Higyj.. remélj és szeress! | Önmegvalósítás.hu

Higyj.. remélj és szeress!

Az élet szép.jpg

“Célozd meg a Holdat! Még ha elhibázod is, a csillagok közt landolsz.”

Egy igaz idézet Les Brown jóvoltából! Nap mint nap beszélgetek emberekkel, ismerkedek és próbálom megérteni ki miben is hihet és miként látja a jövőjét. Az álmait követi vagy elhanyagolható badarságnak tartja, amiben csak a bolondok hisznek. Rájöttem, hogy lehet az álmok csak valami gyermeteg fellángolások amiket nem kellene komolyan venni, de mégis ha nem álmodnánk mivé lennénk? Hozzám közelálló embereknek tettem fel ezt a jól ismert sokak által gyakran használt kérdést! "Hiszel az álmokban?"

Minap történt, hogy beszélgetésbe elegyedtem egy letört, szomorú osztálytársammal. Kérdésemre, hogy mi bántja csak annyit felelt."Elhagyott az álmom". Nem értettem ez, hogy is történhetett meg. Egy álom csak úgy nem hagy el valakit. Nem kérdeztem többet csak bátorítóan annyit mondtam az álmok soha nem hagynak el, velünk lesznek és velünk vannak csak hinnünk kell benne!

19 éves fejjel sokaknak tanácsoltam már ezt. Milyen érdekes az élet, olyan embereknek is akik régen amikor én még egészen kicsike voltam élték tökéletes életüket a tökéletes világukban.. És most? Az önsanyargatás .. önvád némi bűntudattal keveredik mélyen bennük. Maguk sem tudják, hogyan-miként tudnának kiszabadulni ebből az ördögi körből. Írásomnak egyik célja, hogy rávilágítsak magunk vonzzuk a jót, a rosszat és azt is amiről álmodni sem mernénk, de kérem.. miért nem merünk álmodni, miért bújunk el inkább a szürke hétköznapokban? Azok az emberek akik nap mint nap a vörös szőnyegeket járják és egy kis mosolyukkal leveszik az átlagos embereket a lábukról.. igen ők biztos mertek, biztos nem kételkedtek.. tudták, akarták és el is érték azt, hogy most a világ a lábuk előtt heverjen!

Rövidke bevezetőm után globálisan kifejtem mi is volt a kérdésemre adott válaszok általam megítélt értékelése. Félünk nem magunktól attól, hogy ha minden eszement, bódult és felfoghatatlan álmunkat világgá kürtölnénk kinevetnének, nem értenének meg. Én is ebben a hibában szenvedek. Nem merem elmondani a legnagyobb álmomat tudom, hogy kinevetnének vagy csak próbálnának a valós élet síkjára terelni. Válaszok között volt olyan is aki felvállalta és megértették.. találkoztam hitetlenekkel is és nagy többségben velem egy cipőben járó csendesen meghúzódó társakkal is akiknek már az boldogság, ha magukban tudják, hogy IGEN EZ SIKERÜLNI FOG!


Beküldte: | 2009. márc. 30. hétfő - 21:24

Hozzászólások

0 hozzászólás