Kell nekünk a Ph Csoda? | Önmegvalósítás.hu

Kell nekünk a Ph Csoda?

Hozzászólások

12 hozzászólás
Lúgosság és az étrend
2009. október 09. péntek, 9:15 | csaesz

Szia!

Erről az jutott eszembe, hogy a nyáron Hédi csinált nekem biorezonanciás felmérést. Már előre féltem, hogy mennyire el vagyok savasodva, hiszen egyáltalán nem figyelek arra, hogy egészségesen étkezzem. Amit megkívánok, minden jöhet, sok péksüti, cukros kávé.... húst is eszem. Egyedül a mértékre ügyelek, meg a testmozgásra. Aztán a gép teljesen lúgosnak mutatott. Első körben rögtön arra gondoltam, hogy akkor valami nem stimmel ezzel a módszerrel, hülyeségeket hoz ki eredménynek.
Aztán itthon kezdtem el agyalni azon, hogy egy másik eredménye meg teljesen meggyőző volt. Majd az jutott eszembe, hogy mi van akkor, ha tényleg csak a lelki dolgoktól függ az egészség, és nem attól, hogy mit eszem. Most az én életemben teljes nyugi van, stresszmentes és kiegyensúlyozott vagyok, ráadásul sokat dolgozom az előzőleg felgyülemlett blokkjaim oldásán. Nem lehet, hogy a szervezetünk optimális esetben bármilyen kaját képes átalakítani úgy, hogy az számára megfelelő legyen?

Én azt gondolom, hogy bizonyos határokon belül tök mindegy, hogy
2009. október 09. péntek, 9:35 | Nagy Edit2   Előzmény

Én azt gondolom, hogy bizonyos határokon belül tök mindegy, hogy mit eszünk.
Nyilván a mindennapos gyors kaják "ártanak", legalábbis ezen a tudatossági szinten. Nem tudom mi történne pl. Buddha testével ha csak hamburgert evett volna 20 évig.:)

Az jutott eszembe, hogy pl. a nagyszüleim a háború alatt fogantak. A dédnagyanyám sokszor éhezett, és ha jutott is valami az asztalra, az nem a modern egészséges táplálkozás által előírt étrend volt. Mégis 5 egészséges gyereket hozott a világra. Nagyanyám most 80 éves, és nem úgy néz ki, hogy hamarosan feladja a szervezete. Persze vannak bajai, de ezek inkább a lelki megoldatlanságainak fizikai kivetülései, mintsem az "egészségtelen" táplálkozás következményei.

Tehát szerintem fölösleges túlspirázni ezt a dolgot, mint bármely másikat. Törődünk a testünk higiéniájával, de naponta béltisztítás stb. nem hogy nem használ, hanem szerintem még ártana is.

Erre is igaz, hogy mindent mértékkel.

Egyébként a szervezet tényleg tudja mire van szüksége, csak figyelni kell, hogy a szervezetem igényli azt a csokit pl. (mert miért ne?) vagy valami lelki kielégületlenséget akarok kompenzálni vele.
Vagy miért kívánom a húst? A benne lévő rezgésre van szükségem (agresszió, mert nyuszi vagyok, vagy nyusziság, mert agrsszív vagyok), vagy tényleg a szervezetemnek kell belőle valami molekula.
Önismerettel, az ételre való ráhangolódással jól nyomonkövethető szerintem.

Bocsi,de vitába szállnék veled.A dédszüleid igenis
2009. október 28. szerda, 8:26 | Névtelen (útkereső)   Előzmény

Bocsi,de vitába szállnék veled.A dédszüleid igenis egészségesen táplálkoztak,mert azokban az időkben még az élelmiszereket nem rakták tele mindenféle adalékanyagokkal,és nem kezelték agyon mindenféle mesterséges eljárásokkal.Pont azért tudtak az elődeink egészségesek lenni,és magas kort megélni,mert nagyon is egészségesen táplálkoztak.

