Húsevő vegetáriánus? | Önmegvalósítás.hu

Húsevő vegetáriánus?

Hozzászólások

17 hozzászólás
Zavar ?
2009. július 10. péntek, 8:28 | Névtelen (útkereső)

Ha zavarban vagy, kicsit csendesedj el... Szerintem a vegetariánizmus életmód "kialakulása" részben külső hatásra történik, de valahol az emberben, belül dől el...

Kérdezd magad, s ami jól esik, edd azt.

Én kb 4 éve nem eszem húst, de nem is kívánom, viszont tudom, érzem, a tej, tojás kell nekem. A növényeket nem sajnálom, azoknak nem kell a szemébe néznem. Ha növényt sem ennék, akkor mit ?

Szóval hallgass meg egy két véleményt, de a végső döntést a belső hangod mondja ki.

Szerintem.

Egészségünkre ! :-)

Üdv: Almás

Aditi képe
Ételeink és a tudat kapcsolata
2009. július 10. péntek, 14:38 | Aditi

Kedves LEONA!

Nagyon sok tévhit kering a vegetarianizmussal kapcsolatban is ezoterikus körökben.
Engem a betegségem kényszerített egy abszolút nélkülöző és egészség-helyreállító (Ajurvedikus) étrendre térni, ami nem teljes étrend, a betegséget kezeli, de emiatt sok tapasztalatra tettem szert. Gyakorlatban és elméletben is. Remélem hasznodra válik.

Először is tisztába kéne lenni azzal, mit jelentenek a tudatszintek, és a tudatosság:

Emberek lévén tudásunk, amelyet éppen tárolunk a tudatunkban, amiről tudatosan tudunk, az határozza meg a tudatszintünket.

Egy ember pl. aki csak az anyagi létezése szintjét fogja fel, nem nyitott a benne élő többi világra, vagyis nem tudatos önmagára, az az állati létezéshez nagyon hasonló életet követ el...

De a tudatosság csak az ember kiváltsága a Földön. Mert mi rendelkezünk olyan eszközzel, az elménkkel, amelyet képesek vagyunk az anyaginál magasabb tudatszintek felfogására megtanítani. (meditáció, stb)

A tudatszintek azonban attól függetlenül hogy megtesszük-e ezt vagy nem, hogy mire válunk tudatossá, léteznek bennünk, és körülöttünk.

Az embernél alacsonyabb tudatszintű lények agya nem képes a tudatosságra, vagyis csak létezik (hűen szolgál) azon a tudatszinten, amire inkarnálódott. Pl. egy nyúl számára a világ a mezőből, a másik nyulakból, a párzásból, a kicsinyek neveléséből, meg az ellenségeiből áll. (KB:, csak a példa kedvéért.) Ez a tudatának a tartalma, és számára a világ ennyiben ki is merül, soha nem fogja a többit tudatosítani, mert nincs mivel. Ezen a tudatszinten létezik és végrehajtja ennek a tudatszintnek a programját. Minél tökéletesebben sikerül (esetében nyilván a fajfenntartás, a hosszú élet, már egy nyúlhoz képest :), az egészséges test, ez élelemszerzés...stb), annál közelebb kerül halálában a következő, immáron tágabb tudatszint "lejátszásához..." Ez utóbbi tétel nincs másképp az embernél sem...

Az állatok és a növények nem úgy érzékelik és fogják fel a körülöttük lévő világot, mint mi. Sokkal elfogadóbbak, nem esnek ki szellemük szerepéből (Sámán kultúrák: erdő, a fa szelleme stb), mert nincs választása lehetőségük. Így rendelkezik a Természet. És ez így van jól.

Ők szolgálják a magasabb tudatszintű lényeket, ahogy a növényt megeszi az állat, úgy a nagyobb ragadozók megeszik az egyszerűbb tudatú "áldozat" kisállatokat. És ez is így van jól.

Számunkra ez egy tükör, amiben meglátjuk magunkat, az agresszor és az áldozat szerepeiben, de ezt mi már egész más lélekkel fogjuk fel, és a tudatosodásunkat, a felsőbb, még tisztább tudatszintre való lépésünket szolgálja. Ezért téves nézet az állatokat felruházni emberi szerepekkel (pl. a cápa gonosz, a nyúl gyáva...stb.) Azért vannak, hogy lássuk bennük a magunk gonoszságát, vagy gyávaságát. Az elfogadó szeretetben, a tudatos, értelemmel telt vizsgáló számára a cápa cápa, a nyúl meg nyúl. Pont.

Az állatok és a növények ezzel szemben nem éreznek bűntudatot, amikor elejtik a zsákmányt.
A búza, ha nem kaszálod le időben, elsorvad, és beteg lesz.
A gyümölcsök elrohadnak.

Az Úr azt mondta az embernek: "Neked adom ezt a Paradicsomot, szolgáljon benne Téged minden lény."

A lényeg: A HOGYAN

A növények és állatok jól érzik magukat a szerepeikben. A mi dolgunk, hogy annak lássuk őket amik, és hagyjuk őket csinálni a dolgukat. Fogadjuk el, amit adni tudnak hálával. És adjuk meg nekik, amire szükségük van életeik programjának lejátszásához. Mert számukra az a természetes, az az élet, ezért arra van szükségük. A szabadságukra pl. legelőször is. Ezért lettek a tartott állatok degeneráltak. Érdekes, a vadállatok húsa egészségesebb...

