Gyógyítsd Tenmagad! | Önmegvalósítás.hu

Gyógyítsd Tenmagad!

Hozzászólások

18 hozzászólás
Nagyon köszönöm, hogy elolvashattam ezt az írást.
2008. július 12. szombat, 14:12 | Papp Janos

Nagyon köszönöm, hogy elolvashattam ezt az írást. Ezáltal sokkal jobban tudatosult bennem az, ahogy eddig éltem mindennapi életem.

Számomra a legnehezebb dolog az, hogy nem tudom eldönteni mit válasszak. Maradjak szeretett feleségem mellett, és legyek szolgalója mint eddig, vagy valósítsam meg önmagam, ami már régóta elfojtott  vágyam.

Nagyon szeretem őt, teljes szabadságban hagyom mindig, nem mondom meg neki mit és hogyan csináljon. Sajnos, ez visszafelé nem működik, nem kapom meg azt a szabadságot amire vágyom. Ha valaki tudna nekem segíteni ebben a témában, szivesen beszélnék vele erről. Johny Papp. 12. július. 2008. London. johnypapp@citromail.hu

Légy boldog!
2008. július 28. hétfő, 23:51 | elektrobarbie   Előzmény

Példának említeném, hogy egy évig éltem egy férfival, aki nem hagyott nekem teret, hogy növekedjek, hogy éljek. Szerettem, talán mai napig szeretem, de az ő őrült, elvakult "szerelme" felülmúlhatatlan volt. Véleményem szerint, ha már ezen elgondolkodtál, akkor már a választ is tudod, mert miért jött a kérdés? Vele együtt jött a válasz is. Nemde? Légy inkább boldog!
puszka

naphold képe
A "nem" szó megtanulása
2008. július 29. kedd, 17:16 | naphold   Előzmény

Egy párkapcsolat egyenrangú kapcsolat kell, hogy legyen. Ha ez nem valósul meg, akkor az egyik fél rátelepszik a másikra és előbb-utóbb megfojtja.
Hogy vagy Te a "nem" szó kimondásával és annak következetes betartásával?
A "nem" szó jelentésének a megtanulása általában 2-3 éves kor között történik. Ekkor tudatosul igazán egy gyermekben, mi is a jelentése és mi a következménye. Ha a szülők odafigyelnek ennek a kornak a jelentőségére, akkor a gyermek képes megtanulni, hogy "Ez van és lesz is, ez most van, de később nem lesz, ez most nincs, de később lesz vagy ez most nincs, és nagy valószínűséggel nem is lesz soha."
A nem szónak a másik lényege az, hogy ha mi nemet kapunk valakitől, az nem azt jelenti, hogy nem vagyunk számára úgy jók, ahogy vagyunk, hanem azt, hogy ő pillanatnyilag nem képes "igent" mondani arra a dologra, amit kértünk. Csakhogy ehhez először meg kell tanulnunk kérni. Hogy vagy Te a kéréssel? Képes vagy-e elfogadni, hogy vannak gyengeségeid, melyekben segítséget kell kérned, és ezek a gyengeségek hozzád tartoznak, tehát sem kevesebb sem több nem leszel azáltal, hogy beismered őket?
A másik: hogy vagy Te az elfogadással? Hogy vagy azzal, ha valami jó történik veled, akkor tudod, hogy "megérdemelted"? Ki mondta folyton gyermekkorodban, hogy "nem érdemled meg"?
Ha ezeken elgondolkodsz, akkor biztosan rá fogsz jönni, hol van a gyökere a problémádnak és már tudni fogod, hogy mivel kell "dolgoznod" az elkövetkező időszakban.
Sok sikert
Eta

Feliratkozás Hírlevélre