Kedves Táncos lábú
2009. október 09. péntek, 10:18 | Névtelen (útkereső)

Sanyi nem vagyok, de sokat foglalkoztam a lúgos étrend kérdésével.
Először is különbséget kell tenni a szerint, hogy milyen állapotban van az egyed és mióta szennyezi magát. Aki fiatal és nem él extrém, stresszes életet, annak a kiegyensúlyozott táplálkozás bőven elég. Nem is vagyok híve a nagyon tiltó kirekesztő terápiáknak, mert az szerintem nem természetes.
Más a helyzet akkor, ha a teremtmény kissé korosabb dohányzik, iszik, belvárosban lakik és lehetőleg életében nem húzott magára sportcipőt. Nos itt áll be az amit a könyv is javasol. Ugyanis amit 20-30 év alatt elszennyezett az ember fia/lánya, azt nem lehet egyetlen nagymosással kipucolni. Tehát ott igen is egy bizonyos ideig abszolút kerülni kell a savas dolgokat és lúgosítani kell, mozgás, szauna és béltisztítás mellett. No és persze ésszel, mert amikor a test pl zsírszövete (ez persze rád nem lehet igaz) elkezdi visszaadni a 10 éve eltárolt szennyet magából, akkor visszamérgeződhetsz. Tehát itt is mértékletesség.
Mi a helyzet a sportolók és táncosok esetében. Tudni kell, hogy minden megterhelő mozgás savasít. Egy táncos olyan megterhelés alatt van, hogy ott bizony erre ügyelni kell, különben idő előtt tönkre mennek az amúgy is erre predesztinált végtagok és izületek. Ennél jobban a környezeti szennyezés és a tartósan romos lelkiállapot savasít csak. Ha megnézed néha sprotolók arcát, hogy tiszta ragya, hát az attól van, hogy a szervezet ott próbál megszabadulni a felhalmozódott szennytől, amit az extrém megterhelés és a versenystressz okoz.
Amit itt a csajok elmodtak az szerintem úgy van. Meg kell figyelni, hogy mi esik neked jól, de nem úgy, hogy mi az amit nyakló nélkül ennél, hanem mi azt amiről érzed, hogy jót tesz a szervezetednek. Sokaknak segít, ha egy ideig napolót vezetnek arról mit ettek, tettek és megpróbálják az összefüóggéseket kiszedni utána belőle. Érdemes mindíg próbálkozni, egy egy dolgot felvenni az étrendbe, kipróbálni. Figyeld egy darabig, hogy amit eszel az mennyire lúgos, ill. mérd a lúgosságodat.
Szerintem nálad annyiban másnak kellene lenni a táplálkozásodnak mint a "hétköznapi" embernek, hogy te jobban ki vagy téve esetleg a savaknak a fizikai terhelés miatt mint mások. Tehát azért jó figyelni rá. A neten találsz rengeteg táblázatot, hogy mi a lúgos, mi a savas.
Nagyon sokat segít a jó víz, vagy viztisztító, vagy forrás viz lehet a megoldás. Én pl. egy lúgos forrásvizet rendszeresítettem mert sokat mozgok, csak azt iszom. Kerüld a lónyálakat, mert azok valóban csak savat tartalmaznak. A csoda zöld porokról az a véleményem, hogy általában jók. Lehet neked nem. Tehát lehet, hogy megveszed és még rosszabb lesz mint volt. Ugyanis a szervezet az általa megemészteni, vagy hasznosítani nem tudott dolgokat ugyanúgy kezeli, mint bármi más szennyet. Ha meg tudod oldani, hogy értékes, kiegyensúlyozott táplálékot egyél szerintem nem kell zölg trutyit inni. NB, viszonylag olcsóbb árványi porokat is lehet kapni. De válogathatsz olyan extrém lúgos cuccok közül mint a füge, mazsola, spenót, gesztenye és társai, azaz megeheted magában azt amin ezek a löttyök alapulnak.
Bio. Na ez az a kérdés maiben én megadtam magam. Egyik ismerősöm ANTSZ laborban volt, és elmesélte mit találtak a különböző nagyáruházak zöldségeiben. Addig is kacsintgattam a bio felé, de azután elköteleztem magam. Igen, nagyon drága. Elkezdtem kijárni a piacra, ott olcsóbb, jóval. Összeismerkedtem termelőkkel, akik piacon kivül is adnak árut, még olcsóbb. És ha kikalkulálom, hogy pl. méreg drága zöld trutyi helyett biot eszem, még jobban is járok.
Lúgosítani lehet azonban még más módon is. Ott van pl. lúgos sós fürdő, isteni, amikor az embernek el vannak teljesen használódva a virgácsai, de egyébként is javasolt hetente 1-2 szer. Jó dolog még infra szaunázni ami tisztit a bőrön keresztül, vagy az elektródás lábfürdő. Ez utóbbit szokták bizonyos bjuti :) szalonokban csinálni.
Ja, és a cukor. Méreg. Persze nem az ami természetesen a gyümölcsökben van. Használj helyette stévia cseppet, teljesen semleges az ize, és kalória mentes. Az egyetlen egészséges édesitő, nem hiába tiltották ezer éve. Most már van.
De van még rengeteg dolog ezzel a témával kapcsolatban, úgy hogy ha gondolod a kapcsolat alatt ott van az emil cimem, írj, küldök neked egy-két anyagot.