Az ember és az állat számára is degeneráló hatású a helyhez kötött életmód. Ez már kicsit messzebbre vezet, de nézz utána.

A szabadban elejtett állat nem fél, amikor elejtik, ha megfelelő módon vadásszák. Vannak és voltak kultúrák, amelyekben nem engedhették meg az emberek, hogy hús nélkül étkezzenek. És nem véletlenül van ezeken a területeken annyiféle vad. És nem véletlenül van a délebbi területeken annyival több zöldség és gyümölcs.

A a növények és az áállatok elfagadóak az élettel, a változásaival, a viharaival a "szenvedéseivel" kapcsolatban. Mert tudják hogy ez a dolguk. Nem véletlenül nőnek vagy születnek oda, ahova, és ott mindenük megvan a született alkatukhoz, hozott feladaik betejesítétére.

Valójában nekünk is csak ennyi lenne a dolgunk. Elfogadni a életünk, és rácsodálkozni, mennyi mindent kapunk a Mindenségtől. És élni. Elfogadóan, örömmel.

Egyébként szenvedni megint csak emberi tulajdonság. Éppen arra tanítanak a bölcsek, hogy ha valami fáj, a fájdalmat el lehet viselni, de a szenvedés megtör. A fájdalom gyógyulás, tisztulás. Testi, lelki és szellemi értelemben is. Csak alázatossá kellene válnunk az világunk és Istenünk előtt, hogy végre megértsük, mit jelent élni. A fák nem szenvednek, mert képesek elfogadni a sorsukat, tudattalanul bár, de tiszteli a helyüket, azt, hogy szolgálják a Földet, és az embert is. Hajladoznak a viharban, és ha letörik az águk, nem kell nekik pszichológus. Mert nem esnek KÉT-SÉGbe. Mert tisztán a szellemüket élik, tudattalanul, ami közvetlen kapcsolat Istennel. Ugyanolyan örömmel növekednek és nyiladoznak tovább, mint annak előtte. Valójában ezért tisztelik a természeti népek a növényeket: tanulhatjuk tőlük az elfogadást, a gyermeki, tiszta lelket, az Istenünkkel való kapcsolatunkat a szívünkben.

Az embernek is csak az lenne a dolga, hogy tisztelje a saját és mások helyét, hogy örömmel, tisztelettel és kellő tudással vegye magához, amit kap. Akkor nem rombol.

Egyetlen dolog jelenthet megváltást az ember számára, amit a Bibliai Isten is számtalan formában tudtunkra ad. Ez a jó életünk kulcsa, és a Kulcs a haladás felé, magasabb tudatszintek elérése felé: és ez a hála. Az embernek, bármit tesz, hálával kellene tennie. Hálával adni, gondozni a környezetét, a növényeket és az állatokat , s hálával elfogadni. Tisztelve a dolgok helyét a Világban. Akkor nem kínozná az állatokat és nem mérgezné magát velük. Ez a legfőbb parancs, a szív parancsa. Bármilyen tudatszintre emelkedés csak ezután jöhet.

Ezt tudták az őseink, és vadászat előtt hálát adtak egy szertartás keretében az állatért, amit elejtettek. És tiszteletben tartották a az évszakok változását, tavasszal vetettek, és nyáron nem sajnáltak aratni... :). örültek, énekeltek. Magukhoz vették, amit az Úr adott és hálával, örömmel tették ezt, tisztelve azt, amit kaptak és a növényeket, állatokat is, akik által kapták. Mert tudták, hogy mindenben a Mindenható lakik. És nem ettek Lidl zöldségeket, mert volt télen is mit találni. Mert ismerték a Paradicsomukat.

Tartalékoltak, de csak annyit, amit el is fogyasztottak. És még sorolhatnám. De erről sokat olvashatsz jó könyvekben. Érdemes.

A bűntudat meg a félelem emberi, a nem tudás, és tudatosság nélküli élet, sőt már a szív nélküli élet a mai ember millióinak sorsa. Ha így eszel, rombolod magad, teljesen mindegy, hogy mit, nem tudod kiválasztani a megfelelő táplálékot, rombolod a környezeted is. Nem baj. Tudomásul kell venni, hogy olyan korszakot élünk, amelyben bármi furcsa EZ A TERMÉSZETES. Mert lehoztuk a tömérdek karmát tisztulásra.
Az EGO tombol, a mi egoink összessége. Csak az egyéni döntéseink hozhatnak megváltást. Pl. hogy megszerezzük-e a kellő tudást a tiszta étkezéshez, élethez.... :)

Valójában egy dolgunk van mindennel, az étkezéssel kapcsolatban is... Megtanulni szívvel élni..... A többi majd jön magától. Önmagunk és a Világ ismerte, a tiszta étel, a tiszta lélek, a tiszta gondolkodás. Bízzunk Istenünk mindenható erejében végre, a bennünk élő végtelen hatalomban, a világunk szellemében, ismerjük fel hatalmát és legyünk alázatossá. Tegyük tudatosan a helyünkre magunkat az ismereteink és az alázatunk által, és mi leszünk azok, akik a szeretet dicsőségére felfelé forgatjuk lassan a Világ Kerekét...

Ha már ez sikerült, el lehet indulni a magasabb tudatszintek felé. Az a tapasztalat, hogy addig a magyar embernek bizony szüksége van a húsra. Amíg meghatározott vagy bizonyos genetikai, környezetbeli dolgokkal, ahova születsz, ott van az, amit enned jó. Persze, ez egyénileg nagyon változó, az egészségi állapotot, és a tudatszintet tekintve, de nagyon fontos a szélsőségek kerülése, a harmóniára való törekvés és az ismeretek.

