Miért fontos az érzelmek kimutatása? | Önmegvalósítás.hu

Miért fontos az érzelmek kimutatása?

Egy súlyos érzelmi megrázkódtatás komoly betegséget vált ki (a GNM szerint).
Ahhoz, hogy ez tényleg NAGYON KOMOLY legyen, több feltételnek kell egyszerre együtt lennie.

Ezek a következők:

1. Érzelmi elszigetelésben éljük meg. Az eseményt elmeséljük vagy nem, de az eseménykor keletkezett ÉRZELMEINKET nem.

2. Hirtelen nem számítunk az eseményre, mondhatjuk: derült égből villámcsapásként hat ránk.

3. Kilátástalannak ítéljük meg, nem tudjuk a megoldást.

•Amikor történik velünk valami, ami nem kedvünkre való, akkor fájdalmat érzünk.
Mi lehet nem kedvemre való? Pl. ha a 3 napos konferenciáról egy nappal hamarabb hazamegyek a házassági évfordulónkra meglepetésként és azt veszem észre a hálószobába lépve, hogy nem én fekszem a kedvesem mellett.
Ilyenkor hagyományos esetben fájdalmam lesz – A csalódottság, DÜH, döbbenet, elkeseredés, szomorúság érzései fognak eluralkodni rajtam. Na, de miért? – Mert valamely fontosságom csorbát szenvedett. Mik ezek, ebben az esetben? – HŰSÉG, ŐSZINTESÉG, TISZTA KOMMUNIKÁCIÓ, NYUGALOM, SZERETET, STB.
Bárkivel előfordulhat hasonló eset …
Hammer szerint, ha érzelmileg elszeparáljuk magunkat, akkor annak nagyon komoly következményei lehetnek, főleg, ha a többi feltételek is egyszerre jelen vannak.

•Ha felhívod a barátod és elpanaszolod, hogy „az a SZEMÉT” mit tett, azzal még nem vagy igazán előre, illetve csak keveset segít. (segíthet, ha sokszor elmondod, mindaddig, amíg nem tudsz nevetni a dolgon)
Viszont, ha az érzelmeket is hozzáteszed a történet elmesélésekor vagy csak az érzelmekről beszélsz, akkor az érzelmi blokk azonnal tud oldódni. Gyakorlatilag ezzel életet mentesz. Először a sajátodat (hisz a több feltételből egyet azonnal kiszedtél, így már nincs meg a rák kialakulásának egyik feltétele), másodszor a szerelmed vagy annak partnerének az életét is meg mentheted, hisz' „a hirtelen felindulásból elkövetett emberölés” mint egyik eshetőség, felmerül a fájdalmunk enyhítésére. E helyett a tudatosságra hívnálak meg téged. Na, de egy ilyen helyzetben hogyan legyek tudatos, amikor nagy a fájdalmam és csak ordítani tudnék? – Én azt mondom, hogy csak ordíts, ha ezt jónak látod, mert ezzel is csökken a fájdalmad illetve energiablokkod és már nem lesz fontos az erőszak durvább formájához nyúlnod. Viszont, amikor barátodnak elmeséled az eseményt, akkor ne felejtsd ki az érzelmeket. Itt használhatsz nyugodtan nem csak tiszta, hanem másodlagos érzelmeket is a fájdalmad enyhítésére, hogy túl éld, az egészet. Tehát valahogy így hangozhat: „Képzeld, ahogy benyitottam a hálószobába és az a SZEMÉT ott hempergett azzal a másikkal…. Ne tudd meg mit éreztem… Elképzelheted, hogy meg voltam döbbenve, kegyetlenül dühös voltam, (ilyenkor általában már nagyokat sóhajtunk beszéd közben, ez is jelzi, hogy oldódik a blokk). Olyan tehetetlenséget éreztem, amit talán még soha… Elöntött a méreg, meggyalázva, elárulva éreztem magam. (Ha még azt is hozzá tudod tenni, hogy mely fontosságod nem volt kielégülve, nagyobb lesz a felszabadulásod illetve megszabadulásod az energiablokktól. Ennek egyik jele az lesz, hogy már nem kívánod a másik vesztét. Hogy is néz ez ki? – Elmeséled, hogy ezek miért is fájnak. Pl: Tudod, nekem nagyon fontos a hűség, az őszinteség, a becsület, tiszta kommunikáció, stb…..
Sokan szégyenlik az érzelmeiket kimondani. Ha te is közéjük tartozol, akkor még mindig elmondhatod ezeket SAJÁT magadnak. Egyik leghatásosabb módszer, ha leírod. Ezt nevezik ÖNEMPÁTIÁNAK. Az Erőszakmentes Kommunikáció GYÓGYÍTÓ EMPÁTIÁNAK nevezi ezt a módszert. Nem véletlen, hisz' az érzelmi elszigeteltségből azonnal ki tudsz jönni általa. Ilyenkor az lenne még jobb, ha a barátod ismerné a módszert, hogyan is kell EMPÁTIÁT adni és segítő KÉRDÉSEKKEL lenne feléd. (Ez nem azt jelenti, hogy ő majd osztja neked az észt. Épp ellenkezőleg. Kérdez és közben jelen van neked. Ezt a módszert a SZI Akadémia is tanítja a SZI Kommunikáción belül. Egy tudatos párbeszéd, mely életet ment valamint önismeretet fejleszt.)