Üdv!
Hédi

LEONA képe
Emil
2009. október 09. péntek, 23:44 | LEONA   Előzmény

Szia Hédi!

Köszi a tartalmas válaszodat, engem nagyon érdekelne bővebben a téma, és örülnék, ha küldenél nekem bővebben erről emailen!

De sajnos nem találom az email címed, hol van?

Köszi,
Judit

Xylitol és Stevia
2009. október 15. csütörtök, 10:41 | Ramina   Előzmény

A Stevia egy növény/gyógynövény, amelynek kivonata még édesebb is, mint a finomitott cukor. Nagyon egészséges, csak hát az ára.....

A Xylitol, a nyirfakéreg kivonata, amely szintén természetes édesitő. Sajnos az előállitása sok pénzbe kerül, igy folyamatos fogyasztása egy kisebb vagyonba kerül.

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Az étkezési szokásaink is a lelki dolgainkat tükrözik.
2009. október 09. péntek, 10:31 | Huszti Sándor -...

Köszönöm kérdésedet!

Én vegyesen táplálkozom, és többnyire nem kontrollálom magam abban, hogy mit fogyasszak. Néha több húst, most éppen kevesebbet eszek. Van, hogy alig veszek gyümölcsöt, de most nyáron barackon éltem.

Ha jelez a testem, hogy mire van szüksége, akkor azonnal szót fogadok neki. Mézet, mákot, banánt és olajos magvakat szokott hiányolni, olyankor azt eszek sokat.

Azt gondolom, hogy az étkezési szokásaink, a kívánalmaink is a lelki dolgainkat tükrözik.
Amikor 15 évvel ezelőtt elkezdtem az önelfogadás gyakorlatokat, szinte egyik napról a másikra visszaesett a csokifogyasztásom. Azóta, havonta max. 1 táblával fogy, de az is csak éves átlagban, vagyis amikor nagyon kívánom, akkor megeszek akár 2 táblával is, utána hónapokig eszembe sem jut.

A kenyér fogyasztást is hasonló módon tettem le, azóta se kívánom.

Két hónapja a tészta függőségem múlt el, addig hetente 3-4-szer kellett főtt tésztát ennem. Imádtam az olasz tésztákat és pizzákat.

"Szemét kajákat" - így hívom a tartósítószeres, E adalékokkal telenyomott, félkész vagy kész ételeket - eleve nem kívánok. Már a látványa is elborzaszt a legtöbb nasinak, pufinak, csomagolt muffinnak, édességnek, ízesített yoghurutnak, stb.

Viszont gyerekkorom óta Coca-cola és gyümölcslé függő voltam, de ezeket természetes módon elhagytam, amikor vettünk egy otthoni víztisztító készüléket. Annyira finom és tiszta a vize, hogy egyenesen itatja magát, naponta 1.5-2 liter vizet iszok!

Tehát szerintem, minden káros szenvedélyünk, így a helytelen táplálkozás is, a lelki tudatosságunk kivetülése. Ahogy helyünkre kerülünk, úgy áll helyre az egészségünk is.

Persze, ha valaki nagyon rosszul táplálkozik, az ne várja meg, amíg megvilágosodik, hanem kezdjen neki ma a változtatásnak. De ha valamiről nehezen mondunk le, akkor keressük meg, hogy mit jelent számunkra az az étel, milyen a rezgése, milyen emlékek, asszociációk kapcsolódnak hozzá?

Tegyünk meg mindent az egészségünkért, elsősorban lelki, majd pedig fizikai szinten! Mind a két szint fontos.