A magasabb tudatszintek felé haladás útján valóban megkönnyítjük az emésztésünket. és elhagyunk alacsonyabb rezgésű ételeket.

De az első lépés az egészség, és a magunkhoz való alkalmazkodás ételeink összeállításánál.

A csirkehús az egyik legrosszabb, amit választhattál. A házi szárnyasok közül a pulyka, bár magas a húgysav-tartalma talán a legtisztább hús, mert a pulyka nem fogad el tápot. Ezt pl. figyelembe veheted mint szempontot amikor válogatsz. A sertést kerüld, a gondosan tartott mangalica jó. A háziasan tartott vörös húsok szintén tele vannak méreganyagokkal. A vadhúsok tisztábbak. Ha egészségesen szeretnél érkezni, és szeretnéd a szellemi úton való haladásodat alátámasztani, tanácsolom, hogy cseréld le a fehér lisztet barnára, durumra, a cukros péksüteményeket, és egyéb süteményeket módjával fogyaszd. A fehér cukrot mézzel, vagy szőlőcukorral helyettesítheted. A fűszerek közül a zöld-fűszerek magasabb rezgésűek a színes, erős, fűszereknél. használj természetes olajat, pl. olívát, ne egyél margarint, tele van hidrogénnel. Mostanában kezd terjedni a kókuszzsír, és is most fogom kipróbálni... Soha ne süsd meg az fokhagymát étolajban, kerüld a rántásos ételeket. Vannak más technikák, amivel helyettesítheted. Egyél minél több friss, élő zöldséget, gyümölcsöt, próbáld ki a csírákat. A tejet mértékkel, sok kefirt, írót, más tejszármazékokat, kecske, juh-tejtermékeket fogyassz. A sajtok egy külön történet. Ezek mellet nyugodtan fogyaszthatsz húst, és sok-sok halat...

Ha valamit kívánsz, ne tagadd meg magadtól soha erőszakkal! Azzal a "gyarló" érzéseidet kelted fel, és rombolod az emésztést. Fogadd el, és adj hálát érte, hogy megengeded akkor és ott magadnak, és akkor a szervezet mindent elkövet, hogy a helyére kerüljenek a dolgok.

Egyébként ezt olyan tudatossá lehet fejleszteni (az hála, az energia árasztását), hogy méregteleníteni lehet a legmérgezőbb dolgokat is. (de amíg nem vagy azon a tudatszinten, ne hazárdírozz.!!..) Ezért nem halnak meg azok, akik átesnek a kígyóméreg-beavatáson. Hallottál már róla?
Ezért ha van kedved, gyakorolhatod a hálaadás ceremóniáját (ha még nem teszed), ezért alakult ki az étkezés előtti ima a különböző kultúrákban, nem másért... A szomorú csak az, hogy elfelejtettük...

És figyelj csak: ha nem TUDOD, mit miért teszel, semmi hatása.... Ennyi a tudat hatalma. Minden abban van.

Az étel fölé teheted a kezed, adj hálát, éld át az élet örömét, a kiáramló energiád harmonizálja az ételt, és jobban passzol majd az emésztéshez... A tudattal, még limonádé ízű vizet is varázsolhatsz...

De ez már egy másik téma... :)

Az egészséggel és a fejlődéssel kapcsolatban szerintem két fontos alapelv van: 1. igazodjunk a jelen állapotunk szükségleteihez 2. közben fejlesszük tudatosságunkat, tágítsuk tudatunkat

Használd egészséggel!!!

Namaszte

LEONA képe
Hála
2009. július 11. szombat, 19:32 | LEONA   Előzmény

Köszönöm a hozzászólásodat, és hogy ilyen bőven kifejtetted a véleményed. Igazad van, a hála a legfontosabb, amit jó, ha minden étzezés előtt átérzünk. De fontos, hogy együnk, amit kívánunk. Valójában ha körültekintően étkezünk, és figyelünk a testünkre akkor az úgy is jelez, hogy mit kíván. A túlzott dogmatikusság sem előny, azt hiszem hirtelen beleestem ebe a végletbe, amikor eldöntöttem, hogy vegetáriánus leszek pár hónapja. Szerintem az viszont számít, hogy milyen minőségű (háztáji vagy ún bio, vagy hagyományos és televegyszerezett, kíméletlenül tartott állatot eszünk.

Köszönöm a hozzászólásodat!

fehercsongor képe
Kérdés
2009. július 11. szombat, 19:37 | fehercsongor   Előzmény

A tudatát is megesszük , vagy csak az anyagát , a testét ? A leölés fölösleges vagy elkerülhetetlen szenvedése mennyire ragad hozzá az ét-tetemhez ? Én csak szánalomból öltem állatot , de a mások által meggyilkoltat jóízűen elfogyasztom . A szeretett növényeim ajándékát elfogadni viszont még ennyire sem érzem lelkifurdalónak , bár ha megoldhatónak hinném el , akkor velük együtt nyílnék a napból áradó életért . Kíváncsian : felacso

Aditi képe
Szia felacso! A tudatának nyilván arra a részére gondolsz,
2009. július 12. vasárnap, 12:26 | Aditi   Előzmény

Szia felacso!

A tudatának nyilván arra a részére gondolsz, amelyikben a leölés emlékeit, vagy más számodra nem kívánt rezgést tárol.