•Amikor kimondjuk az érzelmeinket, - még akkor is, ha nem mondjuk meg az okot, hogy miért érezzük magunkat rosszul – azonnal oldódik az érzelmi blokkunk.

•A második dologgal nem tudunk semmit sem kezdeni: derült égből villámcsapás. Erre csak a nagyon ügyesek tudnak felkészülni, hogy előre enyhítsék ezt a dolgot.

•A harmadikra is ajánl módszert a SZI Kommunikáció kidolgozott gyakorlatai által, mellyel magasabb rezgésbe, érzelmi szintre jutunk, tisztábban látjuk a helyzetet és meglátjuk a megoldásokat.

Beküldte: | 2009. okt. 24. szombat - 22:37

Hozzászólások

12 hozzászólás
Edzés
2009. október 27. kedd, 9:09 | pajkos

Ahhoz, hogy lelkünk erős legyen edzeni kell, vagyis feladatainkat megoldani. Ha leleked erős, ez kivetül mindenre, így az érzelmekre is. Vagyis a györeket tedd rendbe.

hermess képe
Üdv újra a placcon!
2009. október 27. kedd, 9:41 | hermess   Előzmény

Már hiányoltam a józan hangodat!..:))

Kérdés merül fel bennem a témával kapcsolatban.

Nagyrészt egyetértek. Másrészt meg meg kételkedek, hogy ilyen egyszerű lenne, mert akkor a nők, akik köztudomásúan nagyobb mesterei az érzelmi kommunikációnak, sokkal kevesebbet betegeskednének, vagy lennének rákosok, mint a férfiak. Van rá magyarázat a GNM-ben?

Orvostudomány a feje tetején
2009. október 28. szerda, 3:04 | Karmatörlő (útkereső)   Előzmény

A fenti könyv népszerű irodalom a GNM-ről, az alapok szerepelnek benne.

Nem az az érdekes, hogy az érzelmekről mennyire kommunikálunk, hanem az, hogy feloldjuk a blokkot. A kommunikáció erre alkalmas, de egy olyan panaszkodó világban, mint pl. Magyarország a kibeszélést nem a problémák elengedésére, hanem inkább arra használják, hogy ébren tartsák a konfliktust, vagyis a kommunikációt nem a blokkok oldására használják. Kommunikálni is jól kell. Elengedni is tudni kell.

A rákos megbetegedések a nők esetében zömében a női szerveket támadják, ezek mindegyike a nőiség valamelyik aspektusának megélésével kapcsolatos. A női és férfi szerepkonfliktusok ma igen gyakoriak és ezekre nincsenek kész válaszok, ezért a magam részéről nem annyira csodálkozom, hogy nincs nagy különbség a nemek között a rákos megbetegedéseket tekintve. A fenti könyvben a traumák típusait bemutatják, azt is, hogy milyen típusú érzelmi traumák milyen típusú rákhoz vezethetnek. A rokoni és ismeretségi körben a traumák és a rák fajtája tökéletesen megfelel a GNM-ben leírtaknak, de a betegségtüneti részek is egyeznek.

A módszerrel azért kerültem kapcsolatba, mert a távoli rokoni körben egy jókedélyű, beszédes anya, akinek a családjában az összes konfliktus mindig megélt volt, és a vér szava döntő, a négyéves gyereke az orvosok által ki nem deríthető okból lebénult és gyógyíthatatlan maradt, majd 6 év múlva meghalt. A könyben leírt traumás diagnózis ez esetben nem ült, még úgy, sem, hogy ez a gyereke által átvett konfliktus lett volna, ez karmikus ügy volt. Nekem ebből az következett, hogy van hibaszázaléka a GNM-nek is. De, hát minek nincs?

