Ji Csing - A változások könyve | Önmegvalósítás.hu

Ji Csing - A változások könyve

Hozzászólások

3 hozzászólás
tegnapreggel képe
tapasztalat
2009. február 23. hétfő, 22:28 | tegnapreggel

Sziasztok!

Figyeld a sztorit, meghökkentő: A múlt héten elkísértem az egyik lány barátomat vásárolni egy hipermarketbe. Nem kedvelem az ilyen helyeket, de ebbe most ne másszunk bele miért is nem. Nem lényeges. Többször voltam már, általában kötelességből, vagy hogy édesanyám ne menjen egyedül. És a múlt héten belépek és hopp egy könyvesbolt nyílt az előterében. Gondoltam benézek, végre valami értelmes is van ebben a közegben. Elképzelésem is volt, hogy melyik könyvet veszem meg, de se Dalai Láma, se Szepes Mária nem volt. Kutakodni kezdtem. Azaz kezdtem volna, ha egyből messziről ki nem szúr engem a Ji-King.(!) Müller Péter gyűjtése, és kommentárjai. Belevitte a tőle már jól megszokott stílust, ami kimeríthetetlen, és ennek oka, hogy azon kevés írók közé tartozik, aki nekünk írja a könyvet. Meg is kér a könyvei végén, hogy ne legyen itt vége még: "Írjuk tovább együtt. Most már a tied is." Ezenfelül nem bízott semmit a bizonytalanságra. 20 éve tanulmányozza Ji-Kinget, és ez az idő elég volt, hogy oylan alkotást adjon ki kezei közül, ami nem hagy kívánni valót.

Saját tapasztalatom, hogy ez tényleg több mint egy könyv. Ez a könyv személy szerint Hozzád beszél ha kérdezed, vagyis kapcsolatot tud létesíteni a Szent Szellemekkel, és kérdésedre megadja a választ. Nem jövendöl-ezt Müller is hangsúlyozza többször is- hanem javasol, ezért javasköny, és ezért kapta a Jóskönyv címet, ami roppant találó. Utat mutat, mi lenne az üdvös, merre a boldogság. Nekem az első jeleknél nagyon nehéz volt megcselekednem és meglépnek a felsőbbek tanácsait, mert az ego nem szeretné, hogy mi boldog legyünk és foggal-körömmel ragaszkodik ahhoz, ami azt hiszi, hogy az övé. De mióta sokat meditáltam a könyvön, megváltoztatta az életemet, és könnyebbé tette még a meditációt is.

Ha nem mindig tudod, melyik út az üdvös, merre menj, akkor ez a Te "könyved"!:)

Ji Csing
2009. július 12. vasárnap, 21:11 | Buddhanita (útkereső)

Nekem is a Müller Péter féle van meg.

Él a könyv. Nagyon sokat tanultam belőle. Azonnali segítség számomra, mikor az Egó játékaiba bonyolódom.

Szeretem.

Nekem ez a megtapasztalásom, és ha valaki találkozik Müller Péterrel, kérem adjá át: KÖSZÖNÖM. Nem csak ezt, hanem az összes tanításait. Mer önmagát kifeszítve, Önönvilágába belátást engedni. Sőt!

Megosztja, megéli velünk.
Én így gondolom.

Kirsikka képe
tananyag
2009. október 05. hétfő, 22:14 | Kirsikka

Nahát! Nálunk az egyetemen a Ji Kingről tart órát (egyik fordítója: Karácson Gábor) "kínai filozófia" néven. Akartam is írni róla egy blogot... de valahogy elfelejtettem.
Olyan könnyed humorral fűszerezve mesél olyan mélységekről, a hexagrammákon keresztül a megvilágosodáshoz vezető útról, zen mesterekről, hogy a "kívülálló" hallgatók számára is élvezetes, nem pedig elszállt az óra... a magam részéről hol szájtátva hallgatom, hol a könnyem pereg a nevetéstől :)

A cikket nem olvastam el, inkább bejárok szorgalmasan, és Karácson-tolmácsolásban tanulom meg mit is rejt a Ji King... :)

(a véletlenszerű felnyitás elég jól működik -igaz még csak egyszer próbáltam-, de aztmondják nem adható ki a könyv kommentár nélkül. És míg maga a fordítás egy x-száz oldalas kötet, a kommentár másfélszer olyan vastag és 2 db-os kötet... szóval... hajrá! lehet búvárkodni;))

Feliratkozás Hírlevélre