Aki nem tudatos, és úgy eszik húst, minden rezgést bevisz. Ezért ha nem vagy tudatos, vagyis te saját magad, nem tudod tudati módszerekkel megváltoztatni a rezgés-képét annak, amit megeszel, akkor pl. megoldás a vegetáriánus életmód, a bio-zöldség...stb.

De mivel az ember tudatos lény, és ráadásul magasabb rezgésű az állatoknál, képes a rezgések halmazából eltávolítani a nem kívánt részt, mégpedig a hála rezgésének gyakorlásával.

Ez lehet hogy hülyén hangzik, de így működik a természet.

A hála, a tiszta szeretet a legmagasabb rezgés, ami a teremtő rezgés. Valahányszor hálát érzel valamiért, annak energiát adsz. Méghozzá egy olyan energiát, amelyik, mivel minden abból állt elő, a legtisztább, örökké dinamikus, áradó energia, ezért kitisztít minden alacsonyabb rezgést, ami nem passzol neked az életedbe. Mert a te háládról van szó.

Ha lelkiismeret-furdalást, vagy bűntudatot érzel, azt ugyanúgy beleviszed az ételedbe, az emésztésedbe rezgésként. Ezért jó tisztázni a dolgokat.

Ha már nagyon profi vagy a tudati mágiában, a húsban lévő mérgező anyagokat, vagy még durvább mérgeket is simán lebont a szervezeted a legmagasabb rezgés jellegénél fogva. Amíg idáig eljutsz, nem árt fizikai szinten is tisztítani, tehát, tisztább ételeket enni. Húsból is olyanokat, amiről tudod, hogy az állat nem szenvedett a halálában úgy, mint egy nagyipari feldolgozás esetén.

És közben gyakorold a hálaadást. Tedd a kezed az étel fölé, a kiáradó energiád önmagában harmonizálja az ételt. És közben TUDD mit csinálsz. Ez a mágia lényege. a TUDATOD :)

A rezgések működésének világáról van egy nagyon jó film (most már könyv is): What the bleep do we know about?
Mi a csudát tudunk a világról?

Ajánlom figyelmedbe, nem száraz, hihetetlenül érdekes!

Namaszte

fehercsongor képe
Érteni vélem :
2010. december 18. szombat, 23:24 | fehercsongor   Előzmény

tehát a hálaadással , köszönettel lelki szinten is magamhoz emelem a husihoz tapadó tudatrészből / emlékekből az emelhetőt , összhangba hozom a saját rezgésszintemmel , és ez annál könnyebb , minél több a bennem lévő és a husi előéletéhez tartozó szeretet , és így már szinte magamat eszem , envéremmel táplálkozom . Üdvözlettel : felacsó

En személy szerint nem eszek hust,amiota komolyabban meg kezdtem
2009. július 10. péntek, 17:56 | skorpio (útkereső)

En személy szerint nem eszek hust,amiota komolyabban meg kezdtem foglalkozni az ezotériával.Van,hogy egyszer egy honapba eszek hust,de csak mert érzem,hogy szuksége van rá a testemnek.De szerintem azért mert tulzásba viszem idonként a fizikai munkát a kertecskémbe és olyankor valahogy nem tudok zoldségel-magokkal.......stb,jol lakni.Amugy kifelyezetten megvizsgáltam magamon egy mondást,miszerint
"a hustol tisztátalanok lesznek a gondolataid" Ez rám érvényes volt,es a hus elhagyásával megtisztult testem,elmém és ez kihatott egész kozérzetemre.Ha tudná az ember mennyi felesleges kaloriát visz be a testébe-elcsodálkozna.Amiota elhagytam a hust,testem ráállt a vegetariánus kalyára-kevesebbet eszem és fele olyan mennyiségu kalyábol testem 2szer annyi energiát vesz ki.Szoval a kalyábol torténo energiamennyiség kivétele nott,annak ellenére hogy kevesebbet eszem.Egy szoval ha a kajára odafigyelek az itt és most szabályai szerint,az hasznomra válik.Valamikor rég turtam mint a diszno,és nem volt rola tudomásom,hogy hiába eszem a testem nem veszi ki az ételbol a számomra fontos anyagokat.Joformán a kaja nagy része a wc be végzi hasznosítatlanul.

étkezés
2009. július 18. szombat, 18:39 | Buddhanita (útkereső)

Sokat tépelőtem én is ezzel. Most akkor egyek, vagy ne húst?

Sok mindentől függ szerintem a táplálkozásunk összetevőinek az összeállítása.
Életviteltől, elsősorban én úgy gondolom.
Elvonulásokkor nekem is az a tapasztalatom, sokkal jobb, ha nem eszem húst. Könnyebb vagyok, a tudatom is tágabbá vállik.
De volt idő, mikor a 2 végletet is megtapasztaltam.
Vegaként hullott a hajam, energiaszegény voltam, stb. Nem vettem észre (vendéglátóztam, napi minimum 16-18 óra rohangálás, koncentráció, mert pénzzel, emberekkel bánsz), hogy a munka mellett az edzésekkel kimerítettem a szervezetem tartalékait. Nem volt elegendő ásványi anyag sem vitamin bevitelem. Ehhez az életmódhoz, mikor edzések előtt csirkét, majd után sültkrumplit kezdtem enni, akkor kezdtem "jól" lenni. Elmúlt a hajhullásom, és a pattanások, a száraz bőr, és nem töredeztek a körmeim.
Aztán abbahagytam a vendéglátózást, az edzést és ugyaannyit ettem, mint azelőtt, holott ülő munkát végeztem.
Jött is az elhízás és a narancsbőr.
Most próbálom magam beállítani.
Figyelem a testem tüneteit, mit mikor kíván meg, ha húst, akkor azt, ha nem akkor azon sem bánkódom.
Lényeg a mértékletesség.
Persze vannak más esetek, mikor az embernek különleges diétára van szükség: gombásodás, vagy allergia és társai.
De véleményem szerint mindenkinek más válik be. Az tény, hogy a sok zöldségfogyasztásnak rendkívül jók a hatásai, de szükség van a "jó" zsírok bevitelére is. Hogy az omega 3-ról ne beszéljek.
A dolgok arányában van a kulcs. Kinek-kinek szükséglete (életvitele) szerint.