Emellett egy ismerősöm, aki látta nálam a könyvet és szakmájából kifolyólag sokféle gyógymódot ismer, felhívta a figyelmet arra, hogy az igaz, hogy a betegségeket mi gyártjuk magunknak és ennél fogva meg is tudunk gyógyulni belőle, a diagnózis része a módszernek nagyon ül, a módszer terápiás része már kevésbé. A GNM-es módszerek szerint kezelt a rákos megbetegedésekben is sokan meghalnak. Az irodalomban leírt arányok jobbak, mint az allopátiás orvoslás esetében, de a módszernek még van mit fejlődnie.

Szerintem érdemes közelebbről megismerni a módszert, mert a magunk előtt eltussolt konfliktusokból származó betegségek visszavezetésében és feloldásában a tudatosságot nagy mértékben növeli és nem kell totózni, jól elirányít, hogy merre haladjunk.

Ja, hogy a bal melle volt rákos, hát akkor a gyerekével volt igen súlyos és fel nem oldott traumája.
Szóval csontriktulása van negyven évesen? Akkor az értéktelenség érzésével küzd igen nagyon régóta.
Méhnyakrákja volt? Akkor a szerető szereppel kapcsolatos konfliktus áll a háttérben.
Szóval pajzsmirigy izé. Hát, aki nem áll ki az igaza mellett, akkor annak vagy a mandulájával vagy a pajzsmirigyével adódnak gondjai.
Stb, stb.

Szerinten hatásos.
:)

Korrekció
2009. október 28. szerda, 11:01 | Karmatörlő (útkereső)   Előzmény

Az utolsó példa nem a GNM-ből való.
:(

GNM
2009. október 28. szerda, 12:14 | Bochecha

Mi az a GNM?

köszi!

Bochecha

German New Medicine
2009. október 28. szerda, 14:14 | Karmatörlő (útkereső)   Előzmény

Dr Hamer új orvositudománya.

:)

Köszi :)
2009. október 28. szerda, 14:28 | Bochecha   Előzmény

Bochecha

Na, ez érdekes
2009. október 28. szerda, 15:31 | Névtelen (útkereső)   Előzmény

Eddig erről nem is hallottam, de nagyon tetszik. Logikusnak tűnik. Van ennek valamilyen irodalma?

Kösz!
Hédi

Kecsone képe
Igen
2009. október 29. csütörtök, 14:06 | Kecsone   Előzmény

Kedves Hédi!
Itt az oldal, ahol több mindent megtudsz ezzel kapcsolatban.
http://www.ujmedicina.hu/
Jó barangolást és tanulást!
Kati

Ott már jártam
2009. október 29. csütörtök, 15:12 | Névtelen (útkereső)   Előzmény

De olvasható, kézbe vehető irodalmat nem találtam. A letöltések leszóval védettek, meg se tudom nyitni. Tudod én még olyan régi tipus vagyok, szeretem a könyvet a budira vinni. :):):)

Kösz!
Hédi

Kecsone képe
Talán azért
2009. november 08. vasárnap, 10:44 | Kecsone   Előzmény

Kedves Hédi! Azért próbáld meg felvenni a honlapon a kapcsolatot Barnai Robertóval, hogy segítsen Neked ebben. Viszont a test és lélek összefüggéseit nem bisztos, hogy ebből még meg tudod érteni.
Sok sikert hozzá! Kati

Van új Szerv Atlasz!
2011. szeptember 06. kedd, 3:28 | Látogató

Én is úgy tudom könyv formában még nem kapható. Amikor a biologika szabadegyetem megalakult, a weboldalt is átszabták, azóta nincs sok letölthető anyag. Ami van, azt pedig mindenképpen szedjétek le magatoknak, közkincs.

Mindenesetre a zöld hátteres rész, az új medicina, biologika alapismeretek ingyenesen letölthető, sokféleképpen használható (budin is ;) azt ki lehet nyomtatni. (Csak gondoljatok a környezetre.) http://www.hd.szervatlasz.hu (jó nagy képek) Online demo: http://demo.szervatlasz.hu Öleléssel:Eta

Feliratkozás Hírlevélre