Bibliából
2010. január 09. szombat, 13:28 | Névtelen (útkereső)

Ézs 55,8-13.

8 Bizony, a ti gondolataitok nem az én gondolataim, és a ti utaitok nem az én utaim - így szól az ÚR.
9 Mert amennyivel magasabb az ég a földnél, annyival magasabbak az én utaim a ti utaitoknál, és az én gondolataim a ti gondolataitoknál.
10 Mert ahogyan az eső és a hó lehull az égből, és nem tér oda vissza, hanem megöntözi a földet, termővé és gyümölcsözővé teszi; magot ad a magvetőnek és kenyeret az éhezőnek,
11 ilyen lesz az én igém is, amely számból kijön: nem tér vissza hozzám üresen, hanem véghezviszi, amit akarok, eléri célját, amiért küldtem.
12 Bizony, örömmel jöttök ki, és békességben vezetnek benneteket. A hegyek és a halmok vígan ujjonganak előttetek, és a mező fái mind tapsolnak.
13 A tövis helyén ciprus nő, a csalán helyén mirtusz nő. Az ÚR dicsőségére lesz ez, örök jelül, amely nem pusztul el.

ISTEN ÚTJA, VAGY AZ ENYÉM?

Mert amennyivel magasabb az ég a földnél, annyival magasabbak az én utaim a ti utaitoknál, és az én gondolataim a ti gondolataitoknál. (Ézs 55,9)

A múltkoriban az egyik öcsémnek segítettem a matematikában. A tizedes törtes osztást tanulta, és nehézségei voltak a megfelelő lépések megjegyzésében, melyek a jó eredményre vezettek volna. De ahelyett, hogy az általános érvényű szabályokat követte volna, azt képzelte, úgy is meg tudja találni a megoldást, ha a saját feje után megy. De én ezt jobban tudtam. Számtalanszor végeztem már osztási műveleteket, és tudom, hogy bizonyos szabályok alkalmazása szükséges a helyes eredmény eléréséhez. Ragaszkodtam hozzá, hogy a sajátja helyett az én módszerem szerint dolgozzon. Nem akartam bántani vagy korlátozni, hanem mert tudtam, az én eljárásom a jó.
Ismerősen hangzik? "Magasabbak az én utaim a ti utaitoknál". Isten szól így. "Válasszátok inkább az én utamat, mint a saját terveitek követését." Mit teszünk erre? Istennek, aki ismeri a múltat, a jelent és a jövőt, sokkal több tapasztalata van, mint nekünk bármikor is lehet. Isten ismeri szíveinket, ha mi nem is ismerjük azt. Ő tökéletes, hatalma és ismerete végtelen. A Biblia tanulmányozása és a Szentlélekre való hagyatkozás révén Isten útjai nyilvánvalóvá lesznek számunkra. Akarunk-e Istenben bízni? Az igaz élő Istenben?

akarunk, de ha megismerném, már nem létezne
2010. január 10. vasárnap, 0:41 | aamate (útkereső)   Előzmény

"Istennek, aki ismeri a múltat, a jelent és a jövőt, sokkal több tapasztalata van, mint nekünk bármikor is lehet. "

Ha tényleg nem lenne....akkor hogy jutnánk el hozzá?
A tapasztalat, a tapasztaló, a tapasztalás mind a birtokunkban van. Nem Az Isten?

Egy élő ember gondolataiból...

Lk 5,32 Nem azért jöttem, hogy az igazakat hívjam, hanem a
2010. január 10. vasárnap, 22:16 | Névtelen (útkereső)   Előzmény

A tiszta szívűek ... meglátják Istent" (Máté 5:8)

Ha a szíved tiszta, meglátod Istent ott, ahol mások nem látják, hallod Őt, amikor mások nem hallják. és beszélhetsz vele olyan módon, melyre mások csak vágyakoznak. A "tiszta" szót úgy is le lehet fordítani, hogy "fertőzés, szennyezés nélküli". Ez a különbség a tiszta forrás és a szennyezett között. Tehát fel kell adni a testi gondolkodásmódot, és az önzést naponta keresztre kell feszíteni.
A megbocsátás és a megtisztítás közötti különbség olyan, mint amikor a gyomot csak lekaszálják, vagy ha gyökerestől kitépik a földből. A megbocsátás a bűn következményére vonatkozik, amit könnyű felismerni. A tisztítás a bűn okát kezeli, ez nem annyira könnyű, mert természetes vonásaidat és jellemhibáidat érinti. A megbocsátáshoz a bűnvallás kell, a megtisztuláshoz a világosságban járás: "Ha pedig a világosságban járunk, ahogyan ő maga a világosságban van, akkor... Jézusnak, az ő Fiának vére megtisztít minket minden bűntől" (1János 1:7). Újra meg újra ugyanazokra a bűnökre kérsz bocsánatot Istentől? Ez azért van, mert még át kell élned az igazi megtisztulást. Az okot kell kezelni!
A Biblia azt mondja, hogy a szívünket kell körülmetélni (Róma 2:29). Szellemi értelemben ez azt jelenti, hogy le kell vágni mindent, amely képes elősegíteni és felszínre hozni a testies magatartást. Érted már? Vannak dolgok, melyek önmagukban nem rosszak, de ha elfoglalják Isten helyét és idejét az életedben, akkor el kell tűnniük! Isten azt mondta népének: "Az Úr, a te Istened, körülmetéli a szívedet... és szeretni fogod Istenedet, az Urat" (5Mózes 30:6 NIV). Akarod látni Istent, hallani Őt, és akarod, hogy még tisztább legyen a vétel kettőtök között? Akkor távolítsd el a szennyet az életedből!

Jézus mondja nektek!
2010. január 12. kedd, 15:00 | Névtelen (útkereső)

Máté 12
30A ki velem nincsen, ellenem van; és a ki velem nem gyűjt, tékozol.
31.
Azt mondom azért néktek: Minden bűn és káromlás megbocsáttatik az embereknek; de a Lélek káromlása nem bocsáttatik meg az embereknek.
32.
Még a ki az ember Fia ellen szól, annak is megbocsáttatik; de a ki a Szent Lélek ellen szól, annak sem ezen, sem a más világon meg nem bocsáttatik.
33.
Vagy legyetek jó fák, és teremjetek jó gyümölcsöt, vagy legyetek romlott fák, és teremjetek romlott gyümölcsöt; mert gyümölcséről ismerik meg a fát.
34.
Mérges kígyóknak fajzatai, mi módon szólhattok jókat, holott gonoszak vagytok? Mert a szívnek teljességéből szól a száj.
35.
A jó ember az ő szívének jó kincseiből hozza elő a jókat; és a gonosz ember az ő szívének gonosz kincseiből hozza elő a gonoszokat.
36.
De mondom néktek: Minden hivalkodó beszédért, a mit beszélnek az emberek, számot adnak majd az ítélet napján.
37.
Mert a te beszédidből ismertetel igaznak, és a te beszédidből ismertetel hamisnak.