Spirituáilsan nézve: a Dalai Lámát is megkérdezték, eszik-e húst. Ő igennel felelt, megkérdezték miért, hiszen a Buddhizmus ajánlja a vega étrendet, ekkor csak annyit felelt: az orvosom szerint szükség van a testemnek a helyes működéséhez.
Sokan voksolnak a vega életmód mellett. Felsorolnak érveket, mert az állatok a barátaim, nem eszem meg őket.
Oké, rendben van, jól van ez így, ha ezt gondolja.
De ha felteszem a kérdést, ha minden Egy és a Semmi egyszerre, akkor a növények nem? Azért, mert nincs hangjuk, gondoljuk nekik nem fáj, mikor élve megrágjuk és emésztjük őket savainkkal?
Ezek szerint fénnyel kellene táplálkoznunk?
Miért van az, hogy az állatvilágban meghatározzuk a fogaik szerint is, hogy 1 adott állat mindenevő, vagy növényevő (vega :)) vagy éppen ragadozó?
Ha leegyszerűsítem a dolgot és a tükőrbe tátom a szám, látom, mindenevőnek teremtettek.
Vagy , ha Afrikába tévedsz a sivatagba, és nincs mit enned vagy innod, és meglátsz 1 siklót, megeszed vagy nem?
Vagy betévedsz 1 Etióp faluba, ahol éheznek, rászólsz arra a gyermekre aki a kukacot megeszi, hogy ételhez jusson?
Fűben, fában orvosság.
Talán itt is az arany közép út az igaz. :)
Nem tudom, mégén is csak elmélkedem rajta, addig is, szemlélem a testem üzeneteit, hiszen jobban tudja nálam mi a jó, ő nem elmélkedik :)

Üdv, Béke

jocos képe
Étkezés
2009. július 18. szombat, 21:17 | jocos   Előzmény

A Dalai Láma a saját testének a helyes működése miatt eszik húst. A föld egyensúlyában egyes állatok azért vannak, hogy megegyük őket. Ez egyáltalán nem probléma nekik, hiszen az "élethivatásuk", hogy táplálékok legyenek. / El kell olvasni Kryon üzenetét ezzel kapcsolatban, aki szintén nincs a húsevés ellen/

Szia Anita.
2010. július 09. péntek, 9:59 | izidor (útkereső)   Előzmény

Egy növénynek nincs központi idegrendszere.

Az állatoknak van.

Az, hogy valaki eszik húst, az az ő döntése, de ez akadályát jelenti a szellemi fejlődésének.
Az is egy része az életnek, amikor eszünk húst és tapasztaljuk a hatásait...érezhetünk sok félét...finom ízt, undort...stb.
De ez nem jelenti azt, hogy azt a korlátot felülírom, amit a hús eredményez az Emberben. Azért mert finom és úgy gondolom, hogy felül írom a blokkot...így élek tovább...még nem fog eredményt hozni abban, hogy egy szinttől tovább tudjak lépni. Stagnálás lesz. Ez az állapot ugyan úgy is tűnhet, hogy haladás...de ez önámítás.
Több éve nem eszem húst...amikor ettem, akkor mindig megéreztem azt a határt, amit szab.
A testem nem fogyott el, sőt...sokkal energikusabb vagyok...masszázsaim alkalmával tapasztaltam a legjobban azt, hogy amikor húst ettem mennyire leblokkoltam.
Az, hogy a dalai lámának az orvosa azt mondta, hogy szüksége van a húsra...ez egy kicsit morbid.
A növényekben benne van az, amire szükség van a szervezetnek...még az omega-3 is, amit a lenmagolajban is megtalálhatunk.
Ezért még halakra sincs szükség, de aki úgy véli az egyen.
Az aminosavak igazi tárháza a répa...az aminosav a fehérje építő köve...én élek és az izmaim sem sorvadnak, a hajam nem hullik, sőt nagyon dús.
Ma pl. csak málnát és meggyet ettem...most lassan 10 óra...5 kor keltem és kimentem futni...úgy gondolom egy futáshoz nem kis energia szükséges...ugyan csak 6 km -t futottam, de talán ha nem lenne elegendő bennem ami éppen van, akkor már el kellett volna hullania a testemnek...vagy legalább is elájultam volna.
Imádom a gyümölcsöket...minden bennük van.
Amikor a fáról, bokorról szedem le , egyenesen olyan, mint a manna.
Tele van éteritással...és az az életerőhöz kapcsolódik a vitalitáshoz, az egészséghez.
A dalai láma is úgy él, ahogy akar...de ezzel semmit sem cáfolt meg bennem...
A hús az állati ösztöneinket támogatja...az asztrál testünk(káma) hely e a vágy...minél több húst eszünk, pontosabban minél jobban függünk tőle, annál nagyobb hatalma van felettünk a vágyainknak.
Mondhatják sokan, hogy nekik nincs bajuk a vágyaikkal.
Ezt is elfogadom, de akkor ne beszéljünk szellemi fejlődésről, mert pontosan az állati eredetű dolgok azok, amik a vágyainkat generálják és akadályát képezik azoknak a felismeréseknek, amik igazán az Emberiség üdvözülését szolgálják.
Volt helye a hús evésnek is a Kali juga idején...a sötét kor idején, mert azt a célt szolgálta, hogy az Emberiség belemerüljön teljesen szinte az anyagba.
Ez azért volt szükséges, hogy ebben a szélsőségében is megismerje magát...de, ahhoz, hogy az anyag rabságából kikerüljünk, az a legfontosabbak egyike, hogy egyre jobban mérsékeljük a hús fogyasztását.
Ez tapasztalat, nem olvasott valami...ez élem és ebben megingathatatlan vagyok.
Igen ettem húst sokáig.
Szerettem az ízét is, de idővel megundorodtam tőle...ott legbelül.
Ez az undor később átalakult elfogadássá, ami megengedte azt, hogy elfogadjam azt, aki húson él.