LEONA képe
Víztisztítás?
2009. október 09. péntek, 23:41 | LEONA   Előzmény

Köszönöm a válaszodat. Egyetértek, hogy a lelki fejlődéssel valahogy az "étvágy" is megváltozik. Mást kívánunk, és valahogy alapjárarban a természetesebb dolgok felé húzódom, gondolom ez jó. Nos érdekel, hogy te milyen víztisztító berendezést használsz? Ez ilyen lúgos vizet csinál? Mennyibe kerül, és te miben érzed jótékony hatását?
Elég sokat nézem ezeket a honlapon, de szeretnék máshonnan is jó véleményt kapni, nem csak a termék honlapjáról :D Miért jobb, mint a szénsavmentes ásványvíz?

Köszi,
Judit

Húsmentes éternd
2009. október 13. kedd, 10:59 | Cang

Hello Judit,

olvastam és is a könyvet, szerintem az abban engedélyezett ételek, anyagok egyfajta kúrára vonatkoznak, és nem végleges tiltások. Vagyis ha keményen el vagy savasodva, akkor a lehető leglúgosabban kell étkezned, hogy helyreállítsd az egyensúlyt, vagyis megszüntesd a sok savat, és ez lúg+víz bevitellel lehetséges.

Ha a sok szemét kitisztult, újra lehet húst, gyümölcsöt enni, mert az embernek az igenis kell, főleg ha használja a testét, vagyis sportol, vagy fizikai munkát végez, főleg hidegben. Kell az az anyag, amihez a rendszer az évmilliók alatt hozzászokott. De csak módjával, elkerülve a civilizációs extrémségeket, mint kristálycukor, alkohol, kóla, mindenféle idióta műanyag adalékok és társaik, és fogyasztva elég lúgot is a savhoz.

szép napot!
laczika.

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
A mértékletesség lehet itt is a megoldás kulcsa!
2009. október 15. csütörtök, 8:22 | Huszti Sándor -...   Előzmény

Igazad van, a mértékletesség lehet itt is a megoldás kulcsa!

Őszintén...
2009. október 22. csütörtök, 19:53 | Névtelen (útkereső)   Előzmény

Előre csak annyit hogy én rengetegszer olvastam, sőt elmentem Dr. Yeung előadásra. Én is jó idejig táncoltam, meg egy csomó más sportot művészetet is űzök, űztem. Ne rémítsen meg, vagy tántorítson el a sok tiltás. Az hogy ma mit fogyasztunk az mind a média manipulációjának köszönhető. Ezer meg egy dolog van ami érdekesebb s jobb is a szervezetünknek és még helyettesíti is élményben ízben, a sok egészségtelen ételt.
Ha van kedved és szeretnél beszélgetni írj. :)
Szép napot!

u.erika képe
Kész csoda hogy még élünk!:) Nem veszitek észre hogy ez csak egy
2009. október 22. csütörtök, 23:48 | u.erika

Kész csoda hogy még élünk!:)

Nem veszitek észre hogy ez csak egy mesterségesen gerjesztett hisztéria?

Ez egy fajta üzleti fogás!Elöször jól ráijesztünk a kiszemelt vásárlóra:pl mekkora nagy veszély leselkedik rá és eddig csak nem is sejtette!Utána mint jóakaró rábeszéljük erre-arra.Az ,,áldozat" még hálás is érte hogy megmenekülhet mindenféle ronda és kellemetlen betegsétöl és örömmel vásárol olyan cuccokat ami egyrészt drága,másrészt semmi szüksége nincs rá!:)

Akkor mi is va azzal az elméletel hogy ami fent ugy lent is?Hogy a testi betegségek a finomabb világokban már elöbb jelen vannak,és késöbb jelentkeznek testi szinten is?Hogy a betegségek figyelmeztetnek hogy valamit nem jól csinálunk?

Ez csak az én meglátásom,és szeretnék elnézést kérni mindenkitöl akinek esetleg más a véleménye!De azt gondolom hogy az emberiség egyre gyengébb fizikailag.A régi budhistákrol azt olvastam hogy az ujszülöttet jeges vizbe mártották és ha nem élte tul akkor jobb volt neki így.

A test csak eszköze a földi szinten lévö létezésünknek.Nem kell annyira ragaszkodni hozzá!Olyan mint egy ruha.Természetesen tisztán kell tartani!Ha elszakad megjavítom.

A testünket mi saját magunk választottuk!Azt is mi választottuk hogy milyen minöségü legyen!Minden ember a saját spirituális fejlödéséhez a legmegfelelöbb testet választotta!

Ha mindentöl elkezdenénk óvakodni amit híresztenek......?.........elmehetnénk egészen addig amig levegöt sem vehetük! :)

Üdv:Erika