Az Emberiség kijött a Kali jugából(sötét kor)...már újra szellemibbé válik. Nem hirtelen, ahogy sokan vélik, hogy pillanatok alatt eltörlik a karmájukat. Ezt is el lehet hinni, de hosszabb távon beigazolódik az, hogy ez is csak egy ámítás.
Az élet , az éteritás inkább egyenlő a növénnyel.
Az Emberek éteritásának ideális mértékűvé tétele a fontos, a hús ebben nagy gátat szab, a félelem és a fájdalom energiájával.
Amíg az Ember nem érzi meg a tiszta különbséget, addig csak találgat. A tapasztalat az, ami igazol.
Miben is igazol?
Abban, hogy inkább egészség van és nem betegség.
Az Emberiség nagy része hús evő...ez a határtalan vágyaikkal is össze függ.
Amíg így lesz, addig a betegség is keményen szedi az áldozatait.
Sok szeretettel,
izi

örülök, hogy megosztottad ezt velem
2010. július 09. péntek, 10:02 | Buddhanita (útkereső)   Előzmény

Dalai Láma: ha morbid, ha nem, ezt nyilatkozta. (Ha gondolod megkérdezheted, szeptemberben;) )

3 évig nem ettem húst. Én is nagyon legyengültem. Ennem kellett. Eszem a mai napig. 

Szerintem  a szervezetünk jobban jelzi, mire van szükségünk, mint az eszmei hitrendszerünk.

ha Neked persze a zöldségevés igy jó, annak örülök. Csak igy tovább. :)

Hiába foglalkozom én is (reiki) energetikai dolgokkal, attól még szükségem van a húsra.  

Szerintem a legjobb a
2009. augusztus 03. hétfő, 13:42 | Chaser (útkereső)

Szerintem a legjobb a nyers-vegán étrend, idővel rájönnek majd az emberek, hogy nem csak halott állatokat nem érdemes enni, de halott növényeket sem. Azzal meg nem hiszem, hogy fájdalmat okoznál egy növénynek hogy leszeded a gyümölcsét, amellett a bibliába is Isten azt mondta az embernek, hogy adok nektek minden gyümölcsöt és magot magzó füvet eledelül, szóval erre vagyunk teremtve, igaz az özönvíznél megengedte a húsevést, de csak túlélés miatt, anatómiailag nem változtunk.

Kedves Judit! Erről a témáról szeretném figyelmedbe ajánlani :
2010. július 08. csütörtök, 22:09 | üdv (útkereső)

Kedves Judit!

Erről a témáról szeretném figyelmedbe ajánlani : ha a Google-ban keresel: Jóga a mindennapi életben. Azon belül balra fenn , a 7 pontnál a vegetáriánus táplálkozásról.
Üdv

Húsevő vegetáriánus
2010. július 12. hétfő, 23:00 | Arnica (útkereső)

Gondolom ez a kérdés sokakat foglalkoztat. Elolvastam az összes hozzászólást, és csak 1 picit tennék hozzá (mint az életmódváltás első lassú lépéseit tevő valaki). Szerintem a vegetarianizmus nem olyasmi, hogy most így döntök, s eztán így lesz és kész. (Kivéve ha az életem múlik rajta, mert mondjuk gyógyulást várok tőle.) Ez egy folyamat, egy érési folyamat eredménye. Azt hiszem én sosem leszek igazi vegetáriánus, mert a húslevest és a zsíroskenyeret nagyon szeretem. Igaz ritkán eszem, de eszem. Bár az is lehet, hogy egyszer úgy ébredek, hogy már ezek sem kellenek a boldogsághoz - ki tudja? Mindenesetre a húst, zsírt a biopiacon veszem, megbízható helyről, szabadon tartott mangalica, szürkemarha, esetleg pulyka - ismétlem: nagyon ritkán. Már csak azért is, mert nagyon drága! De az olcsóságért nem fogok szemetet enni és etetni a gyerekeimmel. Pedig valaha mennyi párizsit és egyéb húsipari csodát ettünk mi is!! Persze akkor fogalmam sem volt róla,hogyan készülnek, hogyan tartják hozzá az állatokat, miket etetnek velük, stb. Gondolom ezt a horrort Te is ismered.
Amit valójában írni akarok az egy, a lányommal folytatott vita folytán fogalmazódott meg bennem. Sokféle - egyedül üdvözítő (?) - táplálkozási rendszert ismerünk ma már - vajon melyik az igazi, hiszen sokszor ellentmondnak egymásnak. Szerintem jó öreg népmeséink segítenek ebben is. Több is kezdődik a következő fordulattal: "Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy nagyon öreg szegény ember és az öreg és szegény felesége." Na ebben benne van a legjobb válasz!!! Őreg volt és szegény. Öreg volt, tehát hosszú kort ért meg. Szegény volt, tehát többnyire kását evett, kis kertjében megtermő répát, hagymát, miegymást, némi idénygyümölcsöt,m meg amit épp az erdő adott (gombát, bogyókat). Hús csak nagyritkán, talán ünnepkor került az asztalára, mert nem volt pénze megvenni, hiszen szegény volt. Lehet hogy volt egy sovánka kis kecskéje, akkor akadt tej, túró, sajt (feltéve hogy nem bakkecske volt :) )
Bezzeg a gazdag ritkán volt öreg: az asztala roskadt a válogatott pecsenyéktől és a finom sütiktől. Hát ennyi. Ha nem tudsz eligazodni, szerintem legjobb a jó öreg meséket elővenni, mert azokban benne van minden bölcsesség. És amit itt valaki írt a háláról, az nagyon igaz: minden falat Isten ajándéka. Egy szem érett cseresznye egy eléd hajló ágon egészen megható tud lenni. Szóval jó étvágyat -és jó szívet - ahhoz, amit éppen kívánsz!

Gyuri1 képe
Sajat tapasztalatok
2010. december 18. szombat, 20:24 | Gyuri1

Nagyon tetszik nekem a téma. Épp itt az ideje kicsit átgondolni.

Én olyan 1 és 3/4 éve nem eszem húst. Sem halat, sem zsírt. (Volt egy ebéd, amikor véletlenül ettem olyan ételt, amikor volt hús...) Érdekes módon a húsos ételek illatát szeretem, de nem nagy lemondás, nem megerőltető.
Tojást és tejet eszem/iszom.

Én úgy kezdtem, hogy 1 évig keddenként nem ettem húst/zsírt. Aztán hirtelen tavaly március 1-én elhagytam. Többnyire nem hiányzik. Azóta sokkal változatosabban étkezem. Azóta olvasgatom a boltokban, hogy mit tartalmaznak az ételek. Én úgy fogalmazok ismerőseimnek, hogy csak nem eszek húst. Soha sem jelentem ki, hogy soha többet nem fogok enni. Nem látok a jövőbe, hozzáállásom is változhat. (Szerintem a hal állat. Így annak a húsa is hús.) Nekem most így jó.

Én a körmeimet nézegetem, hogy van-e valami hiányom. Nem tapasztalok semmi negatívumot. (A "hajam" pedig már több éve ilyen, nem füg össze az étkezéssel.)

Viszont azóta sokkal többet mozgok a mindennapokban. Tehát gyengeséget sem tapasztaltam. Betegesebb sem lettem.

Szerintem is fontos, hogy hálát adjunk az ételért. Kaptam (pontosabban tanították) egy mondókát:
"Köszönöm, hogy itt vagy. Kérlek add át energiát, harmóniádat tudatosságodat. Köszönöm. Kérlek tartsd vissza és semlegesítsd mérgedet. Köszönöm. Kérlek aludj el." (Altatás.)
Nálam működik. Hagyma szeletelésnél sirattam a hagymát, amíg nem altattam el. Utána már nem.) (És nem azért, mert vizet tettem a számban.) Ja és persze közben tegyük kezünket az étel fölé.

Már támadt olyan gondolatom, hogy igyekezhetnék úgy étkezni, hogy a növényt ne kelljen megölni. Pont amiatt, hogy annak a termése még nem olyan kész élet, mint a növény. Pl.: A répát meg kell "ölni" ahhoz elfogyasszam, de a szőlő, a barack, a paradicsom még túléli az étkezésemet. Sőt, a barackmag, almamag, szilva mag még ki is hajthat, mert azt nem eszem meg. De ez is megmaradt gondolat kísérletnek, mint az, hogy csak hazai növényeket egyek.
Keddenként csak nyers gyümöcsöt eszem, esetleg teát iszom hozzá, de inkább csak vizet iszom. Ezt télen nem lehetne "kibírni" hazai gyümölcsökkel. Az alma nem laktat.

A cukor bevitelt próbálom visszafogni, hogy ne édes ételekkel pótoljam a húst. És most még a sajtot kellene visszafognom kissé. De nem vagyok olyan "elvetemült", hogy az étkezésemet tegyem az életem központjába. Nem követek semmilyen "táplálkozási" programot. De lehet, hogy nem ártana?

Én javasolnám mindenkinek, hogy próbálja ki milyen vegetáriánusnak lenni. Aztán amíg nem megerőltető, addig nehogy abba hagyja. Ha meg igen, akkor vizsgálja meg a miértjét. Aztán később újra meg lehet próbálni.

Azt hiszem Buddhanita írta, (remélem jól emlékszem) hogy az egészségének nem tett jót a húsmentes életmód. Nem lehet, hogy más körülmény is közre játszott? Biztos, hogy az étkezés váltás miatt jelentkeztek a problémák? Még egy nekirugaszkodás "jó passzban" (Bocsi, szakmai ártalom, hogy a megkérdőjelezem az okokat.)

Fel lehetne fogni a vegetáriánus életmódot áldozatnak is, amit a lelki fejlődésért ajánlunk fel. Lenne értelme?

És egy földhözragadt érv a húsfogyasztás mellőzésére:
Az ember a végfelhasználó. Nem célszerű meghosszabítani a táplálkozási láncot. - Szerintem. Ha közvetlenül a növényt vagy annak termését eszem meg, akkor kiküszöbölöm a disznót, a csirkét, a pulykát. Ezek az állatok rengeteg táplálékot "elégetnek", felhasználnak életük során. Nem is beszélve a termelt Co2-ről. Nem gazdaságos. Szerintem, ha kiszámítaná valaki, hogy mennyire leromlik a közbenső lépcső(k) által a táplálkozás hatékonysága, nagyon szembetűnő lenne. Ezek az állatok rengeteg növényt "elpazarolnak" arra, hogy élnek, felnőnek, mozognak... Na és az elkészítésük is csupa energia pazarlás. A növényeket nyersen is meglehetne enni. De sütni isgyorsabb szerintem, mint a húst.

Amúgy mi a helyzet a bőrrel? Bőrcipő, bőrruha, bőrtáska, bőrszíj, bőr lánc, bőr lánc? Ezekkel mi van? Nem vagyok biztos benne, hogy ezeket mind végelgyengülésben vagy betegségben elhullt állatok "felhasználásával" készítik. Mi a jobb, egy PET palackból Kínában gyártott cipő, vagy egy lábbeli, amihez ártatlan állatok vére tapad?

Üdv:
Gyuri

Én is vega vagyok, de nem direkt, kicsi koromtól nem tudom megen
2010. december 18. szombat, 20:39 | KatiPotter   Előzmény

Én is vega vagyok, de nem direkt, kicsi koromtól nem tudom megenni a húst. Viszont úgy gondolom, hogy természetes, hogy az ember egy mindenevő állat, szóval nem kellene lemondani a húsról annak, aki szereti. Lehet célszerű csökkenteni a mennyiséget, de lemondani? Van, aki beteg is lehet ettől, mert szüksége van a szervezetének rá (én attól leszek beteg, ha húst eszek, legfőképp a disznóhúst nem tudom befogadni, de van, aki meg pont hogy hús nélkül lenne az tartósan, de én is pótolom máshonnan a fehérjét, viszont bogyót kell szednem vérszegénység ellen, és lehet, hogy hozzájárult a régen főleg gyakoribb rosszulléteimhez ez is, de a hústól meg kipattogzok és fáj a gyomrom). Az élővilág nem attól pusztul, mert húst is eszik az ember. Ezen környezetbarát életmóddal kellene inkább segíteni. De a természethez hozzátartozik, hogy az ember mindenevő. Szóval én a teljes megvonást semmiképp nem javaslom annak, akinek a szervezete igényli a húst.

http://angyalforras.hu/A-Beke-evangeliuma Jézus tanítása - talán
2011. május 12. csütörtök, 11:03 | felhasználó

http://angyalforras.hu/A-Beke-evangeliuma
Jézus tanítása - talán a ma elérhető leghitelesebb - a helyes táplálkozással kapcsolatban a Béke evangéliumából. Csak erős idegzetűeknek! :)
Szerintem a mai ember ezt még nehezen tartja be - magamból és a környezetemből kiindulva :) Vsz. erős hit kell hozzá és sok-sok szenvedés!

""...
A betegek így válaszoltak neki:
- Hova mehetnénk Uram, hiszen az Örök Élet igéi Benned vannak? Mondd meg nekünk, melyek azok a vétkek, amelyeket el kell kerülnünk, hogy többé sose lássunk betegséget?
Legyen néktek a ti hitetek szerint, - válaszolá Jézus, és leült közébük tanítván őket. Megmondatott ősapáitoknak, hogy:"Tiszteld Mennyei Atyádat és Föld Anyádat és tartsd meg az Ő törvényeiket, hogy hosszú életű légy e Földön."
S ezután mindjárt a következő parancsolatot kapták: "Ne ölj!" mert az életet mindeneknek Isten adta és amit Isten adott, ember azt el ne vegye. Mert, bizony mondom néktek, egy Atyától ered minden élet ezen a Földön. Ezért testvérét öli meg az aki öl. Elfordul tőle a Föld Anya, és megvonja tőle éltető, megelevenítő emlőjét. Elkerülik őt az angyalok és a sátán ver tanyát testében. A teste pedig a levágott és megölt állatok húsának sírjává válik, ami egyben saját sírja is lészen.
- Mert bizony mondom néktek, hogy aki öl az önmagát öli meg, és aki a leölt állatok húsát eszi, az a halál testéből étkezik. (...)És halála az ő halálává lészen. ...""

A szellemtudományi tanítás szerint a mai helyes táplálkozás a szívcsakraétrend - azaz tiszán növényi, de nem csak nyers - az már a következő korszakban megvalósítandó torokcsakraétrend (bővebben: Váradi Tibor: Szellemtudomány 3. című kötetében, vagy szintén tőle Az egészséges életmód alapjai 1-3.)

Fenti tanítás szerint a növények nem éreznek fájdalmat, mert nincs asztráltestük, csak étertestük - éteritásuk pedig nem vész el, hanem beépül a mi étertestünkbe.